David G. Bromley

Global Vision Bijbel Kerk

GLOBAL VISIE BIJBEL KERK TIJDLIJN

1971 (24 april): Melissa Kay Biggers werd geboren.

1976 (18 mei): Gregory Duane Locke werd geboren in Nashville, Tennessee.

1992: Locke bekeerde zich tot het evangelische christendom.

1995: Locke en Melissa Biggers verloofden zich en trouwden een jaar later. Het echtpaar kreeg vier kinderen.

1996: Locke richtte de Global Vision Baptist Church op in Mount Juliet. De kerk veranderde later haar naam in Global Vision Bible Church.

1996-2006: Locke werkte als zelfstandig evangelist.

1998: Locke studeerde af met een graad in theologie aan Ambassador Baptist College, Lattimore, North Carolina.

2000: Locke behaalde een Bachelor's Degree in Biblical Studies aan de Baptist Theological School New England, Pascoag, Rhode Island, 2000.

2001: Locke behaalde een Master's Degree in Biblical Studies aan de Baptist Theological School New England, Pascoag, Rhode Island.

2004: Locke ontving een Doctor of Divinity Degree van Baptist Theological School New England, Pascoag, Rhode Island.

2006: Locke richtte de Global Vision Bible Church op in Mount Juliet.

2016 (26 april): Locke plaatste een video op Facebook waarin ze het beleid van Target uitdagen om klanten het toilet en de paskamer te laten kiezen die bij hun geslacht passen.

2017: Locke scheidde van zijn eerste vrouw, Melissa.

2018: Greg Locke en Taisha Cowan McGee zijn getrouwd.

2020: Locke richtte LockeMedia op, een conservatieve media-outlet.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Gregory Duane Locke [Afbeelding rechts] werd geboren in Nashville, Tennessee op 18 mei 1976. Zijn vroege leven was tumultueus. Zoals hij zijn tienerjaren heeft beschreven: 'Ik ben verhuisd [van Mt. Juliet, Tennessee] en ik was feitelijk in hechtenis van de staat. Ik ben zes keer gearresteerd. Vijf keer op proef. Ik was gewoon een eigenzinnige tiener. Mijn vader zat ongeveer tien jaar in de Tennessee State Penitentiary en ik haatte mijn stiefvader... dus ik werd eigenlijk naar het huis van een jongen gestuurd en tien dagen nadat ik daar aankwam werd ik christen.' (Famous People Staff 2022)

Op vijftienjarige leeftijd werd hij na vijf arrestaties geplaatst in het Good Shepherd Children's Home in Murfreesboro. Op zijn zestiende bekeerde hij zich tot het evangelische christendom. Zijn persoonlijke bekeringsverhaal verscheen later in 2004 in Unshackled (“Unshackled” 2021), een populaire radiodramaserie geproduceerd in Chicago door Pacific Garden Mission. Het was ook in het Good Shepherd Children's tehuis waar hij zijn eerste vrouw, Melissa Biggers, ontmoette, die op het personeel van de faciliteit was.

Hij was pas negentien toen hij zich in 1995 verloofde met Melissa Biggers. Binnen een jaar was het paar getrouwd en kreeg uiteindelijk vier kinderen. Het jaar daarop richtte hij de Global Vision Baptist Church op in Mount Juliet, Tennessee. Locke vond later de onafhankelijke baptistentraditie overdreven beperkend en veranderde de naam van de kerk die hij stichtte in Global Vision Bible Church. Bijbelkerken presenteren zichzelf als het aannemen van de Bijbel als hun standaard voor doctrine en praktijk en belijden de onfeilbaarheid van de Bijbeltekst.

Tussen 1996 en 2006 werkte Locke als onafhankelijk evangelist. Hij streefde ook een reeks academische en pastorale geloofsbrieven na. In 1998 studeerde Locke af met een graad in theologie aan het Ambassador Baptist College in Lattimore, North Carolina. In 2000 ontving Locke een Bachelor's Degree in Biblical Studies van Baptist Theological School New England in Pascoag, Rhode Island. Het jaar daarop ontving hij een Masters Degree van dezelfde instelling, en in 2004 ontving hij een Doctor of Divinity Degree. Locke richtte vervolgens in 2006 de Global Vision Bible Church in Nashville op. Naast zijn pastorale carrière heeft Locke commerciële belangen nagestreefd , het ontwikkelen van een casual kledinglijn en een lijn van shakers.

