William Sims Bainbridge

Turing Church

HET KEREN VAN TIJDSCHEMA

1957: Giulio Prisco, de oprichter van de Turingkerk, werd geboren in Napels, Italië.

1998: De World Transhumanist Association wordt opgericht.

2002: Prisco treedt toe tot de Raad van Bestuur van de World Transhumanist Association.

2004: Het Institute for Ethics and Emerging Technologies werd opgericht, met Prisco in de Raad van Bestuur.

2008 (14 juni): De eerste bijeenkomst van The Order of Cosmic Engineers werd gehouden in Silvermoon City in het online spel World of Warcraft.

2008 (20 juli): De tweede bijeenkomst van de Order of Cosmic Engineers werd gehouden in het Terasem Amphitheatre in Second Life.

2009: Prisco werkte samen met Ben Goertzel bij het ontwikkelen van Ten Cosmist Convictions.

2010 (1 oktober): Prisco gaf een presentatie over de Turingkerk op de Transhumanism and Spirituality Conference.

2010 (20 november): de Turing Church Online Workshop 1 werd gehouden.

2011: Turing Church Facebook-groep werd opgericht.

2012 (6 april): Prisco presenteerde de Turingkerk op de conferentie van de Mormon Transhumanist Association.

2013: Prisco heeft een hoofdstuk bijgedragen De transhumanistische lezer.

2018: Prisco's boek, Tales of the Turing Church, werd uitgebracht.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Giulio Prisco, geboren in Napels, Italië, studeerde in 1957 natuurkunde en informatica, bekleedde een managementfunctie bij het European Space Agency en werd vervolgens een onafhankelijke consultant over informatietechnologie, met de nadruk op virtual reality en live streaming systemen. Al vroeg in zijn geschiedenis werd hij actief in de wereldwijde Transhumanistische Beweging, vaak leidend of adviserend.

De Turing Church kan worden gezien als een tak van de transhumanistische beweging, of als een van haar opvolgers. In de loop der jaren heeft een diversiteit aan wetenschappers, ingenieurs en intellectuelen bijgedragen aan een algemene sociale beweging die denkt dat technologie de menselijke soort kan transformeren in iets groters, geavanceerder, kosmisch en zelfs onsterfelijk. Het zaad dat deze beweging plantte, was het 1989-boek Ben je een transmens? door FM-2030. De auteur heette oorspronkelijk Fereidoun M. Esfandiary maar had in een quasi-religieuze zelftransformatie de naam FM-2030 aangenomen om zichzelf technologisch en gericht op de toekomst te maken, zoals voorgesteld door het jaar 2030. Volgens standaarddefinities stierf hij in het jaar 2000, maar de Transhumanistische theorie kan nog steeds leven, omdat zijn brein is gearchiveerd bij Alcor Life Extension Foundation, opgericht in 1972 met als doel het gebruik van cryonics (bevriezing) of andere technologische middelen om te behouden anders overleden mensen totdat de medische wetenschap hun dodelijke ziekten kan genezen en tot leven kan brengen. In 2011 op van de discipelen van FM-2030, Max More, werd directeur van Alcor.

De organisatiegeschiedenis van het transhumanisme is complex, maar met name in 1998 is de World Transhumanist Association opgericht, [afbeelding rechts] en jaarlijks gehouden in Nederland, Zweden, Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Venezuela en Finland. Prisco was een tijdje lid van de raad van bestuur. In 2004 werd het Institute for Ethics and Emerging Technologies opgericht, met een enigszins andere missie zoals aangegeven door zijn naam, en Prisco was lid van de raad van bestuur. In 2008, de evoluerende wereld Transhumanist Association heeft een nieuwe naam aangenomen, Humanity Plus of Humanity +, [afbeelding rechts] en Natasha Vita-More werd de directeur. Zij en Max More hadden discipelen van FM-2030 geleid, net zoals hij hun namen had aangepast om een ​​focus op de toekomst te benadrukken. In 2013 hebben ze de bloemlezing bewerkt, De transhumanistische lezer, dat een hoofdstuk van Prisco bevat.

