Salvation Mountain

BERG BERG

BERGTIJD TIJDENS DE BERG

1931 (november 1) Leonard Knight werd geboren in de buurt van Burlington, Vermont.

1967 Knight aanvaardde Jezus op 36-jarige leeftijd.

1980 Knight reisde naar het westen naar Nebraska.

1980 Knight begon met het maken van de heteluchtballon.

1984 Knight reisde naar Zuid-Californië.

1986 Knight richtte Salvation Mountain op in de buurt van Slab City, Californië.

1989 De eerste berg stortte in.

1989 Knight begon de berg weer op te bouwen.

1994 Imperial County Supervisors probeerden de berg af te breken.

1998 Knight bouwde een Hogan.

2000 Salvation Mountain werd beschouwd als een National Folk Art Site.

2002 Salvation Mountain werd uitgeroepen tot nationale schat in de Congressional Record of the United States.

2007 Salvation Mountain te zien in film "Into the Wild".

2011 Knight werd in een instelling voor langdurige zorg geplaatst.

2011 (13 december) Kevin Eubanks, Knight's assistent, stierf.

2012 Een non-profitorganisatie, Salvation Mountain, Inc., werd opgericht om te proberen Salvation Mountain te behouden.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Leonard Knight werd geboren op november 1, 1931 bij Burlington, Vermont. Hij heeft zichzelf beschreven als een verwend en
opstandig jongste kind. Hij rebelleerde tegen het moeten doen van klusjes op de familieboerderij en herinnerde eraan dat er "te veel werk te weinig spel was" (Sims 2004a). Zijn recalcitrantie werd overgedragen aan zijn frequente afwezigheid op school. Knight heeft uitgelegd dat hij een soort eenling was en dat zijn klasgenoten hem vaak belachelijk maakten omdat hij stotterde. Deze combinatie van gebrek aan interesse in school en tegenslag van andere studenten leidde tot zijn uitval in de tiende klas, hoewel hij heeft verklaard dat hij niet trots is op zijn falen om de middelbare school af te maken (Metz 1998: 1). Zodra Knight van school was gegaan, moest hij leren zelfstandig te overleven. Terwijl hij terugkijkt op zijn jeugd, herinnert hij zich dat hij ervan droomde op een dag naar Californië te verhuizen. Hij heeft gezegd dat zijn berg zijn kinderdroom uitkomt (Metz 1998: 5).

In 1951 werd Knight, op 20-leeftijd, opgeroepen tot het leger toen de Koreaanse oorlog sliep. Knight verheugde zich erop de wereld te zien terwijl hij naar Kentucky reisde en vervolgens naar Fort Knox. Nadat hij een lange periode van training had voltooid, werd hij naar Korea gestuurd, maar de oorlog eindigde slechts tien dagen nadat hij was aangekomen. Hij keerde toen naar huis terug naar Vermont na het ontvangen van een eervol ontslag. Na zijn ontslag uit het leger, ondersteunde Knight zichzelf door het oppakken van klussen, zoals het schilderen van auto's en het geven van gitaarlessen. Hij schilderde uiteindelijk auto's voor meer dan twintig jaar en leerde talloze gitaarstudenten. Knight geloofde in de bodem te beginnen en omhoog te gaan om te leren, maar hij heeft nog nooit een groot succes in de carrière ervaren (Metz 1998: 7).

Toen Knight 36 was, herinnert hij zich plotseling een spiritueel ontwaken. Op een dag terwijl hij naar zijn zuster luisterde, sprak hij over Jezus, hij voelde zich verontrust en verliet het gezelschap van zijn zuster. Hij herinnert zich dat toen hij alleen zat in zijn busje zijn passie voor God plotseling opkwam. Hij begon het zondaarsgebed te reciteren: "Jezus, ik ben een zondaar, kom alsjeblieft op mijn lichaam en in mijn hart." Hij zegt: "Gedurende twintig minuten zei ik het slechts steeds opnieuw en het veranderde mijn leven volledig ten goede. "Dit moment begon zijn levenslange, onwankelbare toewijding aan Jezus (Metz 1998: 13)

Zodra de spirituele passie van Knight was losgelaten, ging hij van kerk naar kerk om zijn enthousiasme te delen. Helaas werd zijn boodschap van "God is liefde" niet vriendelijk ontvangen. De kerken geloofden dat de ideeën van Knight te simpel waren, hoewel eenvoud een hoofdonderdeel van de boodschap was. Toen hij nadacht over die periode: "Ik heb heel veel van Jezus gehouden en ik wilde dat mensen het wisten, maar niemand luisterde naar mij" (Metz 1998: 13).

