William Sims Bainbridge

NIEUWE WERELD

NIEUWE WERELD TIJDLIJN

1964: Jeffrey Preston Bezos wordt geboren in Albuquerque, New Mexico.

1994: Jspeff Bezos richtte Amazon op, aanvankelijk als een online boekwinkel.

2000: Jeff Bezos richtte Blue Origin op, een bedrijf dat ruimtevaarttechnologieën ontwikkelt.

2016: Het Amazon-bedrijf kondigde aan dat het in ontwikkeling was Nieuwe wereld, een massaal multiplayer online spel dat zich afspeelt in een "vervloekt" land, samen met twee online gevechtsgames voor kleine teams genaamd Afscheiding en Smeltkroes.

2018:  Afscheiding werd geannuleerd voor voltooiing.

2020:  Smeltkroes werd gelanceerd en vervolgens vrij snel geannuleerd.

2021 (28 september):  Nieuwe wereld wereldwijd gelanceerd, met enorme publiciteit en met veel meer dan 1,000,000 betaalde spelers.

2022 (11 februari): Amazon gepubliceerd Lost Ark, een aangepaste versie van een Koreaans spel uit 2019.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

De Nieuwe wereld Massly multiplayer online (MMO) game toont de kolonisatie van een mythisch Amerika vierhonderd jaar geleden, waarin de fictieve Covenant-religie een belangrijke rol speelt. Dit dramatische kunstwerk kan vertegenwoordigen wat het enorme bedrijf, opgericht door ideoloog Jeff Bezos, hoopt dat ons echte Amerika aan het worden is: een technocratische beschaving die wordt gedomineerd door economie waarin religie nog steeds bestaat maar gemarginaliseerd is, eerder als slechts een andere subset van klanten die een smal genre van boeken die door Amazon worden verkocht. Of, zoals Carolyn Chen (2022) meldt in haar onderzoek naar hightechbedrijven in Silicon Valley, kan er een nieuwe vorm van religie ontstaan ​​uit seculiere bedrijven, vaak gebaseerd op boeddhistische tradities van meditatie of mindfulness. Gesticht ver ten noorden van Silicon Valley, in de buurt van Seattle, kunnen we ons voorstellen dat Amazon niet is vernoemd naar een enorme rivier, zoals gewoonlijk wordt gemeld, maar naar de agressieve dochters van oorlogsgod Ares en de heilige nimf Harmonia, in de Griekse mythe Amazones genoemd.

Nieuwe wereld illustreert het mogelijke toekomstige High Secularisme, waarin religie helemaal geen publieke eer heeft, terwijl enkele religieuze minderheden strijden om de macht tegen andere facties die totaal geen vertrouwen hebben in bovennatuurlijke wezens. Magie lijkt echt te zijn in Nieuwe wereld, maar los van religie, en dus slechts een vorm van technologie in een virtuele wereld die wordt gedomineerd door onzichtbare computeralgoritmen. In de afgelopen kwart eeuw hebben veel MMO's denkbeeldige religies vermengd met hun virtuele culturen (Bainbridge 2013), en Nieuwe wereld dient als een sluitsteen waarboven fictief geloof moeilijk kan zijn.

Jeff Bezos is beschreven als een revolutionair (Khan 2017; Williams 2020; O'Connell 2021), en zijn radicale waarden hebben mogelijk de virtuele cultuur gevormd, zelfs als zijn eigendom van de Washington Post krant kan de politiek hebben beïnvloed. Om zeker te zijn, het belangrijkste doel van Amazon met Nieuwe wereld zou een dominante profiteur worden in de computergame-industrie, en we hebben heel weinig informatie over het denken van de game-ontwerpers en de mate waarin Bezos of zijn assistenten deelnamen aan de ontwikkeling (Royce 2016). Nog Nieuwe wereld was duidelijk bedoeld om massaal multiplayer-spellen te revolutioneren, en het piekaantal spelers online op hetzelfde moment in de eerste week was een spectaculaire 913,027, volgens de Steam online winkel die exemplaren verkocht voor veertig dollar per stuk.

