The Family International (2010-heden)

DE FAMILIE INTERNATIONALE TIJDLIJN (2010-HEDEN)

2010: The Reboot werd geïntroduceerd via achttien uitgebreide documenten die het vorige organisatiemodel uit elkaar haalden en officieel alle TFI-geschriften uit de circulatie verwijderden in afwachting van beoordeling.

2012: Er is een Veteran Members Care-programma opgezet om senior leden middelen en een eenmalige pensioengift te bieden voor hun overgang van het gemeenschappelijke ondersteuningssysteem.

2013: Peter produceerde een zestiendelige videoserie over post-Reboot-problemen en kondigde aan dat de beweging niet zou reorganiseren, wat resulteerde in haar heruitvinding als online religie.

2013: TFI Online en verschillende andere websites zijn gemaakt om een ​​online gemeenschap op te bouwen en om de geschriften, het culturele erfgoed en de vroege geschiedenis van TFI te behouden.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

De vijf decennia durende geschiedenis van The Family International wordt gekenmerkt door een cultuur van voortdurende verandering, aanpassing en innovatie. Vanaf het begin in de tegenculturele rand van de Jesus People Movement in de late jaren 1960, tot de evolutie van de late jaren 1970 tot 2010 als een communalistische nieuwe religieuze beweging die drie generaties omvatte, ontwikkelde de beweging een transnationale structuur geleid door profetische openbaringen (Shepherd en Herder 2006: 50-51). In 2010 werd een grondige heroriëntatie en reorganisatie doorgevoerd, bekend als de "Reboot", die systematisch de historische pijlers van de cultuur en levensstijl van de Family International deconstrueerde, waaronder het gemeenschappelijk huishoudmodel, lokaal en regionaal leiderschap, en besturen en toezichtscommissies. The Reboot introduceerde een aanzienlijk revisionisme in de theologie en religieuze praktijk van de beweging, herpositioneerde deze in nauwere samenhang met de christelijke orthodoxie, terwijl de meeste van haar onconventionele doctrines en tegenculturele praktijken werden getemperd of stopgezet (Borowik 2013, 2022; Shepherd and Shepherd 2013).

De Reboot resulteerde in een periode van ongekende onrust onder het lidmaatschap, als gevolg van de overhaaste ontmanteling van het gemeenschappelijke huishoudmodel in de eerste twee jaar na de Reboot, resulterend in een wereldwijde migratie van duizenden leden die terugkeerden naar hun thuisland. Leden ervoeren een langdurig proces van identiteitsheronderhandeling terwijl ze probeerden te re-integreren in de reguliere samenleving, die ze decennia eerder hadden verlaten, of in het geval van de tweede generatie, marginaal hadden meegemaakt (Borowik 2018: 69-75). Ten tijde van de Reboot werd gesteld dat er in 2012 een nieuw organisatorisch raamwerk zou zijn geïmplementeerd. De nieuwe structuur werd echter niet geïmplementeerd zoals voorzien, en in 2013 kondigde Peter Amsterdam in een reeks video's met de titel TFI Today aan dat er geen er zou een nieuw organisatorisch kader worden geïntroduceerd om een ​​gemeenschap op te bouwen of het zendingswerk van de leden te coördineren. Leden werden aangemoedigd om hun eigen lokale mechanismen voor gemeenschap te ontwikkelen, hetzij met andere leden, hetzij met andere kerken of christelijke groeperingen (Amsterdam 2013).

Het gebrek aan implementatie van het beoogde organisatorische raamwerk na de Reboot, in combinatie met de ontmanteling van het gemeenschapsmodel, leidde tot de metamorfose van de beweging van een tegenculturele beweging in spanning met de omringende sociaal-culturele omgeving naar een amorfe netwerkgemeenschap. Hoewel veel leden hun zendingswerk voortzetten, streefden de meesten naar werk of reguliere christelijke bediening, of volgden hoger onderwijs om nieuwe carrières te ontwikkelen (Barker 2022: 26). Binnen twee jaar na de Reboot was het aantal volwassen leden met tweeëndertig procent gedaald en waren de kaders voor samenwerking tussen gemeenschap en zending beperkt tot periodieke basisinitiatieven.

