Christopher Helland

Ashtar Command


OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

1910 (10 maart): George Van Tassel werd geboren.

1947: George Van Tassel verhuisde zijn gezin naar Giant Rock, Californië, waar hij een kleine landingsbaan, een gastenboerderij en een coffeeshop ontwikkelde.

1948: George Van Tassel richtte de "Broederschap van de Kosmische Christus" op.

1952: George Van Tassel richt het "Ministerie van Universele Wijsheid" op.

1952 (juli 18): George Van Tassel beweerde telepathisch gekanaliseerde berichten te hebben ontvangen van een buitenaards wezen genaamd Ashtar.

1952: Robert Short promootte de Ashtar-berichten, richtte het Ashtar-commando op en channelde ook Ashtar.

1953 (24 augustus): George Van Tassel beweerde een fysieke ontmoeting met buitenaardsen en een UFO-ervaring.

1953: Robert Short beweerde een fysieke ontmoeting met buitenaardse wezens en een UFO-ervaring.

1953-1977: George Van Tassel organiseerde jaarlijkse Giant Rock Spacecraft Conventions, met een bezoekersaantal van wel 11,000.

1977: Thelma B. Terrill (Tuella) richt het "Ashtar Galactic Command" op

1978: George Van Tassel stierf.

1982: Tuella gepubliceerd Project Wereldevacuatie door het Ashtar Commando en waarschuwde mensen dat massale evacuaties van de planeet op handen waren.

1986: Yvonne Cole waarschuwde haar volgelingen dat de vernietiging van de aarde zou plaatsvinden in 1994 en dat het Ashtar Commando de planeet zou evacueren.

1994: Ashtar Command-leden beweerden dat "de lancering" -ervaring had plaatsgevonden en dat leden aan boord van ruimteschepen waren gebracht door middel van "fysieke trillingsoverdracht". Dit evenement heette "The Pioneer Voyage".

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

George Van Tassel werd geboren in een middenklassefamilie in Jefferson, Ohio in 1910. Na het voltooien van de middelbare school verhuisde hij naar Californië in 1930 waar hij enige tijd monteur was. Daar ontmoette hij Frank Critzer, een goudzoeker die in de Californische woestijn in de buurt van de zeven verdiepingen grote rots Giant Rock woonde. In 1947 verhuisde George Van Tassel zijn familie naar Giant Rock, Californië, waar ze in ondergrondse ruimtes onder Giant Rock woonden die Critzer had opgegraven, terwijl hij een kleine landingsbaan, een gastenboerderij en een coffeeshop ontwikkelde. Op deze locatie, in de woestijn nabij de Yucca-vallei, ontving Van Tassel regelmatig berichten van bovennatuurlijke wezens en beweerde hij dat hij zijn 'ware wezen' had gevonden en in staat was om zijn 'innerlijke stem' te horen.

Van Tassel [Afbeelding rechts] vestigde eerst de Broederschap van de Kosmische Christus in 1948, toen het Ministerie van Universele Wijsheid in 1952. De Brotherhood of Cosmic Christ was een kleine groep die wekelijks op Giant Rock bijeenkwam voor meditatie en channeling sessies. Vanaf 1949 werden berichten die tijdens deze vergaderingen werden ontvangen geregistreerd als afkomstig van "The Golden Destiny." Zoals beschreven aan leden van de laatste groep in een 1968-nieuwsbrief, zegt Van Tassel dat

“Ik schijn een gebied van gouden mist binnen te gaan ... Binnen deze 'gouden dichtheid', die grenzeloos lijkt te zijn in zijn (sic) omvang, hoor ik een zachte resonerende stem deze woorden uitspreken. Terwijl ik de woorden hoor, worden ze ofwel in steno opgenomen, ofwel opgenomen, terwijl ik hardop herhaal wat ik hoor ... Iedereen lijkt te denken dat dit klinkt alsof God in de eerste persoon spreekt. Misschien wel, ik kan u alleen vertellen hoe ik de woorden ontvang en ze opschrijf ”(Van Tassel 1968: 15).

De oprichting van de tweede groep viel samen met berichten die Van Tassel beweerde telepathisch te ontvangen vanaf 6 januari 1952 van wezens in ruimteschepen (vliegende schotels) die in de buurt van de planeet kwamen. Het Ministerie van Universele Wijsheid promootte zichzelf als een wetenschappelijk onderzoeksconsortium dat geïnteresseerd was in de "UFO-ervaring". Hoewel haar onderzoek ook vormen van spirituele genezing onderzocht en aanmoedigde, lag de primaire focus op het verzamelen en analyseren van informatie met betrekking tot UFO-activiteiten.

Van Tassels eerste contact met Ashtar (de 'chef' of commandant van alle intergalactische krachten) werd gerapporteerd op 18 juli 1952. Dit eerste contact was geen traditionele vorm van persoonlijke ontmoeting met contactpersonen, maar Van Tassel beweerde eerder dat hij ontving telepathisch transmissies die werden verzonden via geavanceerde buitenaardse apparaten. Als vorm van ESP beweerde hij dat hij in "resonantie" was met de berichten die werden verzonden en dat hij door het afstemmen van zijn geest en lichaam door middel van bepaalde technieken, waaronder meditatieoefeningen, in staat was contact te houden met de buitenaardse wezens. Tijdens wekelijkse channeling-sessies op vrijdagavond, trainingssessies en retraites bij Giant Rock leerde Van Tassel anderen de technieken die hij beoefende en moedigde hij verdere communicatie met buitenaardse wezens aan die deze vorm van telepathie dachten.

Van Tassel bleef berichten overbrengen van een aantal wezens in de ruimte (bijv. Portla, Maxslow, Lax, Blaroc, Noot, Vela, etc.); de Ashtar-berichten kregen echter bekendheid, omdat er van hen beweerd werd dat ze afkomstig waren van de belangrijkste en machtigste buitenaardse patrouillerende melkweg. Deze eerste berichten zijn in het boek gepubliceerd door 1952 van Van Tassel, Ik reed een vliegende schotel: de mysteries van de vliegende schotels onthuld . Hoewel het boek impliceert dat de auteur in een vliegende schotel reed, is het boek eigenlijk slechts een samenvatting van de berichten die Van Tassel ontving van wezens in vliegende schotels.

In augustus 24, 1953, beweerde Van Tassel dat een ruimtevaartuig landde op de landingsbaan in Giant Rock en dat 4-aliens hem benaderden als persoon. Hij verklaarde dat de vliegende schotel een verkenningsschip was dat werd bestuurd door een wezen genaamd "Solgonda" dat was gestuurd vanaf een groter moederschip dat vanaf Venus naar de aarde was gereisd. Terwijl hij op het schip was, beweerde hij dat hij de informatie en een formule had gekregen om een ​​tijdmachine te bouwen (F = 1 / T). Op basis van dit contact begon Van Tassel in 1954 met de bouw van de “Integratron” op zijn terrein bij Giant Rock. [Afbeelding rechts] De Integratron was een groot koepelvormig gebouw, dat na voltooiing onder andere de menselijke celstructuren zou kunnen verjongen en het leven van een persoon zou kunnen verlengen. Van Tassel zamelde geld in voor de bouw door donaties te werven via de nieuwsbrief van het Ministerie van Universele Wijsheid en evenementen voor spreken in het openbaar. Het gerucht ging dat Howard Hughes (een voormalige werkgever van Van Tassel) een aanzienlijke bijdrage leverde aan het project.

Samenvallend met de UFO-contactervaring van Van Tassel in 1953, begon hij als gastheer van de jaarlijkse Giant Rock Spacecraft Conventions (1953-1977), die regelmatig duizenden deelnemers trokken. In 1955 trokken de UFO-congressen die in Giant Rock werden gehouden regelmatig de 'who's who' van de huidige UFO-contactpersonen, waaronder Truman Bethurum, Kenneth Arnold, George Adamski en Charles Laughead. Opkomst werd opgetekend tot 11,000, en in 1957, Life Magazine stuurde fotograaf Ralph Crane om het evenement te dekken. Gepubliceerd mei 27, 1957 als het verhaal "Een schotelsessie voor ruimteschippers", het artikel gaf een aantal verslagen van aanwezigen over ET-ontmoetingen en hun reizen op ruimteschepen naar Mars, Venus en de maan. Het artikel noemt Van Tassel en zijn UFO-ontmoeting, samen met gebeurtenissen gerapporteerd door Truman Bethurum, Ruth May Weber en Howard Menger (Life Magazine 1957: 117-18).

