David G. Bromley & Katie Toomey

liefde heeft gewonnen

LIEFDE HEEFT TIJDLIJN GEWONNEN

1975 (30 november): Amy Carlson werd geboren buiten Wichita, Kansas.

Halverwege de jaren 2000: Carlson begon regelmatig de forums van Lightworker.org te bezoeken, een website gericht op New Age spirituele gedachten. Daar ontmoette ze Amerith WhiteEagle, die de eerste 'Vader God' zou worden en de eerste die haar 'Moeder God' zou noemen.

2007 (1 september): Een bericht op de Lightworker.org-forums was het eerste openbare bewijs van Carlsons beweringen over bovennatuurlijke ervaringen. Ze schreef dat, terwijl ze huishoudelijk werk deed, een onstoffelijke stem haar vertelde dat ze de president van de Verenigde Staten zou worden.

2007 (december): Carlson verliet haar kinderen en derde echtgenoot om met Amerith WhiteEagle naar Crestone, Colorado te verhuizen, nadat ze haar plannen had aangekondigd op een Lightworkers.org forumpost.

2009 (14 januari): De eerste YouTube-video Love Has Won, met Amerith WhiteEagle, is gepost.

2009: Carlson en WhiteEagle begonnen met het plaatsen van dagelijkse video-inhoud onder de naam 'The Galactic Free Press'.

2011-2013: Carlson verwees naar haar groeiende groep volgelingen als de Galactische Federatie van Licht.

2013: Carlson begon voor de camera te verschijnen in haar YouTube-video's.

2014: Carlson's relatie met Amerith WhiteEagle eindigde.

2014: Carlson gaat samenwonen met Miguel Lamboy (toen vijfendertig), het eerste lid van Love Has Won. Lamboy werd de tweede 'Vader God'. Ze ging door met het filmen van video's, nu gemaakt door Lamboy.

2014-2018: Het aantal Love Has Won-volgers begon te groeien, zowel persoonlijke als online aanhangers, geworven via YouTube-video's en livestreams.

2018 (maart): Love Has Won begon met livestreams van groepsleden die bekend staan ​​als de First Contact Ground Crew. Carlson verscheen steeds minder vaak in video's.

2018 (augustus): Jason Castillo verscheen voor het eerst in een Love Has Won-video en werd al snel de volgende 'Vader God'.

2018 (augustus): Leden van Love Has Won kondigden op video aan dat Carlson werd aangevallen door duistere heksen. Later die maand kondigde lid Archeia Faith aan dat een nieuwe moordaanslag door de “Cabal” was mislukt.

2019: Leden bleven pogingen van de "Cabal" om Carlson te vermoorden aankondigen.

2019: Love Has Won werd een 501(c)(3) non-profit liefdadigheidsorganisatie en een LLC toen de groep hun eerste bedrijven lanceerde.

2020 (augustus): Amy Carlson, Julian Castillo en twaalf leden verhuisden naar het Hawaiiaanse eiland Kauai, in de stad Wainiha.

2020 (september): De groep werd door de politie van het eiland geëscorteerd nadat lokale groepen tegen hun aanwezigheid hadden geprotesteerd, en keerde vervolgens terug naar Colorado nadat functionarissen hun pogingen om naar Maui te reizen hadden geblokkeerd.

2020 (september): Carlson, Love Has Won-leden Ashley Peluso en Lauren Suarez, en de moeder van Carlson en twee van haar zussen verschenen op de Dr. Phil televisieprogramma.

2021 (april): Bezorgd over de verslechterende toestand van Carlson, belden leden van de anti-LHW-groep, Rising Above Love Has Won, de politie om een ​​gezondheidscheck uit te voeren bij Carlson in het huis van haar groep op Mount Shasta.

2021 (28 april): De politie in Crestone, Colorado voerde een zoektocht uit die leidde tot de ontdekking van het gemummificeerde lichaam van Carlson. Zeven groepsleden werden gearresteerd en beschuldigd van mishandeling van een lijk en kindermishandeling.

2021 (september): Alle aanklachten tegen leden van Love Has Won zijn ingetrokken.

