Shannon McRae

Israëlitisch huis van David


ISRAËLITE HUIS VAN DAVID-TIJDLIJN

1674: Jane Leade werd de leider van wat begon als een groep Britse Anglicanen die de werken van Jakob Boehme bestudeerden. Opgericht in 1694 als de Philadelphian Society for the Advancement of Piety and Divine Philosophy, vormde haar gemeenschap de vroegste invloed voor het Israëlitische Huis van David.

1792: Joanna Southcott, uit Devon, Engeland, ontvangt de eerste van vele spirituele communicatie en begint haar carrière als religieus schrijver en profeet.

1794: Richard Brothers richtte de British Israelist Movement op met zijn publicatie van "A Revealed Knowledge of the Prophecies and Times."

1814: Op vierenzestigjarige leeftijd kondigde de ongehuwde maagd Joanna Southcott haar zwangerschap aan met een messias. Ze stierf kort daarna zonder te baren en verzamelde duizenden volgelingen, waaronder eerdere volgelingen van Brothers.

1815 (januari): Southcott-volgeling George Turner riep zichzelf uit tot opvolger van Southcott's "Visitatie" en de volgende boodschapper van het geloof.

1821: William Shaw, een volgeling van de Southcottiaanse traditie, werd erkend als profeet en werd de vierde boodschapper.

1822: Shaw stierf; John Wroe werd de vijfde opvolger. Onder leiding van Wroe en nu geregistreerd als The Society of Christian Israelites, breidde de traditie zich uit tot een internationale beweging.

1875: James Roland White werd lid van de Society of Christian Israelites in Chatham, Engeland, veranderde zijn naam in James Jershom Jezreel, overtuigde een meerderheid van hen ervan dat hij Wroe's opvolger was en verzamelde een grote groep van zijn eigen volgelingen.

1893: Mary en Benjamin Purnell sloten zich aan bij de Jezreelite-kolonie Michael Mills in Detroit, Michigan.

1895: De Purnells ontvangen het transplantaat van de spirituele tak van de boodschapperstraditie. Ze vertrokken uit de kolonie van Detroit om aan hun missie te beginnen.

1902: Mary en Benjamin Purnell gepubliceerd De ster van Bethlehem  in Fostoria, Ohio en verspreidde het op grote schaal onder de volgelingen van Wroe en Jezreel. Door dit te doen, vestigden ze het Israëlitische Huis van David in de Verenigde Staten en Australië, en zichzelf als de zevende (en laatste) boodschappers.

1903: The Purnells, samen met een paar volgelingen, verhuizen naar Benton Harbor, Michigan. Op 4 juni dienden ze artikelen in bij de staat Michigan waarin het Huis van David werd opgenomen als een vrijwillige religieuze organisatie.

1905 (maart): Een contingent van vijfentachtig Australische volgelingen van John Wroe arriveert in Benton Harbor om zich bij de kolonie van Mary en Benjamin te voegen.

1906: Zestig Jizreelieten arriveren vanuit Londen in het Huis van David.

1908 (1 januari): The House of David officieel gereorganiseerd als een vrijwillige religieuze vereniging, waarbij Benjamin en Mary Purnell alle eigendommen en geld in bewaring houden. Later dat jaar werd het Eden Springs Amusement Park geopend voor zaken en trok het duizenden toeristen.

1910 (16-17 december): Twintig Israëlitische stellen huwden in een groepsceremonie.

1921 (oktober): John en Margaret Hansel, voormalige leden van de kolonie, keerden terug om een ​​aanklacht in te dienen bij de districtsrechtbank waarin Mary en Benjamin worden beschuldigd van religieuze fraude.

1923 (12-13 januari): Ruth Bamford Reed en Gladys Bamford Rubel dienden aanklachten in tegen Benjamin Purnell.

1926 (november 17): Michigan State Troopers vielen het huis van Benjamin Purnell binnen en arresteerden hem, samen met verschillende anderen.

1927 (16 mei): het proces tegen Benjamin Purnell (People vs. Purnell) begint.

1927 (november 10): Kringrechter Louis H. Fead oordeelde dat het Huis van David schuldig was aan religieuze fraude en stelde de kolonie onder curatele.

1927 (december 8): het Hooggerechtshof van de staat schorst People vs. Purnell in afwachting van beroep en herziening van curatele geschillen.