Toen grotere menigten het Giant Rock-congres gingen bijwonen, werd Van Tassel een beetje een beroemdheid en sprak hij regelmatig op radio- en televisieshows die zijn ontmoetingen met UFO's, de UFO-contactervaring en Ashtar bevorderden. Terwijl Ashtar en het Ashtar Commando (een term die wordt gebruikt om de grote galactische vloot te beschrijven die de melkweg moest beschermen) populairder werden, begonnen veel mensen te beweren dat ze ook berichten van Ashtar konden channelen.

Als gevolg van vragen over de authentieke Ashtar Command-berichten en contact met de authentieke Ashtar, ontstonden er schisma's tussen Van Tassel en andere mensen die in die tijd berichten channelden. Van Tassel promootte zijn contact met Ashtar als een vorm van telepathie en iets dat eerder wetenschappelijk was dan als de spirituele oefening van channeling. Van Tassel heeft nooit beweerd dat hij de enige persoon was waarmee Ashtar contact had opgenomen, maar hij was kritisch over een aantal mensen die Ashtar-berichten presenteerden, met name degenen die werden gepromoot door Robert Short. Zoals Van Tassel in 1952 zei: “Jezelf en je intelligentie geven aan liefde of Lichtwezens, veroorzaakt passief denken en vertraging van de persoonlijkheid. Wetenschap en spiritualiteit zijn één, geen verdeeld onderwerp. De Ashtar van Ashtar Command is een echte persoonlijkheid, deze persoonlijkheid is een kloon van de originele Ashtar. Je KUNT ruimte-intelligentie NIET 'kanaliseren'. "

Tegen het einde van 1952 was er een duidelijke scheiding tussen het ministerie van Universele Wijsheid en het Ashtar Commando dat begon Robert Short. [Afbeelding rechts] Short beweerde dat zijn vorm van channeling plaatsvond wanneer iemand "zijn lichaam opgeeft om een ​​andere intelligentie via hen te laten communiceren." Short beweerde ook dat hij ET-berichten kon ontvangen door automatisch te schrijven. In zijn boek, Out of the Stars: A Message from Extraterrestrials, een van de eerste berichten die Short beweert te ontvangen in de jaren 1950 van ET's, vertelt hem dat hij naar Giant Rock, Californië moet reizen om Van Tassel te vinden. Een groot deel van dat boek is gewijd aan het uitleggen van de channeling-gebeurtenissen die plaatsvonden met Van Tassel en anderen toen ze contact opnamen met de ET's. Dit omvatte het gebruik van korte golf en HAM-radio en zelfs televisie-uitzendingen. Terwijl Short berichten van Ashtar begint te ontvangen, waarschuwt een van zijn eerste berichten voor "valse profeten en gidsen".

In datzelfde jaar maakt het Ministerie van Universele Wijsheid duidelijk dat Short niet in contact stond met de oorspronkelijke Ashtar, en dat George Van Tassel nooit los stond van de organisatie van Mr. Short. Het Ashtar Commando benadrukte de spirituele aard van het beschikbare contact tussen Ashtar en mensen en tegen 1955 begonnen verschillende "mediums" en "paranormaal begaafden" boodschappen te promoten. Naast spirituele connecties begonnen contactpersonen ook meer fysieke ontmoetingen te claimen die ruimteschepen, buitenaardse wezens en leven op andere planeten beschrijven, waaronder de maan, Venus en Mars. Tegen die tijd had Robert Short ook fysiek contact met buitenaardsen opgeëist.

Na dit schisma claimde Van Tassel extra autoriteit om berichten te authenticeren en ook contactervaringen door te stellen: “In mijn contact met 4 mannen die hier op 24 augustus 1953 landden, gaven ze me informatie die ze me vertelden te gebruiken als een 'sleutel' voor authentiek vaststellen. Of nep, contactees in de toekomst ”(Van Tassel 1957: 5). Door middel van deze "sleutel" zou Van Tassel bevestigen of ontkennen dat individuen op de juiste manier berichten channelden en echte UFO-ontmoetingen hadden.

Terwijl Van Tassel de Giant Rock Spacecraft Conventions bleef organiseren, demonstreerde hij ook publiekelijk zijn telepathische communicatie met buitenaardse wezens. In 1958 zei hij bijvoorbeeld op het hoofdplatform dat door sprekers op het congres werd gebruikt: „Met wie praat ik NU? Nou, er blijft iemand anders tussenbeide komen! CONFOUND IT, JE BLIJFT RONDOM MIJ SCHAKELEN! Laten we afrekenen wie vanavond het woord moet voeren! ... IK BEN KNUT. IK BRENG JE LIEFDE. " Naarmate de channeling vorderde, beschreef Van Tassel het type vliegende schotel dat Knut gebruikte en ook de locatie ervan (Bishop en Thomas 1999). Ondanks de channeling lijkt Van Tassel zijn leringen te hebben verschoven om meer gericht te zijn op de UFO-ervaring als een fysieke manifestatie. In zijn boek uit 1956, In deze wereld en weer opnieuw: een modern bewijs van de oorsprong van de mensheid en zijn retrogressie van de oorspronkelijke schepping van de mens, er wordt geen melding gemaakt van Ashtar. In feite verwijst geen van Van Tassels latere boeken of nieuwsbrieven naar Ashtar of het Ashtar Commando.

Wat nog duidelijker wordt, is dat Van Tassels bijbelse teksten interpreteert om zijn overtuiging te ondersteunen dat buitenaardse wezens uit de ruimte al een lange tijd interactie hebben met mensen op aarde. Hij stelt dat het een misverstand was over mensen, gebaseerd op hun cultuur en wetenschappelijk niveau in die tijd, dat de indruk wekte dat deze wezens goden of engelen waren.

"Ik maak voor één van geen enkele religie iets. Ik probeer alleen in deze tijd uit te leggen wat de bijgelovige mensen van een andere tijd ertoe heeft aangezet om die gebeurtenissen naar hun beste weten vast te leggen - als ze niet het meest wetenschappelijke wisten over wat de oorzaak was van een wolk of een corona van vuur. Ik probeer alleen fenomenen te verklaren die toen voorkwamen, in het huidige begrip van moderne elektrische wetenschap nu. Ik probeer wetenschappelijk te bewijzen dat religie een realiteit is, in plaats van een ongrijpbare, bijgelovige mythe ... Ik verander niets wat religieuze boeken zeggen. Ik leg alleen maar uit waarom de verschijnselen niet door de mensen werden begrepen "(Van Tassel 1976: 26).

Ondanks dat Van Tassel zijn focus verlegde naar de Ashtar-berichten, waren Ashtar en het concept van een galactische wetshandhavingsinstantie die zich voorbereidde om mensen van de aarde te beschermen of te redden, tegen het midden van de jaren vijftig algemeen bekend geworden binnen verschillende UFO-groepen en contactpersoonbewegingen. Robert Short ging door met het promoten van deze vorm van boodschap, en talrijke bekende mediums en leden van spiritistische bewegingen beweerden gecontacteerd te zijn door Ashtar. Dit omvatte Richard Miller, Elouise Moeller, mevrouw EP Hill en Marian Hartill. Aangezien veel van deze mensen betrokken waren bij bewegingen van het spiritistische type, zoals de I Am Society, is het geen verrassing dat de berichten die van Ashtar kwamen, begonnen te verschuiven en een meer spirituele dimensie aan te nemen. Hoewel de berichten in de jaren vijftig nog steeds waren gericht op de op handen zijnde aankomst van grote aantallen fysieke ruimtevaartuigen om mensen hier op aarde te helpen.