2021-2022: Love Has Won opgesplitst in verschillende groepen, waaronder 5D Disclosure onder leiding van Lauryn Suarez en Ashley Peluso, en Joy Rains, onder leiding van Jason Castillo.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Amy Carlson, de oudste van drie zussen, werd geboren op 30 november 1075, buiten Wichita, Kansas. [Afbeelding rechts] Haar ouders gingen uit elkaar toen ze nog een kind was en beide ouders hertrouwden. Haar familierelaties waren enigszins tumultueus, maar haar jongere zus, Chelsea Renninger, meldt dat ze een populaire tiener was, goede cijfers behaalde op school en deelnam aan kerkkoor en theater. Er zijn tegenstrijdige verhalen over de opkomst van Carlsons spirituele interesses en capaciteiten. In de mondelinge overlevering binnen LHW zijn er verhalen die aangeven dat Carlson met engelen begon te praten en zichzelf als Jezus begreep.

Tegen de tijd dat ze begin twintig was, had Carlson al drie kinderen gekregen en was ze twee keer getrouwd. Ze had weinig moederlijke interesse en verliet uiteindelijk haar drie kinderen. Tien jaar later was ze een tijdlang districtmanager in Texas geworden, maar ze bleef door het land reizen en woonde in Mount Shasta (Californië), Clearwater (Florida) en Yankeetown (Florida) voor verschillende periodes.

Carlson begon halverwege de jaren 2000 belangstelling te krijgen voor spirituele ideeën van de New Age toen ze regelmatig de online forums van Lightworkers.org bezocht. Ze begon een online gesprek met een man die zichzelf Amerith WhiteEagle noemde. Hoewel hij destijds niet op haar berichten reageerde, zou hij later de eerste "Vader God" van Carlson worden als "Moeder God" (Pelley 2021).

Carlson's eerste publieke beweringen over buitenaardse connecties begonnen met een online post waarin ze onthulde dat een onstoffelijke stem haar onthulde dat ze op een dag president van de Verenigde Staten zou worden:

...En ik ben de keuken aan het schoonmaken, schatje, gewoon even een dutje doen...en ik voel een tikje op mijn schouder en een sliertje lucht in mijn linkeroor...en toen hoorde ik een stem met een lagere toon, niet eens echt een stem was als een boodschap die een viool in zijn muziek zou spelen en het zei president van de Verenigde Staten .... Ik dacht wat? Wat betekent dat in vredesnaam... Ik verwerp het en dan hoor ik... U wordt president van de Verenigde Staten. (Moyer 2021)

Rond deze tijd begon ze naar Amerith WhiteEagle te verwijzen als haar "tweelingvlam" (dat het twee lichamen waren die een enkele ziel deelden). WhiteEagle liet Carlson op haar beurt weten dat zij God was. Het paar verhuisde een tijdlang naar de spirituele enclave New Age in Crestone, Colorado. Samen met WhiteEagle begon ze in 2009 met het plaatsen van YouTube-videoclips. De groep publiceerde een tijdlang bijna dagelijks videoclips. Aanvankelijk waren het veel clips van wolken die over de bergtoppen dreven, die werden gepresenteerd als ruimteschepen. Ze werden gepubliceerd onder de naam "The Galactic Free Press". Carlson verscheen op een gegeven moment zelf in de video's, maar liet de openbare presentaties later over aan haar binnenste cirkel (Moyer 2021). Hij clips persoonlijk. In sommige van haar berichten waren verwijzingen naar: Ashtar Command, een UFO-groep opgericht in de vroege jaren 1950 (Pelley 2021).

Begin 2013 begon Carlson te verwijzen naar wat later Love Has Won werd als de Galactische Federatie van Licht. Ze beëindigde haar relatie met WhiteEagle, begon zichzelf de primaire godheid te noemen en vormde in 2014 een relatie met Miguel Lamboy (toen 35), die uiteindelijk binnen de groep bekend werd als Aartsengel Michael Silver. Lamboy werd hier videoproductiepartner. In de loop van de volgende jaren voegde de groep zowel online als persoonlijke volgers toe die Carlson als "Moeder God" accepteerden. In 2018 begonnen online berichten het eerste contact te bevatten Grondpersoneel; De persoonlijke deelname van Carlson aan online postings nam geleidelijk af (Pelley 2021). [Afbeelding rechts]

In 2020 was Love Has Won in omvang gegroeid tot ongeveer 200 volgers, hoewel het aantal online volgers naar schatting veel groter is. Veertien leden namen hun intrek bij Carlson en Jason Castillo, met wie Carlson in 2018 een relatie was begonnen, op het Hawaiiaanse eiland Kauai in de gemeenschap van Wainiha. Dat experiment duurde slechts een paar maanden voordat de groep Hawaï moest verlaten als gevolg van oppositie van de bevolking, voornamelijk vanwege Carlson's controversiële claim de godin Pele te zijn (Arnold 2021). Ze keerden terug naar Colorado.