Locke's stijging van de nationale zichtbaarheid begon in 2015 toen hij een video plaatste waarin hij het veto van de gouverneur van Tennessee afkeurde van een wetsvoorstel dat de Bijbel verplicht stelt als het staatsboek van Tennessee. Hij volgde die video op met een andere waarin hij beweerde dat het plaatselijke schoolcurriculum studenten met islamitische overtuigingen indoctrineerde. Zijn opkomst naar nationale internetbekendheid vond echter plaats in 2016. In een Facebook-videopost verzette hij zich tegen de beleidsaankondiging van de Target-winkelketen dat klanten badkamers en paskamers konden kiezen op basis van hun genderidentiteit (Humbles 2016). In zijn video verklaarde Locke dat:

Je politieke correctheid heeft ervoor gezorgd dat je iets buitengewoon stoms hebt gedaan', zegt Locke in de video. “… Omdat je je hiermee niet richt en niet inclusief bent op transgenders. Ze vormen 0.3 procent van de bevolking. Waar je je op richt zijn perverselingen, pedofielen, mensen die onze kinderen pijn gaan doen.

De post ontving meer dan 10,000,000 keer bekeken ik slechts een paar dagen. Zijn daaropvolgende internetberichten vergrootten zijn nationale zichtbaarheid toen hij een prominente stem werd in de antivaccinatiebeweging.

Huwelijksproblemen resulteerden in een scheiding van Melissa en Greg Locke in 2017. Het jaar daarop trouwde hij met Taisha (Tai) Cowan McGee, die lid was van de kerkelijke gemeente. [Afbeelding rechts] De echtscheiding en hertrouwen werd een groot probleem binnen de conservatieve Bijbelkerkbeweging.

DOCTRINES / RITUELEN

De Global Vision Bible Church-website (2021) beschrijft de kerk als een plaats waar “gebroken mensen een nieuwe betekenis aan het leven vinden." De missie van de kerk gaat verder met te stellen dat:

We streven ernaar om uit te reiken naar degenen die gekwetst, gemarginaliseerd, gebroken en hersteld moeten worden. We hebben ontdekt dat als we achter de mensen aan gaan die niemand wil, de Heer ons de mensen zendt die iedereen wil. Onze hele gemeente staat bekend als een accepterende, liefdevolle, genadige en vergevingsgezinde Bijbelse kerk.

De kerk toont prominent de leerstellige voorschriften van een Bijbelse kerk (Global Vision Bible Church website 2021):

Wij geloven dat de Bijbel het volmaakte Woord van God is.
Wij geloven dat verlossing wordt verschaft door Jezus Christus en Hem alleen.
Wij geloven in de eeuwige redding van alle gelovigen.
Wij geloven in de Bijbelse leerstelling van de Drie-eenheid.
Wij geloven dat de plaatselijke nieuwtestamentische kerk de door God ingestelde instelling is.
Wij geloven dat de doop een fundamentele stap van gehoorzaamheid is in onze wandel met Christus.

Bijvoorbeeld, bij het uitleggen van het tweede leerstellige gebod, beweerde Locke dat:

Als je gelooft dat er meerdere wegen naar de hemel zijn, dan ben je geen Bijbelgelovige, omdat de essentie van het evangelie – de dood, begrafenis en opstanding van Jezus Christus – niet is dat Jezus een weg naar de hemel is, Hij is de de enige echte weg naar de hemel… (Blair 2017a).

Naast de organisatieprincipes van de kerk heeft Greg Locke verschillende boeken gepubliceerd waarin hij religieuze doctrines verbindt met een conservatieve politieke agenda. Locke heeft twee recente conservatieve call-to-action-boeken gepubliceerd: Dit betekent oorlog: we zullen ons niet overgeven door stilte (2020) [Afbeelding rechts] en Wapens van onze oorlogsvoering: de kracht van de wapenrusting van God ontketenen (2021). Locke verspreidt zijn ideeën ook via een wekelijkse radio-uitzending, 'The Windows Of Heaven'.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Vanaf de oprichting van Global Vision Bible Church heeft Greg Locke gediend als hoofdpastor. Jarrod Almond was een tijdlang Executive Pastor, maar werd rond 2018 uit zijn functie ontslagen (Dunn 2018). Door de geschiedenis van de kerk heeft Locke de kerk daarom grotendeels bestuurd zonder de deelname van ouderlingen, diakenen of formele gemeentelijke inbreng. Zijn vrouwen hebben allebei gediend als administratief medewerkster.