1927 (16 december): Benjamin Purnell stierf.

1929 (juni 3): de beslissing van rechter Fead werd vernietigd door het Hooggerechtshof van de staat.

1930 (april 1): Mary Purnell verliet de kolonie House of David met 215 volgers en stichtte een aparte kolonie die bekend staat als The City of David. Rechter HT Dewhirst nam officieel de leiding over het Huis van David op zich.

1947: Rechter Dewhirst stierf. Edmund Bulley werd secretaris van de kolonie.

1953 (19 augustus): Mary Purnell stierf.

1962: Edmund Bulley stierf. Robert Dewhirst, de zoon van de rechter, werd secretaris van de kolonie.

1966: Robert Dewhirst stierf; zijn broer Tom Dewhirst werd secretaris van de kolonie.

1975: Eden Springs Park gesloten.

1992: de restauraties beginnen in de Stad van David.

1996 (19 augustus): Tom Dewhirst stierf.

2001: Ron Taylor, secretaris van de stad David, herleeft het House of David Echoes als een vintage honkbalteam, geregistreerd bij de Vintage Base Ball Association in Amerika.

2009: Een groep miniatuurtreinenthousiastelingen kocht tweeënveertig hectare van het voormalige parkterrein van het Huis van David en begon het te restaureren tot een miniatuurtreinpark. Mary's City of David werd in het nationaal register van historische plaatsen geplaatst.

2011: Restauratie, historisch en archiefbewaring begon op Shiloh House.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Mary en Benjamin Purnell [Afbeelding rechts], de medeoprichters van het Israëlitische Huis van David, werden door hun volgelingen beschouwd als de zevende en laatste van een reeks boodschappers of profeten. De lijn van boodschappers is ontstaan ​​in Groot-Brittannië, met de laat-achttiende-eeuwse Britse Israëlische beweging onder leiding van Richard Brothers en de vroege negentiende-eeuwse millenniumprofetieën van Joanna Southcott.

Oorspronkelijk afkomstig uit het landelijke Kentucky, trouwden de Purnells in 1880 in Aberdeen, Ohio. Zoals veel armen op het platteland aan het einde van de negentiende eeuw, zochten ze verschillende banen, eerst als rondtrekkende dagloners, later als reizende predikers. Ergens in 1887, na de geboorte van hun dochter Hettie tijdelijk in Richmond, Indiana, maakte het echtpaar kennis met missionarissen die de leringen van de Britse mysticus en predikant James Jershom Jezreel volgden. In 1892 verhuisden Mary en Benjamin naar Detroit om zich bij de Jizreelietenkolonie onder leiding van Michael Mills te voegen. Daar bleven ze twee of drie jaar, totdat Mills in 1894 werd veroordeeld voor verkrachting en de kolonie in Detroit het centrum werd van een veelbesproken schandaal.

De Purnells richtten het Israëlitische Huis van David op toen ze de eerste editie van hun vierdelige visionaire werk publiceerden De ster van Bethlehem in Fostoria, Ohio in 1902. In dit werk kondigden ze aan dat Mary en Benjamin de 'Visitatie' of 'ent' (op de tak van de boodschapperlijn) hadden ontvangen terwijl ze in de kolonie van Detroit woonden, en dus de zevende en laatste waren. Boodschapper. Door de Ster van Bethlehem te schrijven en deze op grote schaal te verspreiden onder de kerken die Wroe en Jezreel al hadden gevestigd in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten, en door zichzelf te vestigen als opvolgers van beide vorige boodschappers, slaagden de Purnells erin een beweging die grotendeels was gebroken.

De Purnells kwamen op 17 maart 1903 aan in Benton Harbor, Michigan, en kochten land met de hulp van de plaatselijke welgestelde Jezreelite Baushke-familie. Na de legale oprichting van de Israelite House of David kolonie op 4 juni 1903, hun strategische combinatie van gerichte zendingsreizen naar Wroeite en Jezreelite kolonies in Europa, Australië en elders in de VS, en een brede verspreiding van de Ster, bracht uiteindelijk honderden anderen. De uitbundige aankomst in maart 1905 van vijfentachtig Australische Wroeites uit verschillende prominente families die met een fanfare door Benton Harbor paradeerden, legitimeerde de status en missie van de Purnell en bracht een aanzienlijke kern van bekwame en getalenteerde mensen naar de gemeenschap.