Het heft in eigen hand neemt Knight's een nieuw idee; besloot om zijn bericht via een heteluchtballon te verspreiden. Hij geloofde dat dit het perfecte voertuig zou zijn om het zondaarsgebed in staat te stellen een breed publiek te bereiken. De volgende tien jaar bad Knight om een ​​heteluchtballon, maar zijn gebeden bleven onbeantwoord. Terwijl hij wachtte op het ontvangen van de ballon, ging Knight naar het Westen voor een roadtrip in 1980. Zijn busje brak echter in Nebraska. Hij was van plan een paar dagen in Nebraska te blijven, maar hij bleef uiteindelijk vijf jaar. Knight herinnert zich die tien jaar als de langste van zijn leven, en hij besefte al snel dat als hij een ballon wilde hebben, hij het zelf wel zou moeten halen. Hij begon stof te kopen en de ballon met de hand aan elkaar te naaien. Zijn doel was om de grootste heteluchtballon ter wereld te bouwen; het zou de woorden "God is liefde" dragen in grote rode letters voor iedereen te zien. Het project werd veel uitdagender dan Knight dacht dat het uitgroeide tot een onhandelbare maat, niet goed zou opblazen en begon te rotten door de intense hitte van Nebraska (Metz 1998: 17-25).

Ridder verliet Nebraska voor Zuid-Californië in 1984. Hij bleef proberen zijn ballon te lanceren maar was niet succesvol. Er waren meer dan twee dozijn pogingen, maar door de enorme omvang van de ballon brak de ballon gewoon in stukken. Knight gaf eindelijk zijn droom van een heteluchtballon op, maar niet de droom om zijn boodschap te verspreiden. In een laatste poging om zijn boodschap te promoten, begon Knight met het oprichten van een klein monument in Niland, Californië, nabij Slab City. Gewapend met alleen een emmer, een schop en een zak cement, begon Knight te creëren wat de Salvation Mountain zou worden. Naarmate de tijd verstreek, voegde Knight meer cement, zand en rotzooi toe dat hij van de vuilnisbelt had verzameld. Nadat het cement en het puin waren toegevoegd, versierde Knight de berg met geschilderde kunstwerken. De berg bevatte zijn beroemde "God Is Love" en Sinner's Prayer-boodschappen.

Na vier jaar had Knight zoveel zand aan de berg toegevoegd dat het in een enorme stofwolk instortte. In plaats van accepteren nederlaag, heerste het optimisme van Knight opnieuw toen hij de ineenstorting opvat als een positieve boodschap van God. Knight zei naar verluidt: "Dank u, God, voor het neerhalen van de berg" (Metz 1998: 29). Hij beloofde opnieuw met het monument te beginnen, maar deze keer zou het op de “juiste manier” gebeuren (Metz 1998: 25-29). In 1989 begon Knight zijn tweede berg te bouwen, dit keer uitsluitend met adobe klei en stro, waardoor de berg sterker en volledig solide werd. Deze tweede poging resulteerde in de huidige Salvation Mountain, die ongeveer drie verdiepingen hoog is. De decoratieve volkskunst is het product van een royale verflaag, geschat op meer dan tien lagen, die als extra verharder fungeert en de berg beschermt tegen barsten. Knight accepteert alleen donaties in de vorm van verf, en de site bevat waarschijnlijk meer dan 100,000 liter verf die is geschonken door bezoekers en supporters (Sims 2004b). De berg is versierd met kleurrijke bloemen, watervallen, vogels en talloze bijbelverzen en spirituele boodschappen (Metz 1998: 41).

Knight is doorgegaan met het toevoegen van andere functies aan Salvation Mountain. In 1998 bouwde Knight een Hogan, een koepelvormig huis gemaakt van adobe en balen stro die de traditionele Navajo-architectuur weerspiegelt, die hij vervolgens bedekt met verf en versierd. In aanvulling op voor de Hogan bouwde hij ook 'Museum'. Dit gebouw was gemodelleerd naar zijn mislukte poging om een ​​heteluchtballon te maken. Het "Museum" is nog in volle gang en wordt ondersteund door "bomen" van met verf bedekte banden. Het "Museum", zoals de berg, is volledig geverfd en gedecoreerd. Zowel het Museum als de Hogan maken deel uit van de Berg en voegen toe aan de eclectische stukken van het monument (Sims 2004c).

Het vermogen van Knight om door te gaan met het bouwen en behouden van Salvation Mountain werd aangetast door een afnemende gezondheid. In 2011 kon hij zijn missie niet voortzetten en werd hij in een instelling voor langdurige zorg geplaatst.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Leonard Knight had een bericht dat hij met de wereld wilde delen. Zijn boodschap was christelijk maar eenvoudig en niet-confessioneel: God is liefde. Accepteer Jezus in je hart, bekeer je zonden en wees gered (Sims 2004a). Veel kerkleiders geloofden echter dat deze boodschap te simpel was en dat er veel meer was om God en redding te begrijpen. Ondanks deze ambivalentie tegen zijn boodschap geloofde Knight dat zijn berg het woord voor hem zou doen en zijn boodschap meer zou verspreiden dan wanneer hij het zelf zou zeggen (Metz 1998: 15).

