Darryl Caterine

Lily Dale vergadering

LILY DALE TIMELINE

1850: Jeremiah Carter richtte de Religious Society of Freethinkers (RSF) op, opgericht in Laona, New York, om te experimenteren met mesmerisme en mediumschap en om metafysische ideeën te onderzoeken.

1873: Willard Alden zette een stuk land op zijn eigendom opzij met het uitdrukkelijke doel het mediumschap te verkennen.

1877: De geesten instrueren Jeremiah Carter om 'een kampvergadering voor te bereiden' gewijd aan mediumschap op Aldens land.

1879: RSF-leden richten de Cassadaga Free Lake Association op en begonnen land vrij te maken voor een "People's Camp Meeting" aan de oevers van het Cassadaga-meer.

1879-1900: Het kamp groeide uit tot een kleine nederzetting van zevenendertig hectare.

1891: Sprekers Susan B. Anthony en Elizabeth Cady Stanton bezochten het kamp.

1892: Susan B. Anthony hield een tweede lezing in het kamp.

1893: De National Spiritualist Association of Churches werd opgericht. De eerste president, Harrison D. Barrett, was een inwoner van Lily Dale.

1903: Het Cassadaga-kamp wordt omgedoopt tot de City of Light, als eerbetoon aan de elektrificatie van de Verenigde Staten.

1905: Susan B. Anthony hield haar derde en laatste lezing in het kamp.

1906: The City of Light wordt omgedoopt tot Lily Dale Assembly.

1955: Lily Dale's Healing Temple werd gebouwd op het land waar Oskenonton, een Mohawk-genezer, ooit zijn tipi had opgezet.

Jaren 1980: Lily Dale sloot zich aan bij de "New Age" -beweging.

1988: Fellowships of the Spirit werd opgericht.

2011: De HBO-documentaire, Niemand sterft in Lily Dale (geregisseerd door Steven Cantor) werd uitgebracht.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Het huidige kleine stadje Lily Dale in de staat New York werd in 1879 opgericht als ontmoetingsplaats voor zowel vrijdenkers als spiritisten. Het begon als het geesteskind van twee leden van Laona's Religious Society of Freethinkers (RSF), een organisatie die in de vroege jaren 1850 werd opgericht om de open verkenning van buitengewone bewustzijnstoestanden, zoals mesmerisme en mediumschap, te promoten. Al in 1873 had RSF-lid Willard Alden ervoor gezorgd dat een stuk land op zijn terrein in het nabijgelegen Pomfret uitsluitend gereserveerd zou worden voor experimenten van de Society met mediumschap. In 1877 had Jeremiah Carter, mede-RSF-lid, een visionaire ervaring waarin zijn spirituele gidsen hem opdroegen “een kampvergadering voor te bereiden” tijdens de zomermaanden op het land van Alden (LaJudice Vogt 1984: 2). Alden was blij om te voldoen, maar hij stierf het jaar daarop. In plaats van zijn zoon een deel van de toegangsprijzen te betalen voor het voortgezette recht om het eigendom van Alden te gebruiken, kozen de Vrijdenkers ervoor negentien hectare aangrenzend land aan de oevers van het meer van Cassadaga te kopen. Ze namen zichzelf op als de Cassadaga Free Lake Association en begonnen het op te ruimen om het kamp te bouwen dat nu bekend staat als Lily Dale. In 1881 hervatten ze het organiseren van een zomerkamp gewijd aan de voortdurende verkenning van mediumschap.

Met het patronaat van rijke donateurs kocht de Free Lake Association van Cassadaga extra grond en bouwde het een permanente nederzetting op de campings. Rond de eeuwwisseling waren op de site 198 huizen in Victoriaanse stijl, twee supermarkten en bakkerijen, een vleesmarkt, ijzerhandel, postkantoor, jeu de boules baan en biljartzaal, bibliotheek en drukpers. Om zomergasten tegemoet te komen, omvatte het ook een vier verdiepingen tellende lodge met tachtig kamers (genaamd het Maplewood Hotel), [Afbeelding rechts] en een auditorium dat plaats biedt aan 1,500 gasten (nog steeds in gebruik vandaag). In 1903 veranderde het kamp de naam City of Light (een toespeling op de nieuw geïnstalleerde, moderne elektrische verlichting) en opnieuw in 1906 op de Lily Dale Assembly. Het bouwen ging door tot in het begin van de twintigste eeuw en het kamp groeide uit tot zijn huidige omvang van 172 acres. Tegen die tijd waren er honderden spiritistische kampen door het hele land, maar Lily Dale had de reputatie verworven dat ze de meest luxueuze van allemaal was.