Elke avatar van een speler was een kolonist die het eiland Aeternum binnenviel, dat Amerika vertegenwoordigde, maar de avatars waren niet specifiek Europees, en evenmin waren de inheemse bevolkingsgroepen 'Amerikaanse Indianen'. Dit maakte deel uit van het revolutionaire karakter van Nieuwe wereld binnen de brede gamecultuur die avatars vaak aan rassen toekende, zoals de Elfen, Dwergen en Mensen in beide World of Warcraft en Lord of the Rings online. in Nieuwe wereld Avatar die een speler vertegenwoordigt, is niet gemaakt binnen een specifieke raciale of etnische groep, noch opgesloten binnen een specifieke functionele klasse. In plaats daarvan begint elke avatar eenvoudig als een individuele persoon, die later vrijwillig rollen verwerft in het economische systeem en zich gewoonlijk aansluit bij een van de drie direct concurrerende spelersfacties, Marauders, Syndicate of het cultische Covenant. De avatar van een speler begint zonder factie en wordt aangemoedigd om zich bij een van de facties aan te sluiten na een paar uur ervaring te hebben opgedaan, maar dit is niet verplicht.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Alle drie de spelersfacties gebruiken vaak magie, verkennen dezelfde mysterieuze gebieden en ondernemen bijna identieke missies. Elk wordt geïdentificeerd door zijn ideologie, zoals beschreven op de speciale wiki, newworld.fandom.com:

Marauders: "een meedogenloze militaire macht die erop uit is een vrije natie te vestigen waar iedereen met de kracht om dat te doen kan bloeien en profiteren."
Syndicaat: "een geheime organisatie van grenzeloze bedrog en intellect op zoek naar verboden kennis om een ​​nieuw tijdperk van verlichting in te luiden."
Convenant: “een fanatieke orde die zich heeft toegelegd op het zuiveren van het land van ketters en bevuilers, zodat haar ware heilige natuur kan bloeien en gerechtigheid kan worden hersteld.”

Hun drie ideologieën zijn militair, academisch en religieus, maar ze zijn allemaal erg egoïstisch en waarschijnlijk bedrieglijk. Er is geen spoor van altruïsme, hoewel er wel sprake is van verlichting. Het verbond kan door zijn mij als heilig worden behandeldmaar het bevordert geen ethische waarden. Sommige steden hebben kerken waarin leiders van het Verbond missies geven, maar God lijkt afwezig. [Afbeelding rechts] Dus, tenminste zoals voorspeld in Nieuwe wereld, is het perspectief van het hoge secularisme op religie dat haar geloof louter egoïstische retoriek is, op hetzelfde niveau als concurrerende facties die niet-religieuze retoriek gebruiken. De som van de drie facties weerspiegelt mogelijk de waarden van Amazon en Bezos, die kunnen worden omschreven als competitief, intellectueel en spiritueel.

Nieuwe wereld bevat ook vier hoofdgroepen van niet-spelerpersonages, waartegen de spelers vechten, die elk bovennatuurlijke eigenschappen hebben. Het meest prominent zijn de agressieve corrupten die af en toe steden aanvallen die door een van de spelersfacties worden bezet. Vergelijkbaar met zombies, zijn velen van hen dode kolonisten die tot leven zijn gewekt door een boze geest, gewelddadig en agressief. De andere drie niet-spelers-facties zijn passiever en verdedigen hun eigen territoria tegen de spelers, zoals hieronder beschreven in de speciale wiki:

Verloren: "zielloze ellendelingen, de geesten van de Nieuwe Wereld. The Lost zijn mensachtigen of wezens die het eeuwige leven hebben, maar zonder ziel. Ze zitten vast in een toestand van halfdood omdat ze op een gruwelijke manier zijn omgekomen of matrozen die een noodlanding hebben gemaakt op het eiland.”
Ancients: “vorige bewoners van Aeternum, afgebeeld in de grote, vierarmige beelden met gespleten hoofden in Ancient Ruins. Ze zijn niet meer in de wereld te vinden, maar ze hebben de Ancient Guardians gecreëerd die dienen als beschermers van de ruïnes.”
Angry Earth: "de pure, natuurlijke kracht van het eiland in de Nieuwe Wereld die terugvecht tegen de mensen die het zijn komen corrumperen."