De gemeenschap zocht steun en bezetting voor hun groeiende kolonie en streefde naar goede public relations binnen de conservatieve regio van het Middenwesten. In 1908 opende de kolonie het Eden Springs Park. Het park trok duizenden toeristen uit Chicago en de regio met miniatuurtreinen attracties, muzikale acts, theatervoorstellingen en een dierentuin met exotische dieren. Elk jaar werden uitgebreide praalwagens gebouwd door kolonieleden uit duizenden echte bloemen en met neoklassieke sculpturen en verschillende andere fantasie- of bijbelse scènes, te zien in de plaatselijke Blossom Parade.

The Purnells lanceerden ook verschillende andere entertainmentondernemingen. De bekendste daarvan was hun honkbalteam. [Afbeelding rechts] Voor het eerst georganiseerd rond 1913, tegen 1920 begon het team te reizen op het barnstorming-circuit. Het feit dat hun geloof vereiste dat ze hun haar lang en hun baard ongeschoren moesten laten en religieuze lectuur moesten verspreiden, droeg bij aan hun roem. Ze verdienden en verdienden echter ook hun reputatie als zeer bekwame spelers. Naast de reizende teams had de kolonie ook een thuisteam, een juniorenteam en een meisjesteam. Muziek was ook buitengewoon belangrijk voor het leven in de kolonie. Mannen- en vrouwenbands en refreinen traden regelmatig op in het park, [Afbeelding rechts] en eind jaren twintig reisde een van de mannenbands als jazzact door het land.

De economische steunpilaar van de kolonie was echter de landbouw. Ze kochten een aanzienlijk areaal in de provincie en genereerden rijkdom voor de leden en uiteindelijk de grotere regio door grootschalige landbouwinspanningen. Ze breidden zich uit tot houtkapactiviteiten in het noorden van Michigan. Ze hielden zich korte tijd bezig met de scheepsbouw en voerden verschillende andere activiteiten uit in Benton Harbor, waaronder een busdienst, een trolleybus, een hotel en later een autodealer en een van de eerste koelhuizen van het land.

Op het hoogtepunt rond 1916 telde de kolonie zo'n 1,000 leden. Een combinatie van interne conflicten, aanhoudende schandalen die culmineerden in een reeks spraakmakende juridische processen, en sensationele berichtgeving in de krant over deze gebeurtenissen droegen allemaal bij aan de uiteindelijke achteruitgang ervan. Maar uiteindelijk had geen van die externe druk zo veel invloed op de leden als verschillende interne botsingen. Na de dood van Benjamin Purnell in 1927 liepen de spanningen op, vooral tussen Mary Purnell en HT Dewhirst, de Israëlitische advocaat die Benjamin tijdens het proces had verdedigd, en hun respectieve volgelingen. In 1930 splitste de kolonie zich. De volgelingen van Mary Purnell richtten een aparte gemeenschap op twee blokken ten oosten van het oorspronkelijke terrein, terwijl de oorspronkelijke kolonie en de overige leden onder leiding van Judge kwamen. HT Dewhirst.

Hoewel het lidmaatschap in beide koloniën afnam als gevolg van de beproevingen en verschillende interpersoonlijke spanningen, zetten beide koloniën hun verschillende ondernemingen tussen de jaren dertig en vijftig voort. Het Huis van David breidde zijn entertainmentactiviteiten uit. Eden Springs Park bleef een populaire attractie door de jaren 1950, met regelmatige muzikale en theatervoorstellingen van zowel koloniebands als reizende acts, een bowlingbaan, treinritten, [Afbeelding rechts] een hotel, restaurant en biertuin. Ze openden ook een motel en een nachtclub met nationale acts, een lucratieve agrarische koelopslagplaats en een autodealer. Hoewel de Stad van David onder leiding van Mary Purnell een meer religieuze focus had, bleven ze zich ook richten op toeristen, met een hotel met vier verdiepingen in het centrum van Benton Harbor, vegetarische restaurants en gastenverblijven op kolonie-terrein die vooral populair waren bij een joodse klantenkring. Beiden zetten ook de landbouwproductie en sponsoring van hun reizende sportteams voort.

