Massimo Introvigne

Overwinningsaltaar

OVERWINNING ALTAR TIJDLIJN

1931 (augustus 12): Cho Hee-Seung werd geboren in Kimpo, provincie Gyeonggi, Korea.

1950: In de eerste maand van de Koreaanse oorlog werd Cho gevangengenomen door het Noord-Koreaanse leger en geïnterneerd in een concentratiekamp.

1953: Cho werd bevrijd van het concentratiekamp en meldde zich bij het Zuid-Koreaanse leger. Aan het einde van de oorlog verkende hij methodistische en presbyteriaanse kerken voordat hij in een droom van zijn oorproblemen werd genezen door Olive Tree's oprichter Park Tae-Seon en zich bij de Olive Tree beweging.

Jaren 1960-1970: Cho opereerde als een succesvolle missionaris voor de Olive Tree-beweging en stichtte verschillende kerken in heel Zuid-Korea.

1980: Cho ondernam een ​​lange retraite in de "Geheime Kamer" met Hong Eup-Bi, een vrouwelijk lid van de Olijfboom, in het Olijfboomgodorp nabij Bucheon, Zuid-Korea.

1980 (15 oktober): Hong verklaarde Cho de overwinnaar Christus en God.

1981 (augustus 18): Cho stichtte het Overwinningsaltaar in Bucheon.

1984: Negen overwinningsaltaren werden in heel Korea opgericht.

1986: Victory Altars werden opgericht in de Verenigde Staten en Japan.

1991 (12 augustus): de nieuwe erediensten van het Overwinningsaltaar werden ingehuldigd op het hoofdkantoor van Bucheon.

1994 (10 januari): Cho wordt gearresteerd op beschuldiging van fraude. Hij bracht uiteindelijk meer dan zes jaar in de gevangenis door.

2000 (15 augustus): Cho wordt voorwaardelijk vrijgelaten.

2003 (14 augustus): Cho wordt beschuldigd van het aanzetten tot de moord op zes tegenstanders en wordt opnieuw gearresteerd.

2004: Cho werd veroordeeld tot de doodstraf in de eerste graad, maar werd op 24 mei in hoger beroep vrijgesproken. De aanklager ging verder in beroep bij het Hooggerechtshof.

2004 (19 juni): Cho stierf voordat het proces van het Hooggerechtshof plaatsvond.

Eind jaren 2000: na de vervolging en dood van Cho is het lidmaatschap van het Overwinningsaltaar gedaald van 400,000 tot circa 100,000.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Cho Hee-Seung [Afbeelding rechts] werd geboren op augustus 12, 1931 in Kimpo, in de Koreaanse provincie Gyeonggi. Hij was een christelijke student toen de Koreaanse oorlog uitbrak in 1950. Op negentienjarige leeftijd werd hij gearresteerd door het Rode Leger en herhaaldelijk het risico genomen om te worden gedood, zowel in Noord-Koreaanse gevangenkampen als in de gevangeniskampen van de Verenigde Naties op het eiland Geoje, in het zuidoosten van Korea, toen rellen uitbraken. Hij werd bevrijd kort voor het einde van de oorlog, waarin hij deelnam aan 1953 en de rang van tweede luitenant in het Zuid-Koreaanse leger verdiende. In de tussentijd ging hij verder met zijn onderzoek naar christelijke kerken, het bijwonen van diensten in methodistische en presbyteriaanse gemeenschappen.

Cho leed aan een ernstige ooraandoening en rapporteerde te zijn genezen in een droom van Park Tae-Seon (1915-1990), de grondlegger van de Olive Tree-beweging, een van de meest succesvolle neo-christelijke nieuwe religies in Korea in de VS. jaren onmiddellijk na de Koreaanse oorlog. Park verliet de Presbyteriaanse kerk en stichtte zijn beweging in 1955, verzamelde snel een geschat aantal 1,500,000-volgelingen en vestigde drie gemeenschappelijke geloofsdorpen in Korea. Hoewel hij herhaaldelijk werd gearresteerd en voor fraude werd geprovoceerd, werd Park door sommige van zijn volgelingen beschouwd als een geïncarneerde God op aarde. Na zijn wonderbaarlijke genezing trad Cho toe tot de Olijfboom en werkte hij verscheidene jaren als een zendeling, en stichtte verschillende kerken in heel Zuid-Korea.

