Leah Hott David G. Bromley

Trucker kerken

TRUCKER KERKTIJD

Eind 1800e eeuw: de vrachtwagenindustrie begon op te komen in de Verenigde Staten.

Halverwege de 1900e eeuw: er was een enorme toename in de omvang van de vrachtwagenindustrie.

1950: De bouw van het snelwegennet begon.

1950: De eerste truckerkerken werden opgericht.

1951: Transport for Christ werd opgericht door vrachtwagenchauffeur Jim Keyes.

1975: Bunny en Blonnie Gregory begonnen door de Verenigde Staten te reizen en hielden kerkdiensten in hun mobiele kapel.

1981 (maart): voormalig vrachtwagenchauffeur Joe Hunter begon bijbelstudiegroepen te houden in een vrachtwagenstopplaats in Atlanta; deze studiegroepen organiseerden zich later en werden Truckstop Ministries, Inc.

1986: Transport for Christ begon met het oprichten van stationaire kapellen.

2001 (juli): West-Plex Community Church begon diensten te houden bij een vrachtwagenstopplaats in Missouri.

2010: Transport for Christ werkt samen met Truckers Against Trafficking.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

De truckindustrie ontstond eind negentiende eeuw in de Verenigde Staten ("Making the Long Haul" 2008). Gedurende deze tijd domineerden treinen het commerciële vervoer en vroege vrachtwagens, ondanks hun flexibiliteit, worstelden om te concurreren met de gevestigde systeem. Hoewel verschillende truckbedrijven in het begin van de twintigste eeuw werden opgericht, waaronder de Mack Brothers Company in 1900, dat later Mack Trucks, Inc. werd, bestond de vroege truckindustrie grotendeels uit onafhankelijke truckers met een enkel voertuig. Met de vooruitgang in het ontwerp van de vrachtwagen, de ontwikkeling van de verbrandingsmotor, de evolutie van de rem- en stuureigenschappen, de uitvinding van holle rubberbanden en het welvarende industriële tijdperk na de Eerste Wereldoorlog, begonnen vrachtwagens te verschijnen als een van de toonaangevende methoden van commercieel vervoer. Later zorgde de aanleg van het nationale snelwegennet, dat begon in het midden van de 1950s, voor een verdere groei van de truckindustrie en langeafstandsvrachtroutes ("Trucking Industry" 2006). Tussen 1975 en 2000 is het aantal vrachtwagenchauffeurs bijvoorbeeld toegenomen van ongeveer 1,500,000 tot 3,000,000 (Belman, Lafontaine en Monaco 2005).

Het vrachtvervoer was een bijna uitsluitend mannelijke bezigheid door zijn geschiedenis. Verder heeft de culturele beeldvorming de rol van de mannelijke trucker genormaliseerd en dienovereenkomstig de vrouwelijke trucker als een anomalie geproblematiseerd, hoewel de afgelopen jaren getuige zijn geweest van een toename van vrouwelijke chauffeurs (Eastman, Danaher en Schrock 2013). Net als cowboys, zeelieden aan boord van schepen, houthakkers, spoorwegers en mijnwerkers, hebben vrachtwagenchauffeurs hun eigen kenmerkende subcultuur ontwikkeld en zijn ze tegelijkertijd cultureel afgebeeld op verschillende manieren tijdens verschillende historische perioden. Af en toe hebben vrachtwagenchauffeurs zich voorgesteld als afvallige cowboys, compagnons, voyeur en koningen van de weg (Ouelett 1994). Afbeeldingen van vrachtwagenchauffeurs in de populaire cultuur variëren van 'snelweghelden', potige, hardwerkende mannen die de wegen van het land beschermen, tot 'cowboytruckers', vrijgevochten en uitbundige non-conformisten met een flagrante minachting voor de wet (MacMillan, nd; Hendricks, 2013). De afbeeldingen zijn in de loop van de tijd veranderd. In de jaren tachtig en negentig werden vrachtwagenchauffeurs minder afgeschilderd als helden van de snelweg, maar meer als gevaarlijke, ongeschoolde mannen die afwijkend gedrag vertoonden, zoals drugs- en alcoholgebruik, prostituees werven en gokken (O'Neill 1980; MacMillan nd). Met de opkomst van reality-televisie, herstelde het door de media geportretteerde beeld van de vrachtwagenchauffeur, terwijl vrachtwagenchauffeurs opnieuw werden afgeschilderd als hardwerkend en eerlijk.

