Joseph Weber

Joseph Weber doceert aan het College voor Journalistiek en Massacommunicatie aan de Universiteit van Nebraska-Lincoln als Jerry en Karla Huse Professor of News-Editorial. Hij trad in 2009 toe tot het college na 35 jaar in de journalistiek te hebben gewerkt, waarvan 22 jaar bij BusinessWeek tijdschrift, dat hij verliet als hoofd van de correspondenten en bureauchef van Chicago. Hij heeft ook lesgegeven aan de Tsinghua University in Peking en de Shanghai University of Finance and Economics.

Weber is de auteur van Transcendente Meditatie in Amerika: Hoe een New Age-beweging opnieuw vormde en een kleine stad in Iowa (Universiteit van Iowa Press, 2014), Verdeelde loyaliteiten: jonge Somalische Amerikanen en de verleiding van extremisme (Michigan State University Press, 2020), en Rijmt op Fighter: Clayton Yeutter, American Statesman (Universiteit van Nebraska Press, 2021).

Hij heeft artikelen gepubliceerd in Driemaandelijks mensenrechtenrapport, docent journalistiek en massacommunicatie, Middle West Review als Utopische studies. Hij publiceerde ook werk in The Washington Post, Miami Herald, Columbia Journalism Review als Het Nationaal Journaal.

Hij behaalde een bachelordiploma Engels aan het Rutgers College en een masterdiploma journalistiek aan de Columbia University Graduate School of Journalism.

 

Deel