Unarius Academy of Science

Unarius Academy of Science

Oprichters: Ernest L. Norman (1904-1971), aka Archangel Raphiel en Ruth E. Norman (1900-1993), aka Archangel Uriel

Geboorteplaats: Uriel werd geboren in Indianapolis, Indiana. De geboorteplaats van Raphiel is onbekend.

Geboorteplaats van Unarius: Los Angeles in 1954

Huidige directeur: Charles Louis Spiegel, ook bekend als Antares (Update: Spiegel sterft op 22 december 1999)

Sacred or Revered Texts: Unarius Academy of Science-publicaties. The Normans en Spiegel hebben ongeveer 125 teksten geschreven, die worden gedrukt door de eigen uitgeverij van de UAS. De auteurs beweren het materiaal voor de teksten te ontvangen van geavanceerde intelligente wezens die leven op niet-atomaire werelden met een hogere frequentie. The Normans en Spiegel hebben ook meer dan 100 videoprogramma's gepubliceerd die momenteel worden uitgezonden op 30 openbare televisiestations.

Groepsgrootte: Unarius beweert meer dan 500,000-studenten wereldwijd te hebben. Adam Parfrey, een freelance schrijver wiens onderzoek naar Unarius observationeel onderzoek heeft omvat, beweert dat het aantal studenten thuisstudie waarschijnlijk minder is dan 1000. Hij merkt op dat de lezingen en vergaderingen die wekelijks worden gehouden op het hoofdkantoor in El Cajon meestal ongeveer 60-leden trekken (Parfrey: 16).

geschiedenis:

De Unarius Academy of Science is een van belasting vrijgestelde, educatieve stichting zonder winstoogmerk met als centrum El Cajon, Californië. Het doel van de Academie is om het 'verbindende en hogere spirituele begrip van bewustzijn als een evolutionair mandaat te onderwijzen dat kan worden bereikt door alle individuen die op zoek zijn naar de zin van het leven'. Het woord Unarius is een acroniem voor Universal Articulate Interdimensional Understanding of Science (Unarius Academy of Science: 4).

De oprichters van de Academie, Ernest en Ruth Norman (respectievelijk aartsengelen Raphiel en Uriel), ontmoetten elkaar in 1954 in Los Angeles op een paranormaal begaafde conventie, waar Ernest, een wetenschapper, elektronisch ingenieur, dichter en helderziende, een lezing gaf over 'Innerlijk contact van de Hogere wezens ”(UAS: 6). Het was op de conventie dat ze de Unarius-missie bedachten. Ze richtten al snel de Unarius Educational Foundation op om de aard van de mens, zijn spirituele evolutie en zijn verbinding met het universum te bestuderen.

De volgende 17 jaar waren bouwjaren voor Unarius. Gedurende deze tijd namen de Noormannen deel aan spiritistische conventies en evenementen om hun boodschap te verspreiden. Ze schreven ook 20 boeken, waaronder Ernest's Voice of Venus, een inleiding tot de overtuigingen van Unarius. De Noormannen waren in staat om een ​​klein aantal aanhangers te verzamelen vóór Raphiel's dood of, in Unarius-termen, zijn "overgang naar de hogere gebieden van lichtwerelden" in 1971 (UAS: 6).

Unarius onderging grote veranderingen na de dood van Ernest. Ruth, een charismatische en flamboyante nieuwe leider, voorzag de groep (Kossy) van een geweldige infusie van energie en motivatie. Ze richtte in 1972 het hoofdkantoor van Unarius op in El Cajon, nabij San Diego. Drie jaar later richtte ze het Center for New World Teaching op voor de studie van Unarius-leringen en onderwijs aan studenten. Ze verhoogde ook de zichtbaarheid van de groep aanzienlijk door boeken en video's te publiceren over informatie over de interdimensionale wetenschap van het leven die ze na Ernest's dood van hogere wezens had ontvangen.