Het kerkgebouw, dat zich op de berg Juliet bevindt, heeft ongeveer 40,000 inwoners. [Afbeelding rechts] Door de geschiedenis heen is het uitgegroeid tot enkele honderden, voornamelijk door het toevoegen van services binnen de bestaande faciliteit (Humbles 2016). De kerk heeft extra grond aangekocht voor kerkuitbreiding. De kerk accepteert ook wat zij "internetleden" noemt die via internet deelnemen aan de kerk (Dunn 2019). Inderdaad, Locke's publieke bekendheid is voornamelijk het product van zijn substantiële aanwezigheid op het internet. In 2021 had hij naar verluidt 2,200,000 Facebook-volgers, 195,000 volgers op Instagram en 102,700 volgers op Twitter (VoleNath 2021). Hij heeft ook video's geplaatst op YouTube en een podcast (Op punt). Het jaar daarop claimde Locke 4,000,000 volgers op zijn mediaplatforms en een wekelijkse kerkbezoek van meer dan 1,000 (Gowen 2022). Locke erkent dat hij kerkleden heeft verloren als gevolg van zijn controversiële sociale en politieke standpunten, maar bevestigt krachtig zijn toewijding aan de koers die hij heeft uitgestippeld

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Locke heeft een sterk conservatief standpunt ingenomen over een verscheidenheid aan hedendaagse religieuze en politieke kwesties en heeft zijn aanwezigheid op het internet gebruikt om die standpunten een stem te geven. Het resultaat is dat hij zowel steun als tegenstand heeft gekregen van een verscheidenheid aan religieuze en seculiere groepen. Zijn huwelijkssituatie, zijn verzet tegen vaccinatie tegen Covid-19 en zijn afwijzing van LGBT-rechten waren belangrijke vlampunten (Duke 2021).

Gezien hun leerstellige nadruk op de heiligheid en duurzaamheid van het huwelijk, is het niet verwonderlijk dat talloze conservatieve christelijke leiders Locke hebben gehekeld over zijn echtscheiding en hertrouwen. Een artikel in bijv Preekstoel en Pen beweerde dat "Het is een verwijt aan de kerk van Christus dat een man als Locke zich voordoet als een man van God, terwijl hij echt een overspelige internetreligie-huckster is" (Dunn 2019). Een andere leider vroeg om zijn ontslag als predikant (Blair 2018):

Als je huwelijk mislukt, dan heb je op de meest fundamentele manier gefaald als leider. Nu kun je daar zitten en alle excuses maken. Natuurlijk vertelt iedereen die gaat scheiden altijd dat het 100 procent de schuld van de ander is. Zelfs als dat waar zou zijn, zelfs als het 100 procent haar schuld was en we de details niet kennen, moet hij toch terugtreden als predikant.

Hoewel Locke zijn echtscheiding en hertrouwen aankondigde aan zijn kerkgemeente, verwierp hij het label van overspelige en beweerde dat hij van plan was "te blijven leven voor God" (Blair 2018). Desalniettemin heeft hij binnen zijn geloofstraditie nog steeds te maken met oppositie tegen wat wordt beschouwd als schending van een fundamenteel gebod. Interne verdeeldheid binnen de kerk kan de aanzet zijn geweest voor zijn beschuldiging dat er binnen de gemeente "volledige, betoverende" heksen waren. Hij dreigde verder dat "je maar hoest verkeerd en ik zal het voor iedereen onder deze tent ontmaskeren, jij stinkende toverspreuk, farmakeia duivelaanbiddende en bastaard,”… “Je bent gezonden om deze kerk te vernietigen” (Smietana 2022).

