Stephen Hunt

Stephen Hunt is universitair hoofddocent bij het Department of Health & Applied Social Sciences, de University of the West of England. Zijn academische interesse ligt in het hedendaagse christendom met een actuele specifieke interesse in religie en seksualiteit, rechtenkwesties, opwekkingsbewegingen en de politieke mobilisatie van christelijke groeperingen. Zijn gepubliceerde volumes omvatten Een geschiedenis van de charismatische beweging in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten van Amerika: de pinkstertransformatie van het christendom (Edwin Mellen, 2009); Religie in het dagelijks leven (Routledge, 2006); De levenscursus : Een sociologische introductie (Palgrave, 2005); De Alpha Enterprise : Evangelisatie in het postchristelijke tijdperk (Ashgate, 2004); Alternatieve religie : Een sociologische introductie (Ashgate, 2003); Religie in het Westen : Een sociologisch perspectief (Palgrave, 2001); en de bewerkte volumes Hedendaags christendom en LGBT-seksualiteiten (Ashgate, 2009; (met M. Marinov en M. Serafimova) Sociologie en recht. Het 50th-jubileum van Emile Durkheim (1858-1917) (Cambridge Scholars, 2009); Christian Millenarianism (New York University Press & Hurst Publishing, 2001) en (met M. Hamilton & T. Walter) Charismatisch christendom : Sociologische perspectieven (Palgrave, 1997).

 

Deel