Tegen die tijd waren Carsons visioenen donkerder en radicaler geworden. Ze meldde dat ze in open strijd was met ‘de cabal’. Op 1 augustus 2018 verklaarde ze dat duistere heksen haar hadden aangevallen. Drie weken later meldde lid Archeia Faith in een video dat er opnieuw een moordaanslag had plaatsgevonden, waarbij een "zwaard een van haar harten doorsneed". Ze ging verder met te zeggen: "De etherische zijn er nu al vele uren aan geopereerd en mama moet overgeven, diarree, ze trilde" (Pelley 2021). In rapporten van 2019 verklaarde de groep dat Carlson was geslagen met "etherische pijlen" en dat haar milt en alvleesklier waren "geïnfiltreerd" door de cabal (Moyer 2021).

Informatie over Carsons gezondheid is fragmentarisch gebleven, maar het is duidelijk dat haar gezondheid sterk achteruitging tegen de tijd dat de groep zich weer in Colorado vestigde. [Afbeelding rechts] Haar huid had een blauwachtige waas van argyria, die werd veroorzaakt door de overconsumptie van colloïdaal zilver. Carson meldde zelf dat ze kanker had. Hoewel de post mortem haar bewering niet bevestigde, is het duidelijk dat Carlsons fysieke toestand sterk achteruitging.

Er zijn aanwijzingen dat groepsleden haar toegang tot conventionele medische diensten in 2020 hebben beperkt omdat zijn gezondheid verslechterde. Tijdens een video gefilmd op 15 september 2020 verklaarde een lid dat:

Er zijn momenten geweest waarop mama ons heeft gevraagd haar naar een 3D-ziekenhuis te brengen en we zeiden 'Nee!' Want er is gewoon, er is geen manier, en we weten precies hoe kapen werkt,'...'En je kunt er verdomme op wedden dat iemand in dat ziekenhuis, wie het ook zou zijn, gekaapt zou worden en recht op mama af zou gaan, doe wie weet wat. Ze zouden proberen haar naar de operatiekamer te brengen. Ze zouden proberen gekke dingen te doen. Dus absoluut niet.” (Moyer 2021)

Hoewel de exacte datum van Carlsons overlijden duister blijft vanwege het geheimzinnige karakter van de groep, ontdekte de politie haar gemummificeerde overblijfselen in Casada Park, in de buurt van Crestone, op 28 april 2021. Het autopsierapport van het El Paso County Coroner's Office concludeerde dat ze "stierf als gevolg van achteruitgang veroorzaakt door alcoholmisbruik, anorexia en het doseren van colloïdaal zilver.” (Richards 2021) Leden beweerden in ieder geval dat Carlson niet in de conventionele zin was overleden; ze was net opgestegen naar het 5D-rijk en was nu "buiten communicatie". (Pelley 2021) Vanuit hun perspectief ging ze net de volgende fase van haar missie in. Na de dood van Carlson en bij afwezigheid van haar leiderschap ondervond de toch al kleine groep een schisma (zie problemen/uitdagingen).

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Het LHW-geloofssysteem is een verzameling van voornamelijk New Age-regels, maar met duidelijke elementen uit andere religieuze en genezende tradities. In het LHW-verhaal over de oorsprong van de wereld was het universum een ​​en al liefde en licht voordat een aartsengel genaamd Jehovah zich afscheidde van de hele schepping. Dat wil zeggen: "Hij wilde God zijn zonder God." Hij begon toen planeten over te nemen en creëerde 'donkere soorten en de donkere rijken'. Vader God (Jason Castillo) werd aangesteld om naar alle “lagere planeten” en “lagere rijken” af te dalen om ze onder de knie te krijgen. "En zijn lagere aspect is Lucifer", zegt Lauren Suarez. "Dus verrassing, Lucifer is Vader God." Ondertussen bleef “Moeder God” in het lichtrijk. En nu zijn de twee voor het eerst in negentien miljard jaar herenigd op planeet aarde (Scofield 2020). Volgens Suarez verzamelde Vader God alle duisternis op deze ene planeet (Aarde). Tijdens deze immense geschiedenis is Moeder God (Carlson) meer dan 500 keer gereïncarneerd. De missie van Moeder God en Vader God is geweest om de planeet Aarde van vernietiging te redden.