De eerste beschrijvingen en verslagen van de Ashtar-boodschap zijn gericht op interventie met wetenschappelijke ontwikkelingen op aarde. In de gekanaliseerde accounts van Van Tassel, Robert Short en anderen, wordt Ashtar gepresenteerd als een fysiek wezen op een zeer reële ruimtemissie. Hij is de commandant van 'geallieerde ruimtekrachten', ingezet op een dringende interstellaire missie om de mensheid te redden van zijn eigen destructieve ontwikkelingen. Er is slechts een minimale hoeveelheid spirituele taal in de eerste boodschappen, met veel aandacht voor de technische aspecten van meer geavanceerde wezens, de talen die ze gebruiken, de structuur van de Ashtar-krachten en pseudowetenschappelijke informatie over energiebronnen, communicatiefrequenties, ruimteschepen en futuristische technologieën.

In 1955 channelde Elouise Moeller bijvoorbeeld een vraag- en antwoordsessie van het Ashtar Commando over hun schepen, ruimtevaart, leven na de dood en het leven op Venus. Ze geloofde dat een vloot van ruimtetuigen van het Ashtar Commando op elk moment op Aarde zou aankomen. Adelaide J. Brown channelde berichten die de soorten wezens uitleggen die op de andere planeten in het zonnestelsel leven en hoe Ashtar informatie zou verschaffen over het bouwen van een ruimteschip aan een wetenschapper op aarde "van het hoogste niveau" waarna we zouden kunnen reizen naar de andere planeten om te interageren.

Naarmate de berichten die van Ashtar kwamen toenamen, was er een grote verwachting dat grote aantallen buitenaardse schepen op aarde zouden landen om mensen te helpen en oorlogen, hongersnood, corruptie bij de overheid en dergelijke te beëindigen. Hoewel Robert Short de Ashtar-boodschap bleef promoten, was hij niet de leider van de groep. In feite beweerden tientallen mensen authentiek contact met Ashtar en er waren een aantal tegenstrijdige berichten, die allemaal eindigden met mislukte profetieën over de fysieke aankomst van Ashtar op de planeet.

Met de aanhoudende problemen met betrekking tot de inhoud van berichten, het ontbreken van een gecentraliseerde autoriteit, en zelfs de consolidatie van de beweging, channeling, begon Ashtar aan populariteit aan het einde van de 1960s. Het hele concept van Ashtar is op dat moment misschien verloren gegaan als het niet was gedaan voor het werk van een charismatische channeler genaamd Tuella (Thelma B. Terrill) in de 1970s en 1980s. [Afbeelding rechts]

Hoewel Tuella informatie uit traditionele theosofische Opgestegen Meesters (zoals Saint Germain) channelde, presenteerde ze ook voortdurend informatie over de verbintenissen van het Ashtar Commando en andere buitenaardse krachten. Haar twee meest populaire boeken, Project Wereldevacuatie (1982) en Ashtar: A Tribute (1985), presenteerde gedetailleerde en complexe informatie over Ashtar en het Galactic Command. Voor het grootste deel bevatten haar eerdere berichten epische verhalen van veldslagen tussen goede en kwade buitenaardse krachten, Ashtar wordt ook duidelijk afgeschilderd als een fysiek wezen dat het bevel voert over fysieke ruimtevaartuigen. Naarmate Tuella's boodschappen zich ontwikkelen, is Ashtar in feite een wezen van "vlees en bloed" dat op weg is naar de aarde om de evacuatie van geselecteerde individuen te helpen voordat de wijdverbreide apocalyptische vernietiging begint. Tuella beschrijft zijn fysieke verschijning Ashtar: A Tribute (1985: 4):

Ik ben twee meter lang, heb blauwe ogen en een bijna witte huidskleur. Ik ben snel in beweging en wordt beschouwd als een begripvolle en medelevende leider. Ik ben toegewijd aan de principes en leringen van Our Radiant One, en ik vertegenwoordig het Twaalfde Koninkrijk en de Grote Centrale Zon Hiërarchie. Ik heb de naam 'Ashtar' gekregen van die Universele Hiërarchie voor gebruik in mijn roeping als Commandant van de Intergalactische vloten die dit halfrond dienen.

Project Wereldevacuatie, werd op grote schaal verspreid in de jaren '1970 voordat het voor het eerst werd gepubliceerd in 1982 en vertegenwoordigde het eerste "officiële bericht" van het Ashtar Commando zoals gechanneld door Tuella. In tegenstelling tot de boodschap van Van Tassel die waarschuwde dat de aarde zou worden vernietigd door het testen van de waterstofbom, beweerde Tuella dat het meeste leven op aarde zou worden vernietigd door "verstoringen van het magnetische veld". De verstoringen zouden het gevolg zijn van duizenden jaren van negatieve energieopbouw in de atmosfeer.

Tuella ontwikkelde het Ashtar-verhaal met gecompliceerde hiërarchieën van buitenaardse krachten en een hele kosmologie met miljoenen ruimteschepen, bezig en voorbereidend om mensen van planeet Aarde te verwijderen. Volgens haar berichten zouden alleen mensen die bereid waren om naar Ashtar te luisteren en nauw met de ET-krachten te werken, gered worden. De achterblijvers zouden jaren van verdrukking en uiteindelijke vernietiging moeten doorstaan. Nadat de aarde door deze destructieve fase was gegaan, zou de planeet opnieuw worden ontwikkeld en ontwikkeld zodat degenen die terugkeren in staat zouden zijn om in een 'gouden eeuw' te leven.

Omdat de beloofde schepen nooit waren aangekomen, begon Tuella's boodschap van directe fysieke interventie naar indirecte spirituele hulp van veraf te verschuiven. Na voortdurende mislukte profetie, had Tuella's boodschap minder inhoud over fysieke UFO's en benadrukte steeds meer de spirituele aard van bevrijding en de religieuze leringen van Ashtar. In feite veranderde ze het Ashtar Commando om een ​​meer traditionele vorm van theosofische beweging te worden. Uiteindelijk kwam Ashtar naar voren als "hoog ontwikkeld in de hogere werelden, zeer invloedrijk ... gelijk aan en vaak buiten het krachtveld zelfs van Geascendeerde Meesters." Tuella begon deze verschuiving explicieter te maken in haar boek Lord Kuthumi: World Message for the komende decennium (1985), met de nadruk op de behoefte aan spirituele redding in plaats van op buitenaardse interventie. Kort voor haar dood publiceerde Tuella Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde (1994) en haar uiteindelijke volume van gekanaliseerde berichten, Een nieuw boek van openbaring (1995), waar ze een apocalyptische versie van de toekomst presenteert, met als argument dat het menselijk ras een ascensie moet maken of een transitie moet maken naar een meer spirituele manier van zijn om te kunnen overleven.

Ondanks Tuella's verschuiving van buitenaardse evacuatie van de planeet naar spirituele ascensie van de mensheid naar een hogere dimensie, gingen verschillende Ashtar-channelers door met een meer UFO-gebaseerde kosmologie. Dit maakte de vorming van een samenhangende post-Tuella Ashtar Command-beweging problematisch. Zelfs met Tuella's verschuiving naar een meer spirituele vorm van transformatie, bleven verschillende mensen die beweerden Ashtar te channelen, doorgaan met het promoten van scenario's voor evacuatie van de aarde, massale landingen van UFO's en immanent fysiek contact als onderdeel van hun boodschap.

Yvonne Cole, die Ashtar had gechanneld sinds 1986, waarschuwde haar volgelingen dat de vernietiging van de aarde zou plaatsvinden in 1994. Haar channeling bevorderde de buitenaardse component van de Ashtar-boodschap en beloofde volgelingen dat ze nodig waren voor specifieke intergalactische taken verwijderd van de planeet. Deze rollen omvatten het optreden als adviseurs, ambassadeurs en vredeshandhavers tussen buitenaardse rassen en mensen. Ze stuurde gedetailleerde informatie over de aard van de schepen van Ashtar, de verschillende soorten ruimtewezens en buitenaardse wezens die deel uitmaken van Ashtar Command, en zeer gedetailleerde instructies met betrekking tot "de evacuatie van planeet Aarde".