Als compensatiemechanisme voor het gebrek aan een persoonlijke gemeenschap en de onvoorziene evolutie van TFI naar online religie, TFI online (TFI Online-website 2022) is in 2013 gemaakt als een community-website. De website dient als een portaal naar andere TFI-websites en heeft een openbare interface in overeenstemming met de vastberadenheid van Reboot om zijn lidmaatschap uit te breiden en een ruimte "alleen voor leden" om de gemeenschap te bevorderen . Talrijke websites, waarvan er vele meertalig zijn, werden ontwikkeld om christelijke inspirerende en missionaire geschriften te publiceren en om de nalatenschap van TFI te behouden. Peter Amsterdam en Maria Fontaine [Afbeelding rechts] publiceren nieuwe berichten voor de leden en het publiek op Directors Corner (TFI Online website. Directors Corner 2022). De Anchor-website is ontwikkeld voor het aanpassen en opnieuw publiceren van eerdere publicaties die tijdens de Reboot uit de circulatie zijn gehaald, evenals voor het verwijzen naar hedendaagse niet-TFI-christelijke publicaties en het plaatsen van artikelen over christelijke leer en apologetiek (TFI Online-website.Anchor 2022). De overtuigingen van de familie in de eindtijd werden bewaard op Countdown to Armageddon, een website gewijd aan apocalyptische thema's (TFI Online-website.Countdown 2022). De Activated-website host het kenmerkende outreach-magazine van de beweging, geactiveerde (gepubliceerd sinds 2002), terwijl de Children of God-website meer dan 5,000 foto's en talloze documenten uit de vroege geschiedenis van de beweging archiveert (Children of God-website 2022).

Barker heeft de Reboot'-deconstructie van TFI's tegenculturele wereldbeeld en doctrine en de daaropvolgende transformatie naar online religie beschreven als een "radicale deradicalisering" van de beweging (2016: 419). De post-Reboot-gemeenschap heeft te maken gehad met aanzienlijke uitdagingen bij het behouden van leden en het heroveren van een gevoel van collectieve identiteit en doel. Het lidmaatschap is gedaald van 5,400 volwassen leden in 2010 bij de Reboot tot 1,410 in december 2021, wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse afname van bijna elf procent (Borowik 2022: 217). Tienden en giften zijn sinds de Reboot (Amsterdam 2019a) met gemiddeld zeven procent per jaar gedaald. Door de geschiedenis heen is de Family International bedreven gebleken in het doorstaan ​​van uitdagingen in de vorm van oppositie en overheidsingrijpen, de verspreiding ervan in wel negentig landen over de hele wereld en de dagelijkse strijd van het leven in een gemeenschappelijke omgeving met financiële onzekerheid. De Reboot introduceerde echter de meest radicale verandering tot nu toe, en tien jaar na de implementatie ervan is de duurzaamheid van de Family in zijn huidige gevirtualiseerde configuratie onzeker, gezien de achteruitgang van het lidmaatschap en de financiën, de vergrijzing van de eerste generatie, en het ontbreken van een raamwerk voor het werven van nieuwe leden om de beweging nieuw leven in te blazen (Shepherd and Shepherd 2013: 94; Borowik 2018: 80-81). Ondanks de uitdagingen waarmee de post-Reboot Family te maken heeft gehad, blijft ze evangeliseren en haar boodschap publiceren via haar websites, die in 2,000,000 meer dan 212 unieke bezoekers uit 2021 landen en tweeëntwintig talen ontvingen, die bijna 3,000,000 pagina's met inhoud bekeken (TFI Diensten 2022).

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

The Reboot introduceerde een aanzienlijk revisionisme in de gezinsdoctrine en religieuze praktijk, die, volgens de definitie van Barker, vertegenwoordigde: "een herinterpretatie van de orthodoxie en orthopraxie van de beweging tot iets dat herkenbaar verschilt van de oorspronkelijke bestaansreden van de beweging" (2013: 2–3). Het leerstellige revisionisme dat bij de Reboot werd geïntroduceerd, was gebaseerd op de bevestiging van het gezag van de Bijbel over buitenbijbelse openbaring en profetie. Geschriften en leringen die zich buiten het domein van de bijbelse orthodoxie waagden, werden beschouwd als "aanvullende leringen" die de leden konden kiezen om al dan niet te omarmen. Familiegeschriften voorafgaand aan de Reboot bevatten tal van buitenbijbelse leringen, met name tijdens Maria's leiderschap, die de nadruk legden op profetie en nieuwe openbaring, wat resulteerde in wat Shepherd en Shepherd een "unieke cultuur van profetie" noemden (Shepherd and Shepherd 2010: 211). De meeste geschriften die Maria van 1996 tot 2009 publiceerde, bestonden grotendeels uit bedrijfsleiding in de vorm van profetie, gebaseerd op een zeer toegewijd model van discipelschap (Borowik 2022: 209-13). Sinds de officiële verwijdering van alle eerder gepubliceerde geschriften uit circulatie in afwachting van herziening in 2010, zijn buitenbijbelse leringen zelden opnieuw gepubliceerd en ook niet hersteld.