Door haar dood op 93-leeftijd had Ruth over 80-boeken gepubliceerd en geholpen bij het maken van bijna 100-video's en drie lange films (UAS: 6). Ze had ook toezicht gehouden op de oprichting van andere Unarius-centra in Fort Lauderdale, Florida, Toronto, Vancouver, Engeland, Nieuw-Zeeland, Nigeria en Polen. Ruth was de belangrijkste leider in het bereiken van grotere zichtbaarheid voor Unarius (Kossy). Meer Unarius-centra worden momenteel gepland voor Madrid en Barcelona, ​​Spanje, Turijn en Rome, Italië, Roemenië en de Tsjechische Republiek.

Na haar dood werd Dr. Charles Spiegel (ook bekend als Antares) directeur. Spiegel (geboren in 1960), student en docent aan Unarius sinds 1921, heeft meer dan 30 boeken geschreven of co-auteur voor de Academie, waaronder I, Bonaparte, een autobiografie over zijn vorige leven als Napoleon van Frankrijk. Antares ervoer zijn eerste roeping bij Unarius toen hij in de jaren veertig studeerde aan de University of Southern California. Toen hij op een avond op een postkantoor werkte, kreeg hij een visioen van een mooie vrouw die op hem lachte. "Ik ben nooit het gevoel vergeten dat iemand van me hield", zei hij (Rother: B1940). Toen hij enkele jaren later de Noormannen ontmoette in hun huis in Glendale, realiseerde hij zich dat zijn visioen van Ruth was geweest. Spiegel werd dus gedwongen tot Unarius en heeft sindsdien de Academie gediend.

De media begonnen Unarius aan het eind van de jaren tachtig te verslaan, omdat de groep beweerde dat het aantal leden was gegroeid tot ongeveer 1980 en de aantrekkingskracht internationaal was geworden. Lokale publicaties zoals de Los Angeles Times en The San Diego Tribune begonnen met het afdrukken van korte hoofdverhalen over Unarius. Sommige van deze verhalen, zoals Mike Granberry's 'Spiritual Group Delves Into Past Lives for Answers', stuitten op vijandigheid van de groep. De Academie werd het onderwerp van veel aandacht van de media na de massale zelfmoord van de Heaven's Gate-groep in maart 10,000. De leden ervan houden echter vol dat Unarius absoluut geen plannen heeft voor massale zelfmoord, en evenmin heeft het enige andere apocalyptische neigingen. In schril contrast daarmee benadrukken de leden de noodzaak om te leven als de Pleiadeërs in 1997 arriveren. Bovenal kijkt Unarius uit naar de komst en de daaropvolgende komst van vrede en universeel onderwijs op aarde (Noriyuki: A2001).

overtuigingen

De Unarius Academy of Science leert dat de menselijke samenleving al vele honderdduizenden jaren achteruitgaat. Gedurende deze tijd is de mens langzaamaan zijn zoektocht naar meer zelfbegrip, hoger bewustzijn en een spirituele verbinding met de rest van het universum vergeten. Het belangrijkste is dat de mens het contact met zijn spiritualiteit heeft verloren, in het bijzonder zijn spirituele evolutie (UAS: 13). Deze achteruitgang heeft geresulteerd in eonen van oorlog, haat, armoede en ziekte. De uitvinding en ontploffing van atoomwapens in de 21e eeuw was de "laatste druppel" (Granberry: 5: 1).

De regressie van de mensheid zal in 2001 ten einde komen. Volgens medeoprichter Ruth Norman zullen buitenaardse wezens, de Pleiadeans genaamd, naar de aarde komen en een "spirituele renaissance van de mensheid" initiëren. Als galactische missionarissen zullen de Pleiadeërs kennis brengen die de mensheid in staat zal stellen eindelijk vrede te bereiken en een einde te maken aan alle oorlog, armoede en andere plagen. Daarna zullen de missionarissen de aarde uitnodigen om zich bij de Interplanetaire Confederatie van Planeten aan te sluiten, een groepering van drieëndertig planeten in onze melkweg. De aarde zal het drieëndertigste en laatste lid zijn (Rother: B1).