De oprichters van Lily Dale droegen hun steentje bij om het kamp in de richting van fatsoen van de middenklasse te sturen. De Cassadaga Free Association verbood de verkoop van alcohol op de campings en gaf pas na een lang debat toe dat sigaren in de jaren 1890 werden verkocht. Bovendien nodigde het regelmatig gevestigde mediums en voorstanders van spiritisme uit vanaf de vooroorlogse dagen van de beweging. De burgerlijke gevoeligheden van de oprichters van Lily Dale hebben een lange weg afgelegd bij het veiligstellen van de financiële steun van donoren uit de hogere klasse. Maar ze spraken lang niet namens het hele kamp. Naarmate haar bekendheid zich verspreidde, trok Lily Dale spiritisten van alle niveaus aan. Deze omvatten voormalige leden van de Harmonia-gemeenschap van John Murray Spear in Kiantone, New York, waar leden naar geesten hadden geluisterd om te graven naar overblijfselen van een oude beschaving van Keltische Indianen met zwemvliezen. Ze omvatten ook een spiritist uit Chicago genaamd CA Burgess, die in 1912 in het kamp verscheen om genezinglessen te geven die zogenaamd gebaseerd waren op technieken die hij had geleerd van Pawnee-oudsten in de Great Plains. Kort na de aankomst van Burgess voegde een Mohawk-man uit Kahnawake, Quebec, genaamd Oskenonton zich bij de Lily Dale-staf. Samen met Burgess en, later, medium Jack Kelly, gaf Oskenonton healinglessen in een collegezaal en in een wigwam die aan de oostelijke rand van het kamp was opgericht.

Tot het midden van de twintigste eeuw bood Lily Dale openbare demonstraties van zowel mentaal als fysiek mediumschap. In het eerste geval ontvingen mediums berichten van de geesten, hetzij terwijl ze wakker waren of in trance, en communiceerden ze in aanwezigheid van toeschouwers aan hun beoogde oppas. Als onderdeel van deze praktijk zette Lily Dale een vooroorlogse spiritistische traditie voort van het presenteren van trancesprekers, wiens spirituele gidsen verschillende sociale kwesties van de dag behandelden, meestal vanuit een politiek progressief standpunt. Lily Dale onderscheidde zich inderdaad al vroeg als een gemeenschap die zich inzet voor het verdedigen van democratische idealen en nodigde Susan B. Anthony uit om bij drie verschillende gelegenheden lezingen te geven in haar auditorium: in 1891 (samen met Elizabeth Cady Stanton), 1892 en 1905. Ook fysiek mediumschap hielp om het kamp beroemd te maken, althans aanvankelijk. Naast de vertoningen van materialiserende geesten en zwevende trompetten, stond Lily Dale bekend om zijn 'neergeslagen geestenschilderijen', kunstzinnige portretten van overleden dierbaren die zich langzaam manifesteerden op blanco doeken onder de 'controle' van de bedreven mediumduo's, de Bangs Sisters. en de Campbell Brothers. Zulke carnavaleske vertoningen begonnen echter uit de publieke gunst te vallen, toen onthullingen van frauduleuze media, zowel in Lily Dale als in het hele land, in het begin van de twintigste eeuw begonnen te stijgen. In 1950 beoefenden mediums van Lily Dale alleen mentaal mediumschap, en openbare uitvoeringen van fysiek mediumschap keerden nooit meer terug naar het kamp.

