David G. Bromley

Museum voor buitenaardse wezens

MUSEUM VAN VREEMDE STUDIES TIJDLIJN

1947 (juli): er vond een UFO-incident plaats ten noordwesten van Roswell, New Mexico.

1973: J. Allen Hyne richtte het Center for UFO Studies (CUFOS) op in Evanston, Illinois (later het J. Allen Hynek Center for UFO Studies) om documenten van UFO-rapporten te verzamelen en te bestuderen.

1983: Het UFO-museum wordt geopend in Sonora, Californië.

1986 (29 januari): naar verluidt is een UFO neergestort op de berg Izvestkovayaon nabij de stad Dalnegorsk in Rusland.

1991: Het International UFO-museum en -onderzoekscentrum is gevestigd in Roswell, New Mexico.

Jaren 1990 (laat): Yi-Wen Chen begon artefacten te verzamelen in China waarvan hij dacht dat ze van buitenaardse oorsprong waren.

2003 (14 juni): The Museum of Alien Studies, Portland, Oregon geopend.

2010 (22 mei): het Museum of Alien Studies geopend in Taichung, Taiwan.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Er is een groot aantal verschillende soorten UFO-groepen over de hele wereld; groepen met een religieus thema vormen een belangrijke subcategorie (Lewis 1995; Partridge 2003; Bader, Mencken en Baker 2011). UFO-groepen met een religieuze onderbouwing hebben een verscheidenheid aan informatiebronnen gebruikt om hun mythische systemen, rituele praktijken en organisatiestructuren te valideren. Deze omvatten getuigenissen van personen die melden dat ze UFO's hebben gezien, foto's van vermeende UFO's in de lucht, tekeningen van buitenaardse wezens die personen op aarde zijn tegengekomen, verslagen van personen die aangeven te zijn ontvoerd door buitenaardse wezens, fysiek bewijs van buitenaards bezoek (zoals graancirkels, ongewoon hoge stralingsniveaus op vermeende landingsplaatsen en UFO-artefacten). Bovendien hebben degenen die de aanwezigheid van UFO's en / of buitenaardse wezens in ons midden ondersteunen, zowel onderzoekseenheden als musea opgericht. Onderzoekseenheden omvatten de inmiddels ter ziele gegane National Investigations Committee On Aerial Phenomena (NICAP) en het Center for UFO Studies (CUFOS), opgericht in 1973 om rapporten over UFO-activiteit te bestuderen. Er zijn ook musea opgericht om bewijs te huisvesten dat UFO-claims ondersteunt, en sommige musea hebben tentoonstellingen gehouden van vermeend UFO-materiaal. Er is bijvoorbeeld een museum in Roswell, New Mexico, de locatie van een beroemd vermeend UFO-incident, dat gepland staat voor renovatie in 2017 (website van het International UFO Museum nd; Ricketts 2011; Tapie 2017; Wills 2017). Materiaal van een gemeld UFO-ongeval nabij de stad Dalnegorsk in Rusland in 1986 (soms aangeduid als de "Russische Roswell) werd tentoongesteld in het Las Vegas National Atomic Testing Museum (Daily Mail Reporter 2012). Er zijn kleinere, minder stabiele musea gebouwd in Portland, Oregon (Johns 2003; website van het Portland Alien Museum) en Sonora California (“Museum biedt 1983).

Het meest recente en grootste museum van vermeend buitenaards materiaal is het Museum van Vreemdelingen Studies in Taichung, Taiwan, geopend in 2010. [Afbeelding rechts] Het werd geopend nadat Yi-Wen Chen, de uitvoerend directeur van de World Public Welfare Association in Taiwan, zijn persoonlijke verzameling artefacten die hij in China had verzameld, had geschonken aan het nieuwe museum. Yi-Wen Chen had dertien jaar besteed aan het verzamelen van de materialen waarvan werd aangenomen dat ze magnetische velden bevatten die niet van aardse oorsprong waren.

