Onze Lieve Vrouw van Emmitsburg

ONZE DAME VAN EMMITSBURG

ONZE DAME VAN TIJDENS EMMITSBURG

1957 (12 maart): Gianna Talone werd geboren in Phoenix, Arizona.

1987 (september): Gianna droomde drie nachten op rij van Onze Lieve Vrouw, wat haar ertoe aanzette de rozenkrans te bidden en dagelijks de mis bij te wonen.

1988 (juni): Tijdens een pelgrimstocht naar Medjugorje ontving Gianna haar eerste toespraak van Onze Lieve Vrouw en kreeg ze een visioen van het Kind Jezus.

1988 (juli): Gianna en acht andere jongvolwassenen van de St. Maria Goretti Catholic Church in Scottsdale, Arizona, begonnen locuties en visioenen van Onze Lieve Vrouw en Jezus te ontvangen.

1989: Een priesterlijke commissie in Phoenix onderzoekt de verschijningen in St. Maria Goretti. Phoenix-bisschop Thomas O'Brien liet de gebedsgroep doorgaan.

1989 (19 december): Gianna kreeg dagelijkse verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw, behalve op vrijdag.

1993 (januari): Gianna Talone en toenmalige verloofde Michael Sullivan maakten een bedevaart naar de Grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Emmitsburg, Maryland. Gianna ontving een visioen waarin Onze Lieve Vrouw het paar uitnodigde om naar Emmitsburg te verhuizen.

1993 (november 1): Gianna en Michael verhuisden naar het Emmitsburg-gebied en begonnen op donderdagavond de Marian Prayer Group bij te wonen. Dit was wanneer ze meestal een verschijning ontving met een openbare boodschap. Het bijwonen van de Marian Prayer Group op donderdag nam toe toen het nieuws over de visionaire verspreiding zich verspreidde.

1994 (augustus): Mission of Mercy, een mobiele gezondheidszorgorganisatie voor arme, onderverzekerde en achtergestelde patiënten, werd opgericht door Drs. Gianna en Michael Sullivan in Pennsylvania en Maryland.

1995 (9 maart): In een bericht aan Gianna wees Onze Lieve Vrouw Emmitsburg aan als het Centrum van haar Onbevlekt Hart.

1995 (augustus 30): Monseigneur Jeremiah Kenney, vice-kanselier van het aartsbisdom Baltimore, kondigde aan dat Baltimore dit voorbeeld zou volgen sinds het bisdom Phoenix een neutraal standpunt had ingenomen ten aanzien van Gianna's visioenen in 1989.

1999: Gianna begon met compileren Het verborgen leven van onze Heer , de autobiografie van het kind Jezus, vertelde haar via innerlijke locuties.

2000 (8 september): Het aartsbisdom Baltimore schortte de gebedsbijeenkomsten op donderdag op omdat het "geen basis vindt voor [de verschijningen]" ("Statement" 2000).

2001 (mei): aartsbisschop kardinaal Keeler uit Baltimore regelde een priesterlijke commissie om de verschijningen te onderzoeken.

2002 (september): de commissie concludeerde dat ze de verschijningen niet kon verifiëren of veroordelen.

2003: kardinaal Ratzinger, toenmalig hoofd van de Vaticaanse Congregatie voor de Geloofsleer, correspondeerde met kardinaal Keeler en steunde het gezag van de Keeler Commissie.

2004: De Marian-gebedsgroep werd opnieuw samengesteld en begon maandelijks samen te komen, eerst op een nabijgelegen boerderij, daarna in het Lynfield Event Complex, een conferentiecentrum buiten Frederick, Maryland.

2005: De Stichting van het Treurige en Onbevlekte Hart van Maria werd opgericht, naar aanleiding van een verzoek van Onze Lieve Vrouw, om informatie te verstrekken over de verschijningen en berichten in Emmitsburg.

2005 (mei): Gianna begon innerlijke toespraken te ontvangen van God de Vader.

2008 (voorjaar): Fr. Edwin O'Brien werd in Baltimore tot aartsbisschop benoemd. Gianna schreef hem een ​​brief waarin hij hem op de hoogte bracht van de geschiedenis van de verschijningen in Emmitsburg en hem verzekerde dat ze zou voldoen aan zijn wensen met betrekking tot de maandelijkse gebedsbijeenkomsten die in het Lynfield Event Complex worden gehouden.

2008 (8 oktober): aartsbisschop O'Brien heeft een pastoraal advies uitgebracht waarin het standpunt van de kerk over de verschijningen in Emmitsburg wordt uitgelegd en waarin Gianna en haar aanhangers worden verzocht te stoppen met het verspreiden van informatie over de verschijningen en berichten in het bisdom Baltimore.

2008 (13 oktober): Gianna en haar supporters hebben de maandelijkse gebedsgroep in Lynfield stopgezet.