Hiervan hebben de Ouden en de Boze Aarde sterke religieuze kwaliteiten, evenals de inheemse bevolking. Beelden van goden zijn te vinden in de ruïnes van de Ouden, een beschaving die viel lang voordat de nieuwe kolonisten arriveerden, blijkbaar omdat de Ouden een magisch mineraal genaamd "azoth" misbruikten. Spelersavatars krijgen voorraden van azoth, en een prominent gebruik is het activeren van een spirit-schrijn op één locatie om op magische wijze naar een verre schrijn te teleporteren. Veel van de overlevering van Nieuwe wereld wordt aan spelers gecommuniceerd via fragmenten van geschriften zoals stukjes perkament, gevonden over een lokaal gebied. Een van de historische veldnotities van William Heron die geen speler is, getiteld 'Center of the Stars', is bijvoorbeeld te vinden in Shattered Obelisk of the Ancients, maar het suggereert ook de betekenis van Angry Earth:

We weten allemaal dat de aarde het centrum is van de planeten en het universum, en het is alleen maar passend dat het juweel van ons planetenstelsel degene is met zo'n fantastisch eiland als Aeternum erop. Als onze planeet het middelpunt van de hemel is, dan moet Aeternum het middelpunt van de planeet zijn, zo dicht bij de evenaar en doordrenkt met kracht als het is. Azoth, de substantie die hier en nergens anders wordt gevonden, is een verder bewijs dat dit het oorspronkelijke Eden is waarvan de Schriften spraken, de plaats waaruit al het leven voortkwam. Ik voel me vereerd en nederig om in het middelpunt van alles te staan, en ik moet weten wat de Ouden van dit fenomeen vonden.

De fragmenten van geschreven kennis die in het landschap van Aeternum zijn gevonden, doen denken aan een van de boeken die te koop zijn bij Amazon, dat dient als een archief van alle menselijke cultuur. Er waren eens mensen die boeken kochten bij plaatselijke heiligdommen genaamd boekhandels, die vaak begeleiding kregen van hun geestelijkheid, de boekverkopers. De geschriften die in een traditionele boekhandel verkrijgbaar waren, waren vrij beperkt, wat niet het geval is voor Amazon, waar de heilige rol van boekverkopers werd overgenomen door computers. Dus Nieuwe wereld is een uitdrukking van de complexe cultuur van Amazon, waarin veel menselijke tradities zijn gehuisvest, maar misschien ook zijn afgenomen.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Elk van de drie spelersfacties wordt gerund door een set niet-spelerpersonages, waaronder verschillende die heilig zijn quests, missies die de avatar van de speler moet voltooien om materiële beloningen te verdienen en de reputatie bij de factie te verbeteren. Deze missies zijn van twee soorten: (1) PvE of speler versus omgeving waarbij de speler misschien alleen wat vis hoeft te vangen, relikwieën uit een nabijgelegen Ancients-schrijn moet stelen of goederen moet plunderen van een boerderij die wordt onderhouden door de Lost. [Afbeelding rechts] (2) PvP of speler versus speler waarbij het mogelijk is om direct te vechten tegen spelers die tot een van de andere twee facties behoren.

De statusstructuren van de drie spelersfacties zijn identiek, maar gebruiken verschillende terminologie en hebben speciale initiatierituelen voor hun statusniveaus. Als een speler bijvoorbeeld lid wordt van het Verbond, krijgt hij de status 'initiatief', terwijl de beginnersterm 'soldaat' is in de Marauders en 'adept' in het syndicaat. Het is vermeldenswaard dat sommige echte religieuze bewegingen een rangorde hebben voor al hun leden, niet alleen voor geestelijken, geïnspireerd door de hiërarchieën in de broederlijke organisaties die lang geleden invloedrijk waren in de samenleving, en misschien door de statusrangen in de academische wereld, van eerstejaars tot hoogleraar (Jolicoeur en Knowles 1978; Bainbridge 1985). De organisatiestructuur van spelersgroepen in Nieuwe wereld is echt niet gebaseerd op deze statussymboliek. Het voordeel van een hoger niveau is dat een speler steeds effectievere wapens, bepantsering en andere goederen kan kopen van leveranciers van facties die geen spelers zijn, met behulp van virtuele valuta die met veel moeite in het spel kan worden verdiend of kan worden gekocht voor de echte wereld geld. Inderdaad, veel van de ontwerpaspecten van Nieuwe wereld zijn bedoeld om voor Amazon veel meer te verdienen dan de aanvankelijke kosten van veertig dollar.

Na het verdienen van 3,000 reputatiepunten in het Covenant, kunnen spelers een missie genaamd Trial of the Templar voor hun avatars accepteren. Deze zoektocht is gericht op het vinden van een vermiste ingewijde genaamd Bremen Luca, en meer informatie moet worden verkregen bij de kerk in de stad Brightwood, van niet-speler Covenant Templar Beatris Roose. Ze eist: 'Zoek de afvallige en breng hem hier terug. We zullen deze ideeën op de een of andere manier uit zijn hoofd wissen." Welke ideeën precies? In een verwoest dorp vindt de avatar een pagina met de titel "A Question of Faith", gescheurd uit het persoonlijke dagboek van Bremen Luca:

De Spark… misschien zijn we het toch niet waard. Ik kijk naar de verlorenen, terwijl ze hun dagen in perfecte harmonie doorbrengen ... geen zorgen, geen zorgen, geen noodzaak voor conflicten of geweld, behalve voor degenen die hen kwaad willen doen. Is dit wat we van Aeternum moeten leren? Verdwalen is de manier om het ware pad te vinden? Ik zal hierover mediteren en leiding zoeken.