Locke hgas was een even fervent tegenstander van transgenderrechten en heeft transgenderparochianen aangeduid als "de sodomiete menigte die de kerk infiltreert" (Bolinger 2020). Het was inderdaad zijn verzet tegen het beleid van Target om personeel en klanten toe te staan ​​toiletten en paskamers te kiezen die in overeenstemming zijn met hun genderidentiteit die aanvankelijk zijn internetberoemdheid voedde (Blair 2017a). Hij heeft zijn verzet gebaseerd op de bewering dat:

Transgenderisme is geen burgerrecht. Het is niet normaal, het is anti-bijbels. En het spijt me, alleen omdat ik moraal en waarden heb die me geen discriminerende onverdraagzame maken. Ik heb genoeg van de tijd waarin we leven waarin mensen goed kwaad noemen en kwaad noemen ze goed…”

Locke's Facebook-bericht werd tijdelijk verwijderd door Facebook; hij was later in staat om het bericht opnieuw te posten. Zijn standpunt stuitte natuurlijk op vastberaden weerstand van meer liberale christelijke groepen die een beleid van meer inclusiviteit nastreven, evenals van LGBTQ-belangengroepen (Smith 2019; Bollinger 2020).

Ondanks zijn controverse, is Locke doorgegaan met het opbouwen van zijn aanhang door contact te leggen met drie onderling verbonden groepen: aanhangers van voormalig president Donald Trump, QAnon-deelnemers en anti-vaccinactivisten. Locke heeft daarmee religie en politiek duidelijk met elkaar versmolten. Hij heeft zichzelf herhaaldelijk geïdentificeerd als een aanhanger van Trump, [Afbeelding rechts] verscheen in het openbaar met Trump-bondgenoten (Roger Stone, Mike Lindell en leden van de Proud Boys) en verwees naar tegenstanders als "Goddeloze Democraten". In zijn steun aan voormalig president Trump beweerde hij dat de verkiezingen "scheef" waren en steunde hij de opstand van het Capitool op Twitter net voor 6 januari ("Als je geen overtuigingen hebt die het waard zijn om voor te sterven, heb je nooit geleerd wat leven is " (Pidcock 2021). Hij was persoonlijk aanwezig in de hoofdstad op 6 januari (Gowen 2022). Hij draagt ​​vaak kledingaccenten met Trump-thema. Locke heeft ook het centrale principe van de QAnon-ideologie herhaald dat een satanische ondergrondse groep van Washington-politici en Hollywood beroemdheden misbruiken jonge kinderen (Bromley en Richardson 2022; Crump 2021) Zo noemde hij president Joe Biden een oplichter en “een sekshandel, een door demonen bezeten bastaard (Peiser 2021).

Op basis van het intense conflict rond vaccinatie en aanverwante zaken tijdens de Covid-19-pandemie, is Locke's grootste publieke impact tot nu toe voortgekomen uit zijn verzet tegen vaccinatie en het dragen van maskers. Met betrekking tot de pandemie beweerde hij dat de pandemie een “hoax” is geweest, de overlijdensrapporten zijn “gemanipuleerd”, de vaccins waren gevaarlijk (“Dit kwaadaardige vaccin zal opmerkelijk meer doden en problemen veroorzaken dan het virus zelf.”), en de vaccins bevatten "afgebroken foetaal weefsel". Tijdens een kerkdienst verklaarde Locke dat:

Als je de covid-19-injectie hebt gehad, zeg ik je dat je vergif in je aderen hebt,' donderde Locke. “We roepen nu het covid-19-vaccin uit. Houd die demonische geest nu uit je in de naam van Jezus! (Gowen 2022)

Hij heeft herhaaldelijk verklaard dat zijn kerk zou blijven samenkomen als een "essentiële dienst" ondanks masker- en verzamelvoorschriften ("Geen maskers, geen temperatuurcontroles, geen sociale afstand en geen verontschuldiging") (Pidcock 2021).

Locke was provocerend in zijn benadering. Met betrekking tot sociale afstand in de kerk beweerde hij bijvoorbeeld: “We hebben een 2e amendement recht op aanbidding. Als dat belemmerd wordt, beroepen we ons op ons 2e amendementrecht en ontmoeten we je aan de deur” (Pidcock 2021). Het meest opvallende is dat hij heeft gedreigd iedereen met een masker naar een Global Vision-service te sturen [Afbeelding rechts] (Breslow 2021):

Als ze door ronde twee gaan en je begint te verschijnen in al deze maskers en al deze onzin, zal ik je vragen om te vertrekken. Ik zal je vragen om te vertrekken. Ik speel deze Democratische spelletjes niet in deze kerk. Als je sociale afstand wilt houden, ga dan naar de First Baptist Church, maar kom niet naar deze. Als gevolg van zijn opruiende retoriek is Locke verbannen van Twitter, eerst tijdelijk en later permanent (Lund 2021).