2008-heden: Gianna is doorgegaan met het melden van dagelijkse verschijningen en locuties in haar huis.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Gianna's wonderbaarlijke interacties met Onze Lieve Vrouw begonnen in 1987, toen ze drie nachten op rij droomde van Onze Lieve Vrouw. Deze dromen kwamen op een dieptepunt in Gianna's leven. Ze had haar diploma van doctor in de farmacologie behaald, werkte in een groot ziekenhuis in een goedbetaalde positie en trouwde met haar eerste echtgenoot. Binnen een paar jaar was ze echter haar baan kwijtgeraakt, werd haar huwelijk door de kerk nietig verklaard en worstelde ze met de richting van haar leven. Na haar dromen over Onze-Lieve-Vrouw te volgen, begon Gianna de rozenkrans te bidden, te biechten en dagelijks de mis bij te wonen. In 1988 maakte ze een pelgrimstocht naar Medjugorje, waar ze een visioen kreeg van het Kind Jezus. Onze Lieve Vrouw sprak ook met haar tijdens haar reis door een innerlijke taal en zei tegen haar: “Ik kom op een speciale manier met je mee naar huis. Ooit was je een verdwaald lam, maar nu ben je gevonden. "

Toen ze eenmaal thuis was (in die tijd woonde ze in Scottsdale, Arizona), bleef ze de bijeenkomsten van de jeugdgebedsgroep bijwonen St. Maria Goretti katholieke kerk. Daar rapporteerden verschillende jonge mensen evenals Father Jack Spaulding verschijningen of plaatsen van Jezus en van Onze Lieve Vrouw, die verschenen als Onze Lieve Vrouw van Vreugde. Deze boodschappen van Jezus zijn gepubliceerd in zes delen van Ik ben je Jezus van genade. In 1989 onderzocht het bisdom Phoenix de verschijningen van Scottsdale en nam een ​​neutrale houding aan.

In een 1992-visie van november wees OLVrouw Michael Sullivan op Gianna tijdens een gebedsbijeenkomst. Michael Sullivan, een arts die ook met zijn geloof worstelde, had een pelgrimstocht naar Scottsdale gemaakt en woonde dezelfde gebedsbijeenkomst bij als Gianna. Net als Gianna had Michael een succesvolle carrière voordat hij spirituele en persoonlijke worstelingen ervoer, waaronder echtscheiding en de ontvoering van een zoon. Hoewel hij in die tijd geen praktiserend katholiek was, vond hij dat hij de rozenkrans moest bidden en zelfs een bedevaart naar Medjugorje moest maken, waar hij zich als arts aanmeldde tijdens het conflict in het voormalige Joegoslavië. Tegen de tijd dat hij Scottsdale in 1992 bezocht, was hij een veel toegewijde katholiek geworden. In een visioen informeerde OLVrouw Gianna dat Michael haar toekomstige echtgenoot zou zijn. Gianna stelde zich na haar verschijning op dappere wijze aan hem voor. Ze dateerden ongeveer twee maanden voordat ze verloofd werden.

In januari maakten 1993, Gianna en de toenmalige verloofde Michael Sullivan een pelgrimstocht naar Emmitsburg, Maryland om het nationale heiligdom te bezoekenGrot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Nu gerund door Mt. St. Mary's University, de site concentreert zich op een replica van de verschijningssite uit 1858 in Lourdes, Frankrijk, en beschikt ook over een glazen kapel en een bezoekerscentrum. Een loopbrug slingert zich door de kruiswegstaties en een rozenkranswandeling en eindigt aan de voet van een groot metalen kruisbeeld bovenop een beboste heuvel. Hier ontving Gianna haar eerste verschijning in Emmitsburg. Onze Lieve Vrouw, gekleed in een blauwe jurk en een witte sluier, nodigde Gianna en Michael uit om naar het stadje te verhuizen, als ze dat wilden. Ze kregen drie dagen om de beslissing te nemen en keerden naar huis terug naar Arizona om de uitnodiging in overweging te nemen.

Op 19 juni 1993 trouwden Gianna en Michael in Arizona, in de St. Maria Goretti-kerk. Op het moment van hun huwelijksceremonie was er een zware onweersbui in Emmitsburg, en de bliksem sloeg de St. Joseph Catholic Church in. De kerk verloor drie dagen elektriciteit, maar het licht dat het Mariabeeld aan de voorkant van de kerk verlichtte, bleef branden. Sommige Emmitsburgse parochianen, toen ze vernamen dat Gianna's huwelijksceremonie samenviel met deze gebeurtenis, vonden het wonderbaarlijk.