Enkele duizenden jaren geleden was Carlson de koningin van de oude beschaving van Lemurië. Atlantiërs stalen een "kristaltechnologie" van Lemurië; het resultaat was een enorme explosie op aarde. De planeet werd vervolgens overgenomen door "Anunnaki's" en reptielen (Moyer 2021). Sinds dat moment wordt de wereld gecontroleerd door een kwaadaardige één procent “cabal” die als “handlangers” van deze twee groepen dient. Ze behouden hun macht door de planeet in "lage trilling" te houden. (Scofield 2020) De cabal is verantwoordelijk voor oorlogen, massale schietpartijen en pandemieën, die eigenlijk illusoir zijn en eenvoudig zijn ontworpen om de mensheid in een staat van angst te houden. Carlson is voortdurend in gevecht geweest met de cabal, die tevergeefs heeft geprobeerd Carlson honderden keren te vermoorden (Scofield 2020). Carlson staat daarom centraal in de menselijke verlossing, aangezien zij de enige weg is naar succesvolle ascentie.

De mening van buitenstaanders dat Carlson was overleden, werd niet gedeeld door groepsleden. In een video van mei 2021 beweerde een groepslid dat "moeder is opgestegen" en "haar contract heeft voltooid".

Hij drong er bij zijn volgelingen op aan om 'volledig vertrouwen te hebben in mama's goddelijke plan' omdat 'ze het allemaal had uitgestippeld, zelfs dit deel'. "Mam is opgestegen, haar missie is voorbij", zei de man in de video. “Is de missie voorbij? Nee” (Yuhas 2021).

Verschillende complottheorieën zijn een tweede onderdeel van de LHW-doctrine. Leden speculeren dat het bloedbad op de Sandy Hook-school, de aanval van 9 september 11 in de VS en de Holocaust in nazi-Duitsland allemaal bedrog waren. Onlangs zijn LHW-verhalen begonnen met het opnemen van elementen van QAnon-samenzweringstheorieën, waaronder de centrale bewering dat satanische elites kinderen kannibaliseren. Donald Trump wordt gecrediteerd voor het in het geheim werken om de cabal te verslaan. LHW onderhoudt een Telegram-kanaal met ongeveer 2001 volgers die zowel LHW- als QAnon-materiaal plaatsen (Moyer 35,000).

Een derde element van het derde LHW-wereldbeeld is wantrouwen jegens de westerse geneeskunde. Leden geloven dat alle ziekten worden veroorzaakt door energieonevenwichtigheden en dat "het medische systeem" is ontworpen om ziekte te creëren in plaats van gezondheid. In plaats van de conventionele geneeskunde promoot LHW het gebruik van colloïdaal zilver en goud, en promoot zelfs het gebruik van colloïdaal zilver om COVID-19 te genezen, voorkomen en behandelen. Deze producten werden op de markt gebracht via Gaia's Whole Healing Essentials van de groep. In het geval van de COVID-claims van de groep heeft de federale Food and Drug Administration een stakingsbevel uitgevaardigd (Pelley 2021). Alternatieve geneeswijzen zijn een belangrijk aspect van de filosofie en het bedrijfsmodel van LHW. Andere gezondheidsclaims zijn de consumptie van citroen en zuiveringszout als remedie tegen kanker, kurkuma als remedie tegen diabetes, en wierook als verlichting voor depressie. De groep heeft een "Hemelvaartgids" gemaakt met haar gezondheidsadviezen.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Terwijl LHW misschien enkele honderden deelnemers had aan haar verschillende activiteiten, was de kerngroep nooit meer dan enkele tientallen. Gewone leden namen deel aan een aantal rituelen. Toen hij bij de groep kwam, gaf Carlson ingewijden nieuwe namen, vaak engelennamen. Omdat de afwijzing van het individuele ego centraal stond in de overtuigingen van de groep, namen nieuwe leden deel aan een 'ego-doodceremonie'. Ego werd opgevat als de betekenis van 'God uit de weg ruimen'. (Scofield 2020) Manifestatie van ego werd met publieke berisping ontvangen voor het uiten van "egoïstische eigenschappen" of het zijn in een "lagere frequentie". Leden werden soms verplicht om dergelijke neigingen publiekelijk te bekennen. Dagelijkse routines werden gereguleerd omdat Carlson geloofde dat voedsel en slaap belemmeringen waren voor ascentie.