De meeste geschriften die Peter Amsterdam sinds 2011 heeft gepubliceerd, zijn studies in de reguliere evangelische theologie, zoals The Heart of It All: Grondslagen van de christelijke theologie, indicatief voor de verschuiving die bij de Reboot is geïntroduceerd om de gezinsdoctrine opnieuw af te stemmen op de christelijke orthodoxie (Amsterdam 2019b). Een andere serie geschreven door Amsterdam, Levend christendom, bevestigt de morele wet in de Tien Geboden, een monumentale afwijking van de leer van David Berg dat de Tien Geboden niet van toepassing waren op christenen, wat diende als de grondgedachte voor zijn Law of Love-doctrine (Amsterdam 2018). Berg voerde aan dat leden door zich te houden aan de Wet van Liefde buiten de traditionele bijbelse grenzen voor seksuele intimiteit konden stappen zonder onderworpen te zijn aan de bijbelse voorschriften van overspel en seksuele immoraliteit, voor zover ze werden gemotiveerd door onbaatzuchtige liefde voor anderen en niemand kwaad deden (Borowik 2013:23-25). Terwijl de principes achter de Law of Love-doctrine werden gehandhaafd tijdens de Reboot, werden seksuele praktijken niet langer als onderdeel van de doctrine beschouwd en werden ze gedegradeerd tot levensstijlkeuzes. In de praktijk zijn thema's van seksualiteit niet opnieuw bekeken in post-Reboot-publicaties, noch zijn eerdere publicaties over het onderwerp bewaard gebleven (Borowik 2022: 214-15).

Een belangrijke verschuiving in de doctrine die tijdens de Reboot werd geïntroduceerd, was de herpositionering van het begrip van de beweging van het tijdschema voor de wederkomst van Christus (in familiegeschriften aangeduid als "de eindtijd"). Als een millenniumbeweging die pleitte voor een op handen zijnde vervulling van de bijbelse apocalyps, was de context van de beweging vanaf het begin gebaseerd op de overtuiging dat de wederkomst zou plaatsvinden tijdens het leven van leden van de eerste generatie. Als zodanig heeft de redding van zielen ter voorbereiding op de wederkomst van oudsher een hoge prioriteit, en organisatiestrategieën voor de lange termijn werden gedurende een groot deel van haar geschiedenis niet overwogen. Tijdens de Reboot stelde Peter Amsterdam voor dat het, om langetermijnstrategieën voor kerkgroei te hanteren, belangrijk zou zijn om rekening te houden met een verlengd tijdsbestek voor de Eindtijd van maximaal dertig jaar of meer (Amsterdam 2010; Borowik 2013: 17- 18). Ondanks deze voorgestelde verandering in positie, blijft het geloof in een op handen zijnde vervulling van de bijbelse apocalyps heersen onder een deel van de leden en voormalige leden (Borowik 2018: 71).

Hoewel Maria en Peter zelden over de Eindtijd hebben geschreven sinds ze het leiderschap op zich namen na de dood van Berg, in 2020 en 2021, publiceerden ze twee berichten als antwoord op vragen van leden over de Covid-19-pandemie, en of dit het begin was van de finale zeven jaar beschreven in de Bijbel als voorafgaand aan de wederkomst van Christus. In deze berichten verklaarden Peter en Maria dat ze niet geneigd waren zich te verdiepen in speculaties of interpretaties van bijbelse profetieën over deze zaken en niet geloofden dat er bewijs was dat de laatste zeven jaar van de bijbelse apocalyps waren begonnen (Fontaine 2020; Amsterdam 2021).

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De Family International was vanaf het begin georganiseerd als een radicale christelijke gemeenschapsbeweging met een wereldverwerpende filosofie en een missie om de wereld te bereiken met de evangelieboodschap. Leden richtten gemeenschappelijke huizen op in negentig landen met leden van vierenzeventig nationaliteiten, wat resulteerde in een multi-etnische beweging met een transnationale organisatiestructuur en een verenigde cultuur gebaseerd op haar overtuigingen, de gepubliceerde geschriften en de geleefde ervaringen van de basisleden binnen de gemeenschap. de woningen. De gemeenschappelijke huizen kwamen bijna dagelijks bijeen voor gezamenlijke devotie en aanbidding en werkten mee aan de opvoeding van kinderen, evangelisatieactiviteiten, de aanschaf van gedoneerde goederen en fondsen, en het onderhoud van de huishoudens.