Wat de toekomst in petto heeft voor Global Vision Bible Church is minder duidelijk. De kerk en haar charismatische leider zijn snel van relatieve onbekendheid uitgegroeid tot een prominente plaats onder conservatieve religieuze groepen die een radicaal conservatieve agenda promootten over een specifieke reeks sociale en politieke kwesties. Op dit moment, gezien de intensiteit van conflict en polarisatie, heerst de meest extreme positie. Toch hangt het succes van Global Vision grotendeels af van Greg Locke's persoonlijke aantrekkingskracht, een aanhoudend hoog niveau van maatschappelijke betwisting en het vermogen om een ​​hoge mate van betrokkenheid te behouden, simpelweg door middel van internetberichten met een religieus thema. De centrale politieke kwesties zullen verschuiven, de pandemie zal uiteindelijk verdwijnen en er zullen winnaars en verliezers zijn in de strijd om politiek voordeel. Er is geen erfgenaam van Lock, en er is geen zekerheid dat wanneer er nieuwe aandachtspunten opduiken, de standpunten van Global Vision voldoende zullen resoneren om de omvang en mate van betrokkenheid die het nu met zich meebrengt te behouden. In die zin staat Global Vision voor dezelfde soort uitdaging als veel opkomende religieuze bewegingen onder leiding van een charismatisch figuur (Reeve, Guff en Russell 2021).

AFBEELDINGEN
Afbeelding #1: Greg Locke.
Afbeelding #2: Taisha (Tai) Cowan McGee en Greg Locke.
Afbeelding #3: Boekomslag van het boek van Greg Locke, Dit betekent oorlog: we zullen ons niet overgeven door stilte.
Afbeelding #4: De Global Vision Bible Church in Mount Juliet.
Afbeelding #5: Greg Locke draagt ​​een pet van Trump-Pence.
Afbeelding #6: Billboard buiten de ontmoetingstent van de kerk met de instructie aan parochianen om binnen geen maskers te dragen.

REFERENTIES

Alund, Natalie. 2021. "Pastor Greg Locke uit Tennessee beschuldigd van het verspreiden van valse informatie over COVID verbannen van Twitter. ' Nashville Tennessee, September 14. Betreden via https://www.tennessean.com/story/news/2021/09/14/tennessee-pastor-greg-locke-banned-twitter-accused-covid-misinformation/8341396002/ op 5 oktober 2021.

Blair, Leonardo. 2018. "Betraande dominee Greg Locke geeft toe dat hij nu gescheiden is, maar houdt vol 'ik ben geen overspelige'." Christelijke postverslaggever, Januari 12. Betreden via https://www.christianpost.com/news/tearful-pastor-greg-locke-admits-he-is-now-divorced-but-insists-i-am-not-an-adulterer-213572/ op 3 oktober 2021.

Blair, Leonardo. 2017a. "Greg Locke hekelt transgenderisme, verklaart het geestesziekte in video ooit verboden door Facebook." Christian Post, September 20. Betreden via https://www.christianpost.com/news/greg-locke-denounces-transgenderism-declares-mental-illness-in-video-once-banned-by-facebook.html op 5 oktober 2021.

Blair, Leonardo. 2017b. "Pastor Greg Locke bekritiseert evangelicalen die geloven dat er meerdere wegen naar de hemel zijn." Christelijke postverslaggever, December 20. Betreden via https://www.christianpost.com/news/christianity-is-not-the-only-way-to-heaven-prominent-presbyterian-pastor-says.html op 1 oktober 2021.

Breslow, Josh. 2021. "'Stop it!': Pastor uit Tennessee dreigt leden die maskers dragen te verdrijven." Nexstar mediakabel, Juli 27. Betreden via https://wgntv.com/news/stop-it-tennessee-pastor-threatens-to-oust-members-wearing-masks/ op 5 oktober 2021.

Bromley, David G. en James T. Richardson. 2022. "Het QAnon-complotverhaal: de sociale constructie van gevaar begrijpen.” In De sociale wetenschappen van QAnon, onder redactie van Monica Miller. Cambridge: Cambridge University Press.

