Massimo Introvigne

Vereniging van TNW

TOEGEPASTE SCIENCES ASSOCIATION TIMELINE

1919 (25 september): Avraam Michelssohn, die later de naam Viktor Pavlovič Svetlov zou aannemen, werd geboren in Moskou, Rusland.

1975 (17 april): Oleg Viktorovich Maltsev werd geboren in Odessa, Oekraïne. In hetzelfde jaar verhuisde hij met zijn gezin naar Sevastopol, de Krim.

1992: Maltsev studeerde af aan het Moscow Cadet Corps, met Svetlov als zijn mentor.

1992: Svetlov opgericht in Moskou TOROSS (Complex Territorial Analytical Consulting Agency).

1998: Maltsev richt in Wenen het Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut "The Russian Science in Europe" op.

1998 (27 april): Svetlov stierf in Moskou bij een auto-ongeluk.

2009: Maltsev opgericht in Sevastopol, de Krim, The Crimean Research Base. Het stopte zijn activiteiten in 2014.

2014: Vóór de Russische bezetting van de Krim verhuisden Maltsev en zijn belangrijkste discipelen van Sevastopol naar Odessa.

2014: Maltsev ontmoette psycholoog Mikhail Vygdorchik, die hem de leerstellingen van Leopold Szondi over de Schicksalsanalyse (lotanalyse) bijbracht en zijn leraar werd.

2014-2016: In de "Odessa Cult Wars" kwam de Applied Sciences Association in botsing met Oekraïense en Russische anti-cultisten.

2015 (6 april): Het International Schicksalsanalys Community Research Institute werd opgericht in Odessa.

2016 (14 juni): Het Scientific Research Memory Institute werd opgericht in Odessa.

2017 (24 januari): het Scientific Research Institute of World Martial Arts Traditions Study and Criminalistic Research on Weapon Handling werd opgericht in Odessa.

2017 (26 juni): Maltsev behaalde zijn Ph.D. in psychologische wetenschappen aan de Odessa State University.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

De Applied Sciences Association is geen religieuze beweging. Zijn leringen, die zijn geworteld in de psychologie, strekken zich echter uit tot het gebied van spiritualiteit en mystiek. Om redenen die worden uitgelegd in de sectie 'Problemen / uitdagingen' van 2014, werd het een belangrijk doelwit van de Oekraïense en Russische anti-cultbewegingen, die het bestempelden als een 'pseudo-religieuze sekte'.

Oleg Maltsev werd geboren op april 17, 1975 in Odessa, Oekraïne, van Joodse ouders. Zijn familie verhuisde naar Sevastopol, de Krim, toen hij nog maar vier maanden oud was. Oekraïne was toen een deel van de Sovjet-Unie. De jonge Maltsev bereidde zich voor op een militaire carrière en studeerde in Moskou bij het kadettekorps van Moskou. In Moskou ontmoette hij Viktor Pavlovič Svetlov (1919-1998), die zijn mentor werd en Maltsev de 'Pastament-leer' onderwees (zie hieronder, onder 'Overtuigingen'). [Afbeelding rechts] De echte naam van Svetlov was Avraam Michelssohn en hij stamde af van een vooraanstaande familie van joodse rabbijnen. "VP Svetlov" was zijn alias geweest toen hij voor de Sovjet-inlichtingendienst werkte, en hij had besloten het te behouden.

Maltsev was diep geïnspireerd door Svetlov en tot op de dag van vandaag beschouwt hij hem als de ware grondlegger van de verschillende verenigingen die hij oprichtte. In 1992 studeerde Maltsev af aan het Moscow Cadet Corps. Hij studeerde ook rechten in Moskou en heeft sinds 2005 recht gestudeerd. Hij startte zijn eigen advocatenkantoor in 2014 in Oekraïne. Later, in 2017, zou hij een Ph.D. in Psychological Sciences aan de Odessa State University.

In hetzelfde jaar, 1992, vestigde Svetlov in Moskou TOROSS (Complex Territorial Analytical Consulting Agency), een privaat consultingbedrijf waar Maltsev ook werkte. Maltsev richtte vervolgens in 1998 in Wenen het wetenschappelijk onderzoeksinstituut "The Russian Science in Europe" op en in 2009, The Crimean Research Base in Sevastopol, dat tot 2014 werkte. Hij verhuisde naar Odessa in 2014, met verschillende belangrijke discipelen, vóór de Russische bezetting van de Krim.