De landing van de Pleiadeans

Op 12 oktober 1984 ontving Ruth een bericht van Alta, de wetenschappelijke leider van de planeet Vixall. Alta zou haar hebben laten weten dat in 2001 een enkel ruimteschip van de planeet Myton naar de aarde zal komen en zal landen op een ondergedompeld Atlantis ergens in de Bermudadriehoek. De komende negen jaar zullen nog eenendertig andere schepen volgen, elk met 1000 "Space Brothers" (Hoversten: 2A, Rother: B1). Tegen 2010 zullen de 32 ruimteschepen zich verzameld hebben op een stuk land van 73 hectare (voor hen gekocht door Unarius) nabij El Cajon, Californië. Dan zullen de schepen in elkaar grijpen om een ​​nieuwe campus te vormen voor de opleiding van alle mensen over onderwerpen als de verbinding van de mens met het universum en de spirituele evolutie van de mens. De eerste vertegenwoordigers zijn de Pleiadeans van het Pleiadean cluster van zeven planeten in het sterrenbeeld Stier (Hoversten: 2A, Rother: B1).

Unarius vergelijkt de rol van de Pleiadeërs en de andere "Ruimtebroeders" met die van missionarissen of het Peace Corps, een rol van liefde, vrede en opvoeding. De missionarissen, die allemaal op "hogere spirituele frequenties" opereren dan mensen, zullen een "spirituele renaissance" beginnen en de mensheid de weg naar vrede en harmonieus samenleven leren. De basis van de menselijke samenleving zal veranderen: wetenschap, overheid, religie, onderwijs. Er zal een grote verschuiving plaatsvinden in de "psychodynamica" van alle mensen. Als gevolg van deze transformatie zullen mensen gedwongen worden om een ​​einde te maken aan alle oorlog, armoede, ziekte, vervuiling en andere plagen van de mensheid (Alta: 11-14). Zodra de spirituele renaissance is begonnen, zal onze planeet worden uitgenodigd om lid te worden van een Interplanetaire Confederatie met de Ruimtebroeders. De aarde zal het drieëndertigste en laatste lid zijn. Tot aan haar dood zou Ruth de ambassadeur van de aarde zijn in de spirituele renaissance (Granberry: 5: 1).

De datum van de aankomst van de Pleiadeans in 2001 was niet de eerste die Ruth voorspelde. Oorspronkelijk zou de aankomst plaatsvinden op een bepaalde datum in 1974. Unarius deed zijn uiterste best om de landing voor te bereiden. Ruth, die de ambassadeur van de aarde bij de Pleiadeërs zou worden, gaf veel van haar 'aardse' bezittingen weg, behalve de ingewikkelde gewaden die ze had gekocht om te dragen tijdens een reis met de Ruimtebroeders. Spiegel, de tweede leider van Ruth, deed zelfs navraag bij de federale overheid of de Nationale Garde de landing moest beveiligen. Toen er echter geen ruimteschepen arriveerden, werd de datum opnieuw ingesteld op 1975. Na geen aankomst in 1975, voorspelde Ruth een andere datum in 1976. De datum van 1976 ging ook zonder succes voorbij. De datum werd opnieuw gereset toen Ruth het bericht van Lycenius ontving. Diana Tumminia geeft een gedetailleerd verslag van de mislukte landingsdata en de ijdele voorbereiding van Unarius in "How Prophecy Never Fails: Interpretive Reason In a Flying-Saucer Group."

Past Life Therapy en Interdimensional Science

De leringen van Unarius bieden een “wetenschap van het leven” -curriculum gebaseerd op twee hoofdideeën: reïncarnatie en beheersing van het lichaam-geest-systeem. Om dit laatste te ontwikkelen, moet men een volledig begrip krijgen van de rol van reïncarnatie in spirituele evolutie. Volgens Unarius heeft elk individu miljoenen levens geleefd op veel verschillende plaatsen, inclusief de aarde en andere planeten in onze melkweg. Om spiritueel vooruitgang te boeken, moet het individu zich bewust worden van zijn vorige levens en de verbindingen daartussen (UAS: 13-14). Unarius gelooft dat alles wat er in het leven gebeurt, het resultaat is van gebeurtenissen in vorige levens. Alle positieve en negatieve gebeurtenissen, van tragedies tot groot geluk, zijn het resultaat van ervaringen uit vorige levens. Dit concept is vergelijkbaar met het concept van karma in het boeddhisme. Alles gebeurt met een reden, en de levens van een individu zijn allemaal onderling afhankelijk (UAS: 19-21).