Toen 1994 kwam en ging en er geen massale landingen plaatsvonden, werden de berichten ontwikkeld om richtlijnen op te nemen voor wat als "authentieke" Ashtar-communicatie moest worden beschouwd, versus berichten die werden gecommuniceerd door negatieve buitenaardse wezens of gevallen engelwezens om Ashtar er slecht uit te laten zien. Met het toenemende gebruik van internet door de groep in de jaren negentig met Usenet en IRC, en vervolgens met WWW en Ashtar.org in 1990, presenteerde het Ashtar Commando een meer uniforme versie van de leringen. Kwesties van mislukte profetie, of het nu afkomstig was van Ashtar-berichten in de jaren vijftig of de jaren negentig, werden geclassificeerd als verkeerde informatie gepresenteerd door negatieve ruimtewezens in de hogere atmosfeer die 'uitzendingen' onderschepten en 'ontvangers' bedrogen. In die tijd ontwikkelde zich een belangrijk verhaal dat beweerde dat verschillende jonge leden van het Ashtar Commando waren overgelopen en in feite verantwoordelijk waren voor de meeste van de verkeerde landingsdata die aan de kanalen werden gegeven.

Toen de groep zich via online verbindingen begon te verenigen, werd een reeks van twaalf richtlijnen opgesteld om te functioneren als een vorm van mandaat voor de Ashtar Commando-beweging en om het geloofsysteem zodanig te structureren dat channelers uniformer zouden zijn in hun berichten. De nieuwe richtlijnen erkennen dat er voortdurend miljoenen ruimteschepen in de buurt van de aarde zijn, maar dat deze 'bewakingsschepen' nooit op de planeet zouden ingrijpen tenzij er een derde wereldoorlog of 'astrofysische catastrofe' zou zijn.

Hoewel er een grotere structuur was om het verhaal te beperken, in 1994, misschien samenvallend met de mislukte profetie van een massale landing scenario, beleden door Cole, beweerde een groep van het Ashtar Commando dat ze de "lift-off ervaring" hadden. De groep communiceerden via het Ashtar-netwerk dat zij de 'Pioneer Voyage' hadden meegemaakt en door middel van een 'fysieke vibrationele overdracht' naar ruimteschepen gebracht. Dit betrof het menselijke bewustzijn (of soms het 'etherische lichaam') dat uit de fysieke dimensie werd gehaald en overgedragen naar de "lichte schepen".

Over 250 namen mensen deel aan de tweede "Lift-off Experience" via een vorm van geleide meditatie. Na het evenement verklaarde de groep dat er een permanent portaal was geopend tussen de Aarde en de Ashtar Command-schepen en dat alle leden van de groep nu hun trilling konden laten ophogen om naar de schepen te worden getransporteerd. De "Lift-off Experience" omvatte een achtstaps proces dat de mantra herhaalt: "IK BEN een bewaker van het Licht, IK BEN Liefde in actie hier, samenwerkend met het Ashtar Commando. IK BEN toegewijd aan het Koninkrijk van God op aarde, Interplanetaire Gemeenschap en Universele Vrede. "De reis van het lid moest plaatsvinden tijdens een meditatieve of zelfs slaaptoestand en zou later aan het individu worden geopenbaard in een vorm van bewuste herinnering.

Terwijl de Pioneer Voyage voortduurde, begon een kerngroep van Ashtar Command-leden uit Australië gedetailleerde verslagen van hun tijd aan boord van Ashtar's schepen te posten. Ze beschreven zaken als de ontwerpen van de schepen, de uniformen die ze droegen, woonruimten en andere informatie over hun avontuur. Andere leden begonnen toen soortgelijke berichten online te plaatsen, waarin ze hun activiteiten en rollen in Ashtar Command bespraken. Leden die beweerden dat ze de ervaring niet hadden gehad, werden aangemoedigd om te blijven deelnemen, en in sommige gevallen werd zelfs verteld dat ze aan boord van de schepen waren gezien, maar dat ze zich eenvoudigweg nog niet bewust waren van de gebeurtenis.

Via een aantal websites blijft de Ashtar Command-beweging informatie ontwikkelen en presenteren over geavanceerde buitenaardse wezens. Verschillende sites zijn de sleutel tot deze beweging, inclusief Ashtarcommandcrew.net, Ashtarcommand.org, Ashtar.galactic2.net en de Ashtar Command Tribe op Facebook.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Er waren twee belangrijke componenten voor de doctrines en overtuigingen van Ashtar: een vroege apocalyptische component en een latere goddelijke Ashtar-component.

In de vroege berichten gepromoot door Van Tassel, sprak Ashtar met veel apocalyptische bezorgdheid over de ontwikkeling en het testen van de waterstofbom. Volgens de berichten zou detonatie van het apparaat catastrofale vernietiging van de aarde en ook dit deel van de melkweg veroorzaken. De meeste leringen in die tijd waren gericht op een ernstige behoefte om de planeet te redden en bereiden zich ook voor op een mogelijk evacuatiescenario als het niet goed zou gaan. In de berichten die Van Tassel ontving, kreeg hij informatie die hij moest overbrengen aan de regering van de Verenigde Staten in een poging het testen van dit wapen te stoppen. Het eerste bericht gekanaliseerd door Van Tassel van Ashtar op 18 van juli, 1952 werd in het boek gepubliceerd Ik reed een vliegende schotel als volgt (1952: 30-32):

Gegroet jullie wezens van Shan, ik groot in liefde en vrede, mijn identiteit is Ashtar, commandant quadra sector, patrouille station Schare, alle projecties, alle golven. Gegroet, door de Raad van de Zeven Lichten bent u hierheen gebracht, geïnspireerd door het innerlijke licht om uw medemens te helpen. Jullie zijn stervelingen en andere stervelingen kunnen alleen dat begrijpen wat hun medemens kan begrijpen. Het doel van deze organisatie is in zekere zin om de mensheid voor zichzelf te behoeden. Enkele jaren geleden, uw tijd, drongen uw kernfysici het "Boek van Kennis" binnen; ze ontdekten hoe ze het atoom konden laten exploderen. Walgelijk als de resultaten zijn geweest, dat deze kracht moet worden gebruikt voor vernietiging, wordt het niet vergeleken met wat er kan zijn. We zijn niet bezorgd geweest over hun explosie van plutonium en UR 235, het element van de uraniummoeder; dit atoom is een inert element. We zijn echter bezorgd over hun poging om het waterstofelement te ontploffen. Dit element is het leven geven samen met vijf andere elementen in de lucht die je inademt, in het water dat je drinkt, in de samenstelling van je fysieke substantie, waterstof. Hun inspanningen op het gebied van de wetenschap zijn succesvol geweest in de mate dat ze niet tevreden zijn om te rusten op de lauweren van een macht die verder gaat dan hun gebruik, niet tevreden met de volledige vernietiging van een hele godheid tegelijk. Ze moeten iets destructiever hebben, ze hebben het. Wanneer ze het waterstofatoom ontploffen, zullen ze het leven op deze planeet doven. Ze sleutelen aan een formule die ze niet begrijpen. Ze vernietigen een levengevend element van de Creatieve Intelligentie. Onze boodschap aan u is dit: u zult alle informatie die wij u hebben toegezonden naar uw regering sturen. U zult vragen dat uw regering onmiddellijk contact opneemt met alle andere aardse landen ongeacht politieke gevoelens. Veel van je fysici, met een ontwikkeling in innerlijke perceptie, hebben geweigerd iets te maken te hebben met de explosie van het waterstofatoom. De explosie van een atoom van inerte stoffen en die van een levende substantie zijn twee verschillende dingen. We houden ons niet bezig met hun weloverwogen besluit om de mensheid te doven en van deze planeet een sintel te maken. Je materialisme zal het oneens zijn met onze poging de mensheid te waarschuwen. Wees gerust, ze zullen ophouden met het exploderen van levengevende atomen, of we zullen alle projecten die daarmee verbonden zijn, elimineren. Onze missies zijn vreedzaam, maar deze toestand vond eerder plaats in dit zonnestelsel en de planeet, Lucifer, werd verscheurd. We zijn vastbesloten dat dit niet opnieuw zal gebeuren. De regeringen op de planeet Shan hebben toegegeven dat we een hogere intelligentie hebben, ze moeten ook toegeven dat we een hogere autoriteit hebben. We hoeven dus niet hun gebouwen binnen te gaan om te weten wat ze doen. We hebben de formule die ze zouden willen gebruiken. Het is niet bedoeld voor vernietiging. Het is jouw doel hier om een ​​ontvankelijkheid te ontwikkelen die we kunnen communiceren met jullie planeet, want door de aantrekking van atomen van lichte stoffen patrouilleren we in jullie universum. Aan uw regering en uw mensen en door hen aan alle regeringen en alle mensen op de planeet Shan, accepteer de waarschuwing als een zegen dat de mensheid kan overleven. Mijn licht, we zullen hier contact blijven houden op deze kegel van ontvankelijkheid.