Tegen de tijd dat deze actie plaatsvond, verrichtte Maltsev onderzoek en gaf cursussen en seminars over uiteenlopende onderwerpen, van psychologie en business tot mystiek. De verhuizing naar Odessa viel samen met zijn eerste controverses met anti-sektelisten. Het verleende Maltsev ook een breder nationaal, en toen internationaal, publiek voor zijn cursussen, die een reorganisatie van zijn activiteiten in drie verschillende afdelingen suggereerden, respectievelijk gewijd aan psychologie, vechtsporten en spirituele doctrines, herenigd onder de paraplu van de Applied Sciences Association (opgericht als de Applied Sciences Association of Scientific Research Institutes), namelijk The International Schicksalsanalyse (Fate Analysis) Community Research Institute, het Scientific Research Memory Institute en The Scientific Research Institute of World Martial Arts Traditions Study and Criminalistic Research on Weapon Handling.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Er zijn drie hoofdgebieden van wat Maltsev liever 'wetenschappelijk onderzoek' noemt dan theorie of doctrine: psychologisch, fysiek en spiritueel. Voor de realisatie van professionele en andere taken, leren Maltsev [Afbeelding rechts] en zijn volgelingen een doctrine genaamd Russisch "Pastament" (letterlijk in het Engels: voetstuk). Maltsev beweert dat hij deze doctrine van Svetlov heeft geleerd en dat hij deel uitmaakt van de wetenschap in plaats van religie. "Pastament" wordt gedefinieerd als de wetenschap over het leven, suggereert benaderingen voor het oplossen van taken waardoor de persoon consistent effectief kan zijn (Maltsev 2014b; dit gedeelte over doctrines is ook gebaseerd op uitgebreide interviews met Oleg Maltsev en een deel van zijn lange tijd studenten in 2016, 2017 en 2018). "Pastament" is een wetenschap van taakuitvoering, beschrijft de relaties van elke persoon met zichzelf en de wereld, en de interactie tussen persoonlijke en goddelijke structuren. Het is niet gericht op zelfkennis, maar op zelfverbetering. Het gaat niet om moraliteit, maar om efficiëntie: het classificeert de acties niet als goed of slecht, maar als effectief en ineffectief.

Elke persoon moet een aantal taken uitvoeren in zijn of haar leven. De meeste hebben onvoldoende vaardigheden om met meerdere taken om te gaan en worden afhankelijk van zowel kritische versnelling als kritieke druk. Verantwoordelijkheid voelen voor de taken verhoogt de druk, en we worden ook aangemoedigd om de taken uit te voeren in steeds kortere perioden. Geconfronteerd met druk en versnelling, hebben we adequate hulpmiddelen, kennis en vaardigheden nodig. "Pastament" wordt gepresenteerd als het antwoord op deze behoefte door middel van sets van tools, genaamd "Rastrub" en "Sector." "Rastrub" biedt logica en oriëntatie (van toepassing op zowel individuen als samenlevingen), en "Sector" staat toe om het hoofd te bieden aan de stress van druk en versnelling. Een meer complex en hoog niveau hulpmiddel aangeboden door de vereniging is de "Full-Diapason Technology," die drie componenten omvat: een informationele power systems (IPS), die vaardigheden ontwikkelt en kritische acceleratie controleert; een wereldwijd spiritueel systeem (GPS), dat individueel vermogen om druk te weerstaan ​​vergroot; en een hiërarchisch spiritueel systeem (HSS), waardoor echte problemen worden geïdentificeerd en opgelost en pseudo-problemen, die voortkomen uit psychologische en psychosomatische afwijkingen, worden geïdentificeerd en uitgesloten. Maltsev legt uit dat, door deze drie componenten of technologische blokken samen te gebruiken, iedereen de noodzakelijke vaardigheden onder de knie kan krijgen, resultaten kan bereiken en kan omgaan met versnelling en druk.

Het belangrijkste doel van dit deel van het onderzoek en de lessen van Maltsev zijn vaardigheden. Studeervaardigheden betekent echter het bestuderen van het geheugen. De herinneringsleer van Maltsev is grotendeels gebaseerd op de werken van de Sovjet-academici Grigory Semenovich Popov en Alexei Samuilovich Yakovlev, die actief waren in de USSR van de 1930s en waarvan Svetlov een discipel was. Popov en Yakovlev voerden hun onderzoek uit voor het Sovjetleger en onder een gordijn van geheimhouding, en er zijn maar weinig details van hun biografieën bekend. Maltsev is echter van mening dat ze een belangrijke rol speelden in een groot aantal successen van de Sovjetwetenschap.

Popov stond op trainingssnelheid. Natuurlijke hiërarchieën worden gemaakt tegen de tijd dat elke persoon een vaardigheid moet beheersen. Je kunt bijvoorbeeld in een maand leren autorijden een ander zou een jaar nodig hebben. Popov geloofde dat deze verschillen verband hielden met onze familie en voorouders, en hij ontwikkelde het idee van 'voorouderlijk concept'. In die zin waren de theorieën van Popov dicht bij die van Léopold Szondi (1893-1986), [Afbeelding rechts] van wie Maltsev werd zich bewust in 2014 via psycholoog Mikhail Vygdorchik. In 2017 gingen Maltsev en Vygdorchik naar het Szondi-instituut in Zürich, bezochten Szondi's museum en graf en maakten een documentaire over zijn leven en theorieën.