De ontmanteling van de gemeenschappelijke huizen na de Reboot ontmantelde eerdere gedeelde rituelen en praktijken die geworteld waren in het gemeenschappelijk leven. Bij gebrek aan een raamwerk om samen te komen voor aanbidding en devotie, werd de religieuze praktijk grotendeels zelfbenoemd en gedelegeerd aan het individu om te bepalen in welke mate hij samenkwam met andere leden of andere christenen of om deel te nemen aan evangelisatie. Hoewel de TFI Online Community-website een gedeelde ruimte biedt voor het lidmaatschap, bevat dit forum geen interactieve platforms, streamt het geen religieuze diensten of biedt het geen chatrooms, of gebeds- of studiegroepen. Als zodanig bestaat er geen mechanisme om eerdere rituelen voor aanbidding, gebed of communie te vervangen of om een ​​gedeelde cultuur of identiteit te koesteren, die momenteel grotendeels gebaseerd is op overblijfselen van de vorige cultuur en het vorige geloofssysteem (Borowik 2022: 217-22).

The Family International blijft evangelisatie behouden als haar kerndoel in haar missieverklaring, samen met liefdadigheids- en humanitaire werken, en het verstrekken van christelijke middelen voor spirituele ontwikkeling. (Zie de Mission Statement van Family International op (The Family International Mission Statement 2022) ). Er worden nog steeds middelen gecreëerd en gepubliceerd om evangelisatie en de evangelieboodschap te promoten als een centrale praktijk van de beweging.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Voorafgaand aan de Reboot werd de Family International georganiseerd met een leiderschapskader dat lokaal, regionaal, nationaal en internationaal leiderschap omvatte. World Services verleende diensten aan de wereldwijde beweging, waaronder publicaties, vertalingen, missiesubsidies, de ontwikkeling van middelen voor kinderen, het beheer van tienden en financiële uitbetalingen, en toezicht op de leiderschaps- en bestuursstructuren. Bij de Reboot werd World Services gedemonteerd en in plaats daarvan werd een minimalistische administratieve structuur geïmplementeerd, bekend als TFI Services, bestaande uit personen die zijn gecontracteerd om verschillende diensten te verlenen. Peter en Maria dienen als regisseurs van de beweging in een minimaal sturende rol, aangezien TFI sinds 2013 officieel functioneert als een online netwerk (Borowik 2022: 217).

De eerdere organisatiestructuur, vereisten en levensstijlvoorschriften van TFI zijn gedocumenteerd in het Charter of Rights and Responsibilities (The Family International 2020). Het Family's Charter vertegenwoordigde een nieuw juridisch-rationeel document dat democratiseringsprocessen introduceerde in het gezin en lokaal leiderschap, terwijl het de autoriteit van leiderschap beperkte (Shepherd and Shepherd 2006: 36). De overgang naar de post-Reboot-nadruk op zelfbeschikking en persoonlijke autonomie maakte het noodzakelijk om tal van vereisten en normen die in het Handvest van TFI waren geformuleerd, te schrappen. In 2010 werd het handvest teruggebracht van een document van 310 pagina's naar een document van dertig pagina's met minimale lidmaatschapsvereisten, inclusief het indienen van een maandelijks rapport en een geldelijke aanbieding, aanvaarding van de geloofsbelijdenis van TFI en deelname aan evangelisatie (TFI Online. Handvest 2022).

Terwijl de vergrijzing van de eerste generatie leden niet aan de orde kwam tijdens de Reboot, werd in 2012 een nieuwe TFI Services-desk geïntroduceerd, de Veteran Members Care-desk, die belast is met het verstrekken van middelen aan deelnemers op pensioengerechtigde leeftijd voor het verkrijgen van pensioenen, werkgelegenheid en voorbereiding op hun hoge leeftijd. Er is een enquête gehouden onder de leden om te bepalen hoe deze groep het beste kan worden geholpen. Als gevolg hiervan werd besloten om alle leden (en recente voormalige leden) van vijfenvijftig jaar en ouder een eenmalige toelage uit bestaande reserves uit te betalen om hen te helpen bij hun overgang van gemeenschappelijke huishoudens naar zelfvoorziening in de nasleep van de Opnieuw opstarten (Amsterdam 2011).