Naast trucker en publieke beelden is het leven van chauffeurs over lange afstanden moeilijk. Van truckers is beschreven dat ze werken in moderne "sweatshops", omdat de werkomstandigheden onaangenaam zijn, de inkomens vaak een minimumloon zijn, de werktijden lang, de fysieke risico's hoog zijn en de levensverwachting wordt verkort (Belzer 2000; Veronese 2012; Viscelli 2016). Psychologisch ervaren truckers negatieve affectieve toestanden die voortvloeien uit de vraag naar werk, waaronder eenzaamheid, uitputting, depressie en woede. Het is niet verrassend dat de turnover-cijfers extreem hoog zijn (Smith 2012).

Door de snelle groei in de vrachtwagenindustrie, en met name het vrachtvervoer over lange afstanden, ontstond een grote groep mannen die lange tijd onderweg waren en fysiek geïsoleerd waren van gezinnen, gemeenschappen en kerken (King 2012). Voor vrachtwagenchauffeurs die onderweg zijn, vormen vrachtwagenstops een natuurlijke ontmoetingsplaats langs de snelweg. In en rond deze truckstops is een scala aan diensten gebundeld (rustplaatsen, eten, brandstof). Het is niet verwonderlijk dat sommige christelijke kerken, voornamelijk evangelische groepen, tot deze locaties werden aangetrokken en dat sommige creatieve individuen innovatieve manieren vonden om religieuze diensten naar vrachtwagenstops te brengen. Veel vrachtwagenchauffeurs zijn in naam christelijk, maar mannen zijn altijd aanzienlijk ondervertegenwoordigd geweest in kerkelijke bevolkingsgroepen, en tijdelijke mannen nog meer. Zelfs vrachtwagenchauffeurs die religieuze diensten wilden bijwonen, kregen te maken met ongebruikelijke uitdagingen, gezien de slopende schema's, de timing van normale religieuze diensten, de locatie van gevestigde kerken en het onvermogen van kerkparkeerplaatsen voor 'grote platforms' (King 2009; 'Trucker's Chapel' 2009 ).

Het was tijdens de 1950s dat de eerste Trucker Churches begonnen te verschijnen. Transport voor Christus, een van de grootste
truckerbedieningen vandaag, werd gevestigd in 1951 door trucker Jim Keyes. De kerk was de eerste drie decennia na de oprichting exclusief mobiel en vervoerde kleine kapellen naar truckstops langs de snelwegen van de Verenigde Staten en Canada. In 1986 heeft Transport for Christ echter zijn eerste permanente kapel gevestigd bij een vrachtwagenstopplaats in Harrisburg, Pennsylvania, naar verluidt op aandringen van de eigenaar van de halte ('History of Transport for Christ', 'Lopez 2009). Door het succes van de kapel kon Transport for Christ beginnen met het stichten van kerken aan vrachtwagenchips in de Verenigde Staten en Canada, maar ook in het buitenland van Rusland tot Zambia. Transport voor Christus heeft vervolgens meer dan twintig kerken gesticht.

Truckstop Ministries, Inc. werd opgericht door voormalig trucker Reverend Joe Hunter in 1981. Hunter, geboren in Georgia, verliet de middelbare school toen hij veertien was en werd vijf jaar later opgeroepen voor de oorlog in Vietnam. Bij zijn terugkeer, na een beperkte formele opleiding, nam hij een baan als vrachtwagenchauffeur. Hunter raakte snel in een levensstijl van alcohol- en drugsmisbruik, wat, zo meldt hij, doorgaat totdat hij een kerkdienst bij zijn geboortestad bijwoonde. Tijdens de preek herinnert hij zich een overweldigend gevoel van spijt voor zijn zelfdestructieve gedrag en het gevoel dat 'de prediker al zijn zonden leek te kennen' (Blake 2009). Hunter en zijn vrouw werden beiden kort daarna christen. Hunter raakte snel ontmoedigd en gestoord door het gebrek aan kerkdiensten voor vrachtwagenchauffeurs. Hij begon een Bijbelstudiegroep te houden aan een vrachtwagenstopplaats in 1981 in Atlanta. De populariteit van de groep liet het uiteindelijk uitgroeien tot Truck Stop Ministries, Inc., dat uitgroeide tot 74-kapellen die zich bij truckstops in 29-staten bevonden.