Szondi was een Hongaars-Joodse psychoanalyticus die het nazi-concentratiekamp Bergen-Belsen overleefde en een derde manier van diepe psychologie en geheugenstudies voorstelde, tussen Sigmund Freud (1856-1939) en Carl Gustav Jung (1875-1961). Szondi, die bevriend was met en gewaardeerd werd door zowel Freud als Jung, was nooit zo beroemd als zij, hoewel zijn "Szondi-test" nog steeds op grote schaal wordt gebruikt. Het is een diepgaande psychologische test, waarin foto's van mensen met psychische stoornissen en "afwijkingen" aan de patiënten worden getoond en hun reacties worden genoteerd. Szondi werd bekend toen hij door de Israëlische rechters werd gevraagd om de nazi oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann (1906-1962) met zijn test te onderzoeken.

Freud concentreerde zich op het individuele onbewuste en Jung op het collectieve onbewuste. Szondi heeft het gezin onbewust bevoorrecht, bewerend dat de genen van onze voorouders van vele generaties ook aanwezig zijn in ons onbewuste. In zekere zin zijn onze voorouders er en bepalen veel van onze keuzes. Wanneer we dit echter beseffen, kunnen we ons lot ook veranderen en niet volledig worden bepaald door de aanwezigheid van onze voorouders in ons psychische veld (Hughes 1992). Voor Maltsev ligt het praktische belang van Szondi's Fate Analysis in de studie van een methodologie die kan helpen het lot van de mens te veranderen.

Het is moeilijk om in Maltsevs benadering van psychologie, wat komt van respectievelijk Szondi en Popov, te ontwarren en, ongetwijfeld, hij bevat ook originele eigen elementen. Van het systeem van Popov neemt Maltsev een benadering van het geheugen aan in vier fasen: de extractie van een impuls, de extractie van een vermogenscomponent, de omzetter en het resultaat.

Maltsev leert dat het geheugen van buitenaf wordt waargenomen als bestaande uit blokken, onderscheiden in dynamisch en statisch. Er zijn vier soorten dynamische blokken: "theater" (verantwoordelijk voor ieders rol), "circus" (voor vaardigheden), "onderwijs" (voor kennis) en "religie" (voor doctrine). Daarnaast zijn er vier soorten statische blokken: "bibliotheek" (snel toegankelijk voor praktische probleemoplossing), "archief" (een opslagsysteem van alle gegevens verzameld in de loop van ons leven), "museum" (het operationele systeem voor werken met verschijnselen) en "galerij" (het operationele systeem om met emoties te werken).

We beheren ons geheugen meestal via een mechanisme genaamd rezensor. Het belangrijkste beheren rezensor wordt RCG, Recensorship Group Core genoemd en kan met alle geheugenblokken werken. Maltsev leert dat de RCG een impulscomponent is die verantwoordelijk is voor de vaardigheden van elke persoon. Op basis van RCG maakt Maltsev onderscheid tussen drie menselijke types, aangewezen voor de eenvoud van het werk met de fantasierijke namen van 'bandiet', 'ridder' (voor mannen) of 'dame' (voor vrouwen) en 'intrigant'.

Tijdens een van zijn 'expedities' naar de Canarische Eilanden concludeerde Maltsev dat de RCG de bestemming van een persoon bepaalt, de aard van haar vaardigheden en haar persoonlijke manier van presteren. Bij het verschijnen van een impuls spreekt het geheugensysteem automatisch die vaardigheden aan die het als gezaghebbend beschouwt. Er zijn zowel automatische als aangeleerde vaardigheden, maar de aangeleerde vaardigheden hebben de overhand over het automatische systeem. Afbeeldingen van autoriteiten worden opgeslagen in speciale blokken in het impulskanaal van RCG.

Het tweede gebied waar de Applied Sciences Association actief is, is gerelateerd aan vechtsporten en wapenhandel. [Afbeelding rechts] Zoals eerder vermeld, is Maltsev vooral geïnteresseerd in het bestuderen van de vaardigheden en beschouwt wapentuig als een geweldig veld voor de historische en technische analyse van methodologieën en technologieën. Om deze reden geeft hij voorrang aan bepaalde wapens waarvan het meesterschap volgens hem meer psychologisch is dan een kwestie van geweld. Dat zijn de Italiaanse wapens populair in de Renaissance, waaronder de Venetiaanse stiletto, en de zwaarden en andere wapens die worden gebruikt in traditionele Spaanse omheiningen. Afgezien van de Spaanse afrastering, echter Maltsev bestudeerde ook, en omvat in zijn cursussen, schermen traditie uit Italië (Venetiaanse, Palermitan, Napolitaanse en andere stijlen), Duitsland, Rusland en andere landen. Hij vertaalde in het Russisch een aantal klassieke verhandelingen over Italiaanse en Spaanse afrasteringen. Hij deed ook onderzoek naar boksen, en de legendarische Amerikaanse boksmanager en coach Constantine 'Cus' D'Amato (1908-1985), die de carrières van kampioenen lanceerde, zoals Floyd Patterson (1935-2006) en Mike Tyson. Volgens Maltsev, die de regio's van herkomst van de beroemde coach bezocht en lokale archieven verkende, is de unieke manier van boksen van D'Amato terug te voeren op dezelfde principes van het Spaanse hekwerk: destreza, en Italiaanse renaissance hekwerk en wapenbehandeling bekend als Napolitaanse stijl van Spaanse omheiningen (Maltsev en Patti 2017).