In november verhuisden 1993, Gianna en Michael naar Emmitsburg en gingen naar Masses en wekelijks Marian PrayerGroep bij St. Joseph Catholic Church in Emmitsburg. Gianna kreeg een visioen tijdens haar eerste gebedsbijeenkomst en verraste haar medevrienden toen ze op haar knieën viel en met Onze Lieve Vrouw begon te praten. Pater Alfred Pehrsson, CM, de pastoor van de parochie die ze had ontmoet tijdens haar bezoek aan Emmitsburg in januari, legde de parochianen uit wat er was gebeurd en smeekte hen om te zwijgen over wat ze hadden gezien om geen onnodige aandacht te vestigen op Gianna of de gebedsgroep. Niettemin groeide het aantal aanwezigen op de donderdag Marian Prayer Group naarmate het nieuws over de visionaire zich verspreidde. Maar liefst 1,000 bezoekers kwamen wekelijks (Gallië 2002), waaronder verschillende priesters, bisschoppen uit andere landen en zelfs niet-katholieke bezoekers. Tussen 700,000 en 1994 waren bijna 2008 mensen aanwezig (G. Sullivan 2008). Kerkgroepen in de hele regio organiseerden busreizen naar Emmitsburg, en veel gezinnen reden urenlang om de stad te bezoeken. Het aantal bekeringen en bekentenissen nam toe, en Fr. Pehrsson hoorde zelfs bekentenissen van joodse en protestantse aanwezigen (Pehrsson nd). Veel aanwezigen maakten melding van wonderen tijdens de dienst: een draaiende zon of twee zonnen, genezingen en eenmaal de lichten van de hemel zichtbaar in Gianna's ogen tijdens extase. Elke week waren er meerdere rijen banken gereserveerd in de kerk voor parochianen, maar anderen moesten vóór de middag arriveren (voor de dienst van 7 uur) om een ​​zitplaats te vinden. Overstroomde menigten werden naar de kerk pastorie aan de overkant van de straat geleid, waar een televisiescherm was opgesteld zodat iedereen Gianna kon zien. Het is problematisch dat menigten dekens en stoelen op het gazon en de begraafplaats rond de kerk neerzetten en illegaal in het hele stadje parkeerden. Als reactie daarop stelden sommige protestantse kerken in de omgeving hun parkeerplaatsen open voor pelgrims.

In de 1990s was er weinig controverse tussen schijngelovigen en kerkleiders. Het Aartsbisdom van Baltimore nam op dit moment een neutrale houding aan en ondersteunde de uitkomst van de 1989 Phoenix-onderzoeken. Gianna bleef dagelijkse verschijningen van OLVrouw houden, en kreeg zelfs binnenlandse waarnemingen van God de Vader en van Jezus.

In september 2000 schortte het aartsbisdom de gebedsbijeenkomsten op donderdag in de St. Joseph Katholieke Kerk echter op en publiceerde het een verklaring waarin werd aangegeven dat het "geen basis vindt voor [de verschijningen]" ("Verklaring" 2000). Deze stap is mogelijk ingegeven door een duidelijke verschuiving in de toon van de berichten; eind jaren negentig begonnen ze met waarschuwingen en voorspellingen van tuchtiging. Die donderdag in september 1990 vonden supporters een bordje op de deur van de St. Joseph Church dat aangeeft dat de gebedsbijeenkomst die dag niet zou plaatsvinden (Clarke 2000). Veel aanwezigen, waaronder een bus pelgrims die net uit Ierland waren aangekomen, waren begrijpelijkerwijs teleurgesteld. In de maanden die volgden, schreven veel supporters brieven aan kardinaal Keeler in Baltimore en aan lokale kranten waarin ze hun teleurstelling en verwarring uitten.

Kardinaal Keeler regelde een priestercommissie in Baltimore om de verschijningen in 2001 te onderzoeken. Voorstanders stellen dat het
Commissie was oneerlijk tegen Gianna, besteedde heel weinig tijd aan haar en verbood haar supporters (inclusief theologen) namens haar te spreken. Gianna mocht alleen de vragen van de Commissie beantwoorden, in plaats van haar hele verhaal te vertellen.

De Keeler-commissie nam in september 2002 een besluit uit, waarin werd geconcludeerd dat "zij niet geloofde in de bewering" dat Gianna authentieke visioenen van Onze Lieve Vrouw ontving omdat zij "niet het bewijs vond dat nodig was om de visioenen te verifiëren of te veroordelen" (Lobianco 2002). De Commissie uitte haar bezorgdheid over de "apocalyptische" inhoud van de berichten en voerde aan dat "we geen apocalyptische voorspellingen moeten aanmoedigen of tegemoet moeten komen aan een mentaliteit van wondermanie" (zoals geciteerd in Keeler 2002). De Commissie was ook bezorgd dat zij "geen waarneembare ontwikkeling of progressie" van de berichten zag; Na verloop van tijd, zo betoogde het, werden ze niet complexer omdat gelovigen vermoedelijk volwassen werden in het geloof, noch volgden ze de liturgische cyclus (zoals geciteerd in Keeler 2002). Verder concludeerde de Commissie dat sommige boodschappen in strijd waren met de leerstellingen van de kerk; Gianna's berichten voorspellen bijvoorbeeld een tussentijdse en niet-lichamelijke, spirituele terugkeer van Jezus naar de aarde als een kind voorafgaand aan de feitelijke definitieve komst van Jezus als volwassene en "Rechtvaardige Rechter." De kerkelijke autoriteiten lijken het idee van deze tussenliggende komst te verwerpen. Ten slotte was de Commissie sceptisch over zowel de bekeringen die werden gemeld als gevolg van de berichten van Onze-Lieve-Vrouw in Emmitsburg, als over wat zij de 'groeiende verslaving aan het spectaculaire' noemde waarvan zij meende dat ze plaatsvonden in verband met de verschijningen (zoals geciteerd in Keeler 2002). Als resultaat van het Commissierapport bracht Monseigneur Kenney in Baltimore een verklaring uit waarin hij zei dat het aartsbisdom had geconcludeerd dat de verschijningen niet bovennatuurlijk waren. Bovendien correspondeerde kardinaal Ratzinger, toenmalig hoofd van de Vaticaanse Congregatie voor de Geloofsleer, met kardinaal Keeler (hoewel zijn brief destijds niet aan het publiek werd vrijgegeven) en ondersteunde hij het gezag van de Keeler Commissie om 'de zaak af te sluiten met een decreet van 'constat de non bovennatuurlijk '"(Ratzinger 2003).