In 1893 ontmoetten Amerikaanse spiritisten elkaar in Chicago om de National Spiritualist Association of Churches (NSAC) te vormen, waarbij het spiritisme wordt herschikt als een geïnstitutionaliseerde religie. Zes van de veertien afgevaardigden die vanuit New York naar het congres werden gestuurd, waren van Lily Dale en de eerste president van de NSAC, Harrison D. Barrett, was een inwoner van Lily Dale. Het is nuttig op dit moment te herinneren dat voorafgaand aan 1893 het spiritisme worstelde om zijn positie in de Amerikaanse samenleving als een religie veilig te stellen, waardoor elk medium in de praktijk kwetsbaar werd voor legaatmisbruik, hekserij en / of geestesziekte. Aan de ene kant vormde de oprichting van de NSAC een politiek gewin voor spiritisten, waardoor ze dezelfde rechten en status kregen als beoefenaars van vooraf vastgestelde tradities. Aan de andere kant heeft de codificatie van het spiritisme in een reeks vaste doctrines of 'principes' (zie hieronder) verdere metafysische speculaties over de oorsprong en de aard van het mediumschap uitgesloten, die de beweging eerder veel van haar vitaliteit en genieting hadden verleend.

De visie van de NSAC op spiritualisme als een religieuze denominatie werd uiteindelijk bepalend voor de cultuur van Lily Dale uit het midden van de twintigste eeuw. In 1940 verscheen zijn beginselverklaring voor het eerst in de geschiedenis van het kamp in de jaarbrochure, en bleef daar de volgende dertig jaar. In 1943, op het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog, promootte het dal het spiritisme als 'een geheel Amerikaanse religie'. In 1955 onthulde het zijn nieuwe Healing Temple, een heiligdom voor energetische genezing, de spiritistische versie van de handoplegging. Gebouwd op de plek waar Oskenonton ooit zijn tipi had opgesteld, leek de buitenkant met zijn eenvoudige en witte toren op een nogal generiek congregationalistisch ontmoetingshuis. Voorbij Lily Dale was de eerdere ontmoeting met progressieve politieke hervormingen, speelse experimenten met mediumship-as-performance-art en de oorspronkelijke Freethought-ethos van het kamp om voor jezelf de ultieme betekenis van spirituele communicatie te achterhalen.

De huidige cultuur van Lily Dale kreeg pas vorm in de jaren tachtig, toen een contingent mediums de oorsprong van het kamp in Laona's Religious Society of Freethinkers opnieuw bevestigde en daarbij de spiritistische leringen in lijn bracht met de zogenaamde New Age-beweging van hun tijd. Het bewijs van deze transformatie wordt vastgelegd in de jaarlijkse brochures van het kamp. In 1980, bijvoorbeeld, begon Lily Dale lessen aan te bieden in 'An Aesthetic Experience in Environmental Awareness', 'Discerning the Aura' en 'The Rainbow Revelation' naast door de NSAC gesponsorde cursussen in mediamieke ontwikkeling. In 1983 bracht het kamp zichzelf op de markt als “opgericht in 1987 door Vrijdenkers. . . toegewijd aan metafysisch onderwijs ”, in plaats van als een centrum voor de studie van spiritisme op zich. En in 1879 richtte Lily Dale-medium Elaine Thomas haar eigen, onafhankelijke spiritistische kerk op, de Fellowships of the Spirit, waarbij ze NSAC-leringen vermengde met praktijken en / of filosofieën ontleend aan transcendente meditatie, hypnose en hindoe-yoga.

Tegenwoordig bevindt het hoofdkwartier van NSAC zich op het terrein van Lily Dale, maar het is niet langer het dominante kader om mediumschap te begrijpen. Integendeel, de hedendaagse nadruk van het kamp op spiritualisme als pad naar persoonlijke spirituele groei zet het New Age-ethos van de 1980s voort tot in de eenentwintigste eeuw. Bezoekers zijn vrij om van mediumschap te maken wat ze willen, bevrijd van zelfs de meest algemene doctrinaire parameters van spirituele principes. Deze meest recente belichaming van spiritualisme bij Lily Dale is meer in overeenstemming met de oorspronkelijke visie van de Laona vrijdenkers dan de instantiatie in het midden van de twintigste eeuw.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