Maltsev concludeerde ook dat een oude en verloren wijsheid over wapenbehandeling overleeft daar waar het zelden wordt gezocht: in de criminele tradities van verschillende landen, van Zuid-Afrika (Maltsev 2017) tot Rusland (Maltsev 2016) en Italië, van Spanje tot Mexico (Maltsev en Rister 2016), Argentinië en de Filippijnen. Landen zoals Zuid-Afrika en de Filippijnen kleurden Europese importen met hun eigenaardige etnische substraat, maar de kern van de lokale criminele tradities kwam uit Europa via het kolonialisme. Hoewel Maltsev kennelijk hun gebruik niet voor criminele doeleinden vergoelijkt, voert het expedities over de hele wereld uit om tradities van wapenhandel en gebruik in de criminele onderwereld te reconstrueren.

Technieken voor het hanteren van sommige wapens, zo concludeerde Maltsev, werden ook ontwikkeld door bepaalde religieuze en ridderlijke ordes in de Renaissance en daarvoor, en waren verbonden met hun geheime spiritualiteit. In zijn latere geschriften concludeerde Szondi, hoewel hij de georganiseerde religie had verlaten, dat geloof noodzakelijk is voor integratie en ontwikkelde hij een theorie van spiritualiteit. Maltsev gelooft dat de studie van het geheugen het eerste deel van de theoretische basis voor dit argument kan bieden. Maltsev heeft ook het historisch erfgoed van verschillende katholieke klooster- en ridderorden bestudeerd, en esoterische organisaties, zoals de Franciscanen, de Tempeliers, de Rozekruisers, en de Orde van de Ridders van Onze Heer Jezus Christus (ook bekend als Militaire Orde van Christus). Maltsev beweert dat hij, door zijn studie van middeleeuwse en vroegmoderne mystiek, kon bewijzen dat katholieke religieuze ordes, met name de Franciscanen, de belangrijkste principes over geheugen en bestemming die Szondi en de pioniers van geheugenstudies later formuleerden, al hadden ontdekt en onderwezen in moderne wetenschappelijke termen.

Het derde deel van het onderzoek en onderwijs van Maltsev is, in feite, spiritualiteit en mystiek (Maltsev 2014a). Hij gelooft dat het onmogelijk is om de categorieën "God" en "geest" te bespreken zonder rekening te houden met hun onderlinge relatie. Het is gemeengoed om God en de menselijke geest als volledig gescheiden velden te beschouwen, maar volgens Maltsev is dit niet correct en leidt het tot volledig subjectieve of irrelevante meningen. Alvorens vragen over God te stellen, suggereert Maltsev dat we ons afvragen of er iets bestaat dat 'menselijke geest' wordt genoemd.

Het uitgangspunt voor het beantwoorden van deze vraag is een linguïstische benadering. Maltsev gelooft dat Russisch een van de oudste talen ter wereld is en een uniek stabiele structuur van uitdrukkingen en zinnen heeft behouden. In het Russisch verwijst een typische uitdrukking naar de 'kracht van de geest'. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het belangrijkste kenmerk van de menselijke geest de krachtcomponent is. De eerste opmerking die we over God kunnen maken, is dat hij verondersteld wordt krachtiger te zijn dan mensen. In feite leren veel religies dat God mensen kan en zal straffen voor hun overtredingen. Zo ervaren we in ons leven zowel onze menselijke kracht als de aanwezigheid van een kracht groter dan die van ons, God.

De geest moet niet worden verward met de menselijke psyche. De geest is verantwoordelijk voor macht, de psyche voor snelheid: hoe snel gebeurt er iets. Hoe sterker de persoon groeit, hoe handelbaarder zijn leven wordt, onder meer door de controle over snelheid. In zekere zin zijn die krachtiger ook meer statisch. Maltsev legt uit dat een sterk persoon niet hoeft te "rennen", omdat iedereen naar hem toekomt, terwijl een zwak persoon constant moet bewegen, omdat hij of zij niet over de machtscomponent beschikt die anderen zou aantrekken.

Spirit bestaat uit drie componenten: menselijke kracht, de kracht van God en herinnering. Zoals Jung heeft aangetoond, kan geheugen ook de bron zijn van grote kracht en kracht. Een goede spiritualiteit, zo claimt Maltsev, zou kracht en kracht moeten vergroten. Een spiritualiteit waarvan het eindresultaat is om ons zwakker te maken, is nutteloos of erger.

Door de verdere vraag te stellen hoe we in onszelf onderscheid kunnen maken tussen de menselijke macht en de kracht van God, realiseren we ons, zegt Maltsev, dat er in feite drie verschillende goden zijn, of tenminste drie verschillende noties van God (Maltsev 2014c).