Een belangrijk ritueel dat Carlsons spirituele kracht aantoonde, waren 'spirituele operaties'. Ze heeft beweerd meer dan 100,000 van deze operaties te hebben uitgevoerd, die elk tot een uur kunnen duren. Sommige hiervan worden persoonlijk uitgevoerd en sommige op afstand. Het kan gaan om hersenchirurgie en orgaanherstel (Doherty 2021). Deze rituelen eisen een enorme tol van Carlsons gezondheid; ze meldde dat de gecombineerde impact haar verlamd had gemaakt (Dr. Phil 2021).

Het sleutelritueel in LHW was Carlsons voortdurende inspanning om alle negatieve energie in de wereld te verwerken om een ​​kans te creëren voor ascentie naar het 5D-bestaansniveau. Ze spoorde haar volgers voortdurend aan om af te stemmen op 'hogere trillingsfrequenties'. Leden hielden een logboek bij van haar vorderingen. Op 13 september 2018 kondigde Carlson aan dat ze "99.3" van de negatieve energie van de planeet had verwerkt (Moyer 2021). Toen ze echter probeerde die kleine resterende hoeveelheid negatieve energie te verwerken, vertraagde haar voortgangssnelheid 'exponentieel'. Er waren berichten binnen de groep van steeds fellere aanvallen door de cabal op Carlson. Op 1 augustus 2018 kregen online kijkers te horen dat duistere heksen Amy hadden aangevallen. Drie weken later kreeg het publiek te horen dat er opnieuw een moordaanslag had plaatsgevonden, waarbij een 'zwaard een van haar harten doorsneed'. Er werd gemeld dat "De etherische zijn er nu al vele uren aan geopereerd en mama moet overgeven, diarree, ze trilde" (Pelley 2021). Verhalen van moordpogingen gingen door in video's in 2019, inclusief vermeende incidenten waarbij Amy werd geraakt met etherische pijlen, en een andere waarin haar milt en alvleesklier werden "geïnfiltreerd" door de cabal (Moyer 2021). Carlson's verslechterende gezondheid en ervaring met extreme pijn werden toegeschreven aan deze aanvallen.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

De leiding van LHW was stevig in handen van Amy Carlson, die tijdens haar leven binnen de groep bekend stond als 'Moeder God' of de 'Moeder van de hele schepping'. De spirituele status van Carlson was cruciaal voor de LHW-organisatie, aangezien zij de sleutel was tot verlossing door de hemelvaart. Haar zoektocht had honderden vorige levens overspannen; ze herinnerde zich dat ze Jezus, Jeanne d'Arc, Cleopatra, koningin Elizabeth en Marilyn Monroe was geweest. Ook beweerde ze dat Donald Trump haar vader was en dat ze een bijzondere spirituele relatie had met acteur Robin Williams, die als haar spiritueel adviseur diende (Scofield 2021).

Ze benoemde verschillende mannen als een 'Vader God' (tweelingzielen), maar bracht naar eigen goeddunken wijzigingen in dat partnerschap aan. In de loop van de korte geschiedenis van de groep speelden Amerith WhiteEagle, Miguel Lamboy, Justin Castillo en Andrew Profaci die rol gedurende verschillende perioden. Volgens Carlson waren haar tweelingzielen... vaten voor Gods energie, maar die energie was te groot om in één mens te bevatten (Pelley 2021). Rondom Carlson was het First Contact Ground Crew Team, een tiental tot twee dozijn kerngroepsleden die in commune-stijl op de verschillende eigendommen van de groep woonden. Deze personen coördineerden Carlson's ascentieplan en verschenen in de online video's van de groep, Facebook-berichten en Skype-chats. Ze werkten ook om Carlson te beschermen tegen de voortdurende aanvallen van de cabal op haar. Er waren ook een paar kleine hulpgroepen die elkaar persoonlijk ontmoetten in Australië, Zuid-Afrika en Midden-Amerika (Moyer 2021). De grootste vaste aanhang waren waarschijnlijk de 100-200 "ambassadeurs" die online verbonden bleven met LHW via Facebook en chatgroepen op Skype.

