Todd Jay Leonard David G. Bromley

Cassadaga geestelijk kamp


CASSADAGA SPIRITUELE KAMPTIJDLIJN

1848 (6 januari): George P. Colby werd geboren.

1875: George Colby verhuist naar Florida.

1893: De National Spiritualist Association (nu de National Spiritualist Association of Churches) werd opgericht.

1893 (januari): George Colby kondigde in januari 1893 aan dat de National Spiritual and Liberal Association binnenkort bijeen zou komen in DeLeon Springs in Volusia County, Florida.

1894: De Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association (CSCMA) wordt opgericht.

1895: George Colby schonk vijfendertig hectare land aan de CSCMA om een ​​spiritistisch kamp op te zetten.

1895 (8 februari): de vereniging ging open voor het eerste seizoen en honderd mensen woonden het driedaagse evenement bij dat bij Colby thuis werd gehouden.

1922: Het oorspronkelijke Cassadaga-hotel werd gebouwd op het terrein van de vereniging.

1926: Het oorspronkelijke Cassadaga Hotel brandde af. De wederopbouw begon het volgende jaar en werd voltooid in 1928.

1933: De gemeenschapsbeheerders verkopen het Cassadaga Hotel aan een koper die geen lid is.

1933 (27 juli): George Colby stierf in Deland, Florida.

1991: Cassadaga Spiritual Camp werd in het nationaal register van historische plaatsen geplaatst.

2019: De 125th verjaardag van de oprichting van Cassadaga vond plaats.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Cassadaga, Lily Daleen Camp Chesterfield zijn drie van de belangrijkste overgebleven spirituele kampen in de VS (Compton 2019). Terwijl er nog een aantal overblijft van andere actieve kampen in de VS, zoals Camp Etna op het platteland van Maine (Yechivi 2019), hebben de meeste luiken of zijn ze seizoensgebonden (Leonard 2020). Cassadaga (een stamuitdrukking van de Seneca-indianen die "rotsen onder het water" betekent), opgericht in 1894, is het oudste spirituele kamp in het zuiden. De naam voor het kamp is ontleend aan het meer van Cassadaga, waar Lily Dale zich bevindt. Het wordt vaak de "psychische hoofdstad van de wereld" genoemd. 2019 markeerde de 125th verjaardag [Afbeelding rechts] van de oprichting van Cassadaga. Ondanks de bekendheid van het kamp zijn er maar een paar uitgebreide historische bronnen over Cassadaga (Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Verenigde Staten 1991; Schaleman zd; Leonard 2020, 2017).

George P. Colby, [Afbeelding rechts] de belangrijkste oprichter van Cassadaga, werd geboren op 6 januari 1848 (hetzelfde jaar dat de Fox Sisters contact maakten met de geest in Hydesville, New York, waar de moderne spiritistische beweging en de uiteindelijke religie begonnen) aan Baptisten James Colby en Elminia (Lewis) Colby in Pike, New York (Colby 2020; Mimna 2017; Leonard 2020). Toen Colby acht jaar oud was, verhuisde het gezin naar Minnesota. Colby werd gedoopt toen hij twaalf was. Als jonge tiener begon Colby blijkbaar zijn paranormale gaven te ontwikkelen. Hij werd al snel bekend in het gebied voor helende en helderziende krachten. Hij had de baptistenkerk tegen 1867 verlaten en was begonnen te reizen en de kost te verdienen door zijn capaciteiten te tonen tijdens privélezingen en seances, evenals openbare optredens. Hij bezocht vaak Lily Dale in New York, evenals andere spiritistische verenigingen en kampen. Als volwassene bleef Colby ongehuwd, maar hij adopteerde wel een aantal jongens en steunde hun opvoeding. Hij genoot een zekere mate van welvaart tijdens zijn leven [Afbeelding rechts], maar ervoer ook langdurige ziekte en armoede tegen het einde van zijn leven.