Ruth Norman zou 55 levens op aarde hebben geleefd. In haar vorige levens beweerde ze Maria van Bethanië, de Boeddha, Mona Lisa, Socrates, Benjamin Franklin, Henry VIII, koning Arthur, Karel de Grote, Confucius, koningin Elizabeth I, Peter de Grote, Johannes Kepler, koning Poseid van Atlantis te zijn geweest. , en anderen. Ernest Norman beweerde dat hij Jezus van Nazareth was (hij had vermoedelijk de kruisigingslittekens om het te bewijzen), Osiris en Satan; hij overwon uiteindelijk zijn satanische neigingen door de praktijken van Unarius te volgen. Toevallig beweert Charles Spiegel, de huidige directeur, Napoleon en Pontius Pilatus te zijn geweest. de Romeinse leider die opdracht gaf tot de dood van Jezus (Kossy).

Zodra een persoon zich bewust wordt van zijn vorige levens, kan hij beginnen met het oplossen van onopgeloste problemen uit zijn vorige levens. De problemen van vorige levens van Unarius-leden variëren enorm. In hun vorige levens waren sommigen cultleiders met dominante persoonlijkheden; anderen waren onderdanig of fysiek mishandeld (Noriyuki: A3). Ernest Norman en Charles Spiegel waren respectievelijk Satan en Pontius Pilatus. Elk overwon zijn problemen door te volgen wat Unarius Past Life Therapy noemt. Past Life Therapy helpt studenten de "interdimensionale" aard van hun bestaan ​​te begrijpen. De term interdimensionaal verwijst naar de verbinding tussen het verleden, het heden en de toekomst. Zodra een individu zijn verleden en de verbinding met het heden volledig begrijpt, kan hij uitkijken naar de toekomst (UAS: 13-14).

Zo wordt het individu gewekt voor zijn spirituele evolutie. Nu kan hij echt beginnen met vooruitgang te boeken naar een grotere spiritualiteit, of een 'hoger bestaansniveau', zoals Unarius het noemt. Door Past Life Therapy te volgen, kan het individu zijn bewustzijn uitbreiden en de interdimensionale realiteit van het universum realiseren: dat in onze melkweg, op miljoenen buitenaardse planeten, miljarden andere intelligente spirituele wezens ook werken aan hun spirituele evolutie. Veel van deze "Ruimtebroeders" bevinden zich op veel hogere spirituele niveaus dan mensen. Daarom kunnen mensen op aarde een beroep doen op de Ruimtebroeders voor hulp bij hun spirituele evolutie (Granberry: 5: 1).

Leden van Unarius hebben voortdurend contact met de Space Brothers, die op planeten als Vixall en Myton leven. De Noormannen hadden de meeste communicatie met hen, maar ook andere leden, de zogenaamde "contacten", communiceren regelmatig en geven de berichten van de Ruimtebroeders door. Veel berichten geven advies over spirituele evolutie, maar andere hebben betrekking op andere onderwerpen. Met de hulp van de Space Brothers boeken studenten meer vooruitgang in hun evolutie. Daarom wordt genezing van binnenuit gedaan, maar met hulp van buitenaardse wezens (Granberry: 5: 1).

Leven, dood en het oneindige concept van kosmische schepping

Interdimensionale wetenschap verklaart ook de dichotomie van leven en dood volgens Unarius. De dood betekent niet het einde van iemands bestaan. Het is eerder een springplank naar een hoger bestaansniveau. Toen Ernest bijvoorbeeld in 1971 stierf, bereikte hij een grotere staat van evolutie op een andere planeet in zijn geval, Mars. Nu, zevenentwintig jaar na zijn dood, heeft hij nog steeds zijn hoofdkwartier op Mars. Hij communiceerde constant met Ruth terwijl ze nog leefde, en hij communiceert nu regelmatig met andere Unarius-leden (Rother: B1). Voor Unarians is de dood een tijd voor hogere evolutie, mogelijk op een andere planeet. Gedurende honderdduizenden jaren leven individuen op duizenden verschillende planeten in verschillende sterrenstelsels (Kossy). Omdat iemands spirituele evolutie eeuwig is, gaat de cyclus van leven, dood en bewegen voor altijd door.