De directe voorloper van de Turing Church was The Order of Cosmic Engineers, waarin Prisco een leidende rol speelde, die in 2008 werd gelanceerd en twee jaar later effectief werd opgevolgd door de Turing Church. Hij koos Second Life als de locatie om de Orde aan te kondigen, in een virtuele conferentie, The Future of Religions / Religions of the Future, op juni 4 en 5, 2008 (Bainbridge 2017: 224-30). In zijn Prospectus document, noemde de Orde zichzelf "de eerste VN-religie ter wereld" en definieerde het als volgt:

Als het gaat om een unreligion, dit is de sleutel: dat doen we niet en doen dat niet willen naar, geloofd wie en wat je bent alles over geloof. In plaats daarvan willen we trouw aan de echte kern van de wetenschappelijke geest er achter komen… En trouw aan de kern van de technische geest, willen we dat ook bouwen en maken. ”In een 2008-blog debatteerde Prisco over de betekenis van de term religie: “Als religie wordt gedefinieerd als 'op zoek naar transcendentie en waarheid, betekenis en doel', dan ben ik bereid en bereid het label' religieus 'te accepteren. Ik wil betekenis en transcendentie vinden met wetenschappelijke middelen en, als ik dat niet doe vinden ik wil het wel bouw het.

The Order of Cosmic Engineers maakte intensief gebruik van online virtuele werelden en hield zijn eerste grootschalige bijeenkomst in juni 14, 2008, op Silvermoon in het online spel World of Warcraft. Die locatie is de futuristische stad van de Horde-factie, dus elke deelnemer werd vertegenwoordigd door een Horde-avatar. De tweede vergadering van de Orde werd op juli 20 van dat jaar georganiseerd door Martine Rothblatt, een leider in de biofarmaceutische industrie en pleitbezorger voor transgenderrechten, die een transhumanistische organisatie met de naam Terasem oprichtte. In de loop der jaren zijn er veel bijeenkomsten met de Turing Church gehouden in de Terasem-faciliteit in de virtuele wereld zonder games, Second Life.

Onder verwijzing naar publicaties die net voor de opkomst van de Turingkerk waren gedateerd, meldde professor religieuze studies Robert M. Geraci (2010: 86): “Dankzij de snel voortschrijdende technologie gelooft Prisco dat transhumanistische beloften van onsterfelijkheid en de wederopstanding van de doden spoedig met elkaar zullen wedijveren. met geïnstitutionaliseerde religies, terwijl hij de bagage van onverdraagzaamheid en geweld afwerpt waarvan hij gelooft dat dergelijke religies met zich meedragen. " Al in 2004 blogde Prisco over "engineering transcendentie", en in 2011 publiceerde hij een artikel met de titel "Transcendent Engineering" in de Terasem Journal of Personal Cyberbewustzijn. Toen hij sprak in 2012 op een conferentie van de Mormon Transhumanist Association, ging hij verder maar bleef hij trouw aan zijn 2004-verklaring.

Misschien was de eerste volledige openbare aankondiging van de Turingkerk, of het equivalent van de Bergrede, een presentatie die Prisco via een desktopvideoconferentiesysteem vanuit Italië gaf aan de bijeenkomst in Utah, Transhumanism and Spirituality, 1 oktober 2010. Zijn titel was 'The Cosmic Visions of the Turing Church', waarvan zijn samenvatting zegt dat 'een meta-religie zal zijn, zonder centrale doctrine, gekenmerkt door gemeenschappelijke interesse in het beloofde land waar wetenschap en religie elkaar ontmoeten, wetenschap wordt religie en religie wordt wetenschap. " Hij haalde twee fundamentele principes aan die door fictieschrijvers waren verkondigd en die een brug zouden kunnen slaan tussen het natuurlijke en het bovennatuurlijke: (1) “Elke voldoende geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van magie. - De derde wet van Sir Arthur C. Clarke. " (2) 'Er zijn meer dingen in hemel en op aarde, Horatio, dan waarvan wordt gedroomd in jouw filosofie. - William Shakespeare, Hamlet. "