De vonk komt het dichtst bij een god die het verbond herkent, maar toch is hij onpersoonlijk. [Afbeelding rechts] Inderdaad, een vonk is elektronisch, zoals de basis van computers, en kan de zielen van leiders in het Verbond vertegenwoordigen, die allemaal niet-spelerkarakters zijn, en dus onmenselijk, bediend door eenvoudige kunstmatige intelligentie. Hier is hun goddeloze theologie, zoals samengevat in een verbondspamflet getiteld "Keep Faith:"

Zullen we blij zijn? De oudste vijand van de mensheid is weg: de dood is dood. We hebben het beloofde land bereikt... toch zijn er sommigen die het een valse belofte noemen. 'Dit land zoekt onze ondergang', roepen ze, maar nog gevaarlijker zijn de vijanden binnenin: morele zwakheid verblindt ons voor de waarheid. Degenen die in het donker leven, kunnen het Paradijs nooit herkennen. Maar waar de ogen falen, ziet het geloof. Het Verbond draagt ​​de Vonk. In onze tijd van nood draagt ​​de Vonk ons. De duidelijkheid ervan is ons grootste geschenk. We brengen het licht van de Spark naar de donkerste hoeken. We houden het stralend, tegen elke prijs, tegen elke vijand. En op een dag zal het helder genoeg schijnen om het Paradijs zelf te onthullen.

Nadat hij met de afvallige, Bremen Luca, te maken heeft gehad, wordt een avatar verheven tot Tempeliersrang in het Verbond en kan hij een hogere reputatie beginnen te verdienen door aanvullende inwijdingsmissies te ondernemen om naar boven te stijgen: "excubitor" dan "lumen" en dan "adjudicator". In deze context heeft de uitdrukking "valse belofte" vele betekenissen. Het proces om excubitor te worden vereist het binnenvallen van drie Lost-gemeenschappen en het doden van tien onschuldige geesten in elk van hen. De poging om lumen te worden is vreemd vervormd, waardoor de avatar onder het bevel van Livia Luca, moeder van de afvallige, wordt geplaatst, die misschien haar positie in het Verbond blijft behouden vanwege haar afgelegen locatie in het besneeuwde noorden. Ze beveelt de avatar om veel corrupte tempeliers te doden om hun gebedskralen te verzamelen, als bewijs dat een hoge functionaris van het Verbond, jurylid Zuzanna Maras, echt verantwoordelijk was voor de onnodige executie van haar geliefde zoon en vele andere slechte daden. De laatste proefqueeste wordt toegewezen door Zuzanna Maras zelf, uiteraard om Livia Luca te doden. Zodra ze zelf scheidsrechters zijn geworden, lijken de spelersavatars geen zoektocht te krijgen om bewijs te verzamelen over wie echt slecht was, Livia Luca of Zuzanna Maras, maar daarvoor zou de veronderstelling nodig zijn dat goed en kwaad geldige tegenstellingen zijn in Nieuwe wereld.

Een heel ander soort quasi-religieus ritueel, dat door de drie spelersfacties in gelijke mate wordt ervaren, zijn aanvallen op steden en andere locaties door de Corrupted, die doorgaans van tevoren worden aangekondigd, zodat spelers zich kunnen aanmelden als verdedigers en hun actieve uren kunnen plannen. Op 19 maart 2020, anderhalf jaar voor de eigenlijke lancering, plaatste Amazon op zijn newworld.com-website een profetie, getiteld "March to Battle: Corrupted Breaches:"

Aeternum is een land van immense schoonheid en eindeloos wonder dat The Corrupted proberen te bevlekken en te domineren met hun verachtelijke aanwezigheid. Ze namen wat ooit sereen en vredig was en verdraaiden het naar hun wil. Ze doen dit door de grond open te scheuren en het gebied te overspoelen met corrupte wezens en structuren. De lucht verandert in een dikke zwarte rook en alles wordt verlicht door een boosaardige rode gloed, pulserend met een onaards licht. Deze staan ​​bekend als corrupte inbreuken. Als je een veilige haven in een nederzetting of fort vestigt, moeten de corrupten dat weten. Corrupte Inbreuken zullen opduiken in je territorium, waardoor reizen en het verzamelen van middelen moeilijker wordt naarmate deze Inbreuken niet worden aangepakt. Deze schendingen bewaken de Zuzana-aanhangers van corruptie. Net als hun kleinere broeders, de Cultisten, kanaliseren ze de duistere, verboden krachten van Corruptie om de gevreesde portalen en monolieten die het hart van Corrupted Breaches vormen, op te roepen en te ondersteunen.