DOCTRINES / RITUELEN

Het museum leert dat er in de ruimte buitenaardse beschavingen zijn die veel geavanceerder zijn dan de menselijke beschaving. Aliens hebben "lichte (elektromagnetische) lichamen". Buitenaardse beschavingen zijn niet alleen geavanceerder, ze evolueren ook veel sneller. Als gevolg daarvan "overtreffen hun wijsheid, menselijkheid en moed die van mensen 100 tot 1000 keer en meer!" (Museum of Alien Studies nda). Ze communiceren niet via taal als mensen, maar communiceren eerder via elektrische golven.

Aliens waren de scheppers van de eerste mensen; tovenaars en heksen bevonden zich in de eerste groep mensen die door buitenaardse wezens werden gecreëerd. Sommige leden van buitenaardse beschavingen bevinden zich momenteel op aarde en omvatten ongeveer tien procent van de wereldbevolking. Deze entiteiten bezitten "buitenaardse zielen die incarneren in lichamen vanwege het lot, lichaam-ziel verbindingen, zielactivatie en begeleiding en training" (Museum of Alien Studies ndc). Buitenaardse geesten oefenen een enorme invloed uit op de menselijke lichamen die ze bewonen. Een lid van het museumpersoneel verklaarde: “Voor ons waren Albert Einstein, Adolph Hitler en Sun Yat-sen allemaal buitenaardse wezens. Ze waren óf grote mannen óf buitengewoon slecht, wat een teken is dat ze werden beïnvloed door buitenaardse geesten ”(“ Taiwan Exhibit ”2010).

Er zijn een aantal verschillende soorten aliens: Wai Lai Aliens, Wai Qi Aliens, Wai Ran Aliens, Wai Sa Aliens, Wai Yi Aliens, Wai Ming Aliens, Wai Dao Ming Aliens, Wai Ji Aliens, Wai Xin Aliens en Wai You Aliens (Museum of Alien Studies, nda). Elk type buitenaardse groep bezit attributen die de mensheid kunnen helpen en bevorderen:

Wai Lai Aliens zijn beschermers en bewakers van de mensheid.

Daarom beschermen Wai Lai aliens • Bescherming • Onderwijs en onderhoud Harmonie enz.: Wederzijdse hulp, wederzijds succes.

Wai Qi Aliens handhaven het qi (energie) veld van de mensheid.

Wai Ran Aliens zijn de probleemoplossers van de mensheid.

Wai Sa Aliens vernietigen om te recreëren.

Wai Yi Vreemdelingen instrueren en beïnvloeden bestuur en beleid voor de mensheid.

Wai Ming Aliens creëren en verstrekken voorspellingen, voorspellingen en intuïties voor de mensheid. Ze hebben een verhoogde gevoeligheid voor de natuur en levenscycli.

Wai Dao Ming Aliens creëren voorspellingen en profetieën die zeer nauwkeurig zijn.

Wai Ji Aliens helpen de mensheid om tot voltooiing en perfectie in zaken te komen.

Wai Xin Aliens helpen de mensheid om vol te houden en dingen tot het einde te zien, met behoud van de oorspronkelijke intentie gedurende het hele proces.

Wai You Aliens helpen de mensheid om de natuurlijke wetten te begrijpen en in staat te zijn zaken volgens deze wetten af ​​te handelen.