Bij de Reboot werd verwacht dat er tegen 2011 een lichtgewicht organisatorisch raamwerk zou worden geïntroduceerd, dat zou worden gecontroleerd door "facilitators" die zouden worden belast met het toezicht op verschillende diensten (The Family International 2010). Toen de nieuwe organisatiestructuur niet werd geïmplementeerd zoals verwacht, bleven de leden hun bezorgdheid uiten over het verlies van de structuur en verzochten ze om de ontwikkeling van nieuwe agentschappen voor de gemeenschap. In 2013 produceerde Peter Amsterdam een ​​serie van zestien video's, waarin hij de zorgen van leden over het opnieuw opgestarte TFI aan de orde stelde met titels als: Is TFI a Dying Movement? Waarom vandaag lid zijn van TFI? Wat is TFI Today? In de loop van deze serie presenteerde Peter verschillende uitdagingen voor het vooruitzicht van organisatorische herstructurering, waaronder de diversiteit in de perspectieven van leden en persoonlijke situaties, de afkeer van eerdere leiderschapsmodellen en culturele verschillen die na Reboot waren ontstaan. door te stellen dat er geen nieuwe organisatiestructuur zou komen (Amsterdam 2013).

De huidige administratieve structuur van de Family International wordt beschreven in twee korte punten in het Handvest van TFI, waarin 1) de taken van TFI Services en 2) de taken van de directeuren van TFI (Peter en Maria) worden uiteengezet. TFI Services is belast met het leveren van diensten aan leden en het ondersteunen van missieprojecten en het onderhouden van TFI-websites en online platforms, terwijl de directeuren van TFI zijn belast met het verstrekken van publicaties die de overtuigingen, missie en waarden van de beweging promoten, en het bepalen van de te leveren diensten (The Family International 2020) . In tegenstelling tot de pre-Reboot-versie van het Handvest, was er geen voorziening getroffen voor de opvolging van Maria en Peter als de leiding van de Family International.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Voorafgaand aan de Reboot werd de Family International georganiseerd met een leiderschapskader dat lokaal, regionaal, nationaal en internationaal leiderschap omvatte. World Services verleende diensten aan de wereldwijde beweging, waaronder publicaties, vertalingen, missiesubsidies, de ontwikkeling van middelen voor kinderen, het beheer van tienden en financiële uitbetalingen, en toezicht op de leiderschaps- en bestuursstructuren. Bij de Reboot werd World Services gedemonteerd en in plaats daarvan werd een minimalistische administratieve structuur geïmplementeerd, bekend als TFI Services, bestaande uit personen die zijn gecontracteerd om verschillende diensten te verlenen. Peter en Maria dienen als regisseurs van de beweging in een minimaal sturende rol, aangezien TFI sinds 2013 officieel functioneert als een online netwerk (Borowik 2022: 217).

De eerdere organisatiestructuur, vereisten en levensstijlvoorschriften van TFI zijn gedocumenteerd in het Charter of Rights and Responsibilities (The Family International 2020). Het Family's Charter vertegenwoordigde een nieuw juridisch-rationeel document dat democratiseringsprocessen introduceerde in het gezin en lokaal leiderschap, terwijl het de autoriteit van leiderschap beperkte (Shepherd and Shepherd 2006: 36). De overgang naar de post-Reboot-nadruk op zelfbeschikking en persoonlijke autonomie maakte het noodzakelijk om tal van vereisten en normen die in het Handvest van TFI waren geformuleerd, te schrappen. In 2010 werd het handvest teruggebracht van een document van 310 pagina's naar een document van 30 pagina's met minimale vereisten voor lidmaatschap, inclusief het indienen van een maandelijks rapport en een geldelijke aanbieding, aanvaarding van de geloofsbelijdenis van TFI en deelname aan evangelisatie. (TFI Online.Charter 2022).

Terwijl de vergrijzing van de eerste generatie leden niet aan de orde kwam tijdens de Reboot, werd in 2012 een nieuwe TFI Services-desk geïntroduceerd, de Veteran Members Care-desk, die belast is met het verstrekken van middelen aan deelnemers op pensioengerechtigde leeftijd voor het verkrijgen van pensioenen, werkgelegenheid en voorbereiding op hun hoge leeftijd. Er is een enquête gehouden onder de leden om te bepalen hoe deze groep het beste kan worden geholpen. Als gevolg hiervan werd besloten om alle leden (en recente voormalige leden) van vijfenvijftig jaar en ouder een eenmalige toelage uit bestaande reserves uit te betalen om hen te helpen bij hun overgang van gemeenschappelijke huishoudens naar zelfvoorziening in de nasleep van de Opnieuw opstarten (Amsterdam 2011).