Colby meldde dat hij al vroeg in zijn ontwikkeling als medium een ​​bericht ontving van de geest van zijn oom dat hij op een dag een spiritistisch kamp in het zuiden zou opzetten. Seneca gaf Colby de opdracht om TD Giddings in Wisconsin te bezoeken, en het paar reisde vervolgens samen naar Florida om een ​​spiritistisch centrum op te richten, waarvan de locatie bepaald zou worden door een 'Congress of Spirits'. Colby begon ook aan een slechte gezondheid te lijden en kreeg het advies van een arts om een ​​warmer klimaat op te zoeken om te herstellen (Awtry 2014: 44; Karcher en Hutchison 1980: 67).

Colby en zijn reisgezelschap kwamen op 1 november aan in Blue Springs in Volusia County (Karcher en Hutchinson 1980: 67-68). Ze melden dat Seneca 's avonds aan de partij verscheen met een visie op de toekomstige gemeenschap.

Het grootste deel van het gezelschap had die avond nog nooit de manifestatie van een geestelijk wezen meegemaakt, maar George Colby legde op zijn overtuigende manier de verschijnselen uit en won het vertrouwen van zijn metgezellen. Die avond had Colby een droom over spiritisme - hoe het ooit als religie zou worden georganiseerd. In zijn droom zag hij een kleine gemeenschap in Centraal Florida die volledig uit spiritisten bestond - een plek waar mensen uit het hele land kwamen om spiritisme te leren en te ervaren.

Ruim voordat hij de eigenlijke Cassadaga-camping had gevonden, was Colby in 1875 al begonnen met het huisvesten van land in Volusia County, dat hij twintig jaar lang achtervolgde. In 1880 diende Colby een homestead-claim in en kreeg hij in 145 een tractaat van 1884 acre toegewezen. Nadat in 1894 een charter was verleend aan de Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association, droeg hij de vijfendertig hectare land aan de vereniging in 1895 over. De vereniging kon later extra areaal verwerven en haar oppervlakte vergroten tot zevenenvijftig acres (Leonard 2020).

Op 8 februari 1895 vond de inauguratie van de Vereniging plaats met 100 aanwezigen voor een driedaags evenement dat in het huis van Colby werd gehouden. Toen de vereniging eenmaal was opgericht, werd Colby een van de ingezeten mediums. Naarmate de tijd verstreek, bleef zijn gezondheid echter achteruitgaan, evenals zijn financiële fortuin. Hij stierf verarmd op 27 juli 1933.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Cassadaga onderschrijft de centrale principes van het spiritisme (Cassadaga-website en "Who We Are"):

Wij geloven in Infinite Intelligence.

Wij geloven dat de verschijnselen van de natuur, zowel fysiek als spiritueel, de uitdrukking zijn van Infinite Intelligence.

Wij bevestigen dat een juist begrip van een dergelijke uitdrukking en het leven in overeenstemming hiermee ware godsdienst vormen.

We bevestigen dat het bestaan ​​en de persoonlijke identiteit van het individu doorgaan na de verandering die de dood wordt genoemd.

Wij bevestigen dat communicatie met de zogenaamde doden een feit is, wetenschappelijk bewezen door de verschijnselen van spiritisme

Wij geloven dat de hoogste moraliteit is vervat in de Gouden Regel: "Wat gij ook wilt dat anderen u zouden doen, doet gij ook aan hen."

Wij bevestigen de morele verantwoordelijkheid van het individu, en dat hij zijn eigen geluk of ongeluk maakt als hij de fysieke en spirituele wetten van de natuur wel of niet gehoorzaamt.

Wij bevestigen dat de deur naar hervorming nooit gesloten is voor enige menselijke ziel, hier of hierna.

Wij bevestigen dat de voorschriften van profetie en genezing in de Bijbel goddelijke eigenschappen zijn die door middel van mediumschap zijn bewezen.