Factiesprocessen zijn als initiatierituelen voor individuen, hoewel teams van spelers in één factie ze samen kunnen voltooien als ze dat willen, wat voordelig kan zijn voor de moeilijke moord op Livia Luca. Bij gevechten tegen de corrupten zijn vaak tijdelijk samengestelde teams betrokken, en gevechten tussen avatars in verschillende facties moeten meestal vooraf worden geregeld en op speciale slagvelden worden gehouden. In beide gevallen is religieus ritueel gewelddadig, vergelijkbaar met het spreekwoordelijke mensenoffer van zogenaamde primitieve stammen. De andere sleutelfactor in een meer seculiere sociale organisatie is de economische handel.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Zoals het geval is voor andere populaire massaal multiplayer online games, zijn veel versies van Nieuwe wereld bestaan ​​(letterlijk "werelden" genoemd) vergelijkbaar met afzonderlijke internetservers, die elk ongeveer 2,000 spelers tegelijk kunnen ondersteunen. Wereldwijd zijn ze onderverdeeld in vijf geografische regio's: Noord-Amerika Oost, Noord-Amerika West, Brazilië, Europa en Australië. Elke avatar is geregistreerd bij een van deze werelden en de mogelijkheden om van de ene naar de andere te gaan zijn zeer beperkt. De territoria van de werelden zijn identiek, met het meest prominente elf steden, die elk een regio van het eiland domineren, plus enkele noordelijke territoria die bedoeld zijn voor zeer ervaren avatars.

Steden zijn centra voor productie, handel en werving van missies, beheerd door niet-speler-avatars die recente kolonisten zijn maar geen lid zijn van een factie. Naarmate spelers ervaring opdoen, rijkdom zoals gemeten door een virtuele valuta, en voor sociale status, kunnen ze duurzame vrijwilligersgroepen vormen, "bedrijven" genoemd. Deze term is standaard in militaire sociale structuren en in commerciële zaken, en de bedrijven van Nieuwe wereld beide functies vervullen. Een welvarend bedrijf kan met name een stad kopen en belastingen innen om zowel de kosten van het bestuur te betalen als persoonlijke winst te behalen. Elk bedrijf behoort tot een van de drie spelersfacties en kan een alliantie vormen met andere bedrijven van dezelfde factie om andere regio's financieel of gewelddadig over te nemen.

Individuele avatars van één factie worden gewoonlijk vreedzaam begroet in steden die worden gedomineerd door andere facties. Een van de redenen is dat veel avatars, maar lang niet allemaal, huizen huren van het stadsbestuur en ze versieren met artefacten en trofeeën voor persoonlijke statusweergave, belangrijke onderdelen van de economie van de stad. Gamejournalist Chris Neal (2022) rapporteerde de resultaten van een wedstrijd om de drie mooiste huizen te identificeren, en andere spelers plaatsten hun eigen foto's en beschrijvingen: "Ik heb een kleine apotheek gebouwd in Cutlass. Op de tweede verdieping is een studeerkamer met een kleine verborgen ingang naar een nog kleinere slaapkamer – en ja: ik hou van planten.” 'Ik heb een boomhut gebouwd in de achtertuin van mijn verblijf in Monarch's Bluff. Het is een fijne plek om een ​​dutje te doen in de zon. Kom gerust eens langs als je het eens wilt proberen.” “Mijn Everfall-huis heeft een speelstijl met levendige kleuren. Hier begeleid ik je door een rode voortuin met een Chinees thema het groen in van mooie jade meubels en een paarsachtig romantisch gedeelte weg van de corruptie van Aeternum. "Mijn heiligdom en gebedsruimte in Ebonscale."