Door voortdurende vooruitgang in zijn spirituele evolutie, kan het individu het ultieme doel bereiken, "psychische bevrijding". Op individueel niveau houdt psychische bevrijding gemoedsrust, onsterfelijkheid van de ziel en bevrijding van de mentale en emotionele problemen van de aarde in. Op een breder niveau ontwikkelt het individu een begrip van het oneindige concept van kosmische schepping. Unarius 'term voor God. Volgens Unarius is het oneindige concept van kosmische schepping synoniem met energie. Het leeft in elk individu; wanneer het individu van zijn 'god-zelf' leert en zijn isolement van het universum loslaat, vindt hij de hogere eigenschappen van zijn spiritualiteit. Daarom kan er geen dood zijn, alleen een continuïteit van bewustzijn (UAS: 19-21).

Unarius als een religie

Unarius heeft altijd ontkend dat het een religie is, of zelfs een filosofie. Volgens directeur Spiegel:

De leer van Unarius is geen filosofie; het is een interdisciplinaire benadering om het leven zelf te begrijpen. Om een ​​dergelijk begrip te verwerven, moet het gebaseerd zijn op de fundamentele fundamentele principes waardoor het leven functioneert. Unarius is een wetenschap van het leven, onderwijst niet als religie en functioneert niet als religie. Iedereen moet de psychodynamische functies van zijn / haar geest leren kennen, samen met het brein / lichaamssysteem. Dan ontwikkelt men een groter bewustzijn van zijn mentale functie en van het oneindige concept van kosmische schepping en van zijn doel en plaats in het universum.

Unarius is geen religie omdat het het recept is om zichzelf te genezen van de rituelen van dogmatische leringen… De lering van deze organisatie is om de persoon te bevrijden van oude overtuigingen.

Unarius heeft elke suggestie van religieuze status krachtig ontkend sinds de tijd dat externe bronnen de groep begonnen te ondervragen over de mogelijke religieuze onderbouwing ervan. Unarius zegt bijvoorbeeld dat het niet als een religie kan worden beschouwd omdat heel veel van zijn overtuigingen niet lijken op de overtuigingen van een gevestigde religie (Ellwood: 41: 398). Het beweert dat het volledig op wetenschap is gebaseerd en als zodanig "voorbij de beperkingen van religie" gaat. Interdimensionale wetenschap, bijvoorbeeld, is als niets dat in religies wordt aangetroffen, omdat ze het verleden, het heden en de toekomst verklaart; in tegenstelling tot religies, houdt de uitleg ervan niet op bij de dood (UAS: 22). De enige belangrijke geloofstraditie waarmee Unarius zichzelf heeft vergeleken, is het boeddhisme, dat het "doel van Unarius om te evolueren" deelt.

Veel van de schijnbare kenmerken van Unarius suggereren echter dat Unarius een religie is (Tumminia: 157). Volgens de sociologen Rodney Stark en William Bainbridge is een religie een systeem van algemene compensatoren gebaseerd op bovennatuurlijke aannames. Compensatoren zijn "postulaties van beloning volgens verklaringen die niet gemakkelijk vatbaar zijn voor ondubbelzinnige evaluatie." Bovennatuurlijke aannames zijn vervolgens evenzo niet-empirisch en in wezen verbeterbaar.