Bijzonder opmerkelijk is hun associatie met de Afrikaans-Amerikaanse sportgeschiedenis. Vanaf de jaren twintig reisde het Huis van David met enkele Negro League-teams. In de jaren dertig reisde het City of David-team met de Kansas City Monarchs en in 1920 won het House of David het Denver Post Tournament met de hulp van Satchel Paige en zijn catcher Cy Perkins, in bruikleen van de Pittsburgh Crawfords. Een reizend basketbalteam, gesponsord door de City of David, nam het in de jaren '1930 en '1934 op tegen de Harlem Globetrotters.

Hoewel beide koloniën tot op de dag van vandaag voortduren, leidden een vergrijzende bevolking, een afnemend aantal leden en de dood van al lang bestaande leiders tot een scherpe daling in het midden van de vorige eeuw. Bezoeken aan Eden Springs Park liepen in 1960 drastisch terug nadat de bouw van de Interstate 94 het verkeer wegleidde van Benton Harbor. Het soort entertainment dat werd aangeboden, groeide met de veranderende tijden steeds meer uit de mode. De definitieve bekisting van het park in 1975 en de koelcel in 1977 betekende een einde aan wat een spraakmakende en grotendeels sympathieke publieke aanwezigheid was geweest.

De leden van de City of David begonnen eind jaren negentig met instandhouding. In 1990 brachten secretaris en trustee Ron Taylor honkbal terug in de vorm van het House of David Echoes, een vintage honkbalteam dat tot op heden met andere lokale en regionale teams speelt. Hij runt ook een museum, biedt rondleidingen aan en houdt regelmatig historische lezingen voor lokale historische verenigingen. In 2001 kocht een groep miniatuurtreinliefhebbers een groot deel van het voormalige parkterrein. Hun gerestaureerde treinpark blijft een nieuwe generatie toeristen aantrekken. In 2009 begonnen conservatoren onder leiding van kolonie Trustee en historicus Brian Ziebart met de restauratie van de belangrijkste historische gebouwen op het terrein van House of David, evenals met een programma voor archivering van de vele publicaties en artefacten. Terwijl deze inspanningen voortduren, blijft de gemeenschap zelf gesloten voor het publiek.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Zowel het Israëlitische Huis van David als de Stad van David hebben dezelfde centrale overtuigingen. De centrale teksten zijn de King James Bijbel inclusief de apocriefen, samen met het boek van Henoch, het boek van Jasher, en talrijke geschriften van Maria en Benjamin, in het bijzonder de Ster van Bethlehem. Ze zijn een millennialistisch geloof en wachten op de gebeurtenissen die in Openbaring worden beschreven, en geloven dat ze tot de 144,000 uitverkorenen behoren die na de wederkomst van Christus in vrede en voorspoed op aarde zullen leven. Na deze periode van duizend jaar is de redding voor iedereen verzekerd. Mary en Benjamin noemden de kolonie die ze creëerden de "Ingathering", de thuisroeping van de voorheen verspreide elf stammen van Israël. Centraal in hun geloof staat het "leven van het lichaam". Dit verwijst naar het proces van fysieke zuivering dat het menselijk lichaam voorbereidt op het eeuwige leven. Dit wordt bereikt door het celibaat, een vegetarisch dieet, onthouding van vleselijke verlangens en een ethiek van verdraagzaamheid jegens de hele mensheid. De mannen knippen hun haar niet en scheren hun baard niet.

Chronologisch gezien vond de vroegste oorsprong van de kerntheologie zijn oorsprong in de late achttiende eeuw, met Richard Brothers, wiens centrale bewering was dat tien van de Verloren Stammen van Israël in Groot-Brittannië waren terechtgekomen en dat hij een directe afstammeling was van het geslacht van de bijbelse Huis van David.

Het geloof vindt zijn oorsprong in Joanna Southcott. Southcott werd in 1750 in Devon geboren en werkte het grootste deel van haar leven in de huishoudelijke dienst. Opgegroeid in de Church of England en later nominaal een Wesleyaanse Methodist, begon Southcott in 1792 visioenen te ontvangen, en tegen het begin van de negentiende eeuw had ze een enorm populair publiek getrokken door haar wijdverspreide millennialistische geschriften. Toen ze vierenzestig was en blijkbaar na een heel leven zonder enige seksuele ontmoeting, kreeg ze enorme publiciteit door aan te kondigen dat ze op het punt stond te bevallen van een kind dat ze Silo noemde, verwijzend naar Genesis 49:10. Hoewel de geboorte nooit heeft plaatsgevonden en Southcott stierf kort nadat het had moeten plaatsvinden, bleef het volgende dat ze vergaarde standhouden via een reeks opvolgers, die binnen het geloof als boodschappers werden beschouwd. Joanna Southcott, Richard Brothers, George Turner, William Shaw, John Wroe en James Jezreel waren de eerste zes boodschappers.