Elke goed functionerende stad heeft diverse faciliteiten zoals een metaalsmederij, essentieel voor de fabricage van wapens en zware bepantsering, maar ook voor onderdelen van het meubilair die een avatar in een gehuurd huis kan plaatsen, waarvoor ook houten onderdelen van een zagerij nodig zijn en werkplaats. Het stadsbestuur kan besluiten om de smidse te upgraden voor de productie van output van hogere kwaliteit, en dit te financieren door een aantal missies op het stadsprojectbord te plaatsen. Dit roept de vraag op of spelersbedrijven überhaupt democratisch zijn, of enorme rijkdom en macht geven aan hun topmanagers, wat Amazon deed als een bedrijf in onze echte wereld. De standaard gamerterm 'gilde' gebruiken voor spelersgroep in plaats van 'bedrijf'. Chris Neal (2021) bood dit voorbeeld aan, voortbouwend op een debat in de online forums van Reddit, waarin OP staat voor de "originele poster" die in dit geval zijn verontwaardiging uitte over wat er gebeurde:

“De leider van een Covenant-gilde met de naam Jade heeft naar verluidt verschillende stappen ondernomen om de factie het grondgebied van Mourningdale te laten verliezen, waaronder het vervangen van de vorige tier drie belegeringsuitrusting van het gebied door niets anders dan hoorns, en moedigde deelnemers en leden van zijn gilde aan om in de oorlog zonder bepantsering, en het negeren van een volledige standby-lijst van level 60-spelers die het territorium kwamen verdedigen, en in plaats daarvan personages met een laag niveau in de oorlog lieten. Verschillende antwoorden op de OP bevestigen de gebeurtenissen, waarbij een Redditor persoonlijke verslagen van gesprekken met Jade deelt en een andere poster met een video van de oorlog. Waarom dit allemaal doen? Want blijkbaar ging Jade servers overzetten en daarom wilde hij het Verbond met hem platbranden.'

Het ruimtevaartbedrijf Blue Origin, opgericht door Jeff Bezos, werd blijkbaar genoemd in een metafoor voor onze eigen planeet, die blauw is vanwege de uitgestrekte oceanen, en de oorsprong van mensen die naar nieuwe werelden willen migreren. Nieuwe wereld kan daarom een ​​computersimulatie zijn van onze eigen wereld in de context van High Secularism. Goden zijn verdwenen, dus 'goed' wordt gedefinieerd als alles wat machtige mensen verlangen. Religie is op twee manieren getransformeerd. Magie, inclusief de extreme betovering die onsterfelijkheid verleent, is gescheiden van religie en gecombineerd met technocratie. De natuurkundige symboliek van de Spark heeft het mogelijk gemaakt dat een religieuze beweging consolideert, zichzelf het Verbond noemt, maar in functie niet te onderscheiden is van sociale bewegingen met militaire of academische ideologieën.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Net als Amazon zelf, Nieuwe wereld legde een zware nadruk op het beheer van een complexe economie via internet-verbonden computers. Elke stad had een handelspost waar avatars items te koop konden plaatsen die ze hadden verzameld of geproduceerd, en andere avatars konden ze kopen. [Afbeelding rechts] De marktprijzen waren behoorlijk dynamisch en het economische systeem had diepgang, bijvoorbeeld het verband tussen de prijs voor een bepaald soort artikel en de prijzen voor de grondstoffen die nodig zijn om het te maken. Een veelzijdig tekstchatcommunicatiesysteem maakte directe handel in items en een verscheidenheid aan andere acties mogelijk. Kort na de lancering werden fouten in het systeem uitgebuit door spelers die "hackers" zouden kunnen worden genoemd, wat leidde tot verschillende perioden waarin grote delen van het economische systeem werden stilgelegd totdat reparaties konden worden voltooid (Marshall 2021; Orland 2021; Yang 2021; González 2022).

Al heel vroeg werden geavanceerde functies van de tekstchat verwijderd die in de gebruikersinterface van het spel waren ingebouwd, omdat sommige spelers ze gebruikten om de prestaties van de computers van andere spelers te verstoren. Een veelbesproken hack was om iemands avatar bijna onkwetsbaar te maken door constant het schermbeeld op het computerscherm te verplaatsen. Toen werden er door slimme spelers een hele reeks "duping"-hacks ontdekt. Dat betekent gratis virtueel geld of waardevolle items dupliceren, meestal door ze van de ene opslaglocatie of speler naar de andere te verplaatsen op een manier die het complexe overdrachtsalgoritme verstoort. Simpel gezegd: het verplaatsen van een item van doos A naar doos B gaat in twee stappen, optellen bij B en aftrekken van A, maar onderbreking van het proces in het midden kan eindigen met twee exemplaren van het item, één in elke doos. Andere problemen deden zich voor in sommige processen waarbij spelers virtuele middelen gebruikten om producten te vervaardigen.

