Susan McCaslin

Susan McCaslin, Ph.D. (University of British Columbia, 1984), is een bekroonde Canadese dichter en faculteit Emerita van het Douglas College in Westminster, BC, waar ze gedurende drieëntwintig jaar Engels en creatief schrijven doceerde. Ze is de auteur van dertien delen van poëzie, waaronder haar meest recente, The Disarmed Heart (The St. Thomas Poetry Series, 2014). Haar Demeter Goes Skydiving (Universiteit van Alberta Press, 2012) stond op de shortlist voor de BC Book Prize (Dorothy Livesay Poetry Award) en de eerste winnaar van de Alberta Book Publishing Award (Robert Kroetsch Poëzieboek van het jaar) in 2012 . Susan heeft twee poëzie-bloemlezingen uitgegeven; publiceerde een bundel essays, Arousing the Spirit: Provocative Writings (2011); en een memoires, Into the Mystic: My Years with Olga (Inanna Publications, 2014). Haar volgende bundel poëzie, Schilder, dichter, berg: na Cézanne , komt uit Quattro Books (Toronto) in de herfst van 2016. Inanna Publications brengt haar geselecteerde gedichten uit in de herfst van 2017. Susan is een fulltime dichter en schrijver en woont in Fort Langley, British Columbia.

 

Deel