Onder het zeer grote aantal en de diversiteit aan blogs en andere items die Prisco door de jaren heen online heeft gepost, is vooral zinvol zijn niet-overlijdensbericht van 23 maart 2012 over zijn vriend en collega Fred Chamberlain, die samen met zijn vrouw Linda Alcor had opgericht. Met de titel 'Tot ziens, Fred, tot ziens', begon het met het nieuws dat Fred zojuist 'zijn hersenen in cryostase had laten plaatsen bij de Alcor Life Extension Foundation in Scottsdale'. In volledige overeenstemming citeerde hij Linda's proclamatie: "Zijn fysieke aanwezigheid zal door veel vrienden, biologische familie en gekozen familie worden gemist totdat de technologie een toekomstige instantiatie weer bij ons mogelijk maakt." Afgezien van die hoop, koppelt de blog de lezer aan een reeks Terasem-gerelateerde podcasts die Fred en Linda eerder dat jaar hadden gedaan, waardoor Fred een andere vorm van onsterfelijkheid kreeg, het bewustzijn van een breder publiek over zijn gedachten en prestaties.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

De Facebook-groep legt uit: “Turing Church is een werkgroep op het snijvlak van wetenschap en religie. Religie hacken, wetenschap verlichten, technologie doen ontwaken. ”In plaats van een vaste set van overtuigingen, is de Turing Church een verkenning van mogelijkheden. De website vatte zijn hoop samen:

We zullen naar de sterren gaan en Goden vinden, Goden bouwen, Goden worden en de doden uit het verleden doen herleven met geavanceerde wetenschap, ruimte-tijd engineering en 'tijdmagie'. God komt tevoorschijn uit de gemeenschap van geavanceerde vormen van leven en beschavingen in het universum en is in staat om ruimte-tijdgebeurtenissen overal en altijd te beïnvloeden, ook hier en nu. God verheft liefde en mededogen tot de status van fundamentele krachten, belangrijke drijfveren voor de evolutie van het universum.

Dit dynamische perspectief plaatst God in de toekomst, in plaats van in het verleden. Het werd geconsolideerd in 2009 toen Prisco samenwerkte met Ben Goertzel, een innovator op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie, bij de ontwikkeling van Ten Cosmist Convictions.

Vergelijkbaar met de tien geboden, maar gepresenteerd als tien voorspellingen, hebben de overtuigingen de kwaliteit van hoop en doelen. De eerste vier daarvan betreffen ontwikkeling op korte termijn die rechtstreeks verband houdt met de activiteiten van de Turing Church: (1) Mensen zullen in snel toenemende mate fuseren met technologie. (2) We zullen sentient AI en mind-uploadtechnologie ontwikkelen. (3) We zullen ons verspreiden naar de sterren en door het universum zwerven. (4) We zullen interoperabele synthetische realiteiten (virtuele werelden) ontwikkelen die het sentiment kunnen ondersteunen.

Prisco heeft het werk van vele eerdere wetenschappers en filosofen en zijn boek gebruikt Tales of the Turing Church noemt hier drie het overwegen waard. De stichter van de Turing-kerk heeft een rooms-katholieke culturele achtergrond en zag een sterk verband tussen de filosofie van de paleontoloog en de jezuïetenpriester Pierre Teilhard de Chardin, met spiritueel georiënteerd transhumanisme. Bijvoorbeeld, in Openbaring 1: 8, citeert de Bijbel God: "Ik ben Alpha en Omega, het begin en het einde, zegt de Heer, die is en die was en die komen zal, de Almachtige." Teilhard de Chardin (1964) postuleerde een tijd ver in de toekomst, het 'omega-punt', waarin God en de mensheid zouden samenkomen. De wetenschap heeft vragen opgeworpen over de vraag of God de Alpha-functie van het scheppen van het universum heeft gediend, maar Prisco suggereert dat een opkomende God de Omega-functie kan dienen, als we in staat zijn de godheid te lokaliseren of te creëren.