Medio november 2021 werden de accounts van meer dan 1,200 spelers die zich kennelijk schuldig hadden gemaakt aan duping geannuleerd (Stanton 2021). Op nogal chaotische wijze werden gedupliceerde of verkeerd verbeterde items uit de inventarissen van andere spelers gewist. Op online forums klaagden spelers dat ze gestraft waren maar onschuldig waren. Het was mogelijk dat spelers zouden profiteren van een bug in de software zonder zich bewust te zijn van de aard ervan en zonder de bedoeling om de regels te overtreden. Deze hele situatie roept een filosofisch probleem op: als een cultuur onethisch is op manieren die haar ten goede komen, hoe kan ze dan beweren dat het gedrag dat haar schaadt onethisch is? Als leden van het Verbond sereen zijn over het uitvoeren van tientallen zoektochten om te stelen van de Verloren, hoe kunnen ze dan beweren dat stelen van leden van het Verbond crimineel is?

Gezien de zware publiciteit die veel spelers aantrok Nieuwe wereld toen het werd gelanceerd, was het niet verrassend dat het piekaantal gelijktijdige spelers dat door Steam voor elke maand werd gerapporteerd, daalde: oktober = 913,027, november = 357,188, december = 145,038, januari = 117,042, februari = 67,943. Tegen het begin van 2022 zou elke echt actieve speler heel Aeternum kunnen verkennen en veel speciale evenementen en PvP-gevechten hebben meegemaakt. Net als bij religieuze bewegingen in de echte wereld, kan het ontwikkelen van sociale banden met andere spelers het overlopen naar een andere virtuele wereld voorkomen, maar Nieuwe wereld rekruteringssysteem voor evenementen en de zwaar economische aspecten van bedrijven hebben er mogelijk toe geleid dat dergelijke banden met veel avatars niet ontstaan.

Op 11 februari 2022 publiceerde Amazon opnieuw een gewelddadige online game voor meerdere spelers, Lost Ark, gebaseerd op een ogenschijnlijk religieus verhaal dat als volgt wordt beschreven op de website playlostark.com: “De god Regulus brengt orde en licht om de duisternis van chaos in evenwicht te brengen en creëert werelden om elk te belichamen: Arkesia en Petrania. De orde van het licht wordt aangedreven door de Ark, verdeeld in zeven wegen voor zeven goden en verspreid over Arkesia.

Wanneer de twee werelden elkaar bijna vernietigen, worden de Wachters gecreëerd om de vrede te herstellen.” [Afbeelding rechts] Maar Amazon had niet gemaakt Lost Ark, slechts drie jaar na de oorspronkelijke lancering een verwesterde versie van een Koreaans spel publiceren, en polytheïstische kennis is standaard in Koreaanse spellen. Steam meldde dat bij de lancering nieuwe ark sprong naar een maximale huidige spelers van 1,324,761. In maart geldt het maximale aantal spelers voor Nieuwe wereld gedaald tot 34,098, terwijl nieuwe ark stond op 907,696.

We hebben momenteel geen goede gegevens over de dollarinkomsten van Nieuwe wereld, het totale aantal avatars of de door spelers geïnvesteerde uren. We kunnen schatten dat 1,000,000 avatars de initiële ervaringslimiet van zestig bereikten, wat een investering van ongeveer 100 uur speeltijd vergde. Dus zelfs als Nieuwe wereld sterft snel, is de menselijke betekenis ervan groot, vergelijkbaar met veel nieuwe religieuze bewegingen in de echte wereld, waarvan er maar een paar 100,000,000 uur ledenbetrokkenheid bereiken. Er is zeker ruimte om te debatteren of High Secularism een ​​geldig concept is, of dat Amazon het op de juiste manier weergeeft. Dergelijke vragen zijn misschien een eeuw lang niet volledig beantwoord, maar toch wordt een verscheidenheid aan voorbeelden bekeken, zoals die van Amazon Nieuwe wereld kan ons helpen de toekomst die nadert te begrijpen.