Gianna en Michael Sullivan schreven, naast een aantal van hun aanhangers, brieven aan diocesane autoriteiten waarin ze de geldigheid van de conclusies van de Keeler Commissie in twijfel trokken en beweerden dat de verschijningen inderdaad geldig waren. Michael Sullivan publiceerde online een brief die hij aan kardinaal Keeler had geschreven, waarin hij tientallen Amerikaanse bisschoppen kopieerde, met de vraag waarom de gebedsgroep in 2000 was geschorst en zijn bezorgdheid uitsprak dat de Keeler-commissie verkeerd was geïnformeerd over de inhoud van de berichten (M.Sullivan 2003 ). In een visioen uit 2006 vertelde Onze Lieve Vrouw aan Gianna dat de beslissing van de Kerk over de verschijningen afkomstig was van het lokale niveau (kardinaal Keeler), niet van de autoriteiten van het Vaticaan, dus de beslissing woog daarom minder zwaar dan wanneer het van hogere autoriteiten was gekomen. Zoals Gianna later opmerkte: “Kardinaal Ratzinger niet zichzelf concluderen [dat de verschijningen niet bovennatuurlijk zijn] en ... staat de autoriteit toe om te rusten bij a lokaal niveau, dat wezen met kardinaal Keeler en geen de Heilige Stoel ”(2006). Kardinaal Keeler gaf in reactie daarop de brief van kardinaal Ratzinger vrij en herhaalde zijn standpunt dat de verschijningen niet bovennatuurlijk waren.

Ondertussen hebben supporters in 2004 de Marian Prayer Group weer tot leven gewekt. Sinds 2000 was het hen niet toegestaan ​​om deze bijeenkomsten te houden over kerkelijke bezittingen, maar ze redeneerden dat ze bijeenkomsten konden houden over privébezit, vooral als ze geen mis hielden of sacramenten aanboden. De gebedsgroep kwam maandelijks op een boerderij in de buurt bijeen, deelnemers zaten soms in een schuur bij elkaar bij slecht weer. Later verhuisde de groep naar het Lynfield Event Complex, een conferentiecentrum buiten Frederick, Maryland waar grotere groepen konden worden gehouden. Zovelen als 1,000-mensen hebben deze gebedsbijeenkomst enkele maanden bijgewoond, ondanks de afwezigheid van mis en sacramenten. De gebedsgroep werd tijdens deze periode formeler georganiseerd, terwijl een kerngroep van vrijwilligersvideo Gianna opnam tijdens extase en audio het bericht opnam, openbare berichten op een website plaatste, donaties voor de huurprijzen van het conferentiecentrum afhandelde, berichten verzamelde in boekenreeksen en verzorgde de productie van beelden van Onze-Lieve-Vrouw van Emmitsburg, gebedskaarten en spelden. Twee websites (Stichting voor het bedroefde en Onbevlekte Hart van Maria als Private Revelations 12: 1) zijn gemaakt om feitelijke informatie en transcripties van berichten te leveren.

Gedurende deze periode groeide ook het verzet tegen de verschijningen van sommige plaatselijke katholieken en diocesane leiders. Een andere website, Cult Kijk , had een negatieve kijk op de verschijningen, supporters en visionairen. Pater Kieran Kavanaugh, OCS, Gianna's spiritueel adviseur, werd het zwijgen opgelegd toen kardinaal Keeler p. Kavanaughs meerdere om de priester tijdelijk te verbieden de maandelijkse gebedsbijeenkomsten bij te wonen. Pater Alfred Pehrsson, de pastoor van St. Joseph die sindsdien naar een andere parochie was verhuisd, werd ook door zijn superieuren gevraagd niet te spreken over de verschijningen in Emmitsburg. Beide mannen zijn terughoudend gebleven om te spreken over de gebeurtenissen in Emmitsburg.