Bij de Reboot werd verwacht dat er tegen 2011 een lichtgewicht organisatorisch raamwerk zou worden geïntroduceerd, dat zou worden gecontroleerd door "facilitators" die zouden worden belast met het toezicht op verschillende diensten (The Family International 2010). Toen de nieuwe organisatiestructuur niet werd geïmplementeerd zoals verwacht, bleven de leden hun bezorgdheid uiten over het verlies van de structuur en verzochten ze om de ontwikkeling van nieuwe agentschappen voor de gemeenschap. In 2013 produceerde Peter Amsterdam een ​​serie van zestien video's, waarin hij de zorgen van leden over het opnieuw opgestarte TFI aan de orde stelde met titels als: Is TFI a Dying Movement? Waarom vandaag lid zijn van TFI? Wat is TFI Today? In de loop van deze serie presenteerde Peter verschillende uitdagingen voor het vooruitzicht van organisatorische herstructurering, waaronder de diversiteit in de perspectieven van leden en persoonlijke situaties, de afkeer van eerdere leiderschapsmodellen en culturele verschillen die na Reboot waren ontstaan. door te stellen dat er geen nieuwe organisatiestructuur zou komen (Amsterdam 2013).

De huidige administratieve structuur van de Family International wordt beschreven in twee korte punten in het Handvest van TFI, waarin 1) de taken van TFI Services en 2) de taken van de directeuren van TFI (Peter en Maria) worden uiteengezet. TFI Services is belast met het leveren van diensten aan leden en het ondersteunen van missieprojecten en het onderhouden van TFI-websites en online platforms, terwijl de directeuren van TFI zijn belast met het verstrekken van publicaties die de overtuigingen, missie en waarden van de beweging promoten, en het bepalen van de te leveren diensten (The Family International 2020) . In tegenstelling tot de pre-Reboot-versie van het Handvest, was er geen voorziening getroffen voor de opvolging van Maria en Peter als de leiding van de Family International.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

De evolutie van de Family International van de sociale constructie van een radicale transnationale nieuwe religieuze beweging naar de huidige iteratie als een gederadicaliseerd online netwerk illustreert de veelzijdigheid van nieuwe religieuze bewegingen. De geschiedenis van de Family International is er een geweest van radicale verandering, ook wel revoluties genoemd, en innovatie, waardoor het cultureel pluralisme en organisatorische verandering kon aanpassen terwijl het evolueerde naar een multi-etnische gedecentraliseerde missionaire organisatie. TFI's overgang naar online religie vertegenwoordigde de meest radicale verandering tot nu toe, aangezien het de beweging distantieerde van eerdere heterodoxe leerstellingen en praktijken en kernelementen van haar cultuur en wereldbeeld deconstrueerde. De transformatie van de Family International naar een online gemeenschap biedt inzicht in nieuwe manieren waarop nieuwe religieuze bewegingen kunnen worden gehandhaafd en mogelijk ingrijpend worden gewijzigd in online ruimtes, en de unieke uitdagingen waarmee nieuwe religies te maken kunnen krijgen voor hun overleving en legitimiteit in virtuele omgevingen (Borowik 2018: 80). Deze uitdagingen omvatten de uitdagingen van het online reconstrueren van TFI, het navigeren door de online cultoorlogen en het creëren van toekomstige levensvatbaarheid van bewegingen.

Tien jaar na de implementatie van de Reboot is de Family International grotendeels ongestructureerd gebleven, en TFI Online heeft voor aanzienlijke uitdagingen gestaan ​​bij het bevorderen van een authentiek gemeenschapsgevoel, het behoud van leden en het reconstrueren van gedeelde identiteit en doel in puur virtuele omgevingen (Borowik 2022: 207 -08). De combinatie van de ontmanteling van de gemeenschapshuizen door de Reboot en het revisionisme dat in het geloofssysteem is geïntroduceerd, in combinatie met de verschuiving van de nadruk naar zelfbeschikking en de ontwikkeling van een zelfbenoemde vorm van discipelschap en aanbidding, zijn niet bevorderlijk geweest voor het reconstrueren van TFI's. religieuze wereld.

Naast een afname van het aantal leden sinds de Reboot, is vanaf december 2021 tweederde van het resterende lidmaatschap lid van de eerste generatie, van wie tweeënveertig procent in de zestig en tweeëntwintig procent in de zeventig was (TFI Diensten 2022). Veel leden in deze vergrijzende demografie hebben noodzakelijkerwijs hun focus verlegd van missionaire activiteiten naar het opbouwen van financiële stabiliteit, gezinsaangelegenheden en de zorg voor oudere familieleden (Barker 2011: 18-19). Terwijl de Family International in feite tal van online platforms heeft geïntegreerd om haar geschriften te publiceren en haar lidmaatschap te netwerken, heeft de beweging moeite gehad om haar eerdere gevoel van gemeenschap en doel te heroveren, gebaseerd op exclusieve waarheidsclaims die haar ondersteunden door de reeks uitdagingen en tegenstand waarmee ze werd geconfronteerd in zijn vijfenvijftigjarige geschiedenis.