Van Tassels pogingen om de Amerikaanse regering te beïnvloeden, waren aan dovemansoren gericht, als het hen überhaupt bereikte. De weigering van de regering om met Van Tassel in gesprek te gaan en de berichten die hij van Ashtar stuurde, veroorzaakten een spanning binnen de berichten die volgden met een verhaal dat de regering schilderde als een bondgenoot van duistere en sinistere krachten. Terwijl Van Tassel doorging met het presenteren van berichten, wordt Ashtar gezien als een bevrijdende fysieke kracht in strijd met negatieve ruimtewezens die de aarde en haar bewoners beïnvloeden. Ondanks dit conflict worden de Ashtar-krachten gepresenteerd als superieur aan alle andere krachten in de melkweg, of ze nu hier op aarde zijn of uit de ruimte komen. Op 1 augustus 1952 begon het bericht van Van Tassel als volgt (1952: 33-34):

Onze inspanningen liggen aan de basis van vrede, ware vrede. Veel van jullie hogere autoriteiten door de naties van de planeet Shan hebben alle begrip van het woord, vrede verloren, want zij zijn onder de invloed van de machten van de duisternis. De eerste gedachte die in de geest van degenen in deze duisternis komt, is niet om erachter te komen wat het andere doel van onze visitatie is, maar eerder om ons te vernietigen, om erachter te komen waar we van gemaakt zijn. We kunnen je verzekeren dat al hun inspanningen, gemaakt met de voorwerpen van vernietiging, hen niets zullen baten. Die individuen die met sterfelijke wezens zijn toegewezen in het hogere licht op de planeet Shan, naar believen. We willen niet dat een show wordt opgevoerd, maar ik zal je laten weten dat als de krachten van de oppositie, sterfelijk of anderszins, volharden in hun inspanningen, we 100,000-eenheden een seconde in werking kunnen stellen. Ze zullen zich financieel schamen om mechanische vliegtuigen tegen die snelheid te produceren. Voor de weinigen wiens mentaliteit niet wordt afgeleid, mannen van de wetenschap, zal ik u meedelen dat onze schepen niet zichtbaar konden zijn voor het sterfelijke oog van de mensen van Shan, ware het niet voor de elementen in uw atmosfeer. Een paar verlichte geesten zullen dat begrijpen. Het is moeilijk om een ​​reden te vinden die alle reden heeft verloren. Het is moeilijk voor een sterveling om hogere intelligentie in verschillende stadia te bevatten, ze zijn er zo lang vanaf geweest. Ik zou ook uw regering van deze natie op de hoogte brengen dat de informatie die naar de inlichtingendienst werd gestuurd, vanuit hun eigen kantoor naar buitenlanden werd doorgegeven. In het licht van een vrede voorbij het bevattingsvermogen van sterfelijke wezens, zullen we bij jullie blijven, ik ben Ashtar, commandant, station Schare.

Deze vroege boodschappen weerspiegelen ook de seculiere manier waarop Van Tassel en het Ministerie van Universele Wijsheid buitenaardse wezens beschouwden. Berichten staan ​​vol met technisch jargon en pseudowetenschappelijke informatie. Ashtar en de krachten die hem naar de aarde hebben vergezeld, werden ook gepresenteerd als gevorderde wetenschappers die geavanceerde kennis willen delen met degenen die ervoor kozen om te luisteren. De boodschap van Ashtar op augustus 15, 1952 weerspiegelt deze overtuiging:

Deze vrijgave van waterstof in de atmosfeer van deze planeet zal ervoor zorgen dat de vlammen vele delen van deze planeet even overspoelen. De gezagsdragers, in de regeringen, nemen directe verantwoordelijkheid op zich, niet alleen voor de mensen die deze planeet bewonen, maar ook hun eigen naaste familie, echtgenotes, kinderen, ouders en verwanten zijn hun verantwoordelijkheid, want deze dierbaren zullen niet ontsnappen. jij, in autoriteit, van de regeringen van de planeet Shan, denk twee keer na of je geliefden bij je zouden zijn. Raadpleeg uw fysici, vraag hen naar de parallelle toestand van bevroren evenwicht. Zij zullen u informeren, als zij de waarheid spreken en niet anderszins worden beïnvloed door de krachten van de duisternis, dat dit de waarheid is. Word wakker, jij die alleen degenen zou geloven die je leiden. Sta voor de mensen. Vertel diegenen die invloed hebben op uw mentale beslissingen, dat zij er ook bij betrokken zijn. In het licht van liefde, breng ik je hier een continue straal over, door een ventla die in deze kegel van ontvankelijkheid gestationeerd is op een niveau 72,000 mijlen boven jou, buiten het bereik van valstrikken. Ik zal terugkeren, mijn liefste, ik ben Ashtar (1952: 36-37).

Ondanks de inspanningen en voor de hand liggende bezorgdheid van Van Tassel en het Ministerie, werd de eerste waterstofbom op 1 november 1952 door de regering van de Verenigde Staten ontploft. Rusland volgde dit voorbeeld en testte in 1953 een nog grotere waterstofbom in Siberië. Ondanks de mislukte profetie van Ashtar over de vernietiging van dit deel van de melkweg als de bom werd ontploft, gingen de gekanaliseerde berichten door. Er was echter een belangrijke verschuiving die nu beweerde dat Ashtars troepen verantwoordelijk waren voor het helpen van de planeet en de melkweg om de explosie te overleven en het was alleen door hun geavanceerde capaciteiten en een grootschalige tussenkomst van ruimteschepen dat het leven op deze wereld voortduurde. Inderdaad, Ashtars troepen waren nu actief betrokken bij het helpen herstellen van de schade die door de bommen was aangericht, en er waren ruimteschepen beschikbaar om de planeet te evacueren als dat nodig mocht zijn. Verdere berichten van Ashtar gepubliceerd door Van Tassel in Ik reed een vliegende schotel:

23 januari 1953

Ik ben Ashar, commandant Vela Quadra sector, station Schare. Zoals we jullie hebben verteld, heeft ons centrum het 3-onderstation toegestaan ​​in de wervels van jullie planeet Shan. Elk van deze stations is nu in een positie om elk vijfhonderdduizend ventalas vrij te geven. Ons centrum instrueert me om je te laten weten dat je wederom het gebruik van atoomwapens in oorlogvoering gaat zien. Ik word verder gevraagd om onze dankbaarheid aan u uit te spreken voor het handhaven van deze contacttrilling. In het Licht van ware Liefde en vrede ben ik Ashtar (1953: 46).