Spiritualisme baseert zijn claim wetenschappelijk te zijn op de bewering dat het leven continu is; dat wil zeggen, iedereen is een unieke, eeuwige entiteit. Validatie wordt gevonden via mediums die informatie ontvangen en delen uit het onzichtbare spirituele rijk. Tegelijkertijd is spiritisme ook een religie. Het leert dat er een God is, die de oneindige intelligentie en kracht is die de natuurwetten heeft geschapen die het universum beheersen.

Cassadaga let erop dat ze niet de exclusieve geldigheid beweert van haar overtuigingen en praktijken, en merkt dat op "Spirituele genezing ontkent niet dat artsen en chirurgen nodig zijn. Wij geloven dat spirituele genezing een aanvulling is op zowel traditionele als alternatieve artsen en we werken te allen tijde met hen samen. " Verder erkent Cassadaga dat zelfgenezing een belangrijk onderdeel van het proces kan zijn. Het medium kanaliseert “Gods genezende energieën” naar het individu, zelfs wanneer het individu in sommige gevallen niet fysiek aanwezig is (Cassadaga website en “Wie we zijn”).

RITUELEN / ACTIVITEITEN

De centrale rituelen bij Cassadaga worden uitgevoerd door mediums en genezers. Onder een medium wordt verstaan ​​'iemand die in staat is om communicatie te ontvangen van mensen die eens op aarde leefden en zijn overgegaan in de geestenwereld. Deze communicatie van entiteiten kan spontaan of open zijn en komt in de vorm van zien, horen, ruiken en voelen. " Een genezer is iemand die als kanaal fungeert om Gods genezende energie op anderen over te brengen, of het nu gaat om fysieke, emotionele, mentale of spirituele genezing. Dit gebeurt door handoplegging. " (Cassadaga-website en "Mediums en Healers). Cassadaga onderstreept de authenticiteit van mediums en genezers door te beweren dat elk een certificeringsproces van minimaal vier jaar moet hebben (Cassadaga-website "List of Mediums" en). Naast de spirituele kracht die wordt gegenereerd door individuele mediums en genezers, wordt Cassadaga zelf gezien als een spirituele draaikolk die wordt gecreëerd door de cumulatie van paranormale en spirituele activiteiten binnen de gemeenschap.

Op de website van Cassadaga Camp staan ​​enkele tientallen mediums en genezers vermeld. [Afbeelding rechts] Elk biedt een profiel van hun persoonlijke geschiedenis, certificering en geleverde diensten. Over het algemeen traceren deze profielen hun medium- en genezende vaardigheden tot een levenslange geschiedenis van spirituele en psychische neigingen, transformatieve ervaringen en professionele training (zie Fernandez 2015). Alle mediums die diensten aanbieden in het kamp, ​​moeten gecertificeerd zijn, met uitzondering van het particuliere Cassadaga Hotel dat zijn eigen mediums en genezers levert.

De authenticiteit en kracht van healings en seances wordt ondersteund door getuigenissen van cliënten. Williamson (2008) rapporteert bijvoorbeeld

Eens was hij met zeven mensen in de seancekamer van de tempel toen er geld uit de lucht begon te vallen. Een andere keer volgde een geest met een brandende kaars hem en vijf andere mensen uit de kamer.

“We hebben de kamer erg koud gehad en daarna echt heet. We hebben ook stemmen gehoord in de muren en mensen die zich verplaatsen ”, zei hij. "Het zou lang duren om alle geweldige dingen die in die speciale kamer gebeuren te vertellen."

"Ik heb handen van ectoplasma op de tafel naast de mijne gezien en ze hebben me aangeraakt", zegt Cassadaga-medium Victor Vogenitz, 54, een veteraan van honderden seances.