In 1899, een journalist van De katholieke wereld die naar Lily Dale reisde, merkte op dat er "geen fundamentele doctrine in het spiritisme" was, of in ieder geval geen die hij kon achterhalen tijdens zijn bezoek aan het kamp (Earle 1899: 506-07). Als weerspiegeling van hun vrijdenkende omgeving konden de mediums van Lily Dale alleen maar beamen dat “overal om ons heen geestelijke vormen zijn waarmee we onmiddellijk een gesprek kunnen voeren, onszelf kunnen troosten met hun gezelschap, leiding kunnen vinden in hun adviezen en moed kunnen vinden bij de gedachte aan hun overwinning. In al het andere met betrekking tot de aard van deze geesten, hun oorsprong, hun bestemming, hun manier van manifesteren, is alles chaos ”(Earle 1899: 506-07).

Als we 'diversiteit van meningen' vervangen door 'chaos', lijkt deze opmerking nauwkeurig genoeg; eclecticisme is al lang een onderdeel van de Lily Dale-cultuur. Een korte bemonstering van titels geschonken aan de Marion Skidmore Library [Afbeelding rechts] registreert de vele lijnen van metafysische speculatie die mediumschap in de loop van de decennia in gang heeft gezet. Donaties omvatten verzamelde 1870-1873-problemen van de Phrenological Journal, het bestuderen van hoofdformaties om persoonlijkheidstypes vast te stellen; de 1914 editie van Dr. LW de Laurence's Book of Magical Art, Hindoo Magic en Indian Occultism; een kopie van Allen Putnam's Hekserij van New England verklaard door modern spiritisme nagelaten in 1893; een vertaling van de Upanishads, geschonken in 1931; en James Churchward's Het verloren continent van Mu, nagelaten in 1953, over de antediluviaanse geschiedenis.

Tijdens de eerste decennia van het kamp weerspiegelden de jaarprogramma's ook het brede scala aan religieuze interesses onder de bezoekers van Lily Dale. In 1894 huldigde Lily Dale een traditie in van regelmatige sprekers over Aziatische religies, op uitnodiging van Virchard R. Gandhi, een jain-leraar uit India. In 1897 sprak de Britse leider van de Theosophical Society, Annie Besant, tijdens het zomerseizoen. In de tussentijd, de krant van het kamp, De zonnebloem, Wekelijks gepubliceerd van 1898 tot 1911, bevatte regelmatig artikelen over paranormale wetenschap, handlijnkunde, astrologie, hypnose en Aziatisch religieus denken. Artikelen over "Amerika's kleine schuld aan India" (23 januari 1904), "The Universe a Living Magnet" (10 juni 1905); en rapporten over astrale reizen naar andere planeten, zoals "Has Visited Planet Mars" (6 februari 1904) en "A Journey Through Space" (in vier delen, 14 mei - 5 juni 1906), complimenteerden de belangrijkste aanbiedingen van de krant op geesten en mediumschap.

Zoals hierboven besproken, probeerde Lily Dale van de 1940s via de 1970s zichzelf opnieuw uit te vinden als een centrum van religieus onderwijs, in plaats van als een ruimte van metafysische verkenning. Afgaande op zijn promotieliteratuur, benadrukte het kamp doctrinaire eenheid met een grotere nadruk in deze tijd dan op enig ander moment in zijn geschiedenis, het fixeren van de betekenis van mediumschap binnen de parameters van de negen principes van spiritisme van de NSAC:

[Goedgekeurd door de National Association of Spiritualists in 1893:]

1. Wij geloven in Infinite Intelligence.

2. Wij geloven dat de verschijnselen van de natuur, zowel fysiek als spiritueel, de uitdrukking zijn van de oneindige intelligentie.

3. Wij bevestigen dat een juist begrip van een dergelijke uitdrukking en in overeenstemming hiermee leven, ware religie vormen.

4. We bevestigen dat het bestaan ​​en de persoonlijke identiteit van het individu doorgaan na de verandering die de dood wordt genoemd.