Er zijn tal van Trucker Church-organisaties die lijken op Transport for Christ en Truckstop Ministries. Deze kerken en ministeries beginnen vaak met de toewijding van een enkele persoon, vaak een vrachtwagenchauffeur, om de vrachtwagenmachinepopulatie te evangeliseren. Soms evolueren deze evangeliserende initiatieven tot grote outreachorganisaties. Succesvolle vrachtwagenkerken kunnen spin-off-bedienden spawnen. Orville "Bunny" Gregory Sr. en zijn vrouw Blonnie. De Gregorys hebben het land rondgereisd en sinds 1975 gepreekt tegen truckers in hun mobiele kapel. Net als de oprichters van Transport for Christ en Truck Stop Ministries, Inc., bracht Bunny Gregory jarenlang op pad als vrachtwagenchauffeur en raakte hij, nadat hij zijn vrouw had ontmoet, betrokken bij kerkelijke groepen die de trucking-populatie bedienden. De twee gingen uiteindelijk zelf op weg na het ombouwen van de trailer van een 45-voet lang achttienwieler in een mobiele kapel. Het paar heeft geschat dat het "4,403-zielen heeft gered" (Cramer en).

In andere gevallen hebben reeds gevestigde kerken de truckergemeenschap bereikt. West-Plex Community Church werd opgericht in Foristell, Missouri in januari van 2001 en had alleen banden met de trucker-populatie toen een kerklid, Paul Kruse, contact begon te leggen met vrachtwagenchauffeurs bij een nabijgelegen vrachtwagenstopplaats en hen uitnodigde om zich bij de zondagavondkerk aan te sluiten Diensten. Toen vrachtwagenchauffeurs regelmatig naar de zondagse diensten gingen, begon de kerk extra vergaderingen te houden bij de truckstop zelf in juli van 2001. (Kruse en). Veel kerken in steden met veel commercieel vrachtverkeer begonnen ook deze benadering te volgen, door een stationaire kerk te vestigen, hetzij bij of vlakbij vrachtwagenstops om de truckergemeenschap te evangeliseren.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Trucker Churches belijden typisch conservatieve christelijke doctrine. Ze proberen vaak de 'basis' te onderwijzen en hebben hun eigen geloofsverklaringen ('Trans-denominational Defined', zd). Tot de gemeenschappelijke elementen van de leer van Trucker Church behoren het trinitarisme; de maagdelijke geboorte; de dood, opstanding en terugkeer van Christus; de Heilige Geest als een actieve invloed in het leven van christenen; de Bijbel als onfeilbare goddelijke openbaring en de bron van ultieme spirituele autoriteit en de kerk als het lichaam van Christus; de val van de mensheid uit de genade in een staat van zonde, die werd omgekeerd door de dood en wedergeboorte van Christus; alleen redding door bekering, doop en de erkenning van Christus als de redder van de mensheid. Het is niet verrassend dat Trucker Churches de nadruk leggen op evangelisatie, gebaseerd op het bijbelvers Lukas 14:23: "En de Heer zei tegen de dienaar: Ga de snelwegen en heggen op en dwing ze binnen te komen, zodat mijn huis gevuld mag worden" ( "Our Mission Statement", nd; "Over onze organisatie", nd; Kruse, nd; "Trucking," nd). Inderdaad, God roept kerken en individuen op om te voorzien in de behoeften van vrachtwagenchauffeurs om hun eigen verordeningen uit te voeren ("Churches Sending Missionary Truckers", zd). Sommige kerken onderwijzen ook een geloof in een goddelijk bestuur dat tal van aspecten van het leven van mensen dicteert, inclusief hun bezigheden, en beweren dat werken als vrachtwagenchauffeur betekent dat je je hemelse roeping vervult. Liefdadigheidsactiviteiten, het vermijden van het begeren van het 'niet-essentiële' en de zondigheid van overspel en homoseksualiteit kunnen ook worden benadrukt ('Our Mission Statement', en 'What We Believe', zd; 'The TMI Statement of Faith', en ; "Faith Statement", nd).