De eerste is een denkbeeldige God, de individuele representatie die de mens creëert wanneer ze "omhoog kijken" naar de hemel. De tweede is de God in de herinnering. Wanneer we "terug" kijken, in plaats van "Omhoog", realiseren we ons dat we geboren zijn, voordat we geleerd hebben deze begrippen te conceptualiseren, met een gevoel van rechtvaardigheid, mededogen en waarheid. Dit is de "vonk van God" in het menselijke geheugen. Er is echter ook een derde God, die Maltsev de 'God van het Schip' noemt. [Afbeelding rechts] In feite is deze God een systeem, maar we zien het door het gezicht van de kapitein van het schip die we de maatschappij noemen. Degenen aan boord van een schip hebben de vaardigheden van de kapitein nodig om te overleven, hoewel de kapitein ook wordt bijgestaan ​​door een cabinepersoneel met verschillende officieren. Dit model wordt keer op keer gereproduceerd in de familie en talloze bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het is ook gereproduceerd in religie, omdat de Schipgod de God is die het dichtst bij de mens staat en degene die ze voortdurend tegenkomen.

De perceptie van elke persoon omvat de drie goden, maar we worden alleen geboren met het beeld van de tweede, de god van het geheugen. We creëren de eerste met onze verbeeldingskracht, en de derde is het resultaat van levenservaringen en leringen van de ouders of de samenleving. Maltsev merkt op dat driehoeken en noties van God gecentreerd op nummer drie, zoals de Drie-eenheid, aanwezig zijn in vele religies.

Religies beweren echter normaal dat God onafhankelijk van mensen bestaat. Maltsev gelooft dat God en mensen onafscheidelijke categorieën zijn. Dat betekent niet dat het systeem van Maltsev atheïstisch is. Eerder maken mensen deel uit van God, maar het deel kan niet bestaan ​​zonder het geheel, net zoals het geheel niet kan bestaan ​​zonder zijn delen. Het goddelijke deel van de mens is in feite de geest. Het versterken van de geest is belangrijk, omdat het betekent het versterken van de persoon, en zonder de geest te cultiveren zou men kracht, geheugen en vaardigheden missen.

Over overleven na de dood beweert Maltsev dat we geen overtuigend bewijs hebben en alleen kunnen speculeren. Omdat we met geheugen en geest geboren zijn, zou het logisch zijn om te concluderen dat ze overleven. We kunnen ook speculeren dat hoe ze overleven, verband houdt met de overheersende opvatting van God die elke persoon in het leven had. Eeuwige beloning of straf is verbonden met de eerste God. Het schip God zou ons roepen om aan boord van een ander schip te komen door reïncarnatie. Bovendien zouden degenen die hun spiritualiteit op de tweede God concentreren, gelukkig zijn met de bestemming van de held, dwz met het lang overleven in de herinnering van anderen.

Maltsev gebruikt vaak het woord 'mystiek', maar met een eigenaardige betekenis. Oorspronkelijk betoogde hij dat mystiek bedoeld was als een systeem van kennis over de wereld, God, en hoe macht en gezag tijdens ons leven te bereiken. Mystiek was de wetenschap van de heersende klassen. Het evolueerde naar moderne wetenschap, terwijl een mindere versie, religie, werd gecreëerd voor het gewone volk. Voortbouwend op het werk van de Italiaanse filosoof Giambattista Vico (1668-1744), gelooft Maltsev dat, sinds tenminste het oude Rome, er twee verschillende vormen van spiritualiteit waren voor verschillende sociale groepen. De God van de heersende klasse en de krijgers en de God van de boeren waren anders en kwamen tegemoet aan verschillende behoeften.

Uit deze observatie en uit zijn studie van de Europese geschiedenis kwam Maltsev tot de conclusie dat er drie verschillende tradities zijn: Venetiaans, Rijn en Athos. Elke traditie is een manier van zowel denken als handelen. Het Athos-systeem is gecentreerd op de eerste God, de Rijn op de derde (de God van het Schip) en de Venetiaan op de tweede, hoewel alleen de Venetiaan zich bewust is van het bestaan ​​van de drie Goden. De Byzantijnse keizers, die de eerste God gebruikten om hun onderwerpen te beheersen, creëerden de Athos-traditie. Maltsev gelooft dat deze traditie vandaag het duidelijkst aan het werk is in de Russisch-orthodoxe kerk, wiens banden met de monastieke gemeenschap van Mount Athos in Griekenland zowel oud als diep zijn. De Athos-houding is passief, vereist meestal geloof en moedigt toegewijden aan te beven in angst voor hun God. Daarentegen is de Rijn-traditie actief, omdat de Schip-God concrete, praktische acties vereist, op basis waarvan mensen zullen worden beoordeeld. Oorspronkelijk ontwikkelde de Rijntraditie zich binnen de klasse van ridders, hoewel later uitgebreid tot gewone mensen. De grote Europese revoluties waren de resultaten van het werk van het Athos-systeem, dat als gevolg daarvan aan de macht kwam, maar niet voor lange tijd, omdat uiteindelijk de gezworen vijand, het Rijnsysteem, altijd in staat was om te reageren en terug te vechten.