5. Wij bevestigen dat communicatie met de zogenaamde doden een feit is, wetenschappelijk bewezen door de verschijnselen van spiritualisme.

6. Wij geloven dat de hoogste moraal vervat is in de Gulden Regel: "Behandel anderen zoals u wilt dat zij u behandelen."

[Toegevoegd in 1909:]

7. We bevestigen de morele verantwoordelijkheid van individuen, en dat we ons eigen geluk of ongeluk maken als we de fysieke en spirituele wetten van de Natuur gehoorzamen of ongehoorzaam zijn.

8. Wij bevestigen dat de toegang tot de reformatie nooit ofte nimmer tegen een ziel gesloten is.

[En in 1944:]

9. We bevestigen dat de voorschriften van Profetie en Heling goddelijke eigenschappen zijn, bewezen door middel van Mediumschap (Awtry, 1983: 9-20).

Hoewel er tegenwoordig veel residente Lily Dale-mediums zijn die volkomen op hun gemak zijn met de NSAC-verklaring van mediumschap als een 'uitdrukking van Infinite Intelligence', spreken ze niet langer voor iedereen. Sommige bewoners identificeren zich primair als atheïsten, sommigen als feministen en anderen als parapsychologen, en vinden ruime rechtvaardiging voor deze uiteenlopende overtuigingen in het ondergedetermineerde mysterie van het mediumschap. Wat betreft de bezoekers van vandaag aan het kamp, ​​deze komen uit een breed scala aan religieuze achtergronden, waaronder 'spiritueel maar niet religieus', en interpreteren het fenomeen van mediumschap door wat voor kosmologische lens ze ook meebrengen.

Als we Lily Dale ergens op de Amerikaanse religieuze kaart moeten plaatsen, zou de meest geschikte plaats zijn binnen het domein van wat Catherine Albanese 'metafysische religie' heeft genoemd. Dit dateert uit de klassieke oudheid en herleefde tijdens de late Italiaanse Renaissance, metafysische kosmologieën omhelzen een pantheïstische of panentheïstische visie van het universum - als God of God - in het universum, wat in termen van NSAC overeenkomt met het begrip van oneindige intelligentie zoals uitgedrukt in en door natuurlijke verschijnselen.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Lily Dale opent haar poorten aan het publiek eind juni en blijft open tot het einde van Augustus. Gedurende deze tijd zijn de centrale rituelen van het kamp zijn demonstraties van geestelijk mediumschap, in het bijzonder de openbare "platformlezingen" die driemaal per dag op buitenlocaties worden gehouden en één keer per dag als onderdeel van een formele spirituele dienst in de aula. Ze zijn gratis en open voor het publiek, bevatten doorgaans tussen één en tweehonderd deelnemers en zijn voorzien van een aantal mediums die om beurten berichten afleveren, naar verluidt van overleden geesten, aan leden in het publiek. De mediums worden geregistreerd door de Lily Dale Assembly, mediums bezoeken, of die in formele training onder de mediums van Lily Dale. Ze bieden meestal weinig of geen uitleg over hun eigen religieuze of spirituele overtuigingen, waardoor interpreterende autoriteit overlaat aan leden van het publiek. Deze demonstraties dienen ook als advertenties voor individuele media, mochten de deelnemers een privé-lezing met een van hen willen hebben.

Het andere gewone dagelijkse aanbod op Lily Dale is de genezingsdienst, die twee keer per dag wordt gehouden in de Healing Temple. Bij deze diensten, die ook gratis zijn en open voor het publiek, kunnen leden van het publiek energetische genezingen ontvangen, die niet veel lijken op Reiki-sessies, van geregistreerde media. Degenen die zo geïnteresseerd zijn, kunnen zitten op stoelen aan de voorkant van de tempel, waar verschillende mediums zijn verzameld. Afgezien van een korte introductie, is er geen liturgische structuur voor de diensten; de leden zitten stilletjes in afwachting van hun beurt, terwijl zachte, ambient-muziek op de achtergrond speelt.