In 2007 heeft Fr. Edwin O'Brien werd in Baltimore tot aartsbisschop benoemd na het aftreden van kardinaal Keeler. Met de verandering in leiderschap, schreef Gianna een brief aan aartsbisschop O'Brien waarin hij hem informeerde over de geschiedenis van de verschijningen in Emmitsburg en hem verzekerde dat ze zou voldoen aan zijn wensen met betrekking tot de maandelijkse gebedsbijeenkomsten die in Lynfield worden gehouden. Aartsbisschop O'Brien reageerde niet rechtstreeks op Gianna's brief, maar bracht in plaats daarvan in 2008 een Pastoraal Advies uit waarin het standpunt van de Kerk werd herhaald dat de berichten niet bovennatuurlijk waren. Hoewel hij in het Pastoral Advisory toegaf dat er niets per se heiligschennend aan de berichten is, beweerde hij dat de "vermeende verschijningen niet van bovennatuurlijke oorsprong zijn" (O'Brien 2008). Hij waarschuwde mevrouw Gianna Talone-Sullivan verder "sterk" om op geen enkele manier te communiceren, geschreven of gesproken, elektronisch of gedrukt, persoonlijk of via een andere in een kerk, openbaar oratorium, kapel of enige andere plaats of plaats, openbaar of privé. , binnen de jurisdictie van het aartsbisdom Baltimore alle informatie van welke aard dan ook die betrekking heeft op of berichten of locutions bevat die zogenaamd zijn ontvangen van de Maagdelijke Moeder van God.

De Pastorale Adviesraad waarschuwde katholieken verder tegen "deelname aan enige activiteit rond deze vermeende verschijningen of die informatie willen verspreiden en promoten hier in het aartsbisdom". Aartsbisschop O'Brien sloot zijn brief af met de opmerking dat hij 'de verdeeldheid wilde oplossen die door deze situatie was ontstaan'.

Lokale supporters waren woedend, velen van hen vroegen zich af of aartsbisschop O'Brien zijn gezag had overschreden door te proberen de activiteiten van katholieken te reguleren, zelfs buiten de kerkelijke eigendommen. Gianna schreef echter aan aartsbisschop O'Brien en bedankte hem voor 'het verduidelijken van de vele onopgeloste vragen die zijn voorganger [kardinaal Keeler] niet had beantwoord' (2003). Ze verklaarde in haar brief dat ze niet langer de maandelijkse gebedsbijeenkomsten in Lynfield zou bijwonen en dat ze niet aangesloten was bij of verantwoordelijk was voor de activiteiten van De stichting van het bedroefde en Onbevlekte Hart van Maria . In haar brief, die ze ook online publiceerde, drong ze er bij haar aanhangers op aan "acht te slaan op de waarschuwingen van de bisschop".

Gianna is nog steeds dagelijkse verschijningen en locaties in haar huis blijven melden. De Oprichting van het droevige en Onbevlekte Hart van Maria als Private Revelations 12: 1 nog steeds werken, compileren en interpreteren van eerdere Emmitsburg-berichten voor online nieuwsbrieven. In 2013, de nieuwsbrief van de Foundation werd ontvangen door mensen in 54 Amerikaanse staten en territoria en 145-landen. Vanaf februari hebben 2014, internetgebruikers uit 188-landen meer dan 9 miljoen bezoeken aan de website van de Foundation.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Degenen die in de verschijningen in Emmitsburg geloven, hebben op verschillende manieren ontdekt dat de verschijningen legitiem zijn. In interviews die ik in 2011 en 2012 met supporters hield, wezen velen erop dat Gianna een "yuppie" was met wat rijkdom, een hogere graad in farmacologie en een baan - met andere woorden, met veel te verliezen door te beweren verschijningen te ontvangen. Deze personen geloofden niet dat Gianna zou melden dat ze Onze Lieve Vrouw had gezien en het risico van openbare controle zou riskeren als het niet waar was. Gianna is zelfs twee keer getest terwijl ze in extase was: eenmaal aan de Universiteit van Californië, San Francisco Medical Center in 1993 onder toezicht van Marian theoloog Fr. René Laurentin, en opnieuw aan de Johns Hopkins University in 2003 door Dr. Ricardo Castañón. Beide keren stelden dokters vast dat haar hersenscans overeenkwamen met die van andere visionairs in extase. Criticasters hebben Gianna ervan beschuldigd een 'sekte' te leiden of te genieten van haar roem. Sommige supporters hebben er echter snel op gewezen dat Gianna slechts een kanaal van het goddelijke is.

Supporters hebben via de websites van De stichting van het bedroefde en Onbevlekte Hart van Maria als Private Revelations 12: 1, en veel mensen herlezen die berichten en vonden telkens nieuwe betekenissen. Sommige berichten hebben meer aandacht gekregen dan andere. Tijdens mijn veldwerk in Emmitsburg van 2010 tot 2013 was ik af en toe getuige van gesprekken over die berichten die waarschuwden voor een catastrofe. Twee belangrijke voorbeelden zijn de boodschap van 1 juni 2008 die waarschuwt voor "een ander lichaam in een baan rond uw zonnestelsel" en "60-70% van de wereldbevolking" vernietigt, en de boodschap van 31 december 2004 die waarschuwt dat de "aarde wordt afgesplitst zijn as. " Een paar individuen in Emmitsburg speculeerden dat de aardbeving en tsunami in Japan in 2011, waarvan de NASA meldt dat de aarde tien centimeter om haar as is verschoven, deze profetie in vervulling heeft laten gaan.