Er zijn ook gemeenschapsdiensten. Op zondagmorgen zijn er diensten: een instructiedienst Spiritualisme, een genezingsdienst en een kerkdienst (hymnes, een geleide meditatie healing, een lezing)

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

De huidige juridische status van Cassadaga Spiritual Camp is een "stad zonder rechtspersoonlijkheid"; het is gelegen nabij De Land, Florida (Basu 2020). Het huidige kamp werd voorafgegaan door een poging om een ​​gemeenschap op te richten, georganiseerd door de National Spiritual and Liberal Association in het nabijgelegen DeLeon Springs in januari 1893. Dr. William Rowley wordt gecrediteerd voor het oprichten van de De Leon Springs-site en noemde het de de Nationale spirituele en liberale vereniging (NSALA). George P. Colby werd de eerste president. Toen het kamp zijn eigendom eenmaal ontgroeid was, waren Abbie Pettengill, Marion en Thomas Skidmore, en Emma Huff, de hele "City of Light" in New York (nu de Lily Dale Assembly), het volledig eens met de meeste leden om te ontdekken het een nieuw huis. De Cassadaga-gemeenschap leek zo veel op het noordelijke kamp dat de groep van dertien wordt gecrediteerd voor het opnemen van de Southern Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association (SCSCMA) als een zusterkamp in hun noordelijke kamp (Leonard 2020).

In haar boek, Cassadaga: Where Spirits Meet (2014: 55), Marilyn Awtry identificeerde George Colby als de grondlegger van de feitelijke geografische locatie van het kamp, ​​Cassadaga, en identificeerde de volgende dertien personen als de oprichters van de "Southern Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association:"

Thomas Skidmore (Lily Dale, New York); Marion Skidmore (Lily Dale, New York); Abby L. Pettengill (Cleveland, Ohio en Lily Dale, New York); Emma J. Huff (Lake Helen, Florida en Lily Dale, New York); Frank Bond (Deland, Florida); Harvey W. Richardson (East Aurora, New York); Adailla C. Jewett (Cleveland, Ohio); Jerry Robinson (Lookout Mountain, Tennessee); Mariette Cuscaden (Tampa, Florida); Soledad B. Sofford (Tarpon Springs, Florida); George W.Liston (Forest City, Florida); George Webster (Lake Helen, Florida); en Maria H. Webster (Lake Helen, Florida).

Hoewel de eerste bijeenkomst in De Leon 1,000 deelnemers trok, mislukte het project uiteindelijk toen oprichter George Rowley niet genoeg geld kon inzamelen om het voorgestelde kampterrein te kopen. Op dat moment bood George Colby zijn eigendom aan als alternatief. Nadat het kamp was opgericht, werd Colby een ingezeten medium. De raad van bestuur wijzigde vrijwel onmiddellijk zijn charter om te eisen dat de vereniging al het onroerend goed binnen de kampgrenzen zou bezitten. Bewoners kregen negenennegentig jaarhuur op percelen aangeboden, maar het eigendom zou bij de Vereniging blijven.

De oorspronkelijke visie van Cassadaga was als een centrum en nationaal winterverblijf voor spiritisten. Er waren seances en toespraken en er waren buitenactiviteiten. Het kamp trok per seizoen ongeveer 100 mensen, maar had slechts enkele tientallen permanente bewoners. Toch staat de gemeenschap op nationaal niveau op de tweede plaats, na de Lily Dale-gemeenschap in New York. De gemeenschap breidde zich snel uit tussen de late jaren 1890 en de late jaren 1920. Tegen 1915 werden bijna drie dozijn huizen gebouwd. De gemeenschap voegde grote niet-residentiële gebouwen toe, zoals een postkantoor in 1910, de Colby Memorial Temple in 1923 en het gereconstrueerde Cassadaga Hotel in 1927. Gedurende de geschiedenis van het kamp is de spiritistische kerk [Afbeelding rechts] natuurlijk, symbolisch althans, het centrum van de gemeenschap geweest, aangezien het Cassadaga Spiritualist Camp een religieus gebaseerde vereniging is (Leonard 2020).