Op elk willekeurig moment tijdens het zomerseizoen zijn er nog een aantal andere activiteiten in het kamp, ​​variërend van workshops over een verscheidenheid aan spirituele oefeningen gericht op paranormale en spirituele ontwikkeling (bijv. Drumcirkels, meditatiesessies, zweethutceremonies, etc.) naar lezingen over de geschiedenis en filosofie van spiritualisme, naar experimentele reizen naar trance of fysiek mediumschap. Aangezien het schema van gebeurtenissen van het ene seizoen naar het andere verandert, zijn geen twee bezoeken aan Lily Dale precies hetzelfde.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Lily Dale is een van de weinige overgebleven Spiritualist-kampen [Afbeelding rechts] in de Verenigde Staten en trekt vandaag elke zomer naar schatting 30,000-bezoekers. Volgens de staatswet van New York is het een gehucht, of een district zonder rechtspersoonlijkheid, in de stad Pomfret. Sinds de oprichting in 1879 is het eigendom van en gecontroleerd door zijn eigen vereniging (de huidige Lily Dale Assembly) met een periodiek gekozen raad van bestuur en president. Lily Dale heeft ook een eigen postkantoor en een vrijwillige brandweer.

Om eigendommen binnen de Dale te bezitten, moet een inwoner eerst worden aanvaard als lid van de Lily Dale Assembly (LDA), waarbij de vereiste is om lid te zijn van een goede reputatie in een spirituele kerk gedurende ten minste één jaar. Als iemand die geen lid is van de Lily Dale-vergadering in Lily Dale onroerend goed erft, moeten ze het verkopen aan iemand die dat wel is, of anders zelf LDA-lid worden. Vanwege de moeilijke omstandigheden in de winters in de staat New York wonen de meeste inwoners van Lily Dale ergens anders in de zomermaanden buiten de zomer.

Om als medium in Lily Dale te werken, moet men eerst geregistreerd worden bij de Assembly, wat inhoudt dat een reeks tests door gevestigde media wordt uitgevoerd om de nauwkeurigheid van de metingen te bepalen. Eenmaal geregistreerd, kan een medium professioneel (dat wil zeggen tegen een vergoeding) uit zijn of haar huis werken. Opgemerkt moet worden dat niet elke Lily Dale-bewoner een medium is, maar elk geregistreerd medium van Lily Dale is een inwoner van de gemeenschap.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Voor zover het geluk van Lily Dale meer in het algemeen gebonden is aan die van het spiritisme, is een van de meest dringende kwesties waarmee het kamp vandaag te kampen heeft zijn culturele relevantie behouden. De toekomst van georganiseerd spiritualisme ziet er niet veelbelovend uit. De 2001 American Religious Identification Survey, uitgevoerd door het Graduate Center van de City University of New York, schatte het totale aantal zelf-geïdentificeerde Spiritualists in de Verenigde Staten rond 116,000-leden. Dit getal vertegenwoordigt een minuscule fractie (minder dan één procent) van de totale populatie.

In 2005 stelde een Californische spiritist genaamd Carter McNamara een rapport op voor de NSAC met als titel "Een reactie op de voorzitter van de NSAC's oproep tot feedback over: 'Waarom is onze aanwezigheid op de achteruitgang in onze spirituele kerken?'", Terwijl hij de culturele aantrekkingskracht benadrukte. van spiritistische praktijken en zijn "filosofische nadruk op natuurwet en persoonlijke verantwoordelijkheid", nam het rapport geen blad voor de mond door de NSAC te karakteriseren als "administratief en scholastisch verouderd, en sociaal buiten het bereik. . . [zonder] duidelijke plannen om substantieel te evolueren ”(Caterine 2015: 313). Spiritualistische kerken die door de NSAC werden bestuurd, leden volgens zijn analyse aan het "stichtersyndroom" en vertrouwden te veel verantwoordelijkheid toe aan een enkel individu, in dit geval hun ministers. Sociaal gezien was de structuur van NSAC-kerken niet veranderd om tegemoet te komen aan de behoeften en levensstijlen van hun eenentwintigste-eeuwse gemeenteleden, en op school was hun literatuur niet geëvolueerd tot voorbij de concepten en taal van het begin van de twintigste eeuw. Over het algemeen was het rapport verschrikkelijk: als het spiritisme zichzelf niet opnieuw uitvond, zou het zeker verdwijnen.