Omdat het museum de buitenaardse artefacten herbergt, zijn de innerlijke energie en magnetische velden buitenaards in plaats van aards van aard. De artefacten worden gebruikt om mensen te leren hoe ze “de sterke punten en voordelen van aliens kunnen dupliceren; over het eeuwige bestaan ​​van materie en energie; om de bestaansstaat van de wereld en het universum te begrijpen - zodat al het leven eeuwig kan bestaan ​​'(Museum of Alien Studies, nda). Elk artefact in het museum heeft zijn eigen unieke energie-eigenschappen. Die energie-eigenschappen kunnen door deelnemers worden gebruikt om ze te genezen en te beschermen, aangezien de juiste alien schadelijke energieën kan transformeren. Individuen kunnen zelfs een specifieke buitenaardse "sponsor" selecteren die hen zal beschermen.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Het 22,000 vierkante meter grote museum, dat is gevestigd in Taichung, Taiwan, presenteert zichzelf als 's werelds eerste museum voor buitenaardse studies. Het museum omschrijft zijn missie als “het overbrengen en vertalen van buitenaardse cultuur en mechanica in menselijke taal en concepten (website van het Museum of Alien Studies ndb). Yi-Wen Chen levert de grootste bijdrage aan museumartefacten; ze is ook uitvoerend directeur van de World Public Welfare Association, "een non-profitorganisatie die leiderschapsontwikkeling faciliteert volgens het potentieel van elke individuele ziel" (website van het Museum of Alien Studies nda). De directeur van het museum is Hui-Jun Yang. De assistent-directeur, Shirley Hsin-I Liu, heeft een verscheidenheid aan trainingstechnieken bestudeerd (Vipassana-meditatie, Isha Yoga, Xian Tian I Ching, Xian Tian Tarot en Xian Tian Knife-massagetherapie) waarmee 'de kracht en het potentieel van je ziel van leven tot leven, om te worden geactiveerd en getransformeerd in real-world vaardigheid ”(Hsin-I Liu 2010).

Het middelpunt van de museumartefacten is een verzameling van 1888 buitenaardse artefacten, voornamelijk uit de persoonlijke verzameling van Yi-Wen Chen. [Afbeelding rechts] Het merendeel van deze artefacten werd ontdekt in de provincie Xinjiang in China. De unieke eigenschap van deze artefacten is dat ze unieke elektromagnetische velden bevatten die niet op aarde worden gevonden. Deze velden bevatten informatie die het potentieel heeft om tal van aspecten van de menselijke cultuur dramatisch te verbeteren en de snelheid van de menselijke evolutie te bevorderen.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

UFO-beweringen en allerlei soorten presentaties (UFO-waarnemingen, verhalen over ontvoeringen, verzamelingen van artefacten) worden nog steeds krachtig uitgedaagd door de wetenschappelijke gemeenschap (Switek 2012). Zoals een commentator zei: "Het enige feit dat wetenschappelijk is bevestigd, is dat er levensvormen zijn op andere planeten ... het is moeilijk te bewijzen dat mensen in staat zijn om te communiceren met buitenaardse levensvormen door middel van elektromagnetische golven ..." (" Taiwan Exhibit ”2010). Een andere criticus stelde dat deze beweringen "grotendeels sociale constructies zijn, gecreëerd door interpretatieve gemeenschappen die werken om gelovigen en toeristen-pelgrims die diepe betekenissen zoeken in heilige geografieën opnieuw te betoveren" (Ricketts 2011). Tegelijkertijd blijven UFO-conferenties, verhalen over ontvoeringen, steungroepen, boeken en films bloeien. Zoals een waarnemer opmerkte: "Het alternatieve [wetenschappelijke] verhaal is niet erg boeiend, wat verklaart waarom conferenties en musea over existentialisme, als ze zouden bestaan, veel minder mensen zouden trekken dan Myrtle Beach's" UFO Experience "en DC's recente UFO-hoorzittingen" ( Dewey 2013).

AFBEELDINGEN
Afbeelding #1: foto van het ingangsteken Museum of Alien Studies.
Afbeelding #2: foto van een deel van het Museum of Alien Studies-artefacten.

REFERENTIES

Bader, Christopher, F. Carson Mencken en Joseph Baker. 2011. Paranormaal Amerika: Ghost Encounters, UFO Sightings, Bigfoot Hunts en andere curiosa in religie en cultuur. New York: New York University Press.

Daily Mail Reporter. 2012. "Authentiek buitenaards artefact": waarom toont een aan het Smithsonian verbonden museum 'echte' stukjes UFO's? Daily Mail, Maart 26. Betreden via http://www.dailymail.co.uk/news/article-2120790/Smithsonian-associated-museum-unveils-exhibit-UFO-extraterrestrial-related-items.html  op 18 2017 december.