In 1980 ondernam Cho een lange terugtocht in een van Park's Faith Villages, gelegen in de buurt van Bucheon, Zuid-Korea, in de "Geheime Kamer" (MilSil), dwz in het huis van Hong Eup-Bi, een vrouw die een sterke maar controversiële reputatie had verworven als genezer of sjamaan in de olijfboom. Volgens Cho, aan het einde van de retraite, op 15 oktober 1980, riep Hong hem uit tot de overwinnaar Christus en de geïncarneerde God. Hong overtuigde Cho er ook van dat hij haar niet langer nodig had, noch de Olijfboom, en op 18 augustus 1981 stichtte hij zijn eigen nieuwe religie, het Overwinningsaltaar (SeungNiJeDan), in Bucheon. Het Overwinningsaltaar groeide snel en verzamelde zo'n 400,000 mensen. volgers in Zuid-Korea, met buitenlandse vestigingen gevestigd in de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, allemaal onder toezicht van het hoofdkantoor in Bucheon. [Afbeelding rechts] Cho trok echter ook de vijandige aandacht van de actieve Koreaanse anti-cultusbeweging en van de belangrijkste christelijke kerken, die zijn leringen als ketterse beschouwden. Sommige tegenstanders van Cho hadden banden met de Zuid-Koreaanse president, Kim Young-Sam (1927-2015), zelf een Presbyteriaanse christen. Volgens het Overwinningsaltaar speelden deze banden een rol zowel in de vijandige mediacampagnes als in de gerechtelijke vervolging van Cho. In januari 10, 1994, Cho werd gearresteerd op beschuldiging van fraude. Hij bleef in de gevangenis wachten op een proces en werd er ook van beschuldigd dat hij de moordaanslagen had geïnitieerd van verschillende anti-seksen en afvallige ex-leden, die in de vroege 1990s in Korea werden gedood. In 1996 werd hij niet schuldig bevonden aan de moorden, maar zich schuldig gemaakt aan fraude. Nadat hij meer dan zes jaar in de gevangenis had gezeten, werd hij bevrijd op voorwaardelijke vrijlating in augustus 15, 2000.

Echter, in augustus 14, 2003, werd Cho opnieuw gearresteerd, nadat de officier van justitie beweerde dat degenen die verantwoordelijk waren voor de moorden op zes afvallige ex-leden hem opnieuw als aanstichter hadden geïdentificeerd. In 2004 werd Cho eerst in de eerste graad tot de doodstraf veroordeeld en vervolgens in hoger beroep niet schuldig bevonden. De aanklager ging in beroep tegen het tweede vonnis bij het Supreme Court of Korea. Voordat de laatste zijn oordeel kon vellen, stierf Cho echter in juni 19, 2004.

Omdat veel aanhangers Cho als onsterfelijk beschouwden, bepaalde zijn dood, die volgde op zijn vervolging en gevangenisstraf, een crisis in de beweging. Op zijn hoogtepunt had het Overwinningsaltaar in de vroege 1990s een aantal 400,000-volgers. Niet meer dan 100,000 blijven, onderdeel van een veertigtal Victory Altars in Korea, terwijl de meeste buitenlandse altaren niet meer bestaan. Enkelen overleven in Japan, terwijl gemeenten nog steeds samenkomen in privéwoningen in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Het Overwinningsaltaar beschouwt zichzelf als een "nieuwe christelijke religie", hoewel het de Christus identificeert met Cho Hee-Seung en gelooft dat Jezus van Nazareth een valse profeet was. Zijn heilige geschiedenis begint met een originele Drie-eenheid, samengesteld uit God, Adam en Eva. Alle drie waren ze Goden, maar ze waren niet almachtig. Satan "viel binnen" en veroverde Adam en Eva en bekeerde hen van onsterfelijk tot sterfelijk, hoewel zij en hun afstammelingen ook een vonk van goddelijkheid en van het bloed van God handhaafden. De "verboden vrucht" was Satan zelf in plaats van een appel (Lee 2000: 20).