Februari 13, 1953

Wees gegroet in liefde en vrede. Ik ben Ashtar, commandant Vela Quadra sector, station Schare. U hebt zojuist gehoord dat de autoriteit die door Schonling Lord God van de 3rd dimensionale sector is verleend, bevoegd is om corrigerende maatregelen te nemen. We brengen een licht energiedraaikolk bij de planeet Shan in een poging om je planeet te stabiliseren. Deze inspanning vereist de gecombineerde krachten van 86-projecties, 9100-golven, van 236,000-ventlas. Onnodig te zeggen dat deze draaikolken uitgebreide schade zullen aanrichten om de onbalans die de mens op Shan heeft gecreëerd, tegen te gaan. Ons centrum strekt zich uit tot uw hun liefde en zegeningen. Mijn licht, ik ben Ashtar (1953: 46-47).

Februari 27, 1953

Groeten in liefde en vrede, ik ben Ashtar, sector Vela Quadra, station Schare, commandant. We willen je instrueren om je voor te bereiden op gewelddadige verstoring van Shan. We hebben onze eerste aanwijzingen voor succes bij het arresteren van de houding van Shan. Mijn liefde, ik ben Ashtar (1953: 47).

Maart 6

Groeten in het licht van liefde en vrede, ik ben Ashtar, Commandant, sector Vela Quadra, station Schare. Ons overzicht van het zonnestelsel van Salon geeft aan dat de andere planeten van dit systeem niet zijn beïnvloed door de acties van de mensen van de planeet Shan. U zult doorgaan met het zien van zeer ongebruikelijke weersomstandigheden. Veel van de ventlas van de onderstations die bij uw planeet zijn gevestigd, zullen zeer actief worden in uw atmosfeer in uw maanden april tot september. Ik word gevraagd om dankbaarheid en felicitaties door te geven aan u vanuit ons centrum. Mijn licht en mijn liefde, Ashtar (1953: 47).

Naarmate de tijd voortschreed, bleven berichten de mensen van de aarde waarschuwen voor een dreigende catastrofe. Kwesties of oorlogen, extreem weer, aardbevingen en een immanente polaire asverschuiving werden allemaal voorspeld door Van Tassel. Om deze informatie aan leden van de groep te communiceren, publiceerde Van Tassel een jaarlijkse nieuwsbrief met de titel "Proceedings of the College of Universal Wisdom." In de "proceedings" bekritiseerde Van Tassel de regering, presenteerde nieuwe en nieuwe wetenschappelijke informatie, voerde aan dat UFO in handen was continu contact met Earthlings, en ging door met het verspreiden van gechannelde berichten. Veel nummers van Proceedings begonnen berichten die werden gekanaliseerd door Van Tassel van 'The Golden Destiny'. Aan het einde van 1953 worden Ashtar en de Ashtar Command echter niet vermeld in de nieuwsbrief.

Hoewel een aantal paranormaal begaafden en channelers in het volgende decennium berichten van Ashtar presenteerden, kregen de berichten van Tuella (Thelma B. Terrill) in de jaren zeventig en tachtig de meeste erkenning. Verwijzend naar eerdere berichten zei Tuella, die Ashtar channelde, “De berichten van het verleden, evenals het heden, dragen dezelfde zorglast voor de mensheid. We veranderen onze bezorgdheid niet met het verstrijken van de tijd. Een oproep van twintig of zelfs dertig jaar geleden is vandaag net zo geldig. Onze berichten hebben op dit moment een toleranter publiek gevonden vanwege de voortdurende uitwisseling. Desalniettemin is de behoefte eraan op dit moment cruciaal - niet alleen voor een verdere nadruk, maar ook voor degenen die ze misschien helemaal niet hebben gezien ”(1970: 1980).

De vroege berichten van Tuella waren gericht op de evacuatie van de planeet Aarde door Ashtar en het Ashtar Commando.

We hebben miljoenen ruimteschepen gestationeerd in de lucht boven uw planeet, klaar om u onmiddellijk op te tillen bij de eerste waarschuwing dat uw planeet om zijn as begint te kantelen. Wanneer dit gebeurt, hebben we maar een zeer korte tijd om u van de oppervlakte te tillen voordat grote vloedgolven uw kustlijnen zullen slaan - mogelijk vijf mijl of meer hoog! Ze zullen een groot deel van uw landmassa's bedekken! Deze vloedgolven zullen grote aardbevingen en vulkaanuitbarstingen ontketenen en ervoor zorgen dat uw continenten zich splitsen en op sommige plaatsen zinken en andere doen opstaan.

We hebben veel ervaring met de evacuatie van planetenpopulaties! Dit is niets nieuws voor de Galactische Vloot! We verwachten de evacuatie op aarde van de Zielen van Licht in vijftien minuten te voltooien - ook al zijn ze van een enorm aantal. We zullen eerst de Souls of Light redden. Op onze grote galactische computers hebben we elke gedachte opgeslagen, elke handeling die je hebt gedaan in dit en vorige levens. Onze computers zijn vergrendeld op de coördinaten waar jullie Zielen van Licht zich bevinden. Bij de eerste indicatie van de noodzaak om te evacueren, zullen onze computers vergrendelen op de locatie van die Zielen waar ze zich op dat moment bevinden!

Nadat de Souls of Light zijn geëvacueerd, zullen de kinderen worden opgetild. De kinderen zijn niet oud genoeg om verantwoording af te leggen, dus zullen ze worden geëvacueerd naar speciale schepen om voor gezorgd te worden totdat ze herenigd kunnen worden met hun ouders. Er zullen mensen zijn die speciaal zijn opgeleid om met hun trauma om te gaan. Velen worden misschien een tijdje ingeslapen om hen te helpen hun angst te overwinnen. Onze computers zijn zo geavanceerd - veel verder dan alles dat ooit op aarde in dit tijdperk is gebruikt - dat ze moeders en vaders van kinderen kunnen lokaliseren waar ze ook zijn en hen kunnen informeren over hun veiligheid. Vergis u niet, uw kinderen zullen tijdens de Grote Evacuatie in veiligheid worden gebracht.

Na de evacuatie van de kinderen zal de uitnodiging worden gedaan aan alle overgebleven zielen op de planeet om zich bij ons aan te sluiten. Dit zal echter maar voor een zeer korte tijd zijn - misschien slechts 15 minuten. Er is geen sprake van dat je genoeg ruimte aan boord van de schepen hebt, maar omdat de atmosfeer tegen die tijd vol vuur, rondvliegend puin, giftige rook zal zijn en omdat het magnetische veld van je planeet zal worden verstoord, zullen we moeten verlaat uw atmosfeer zeer snel of wij, ook, met onze Space Ships, zouden omkomen.

Daarom zal hij die eerst onze Levitatiebalken betreedt eerst worden opgeheven. Elke aarzeling van jouw kant zou het einde betekenen van je Derde Dimensie-bestaan ​​dat je het Fysieke Lichaam noemt. (Tuella 1985: 52-56).

Omdat de beloofde schepen nooit waren aangekomen, begon Tuella's boodschap van directe fysieke interventie naar indirecte spirituele hulp van veraf te verschuiven. Kort voor haar dood publiceerde Tuella Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde (1994) en haar uiteindelijke volume van gekanaliseerde berichten, Een nieuw boek van openbaring (1995), waar ze een apocalyptische versie van de toekomst presenteert, met het argument dat het menselijk ras een ascensie of overgang naar een meer spirituele manier van zijn moet maken als het wil overleven. Haar inleiding tot het materiaal uit 1995 luidt: 'Hier zijn gechannelde berichten en nieuwe geboden die door de troon van de hemelse Vader zijn gedicteerd met betrekking tot een wijdverbreid plan van aanpak dat elke lichtwerker zeker zal motiveren. Deze verhelderende hoeveelheid informatie gaat verder waar het Nieuwe Testament ophoudt en plaatst bij het menselijk bewustzijn dat deel van het werk van de Vader waarover apostel Johannes niet mocht schrijven. "

In de jaren negentig wordt Ashtar voorgesteld als een goddelijke figuur op één lijn met Jezus Christus. [Afbeelding rechts] Als onderdeel van de gepresenteerde richtlijnen door het Ashtar Commando om de boodschappen van verschillende channelers te verenigen, wordt een raamwerk ingesteld dat de goddelijke aard van Ashtar en het Ashtar Commando erkent:

Heer Ashtar is een geascendeerde, onsterfelijke en 'Christus-meester'. Hij is van het ras van de Adam Kadmon HU-mens en is een straalsingang van 'zoon' van degene die bekend staat als Heer Sananda (Jezus) en zijn goddelijke tegenhanger of tweeling -Vlam, en degene die bekend staat als Lord Michael ... die wordt gevormd door de gecombineerde vermenging van hun lichtcodes en essenties (van www.Ashtar.org een website die actief door de groep wordt gebruikt van 1998 tot 2005).