De tweede opmerkelijke culturele connectie is de naam, Turing Church. Het is afgeleid van de Church-Turing-thesis, een standaardprincipe in wiskunde en informatica, ontwikkeld door twee wiskundigen, Alonzo Church en Alan Turing. [Afbeelding rechts] Het proefschrift heeft betrekking op het algemene principe van het afleiden van resultaten door middel van een reeks strikt gedefinieerde transformatieve stappen, zoals de procedures in een computerprogramma. In de religieuze context suggereert de Church-Turing-thesis dat als God niet bestaat, de enige manier om God te creëren, is door een reeks rigoureuze wetenschappelijke ontdekkingen en technische uitvindingen, misschien vooral in computers. Dit lijkt de mogelijkheid van ware transcendentie van de materiële realiteit te ontkennen, en er moet worden opgemerkt dat huidig ​​onderzoek in kwantumcomputing kan ontsnappen aan de stelling van Church-Turing, hoewel we nog niet zeker kunnen zijn van een dergelijke herontdekking van transcendentie.

De derde culturele invloed, die Prisco verbindt met de Russische Cosmistische beweging om ruimtevaart te ontwikkelen, heeft zich ontwikkeld tot een algemene beweging die op zoek is naar technologische transcendentie, die kolonisatie van de melkweg en ontwikkeling van biologische of computationele middelen vereist om onsterfelijkheid te bereiken.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

In plaats van erediensten in een fysieke kerk te houden, ware gelovigen op één fysieke locatie te concentreren, reikt de Turing-kerk opzettelijk andere vergelijkbare groepen uit, houdt ze online vergaderingen om onderwerpen van wederzijds belang te bespreken en vormt het brede communicatienetwerken. In plaats van te verwachten dat elk lid regelmatig deelneemt aan standaard religieuze rituelen, zoals gebed, worden individuen aangemoedigd om nieuwe intellectuele, spirituele en vooral wetenschappelijke ervaringen te verkennen. De Turing-kerk is dus in veel opzichten het tegenovergestelde van een traditioneel geloof, waarbij de nadruk ligt op verkenning in plaats van traditie, op innovatie in plaats van opleving. Net als bij conventionele religies is gemeenschap belangrijk, maar gebaseerd op gedeelde visies in plaats van overtuigingen.

De eerste Turing Church Online Workshop werd bijvoorbeeld vier uur gehouden, november 20, 2010, in de online virtuele omgeving van Teleplace. De structuur bestond uit twee delen, formele presentaties door vijf leden van een panel, vergelijkbaar met een sessie op een academische conferentie, gevolgd door een vrije discussie met het publiek. Prisco presenteerde de belangrijkste principes van de Turing Church en Ben Goertzel sprak over hun Cosmist Manifesto. Drie anderen presenteerden de perspectieven van organisaties waarin Prisco ook actief was: Lincoln Cannon (Mormon Transhumanist Association), Mike Perry (Society for Universal Immortalism) en Martine Rothblatt (Terasem). De Turing Church Online Workshop 2 werd gehouden op zondag X december 11, 2011, met de oorspronkelijke vijf formele panelleden plus acht anderen. De Turing Church heeft geen equivalent van de bijbel, maar volledige video's van beide workshops werden beschikbaar gesteld aan het grote publiek op de gearchiveerde originele website (draaien church.com website nd) die verbinding maakt vanaf de volgende website (turing church.net website nd).