Deze compensator-bovennatuurlijke aanname tandem is zeer uitgesproken in veel of Unarius 'overtuigingen en praktijken. Het concept van de Ruimtebroeders en de profetie van hun komst vormen bijvoorbeeld een realiteit die zowel een compensator als een bovennatuurlijke veronderstelling is. Het bestaan ​​van de Space Brothers is in wezen een bovennatuurlijke veronderstelling die door empirisch bewijs kan worden verbeterd (Stark en Bainbridge). De profetie van de komst van de Ruimtebroeders vormt daarentegen een compensator; het is de belofte van beloningen voor Unarische inspanningen op aarde. In vergelijking met mensen hebben de Space Brothers superieure intelligentie en kracht in termen van hun spirituele evolutie. Daarom is er een kwalitatief, in tegenstelling tot kwantitatief, verschil tussen de Ruimtebroeders en mensen. In een bredere context belooft de komst de vereniging van Unarians en hun galactische mentoren.

Net als sommige oosterse religies gelooft Unarius in reïncarnatie, de verbinding tussen levens en het vermogen om vorige levens te identificeren. Het Unarius-concept van de verbinding tussen levens vertoont overeenkomsten met het concept van karma in het boeddhisme, hoewel ze in sommige opzichten verschillen. Volgens Unarius gebeurt alles in het leven om een ​​reden die voortkomt uit vorige levens (UAS: 19-21). Elk individu kan zijn leven traceren naar oorzaken uit zijn vorige levens. Bijgevolg beperkt de therapie zich niet tot het huidige leven; het omvat elk leven dat het individu zich kan herinneren, en misschien meer levens (Noriyuki: A3). Past Life Therapy, mogelijk de fundamentele therapie van Unarius, hielp Ernest een vorig leven als Satan te overwinnen (Granberry: 5: 1). Het concept van Satan en, meer in het algemeen, van goed en kwaad suggereert de onhandige invloed van het westerse religieuze denken op Unarius 'overtuigingen.

Unarius vertrouwt ook op praktijken die lijken op die van religies. Channelen is het beste voorbeeld. Tot zijn dood was Ernest de hoofdontvanger van buitenaardse boodschappen. Na zijn dood werd Ruth de voornaamste ontvanger (Tumminia: 157). Ze ontving gemiddeld veel meer berichten dan Ernest en schreef al snel boeken, maakte video's en voorspelde aankomst op basis van de berichten. Het lijkt erop dat er voor Unarius altijd meerdere channelers zijn geweest, vooral na de dood van Ruth (Hoversten: 2A). Channeling is een praktijk die wordt gebruikt door verschillende soorten nieuwe religieuze stromingen en oudere religieuze tradities. Unarius heeft ook andere rituelen die religie suggereren (Tumminia: 157). Meerdere keren per jaar heeft de Academie miniparades en bijeenkomsten van bijzondere betekenis, waarvan het belangrijkste het Interplanetary Conclave of Light is, dat in oktober wordt gehouden en dat doorgaans wordt getrokken door 50- en 100-bezoekers.

Een van de meest overtuigende bewijzen van Unarius 'religieuze neigingen zijn de heilige geschriften. In totaal hebben de Normans en Spiegel ongeveer 125 teksten geschreven die dienen als de geschriften van de groep. Het totale volume overtreft dat van de Bijbel veruit. De teksten bieden een breed scala aan informatie, van verhalen over vorige levens tot levensadvies tot voorspellingen voor de toekomst. In combinatie met video's en andere informatiebronnen die door Unarius zijn geproduceerd, vormen de teksten ongetwijfeld het Unarius-systeem van overtuigingen en praktijken en dienen ze als leidraad voor individuen (Tumminia en Kirkpatrick: 94). De teksten staan ​​natuurlijk vol met informatie die religie suggereert. Een goed voorbeeld is de profetie van de komst van de Space Brothers zoals voorspeld door Ruth. Deze profetie lijkt sterk op de beschrijvingen van Stark en Bainbridge van compensatoren en bovennatuurlijke veronderstellingen.

