Mark Sedgwick

Dele

Mark Sedgwick er professor i arabisk og islamsk studier ved Aarhus Universitet, Danmark. Han fikk sin Ph.D. i historien ved Universitetet i Bergen, hvor han jobbet med sufismens historie i premoderne og tidlig moderne perioder, og lærte i nesten tjue år på American University i Kairo, Egypt. Hans forskning fokuserer på islam i den muslimske verden og Vesten, med vekt på perioden etter 1800 og på sufisme. Han arbeider også med terrorisme, islam i Europa og andre emner. Hans siste bok er Western Sufism: Fra Abbasidene til New Age (Oxford 2017), og hans nyeste redigert volum er Global sufisme: Grenser, strukturer og politikk(Hurst 2019, redigert med Francesco Piraino). Hans andre bøker inkluderer Islam og muslimer: En guide til ulik erfaring i en moderne verden (Nicholas Brealey 2006), Mot den moderne verden: Tradisjonisme og det hemmelige intellektuelle historien i det tjue århundre (Oxford, 2004) og Sufisme: The Essentials (American University in Cairo Press, 2000).

Dele

Hjem | Om oss | Partnerskap | Profiler | Resources | Donere | Kontakt

Copyright © 2016 World Religions and Spirituality Project

Enerett

Webdesign av Luke Alexander