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Cassadaga Spiritual Camp is tijdens zijn geschiedenis drie belangrijke problemen tegengekomen die zijn voortbestaan ​​en ontwikkeling hebben beïnvloed: het handhaven van de financiële levensvatbaarheid, het beheersen van de opkomst van niet-verbonden bedrijven rond de grenzen van het kamp, ​​en het omgaan met schandalen en de scepsis over spiritisme in het algemeen in de bredere gemeenschap .

Er zijn financiële problemen geweest die dateren uit de vroege vorming van Cassadaga. In feite werd het kamp aanvankelijk voornamelijk opgericht als resultaat van de initiatieven van George Colby en de bereidheid om vijfendertig hectare van zijn land te kopen om het nieuwe kamp te creëren. Terwijl de camp trok een aantal resident mediums die spiritistische bezoekers aantrokken, de belangstelling voor spiritisme nam geleidelijk af. Een andere klap voor de gemeenschap was de verwoesting van het Cassadaga Hotel door brand eind 1926. [Afbeelding rechts] Hoewel het hotel tegen 1928 was herbouwd, zorgde de gevolgen van de beurscrash in 1929 en de depressie van de jaren dertig ervoor dat de gemeenschap met een zware financiële last. Op dit punt besloot de gemeenschap dat ze het Cassadaga Hotel, dat belangrijk was geweest bij het genereren van bezoek, niet langer kon steunen. Ondanks heftige discussies, "de leden van de vereniging die het hotel als een last beschouwden, hadden de overhand. In 1933 verkocht de Vereniging, wegens haar onvermogen om ofwel haar belastingen ofwel de schuld aan de obligatiehouders te betalen, het Cassadaga Hotel ”[aan een particuliere partij] (Schaleman nd). Hoewel de gemeenschap de depressiejaren overleefde, "was aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een einde gekomen aan de ontwikkeling in Cassadaga" (Schaleman nd).

Een gerelateerd probleem voor de gemeenschap was het verlies van controle over haar grenzen. In tegenstelling tot de meeste spiritistische kampen, die meestal in gesloten, omheinde gemeenschappen zijn met duidelijk gemarkeerde grenzen, zijn de eigendommen van Cassadaga Spiritualist Camp vermengd met niet- verenigingsgebouwen, huizen en bedrijven. [Afbeelding rechts] De gebouwen en ondernemingen die rechtstreeks en officieel met het kamp verbonden zijn, zijn duidelijk gemarkeerd, maar de vermenging brengt een duidelijke gemeenschapsidentiteit voor niet-ingezetenen in gevaar (Leonard 2020).

De verkoop en het verlies van controle over het Cassadaga Hotel waren in dit opzicht bijzonder significant. Het hotel huurde zijn eigen mediums in en stond ook enkele New Age-beoefenaars toe om in het hotel te werken (Basu 2020). Zoals Blaogh (2013) deze kwestie van twee culturen beschreef:

De New Agers gebruiken tarotkaarten en houden zich aan het Cassadaga Hotel. Op een steenworp afstand is de religieuze organisatie die het traditionele geloofssysteem handhaaft dat Colby in de jaren 1800 heeft opgericht. Dat wil niet zeggen dat het Cassadaga Hotel en zijn ingehuurde paranormaal begaafden niet trouw blijven aan spiritisme als religie, maar ze zijn er een beetje meer ontspannen over. Het is net als episcopalen en katholieken.

Als reactie op deze spanning benadrukken Cassadaga-gecertificeerde mediums dat ze "SCSCMA Certified" zijn (Leonard 2020).

Het identiteitsprobleem van de gemeenschap wordt nog verergerd door de groei van de bevolking en het aantal bedrijven net buiten de grens van het zevenenzeventig hectare grote kamp van Cassadaga. Zoals het kamp op zijn website erkende (Cassadaga-website en "Wie we zijn"):

In de loop der jaren zijn er metafysische winkels en bedrijven ontstaan ​​in Cassadaga rond de omtrek van het 57 hectare grote kamp. Hoewel veel van deze bedrijven eigendom zijn van gelijkgestemde mensen, zijn het afzonderlijke bedrijven en niet gelieerd aan het kamp.