Of Benjamin alleen of Benjamin en Maria samen de zevende boodschapper waren, blijft een punt van discussie. Veel van de vroegste kolonie-geschriften noemen hen gelijkwaardige boodschappers. Ze noemden zichzelf vaak 'Shiloh Twain', verwijzend naar Joanna Southcotts oorspronkelijke profetie dat ze het kind van Shiloh zou baren, en dat ze samen, man en vrouw, de ultieme vervulling waren van die profetie. Passages uit De ster van Bethlehem het dubbele geslacht van de Shiloh versterken. Krantenartikelen uit de beginjaren van de kolonie maakten duidelijk dat het echtpaar de kolonie deelde, en tot ongeveer 1910 ondertekenden ze meestal hun geschreven werk 'Mary and Benjamin'. Naarmate de spanningen binnen de kolonie ontwikkelden, werden haar rol en status een belangrijke bron van twist. Na de splitsing van de kolonie in 1930 ontwikkelden degenen die bij Rechter Dewhirst en het Huis van David bleven en degenen die met Maria meegingen, een aparte theologie waarin Maria's rol als boodschapper centraal stond. Dat Benjamin alleen ooit de enige boodschapper was, werd een bepalend punt van de leer voor degenen die bij het Huis van David bleven, terwijl Mary's gereorganiseerde kolonie volhield dat Mary en Benjamin de rol gelijkelijk deelden.

Filosofisch gezien informeren de zeventiende-eeuwse geschriften van de christelijke mysticus Jane Leade en de Philadelphian Society, de groep van Britse Dissenters die ze heeft opgericht, ook de Israëlitische theologie, in het bijzonder zoals geïnterpreteerd door Mary Purnell en haar volgelingen. Deze elementen omvatten de ervaring van persoonlijke openbaring, goddelijke wijsheid die alleen beschikbaar is voor een paar uitverkorenen die het kunnen waarnemen, en dat individuele gebed, contemplatie en reflectie buiten de gevestigde kerken een pad naar deze verborgen kennis bieden. Als zodanig bevat de Israëlitische theologie een belangrijke mystieke en esoterische component, en deelt ze een theologisch erfgoed met andere religieuze gemeenschappen als het Ephrata-klooster, de Harmony Society, de Amana-kolonie en de Hutterieten.

De Israëlitische theologie is ook significant geslacht. Afkomstig van Leade, sterk benadrukt in de leringen van Southcott, en volhardend in de hele boodschapperlijn, is het idee dat de vrouw, of meer specifiek het gezuiverde vrouwelijk lichaam, de sleutel tot redding is. Net zoals Eva zonde in de wereld bracht, zou de nieuwe Eva, "de vrouw bekleed met de zon", of de maagdelijke bruid, het verlossen. Dit is de reden waarom Southcotts nooit geboren Siloh-kind zo'n belangrijk onderdeel van het geloof werd, het geestkind van een maagdelijke moeder. Als de zevende boodschappers waren Maria en Benjamin samen "Shiloh Twain", de mannelijke en vrouwelijke incarnatie van het Kind. Net als Joanna was Mary de vrouw die met de zon was bekleed. In de interpretatie van Benjamin waren de 144,000 die in Openbaring gered moesten worden 288,000, mannen en vrouwen. Vrouwen in de kolonie van de Purnells waren over het algemeen zeer gerespecteerd en bekleedden altijd sleutelposities.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Over het algemeen zijn de rituelen en praktijken die het Huis van David observeert, in overeenstemming met de grotere familie van christelijke gemeenschapsmaatschappijen. Hun waarnemingen komen het meest overeen met die van de Shakers, terwijl hun regelmatige betrokkenheid bij de handel en het grotere openbare leven lijkt op gemeenschappen zoals de Amana-kolonie.

