Manon Hedenborg Wit

Manon Hedenborg White is hoofddocent Religiewetenschappen aan de Universiteit van Malmö (Zweden). Ze heeft een doctoraat in de geschiedenis van religies van de Universiteit van Uppsala (Zweden). Haar eerste monografie Het welsprekende bloed: de godin Babalon en de constructie van vrouwelijkheden in de westerse esoterie werd in 2020 gepubliceerd door Oxford University Press. Ze is co-directeur (met Christine Ferguson) van het ESSWE Network on Esotericism, Gender, and Sexuality en Review Editor van het International Journal for the Study of New Religions (IJSNR). Haar belangrijkste onderzoeksfocus is westerse esoterie, nieuwe religieuze bewegingen en hedendaagse spiritualiteit, en ze is vooral geïnteresseerd in kwesties als gender, seksualiteit, autoriteit en de rol en het leiderschap van vrouwen.

Delen