Ten slotte was er het probleem van het schandaal. Samen met de groei en populariteit van het spiritisme, ontstond er een huisnijverheid van sceptici wiens missie werd bevorderd door schandalen binnen de gelederen van de mediums van het spiritisme. In waarschijnlijk het meest opmerkelijke geval volgde een confrontatie in Boston, Massachusetts in 1896 de mediums tot Cassadaga. Volgens Guthrie (1998) het incident

Bij het kamp waren twee populaire beoefenaars betrokken: het materialiserende medium OL Concannon en zijn vrouw Edella, een platformtestmedium. Hoewel de details rond de aflevering vaag blijven, noemde een ooggetuige, toen de heer Concannon een seance uitvoerde in Boston, een lid van het publiek hem nep noemde.

Hoewel de aanklager geen bewijs van fraude leverde, testte de aflevering de relatie met de bewoners rond het kamp. De externe relaties tussen bewoners en kamp waren echter over het algemeen hartelijk en de lokale pers probeerde onderscheid te maken tussen bedriegers en authentieke spiritisten. In een hoofdartikel gepubliceerd in de Volusia County RecordEen inwoner van het graafschap schreef bijvoorbeeld (Guthrie 1998):

We hebben evenveel respect voor iemand die oprecht is in zijn spiritualistische ideeën als voor degenen die gelukkig zijn in het genieten van enig ander religieus geloof. Omdat bedriegers en bedriegers de leringen van het spiritisme zijn binnengeslopen, biedt het geen argument om al diegenen aan de kaak te stellen die genieten van het comfort en de beloften die ze oprecht in de leerstelling vinden.

Een ander schreef: "Er zijn te veel oprechte en oprechte gelovigen in het geloof", zei hij, "om de plannen van [Cassadaga's] te laten verstoren door de ontmaskering van fraudeurs zoals Concannon" (Guthrie 1998). De Cassadaga-gemeenschap reageerde op haar beurt door onmiddellijk haar certificeringsnormen te versterken.

Cassadaga, Lily Dale en Camp Chesterfield blijven de drie belangrijkste overgebleven spirituele kampen in de VS (Compton 2019). Er is een langdurige afname van de brede publieke belangstelling voor spiritisme, hoewel er een aantal kerken zijn in de spiritistische traditie. De meeste kampen sloten of opereerden seizoensgebonden na de 'Gouden Eeuw van het spiritisme' (circa 1880-1920) (Leonard 2020). Degenen die het hebben overleefd, hebben de neiging om een ​​heropleving van de belangstelling te ervaren na grote oorlogen (bijv. De Amerikaanse burgeroorlog, de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en zelfs de oorlog in Vietnam) toen er verhoogde belangstelling was voor contact met de doden. . Het lijkt waarschijnlijk dat het oorspronkelijke concept van een retraite voor spiritisten niet langer levensvatbaar zal blijken; in plaats daarvan zal de toekomst op langere termijn van zelfs de meest veerkrachtige kampen berusten op een combinatie van loyaliteit van beoefenaars en interesse van het toerisme.

AFBEELDINGEN

Afbeelding # 1: logo ter ere van de 125th verjaardag van de oprichting van Cassadaga.
Afbeelding # 2: George P. Colby.
Afbeelding # 3: foto van een medium bij Cassadaga.
Afbeelding # 4: het interieur van de Spiritualist Church in Cassadaga.
Afbeelding # 5: het originele Cassadaga Hotel.
Afbeelding # 6: de ingang van de Cassadaga-gemeenschap.

REFERENTIES

Awtry, MJ (2014) Cassadaga: waar geesten elkaar ontmoeten​ Sanford, FL: Shen-Men Publishing.

