Onze lieve vrouw van Clearwater

ONZE DAME VAN TIJDELIJKE HELDERWATERTIJD

1929 (januari 15) Vader Edward J. Carter, SJ werd geboren.

1991 begon Rita Ring 'privéberichten van Jezus en Maria te ontvangen.

1991 (1 september) Mary verscheen aan vijf vrouwen in een veld in Indiana en identificeerde zichzelf als 'The Lady of Light. Een van de vrouwen was de anonieme visionair die bekend werd als "The Batavia (Ohio) Visionary"

1992 De Batavia-reclassaris voorspelde dat de Maagd Maria zou verschijnen in de St. Joseph Church in Cold Spring, Kentucky.

1992 (mei) Mary kondigde aan dat ze drie priesters zou kiezen als 'speciale ambassadeurs'.

1992 (augustus 31) Carter zag wat hij beschreef als een beeld van de Maagd Maria in de bomen in de St. Joseph Church.

1993 Carter begon locutions van Jezus te ontvangen.

1994 Carter stichtte de Herders van het Christelijke Ministerie nadat de Batavia-dienaar was geïnstrueerd om hem op te nemen met de andere priesters die boodschappen door haar zouden ontvangen en om de speciale missie uit te voeren om de herders van Christus te stichten.

1996 (mei 31) Carter en de Batavia-visionair zagen Mary in een veld en begonnen vervolgens berichten te ontvangen tot september 13, 1997

1996 (december 17) Een klant bij de Seminole Finance Company in Clearwater, Florida zag een iriserende lijn die leek op de Maagd Maria op de glazen panelen die de zuidelijke muur van het gebouw omvatten.

1996 (december 19) Twee dagen nadat de afbeelding voor het eerst werd gerapporteerd, ontving Rita Ring, een actief lid van de Shepherds for Christ Ministry, een bericht van Mary dat de afbeelding werd geverifieerd.

1997 (januari) De politie van Clearwater schatte in totaal bijna 500,000-bezoekers sinds de eerste waarneming.

1997 (mei) Een niet-geïdentificeerde vandaal beschadigde het beeld door het raam met bijtende chemicaliën te besproeien.

1998 (juli 15) Ring meldde een boodschap van de Maagd Maria met het verzoek een kruisbeeld te laten bouwen en naast haar afbeelding te plaatsen.

1998 (herfst) Ugly Duckling Corporation huurde het 22,000-gebouw met vierkante voet aan de Shepherds of Christ Ministries, die het vervolgens 'Our Lady of Clearwater' kochten en hernoemden.

1998 (december 17) De Shepherds of Christ Ministries onthulden een kruisbeeld van 18-voet, gebeeldhouwd door Felix Avalos op de site.

2000 (december 18) Vader Carter stierf.

2000 (februari) De herders van Christus opende een fabriek die rozenkransen op de tweede verdieping van het gebouw produceerde.

2003 (december) De rozenkransfabriek gesloten wegens gebrek aan financiering en arbeid.

2004 (maart 1) Een aanvaller verbrijzelde de drie bovenste deelvensters die de kop van de afbeelding hadden onthuld.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Op 17, 1996, een klant bij de Seminole Finance Company in Clearwater, Florida, merkte op december een opvallend beeld op
gelijkenis met de Maagd Maria op de lambrisering van de zuidmuur van het gebouw. Het beeld besloeg ongeveer een dozijn glaspanelen op het gebouw en was ongeveer 50 meter hoog en 35 meter breed (Trull 1997). De klant die het beeld voor het eerst zag, nam contact op met de lokale media en binnen enkele uren had zich buiten het gebouw een menigte verzameld om getuige te zijn van het 'kerstwonder'. Toegewijden, sceptici en anderszins geïnteresseerde toeristen begonnen de stad te overspoelen. De gemeenteraad van Clearwater werd gedwongen onmiddellijk actie te ondernemen om een ​​toestroom van bezoekers op te vangen, geschat op 80,000 bezoekers per dag in december, waaraan de stad niet gewend was. Binnen twee maanden na de oorspronkelijke waarneming schatte de politie van Clearwater dat "bijna een half miljoen mensen" de locatie hadden bezocht en een "Miracle Management Team" hadden opgericht om de massa's pelgrims op te vangen (Tisch 2004: 2). In het voorjaar van 1997 had de stad al “meer dan $ 40,000 uitgegeven… voor het beheersen van de menigte” en later een verkeerslicht geïnstalleerd op de kruising van US 19 en Drew Street, waar het gebouw zich bevindt (Posner 1997: 3).