De Family International was een vroege nieuwe religieuze homesteader op internet, die een middel bood om haar evangelieboodschap te verkondigen, een publieke identiteit te creëren en te communiceren met haar wijdverspreide leden. Het web bood echter ook ruimte voor tegenverhalen die gemakkelijk konden worden gerepliceerd en die schadelijk bleken te zijn vanwege de permanentie van informatie online en het gebrek aan redactionele censuur op dit forum (Borowik 2018: 76-79). In haar poging om zichzelf opnieuw uit te vinden als een volwassen religieuze beweging die controverses uit het verleden heeft aangepakt, kreeg TFI te maken met tal van online obstakels, waaronder tegenverhalen gepubliceerd in online media, blogs, boeken, sociale media en podcasts, vijandige websites van voormalige leden en een negatief Wikipedia-profiel gemaakt door een tegencultusbeheerder met redactiebevoegdheid.

The Family International had door de geschiedenis heen controverses en oppositie effectief weten te navigeren en overleefd in de vorm van negatieve media, overheidsinvallen en rechtszaken (Borowik 2014). Aan het begin van de jaren 2000 hadden de 'cultoorlogen' zich echter verplaatst naar het nieuwe cyberslagveld van internet, wat een formidabele uitdaging zou blijken te zijn voor de strijd van de beweging om legitimiteit en haar heruitvinding als een hedendaagse religieuze beweging. De online oppositie tegen de beweging is niet afgenomen ondanks de deradicalisering van de beweging bij de Reboot, gericht op het verminderen van de spanning met de samenleving en het reguliere christendom. In het licht van de aanhoudende controverse rond de beweging, waren de leden niet verplicht om zichzelf of hun missie te identificeren met de Family International na de Reboot. Velen hebben ervoor gekozen hun lidmaatschap of voormalig lidmaatschap van de Familie niet bekend te maken vanwege zorgen over discriminatie, verlies of associatie met de negatieve beeldvorming van de beweging, gericht op de controversiële periode van haar geschiedenis van begin tot midden jaren tachtig, die zich snel verspreidde. op internet (Borowik 1980: 2018-78). De dynamiek van de online cultoorlogen heeft ongetwijfeld de inspanningen van TFI belemmerd om de beweging eigentijds te maken en om legitimiteit en een stem te verwerven op de online religieuze marktplaats van ideeën.

De toekomstige levensvatbaarheid van Family International als een amorf online netwerk is onzeker, aangezien de meerderheid van het pre-Reboot-lidmaatschap opnieuw in de samenleving is geïntegreerd en nieuwe richtingen voor hun leven is ingeslagen (Barker 2020: 112–13). Kerndoelstellingen die aanleiding gaven tot de Reboot blijven onbereikbaar, in het bijzonder de heruitvinding van TFI als een hedendaagse christelijke beweging die de opbouw van gemeenten en de uitbreiding van het lidmaatschap zou bevorderen en evangelisatie-inspanningen zou versterken. De stigmatisering van de beweging, bestendigd (zo niet versterkt) door de dynamiek van online informatieverspreiding en de hedendaagse "annuleringscultuur", heeft het vermogen van TFI belemmerd om zichzelf opnieuw uit te vinden als een legitieme christelijke beweging, ondanks de deradicaliserende maatregelen die bij de Reboot zijn doorgevoerd. Ondanks de uitdagingen waarmee de beweging sinds de Reboot te maken heeft gehad, heeft de Family International effectief gebruik gemaakt van virtuele ruimtes om een ​​dynamische online aanwezigheid te ontwikkelen met een verscheidenheid aan websites in verschillende talen die een aanzienlijke aanhang trekt voor een christelijk netwerk met minder dan 1,400 leden.

AFBEELDINGEN

Afbeelding #1: Peter Amsterdam en Maria Fontaine.

REFERENTIES

Amsterdam, Pieter. 2010. Backtracking door de TFI-geschiedenis. Intern document. De Familie Internationaal.

Amsterdam, Pieter. 2011. Update over het programma Ouderenzorg, juni. Intern document. De Familie Internationaal.

Amsterdam, Pieter. 2013. Gemeenschap en structuur. [Video bestand]. De Familie Internationaal. Toegankelijk vanaf www.youtube.com/watch?v=haDuXp37nTY op 25 2022 december.

Amsterdam, Pieter. 2018. Levend christendom, delen 1–31. De Familie Internationaal. Betreden via https://portal.tfionline.com/en/pages/living-christianity/ op 25 december 2022..