Achteraf bezien was de beslissing van sommige mediums van Lily Dale om de spirituele erfenis van het kamp in overeenstemming te brengen met de belangen van de New Age van 1980, inderdaad een toevallige. Nadat het zijn reikwijdte voorbij de denominatie had uitgebreid naar New Age metafysische bezigheden, ging Spiritualisme de dialoog aan met een breder scala aan religieuze, psychologische en alternatieve helende verhandelingen die zich voortzetten in de vroege eenentwintigste eeuw onder de rubriek van "spiritueel maar niet religieus. "Zo kan het kamp overleven als de laatste buitenpost van het spiritisme, zelfs als de rest van de religie verdwijnt. De grootste resterende uitdaging voor Lily Dale zou dan het uiteenvallen zijn van de face-to-face community die door sociale media wordt ontwikkeld. Het getuigt van het aanpassingsvermogen van mediumschap dat het online kon gaan met weinig duidelijke verandering in nauwkeurigheid of kracht; tegenwoordig voeren mediums regelmatig lezingen uit via Skype of FaceTime, net zoals ze dat al tientallen jaren via de telefoon doen. Maar dit roept de vraag op of Lily Dale zelf, als fysieke site in het niet-virtuele landschap, door zal gaan naar de toekomst. Het is echter wel voorstelbaar dat Lily Dale zich ooit in de toekomst opnieuw zou kunnen uitvinden als een online religieuze gemeenschap.

AFBEELDINGEN
Afbeelding #1: Maplewood Hotel.
Afbeelding #2: Marion H. Skidmore Library.
Afbeelding #3: bostempel.
Afbeelding #4: Huizen in Lily Dale.

REFERENTIES

Awtry, Marilyn. Geschiedenis van National Spiritualist Association of Kerken. 1983. National Spiritualist Association of Churches.

Caterine, Darryl. 2015. "Between Two Worlds: Transformations of Spiritualism in Contemporary Lily Dale." Pp. 294-316 in Handboek van spiritualisme en channeling, bewerkt door Cathy Gutierrez. Leiden en Boston: Brill.

Earle, E. Lyell. 1899. "Lily Dale, the Haunt of Spiritualists." Katholieke wereld 68, januari.

LaJudice, Joyce en Paula M. Vogt. 1984. Lily Dale Proud Beginnings: A Little Piece of History. Geen uitgever.

AANVULLENDE HULPBRONNEN

Albanese, Catherine L. 2007. A Republic of Mind and Spirit: A Cultural History of American Metaphysical Religion. New Haven en Londen: Yale University Press.

Caterine, Darryl. 2011. Haunted Ground: Journeys Through a Paranormal America. Santa Barbara, CA: Praeger / ABC-CLIO Publishers.

"Ingenieuze fraude bij Lily Dale Seances." New York Times Maart 8, 1908.

Judah, J. Stillson. 1967. De geschiedenis en filosofie van de metafysische bewegingen in Amerika. Philadelphia: The Westminster Press.

Lawton, George. 1932. The Drama of Life After Death: A Study of the Spiritualist Religion. New York: Henry Holt and Company, 1932.

Leonard, Todd. 2005. Praten met de andere kant: A History of Modern Spiritualism and Mediumship. Lincoln, NE: iUniverse Inc.

Lewis, James R. en Gordon Melton, eds. 1992 Perspectieven op het nieuwe tijdperk. Albany, NY: State University of New York Press.

Richard, Michael P. en Albert Adato, 1980. "The Medium and Her Message: A Study of Spiritualism at Lily Dale, New York." Herziening van religieus onderzoek 22: 186-96.

Rieten, Christine. 2004. Lily Dale: The True Story of the Town That Talks to the Dead. San Francisco, CA: HarperSanFrancisco.

Publicatie datum:
8 januari 2019

Deel