Hoewel de leringen en boodschap nu gericht zijn op een spirituele of bovennatuurlijke Ashtar, vormen de 'Pioneer Voyage' en de 'Lift-Off Experience' centrale elementen van de beweging na 1994. Leden van de groep geloven dat ze aan boord van ruimteschepen kunnen worden geplaatst en actief betrokken kunnen zijn bij het Ashtar Commando, zelfs als ze fysiek hier op Aarde zijn. Door middel van een geleide meditatie en specifieke mantra worden leden geleerd dat ze een "fysieke vibrationele overdracht" kunnen ervaren en dat ze doorlopende, betekenisvolle ontmoetingen met Ashtar hebben gehad.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Veel van de rituele praktijken verbonden aan het Ashtar Commando zijn gericht op het kanaliseren van buitenaardse boodschappen. George Van Tassel promootte oorspronkelijk een vorm van bemiddeling en telepathie. Aanvankelijk werden met de Brotherhood of the Cosmic Christ, wekelijkse channelingsessies gehouden in de ruimte onder de enorme rotsblok bij Giant Rock. Tijdens deze evenementen werd gedacht dat leden in staat waren om in een meditatieve / trance-toestand te gaan waarin ze "resoneerden" met de frequentie van de wezens die de berichten uitzonden. Deze activiteit werd gepresenteerd als een wetenschappelijk proces dat de "ontvanger" de mogelijkheid bood om af te stemmen en berichten te ontvangen die werden uitgezonden. Ze werden nooit overgenomen of bezeten door ET's of Ashtar, maar ze werden gezien als in staat om te werken als speciale zenders van de boodschap, niets meer. Toen Robert Short de Ashtar-boodschappen en het Ashtar Commando begon te promoten, kreeg de channeling van Ashtar een meer 'spiritualistische' vorm van communicatie en mediumschap. Hoewel Short technologieën zoals HAM-radio- en televisiesignalen zou gebruiken om berichten van Ashtar en ET's te ontvangen, werd het merendeel van het ritueel in verband met de communicatie met Ashtar gedaan via vormen van mediumschap en automatisch schrijven. Deze rituele praktijk erkende dat de persoon die de boodschap channelde een vat was waardoor ET en 'hogere lichtwezens' konden communiceren. In feite werd de persoon die de boodschap channelde een passieve ontvanger voor hogere wezens en krachten. Dit type channeling was in tegenspraak met wat werd gepromoot door Van Tassel.

Naarmate de beweging zich ontwikkelde, was een andere belangrijke rituele activiteit de jaarlijkse ruimteschipconventies gehouden in het eigendom van de Giant Rock door Van Tassel. Tijdens deze evenementen reisden duizenden mensen naar de woestijn om UFO-verhalen te delen, op zoek te gaan naar UFO's, beroemde contactees hun ervaringen te vertellen, UFO-souvenirs te kopen en ook mensen zoals Van Tassel communiceren ET-berichten. In 1957 stuurde Life Magazine fotograaf Ralph Crane naar het evenement. Gepubliceerd mei 27, 1957 als het verhaal "Een schotelsessie voor ruimteschippers", het artikel gaf een aantal verslagen van aanwezigen over ET-ontmoetingen en hun reizen op ruimteschepen naar Mars, Venus en de maan. Het artikel noemt Van Tassel en zijn UFO-ontmoeting, samen met gebeurtenissen gerapporteerd door Truman Bethurum, Ruth May Weber en Howard Menger (1957: 117-18).

Toen de beweging zich in de jaren negentig ontwikkelde, werd een nieuwe rituele praktijk opgericht door de groep die een vorm van astrale / etherische lichaamsreizen of lucide dromen herkende die individuen de kans gaf om het leven aan boord van buitenaardse schepen te ervaren. Met de naam "Lift-off Experience" werden leden aangemoedigd om vormen van meditatie en visualisatie te beoefenen die hen in staat stelden om "fysieke trillingsoverdracht" te ervaren. Tijdens deze oefening beweren leden dat ze aan boord zijn van ruimteschepen die een belangrijke rol vervullen voor het Ashtar Commando.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Het geloofssysteem in verband met het Ashtar Commando is gecentreerd rond verschillende charismatische figuren die beweerden dat ze de mogelijkheid hadden om berichten van Ashtar te channelen. Hoewel deze sleutelpersonen als autoriteiten zouden worden erkend, zouden ze niet noodzakelijkerwijs worden gezien door leiders van een bepaalde groep. In plaats daarvan is de uiteindelijke leiding van Ashtar Command gedegradeerd naar de figuur Ashtar, en degenen die zijn boodschap communiceren, worden gezien als belangrijke figuren, maar niet als hoofdverantwoordelijke voor de ET-operaties of Ashtar Command. Enkele van de belangrijkste channelers van Ashtar waren George Van Tassel, Robert Short, Thelma Terrill (Tuella) en Yvonne Cole.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Naarmate de wetenschappelijke kennis van de planeten in het zonnestelsel toenam, werd het duidelijk dat er geen geavanceerde beschavingen waren die op het oppervlak van Mars, Venus of de maan leefden. Dit daagde veel van de eerder gekanaliseerde berichten uit die dingen beschreven als geavanceerde steden op Mars, ruimtebases op de maan en Babylonische typetuinen op Venus. Zoals sommige berichten verschoven om de wezens op andere planeten te beschrijven als spiritueel, etherisch of buitenaards, verschoof ook het verhaal dat met Ashtar werd geassocieerd als een fysiek wezen dat fysieke UFO's beheert. Sommigen zoals Van Tassel, handhaafden het fysieke aspect van de ET's en voerden aan dat er een samenzwering van de Amerikaanse regering was en dat kennis over de bases op de maan gewoon voor het publiek verborgen werd gehouden. Van Tassel claimde het volgende:

De Gassendi-krater heeft een maanbasis waarvan de regering al sinds 1954 op de hoogte is en deze basis staat al duizenden jaren op de maan. De Amerikaanse regering vliegt sinds 1956 met anti-zwaartekrachtschepen. De Amerikaanse regering heeft sinds de jaren zestig informatie verdoezeld over verschillende buitenaardse activiteiten op Mars. (Interview met George Van Tassel uit 1960)

Moorden op president Kennedy, Mairtin Luther King, Malcom X en Robert Kennedy “hebben allemaal te maken met een algemeen beleid. Ze werden vermoord omdat ze iemand in de weg zaten, of om een ​​reden te creëren voor een toekomstig doel ”(Van Tassel 1968: 9).

De Grote Piramide van Gizeh, [sp] Egypte, is de enige bestaande structuur op aarde die na 25,816-jaren nog intact is. Het is de grootste energiecentrale die op deze planeet is gebouwd. Op het moment van gebruik zou het meer vermogen kunnen leveren dan de generatoren van Niagara Falls in duizend jaar konden produceren (Van Tassell 1972: 9).

Een van de meest controversiële aspecten van Van Tassels boodschap was zijn interpretatie van de Bijbel. Hoewel deze vorm van analyse nu gebruikelijk is, beroemd gemaakt door Erich von Daniken in zijn boek Chariots of the Gods? (1968) en later gepromoot door andere UFO-religieuze groepen zoals de Raëliaanse Beweging in de jaren 1970, in de jaren 1950 veroorzaakte het controverse. Van Tassel geloofde dat de Bijbel ware informatie bevatte over buitenaardse activiteit op aarde, informatie die destijds door de religieuze autoriteiten verkeerd werd geïnterpreteerd en verkeerd werd voorgesteld.