De groep ondersteunde zichzelf op verschillende manieren financieel. Een van de belangrijkste activiteiten was Gaia's Whole Healing Essentials. Het bedrijf bracht essentiële oliën, kristallen piramides en met name colloïdaal zilver (zilverdeeltjes gesuspendeerd in een vloeistof) op de markt (Moyer 2021). Ook andere bedrijven verkochten LHW-producten. FreckleFarm Organics bood bijvoorbeeld enkele producten aan die verband hielden met LHW's focus op het bestrijden van schadelijke energie, zoals "plasma-onderzetters", waarvan de groep beweerde dat ze een glas water zouden kunnen veranderen in "ontvangers en zenders" die schadelijke energie kunnen neutraliseren (Pelley 2021). LWH bracht haar producten ook rechtstreeks via haar eigen website op de markt. Een van de meest winstgevende ondernemingen van LWH was 'etherische chirurgie'. LHW beweerde dat deze vorm van genezing met energie op afstand effectief was bij de behandeling van vrijwel alle ziekten. De groep verkocht ook zijn 'Ascension Guide', die reclame maakte voor 'zon kijken (letterlijk naar de zon staren), sigaretten roken (alleen biologische, met de hand gerolde tabak), minstens twee keer per week rood vlees eten en lange, koude douches nemen ” (Moyer 2021). Miguel Lamboy leidde de inspanningen om in 501 (Pelley 3) federale goedkeuring te krijgen voor LHW als een 2019(c)(2021) non-profit liefdadigheidsorganisatie.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Een golf van geruchten en mediaverhalen omringden LHW, vooral rond de tijd van Amy Carsons dood. Er waren verhalen over autoritarisme, seksuele betrokkenheid met groepsleden, mogelijke zelfmoord, uitbuiting van leden, financiële schendingen (Rolling Stone). Er waren echter vier grote bronnen van problemen die de groep en haar erfenis aanzienlijk beïnvloedden: de gebeurtenissen rond de dood van Carson, de georganiseerde oppositie tegen de groep en het schisma na de dood van Carlson.

De omstandigheden rond de dood van Amy Carlson zorgden voor een golf van nationale media-aandacht voor de groep. De politie bevestigde de dood van Carlson toen ze eindelijk het gemummificeerde lichaam van Carlson ontdekten na het uitoefenen van een huiszoekingsbevel op 28,2021 april 5 (The Independent). Na het politieonderzoek werden zeven LHW-leden gearresteerd en beschuldigd van "misbruik van lijk", hoewel alle aanklachten vervolgens werden ingetrokken (Rolling Stone). Niettemin, de combinatie van de beslotenheid van de groep, de soms opruiende of strijdlustige webposts, de politie-inval, de verdwijning van Carlson gevolgd door de ontdekking van haar gemummificeerde lichaam, de controverse over de doodsoorzaak van Carlson en de bewering van de groep dat ze niet echt was overleden maar eerder "opgestegen" naar het XNUMXD-niveau gecombineerd om een ​​stroom van onderzoeksrapportage en sensationele berichtgeving te produceren. Het grootste deel van die berichtgeving ondermijnde het toch al negatieve publieke imago van de groep nog verder. De groep had geprobeerd de imagoproblemen op te lossen door in te stemmen met groepsrecensenten in het televisieprogramma Dr. Phil, kort na zijn terugkeer van Hawaï naar Colorado. Die poging bleek echter niet succesvol, aangezien kwesties zoals Carlson's verlating van haar kinderen en precaire gezondheid een focus werden, samen met een verklaring van Rick Alan Ross van het Cult Education Institute waarin Carlson's leiderschap werd vergeleken met klassieke persoonlijkheidskenmerken van andere sekteleiders (Washington Post)

Gedurende haar korte geschiedenis ontmoette LHW georganiseerde en vocale oppositie, waar ze zich ook bevond. In Californië kreeg LHW tegenstand van het Saguache County Sheriff's Office, dat meldde dat het "veel klachten had ontvangen van families in de Verenigde Staten die zeiden dat de groep mensen hersenspoelt en hun geld steelt" (NYTIMES). De gemeentesecretaris in Crestone, een spirituele enclave met een diverse reeks religieuze en spirituele groepen, meldde dat "deze mensen geen band hebben met de eigenlijke stad". Ze verklaarde: "Als klerk heb ik in een periode van vier jaar ten minste vijf telefoontjes van buiten de staat ontvangen van opgewonden familieleden", .... [en dat] "de bellers 'op zoek waren naar familieleden die waren overgehaald om de leider van deze groep te volgen terwijl ze de controle over hun persoonlijke financiën, bankrekeningen, enz. de legitieme spirituele centra van Crestone-Baca” (NYTIMES).