Kruimel, James. 2021. "Pastor Greg Locke's toespraak tegen 'pedofielen in Hollywood' meer dan 1.5 miljoen keer bekeken." Newsweek, Juni 28. Betreden via https://www.newsweek.com/pastor-greg-locke-pedophiles-washington-dc-tom-hanks-oprah-1604725 op 5 oktober 2021.

Hertog, Barry. 2021. "Het tij keert zich tegen COVID-ontkennende dominee Greg Locke." Patheos, Augustus 17. Betreden via https://www.patheos.com/blogs/thefreethinker/2021/08/the-tide-is-turning-against-covid-denying-pastor-greg-locke/ op 5 augustus 2021.

Dunn, Seth. 2019. "Pastor Greg Locke: Deadbeat Dad." Preekstoel en Pen, Januari 6. Betreden via https://pulpitandpen.org/2019/01/06/pastor-greg-locke-deadbeat-dad/ op 1 oktober 2021.

Nederig, Andy. 2016. “Mt. Juliet Pastor's video-ontploffing Target gaat viraal.” The Tennessean, 25 april. Toegankelijk via: https://www.tennessean.com/story/news/local/wilson/mt-juliet/2016/04/25/mt-juliet-pastors-video-blasting-target-goes-viral/83499222/ op 5 oktober 2021.

Beroemd personeel. 2022. "Greg Locke Netto waarde | Vrouw & Biografie.” Beroemde mensen. Betreden via https://famouspeopletoday.com/greg-locke/ op 4 april 2022.

Global Vision Bijbel Kerk. 2021. "Over ons." Betreden via https://globalvisionbc.com/ op 1 oktober 2021.op oktober 2021.

Gowen, Annie. 2022. "Een predikant van 6 januari verdeelt zijn gemeenschap in Tennessee met steeds extremistischere opvattingen." Washington Post, April 4. Betreden via https://www.washingtonpost.com/nation/2022/03/31/tennessee-pastor-extremist-politics/ op 5 april 2022.

Locke, Greg. 2021. Wapens van onze oorlogsvoering: de kracht van de wapenrusting van God ontketenen. Locke Media Publishing.

Locke, Greg. 2020. Dit betekent oorlog: we zullen ons niet overgeven door stilte. Locke Media Publishing.

Peiser, Jaclyn. 2021. "Evangelische predikant eist kerkgangers hun maskers af te doen: 'Geloof deze deltavariant-onzin niet'." Washington Post, Juli 27. Betreden via https://www.washingtonpost.com/nation/2021/07/27/tennessee-pastor-greg-locke-masks/ op 5 oktober 2021.

Reeve, Elle, Samantha Guff en Lacey Russell. 2021. "Hoe de verspreiding van verkeerde informatie over Covid door een predikant een familie in Tennessee verdeelde." CNN, Mei 28. Betreden via https://www.cnn.com/2021/05/28/us/pastor-greg-locke-tennessee-family-covid-19/index.html op 5 oktober 2021.

Smietana, Bob. 2022. “De predikant van Tennessee, Greg Locke, zegt dat demonen hem namen van heksen in zijn kerk vertelden. religie nieuws, Februari 15. Betreden via https://religionnews.com/2022/02/15/tennessee-preacher-greg-locke-says-demons-told-him-names-of-witches-in-his-church/?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=7ece5a5c11-EMAIL_CAMPAIGN_2022_02_16_02_31&utm_medium=email&utm_term=0_3e953b9b70-7ece5a5c11-399904145 op 16 februari 2022.

Smit, Reis. 2019. "Rechtse predikant beweert dat LHBT's op zoek zijn naar 'dominantie'." Pink News, 2 september. Toegankelijk vanaf https://www.pinknews.co.uk/2019/09/02/pastor-greg-locke-boston-straight-pride-domination/ op 5 oktober 2021.

“Ongeketend.” 2021. Academische woordenboeken en encyclopedieën. Betreden via https://en-academic.com/dic.nsf/enwiki/559881 on 1 October 2021.

VoleNath. 2021. "Pastor Greg Locke Wikipedia: zijn nettowaarde, vrouw en bio-feiten." Beroemde beroemdheden. toegankelijk vanaf https://famous-celebrities.com/pastor-greg-locke-wikipedia/ op 5 oktober 2021.

Publicatie datum:
11 oktober 2011

 

Delen