Balogh, Christopher 2013. "Inside Cassadaga, de psychische hoofdstad van de wereld." Vice, Januari 29. Betreden via https://www.vice.com/en/article/nn4g87/inside-cassadaga op 20 2020 november.

Basu, Moni. 2020. "Op zoek naar geesten in Cassadaga: een schrijver onthult de waarheden van deze mystieke gemeenschap, haar energiegenezers en het bovennatuurlijke." Flamingo Magazine. Betreden via https://www.flamingomag.com/2020/10/30/in-search-of-spirits-in-cassadaga/ op 20 2020 november.

Cassadaga-website. en "Lijst met mediums". Betreden vanaf https://www.cassadaga.org/mediums.html on 5 December 2020.

Cassadaga-website. en "Mediums en Healers." Betreden vanaf https://www.cassadaga.org/mediums–healers.htmls op 5 2020 december.

Cassadaga-website. en "Wie we zijn." Betreden vanaf https://www.cassadaga.org/who-we-are.html op 5 2020 december.

"Colby, George P. (1848-1933)." Encyclopedie van occultisme en parapsychologie. . Encyclopedie.com. (Oktober 16, 2020). https://www.encyclopedia.com/science/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/colby-george-p-1848-1933

Compton, Natalie. 2019. “Interesse om naar een spiritistische gemeenschap te reizen? Dit is wat u moet weten. " Washington Post, Oktober 29, 2019. Betreden via https://www.washingtonpost.com/travel/2019/10/29/interested-traveling-spiritualist-community-heres-what-you-need-know/ op 20 2020 november.

Fernandez, Alexia 2015. "Vrouw gecertificeerd als medium bij Cassadaga Spiritualist Camp." statewide, April 3. Betreden via https://www.wuft.org/news/2015/04/03/medium/ op 5 2020 december.

Guthrie, John. 1998. "Sweet Spirit of Harmony: oprichting van een spiritistische gemeenschap in Cassadaga, Florida, 1893-1933." Historisch kwartaaloverzicht van Florida 77: 1-38.

Karcher, K. en Hutchison, J. (1980) Deze weg naar Cassadaga. Sanford, FL: John Hutchison Productions (Seminole Printing).

Leonard, Todd J. 2020 "A Contemporary Study of Cassadaga Spiritualist Camp: Its Historical and Spiritual Legacy." Association for the Scientific Study of Religion 2020 Proceedings: 60-78.

Leonard, Todd J. 2017. "Kampbijeenkomsten en spiritualisme: een rapport over de status en toestand van functionerende spiritistische kampen in heel Amerika." Association for the Scientific Study of Religion 2017 Proceedings: 11-30

Mimna, Robin. 2017. "The True Spirit of Cassadaga." Geschiedenis van Florida, Februari 27. Betreden via https://medium.com/florida-geschiedenis / het-mysterie-en-de-geest-van-cassadaga-8a0058b024b1 op 20 2020 november.

Schaleman, Harry. en Casadaga: slechts een middelgrote plaats. Florida virtuele bibliotheek. Betreden vanaf https://journals.flvc.org/flgeog/article/view/78709/76105 op 20 2020 november.

Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Verenigde Staten, National Park Service. 1991. Nationaal register van historische plaatsen Registratieformulier: Southern Cassadaga Spiritualist Camp Historic District. Betreden via https://npgallery.nps.gov/GetAsset/2fc1fca3-b02b-475e-90c1-e321209a1423 op 20 2020 november.

Williamson, Ronald. 2008. "Sinds 1923 is de Seance Room in Cassadaga de plek waar ze de doden oproepen en met hen praten." Florida Geschiedenis Netwerk. Betreden via http://www.floridahistorynetwork.com/in-cassadaga-the-seance-room-is-where-they-talk-to-the-dead.html op 5 december 2020

Williamson, Ronald. 2008. West Side van Volusia County: Steamboats & Sandhills​ Charleston, SC: The History Press.

Publicatie datum:
20 januari 2021

 

 

Deel