God was niet door Satan gevangengenomen, maar heeft zijn niet-almacht bewezen. Hij moest een lange reis maken om de belofte van onsterfelijkheid voor de mens te herstellen. Gods oorspronkelijke belofte werd aangekondigd in de profetische boeken van zowel het christendom als het boeddhisme, en in de oude geschriften van Korea (Han 2016). God veroorzaakte ook de verschijningen van een opeenvolging van goddelijke profeten: Noach, Abraham, Isaak, Jakob en Dan (Hoofdkwartier van SeungNiJeDan 2017: 11). Het Overwinningsaltaar beschouwt Dan als de legitieme opvolger van Jacob (citaat Genesis 49: 16), en deelt met andere bewegingen een interesse in de bestemming van zijn verloren stam. In tegenstelling tot anderen beweert het Overwinningsaltaar echter dat de stam van Dan naar Korea is gemigreerd, zoals blijkt uit de naam van de eerste mythische Koreaanse koning Dan-gun (waarbij het achtervoegsel "geweer" "koning" betekent, zodat zijn naam was echt Dan), en door archeologische vondsten die de gelijkenissen tussen oude Koreanen en Israëlieten (Han 2016) bevestigen.

De laatste goddelijke profeten in deze rij waren Park Tae-Seon, de grondlegger van de Olijfboom, en Hong Eup-Bi. Abraham, Isaac, Jacob, Dan, Park, Hong en Cho maken deel uit van een reeks van zeven 'engelen'. Park maakte ook deel uit van een andere groep van vier 'engelen', die de moderne profetische rol van Korea aankondigde, met Cho zelf, Choi Je-Wu (1824-1864), die de vroegste Koreaanse nieuwe religie, Donghak en Kang Jeungsan (1871-1909) oprichtte, door een groot gezin van Koreaanse nieuwe religies (hoofdkwartier van SeungNiJeDan 2017: 12) als God werd beschouwd, de grootste daarvan is Daesoon Jinrihoe. Het feit dat dergelijke figuren een plaats hebben in het pantheon van Victory Altar verklaart de dialoog en vriendschappelijke relatie die het onderhoudt met andere Koreaanse nieuwe religies.

Het Overwinningsaltaar gelooft dat sommige 6,000 jaren geleden, toen Adam en Eva werden gevangengenomen door Satan, zij de mannelijk-vrouwelijke verschijning van de huidige menselijke wezens kregen en sterfelijk werden. Gods zoektocht naar de verloren onsterfelijkheid van mensen duurde beurtelings gedurende 6,000-jaren. Zowel de slag om Armageddon als de opstanding van Christus die in de Bijbel wordt genoemd, vonden niet plaats in het Midden-Oosten, noch waren ze van de toekomst. Ze gebeurden in 1980 in het huis van Hong Eup-Bi, de "Geheime Kamer" (MilSil), waar, met de hulp van Hong, die de rol van de "Victress Eve" had, Cho overwon het bloed van Satan in zichzelf, ie zijn ego, en werd de Victor Christus waardoor God, eindelijk in staat Satan te verslaan, terugkeerde naar de aarde (Kwon 1992: 120-21, zie Kim 2013). [Afbeelding rechts]

De belofte van God gerealiseerd door de komst van de Victor Christus, Cho, had niets te maken met een redding in een spirituele wereld. Dit idee, samen met de scheiding tussen een sterfelijk lichaam en een ziel die naar de hemel en de hel zou gaan, was een valse leer die door Jezus Christus werd verspreid, die een valse profeet was en "de enige zoon van Satan" (Kwon 1992: 96) . Het Overwinningsaltaar gelooft dat Jezus van Nazareth (zoals gehandhaafd door de tweede-eeuwse, antichristelijke filosoof Celsus) de zoon was van Maria en een Romeinse soldaat genaamd Pantera (die haar mogelijk had verkracht) en dat hij met Maria Magdalena, een vrouw van slechte naam (Kwon 1992: 98-101). Het altaar verspreidt actief de Koreaanse versie van het Britse bestverkopende boek Het heilig bloed en de heilige graal (retitled in de Amerikaanse editie Heilig bloed, heilige graal) (Kwon 1992: 100), gepubliceerd in 1982 door Michael Baigent (1948-2013), Richard Leigh (1943-2007) en Henry Lincoln (Baigent, Leigh en Lincoln 1982), die de basis was voor de 2003-roman van Dan Brown De Da Vinci Code en publiceerde eerst het idee dat Jezus getrouwd was met Maria Magdalena.