De Facebook-groep gewijd aan de Turingkerk, die begin augustus 860 2019 leden telde, deelt nieuws, discussies en vaak uitspraken over persoonlijke overtuigingen, soms zelfs gepresenteerd als aanvullende nieuwe religies. Op 2 augustus plaatste admin Lincoln Cohen bijvoorbeeld een link naar een nieuw BBC-artikel over de toekomst van religie waarin de Turingkerk werd genoemd. Op 16 juli had Prisco een link naar een blog op de website van de kerk geplaatst, waarmee hij begon: "Ik vier privé de 50ste verjaardag van Apollo 11 met bitterzoete gevoelens, maar ook met hoge verwachtingen en transcendente hoop." Die maand een lid dat actief was geweest in de Transcendente Meditatie beweging en pas zeer recent toegetreden tot de Turing-kerk plaatsten een link naar "mijn experiment in het transmenselijke christendom", de Yogische Kerk. Een veel voorkomende poster over het onderwerp telepathie met behulp van een machine, gekoppeld aan een presentatie die hij had gegeven op de parapsychologische conventie in Parijs.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Turning Church is een virtuele organisatie die vrijwel volledig online bestaat, als een reeks dynamische gesprekken die vaak worden bewaard als video's, af en toe worden gehouden in de virtuele wereld van Second Life, [Afbeelding rechts] en vaak worden gevoerd in systemen voor videoconferenties. Op 1 augustus 2019 had de website van de Turingkerk drie "redacteuren", Prisco en twee mannen wiens beschrijvingen zowel gelijkenis als diversiteit uitdrukken: "Lincoln Cannon is een technoloog en filosoof, en een vooraanstaand pleitbezorger van technologische evolutie en postseculaire religie. " “Micah Redding - Christelijk transhumanisme: geloof en wetenschap, religie en technologie, de toekomst van de mensheid. Gastheer van de christelijke transhumanistische podcast. " Dit trio is ook "admins" van de Turing Church Facebook-groep, samen met Nupur Munshi, een freelance onderzoeksschrijver in India, en Kathy Wilson, een kunstenaar en onderzoeker naar spirituele ervaringen in Utah. Het is opmerkelijk dat leiders in de Turingkerk geen bisschoppen zijn, maar redacteuren en admins, in overeenstemming met de postmoderne internetcultuur.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Prisco's 1 oktober, 2010, aankondiging van de Turing Church eindigde met een computersimulatie van de uitdaging om mensen te doen herrijzen door middel van gegevens over hen die tijdens het leven zijn gearchiveerd, maar het kan ook de toekomst van de Turing Church zelf simuleren. De simulatiesoftware was een versie van de Game of Life, een 'cellulaire automaat' uitgevonden door wiskundige John Conway en gepubliceerd in 1970 in een Scientific American artikel van Martin Gardner, die vaak schreef over quasi-religieuze onderwerpen. Een matrix van duizenden vierkanten, gerangschikt als een schaakbord, wordt weergegeven op een computerscherm. Sommige vierkanten zijn gemarkeerd, een andere set voor elke simulatie. In een reeks stappen verwijdert een set algoritmen markeringen en voegt deze toe, bijvoorbeeld elk zwart vierkant naast precies drie gemarkeerde vierkanten wordt gemarkeerd in de volgende beurt, en elk gemarkeerd vierkant met drie of meer gemarkeerde buren wordt ongemarkeerd. In de versie van Prisco is een groot aantal vierkanten in het midden gemarkeerd in de vorm van een ruimteschip, terwijl vierkanten op een afstand daarvan willekeurig zijn gemarkeerd. Prisco begint met de simulatie, het ruimteschip begint te vliegen en valt uiteen terwijl het in gebieden van willekeurig gemarkeerde vierkanten komt. In zijn demonstratie loste Prisco het probleem op door het ruimteschip een paar keer naar een lege matrix te kopiëren en de afbeeldingen van elkaar te scheiden. Deze meerdere ruimteschepen vlogen veilig parallel, met niets om hun verkenning te verstoren totdat ze de rand van het universum bereikten.

In zijn oorspronkelijke betekenis illustreerde de computersimulatie de moeilijkheid om een ​​groot, complex informatiesysteem, zoals een menselijke geest, te behouden. De Turing Church en aanverwante groepen hebben vaak gedebatteerd welke huidige technologie het beste de persoonlijkheid en herinneringen van een persoon na de dood kan behouden, op een manier die geschikt is voor opstanding door een plausibele toekomstige technologie. Verschillende transhumanisten, waaronder de Terasem-groep, hebben voorgesteld om gegevens over de persoon in een computerdatabase vast te leggen, hetzij door middel van vragenlijsten, observatie van gedrag of andere elektronische middelen in de loop van het leven. Dergelijke methoden lijken de persoon die wordt bewaard echter te duur, of te onnauwkeurig. De cryonische methode om de hersenen te bevriezen vereist bescheiden inspanningen van professionals bij Alcor, maar geen van de "overleden" persoon, behalve misschien voor de kosten van het behoud van meerdere decennia. Zoals echter vaak is besproken in vergaderingen waaraan Prisco heeft deelgenomen, kunnen bevriezing of alternatieve vitrificatiemethoden de kleine hersenstructuren die de geest vertegenwoordigen vernietigen. Dus een uitdaging voor de Turing Church is het probleem dat een technologie voor behoud en reanimatie van de menselijke geest misschien niet voor vele jaren of ooit bestaat, die geen hoop op onsterfelijkheid biedt voor mensen die vandaag leven.