Een ander veel voorkomend thema in de berichten is dat mensen moeten bidden voor priesters en afvalligen. Het 15-, 2003-bericht van september waarschuwt: "De kerk zal altijd staan ​​vanwege mijn Zoon, maar wat in gevaar is, zijn de zielen van veel van mijn priesters, mijn bisschoppen en mijn kardinalen die moeten boeten en die verantwoordelijk zullen worden gehouden voor het misleiden van de kudde. "Een veel voorkomend refrein voor priesters en leken-katholieken is echter om voor hen te bidden. Het bericht Augustus 31, 1995 is typisch: "Bid om genade, kleine kinderen, en wens liefde en vergeving voor alle mensen."

Gezien het verzet van bepaalde plaatselijke priesters tegen de verschijningen in Emmitsburg, zijn de aanhangers ook bemoedigd door deveel berichten die hen verzekeren dat ze Emmitsburg niet verlaat. De boodschap van 5 februari 2006 verzekert de toehoorders bijvoorbeeld dat Emmitsburg het centrum van het Onbevlekt Hart van Onze-Lieve-Vrouw is ondanks tegenstand van sommige kerkleiders, en vervolgt dan: 'Weet dat ik ben geen weggaan en dat ik voor alle goede dingen voor u tussenbeide kom voor de Troon van God. " Het bericht van 5 oktober 2008 (net voordat het Pastoraal Advies werd vrijgegeven) herhaalt dit thema: “weet dat ik hier bij jullie ben. ik ben geen vertrekken, zelfs als je denkt dat ik ver weg ben. "

Aanhangers hebben verschillende meningen over het aartsbisdom standpunt over de verschijningen. Hoewel de meeste aanhangers de geest van de Pastorale Adviesraad hebben gehoorzaamd door geen gebedsbijeenkomsten te houden en niet over de verschijningen te spreken, tenzij daarom wordt gevraagd, zijn velen blijven twijfelen aan de autoriteit van aartsbisschop O'Brien om gebedsbijeenkomsten te verbieden die plaatsvinden op eigendommen die niet tot de Katholieke kerk. Verder houden veel aanhangers vast aan de leer van de Kerk over persoonlijke openbaring, dat gelovigen "in deze openbaringen alles mogen verwelkomen wat een authentieke roeping van Christus of zijn heiligen tot de Kerk vormt" ("Catechismus" 1.1.2.67). In Emmitsburg redeneren veel mensen dat niets in de berichten in strijd is met de leer, de Schrift of de traditie van de kerk, en dat het ze dus vrij staat erin te geloven. Ze geloven dat de Keeler Commission, die concludeerde dat apocalyptische leringen verontrustend waren en dat de boodschappen over de terugkeer van het Kind Jezus in een tussenliggende spirituele regering voorafgaand aan de feitelijke Final Coming in tegenspraak waren met de leringen van de Kerk, verkeerd waren geïnformeerd.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Vanwege verboden zijn de praktijken met betrekking tot de verschijningen in Emmitsburg in de loop van de tijd enorm veranderd. Vóór september 2000 organiseerde de St. Joseph Catholic Church in Emmitsburg elke donderdag een Marian Prayer Group in de kerk. Pelgrims van over de hele wereld namen deel aan de 8: 30 AM-weekdagmis, gevolgd door privégebed en middaggebed. Velen zouden de National Shrine Grotto of Lourdes, National Shrine of Elizabeth Ann Seton en andere bezienswaardigheden in de stad bezoeken. De gebedsdienst werd 's avonds gehouden, met gebeden in de mis, rozenkrans en een genezingsdienst. Toegewijden bleven vaak tot laat in de avond.

Van 2004-2008 kwam de gebedsgroep maandelijks bijeen om de rozenkrans te bidden. Deze diensten kwamen niet voor op kerkelijk eigendom, hadden geen massale vertoning en boden geen sacramenten aan. Niettemin trokken ze honderden pelgrims aan.

Nu de gebedsgroep is ontbonden, de Oprichting van het droevige en Onbevlekte Hart van Maria moedigt supporters aan om maandelijkse Marian Days of Prayer in hun eigen huis te houden. Er is geen manier om te meten hoeveel mensen betrokken zijn bij dit streven, maar in mijn tijd in Emmitsburg heb ik nog nooit gehoord van iemand die speciaal voor de Maria-gebedsdag een gebedsgroep organiseert. Ik heb echter verschillende mensen gesproken die Our Lady of Emmitsburg opnemen in hun dagelijkse devoties. Ze mogen haar naam noemen tijdens een Litanie ('Onze Lieve Vrouw van Emmitsburg, Bid voor ons'), gebedskaarten bij zich dragen of beelden van haar in huis houden. Veel mensen blijven berichten van Onze Lieve Vrouw van Emmitsburg lezen, omdat velen van hen toegankelijk zijn via websites en gedrukte boeken. De stichting als Private Revelations 12: 1 berichten en interpretaties samenstellen in elektronische nieuwsbrieven die wereldwijd worden verspreid. De nieuwsbrief van de Foundation werd gedistribueerd in 54 Amerikaanse staten en territoria en 145-landen in 2013.