De echte belofte van God is fysieke onsterfelijkheid in deze wereld. Niet alleen onsterfelijkheid is mogelijk, het is ook bereikt door de Victor Christus, Cho Hee-Seung. Hij bewees dat hij onsterfelijk was door de verborgen Manna, of Heilige Dauw, die voortkwam uit zijn lichaam en zelfs uit zijn portretten toen hij niet fysiek aanwezig was in de vorm van rook, bloed, mist of vuur, en zijn volgelingen koesterde [Afbeelding rechts]. Het heeft precedenten in de Bijbel, evenals in het Boeddhisme en in Chinese en Koreaanse traditionele geschriften. Het werd gefotografeerd en het Overwinningsaltaar verkreeg rapporten van deskundigen dat de foto's niet waren gewijzigd (Lee 2000: 89-97). Cho moest zijn lichaam afzetten en een nieuwe nemen vanwege de boosaardigheid van zijn tegenstanders, omdat hij wist dat het Hooggerechtshof hem zou hebben gevonden, maar hij blijft aanwezig en leeft en blijft het Overwinningsaltaar leiden, waar de Heilige Dauw doorgaat periodiek verschijnen.

Om lichamelijk onsterfelijk te worden, is het niet genoeg om in de goddelijke missie van Cho te geloven of om lid te zijn van het Overwinningsaltaar. Dat geloof alleen kan redden is gewoon een christelijke misvatting. Om iemands bloed te zuiveren en het te zuiveren van de erfenis van Satan, zou de Wet van Vrijheid moeten worden toegepast. Het impliceert het perfect overwinnen van het ego en verlangen, het zich identificeren met medemensen als één, en vast geloven in onsterfelijkheid. Door het beoefenen van de Wet van Vrijheid, geloven de leden van de Overwinning van het Altaar dat ten minste sommigen van hen niet zullen sterven, een mogelijkheid die alleen bestaat op Aarde na de komst van God als de Victor Christus.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De religieuze diensten van het Overwinningsaltaar worden nog steeds geleid door de Victor Christus, hoewel hij stierf in 2004. Hij verschijnt op een scherm en leidt de gemeente in zang, predikt, stelt vragen. [Afbeelding rechts] Bij speciale gelegenheden verschijnt de Heilige Dauw en bevestigt zijn goddelijke aard en missie.

Services worden dagelijks aangeboden (op het hoofdkantoor, vijf keer per dag, om de verschillende werkschema's van de leden te herbergen), en bestaan ​​uit liedjes en korte preken van de Victor Christus, aangeboden via video's. Het Overwinningsaltaar viert ook vijf jaarlijkse feesten. Het belangrijkste is de dag van de overwinning, oktober 15, die de dag herdenkt in 1980 toen Cho zijn ego versloeg en besefte dat hij God was, de Victor Christus. Kerstmis wordt gevierd op augustus 12, Cho's verjaardag, maar december 25 wordt ook gevierd als Messiasdag, ter ere van de Messiaanse profetieën van verschillende tradities en religies, terwijl ze bevestigen dat ze door Cho zijn volbracht. De Holy Dew Spirit Day wordt gevierd op januari 1. De ouderdag, op mei 8, viert de spirituele moeder van alle mensen (hoofdkwartier van SeungNiJeDan 2017: 36-37).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

De leider van het Overwinningsaltaar is de Victor Christus, Cho, van wie wordt aangenomen dat hij in leven is en de volledige leiding heeft over de beweging, hoewel met het andere lichaam dat hij op 19 juni 2004 aannam. Een president houdt toezicht op de dagelijkse administratieve zaken.

Het Overwinningsaltaar is geïnteresseerd in Koreaanse sociale zaken, gebaseerd op de vijf "verbonden" of beloften van Cho, waarvan wordt aangenomen dat ze zijn uitgekomen of in het proces van uitkomen zijn. Dit is de vernietiging van het wereldcommunisme; het stoppen van tyfonen die naar Zuid-Korea komen; overvloedig oogsten in Korea; stop de regenseizoenen (June15-July15) daar; het voorkomen van een nieuwe Koreaanse oorlog en het verenigen van de twee Korea's. Het altaar biedt verschillende meteorologische bevestigingen die de beloften van Cho zijn waargemaakt. Cho wordt ook gecrediteerd voor het op wonderbaarlijke wijze beschermen van Michail Gorbatsjov tegen de hardline communisten 'afgebroken staatsgreep van 1991 (een regenboog verscheen op het Overwinningsaltaar in Bucheon en bevestigde de wonderbaarlijke interventie) (Han 2016: 140-41) en stopte Noord-Koreaanse agressieplannen. [Afbeelding rechts]