De organisaties die deel uitmaken van de algemene Transhumanistische Beweging worden bijna allemaal beheerd door zeer kleine teams of zelfs alleen individuen, hoewel ze veel "volgers" hebben in de internet-betekenis van het woord. Dat betekent dat ze hun leiders misschien niet overleven. Momenteel zijn het denken en de uitdrukkingswijzen van Giulio Prisco zeer goed gedocumenteerd in honderden online video's en geschriften, maar verspreid over een aantal platforms, die morgen misschien verdwijnen. De Turing Church heeft geen tempel gebouwd, laat staan ​​een gigantische kathedraal, en duurzame papieren versies van zijn geschriften zijn zeldzaam. Dus een uitdaging voor de Turing Church en andere 'onreligies' is het ontwikkelen van duurzame archieven, misschien zoals het webarchief genaamd The Wayback Machine, maar ook met fysieke archieven die eeuwen meegaan.

De 2010-simulatie van Prisco krijgt tien jaar later een grotere betekenis, omdat de stabiliteit van de Nieuwe Wereldorde steeds meer in twijfel wordt getrokken en een door de overheid ondersteunde razernij van kunstmatige intelligentie heel andere betekenissen aan kernconcepten van de Turing Church hecht. Dat wil zeggen dat de culturele omgeving rond de Turing-kerk chaotischer is geworden, waardoor veel mensen mogelijk stabiliteit in hun leven zoeken, wat de voorkeur geeft aan traditionele religies in plaats van religieuze innovatie. Over het algemeen afwezig in het transhumanisme is de persoonlijke, emotionele ondersteuning door geestelijken in religieuze samenlevingen en psychotherapeuten in seculiere samenlevingen. Of het equivalent van lokale geestelijken zich zou kunnen ontwikkelen binnen de Turing Church valt nog te bezien.

REFERENTIES

Bainbridge, William Sims. 2017. Dynamische secularisatie. Cham, Zwitserland: Springer.

FM-2030. 1989. Ben je een transmens? New York: Warner.

Gardner, Martin. 1970. "The Fantastic Combinations of John Conway's New Solitaire Game 'Life'," Scientific American 223 (oktober): 120-23.

Geraci, Robert M. 2010. Apocalyptische AI: Visioenen van de hemel in robotica, kunstmatige intelligentie en virtuele realiteit. New York: Oxford University Press.

Goertzel, Ben. 2010. A Cosmist Manifesto: Practical Philosophy for the Posthuman Age. Menselijkheid + pers.

More, Max en Natasha Vita-More. 2013. The Transhumanist Reader: Classical and Contemporary Essays on the Science, Technology, and Philosophy of the Human Future. New York: Wiley-Blackwell.

Prisco, Giulio. 2018. Tales of the Turing Church. Turing Church.

Prisco, Giulio. 2011. "Transcendente engineering," Het dagboek van persoonlijk cyberbewustzijn 6 (2). Toegankelijk van http://www.terasemjournals.com/PCJournal/PC0602/prisco.html op 5 augustus 2019.

Teilhard de Chardin, Pierre. 1964. De toekomst van de mens. New York: Harper.

Turing Church-website (nieuw). nd Toegankelijk van https://turingchurch.net/ op 3 augustus 2019.

Turing Church-website (origineel). nd Toegang via turingchurch.com op 3 augustus 2019.

Publicatie datum:
6 augustus 2019

 

Deel