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Diensten worden vaak gehouden in een kamer binnen een vrachtwagenstopplaats, in een aanhanger op de parkeerplaats of in een nabijgelegen kerkgebouw. Voordat de diensten beginnen, zullen kerkpredikers vaak vrachtwagenchauffeurs en truckstopmedewerkers benaderen en hen uitnodigen een aanstaande dienst bij te wonen. Stationaire kerken of kerken die regelmatig bijeenkomsten op locatie houden, zullen vaak flyers en schema's posten met de data en tijden van kerkdiensten (King 2009). Ministers zullen ook vaak communiceren met chauffeurs via het Citizen's Band (CB) radiosysteem om hen op de hoogte te brengen van nabijgelegen kerkdiensten die voor hen beschikbaar zijn (Brust 2012). Trucker Church heeft de neiging om een ​​niet-agressieve benadering van evangelisatie aan te nemen. Predikant Bunny Gregory merkt op dat hij en zijn vrouw "het niet door hun keel proppen ... We laten ze naar ons toe komen" (Cramer z.).

Omdat Trucker Churches onafhankelijk van elkaar opereren, variëren de diensten aanzienlijk. Niettemin, er zijn veel voorkomendeelementen. Diensten beginnen vaak met muziek, lofliederen en hymnes. Muziek wordt zowel live uitgevoerd als elektronisch uitgezonden. Er is een preek die vaak kort is en gericht op de truckercultuur. Gebedverzoeken worden gedaan en ingevuld. Congreganten zullen vaak achterblijven na de dienst, socializen met collega-truckers en leden van het ministerie (Kruse en Blake 2009). Kerkdiensten zijn informeel en casual in kleding en sfeer. Hoewel sommige kerkdiensten gepland kunnen zijn, zijn mobiele kerkdiensten meer opportunistisch. Predikanten zoals Bunny en Blonnie Gregory, die bijna het hele jaar door reizen, alleen stoppen om het evangelie te verspreiden bij vrachtwagenchips, zijn vaak niet in staat om specifieke data en tijden voor diensten vast te stellen (Cramer en). Truckerkerken zoeken niet naar aanbiedingen, en helpen in feite vaak chauffeurs door eten, transport, wasgoed en overnachtingskosten te dekken.

Naast religieuze diensten, bieden Trucker Churches vaak doopdiensten, individuele gebedssessies, Bijbelstudies en materialen zoals audio opgenomen preken en literatuur. Sommige ministers communiceren met chauffeurs via het CB-radiosysteem, delen gebeden, lezen bijbelpassages en sturen bestuurders naar radiostations die volledige preken uitzenden (Brust 2012).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Trucker Churches zijn in wezen verdeeld tussen mobiele en stationaire kerktypes. Mobiele kerken worden doorgaans opgericht en onderhouden door individuen of gezinnen. De "Trucking for Jesus" -kerk van Bunny en Blonnie Gregory bevindt zich bijvoorbeeld in de trailervan de vrachtwagen die is omgebouwd tot kapel. Het beschikt over handgemaakte banken, een preekstoel en religieuze afbeeldingen op de muren. Tom en Eileen Sumwalt, een echtpaar uit Florida, exploiteren een soortgelijke kerk en reizen door de Verenigde Staten en bieden gebedssessies, lofliederen en bijbellezingen aan truckers (Brust 2012; Jones 2009). Stationaire kerken zullen waarschijnlijk regelmatige of semi-regelmatige diensten houden, hetzij aan een vrachtwagenstopplaats of in een nabijgelegen kapel. Deze kerken, zoals de West-Plex Church Trucker Ministry, zijn vaak verbonden aan een gevestigde kerk en hebben daarom de neiging om organisatorisch te opereren als een gevestigde christelijke kerk. Hoewel veel individuele kerken, zowel mobiel als stationair, binnen de Trucker-beweging gelieerd zijn aan kerkgenootschappen met een denominatie en religieuze organisaties, is de beweging zelf in wezen niet-confessioneel. Individuen, zoals de Sumwalts, die een anglicaanse kerk bijwonen terwijl ze van de weg zijn, nemen een niet-confessionele houding aan bij het evangeliseren met truckers.