Het hoogtepunt van Unarius 'praktijken en overtuigingen, waaronder rituelen, heilige geschriften, geloof in niet-empirische werkelijkheden en profetie, verschaffen een systeem van betekenis en doel (Tumminia en Kirkpatrick: 94-96). Principes zoals Past Life Therapy, interdimensionale wetenschap en de algemene Science of Life verschaffen alle Unarius-studenten een middel om het menselijk bestaan ​​in zijn vroegere, huidige en toekomstige vormen te begrijpen. Kortom, het doel van het menselijk bestaan ​​is om spiritueel te evolueren, waardoor we naar steeds grotere rijken van spiritualiteit gaan en uiteindelijk een begrip ontwikkelen van het Oneindige Concept van Kosmische Creatie. Het systeem van overtuigingen van Unarius kan alle verschijnselen bevestigen, verklaren of verdrijven, en beantwoordt zo aan alle betekenisvragen voor Unarians. Het geloofssysteem van Unarius verschilt enorm van de geloofssystemen van veel gevestigde religies. Uiteindelijk zijn de verschillen echter vooral oppervlakkig. In geloofsopbouw, betekenis en praktijk noemt Unarius zichzelf als een religie.

Leiderschap

De relatie tussen Ernest en Ruth veranderde enorm tijdens de gecombineerde 40 jaar dat ze Unarius leidden. Vanaf de conceptie van Unarius tot de dood van Ernest in 1971 was hij de intellectuele, voornaamste channeler, en dus de belangrijkste leider (Kossy). Na zijn dood nam Ruth echter niet alleen de belangrijkste leidende rol op zich, maar paste ze deze in grote mate aan. Het toegenomen aantal berichten dat ze ontving en haar constante activiteit hielpen Unarius onmiddellijk veel sneller te groeien dan onder leiding van Ernest. Bij haar overlijden in 1994 had Unarius een enorme groei en zichtbaarheid bereikt (Kossy). Met haar dood kwamen echter vragen over de opvolging van het leiderschap van Unarius.

De identiteit van de opvolger van Ruth stond nooit in twijfel. Charles Spiegel (Antares) was een vrome Unarian sinds de vroege dagen van de groep. Hij was student en professor aan de Academie en Ruths rechterhand. In de jaren zeventig en tachtig, terwijl Ruth berichten channelde, boeken schreef en meer zichtbaarheid kreeg voor Unarius en zichzelf, nam Spiegel een groot deel van de verantwoordelijkheid op zich om dingen te laten werken (Rother: B1970). Spiegel's ervaring met het leiden van Unarius suggereert zeker dat hij in staat is om Unarius vanuit administratief oogpunt te leiden.

Het kan echter heel moeilijk voor hem zijn om Ruths charisma te evenaren. Tijdens haar tijd als leider heeft Ruth enorm veel voor Unarius bereikt. Ze had veel van de kenmerken van een bekwaam publiek figuur: intelligentie, enthousiasme en een positieve instelling, naast een grote glimlach en warme persoonlijkheid. Voor haar dood zou ze haar volgelingen hebben verteld om haar geliefde "Space Cadillac" in vorm te houden; ze beloofde dat ze met de Pleiadeans zou terugkeren om het in 2001 op te eisen (Tumminia: 157). Ruth heeft ook veel gedaan om de groep voor haar dood te institutionaliseren. Ze koos Spiegel als haar opvolger en stelde verschillende doelen die hij moest volgen; het hoofdkantoor in El Cajon werd georganiseerd, met specifieke administratieve en functionele functies; en andere centra werden opgericht in Canada, Engeland, Nieuw-Zeeland, Polen en Nigeria.

Het belangrijkste dat Ruth Unarius verliet, was de profetie van de komst van de Ruimtebroeders in 2001. Zoals gechanneld via Lycenius, gaf ze de aankomst zeer gedetailleerd weer, met instructies over hoe de landing moest worden uitgevoerd, wat er daarna moest gebeuren en de rol. van Unarius bij het faciliteren van het evenement (Tumminia: 157). Uiteindelijk zal de uitkomst van deze profetie, in plaats van Spiegel, het voortbestaan ​​van Unarius bepalen. Nu de aankomst nadert, is Unarius al begonnen met de voorbereidingen en heeft het nauwgezette maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de aankomst soepel verloopt. Tot 2001 zal Unarius sterk leunen op de nalatenschap van Ruth. Als de komst niet plaatsvindt, kan Spiegel de grootste uitdaging voor het leiderschap van Unarius in 25 jaar tegenkomen, sinds de mislukkingen van het midden van de jaren zeventig. Volgens Caitlin Rother heeft Spiegel gezegd dat als de Space Brothers niet komen, dit slechts een indicatie is dat de mensheid er niet klaar voor is. Het voortbestaan ​​van Unarius hangt vooral af van de komst van de Space Brothers in 1970.