Uiteindelijk waren echter zowel de Athos- als de Rijnsystemen gemaakt door de Venetiaanse traditie, de enige met een kennis van hoe de logica van de drie Goden aan het werk is in de menselijke geschiedenis. De Venetiaanse traditie is de meest krachtige en genadeloze. Het gaat over de tweede God, de God van het geheugen, en leert mensen hoe krachtig, onafhankelijk en bekwaam te zijn. Zijn vertegenwoordigers gaven er altijd de voorkeur aan in de schaduw te opereren. Het Venetiaanse systeem werd bijna volledig onzichtbaar met de burgerlijke revoluties, via een proces dat zich uitstrekte van de zestiende tot de achttiende eeuw, maar niet verdween. Hoe het werkt, kan worden gereconstrueerd door bepaalde ondergrondse tradities te bestuderen waar het overleeft, inclusief de Siciliaanse maffia, niet te verwarren met de rivaliserende criminele traditie van het nabijgelegen Calabrië, bekend als Ndrangheta, die de Rijn toepast in plaats van het Venetiaanse systeem. In feite is Italië een land dat van bijzonder belang is voor Maltsev, omdat hij gelooft dat het sporen van alle drie de systemen bijhoudt: de Venetiaan in het noorden, Athos in het centrum en de Rijn in het zuiden, terwijl in andere landen een systeem duidelijk de overhand heeft.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De Applied Sciences Association is geen religieuze beweging en heeft als zodanig geen specifieke rituelen. Aangezien het in vergelijkbare groepen gebeurt, betekent deelname aan de beweging het bijwonen van seminars en cursussen, waarvan sommige online. Motivaties voor het bijwonen van deze cursussen genoemd in interviews gerealiseerd door de ondergetekende in Oekraïne in 2016 en 2018 omvatten spirituele ontwikkeling, het verwerven van kennis die zou resulteren in een betere levenskwaliteit, het beheersen van nieuwe vaardigheden, meer verantwoordelijk worden en zelfs financiële zelfstandigheid bereiken.

Naast seminars en cursussen nemen degenen die deel uitmaken van de binnenste cirkel van de beweging deel aan veldonderzoekstochten. Maltsev noemt 'wetenschappelijke expedities', waarbij hij wordt geholpen door oudere studenten om zijn archiefonderzoeken te verrichten, en tegelijkertijd leert en demonstreert zijn esoterische theorie van de geschiedenis door bezoeken aan architectonische, archeologische en historische monumenten. [Afbeelding rechts] Normaal gesproken worden documentaires gemaakt waarin de activiteiten en resultaten van elke "expeditie" worden samengevat. Tussen 2013 en medio 2018 voltooiden "expeditietroepen" 28 van dergelijke reizen naar Duitsland, Oostenrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Spanje, Tsjechië en de Verenigde Staten.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

In de huidige incarnatie, geboren na de verhuizing van Maltsev van Sevastopol naar Odessa in 2014, fungeert de Applied Sciences Association of Scientific Research Institutes als een overkoepelende organisatie voor drie verschillende instituten die onder de Oekraïense wet tussen 2015 en 2017 zijn opgenomen als particuliere ondernemingen.

De eerste is de International Schicksalsanalyse (dwz "Fate Analysis," in het Duits) Community Research Institute, opgericht op 6 van april, 2015, studeert psychologie in de Szondi-traditie. De tweede is het Memory Institute, opgericht in juni 14, 2016, de studie- en onderwijsorganisatie voor de riddertradities, de esoterische kijk op geschiedenis en spiritualiteit. De derde is het Wetenschappelijk Instituut voor Wereld Martiale Kunsttradities Studie en Criminalistisch Onderzoek van Wapenverwerking, opgericht op 24 2017, dat vechtkunsten en technieken voor wapentransport bestudeert en onderwijst, waarvan sommige zijn afgeleid van criminele tradities over de hele wereld.

Maltsev is de directeur van het Memory Institute en wordt beschouwd als de leider van de hele beweging. Maryna Illiusha is de directeur van het Schicksalsanalyse Institute en Evgeniya Tarasenko is de directeur van de martial arts-organisatie.

Maltsev is van mening dat de doctrine van het Pastament, evenals zijn hulpmiddelen, toegepast voor taakuitvoering, nieuwe bruikbare inzichten kan bieden op een breed scala van menselijke terreinen, inclusief wetenschap, geschiedenis, zaken, journalistiek en de praktijk van het recht. Zoals eerder vermeld, is hij ook een licentiaat in de rechten en een advocaat en heeft hij samen met de Oekraïense collega Olga Panchenko, het advocatenkantoor Redut opgericht. [Afbeelding rechts] Hij inspireerde ook de oprichting van de Onopgeloste misdaden online krant, oorspronkelijk gewijd aan moordzaken en nu vrij actief in het bestrijden van anti-cultisten en andere critici van de Applied Sciences Association.