Door de populariteit van de beweging hebben sommige kerken zich kunnen uitbreiden naar non-profitorganisaties van de Trucker Churchvan zowel mobiele als stationaire kerken. De dagelijkse activiteiten van deze kerken worden meestal afzonderlijk beheerd, meestal door een meestal vrijwillige prediker, maar zijn verbonden onder de overkoepelende organisatie. Een van deze taken is Transport for Christ (TFC), een van de oudste Trucker Churches in de Verenigde Staten. Opgericht in 1951 door Jim Keyes met een enkele mobiele kerk, heeft TFC de komende drie decennia vijf kerken aan het ministerie toegevoegd. TFC schakelde over naar voornamelijk stationaire kerken in het midden van de 1980s en heeft sindsdien meer dan twintig TFC-kerken opgericht, voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada. TFC verdiende belastingvrije status in de VS en werkt volledig op fiscaal aftrekbare donaties. Het is een van de grootste Trucker Church-organisaties ter wereld geworden. TFC werkt samen met Truckers Against Trafficking, een non-profitorganisatie die is ontworpen om truckers te helpen betrokken te raken bij de beweging tegen mensenhandel ('History of Transport for Christ' en dd).

Een andere belangrijke organisatie is Truckstop Ministries, Inc., opgericht in 1981 door voormalig trucker Joe Hunter en de zijne
Vrouw, Jan. In tegenstelling tot TFC, begon Truckstop Ministries als een stationaire kerk toen Hunter Bijbelstudies begon te houden bij een vrachtwagenstophalte in Georgia. Truckstop Ministries is uitgebreid tot meer dan vijfenzeventig truckstops in het hele land. De organisatie opereert onder een Raad van Bestuur en wordt volledig gefinancierd door giften van vrachtwagenchauffeurs, truckbedrijven en kerken en particulieren die de Trucker Church-beweging ondersteunen. Truckstop Ministries heeft een klein personeelsbestand in het hoofdkantoor in Georgia, maar het werkt grotendeels met de hulp van meer dan 500-vrijwilligers in het hele land ("Our Mission Statement" en "From Our President" en).

De meeste Trucker Churches, zowel mobiel als stationair, rapporteren gemiddeld tien tot vijftien gemeenteleden per dienst; het is echter niet verrassend dat er een aanzienlijke variatie in opkomst is. Soms zijn er geen aanwezigen en soms wel veertig (Kruse zd; “Trucker's Chapel” zd). Veel Trucker Churches verhogen de opkomst door mensen buiten de truckerspopulatie aan te moedigen om diensten bij te wonen, en tot de aanwezigen behoren vaak ook reizigers in stacaravans en vrachtwagenchauffeurs ("Trucker's Chapel," zd). Terwijl ze steeds meer voet aan de grond krijgen, hebben veel vrachtwagenchauffeurskerken in hun missieverklaringen het doel opgenomen om “een bediening te bieden aan vrachtwagenchauffeurs over de hele wereld waar een belangrijke vrachtwagenindustrie is” (“Home” nd).

