Anastasia V. Mitrofanova

Anastasia V. Mitrofanova is voorzitter van de politieke wetenschappen, kerk-staatrelaties en de sociologie van religie aan de Russisch-orthodoxe universiteit van St. John the Divine, professor aan de financiële universiteit van de regering van de Russische Federatie. Ze ontving haar MA (1994) en Ph.D. (1998) in Political Science van de Staatsuniversiteit van Moskou, haar graad Dr.habilitat - van de Diplomatieke Academie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie (2005). In 1998-2012 was ze directeur van het Centrum voor Euro-Atlantische Studies aan de Diplomatieke Academie. De onderzoeksinteresses van Anastasia Mitrofanova omvatten: religieuze politisering, fundamentalisme, orthodox christendom en politiek, nationalisme in post-Sovjetstaten, religiopolitieke bewegingen. Hoofdpublicaties: Politizatsiia 'pravoslavnogo mira' (Moskva: Nauka, 2004); De politisering van Russische orthodoxie: acteurs en ideeën (Stuttgart: Ibidem-Verlag, 2005).

Delen