Bovendien waren en zijn veel aanhangers actief in hun plaatselijke parochies, die regelmatig de mis bijwoonden, de Grot regelmatig bezochten, de rozenkrans en andere gebeden baden en boeken lezen over het leven van de heiligen. Over het algemeen vallen Emmitsburg-gelovigen in de verschijningen in de lijn van andere conservatieve katholieken wat betreft hun houding ten opzichte van sociale en politieke kwesties en kerkelijk gezag. Net als veel 'zeer toegewijde' katholieken steunen veel mensen het verzet van hun kerk tegen geboortebeperking, abortus en het homohuwelijk (D'Antonio 2011; D'Antonio, Dillon & Gautier 2013; Dillon 2011a, 2011b); Zeker, veel van de Emmitsburg-berichten nemen een conservatieve houding aan over deze kwesties.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Voorafgaand aan het 2008 Pastoral Advisory organiseerde een vrijwilligersnetwerk de gebedsgroep en de verspreiding van berichten. Taken waren onder meer het opnemen van Gianna tijdens haar visie, het transcriberen van de berichten, het onderhouden van websites, het verzamelen van donaties voor de huur van het conferentiecentrum (van 2004 tot 2008), het beheren van een massa aanwezigen en het leiden van rozenkransgebeden tijdens diensten.

De stichting werd opgericht als een belangrijke bewaarplaats van informatie over de verschijningen en is dat nog steeds. Privé Openbaringen 12: 1 is een andere behulpzame bron van historische informatie. Beide organisaties onderhouden websites die gemakkelijk toegankelijk zijn via elke internetzoekmachine, de Oprichting van het droevige en Onbevlekte Hart van Maria als Private Revelations of Our Lady of Emmitsburg . Beide organisaties zijn officieel gevestigd in Pennsylvania en vallen dus buiten de jurisdictie van het Aartsbisdom Baltimore en zijn verboden. Met name ontkende Gianna elke betrokkenheid bij De stichting in haar 2008-reactie op het Pastoral Advisory.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

De grootste uitdaging in Emmitsburg is het standpunt van de kerk over de verschijningen. Sommige pastoors blijven onvermurwbaar tegen hen, en er zijn anekdotisch bewijs van vijandigheid tussen bepaalde pastoors en aanhangers van verschijningen in Emmitsburg. Sommige lokale leken-katholieken zijn ook tegen de verschijningen, zo erg zelfs dat aanhangers zichzelf vaak censureren in de aanwezigheid van bepaalde individuen. Cult Kijk plaatst af en toe nieuwe artikelen die de verschijningen en visionair bespotten.

Na de beëindiging van de maandelijkse gebedsbijeenkomst in Lynfield was de onofficiële hub voor aanhangers van verschijningen de St.Peter's Bookstore, een Emmitsburg-boekhandel en een koffiehuis dat was opgericht als een dienst aan Onze-Lieve-Vrouw van Emmitsburg om te dienen als een opslagplaats voor informatie over de verschijningen. St. Peter's bood boekcompilaties van berichten aan, deskundige medewerkers en eigenaren die bereid waren informatie over de verschijningen te delen, een uitnodigende zithoek die bevorderlijk was voor het bespreken van de verschijningen en andere katholieke voorwerpen. Het bedrijf was behoorlijk succesvol geweest terwijl de gebedsgroep nog bijeenkwam in de buurt van Emmitsburg en zelfs een grote lezingenreeks organiseerde, en het was een favoriete ontmoetingsplaats voor lokale katholieken en katholieke pelgrims die de Grot bezochten. Veel supporters waren daarom teleurgesteld toen St. Peter's in 2012 failliet ging.

Met de benoeming van aartsbisschop Lori in Baltimore in 2012 hoopten sommigen dat het aartsbisdom het verbod op een Mariale gebedsgroep in Emmitsburg zou versoepelen. Er zijn geen formele beperkingen opgelegd aan Gianna in het aartsbisdom sinds aartsbisschop O'Brien Baltimore verliet. Er is enige belangstelling geweest voor het organiseren van een Mariale gebedsgroep waarin Gianna's visioenen en boodschappen niet zouden meedoen, en enkele van de Dochters van Liefde in de Basiliek hebben een paar van dergelijke bijeenkomsten georganiseerd. Wat betreft de verschijningen: er is momenteel geen manier om te meten hoeveel mensen blijven geloven en om hen te steunen, aangezien de gebedsgroep sinds 2008 niet meer mag bijeenkomen. Hoewel de supporters hopen dat de kerkleiders hun besluit over de Emmitsburg zullen terugdraaien. verschijningen, speculeren velen dat de verschijningen alleen zullen worden goedgekeurd wanneer Gianna's visioenen en toespraken ophouden, of door goddelijke tussenkomst.