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Terwijl ze soms worden bekritiseerd door gevestigde kerken vanwege de beperkte focus van hun bediening en door sommige truckers als voorgangers zelf geen vrachtwagenchauffeur hebben, worden Trucker Churches doorgaans verwelkomd door zowel vrachtwagenchauffeurs als truckstopmanagers. De belangrijkste uitdaging waarmee Trucker Churches wordt geconfronteerd, is het ondersteunen van hun bedieningen, aangezien ze enkele van dezelfde problemen ervaren als de bevolking die ze dienen, met name de fysieke en emotionele kosten van het runnen van de bedieningen. Net als vrachtwagenchauffeurs hebben Trucker Churches beperkte financiële middelen, aangezien vrijwel alle aangesloten kerken volledig worden gefinancierd door donaties, en mobiele kerken worden geconfronteerd met de voortdurende kosten van reiskosten. Er is ook de zware emotionele tol van constant reizen en leven onderweg. Blonnie Gregory gaf inzicht in de dagelijkse ontberingen op de weg en legde aan een verslaggever uit dat het leven "een eindeloos spoor van beton was, het schreeuwende gesprek dat nodig was in de rommelende cabine, het vettige voedsel bij de vrachtwagenstopplaats ..." (Cramer, zd). Een niveau van toewijding is vereist voor het leiderschap van Trucker Church dat gewoonlijk niet nodig is voor meer conventionele kerken. Blonnie Gregory heeft gezinspeeld op de vereiste toewijding door voor zowel haar als haar man te zeggen: “Onze harten zijn onderweg en we hebben onderweg zoveel vrienden. Dit leven van ons zit in mijn hart ”(Cramer z.).

REFERENTIES

"Over onze organisatie." En Truckers Christian Chapel Ministries. TCCMinistries.org. Betreden via http://www.tccministries.org/about-us/about-our-organization op 12 januari 2014.

Belman, Dale, Francine, Lafontaine en Kristen Monaco. 2005. Truckchauffeurs in het informatietijdperk: transformatie zonder verandering. Pp. 183-212 in Trucking in het tijdperk van informatie , uitgegeven door Dale Belman en Chelsea White. Farnham, VK: Ashgate.

Belzer, Michael. 2000. Sweatshops on Wheels: Winnaars en verliezers in de deregulering van vrachtvervoer. New York: Oxford University Press.

Blake, John. 2009. "Jezus vinden bij een Georgia Truck Stop." CNN.com. Betreden via http://www.cnn.com/2009/LIVING/wayoflife/09/23/truck.chaplain/index.html op 12 januari 2014.

Brust, Cynthia. 2012. "Ministry to Truckers Plants Gospel Seeds." Betreden via http://www.theamia.org/new/features/outreach/ministry-to-truckers-plants-gospel-seeds/ op 12 januari 2014.

"Kerken die zendingsvrachtwagenchauffeurs sturen." Noord-Amerikaanse missieraad. NAMB.net. Toegankelijk via http://www.namb.net/namb1cb2col.aspx?id=8589999701 op 12 januari 2014.

Cramer, John. en "Trucking for Jesus: One Couple's Spiritual Road Trip." TruckingforJesus.org. Betreden via http://www.roanoke.com/photography/truck/jesus.html on 12 January 2014 .

Eastman, Jason, William Danaher en Douglas Schrock. 2013. "Gendering Truck Driving Songs: The Cultural Masculinisation of an Occupation." Sociologisch spectrum 33: 416-32.

"Geloofsverklaring." En Transport voor Christus. TransportforChrist.org. Betreden via http://www.transportforchrist.org/faith/ op 12 januari 2014.

"Van onze president." En Truckstop Ministries. TruckstopMinistries.org. Betreden via
https://www.truckstopministries.org/about-us/82-main-content/about-us/195-from-our-president op 12 januari 2014.

Hendricks, Drew. 2013. "Trucker Culture: The Good, the Bad, and the Ugly." Freak-out natie. Betreden via http://freakoutnation.com/2013/01/01/trucker-culture-the-good-the-bad-and-the-ugly/ op 12 januari 2014.

"Geschiedenis van Transport voor Christus." Nd TransportforChrist.org. Betreden via http://www.transportforchrist.org/history/ op 12 januari 2014.

"Thuis". Vervoer voor Christus. Betreden via http://www.transportforchrist.org/ op 12 januari 2014.