Amsterdam, Pieter. 2019a. Hernieuwing van onze verbintenissen, Januari. Intern document. De Familie Internationaal.

Amsterdam, Pieter. 2019b. De kern van alles: grondslagen van de christelijke theologie. De Familie Internationaal. Toegankelijk vanaf https://portal.tfionline.com/en/pages/the-heart-ofit-all/ op 25 2022 december.

Amsterdam, Pieter. 2021. Tekenen des tijds en actuele gebeurtenissen, Kunnen. Intern document. De Familie Internationaal.

Barker, Eileen. 2022. “Wat hebben ze eraan gedaan? Een sociologisch perspectief op reacties op seksueel misbruik van kinderen in drie nieuwe religies.” Pp. 13-38 inch Radicale transformaties in minderheidsreligies, onder redactie van Beth Singler en Eileen Barker. Londen: Routledge.

Barker, Eileen. 2020. “Denominationalisering of dood? Vergelijking van veranderingsprocessen binnen de Jesus Fellowship Church en de Children of God aka The Family International.” Pp. 99-118 inch De ondergang van religie: hoe religies eindigen, sterven of verdwijnen, onder redactie van Michael Stausberg, Stuart Wright en Carole Cusack. Londen: Bloomsbury Academisch.

Barker, Eileen. 2016. "Van de kinderen van God tot de Family International: een verhaal over radicaal christendom en de-radicaliserende transformatie." Pp. 402–21 inch Handbook of Global Contemporary Christianity: bewegingen, instellingen en loyaliteit, onder redactie van Stephen Hunt. Leiden: Bril.

Barker, Eileen. 2013. "Revisie en diversificatie in nieuwe religies: een inleiding." Pp. 15-30 inch Revisionisme en diversificatie in nieuwe religieuze bewegingen, onder redactie van Eileen Barker. Surrey, VK: Ashgate.

Barker, Eileen. 2011. "Veroudering in nieuwe religies: de variëteiten van latere ervaringen." Diskus 12:1-23.

 

Borowik, Claire. 2013. "The Family International: rebooten voor de toekomst." In E. Barker, red., Revisionisme en diversificatie in nieuwe religieuze bewegingen,15–30. Surrey, VK: Ashgate.

Borowik, Claire. 2014. "Rechtbanken, kruisvaarders en de media: The Family International." In JT Richardson en F. Bellanger, red., Rechtszaken, nieuwe religieuze bewegingen en minderheidsreligies, 19-40. Surrey, VK: Ashgate.

Borowik, Claire. 2018. "Van radicaal communisme tot virtuele gemeenschap: de digitale transformatie van de Family International." Nova Religio 22, nee. 1: 59-86.

Borowik, Claire. 2022. "Digitaal revisionisme: de nasleep van de herstart van The Family International." In B. Singler en E. Barker, red., Radicale transformaties in minderheidsreligies, 207–24. New York: Routledge.

Kinderen van God website. 2022. Toegankelijk vanaf https://childrenofgod.com/ op 25 december 2022).

Fontein, Marie. 2020. Huidige gebeurtenissen: speculaties en meningen (oktober). Intern document. De Familie Internationaal.

Herder, Gary en Gordon Herder. 2006. "De sociale constructie van profetie in The Family International." Nova Religio 10, nee. 2: 29-56.

Herder, Gary en Gordon. Herder. 2010. In gesprek met de kinderen van God​ Chicago: University of Illinois Press.

Herder, Gary en Gordon Herder. 2013. "Herstart van The Family International." Nova Religio 17, nee. 2: 74-98.

TFI Online-website. 2022. online. Betreden via https://portal.tfionline.com/ op 25 2022 december.

TFI Online-website. 2022. Anker. Betreden via https://anchor.tfionline.com/ op 25 2022 december.

TFI Online-website. 2022. Charter. Geraadpleegd via https://portal.tfionline.com/en/pages/charter/ op 25 december 2022.

TFI Online-website. 2022. Countdown. Betreden via https://countdown.org/ op 25 2022 december.

TFI Online-website. 2022. Director's Corner. Betreden via https://directors.tfionline.com/ op 25 2022 december.

TFI-diensten. 2022. Jaarverslag 2021. Intern document. De Familie Internationaal.

De missieverklaring van de Family International. 2022. Toegankelijk vanaf  www.thefamilyinternational.org/en/mission-statement/ op 25 2022 december.

De Familie Internationaal. 2010. Structuur en diensten. Intern document. Werelddiensten.

De Familie Internationaal. 2020. Handvest van de Family International. https://portal.tfionline.com/en/pages/charter/.

Publicatie datum:
30 december 2022

 

Delen