Hij interpreteerde bijbelse passages om te beweren dat mensen hier op aarde gezaaid waren, dat ET's die voor het eerst naar de aarde reisden in ruimteschepen mannelijk waren en ze deelden met 'Eva' die 'de hoogste vorm van lager dierenleven op aarde' was. Jezus was een wezen uit de ruimte dat zich vrijwillig aanmeldde om hier te komen om mensen te helpen evolueren. Hij geloofde dat Jezus niet stierf tijdens de kruisiging, maar werd "opgenomen in een transistorstraal." Maria (de moeder van Jezus) was ook uit de ruimte en de drie wijze mannen die de ster van Bethlehem volgden, werden vanuit de ruimte gestuurd om toezicht te houden de geboorte. Van Tassel schrijft bijvoorbeeld in Wanneer sterren naar beneden kijken (1976: 140):

Door zorgvuldig te lezen Matthew 1: 18-25 is het duidelijk dat Joseph de echtgenoot van Maria werd "voordat ze samen kwamen" nadat "ze werd gevonden met een kind." In Matthew 1: 25 wordt het duidelijk gemaakt dat "Joseph haar niet kende. "Het is duidelijk dat Jozef dezelfde was als een stiefvader van Jezus. Er was geen bloed van Jozef in Jezus.

Maria is een van de ruimtemensen; een van de 'mannelijke en vrouwelijke' die God creëerde (Gen. 1: 27) voordat hij Zijn Werk beëindigde (Gen. 2: 2), en voordat de kruising van Adam en Eva plaatsvond.

Maria bood zich aan voor de opdracht om, door geboorte, naar de aarde te brengen, een zoon van het Adamische ras van de mens. Jezus accepteerde ook de opdracht, wetend voor zijn Aardse geboorte, wat het inhield.

Er was ook een aanzienlijk probleem met de voortdurende mislukte profetieën die plaatsvonden binnen de Ashtar Command Movement. Het leek duidelijk dat berichten die de nakende komst van de Ashtar Command-troepen aangeven, fout waren. De meeste berichten die vanuit Ashtar in de 1950s en 1960s worden gekanaliseerd, hebben gedetailleerde verslagen van massa-landingen, grootschalig contact tussen ET's en aardbewoners, complexe reddingsoperaties en zelfs massale evacuaties van mensen van de planeet. Deze tekortkomingen begonnen een tol te eisen van de Ashtar Command Movement, vooral omdat er geen centraal gezag was om de berichten te filteren of een duidelijke reactie te geven om de verwarring en ellende te verlichten die veroorzaakt werd door de voortdurende mislukte profetie.

AFBEELDINGEN

Afbeelding #1: foto van George Van Tassel.
Afbeelding #2: Foto van de "Integratron" rond 2012.
Afbeelding #3: foto van dominee Robert Short.
Afbeelding 4: foto van Tuella (Thelma B. Terrill).
Afbeelding #5: afbeelding van Ashtar en Jezus Christus.
Afbeelding #6: foto van de 1957 Giant Rock-conventie.

Referenties **

** Tenzij anders vermeld, is het materiaal in dit profiel ontleend aan Helland 2000, 2003a, 2003b

Bishop, Gregory en Kenn Thomas. 1999. "Bezingende bewoners: de gigantische rotsconventies." Fortean Times 118.

George Van Tassel 1964 interview.1964. Betreden via https://www.youtube.com/watch?v=g7zC–A_mEk op 20 2016 november.

Helland Christopher. 2003a. "Van buitenaardsen tot ultraterrestrials: de evolutie van het concept van Ashtar." Pp. 162-78 in UFO-religies . bewerkt door Christopher Partridge. Londen: Routledge.

Helland, Christopher. 2003b. "Het Ashtar Commando." Pp. 497-518 in Encyclopedic Sourcebook of UFO Religions , uitgegeven door James R. Lewis. New York: Prometheus Books.

Helland, Christopher. 2000. "Het Ashtar Commando." Pp. 37-40 in UFO's en populaire cultuur: een encyclopedie van hedendaagse mythe , uitgegeven door James R. Lewis. Santa Barbara: ABC-CLIO.

Life Magazine. 1957. "Een schotelsessie voor ruimteschippers," mag 27.

Tuella. 1985. Ashtar: A Tribute. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Van Tassel, George. 1976. Wanneer sterren naar beneden kijken. San Diego: Trade Services-publicaties.

Van Tassel, George. 1968. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 8 (7).

Van Tassel, George. 1957. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 5 (4).

Van Tassel, George. 1952. Ik reed een vliegende schotel. Los Angeles: New Age Publishing.

von Daniken, Erich, 1968. Strijdwagens van de goden? Berkeley Publishing.

AANVULLENDE HULPBRONNEN

Van Tassel Books

Van Tassel, George. 1968. Religie en wetenschap samengevoegd. Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.

Van Tassel, George. 1958. De Raad van Zeven Lichten. Los Angeles: DeVorss & Co.

Van Tassel, George. 1956. Into This World and Out Again. Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.


Van Tassel video-opnames en interviews

1964-interview (redelijk gebruik auteursrecht voor niet-commercieel en academisch gebruik)
https://www.youtube.com/watch?v=g7zC–A_mEk

Opnamen van Giant Rock UFO-conventies

1958 https://www.youtube.com/watch?v=LEk4HVI0v4M

1956 https://www.youtube.com/watch?v=C8AAn7ShgFE

Tuella Books

Tuella. 1995. Een nieuw boek van openbaring . New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1994. Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde. New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1983. Heer Kuthumi: Wereldboodschappen voor het komende decennium. Deming, New Mexico: Guardian Action Publications.

Tuella. 1982. Project Wereldevacuatie. Deming, New Mexico: Guardian Action Publications.

Geselecteerde werken op Ashtar

Blomqvist, Hakan. 2016. The Two Lives of George Van Tassel. Blog van Hakan Blomqvist. 6 september 2016. http://ufoarchives.blogspot.ca/2016/09/the-two-lives-of-george-w-van-tassel.html

Bishop, Gregory en Thomas, Kenn 1999. "Bezingende bewoners: de gigantische rotsconventies." Fortean Times 118.

Gulyas, Aaron John 2013. Extraterrestrials and the American Zeitgeist: Alien Contact Tales Sine the 1950's. Londen: McFarland and Company.

Kersteller, Todd. 2015. Inspiratie en innovatie: religie in het Amerikaanse Westen. Oxford: Wiley and Sons.

Kort, Robert. 1952. Out of the Stars: A Message from Extraterrestrials. West Conshohocken, PA: Infinity Publishing. Opnieuw gepubliceerd door Six Star Publishing 2003.

Stollznow, Karren. 2014. Taalmythen, mysteries en magie. Palgrave MacMillan: Londen.

Tuella. 1995. Een nieuw boek van openbaring. New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1994. Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde. New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1985. Ashtar: A Tribute. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Tuella. 1983. Heer Kuthumi: Wereldboodschappen voor het komende decennium. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Tuella. 1982. Project Wereldevacuatie. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Van Tassel, George. 1976. Wanneer sterren naar beneden kijken. San Diego, CA: Trade Services-publicaties.

Van Tassel, George. 1972. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 9 (9).

Van Tassel, George. 1971. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 9 (8).

Van Tassel, George. 1969. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 8 (10).

Van Tassel, George. 1968. Religie en wetenschap samengevoegd . Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.

Van Tassel, George. 1958. De Raad van Zeven Lichten. Los Angeles: DeVorss & Co.

Van Tassel, George. 1956. Into This World and Out Again. Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.

Van Tassel, George. 1952. Ik reed een vliegende schotel. Los Angeles: New Age Publishing.

Publicatie datum:
17 november 2016

Deel