Jones, Stephanie. 2009. "Truck-stop verlossing." TheJournalTimes.com. Betreden via http://journaltimes.com/news/local/truck-stop-salvation/article_17dd4fd8-d7e4-11de-b55a-001cc4c03286.html op 12 januari 2014.

Koning, Anna. 2009. "Trucker Chapels bieden troost voor degenen die op de weg wonen." OBP.org. Betreden via http://www.opb.org/news/article/trucker-chapels-offer-solace-those-who-live-road/ op 12 januari 2014.

Kruse, Lana. nd "Kom delen onze visie." West Plex Community Church. WestPlexcc.org. Betreden via http://www.westplexcc.org/Truck_Stop_Ministry_page2.php op 12 januari 2014.

Lopez, Robert. 2009. "Een mobiele kerk verplicht een mobiele kudde: het ministerie helpt hen die niet vaak thuis zijn." NewsObserver.com. Betreden via http://www.newsobserver.com/2009/11/29/216419/a-mobile-church-obliges-a-mobile.html on 12 January 2014.

MacMillan, Catherine. nd "Populaire cultuur van de truckindustrie." SmartTrucking.com. Betreden via http://www.smart-trucking.com/trucking-industry.html on 12 January 2014 .

"Making the Long Haul: A History of the Truck and Trucking Industry." 2008. Willekeurige geschiedenis. Betreden via http://www.randomhistory.com/2008/07/14_truck.html op 12 januari 2014.

O'Neill, Claire. 2012. "Om vrachtwagenchauffeurs te begrijpen, worden twee fotografen vrachtwagenchauffeurs." npr.org. Betreden via http://www.npr.org/blogs/pictureshow/2010/09/24/130109177/truckers on 12 January 2014.

Ouellet, Laurentius. 1994. Pedaal op het metaal: het werkleven van vrachtwagenchauffeurs. Philadelphia: Temple University Press.

"Onze Mission Statement." En Truckstop Ministries, Inc. TruckstopMinistries.org . Betreden via https://www.truckstopministries.org/about-us/our-mission-statement on 12 January 2014.

Smith, Aaron. 2012. "Tons of Trucking Jobs ... dat niemand wil." @RTLnieuws , Juli 24. Betreden via http://money.cnn.com/2012/07/24/news/economy/trucking-jobs/ op 18 januari 2014.

"The TMI Statement of Faith." En Truckstop Ministries, Inc. TruckstopMinistries.org. Betreden via https://www.truckstopministries.org/about-us/our-statement-of-faith op 12 januari 2014.

"Trans-denominational Defined." En Truckstop Ministries, Inc. TruckstopMinistries.org. Betreden via https://www.truckstopministries.org/about-us/trans-denominational-defined on 12 January 2014 .

"Trucker's Chapel." nd Parkzicht christelijke kerk. Betreden via http://www.parkviewchristianchurch.net/truckerschapel.htm on 12 January 2014 .

"Trucking." En Noord-Amerikaanse Mission Board. NAMB.net. Betreden via http://www.namb.net/trucking-ministries/ op 12 januari 2014.

"Trucking Industry." 2006. Encyclopedie van de Amerikaanse geschiedenis. Betreden via http://www.answers.com/topic/trucking-industry-2 op 12 januari 2014.

Veronese, Keith. 2012. "Waarom Truck Driving een van de meest dodelijke banen in Amerika is." I o9.com Betreden via
http://io9.com/5933246/why-truck-driving-is-one-of-the-most-unhealthy-jobs-in-america op 12 januari 2014.

Viscelli, Steve. 2016. The Big Rig: Trucking en het verval van de American Dream. Berkeley: University of California Press.

Vu, Michelle. 2010. "Truck Drivers Vind God bij Mobile Chapel." The Christian Post. ChristianPost.com. Betreden via http://www.christianpost.com/news/truck-drivers-find-god-at-mobile-chapel-45454/pageall.html op 12 januari 2014.

"What We Believe." En West Plex Community Church. WestPlexcc.org. Betreden via http://westplexcc.org/believe.php op 12 januari 2014.

Geplaatst:
18 januari 2014

 

 

Deel