Openbare prediking, gebed, schriftstudie, religieuze contemplatie en theologische discussie zijn sleutelcomponenten van het Israëlitische leven. Ze houden echter geen formele diensten en bouwen geen kerken. Ze houden ook niet specifiek de sabbat, en geven er de voorkeur aan elke dag als heilig te beschouwen. Met het vroege christendom en verschillende schriftuurlijke passages als hun model, in dienst van hun centrale overtuiging met betrekking tot het "leven van het lichaam", leven ze gezamenlijk en handhaven ze een vegetarisch dieet. Hoewel het huwelijk is toegestaan, respecteren ze ook het celibaat. De mannen knippen hun haar niet en scheren hun baard niet. Er is geen standaard kledingvoorschrift. Mannen en vrouwen kleden zich bescheiden. Vrouwen houden hun haar doorgaans lang en dragen geen make-up.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

In hun rol als boodschappers werden Mary en Benjamin Purnell in de vroegste dagen van de kolonie beiden als leiders beschouwd. Elk had ook vertrouwde adviseurs. Bepaalde mensen werden aangewezen om belangrijke administratieve taken uit te voeren, zoals werken in de kassa, toezicht houden op parkactiviteiten of toezicht houden op landbouw- en houtkapactiviteiten op verschillende kolonie-locaties. Dit personeelsniveau veranderde afhankelijk van een verscheidenheid aan factoren, zoals gepercipieerde behoeften en ontwikkelende prioriteiten, en spanningen die op verschillende momenten binnen de kolonie rond de leiderschapsstructuur ontstonden.

Momenteel draagt ​​de kolonie-secretaris in beide koloniën de hoogste administratieve autoriteit. Kolonieleden hebben stemrecht, terwijl trustees een adviserende rol hebben.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Diverse publieke controverses en persoonlijke interpersoonlijke spanningen hebben het Israëlitische Huis van David bijna gedurende zijn hele geschiedenis beïnvloed. De meest hardnekkige en spraakmakende controverses hadden betrekking op de financiën en het seksuele gedrag van Benjamin Purnell.

In overeenstemming met de vroegste christelijke gemeenschappen zoals beschreven in Handelingen van de Apostelen en de normen van de meeste gemeenschapsgemeenschappen, gaven de leden alle rijkdom en bezittingen over aan de kolonie, om het geloof en de praktijk van de grotere leden te ondersteunen. Elk gezin heeft bij toetreding een contract hiervoor getekend. Iedereen die zich bij de kolonie voegde, was vrij om te vertrekken. Hun eigendom was echter contractueel niet restitueerbaar als ze ervoor kozen om dit te doen. De eerste rechtszaken tegen de kolonie, die in 1907 begonnen, betroffen individuele en familiepogingen om hun financiën terug te krijgen. Hoewel Mary en Benjamin Purnell in dergelijke gevallen routinematig restituties gaven, werd het Huis van David in 1908 in reactie op aanhoudende negatieve perspubliciteit als gevolg van deze rechtszaken officieel gereorganiseerd als een vrijwillige religieuze vereniging, waarbij Benjamin en Mary alle eigendommen en geld in bewaring hielden voor de gemeenschap.

Geruchten begonnen ook tijdens deze periode van seksueel wangedrag van de kant van Benjamin Purnell, meestal afkomstig van dezelfde partijen die financiële grieven publiceerden. Deze problemen, gecombineerd, culmineerden in een reeks spectaculaire proeven die gedurende het grootste deel van de jaren twintig de krantenverkopen in het hele land aanwakkeren.

De volledige waarheid achter het spektakel is onmogelijk te achterhalen. De levensomstandigheden voor gewone kolonie-leden waren spartaans. Hoewel alle leden wisten dat ze bij aankomst alle eigendommen aan de kolonie moesten bijdragen, dat de meeste winsten van hun arbeid ten behoeve van iedereen aan de kolonie moesten worden overgedragen en dat de regeling op elk moment kon worden beëindigd, de ontberingen van het gemeenschapsleven waren niet gemakkelijk in stand te houden, vooral in het weelderige Jazz Age America. Het feit dat de ondernemende Purnells, hun naaste medewerkers en andere leden die meer betrokken waren bij het stijlvolle publieke gezicht van de kolonie, een elegantere levensstijl vertoonden dan de toch al ongewoon ogende langharige Israëlieten, heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de groeiende controverse.