Seminars en cursussen, zowel in Oekraïne als internationaal (onder meer in Italië, Verenigde Staten, Spanje en Turkije), zijn bijgewoond door honderden en, indien webseminars zijn opgenomen, duizenden mensen die geïnteresseerd zijn in verschillende aspecten van de activiteiten van de vereniging. De vereniging is erg actief op zowel YouTube als Facebook. Het kern "lidmaatschap" (een notie die niet gemakkelijk toepasbaar is op dit soort bewegingen) is kleiner, maar lijkt toe te nemen. Er zijn ongeveer vijftig full-time leden, van wie de meesten een salaris ontvangen van een van de organisaties.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Vanwege de steun van de regering tijdens de verschillende Vladimir Poetin-administraties, is Russisch anti-cultisme naar voren gekomen als een leidende kracht binnen de wereldwijde anti-cultengemeenschap. Terwijl anti-cultisme zich in andere landen echter seculier presenteert, is in Rusland de belangrijkste organisatie, de Saint Irenaeus van het Lyons-centrum, nauw verbonden met de Russisch-orthodoxe kerk. De leider, Alexander Dvorkin, werd de president van de rechtbank Expertisecentrum van het ministerie voor het uitvoeren van onderzoek naar Godsdienstige staatsexperten Een deskundige analyse, een hoofdrolspeler in de campagnes om "sekten" te verbieden (Onafhankelijkheidsprivileges mensenrechten in Rusland, 2012). [Afbeelding rechts]

In 2009 werd Dvorkin ook de vice-president van de Europese anti-cult federatie FECRIS. Toen de economische steun voor FECRIS door andere landen opdroogde, werd de Russische component hegemonistisch in de Europese alliantie. Dit was enigszins paradoxaal, omdat de meeste Europese anti-cult organisaties diep seculier zijn, terwijl Dvorkin een radicale fractie van de Russisch-orthodoxe kerk vertegenwoordigt.

In Rusland probeerden de tegencultisten ook hun relatie met de politiek te verdiepen, zonder hun religieuze achtergrond te verbergen. Een vooraanstaand criticus van 'sekten', psycholoog Alexander Neveev, maakt deel uit van een project voor een 'Academie van orthodoxe politici'.

Westerse anticultisten, geconfronteerd met economische problemen en afnemende steun van regeringen, hebben vaak een mythisch beeld van de groep van Dvorkin als bijna almachtig in Rusland. Dit is niet het geval. Dvorkin heeft ook critici in Russische politieke en religieuze milieus en moet de publieke opinie herinneren aan zijn relevantie door voortdurend nieuwe 'gevaarlijke sekten' te vinden.

Het is deze achtergrond die de late "cultooroorlogen" -depisode verklaart die in Odessa in 2014-2016 gebeurde. In 2012 woonde een vrouw genaamd Maria Kapar een van Maltsev's cursussen bij. en ze was er blij mee. Sterker nog, ze bleef de cursussen ongeveer twee jaar volgen. In één fase werd Kapar, in samenwerking met de Applied Sciences Association, ervan beschuldigd de naam van de groep te gebruiken voor haar persoonlijke illegale bedrijfsactiviteiten in Odessa. Naarmate het conflict escaleerde, nam 2014 contact op met Neveev en vermoedelijk Dvorkin, die (blijkbaar zonder enige zoekactie in de groep te hebben uitgevoerd) bevestigde dat zij het slachtoffer was geworden van een typische 'sekte'.

Blij dat hij een nieuwe "cult" aan zijn lijst kan toevoegen, heeft Neveev webpagina's geplaatst tegen de "Odessa Tempeliers" (een naam die Maltsev nooit gebruikte). Ze beschuldigden de groep onder meer van banden met de middeleeuwse Orde van Tempeliers, evenals het opzetten van een militaire organisatie, hersenspoeling, fraude en seksuele misstanden, alle standaard beschuldigingen die werden gebruikt tegen tientallen 'sekten' in Rusland en elders.

De Russische tegencultisten stelden ook voor dat Kapar contact opneemt met de lokale media in Odessa. Ze vond een aantal journalisten bijzonder vijandig tegenover 'sekten' en anderen geïnteresseerd in sensationeel nieuws, waaronder Maria Kovalyova, Dmitry Bakaev, Vyacheslav Kasim, Evgenii Lysyi, Oksana Podnebesna. Verschillende vijandige gedrukte en elektronische media-accounts zijn geschreven door zes verschillende verslaggevers. Sommigen, zoals Oksana Podnebesna, hadden redenen van vijandigheid jegens het Redut-advocatenkantoor vanwege criminele zaken (niet gerelateerd aan Maltsev of 'sekten') die het bedrijf namens verdachten won die de verslaggevers als schuldig beschouwden.

Het ernstigste incident betrof Yulia Yalovaya, een 20-jarige werknemer van het Redut Law Firm, ook werkzaam voor de Onopgeloste misdaden krant. Haar moeder las de internetrapporten tegen de Technische Natuurwetenschappen Vereniging en kwam in contact met de Russische tegencultivisten die, volgens haar dochter, haar $ 12,000 betaalden voor de financiering van Yulia's 'redding' (Fautré 2016). De moeder vroeg vervolgens politieagenten om Yulia naar het politiebureau te brengen voor ondervraging, en beweerde dat een 'sekte' haar rekruteerde in een 'prostitutiering'.

