Jennifer Koshatka Seman

Dr. Jennifer Koshatka Seman geeft momenteel cursussen in multiculturele Amerikaanse geschiedenis en Latijns-Amerikaanse geschiedenis aan de Metropolitan State University van Denver, waar ze docent geschiedenis is. Haar onderzoeksinteresses liggen in de interactie tussen subalterne praktijken en institutionele machtsvormen in het grensgebied tussen de VS en Mexico en het Westen van de VS en de manieren waarop ras, geslacht en spiritualiteit deze interactie beïnvloeden. Jennifer is de auteur van Borderlands Curanderos: De werelden van Santa Teresa Urrea en Don Pedrito Jaramillo (Austin: University of Texas Press, 2021), haar eerste boek. Borderlands Curanderos over de ‘kleine werelden’ van twee Mexicaanse gebedsgenezers, of curanderos, Santa Teresa Urrea en Don Pedrito Jaramillo, en hoe ze de "grotere werelden" van de eeuwwisseling informeerden toen ze de grens van Mexico naar de Verenigde Staten overstaken en zowel individuele lichamen als het grotere sociale lichaam genas, vooral mensen van Mexicaanse afkomst en inheemse volkeren, die in het grensgebied tussen de VS en Mexico te maken kregen met steeds onderdrukkende, uitsluiting en gewelddadige staatsmacht. Jennifer behaalde haar doctoraat in de geschiedenis aan de Southern Methodist University en heeft haar onderzoek gepubliceerd in de tijdschriften Studies Religie / Godsdienstwetenschappen als Tijdschrift van het Westen naast het presenteren op conferenties voor de Western Historical Association, Texas Historical Association, American Historical Association en History of Science Society.

 

Deel