Controverse en geruchten culmineerden in twee spectaculaire processen, waarvan de details speelden en aantoonbaar werden aangewakkerd door zeer sensationele berichtgeving in de pers. De eerste, in 1923, betrof een pak dat door de familie Hans was meegebracht. De Hansels zochten grote financiële schadevergoeding en beweerden dat ze op frauduleuze wijze waren overgehaald om kolonieleden te worden, later werden gedwongen te vertrekken en daardoor in financiële moeilijkheden verkeerden. Ter ondersteuning van hun verdere bewering dat de religie zelf frauduleus was, beschuldigden de Hansels, samen met verschillende anderen, Benjamin van verkrachting, aantijgingen ondersteund door getuigenissen die zowel expliciet waren als in het bijzonder naar de huidige maatstaven zeer verontrustend.

Krantenverslagen in het hele land boden wellustige beschrijvingen van de 'sekscultus' van Benton Harbor met hints van witte slavernij en sinistere rituelen. De proef zelf was zeer problematisch. Benjamin werd beschuldigd van verkrachting, een misdaad, maar zijn zaak werd ten onrechte berecht in een civiele procedure. Hoewel hij nooit voor de rechtbank is verschenen als beklaagde voor de daarmee verband houdende beschuldigingen van fraude, zijn de aanklachten voor verkrachting nooit formeel voor de rechter gebracht, en dus ook nooit bewezen. Bovendien herroepen de meeste getuigen die Benjamin in de eerste plaats van verkrachting hadden beschuldigd, hun beschuldigingen later.

De Hansels wonnen hun fraudezaak en kregen een schikking, zij het aanzienlijk kleiner dan ze hadden gehoopt. Maar de kwestie was nog lang niet voorbij. Geruchten, klachten en beschuldigingen, opnieuw ingediend door een paar ontevreden kolonisten, bleven bestaan, aangewakkerd en versterkt door de pers. Op een gegeven moment in 1926 bood de Detroit Free Press een beloning van $ 5,000 uit voor de gevangenneming van Benjamin. Veel lokale bedrijfs- en burgerleiders, met wie de kolonie grotendeels een goede relatie had gehad, zamelden geld in voor zijn borgtocht en dienden een verzoekschrift in voor zijn verdediging.

In november 1926 bereikte de controverse een kritische massa. Benjamin werd gearresteerd en gevangen gezet op beschuldiging van verkrachting, maar probeerde opnieuw alleen voor religieuze fraude. Deze tweede rechtszaak, die het grootste deel van 1927 duurde, was opnieuw luguber en streden om de krantenkoppen van "proces van de eeuw" met de Scopes Monkey Trial en de veroordeling van Sacco en Vanzetti.

The People vs. Purnell begon op 16 mei 1927. Op 10 november van datzelfde jaar vond kringrechter Louis H. Fead het Huis van David schuldig aan religieuze fraude en plaatste hij de kolonie onder curatele van de staat. Omdat het niet duidelijk was dat hij daartoe bevoegd was, werd tegen de zaak beroep aangetekend en voorgelegd aan het Hooggerechtshof van de staat, dat de zaak op 8 december aanhield in afwachting van een passende herziening van het proces van curatele. Anderhalf jaar later, op 3 juni 1929. Het Hooggerechtshof van de staat vernietigde de beslissing van Fead.

De stress van de langdurige processen met hun ongewenste negatieve publiciteit, de dood van Benjamin Purnell in december 1927 en een leiderschapsstrijd tussen Mary Purnell en rechter HT Dewhirst, putten uit en demoraliseerden de gemeenschap. Dit conflict culmineerde in het vertrek van Mary Purnell uit de kolonie House of David samen met 214 volgelingen (bijna precies de helft van de kolonie) om een ​​aparte gemeenschap op te richten. Hoewel beide in aantal te zien waren, bleven individuen en gezinnen lid worden. Beiden behielden met succes verschillende financiële ondernemingen voor de volgende decennia en breidden zich uit tot nieuwe ondernemingen, en beiden behielden een actieve en algemene vriendelijke publieke aanwezigheid in de grotere gemeenschap tot ver in de jaren zestig. Aan het begin van de jaren zeventig waren de overgebleven leden echter te oud en te weinig in aantal geworden om het openbare leven te blijven uitoefenen, en was de smaak van het volk veranderd. Het pretpark sloot in 1960 en de verschillende grote, spectaculaire gebouwen die ooit beide filialen huisvestten en dienden als administratief hoofdkantoor, raakten in verval.