In 2020 namen veertien leden, samen met Amy Carlson, het eiland Kuaui in Hawaï in. Carlson beweerde publiekelijk Pele te zijn, de Hawaiiaanse godin van vuur en vulkanen. De groep negeerde ook de lokale Covid-voorschriften. Toen de oppositie toenam, werd de groep het voorwerp van georganiseerd protest en klein vandalisme. [Afbeelding rechts] Het duurde niet lang voordat de groep standrechtelijk van het eiland werd geëscorteerd (CUT). Na tevergeefs geprobeerd te hebben naar het eiland Maui te verhuizen, keerde de groep terug naar Colorado (Rolling Stone). Een paar dagen later verhuisde de groep naar Colorado.

Er was wat meer georganiseerd verzet tegen LHW. Aanvankelijk organiseerde een kleine groep moeders en andere familieleden van LHW-leden zich om zich tegen de groep te verzetten en hun nakomelingen te bevrijden, zoals is gebeurd met een aantal nieuwe religieuze bewegingen (Daily Beast, Guru Mag). Ze creëerden een Facebook-pagina Love Has Won Exposed. Vervolgens hebben twee families hun krachten gebundeld om wat zij omschrijven als een "ondersteuningsgroep" te creëren die de Rising Above Love Has Won-website (The Independent) hostte. De groep hield toezicht op de activiteiten van LHW, plaatste kritische informatie over de groep, bood hulp aan leden die de groep wilden verlaten en waarschuwde ambtenaren over wat zij als gevaarlijke activiteiten en omstandigheden beschouwden. Het was Rising Above dat de lokale politie waarschuwde over de afnemende gezondheid van Carson en om een ​​gezondheidsinterventie verzocht. LHW probeerde zichzelf te verdedigen en zijn negatieve imago bij het publiek te verbeteren, met name door samen met critici op te treden in het televisieprogramma Dr. Phil. Dit initiatief

De belangrijkste uitdaging voor LHW is het schisma dat plaatsvond na de dood van Carlson. De LHW-website is offline gehaald en er zijn twee grote schismatieke groepen ontstaan ​​(Marie Claire). De kleinere groep die gevormd werd na de dood van Carlson was Joy Rains. De groep wordt geleid door Jason Castillo, die de status van "MoederVaderGod" claimt omdat hij zijn fysieke voertuig heeft verenigd met Carlson's energie (The Independent). Castillo heeft andere kanshebbers op de erfenis van Carlson fel afgewezen als 'het valse team'. De groep biedt “ticket to heaven” spirituele helingsessies (Marie Claire).

De grotere schismatieke groep, 5D Full Disclosure, werd gevormd door twee naaste vertrouwelingen van Carlson, Lauryn Suarez en Ashley Peluso, en is toegewijd gebleven aan 'Moeder God' alleen (Marie Claire). De nieuwe groep is doorgegaan met het aanbieden van etherische operaties en beweert dat ze nu worden uitgevoerd door Carlson vanuit de vijfde dimensie. De groep is ook doorgegaan met het ontwikkelen van het "Crystal Schools"-charterprogramma voor scholen dat Carlson voor het eerst voor ogen had (Rolling). 5D Full Disclosure heeft zijn hoofdkantoor in Vermont en blijft livestreamen. Daarnaast is de groep aanwezig op Facebook en heeft ze twee Telegram-kanalen.

Love Has Won bleef een relatief kleine groep door zijn korte geschiedenis. De groep mobiliseerde interne macht met haar claim van op handen zijnde wereldtransformatie (ascentie) door het unieke vermogen van haar leider om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen voor het voorbereiden van de voorwaarden voor die transformatie. Alleen zij was bezig met het cruciale ritueel van het elimineren van negatieve energie die beweging naar de 5D-dimensie verhinderde. Extern kon de groep in contact komen met een breder publiek dat geïnteresseerd was in alternatieve gezondheid en genezing en in Endtime-scenario's, voornamelijk via haar aanwezigheid op het internet. Ondanks dit internetbereik bleef het betrokken ledenbestand klein. Met de dood van Amy Carlson, die onmisbaar was voor de missie van de groep, het schisma dat een toch al kleine kerngroep verdeelde, en een grotendeels ongebonden aanhang, blijft de toekomst van Love Has Won precair.

