David G. Bromley

Dele

David G. Bromley er professor i religionsstudier og sosiologi i skolen for verdens studier ved Virginia Commonwealth University. Etter å ha fullført en lavere grad i sosiologi ved Colby College, jobbet jeg med utdannet arbeid i sosiologi ved Duke University, tjene en Ph.D. i 1971. Under og etter mitt utdannede arbeid ved Duke, tjente jeg på fakultetet ved University of Virginia i instituttet for sosiologi og antropologi. Jeg kom tilbake til Virginia da jeg kom til VCU-fakultetet i 1983 som leder av Institutt for sosiologi og antropologi. I de mellomliggende årene fungerte jeg som leder av Institutt for sosiologi, antropologi og sosialt arbeid ved University of Texas i Arlington og som leder av Institutt for sosiologi, antropologi og strafferettslig juridikk ved University of Hartford.

I den tidlige delen av karrieren jobbet jeg innen områdene bysosiologi, politisk sosiologi, sosiale bevegelser, sosiologi av avvik og kriminologi. Det var min interesse for sosiale bevegelser og avvik som førte til min første undersøkelse av samtidige religiøse bevegelser og så bredere i religionssosiologien. Mitt nåværende arbeid fokuserer hovedsakelig på religion og religiøse bevegelser.

Jeg er forfatter eller redaktør på over tjue bøker, for det meste innen religiøse og religiøse bevegelser, med hovedinteresse i samtidens religiøse bevegelser. I tillegg har jeg skrevet mange journalartikler og bokkapitler i dette området. Dette arbeidet omfatter forskning om en rekke nye religiøse bevegelser, som for eksempel unificationism og scientology, og teoretiske problemstillinger, for eksempel konvertering / avfallsprosesser, konstruering av typologier av religiøse grupper, strukturfaktorer i fremveksten av nye former for religion og sammenhengen mellom religion og vold. Jeg forbereder for øyeblikket en andre utgave av Kulturer og nye religioner: En kort historie (Wiley / Blackwell, 2006), medforfatter med Douglas Cowan. Den første utgaven er nå oversatt til tysk, japansk og tsjekkisk utgave. Mitt neste store prosjekt vil bli en bok, Farlig religion , som undersøker potensialet og risikoen for å organisere marginale populasjoner i en religiøs modus.

En måte at jeg har forsøkt å fremme studiet av nye religiøse bevegelser ved å samle ledende lærde som studerer nye religioner for å ta opp både forskning og pedagogiske problemstillinger. For eksempel, Undervisning i nye religiøse bevegelser (Oxford University Press, 2007) er et volum som er en del av Oxfords "Teaching Religious Studies" -serie. Boken søker å fremme kreativitet i undervisning om nye uttrykk for religion ved å gi fakultetet toppmoderne kunnskap og klasseromteknikker for å forbedre sin undervisning. I Kult, religion og vold (Cambridge University Press, 2001) jobbet jeg med J. Gordon Melton for å samle et internasjonalt sett av lærde som adresserte det komplekse spørsmålet om vold gjennom casestudier om noen av de mest profilerte tilfeller av vold som involverte nye religiøse bevegelser i slutten tjuende århundre. I Satanismen skremmer (Aldine de Gruyter, 1991), samarbeidte jeg med James Richardson og Joel Best i å samle en tverrfaglig gruppe forskere for å analysere oppstarten og fallet av en stor sosial panikk episode over formodede subversive sataniske kulturer som feide gjennom USA og en tall av andre nasjoner under 1980s.

Et annet stort prosjekt som jeg for tiden utvikler for å fremme studiet av religiøse bevegelser, er World Religions and Spirituality Project. WRSP er et nettbasert referansearbeid som samler en rekke ressurser som er nyttige for lærde, medierepresentanter, religiøse ledere og myndigheter med interesse for religiøs organisasjon. Kjernen i WRSP er WRSP Profiler av religiøse grupper forfattet av ledende lærde fra hele verden. WRSP tilbyr også WRSP Forum, som sponsorer intervjuer med nøkkeltall i studiet av religion; en Artikkel / Papir-seksjon, som supplerer WRSP Profiler; en arkivseksjon, som inneholder en liste over arkivkilder tilgjengelig for forskere og primære kilder på stedet; og en WRSP Video-seksjon, som supplerer tekster med elektroniske videomaterialer.

I vitenskapelige foreninger har jeg tjent som president for Foreningen for Religion og som redaktør for Journal for den vitenskapelige studien av religion , publisert av Society for Scientific Study of Religion. I 1991 grunnla jeg årlige serien, Religion og sosial orden , som er sponset av Foreningen for Religionssosiologi. Serien ble etablert for å ta opp både teoretiske og materielle fremvoksende problemstillinger i den sosiologiske studien av religion. Jeg redigerte serien, og flere individuelle volumer, gjennom sine første ti volumer. Tjuefire volumer har nå blitt publisert, for tiden gjennom Brill Publishers.

Min undervisning har involvert både mer tradisjonell forelesning / diskusjon og mer innovative erfaringsbaserte læringsmodaliteter. I alle mine kurs legger jeg vekt på sosiologisk analyse som legger vekt på en strukturell, kritisk orientering. Jeg har vært spesielt interessert i å integrere undervisning og vitenskapelig aktivitet på en måte som fremmer studentdeltakelse i denne konteksten. Hvit racisme og svarte amerikanere (Schenkman / General Learning Press, 1972) utviklet av et læringsprosjekt med Charles Longino ved University of Virginia. Studentene leser og evalueres over 1,000-artikler og bøker for å lage en bok som de har designet for å være mest informativ om strukturell rasisme i Amerika. Mer nylig utviklet jeg verdensdyrkene i Richmond Project. WRR er en online ressurs som identifiserer og profilerer det mangfoldige utvalg av religiøse tradisjoner som er tilstede i Richmond, Virginia, storbyområdet. Studenter i religiøse studier og sosiologi utfører feltarbeid og utkast profiler av Richmond-området religiøse grupper. WRR har samlet et omfattende sett med gruppeprofiler og har blitt akseptert som tilknyttet Pluralism Project ved Harvard University.

Dele

Hjem | Om oss | Partnerskap | Profiler | Resources | Donere | Kontakt

Copyright © 2016 World Religions and Spirituality Project

Enerett

Webdesign av Luke Alexander