Het Overwinningsaltaar promoot verschillende initiatieven voor wat het de "hercorrectie" van de Koreaanse geschiedenis noemt, en toont Koreanen als afstammelingen van de Israëlitische stam van Dan (Han 2017). De International Academy of Neohumans Culture promoot een dialoog van het Victory Altar met andere Koreaanse nieuwe religies en de academische gemeenschap.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

De anti-cultusbeweging in Korea is grotendeels georganiseerd door christelijke kerken, die de neo-christelijke groep zoals het Overwinningaltaar afkeuren als ketters. Het feit dat het Altaar van de Overwinning Jezus Christus identificeerde als "de zoon van Satan" en een man van "ongeordend privéleven" (Kwon 1992: 98-101) maakte de confrontatie tussen de beweging en de christelijke tegencultus bijzonder bitter, ongeacht de waarheid van de beschuldigingen tegen Cho die naar voren kwamen tijdens zijn rechtszaak.

Na de dood van Cho is het belang van de anti-sekte voor het Overwinningsaltaar gedaald, maar ook het aantal leden. De belangrijkste uitdaging voor de beweging van vandaag is geen anti-cult oppositie maar een afnemende populariteit, en de moeilijkheid om de belofte van fysieke onsterfelijkheid te bevestigen naarmate de leden ouder worden en sterven. Het Overwinningsaltaar legt uit dat het bereiken van onsterfelijkheid, mogelijk, moeilijk is en als een voorwaarde vereist wat het Boeddhisme traditioneel heeft voorgesteld als het volledig uitsterven van ego en verlangen. Boeddhisme heeft nooit volgehouden dat dit doel door velen of gemakkelijk kan worden bereikt. Het Overwinningsaltaar houdt echter de hoop levend door als bewijs de Heilige Dauw te citeren en het feit dat Cho's 'vijf verbonden' zijn bereikt. Het is ervan overtuigd dat sommigen, door de wet van vrijheid getrouw te houden, herboren worden in de Heilige Geest en onsterfelijkheid bereiken.

AFBEELDINGEN

Afbeelding #1: Cho Hee-Seung.
Afbeelding #2: het hoofdkwartier van het Victory Altar in Bucheon.
Afbeelding #3: de geheime kamer.
Afbeelding #4: De Heilige Dauw die verschijnt in het Overwinningsaltaar.
Afbeelding #5: Cho leidt de gemeente op het hoofdkwartier van Bucheon in 2017.
Afbeelding #6: de regenboog die verscheen boven het Bucheon-hoofdkwartier in 1991, waarmee werd bevestigd dat de Victor Christus Gorbatsjov had beschermd.

REFERENTIES

Baigent, Michael, Richard Leigh en Henry Lincoln. 1982. Het heilig bloed en de heilige graal. Londen: Jonathan Cape.

Han, Gang-Hyen. 2017. "The Hidden History of the Lost Dan Tribe and the Secrets of New Jerusalem." Journal of the International Academy of Neohumans Culture 5: 37-73.

Han, Gang-Hyen. 2016. "The Essence of the Maitreya Buddha & The Hidden Mandarava in Pure Land: Focus on the Perspective of Prophecies in the Sacred Sutra." Journal of International Academy of Neohumans Culture 4: 29-202.

Hoofdkantoor van SeungNiJeDan. 2017. The SeungNiJeDan: The Immortal Science. Een nieuwe Theo-wetenschap voorbij religie. Bucheon: hoofdkantoor van SeungNiJeDan, afdeling Internationale Zaken en Academie.

Kwon, Hee-Soon. 1992. The Science of Immortality. Seoul: Hae-In Publishing.

Kim, Young-Suk. 2013. Het verborgen geheim van de Bijbel. Bucheon: GeumSeong.

Lee, Dong-Chul. 2000. Bright Star. Seoul: Hae-In Publishing.

Geplaatst:
28 oktober 2017

Deel