Knight heeft iedereen aangemoedigd en uitgenodigd om een ​​reis te maken om Salvation Mountain te bezoeken. Hoewel velen die op bezoek komen niet strikt religieus zijn, heeft Knight de hoop uitgesproken dat zijn kunst ze allemaal zal raken. "... Dat bezielt me ​​meer dan wat dan ook, want misschien zullen deze mensen zeggen - Jezus, ik ben een zondaar, kom alsjeblieft in mijn hart - en verander", zei Knight over zijn bezoekers (Metz 1998: 65). Knight heeft ook gezegd dat hij liever iets moois zou maken in plaats van te prediken en iemands gevoelens te kwetsen (Metz 1998: 71).

Ridder heeft gezegd dat hij de berg heeft geschapen omdat hij van God houdt, van mensen houdt en wil dat iedereen over Gods liefde praat. Knight gelooft dat als zijn boodschap zich over de hele wereld verspreidt, hij gelukkig zou zijn omdat liefde is wat de wereld echt nodig heeft. Hij heeft het zo gesteld: "Ik geloof dat God liefde is, en ik geloof dat Jezus mooi en mooi is, en dat we ons comfortabel moeten voelen over Gods liefde en de schoonheid van God" (Metz 1998: 71. Knight heeft een het geloof dat liefde de sterkste kracht op aarde is en de haat kan bestrijden die zo wijd verspreid is in de wereld van vandaag (Metz 1998: 63).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Salvation Mountain vereist een enorme hoeveelheid onderhoud voor het behoud ervan, en veel mensen zijn naar voren gekomen om Knight te helpen bij het verzorgen van de berg. Onder de supporters van Salvation Mountain viel Kevin Eubank op; hij is gecrediteerd als de hoofdassistent van Knight. Eubank wijdde zijn tijd aan Knight and Salvation Mountain om de boodschap te verspreiden en de berg te beschermen tegen schade. Eubank's doel was om de berg te blijven beschermen nadat Knight was overleden en het legaal te hebben bewaard. Helaas kreeg Eubank, net als Knight, ook te maken met coronaire problemen. Inderdaad, een paar dagen nadat Knight in een zorgcentrum was geplaatst, stierf Euband vanwege hartgerelateerde problemen (Zebulon 2011).

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Salvation Mountain heeft te maken gehad en blijft met een aantal uitdagingen worden geconfronteerd. Deze omvatten de afnemende gezondheid, coöperatie en milieuproblemen van Knight.

Het is duidelijk dat het werk van Knight, zoals hij het zich had voorgesteld, onvoltooid is en, gezien zijn verklaarde missie, misschien nooit voltooid zal zijn. Zijn afnemende gezondheid heeft hem belet om zowel de verdere ontwikkeling van zijn project als het voortdurende onderhoud dat het vereist, voort te zetten. In 2011 werd Knight naar een zorginstelling verplaatst als reactie op zijn verslechterende gezondheid, waaronder congestief hartfalen, cataract en andere gezondheidsproblemen. Sinds zijn toelating tot de faciliteit is hij nog maar een paar keer naar zijn berg teruggekeerd. Hij heeft geen plannen geuit om permanent naar de berg terug te keren, en daarom zal Salvation Mountain niet langer zijn waakzame zorg ontvangen (Perry 2012).

Wat bewaring betreft, heeft Knight gezegd dat hij liever vachten en verflagen op de berg blijft leggen in plaats van er meer materiaal aan toe te voegen. Op deze manier, zo redeneerde hij, bestaat de kans dat de berg langer in goede staat blijft (Metz 1998: 41). Naarmate de tijd verstrijkt, zullen de barre weersomstandigheden in de woestijn nog steeds een tol eisen van het fysieke uiterlijk van de berg. Aangezien het houden van het monument in onberispelijke staat een full-time baan is, zullen veel vrijwilligers nodig zijn om de droom van Knight levend te houden. De berg wordt momenteel verzorgd door een groep zonder winstbejag, Salvation Mountain Inc. Vrijwilligers zijn ook intensief gaan werken om de berg te onderhouden en te beschermen sinds Knight nu is uitgeschakeld (Bremner 2012).

Hoewel kerkleiders de boodschap en missie van Knight niet altijd hebben gesteund, hebben sommige kerkgroepen daadwerkelijk geprobeerd de berg te adopteren voor hun eigen missionaire doeleinden. Knight heeft deze groepen altijd afgewezen en heeft zich sterk gehouden in zijn berg, idee en boodschap dat God liefde is (Carone 2011).