AFBEELDINGEN

Afbeelding #1: Een kerk van het Verbond; merk op dat hier nooit aanbiddingsdiensten worden gehouden, maar de priesteres die op de doos voor de banner van de Spark staat, biedt leden speurtochten aan.
Afbeelding #2: Een kolonist die een van de Lost confronteert die zijn boerderij wil verdedigen tegen indringers.
Afbeelding #3: Een niet-speler-evangelist voor het Verbond die de heilige vonk verkondigd aan verschillende avatars van spelers.
Afbeelding #4: Twee spelersavatars van hoog niveau die tot het Verbond behoren, producten maken op een werkbank die voornamelijk te koop zijn en hun productievaardigheden vergroten.
Afbeelding #5: Een lid van het Syndicaat vecht tegen een Guardian of the Ancients en probeert toegang te krijgen tot heilige ruïnes die waardevolle artefacten bevatten.

REFERENTIES

Bainbridge, William Sims. 2013. eGods: Faith Versus Fantasy in Computer Gaming. New York: Oxford University Press.

Bainbridge, William Sims. 1985. "Culturele genetica." blz. 157-98 inch religieuze bewegingen, onder redactie van Rodney Stark. New York: Paragon.

Chen, Caroline. 2022.  Work Bid Code: wanneer werk religie wordt in Silicon Valley. Princeton, New Jersey: Universiteit van Princeton Press.

Gonzalez, Christina. 2022. "New World verbiedt meer dan 500 spelers en verwijdert een aanzienlijk aantal items die zijn gedupeerd in Glitch." toegankelijk vanaf https://www.mmorpg.com/news/new-world-bans-over-500-players-and-removes-substantial-number-of-items-duped-in-glitch op 4 juni 2022.

Jolicoeur, Pamela M. en Louis L. Knowles. 1978. "Broederlijke verenigingen en burgerlijke religie: Schotse Rite Vrijmetselarij." Herziening van religieus onderzoek 20: 3-22.

Khan, Lina M. 2017. "Amazon's antitrustparadox." Het Yale Law Journal 126: 710-805.

Marshall, Cas. 2021. "Spelers breken vrolijk een nieuwe wereld met Gold Duping, Chat Exploits." toegankelijk vanaf https://www.polygon.com/22760062/new-world-post-launch-bugs-exploits-chat-gold-duping op 4 juni 2022.

Neal, Chris. 2021. "New World's Faction Pvp staat bol van gildedrama over 'gooien'." toegankelijk vanaf https://massivelyop.com/2021/10/21/new-worlds-faction-pvp-is-rife-with-guild-drama-over-throwing op 4 juni 2022.

Neal, Chris. 2022. "Kijk naar de coole dingen die nieuwe wereldspelers doen met hun in-game huizen." toegankelijk vanaf https://massivelyop.com/2022/05/03/look-at-the-cool-things-new-world-players-are-doing-with-their-in-game-houses op 4 juni 2022.

O'Connell, Mark. 2021. "'A Managerial Mephistopheles': Inside the Mind van Jeff Bezos." toegankelijk vanaf https://www.theguardian.com/technology/2021/feb/03/jeff-bezos-and-the-world-amazon-made op 4 juni 2022.

Orland, Kyle. 2021. "New World schakelt vermogensoverdrachten uit omdat item-dupes de in-game economie ruïneren Tweede sluiting deze maand heeft spelers wanhopig voor de staat van de jonge MMO." toegankelijk vanaf https://arstechnica.com/gaming/2021/11/new-world-shuts-its-economy-again-amid-widespread-item-duplication-glitch op 4 juni 2022.

Royce, Bree. 2016. "Dus een van de nieuwe games van Amazon is een MMORPG-sandbox en het wordt New World genoemd. ” Toegankelijk vanaf https://massivelyop.com/2016/09/29/so-one-of-amazons-new-games-is-an-mmorpg-sandbox-and-its-called-new-world op 4 juni 2022.

Stanton, Rijk. 2021. "New World Permabans meer dan 1200 accounts voor duping-exploits." toegankelijk vanaf https://www.pcgamer.com/new-world-permabans-over-1200-accounts-for-duping-exploits op 4 juni 2022.

Williams, Dana M. 2020. "Macht komt toe aan de machtigen: Amazon's marktaandeel, klant"

Surveillance en internetdominantie." blz. 35-49 inch De kosten van gratis verzending: Amazon in de wereldeconomie, onder redactie van Jake Alimahomed-Wilson en Ellen Reese. Londen: Pluto Press.

Yang, George. 2021. "Nieuwe wereld heeft opnieuw een probleem met goudduplicatie." toegankelijk vanaf https://www.ign.com/articles/new-world-gold-duplication op 4 juni 2022.

Publicatie datum:
18 juni 2022

 

Delen