Aan het begin van de jaren negentig hadden verval, onbruik en de natuurlijke verwoestingen van de veroudering allemaal hun tol geëist. De kleine, nu nog bejaarde gemeenschappen behielden hun geloof, maar werden steeds minder in staat hun zaken te regelen. Beiden stonden op de rand van verwoesting. Omdat de Stad van David enkele relatief jongere leden, afstammelingen van oorspronkelijke kolonisten, in stand hield, waren ze eind jaren negentig sneller in staat om met de nodige inspanningen voor behoud te beginnen. Deze zijn aan de gang en de nu kleine gemeenschap is gestabiliseerd, bloeide en werd opnieuw onderdeel van het openbare leven in het zuidwesten van Michigan. Het Huis van David, dat had geleden onder aanhoudend fiscaal en fysiek wanbeheer, begon zijn herstel rond 1990, dankzij de gezamenlijke inspanningen van kolonieleden, beheerders en lokale historici. Een grote verkoop van onroerend goed door de Australische tak van de kolonie hielp bij het financieren van het herstel en het behoud van de historische gebouwen en ondersteunde de resterende leden van de kolonie. Hoewel deze gemeenschap voor het publiek gesloten is gebleven, heeft ze zich ingespannen om de rijkdom aan historisch en archiefmateriaal geproduceerd door de kolonie te behouden, met het oog op het uiteindelijke doel wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen. Het pretpark, in 1990 gekocht door een kleine groep treinliefhebbers, is gedeeltelijk gerestaureerd, is onlangs heropend als een miniatuur treinpark en wordt gerund door een toegewijde groep vrijwilligers.

Beide koloniën hebben hun geloof voortgezet, aangepast aan de eenentwintigste eeuw.

AFBEELDINGEN

Afbeelding # 1: Mary en Benjamin Purnell.
Afbeelding # 2: honkbalteam House of David.
Afbeelding # 3: House of David brassband.
Afbeelding # 4: miniatuurtreinrit.

REFERENTIES

Adkin, Clara. 1990. Broeder Benjamin: een geschiedenis van het Israëlitische Huis van David​ Berrien Springs, MI: Andrews University Press.

Israelite House of David Officiële Website. nd Betreden vanuit www.israelitehouseofdavid.com op 1 juli 2020.

Frost, Julieanna. 2014. "The Rise and Fall of Prince Michael Mills and the Detroit Jezreelites." American Communal Societies Quarterly 8: 146-62.

Hawkins, Joel en Terry Bertolino. 2000. The House of David Baseball Team. " Charleston, SC: Arcadia Publishing.

Lockley, Philip en Jane Shaw. 2017. De geschiedenis van een moderne duizendjarige beweging: De Southcottians. Londen: IB Tauris & Co. Ltd.

McRae, Shannon. 2008. "Eros en zijn ontevredenheid: het Israëlitische huis van David en hun bijna Eden." American Communal Societies Quarterly 2: 70-81.

McRae, Shannon en Brian Ziebart. 2018. "Beschrijvende bibliografie van afdrukken in de collectie House of David." American Communal Societies Quarterly 12: 3-4.

Mary's City of David Officiële Website. nd Betreden vanuit www.maryscityofdavid.org op 1 juli 2020.

Purnell, Benjamin en Mary. 1903. Tweede editie. De ster van Bethlehem: de levende levensrol: het woord van God. Benton Harbor, MI: Israëlitisch Huis van David.

Southwest Michigan Zakelijke en toeristische gids. Het Israëlitische Huis van David: A Brief History. Betreden vanaf http://www.swmidirectory.org/Israelite_House_of_David.html op 1 juli 2020.

Taylor, R. James. 1996. Mary's City of David, een geïllustreerde geschiedenis van het Israëlitische Huis van David zoals gereorganiseerd door Mary Purnell. Benton Harbor, MI: Stad van David.

Japle, Hendrik. 2014. Een beschrijvende bibliografie van afdrukken uit het Israëlitische Huis van David en Maria's Stad van David, 1902-2010​ Clinton, NY: Richard W. Couper Press.

Publicatie datum:
5 juli 2020.

Delen