Milieuproblemen zijn ook geuit over Salvation Mountain, met name de aanwezigheid van gevaarlijke gifstoffen, gezien de enorme hoeveelheid verf die wordt gebruikt bij het creëren en behouden van de berg. In 1994 bestempelden de Imperial County Supervisors de berg als een "giftige nachtmerrie". Ambtenaren van de provincie beweerden dat de omliggende grond hoge niveaus van giftig lood bevatte en verzochten om de berg te laten slopen (Sims 2004c). Het is echter onduidelijk of de motieven van de provincie ecologisch of politiek waren (Metz 1998: 86). Salvation Mountain bevindt zich bij de ingang van Slab City, een gebied dat zijn naam ontleent aan een nu verlaten marinekazerne uit de Tweede Wereldoorlog. Alleen de platen blijven. Enkele duizenden kampeerders hebben de platen tijdens de wintermaanden als basis voor hun kampeerplekken gebruikt. De provincie wilde van het gebied een camping maken om gebruikersvergoedingen te innen. Ambtenaren besloten toen dat het religieuze monument op een camping die eigendom was van de overheid potentiële rechtszaken zou veroorzaken en probeerden het te elimineren. Toen de aanhangers van de berg hoorden van de plannen van de provincie, lanceerden ze een petitie-actie, waarbij ze honderden handtekeningen verzamelden in tegenstelling tot het initiatief van de provincie. Knight verzamelde persoonlijk monsters van de grond en legde ze voor aan een laboratorium, waaruit bleek dat het land inderdaad niet giftig was (Sims 2004c).

Andere prestigieuze instellingen zijn ingegaan aan de zijde van Knight en Salvation Mountain. In 2000 ontving Knight een prijs van de Folk Art Society of America, waarin stond dat Salvation Mountain een monument was dat bescherming verdient (Yust 1999). In mei 15, 2002, werd Salvation Mountain uitgeroepen tot nationale schat in het congresverslag van de Verenigde Staten (Sims 2004c). De media hebben kennisgenomen van de unieke site, waarbij PBS en BBC documentaires produceren. Knight and Salvation Mountain waren ook te zien in 2007-film, "Into the Wild." Hoewel het ultieme overleven van Salvation onzeker blijft, zijn er jaarlijks duizenden bezoekers en blijft zijn reputatie groeien (Carone 2011). In 2012 werd een vzw opgericht, Salvation Mountain, Inc., die probeerde Salvation Mountain te behouden te midden van de voortdurende uitdagingen op het gebied van milieuverslechtering, management en grondeigendom (Olson 2012).

REFERENTIES:

Bremner, Lynn. "Leonard Knight: The Man Who Salavation Mountain gebouwd." Betreden vanuit http://www.desertusa.com/mag09/jul09/leonard_knight.html op 25 januari 2013.

Carone, Angela. "De toekomst van Salvation Mountain onzeker." Betreden vanaf http://www.kpbs.org/news/2011/dec/20/future-salvation-mountain-uncertain/ op 25 januari 2013.

Metz, Holly. 1998. Redding Berg: The Art of Leonard Knight. Los Angeles: New Leaf Press.

Olson, David. 2012. "Salvation Mountain's Creator Returns." The Press-Enterprise, 4 november. Betreden vanaf http://www.pe.com/local-news/topics/topics-religion-headlines/20121104-religion-salvation-mountains-creator-returns.ece op 5 mei 2013.

Perry, Tony. 2012. "Salvation Mountain is Missing It's Guiding Spirit." Los Angeles Times, Februari 26. Betreden via http://www.latimes.com/news/local/la-me-salvation-20120226,0,2246706,full.story op 25 januari 2013.

Sims, Robert W. 2004a. "The Man." Betreden vanuit http://www.salvationmountain.us/bio.html op 25 januari 2013.

Sims, Robert W. 2004b. "The Mountain." Redding Berg. Betreden via http://www.salvationmountain.us/history.html op 25 januari 2013.

Sims, Robert W. 2004c. "Giftige nachtmerrie." Redding Berg. Betreden via http://www.salvationmountain.us/history2.html op 25 januari 2013.

Yust, Larry. 1999. "De interactieve berg van Leonard Knight." Folk Art Society of America. Betreden via http://www.folkart.org/mag/leonard-knight op 25 januari 2013.

Zebulon. 2011. "Leonard Knight verlaat Salvation Mountain." Adventures in the Zone. Awesome Inc., december 5. Betreden via http://zebulonspleen.blogspot.com/2011/12/leonard-knight-leaves-salvation.html op 25 januari 2013.

Auteurs:
David G. Bromley
Stephanie Urlass

Geplaatst:
2 februari 2013

Meest recente update:
5 mei 2013

Deel