Dewey, Caitlin. 2013. "De angst die ons buitenaards geloof aandrijft." Washington Post, Mei 14. Betreden via  https://www.washingtonpost.com/news/…/wp/…/the-fear-that-drives-our-alien-belief/ op 18 2017 december.

Farrelly, Paul. 2011. "Taiwan's Museum of Alien Studies: een nieuwe kijk op het buitenaardse." Erelai, Juni 21. Betreden via http://www.erenlai.com/en/item/5613-taiwan-s-museum-of-alien-studies-a-new-view-of-the extraterrestrial.html op 16 2017 december.

Hsin-I Liu, Shirley. 2010. "The Soul's Journey: Find Your Way Back Home." Betreden vanaf https://highestreality.files.wordpress.com/2010/04/reading-for-tiffany.jpg op 12 2017 december.

Website van het internationale UFO-museum. nd Toegankelijk van http://www.roswellufomuseum.com/ op 16 2017 december.

Johns, Lawrence. 2003. First Museum Of Alien Studies wordt geopend in Portland. " Rense.com, Juni 6. Betreden via http://www.rense.com/general38/port.htm on 16 December 2017.

Lewis, James R. 1995. De Goden zijn geland. Albany: State University of New York Press.

"Museum biedt een goede ontmoeting met UFO-studies." 2012. New York Times, December 12. Betreden via http://www.nytimes.com/1983/12/12/us/museum-is-offering-a-close-encounter-with-ufo-studies.html  op 16 2017 december.

Website van het Museum of Alien Studies. nda "Introductie." Betreden vanaf https://museumofalienstudies.wordpress.com/introduction/ op 15 2017 december.

Website van Museum of Alien Studies. ndb "World's First." Betreden via https://museumofalienstudies.wordpress.com/worlds-first/ op 12 2017 december.

Website van Museum of Alien Studies. ndc "Waarom is het Museum van buitenaardse wezens hier op aarde?" Toegankelijk vanaf https://museumofalienstudies.wordpress.com/why-earth/ op 12 2017 december.

Partridge, Christopher, ed. 2003. UFO-religies. New York: Routledge.

Website van Portland Alien Museum. nd "Geschiedenis van PAM." Betreden vanuit http://portlandalienmuseum.com/history/ op 16 2017 december.

Ricketts, Jeremy. 2011. "Land of (Re) Enchantment: toerisme en heilige ruimte in Roswell en Chimayó, New Mexico. '  Journal of the Southwest  53: 239-61.

Switek, Brian. 2012. "De idiotie, verzinsels en leugens van oude aliens." Smithsonian.com, mei 11. Betreden via https://www.smithsonianmag.com/science-nature/the-idiocy-fabrications-and-lies-of-ancient-aliens-86294030/ op 18 2017 december.

"De tentoonstelling in Taiwan heeft als doel om buitenaardse wezens in ons midden te laten zien." 2010. China Daily, Maart 26. Betreden via http://www.chinadaily.com.cn/hkedition/2010-03/26/content_9644251.htm op 16 2017 december.

Tapia, Leonard. 2017. UFO Museum in Roswell krijgt een moderne update. KOB4, Maart 24. Betreden via http://www.kob.com/new-mexico-news/ufo-museum-in-roswell-to-get-modern-update/4435533/ op 16 2017 december.

Wills, Matthew. 2017. "Roswell, Sacred Shrine of UFO Enthusiasts."  JSTOR Dagelijks, Juli 8. Betreden via https://daily.jstor.org/roswell-sacred-shrine-of-ufo-enthusiasts/ op 16 2017 december.

Wong, Edward. 2016. "China Telescope om 9,000 dorpelingen te verplaatsen in hun jacht op buitenaardsen." New York Times, februari 17. Betreden via https://www.nytimes.com/2016/02/18/world/asia/china-fast-telescope-guizhou-relocation.html on 18 December 2017.

Geplaatst:
20 december 2017

Deel