Dvorkin en Neveev zijn mogelijk machtig in Rusland, maar hun vrienden in Odessa waren minder bekend en konden slechts een beperkte hulp krijgen van hun Russische tegenhangers, zo niet via artikelen die op internet werden geplaatst. Het was Dvorkin zelf verboden om Oekraïne in te gaan sinds 2014, vanwege zijn standpunten over de kwestie Donetsk. Yulia Yalovaya werd vrijgelaten dankzij de inspanningen van het advocatenkantoor Redut en de journalisten die de anti-cultverhalen over de vereniging van TNW verspreidden, werden getroffen door rechtszaken. Sommigen, zoals Dmitry Bakaev, verloren hun baan.

Onopgeloste misdaden produceerde een docudrama-film, Bescherm uw waardigheid, over de zaak Yalovaya, die internationaal lovende kritieken kreeg in mensenrechtenkringen, en de zaak en de reputatie van de anticultisten verder beschadigde. Hun propaganda tegen de Applied Sciences Association wordt op internet levend gehouden, maar lijkt de voortgang van de groep niet te verstoren. [Afbeelding rechts]

Gezien de religieuze achtergrond van het Russische anti-cultisme, was de kritiek van Maltsjev over de historische wandaden van de orthodoxe kerk een belangrijke factor om uit te leggen wat er gebeurde. De interne problemen van de anti-cultusbeweging en de noodzaak om nieuwe doelen te vinden waren een andere factor: in een bepaald stadium werd zelfs een advocatenkantoor als Redut beschreven als een 'sekte'. Omdat deze problemen waarschijnlijk in de nabije toekomst zullen blijven bestaan, anti-sekteisten zouden kritiek blijven uiten op de Vereniging van Toegepaste Wetenschappen, hoewel haar wettelijke reactie bijzonder krachtig en effectief was.

AFBEELDINGEN

Afbeelding #1: Portret van Viktor Pavlovič Svetlov.
Afbeelding #2: Oleg Maltsev.
Afbeelding #3: Léopold Szondi.
Afbeelding #4: Oleg Maltsev geeft vechtsporten.
Afbeelding #5: Cover van het boek Stuur God (2014).
Afbeelding #6: Maltsev in een van zijn wetenschappelijke expedities.
Afbeelding #7: Olga Panchenko.
Afbeelding #8: Alexander Dvorkin.
Afbeelding #9: confrontatie tussen Julia Yalovaya en haar moeder op politiebureau in Odessa, uit de film Bescherm uw waardigheid.

REFERENTIES

Fautré, Willy. 2016. "Volgelingen van de Joodse psychiater Leopold Szondi beschuldigd door FECRIS vice-president Alexander Dvorkin van behoren tot een 'Cult.'" Human Rights Without Frontiers, September 5. Betreden via http://hrwf.eu/ukraine-followers-of-jewish-psychiatrist-leopold-szondi-accused-by-fecris-vice-president-alexander-dvorkin-of-belonging-to-a-cult/ op 11 2017 september.

Hughes, Richard A. 1992. Terugkeer van de voorouder. Bern: Peter Lang.

Mensenrechten zonder grenzen Correspondent in Rusland. 2012. "FECRIS en zijn gelieerde onderneming in Rusland. De orthodoxe geestelijke vleugel van FECRIS. " Godsdienst - Staat - Gesellschaft 2012: 267-306 [speciale uitgave "Vrijheid van religie of geloof, verzetsbewegingen en staatneutraliteit. Een case study: FECRIS "].

Maltsev, Oleg. 2017. Black Logic. Odessa: Wetenschappelijk Instituut voor Wereld Martiale Kunsttradities Studie en Criminalistisch Onderzoek naar Wapenverwerking.

Maltsev, Oleg. 2016. On Your Knives: Knife in Russian Criminal Tradition. Odessa: Wetenschappelijk Instituut voor Wereld Martiale Kunsttradities Studie en Criminalistisch Onderzoek naar Wapenverwerking.

Maltsev, Oleg. 2014a. "WAARHEID": het spel dat het Woord regeert. Odessa: The Memory Institute.

Maltsev, Oleg. 2014b. Дорога на Постамент (Weg naar voetstuk). Odessa: The Memory Institute.

Maltsev, Oleg. 2014c. Корабельный Бог (God verschepen). Odessa: The Memory Institute.

Maltsev, Oleg en Jon Rister. 2016. Eternal Pain: Mexican Criminal Tradition. Odessa: Wetenschappelijk Instituut voor Wereld Martiale Kunsttradities Studie en Criminalistisch Onderzoek naar Wapenverwerking.

Maltsev, Oleg en Tom Patti. 2017. Niet-compromisloze slinger. Odessa: Seredniak TK

Geplaatst:
19 mei 2018

 

Delen