REFERENTIES

Catechismus van de katholieke kerk. 1993. Betreden via www.vatican.va/archive/ENG0015/_INDEX.HTM op 13 februari 2014.

Clarke, Paul A. 2008. Het laatste woord? Frederick News Post , December 14, lokaal nieuws. Betreden via www.fredericknewspost.com op 13 maart 2010.

D'Antonio, William V., Michele Dillon en Mary Gautier. 2013. Amerikaanse katholieken in transitie. Lanham, MD: Rowman & Littlefield.

D'Antonio, William V. 2011. "New Survey biedt portret van Amerikaanse katholieken." National Catholic Reporter , Oktober 24. Toegankelijk via http://ncronline.org/AmericanCatholics op 14 januari 2012.

Dillon, Michele. 2011a. "Trends in katholieke toewijding stabiel over tijd." National Catholic Reporter . Oktober 24. Betreden via http://ncronline.org/AmericanCatholics op 14 januari 2012.

Dillon, Michele. 2011b. "Wat is kern voor Amerikaanse katholieken in 2011." National Catholic Reporter , Oktober 24. Betreden via http://ncronline.org/AmericanCatholics on 14 January 2012.

Eck, Larry en Mary Sue. 1992. "Jezus, ik vertrouw op u: een interview met Michael Sullivan, MD." Medjugorje Magazine, Juli-augustus-september, 17-27.

Faricy, Robert, SJ en Rooney, Lucy, SND de N. 1991. Onze Lieve Vrouw komt naar Scottsdale: Is het authentiek? Milford, OH: The Riehle Foundation.

Fortney, Sarah. 2007. "The Voices of Faith." Frederick News Post , Januari 8, lokaal nieuws. Betreden via www.fredericknewspost.com op 13 maart 2010.

Oprichting van het droevige en Onbevlekte Hart van Maria. nd "Berichten van Onze Lieve Vrouw van Emmitsburg." Betreden vanuit www.centeroftheimmaculateheart.org op 13 februari 2014.

Gallië, Christopher. 2003. "Vaticaan ondersteunt actie om visionair te onderdrukken. Betreden via www.archbalt.org/news/crsullivan.cfm op 13 maart 2010.

Gallië, Christopher. 2002. "We geloven niet in de Verschijningen." Betreden vanuit www.emmitsburg.net/cult_watch/news_reports/we_do_not_believe.htm op 13 maart 2010.

Gallië, Christopher. 1995. "Brief History of St. Joseph's Church." The Catholic Review , November 1.

Keeler, William Cardinal. 2002. “Brief aan Fr. O'Connor, ”5 december. Betreden vanaf www.emmitsburg.net/cult_watch/commission_report.htm op 12 juni 2012.

Keeler, William Cardinal. 2003. "Decree," June 7. Toegang tot archbalt.org/news.upload/SullivanDecree.pdf op 19 maart 2010.

Kenney, Rev. Mgr. Jeremia F. 2002. "Brief aan Gianna Talone-Sullivan," september 24.

Lobianco, Tom. 2002. "De kerk neemt een neutrale houding aan tegenover verschijningen. Frederick News Post , December 8, lokaal nieuws. Betreden via www.fredericknewspost.com op 13 maart 2010.

Moving Heart Foundation. nd "Achtergrond." Betreden vanuit http://www.movingheartfoundation.com/Background.htm op 3 februari 2014.

O'Brien, aartsbisschop Edwin. 2008. "Pastoral Advisory," 8 oktober. Betreden vanaf www.archbalt.org/news/upload/Pastoral_Advisory.pdf op 21 mei 2010.

O'Brien, aartsbisschop Edwin. 2002. "Brief aan pater O'Connor," 5 december. Betreden vanaf www.emmitsburg.net/cult_watch/commission_report.htm op 13 maart 2010.

Pehrsson, Fr. Al CM nd "Our Lady of Emmitsburg: Testimony 1993-2006." Audio-CD verdeeld door Stichting van het Verdrietige en Onbevlekte Hart van Maria.

Ratzinger, kardinaal Joseph. 2003. "Brief aan kardinaal Keeler", februari 15. Betreden via www.archbalt.org/news/upload/decreeRatzinger.pdf op 21 mei 2010.

"Verklaring betreffende de vermeende verschijningen aan Gianna Talone-Sullivan in Emmitsburg." 2000. Betreden via http://www.tfsih.com/Misc/Unsigned%20Decree_09-08-00.pdf op 30 januari 2014.

Sullivan, Gianna. 2008. 'Letter'. Toegankelijk via www.emmitsburg.net/cult_watch/rm/GiannaPastoralAdvisoryResponse.pdf op 21 mei 2010.

Sullivan, Gianna. 2006. 'Letter'. Toegankelijk via www.pdtsigns.com/giannaupdate.html op 21 mei 2010.

Sullivan, Michael. 2003. 'Letter'. Toegankelijk via www.emmitsburg.net/cult_watch/rm/Sullivan_rebuttal.pdf op 21 mei, 2010.

Auteur:
Jill Krebs

Geplaatst:
23 februari 2014

 

Deel