Bibliografie

Alta van de planeet Vixall (zoals gekanaliseerd door Ruth Norman). ND. Het buitenaardse fenomeen. El Cajon, CA: Unarius Academy of Science Publishing. pp. 1-14.

Balch, R., Farnsworth, G., en Wilkins, S. 1983. "When The Bombs Drop." Sociologische perspectieven. 26: 137-58.

Granberry, Mike. 1986. "Spiritual Group duikt in vorige levens op zoek naar antwoorden." Los Angeles Times. 29 september: 5: 1.

Hoversten, Paul. 1997. "Met 2000 nabij, stijgen UFO-gelovigen op." USA Today. 31 maart: 2A.

Kossy, Diane. 1990. "Unarius Academy of Science." Zontar Magazine. Zoals geciteerd op 22 november 1998 op http://www.teleport.com/~dkossy/unarius.html.

Ellwood, Robert. 1995. "UFO religieuze bewegingen." In de alternatieve religies van Amerika. Timothy Miller, uitg. Albany, NY: State University of New York Press. 41: blz. 393-399.

Noriyuki, Duane. 1997. "Age of Unarius." Los Angeles Times. 7 april: A3.

Norman, Ruth en Spiegel, Charles. 1993. De laatste Inca-Atahualpa. El Cajon, CA: Unarius Academy of Science Publications.

Parfrey, Adam. 1995. "The Gods Must Be Crazy: The Latter Days of Unarius." In Cult Rapture. Portland, OR: Feral House. blz. 13-32.

Rother, Caitlin. 1994. "Star of Unarius: Spiegel Awaits Saucers." De San Diego Tribune. 13 oktober: B1.

Spiegel, Louis. 1985. Ik, Bonaparte: een autobiografie. El Cajon, CA: Unarius Publishers.

Stark, Rodney en Bainbridge, William. 1979. "Over kerken, sekten en sekten: voorlopige concepten voor een theorie van religieuze bewegingen." Tijdschrift voor de wetenschappelijke studie van religie. 18 (2): 117-133.

Tumminia, Diana. 1998. "How Prophecy Never Fails: Interpretive Reason In a Flying-Saucer Group." Sociologie van religie. 59/2: 157 (zomer).

Tumminia, Diane en Kirkpatrick, RG 1995. "Unarius: Emergent Aspects of an American Flying Saucer Group." In The Gods Have Landed. James R. Lewis, uitg. Albany, NY: State University of New York Press. 4: blz. 85-104.

Unarius Academy of Science. 1997. Unarius Light. El Cajon, CA: UAS Publishing. pp.5-31.

Contact

Unarius e-mailadres: uriel@unarius.org

Californië
Unarius World Headquarters
145 South Magnolia Ave.
El Cajon, CA 92020
Telefoon: (619) 444-7062
Fax: (619) 444-9637

Noord Carolina
Donald Wilburn
2603 Rolling Hills Dr.
Monroe, NC 28110
Tel .: (704) 283-5077

Florida
Joyce Inge
1725 NE 7th St.
Fort Lauderdale, FL 33304
Tel .: (954) 522-4579

Canada
Carl Redhead
Unarius Canada
4 Hart Street
Richmond Hill, Ontario
Canada LAC 7T7
Tel .: (905) 737-2309

Nieuw Zeeland
David Cole
Penthouse Floor Trojan House
125 Manners St.
Wellington, NZ
Tel. in Nieuw-Zeeland: 801-7503

Nigeria
Nwabueze Adirije
91 Orlu Road POB 319 Owerri
Imo staat
Nigeria, West-Afrika
Tel .: 011-234 83 232 134

Gemaakt door Ross Hoffman
Soc 257: Nieuwe religieuze bewegingen
Fall Term, 1998
University of Virginia
Laatst gewijzigd: 07 / 25 / 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel