Stefania Palmisano

Stefania Palmisano is universitair hoofddocent in de Sociology of Religion aan de Universtad van Turijn, Italië, waar ze de sociologie van religieuze organisatie en de sociologie van religie doceert. Ze was Visiting Research Fellow, Department of Politics, Philosophy and Religion in Lancaster University (UK) en nu Visiting Research Fellow, Department of Religion, Philosophy and Cultural Heritage aan Wolverhampton University. Ze is lid van de redactie van Social Compass, Alternative Spirituality and Religion Review, Fieldwork in Religion. Daarnaast is ze coördinator van het onderzoekscentrum CRAFT (Contemporary Religion and Faiths in Transition - https://crafttorino.wordpress.com/) gevestigd in het Departement Cultuur, Politiek en Maatschappij van de Universiteit van Turijn. Haar onderzoek bestaat uit etnografische studie van hedendaagse religieuze ervaringen in reguliere religies, alternatieve spiritualiteiten en nieuwe religieuze bewegingen. Zij is de auteur van Verkennen van nieuwe maastische gemeenschappen. De heruitvinding van de traditie, Ashgate, Aldershot, 2015; (met Isabelle Jonveaux), maasticisme in de moderne tijd, Routledge, 2016; en (met Nicola Pannofino), Uitvinding van traditie en syncretisme in hedendaagse religies. Heilige creativiteit, Palgrave Macmillan, Londen, 2017. Haar volgende boek is Contemporary Spiritualities: Enchanted Worlds of Nature, Wellbeing and Mystery in Italy, Routledge, Londen, 2020.

 

 

Deel