AFBEELDINGEN

Afbeelding #1: Amy Carlson.
Afbeelding #2: Amy Carlson (midden) te zien in een YouTube-video in december 2019.
Afbeelding #3: Amy Carlson voor haar dood.
Afbeelding #4: The Love Has Won ranch in Colorado.
Afbeelding #5: Protest tegen liefde heeft gewonnen in Hawaï.

REFERENTIES

Arnold, Amanda. 2021. "Een sekteleider die bekend staat als 'Moeder God' werd gemummificeerd gevonden." De snede, 5 mei . Betreden via https://www.thecut.com/2021/05/love-has-won-cult-leader-found-mummified-in-colorado.html op 16 augustus 2022.

Doherty, Simon. 2021. "Bekijk onze nieuwe documentaire over 'Love Has Won', een groep voormalige leden die een sekte noemen." Vice, Maart 23. Betreden via https://www.vice.com/en/article/v7mwvb/love-has-won-vice-documentary op 2 2022 september.

Dr. Phil. 2020. "Twee volgelingen van liefde hebben een spirituele groep gewonnen en zeggen dat ze geloven dat hun leider 'God' is." dr Phil, September 14. Betreden via https://www.youtube.com/watch?v=Ze0c9Gm_vPY op 2 2022 september.

Graziosi, Graig. 2021. "Voormalige 'Vader God' spreekt zich uit over Love Has Won-cultus nadat het gemummificeerde lijk van de leider in het huis van Colorado is gevonden." De onafhankelijke, Mei 13. Betreden via https://www.independent.co.uk/news/world/americas/love-has-won-father-god-corpse-b1847100.html op 3 2022 september.

Kinkade, Sky. 2021 "Geestelijke groep die wordt beschuldigd van cult-achtige activiteiten, plant mogelijk wortels in het gebied van Mount Shasta." Mount Shasta Heraut, 26 april. Betreden vanaf 'https://www.mtshastanews.com/story/news/2021/04/26/cult-like-group-love-has-won-planting-roots-mt-shasta-area-love-has-won/4844980001/ op 20 augustus 2022.

Liefde heeft gewonnen Blootgestelde Facebook-pagina. 2022. Betreden vanaf https://www.facebook.com/lovehaswoncult/ op 9 / 20 / 2022.

Moyer, Christoffel. 2021. "Van 'Moeder God' tot gemummificeerd lijk: binnen de marginale spirituele sekte 'Love Has Won'" Rolling Stone, November 26. Betreden via https://www.rollingstone.com/culture/culture-features/love-has-won-amy-carlson-mother-god-1254916/ op 15 augustus 2022.

Pelley, Virginia. 2021. "Liefde is verloren." Marie Claire, September 7. Betreden via https://www.marieclaire.com/culture/a37417778/love-has-won-cult-amy-carlson-stroud-death/ op 15 augustus 2022.

Peiser, Jocelyn. 2021. "Ze vertelde volgers dat ze 'Moeder God' was. Haar gemummificeerde lichaam werd gevonden in kerstverlichting gewikkeld.” The Washington Post, Mei 5. Betreden via https://www.washingtonpost.com/nation/2021/05/05/cult-love-has-won-carlson/ op 20 augustus 2022.

Richards, Zoë. 2021. "Doodsoorzaak onthuld voor gemummificeerde Colorado 'cult'-leider gevonden zonder ogen." Dagelijks beest, December 2. Betreden via https://www.thedailybeast.com/amy-carlson-love-had-won-cult-leader-died-of-alcohol-anorexia-and-colloidal-silver-autopsy-shows op 20 augustus 2022.

Rising Above Love Has Won website. 2022. Betreden vanaf https://www.risingabovelhw.com/ op 20 2022 september.

Scofield, Be. 2020. "Crestone Cult Love heeft gewonnen, laat de mens sterven in de woestijn." Het Guru-tijdschrift, Juli 23. Betreden via https://gurumag.com/crestone-cult-love-has-won-leaves-man-to-die-in-desert/ op 14 augustus 2022.

Vallejo, Justin. 2021. "'Ze worden opnieuw bedraad, een ander persoon': in de strijd om Love Has Won-cultleden te deprogrammeren." De onafhankelijke, Juni 10. Betreden via https://www.independent.co.uk/news/world/americas/love-has-won-mother-god-cult-b1858639.html op 21 augustus 2022.

Publicatie datum:
30 september 2022

Delen