Na de aanvankelijke uitstorting van de publieke belangstelling nam het aantal pelgrims geleidelijk af. De afnemende publieke belangstelling voor het beeld werd omgekeerd toen het beeld in mei 1997 werd beschadigd door een niet-geïdentificeerde vandaal die bijtende chemicaliën op het raam spoot, waardoor het beeld tijdelijk werd verduisterd. De volgende maand echter „spoelden twee dagen van zware onweersbuien de onvolkomenheden weg; sommige pelgrims noemden deze gebeurtenis het beeld "zichzelf genezen" (Trull 1997; Tisch 2004: 3). Ondanks de plotseling weer aangewakkerde belangstelling was het aantal bezoekers van de site in de jaren na de eerste waarneming en de daaruit voortvloeiende enthousiasme afgenomen tot ongeveer tweehonderd per dag. Desalniettemin onderging de verschijning van Clearwater "een reeks ontwikkelingen ... die leidden tot zijn institutionalisering als een devotiecentrum" en dus een relatieve levensduur in vergelijking met veel andere verschijningssites (Swatos 2002: 182). Onder deze factoren waren de relatieve bestendigheid en veerkracht van het beeld tot de uiteindelijke vernietiging in 2004, de opkomst van een visionair die boodschappen leverde die verband hielden met het beeld, en een connectie met de Shepherds of Christ Ministries.

Op het moment van de waarneming waren het gebouw en de Seminole Finance Company eigendom van Michael Krizmanich, een vrome katholiek die het bedrijf vervolgens verkocht aan Ugly Duckling Car Sales Inc. Het extreem grote aantal pelgrims naar de site had een negatieve impact op de verkoop van de Ugly Duckling, en het bedrijf besloot uiteindelijk het gebouw te verhuren aan de Shepherds of Christ Ministries. De herders noemden het gebouw het "Mary Image Building" en veranderden het interieur in een heiligdom. Sommige leden van de in Ohio gevestigde Shepherds of Christ Ministries verhuisden naar Florida. Onder hen was Rita Ring, die op 19 december 1996, slechts twee dagen na de eerste waarneming van het beeld, een bericht ontving waarin de afbeelding werd geverifieerd in Clearwater.

In een later bericht ontvangen door Ring op 15 van juli, 1998, vroeg de Maagd om een ​​groot kruisbeeld te bouwen en naast haar afbeelding op de raampanelen te plaatsen. Gefinancierd door de Shepherds of Christ Ministries, werd het achttien meter lange crucifix gebeeldhouwd door Felix Avalos, onthuld op december 17, 1998, twee jaar na de eerste waarneming.

In maart 1, 2004, was het beeld onherstelbaar beschadigd toen een aanvaller de drie bovenste deelvensters verbrijzelde. Het is geweest

theoretiseerden dat de vandaal een katapult gebruikte om verscheidene kleine metalen ballen door de panelen met het hoofd van het beeld te duwen. Ondanks de imagoschade behielden de Shepherds of Christ Ministries het Mary Image Building en bleef Rita Ring berichten ontvangen van de Maagd en Jezus. De permanente vernietiging van de verschijning heeft echter een sterk verminderd bezoek aan de Clearwater-site opgeleverd.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Rita Ring was de centrale visionair bij Our Lady of Clearwater. Hoewel Ring had gemeld dat hij sinds 1991 berichten van Jezus en Maria had ontvangen, waren de berichten die volgden op het verschijnen van de afbeelding op de Seminole Finance Company nauw verbonden met de afbeelding van Clearwater. Ring's eerste bericht na de ontdekking van de afbeelding op 19 december 1996 bevestigde de afbeelding en verbond de afbeelding met de locatie: “… Ik verschijnt aan jullie, mijn kinderen, op een [voormalige] bank in Florida. Je hebt geld verdiend, je god! Weet u hoe koud uw hart is? U keert u af van mijn Zoon, Jezus, voor uw geld. Uw geld is uw god ... "(" Nieuws "nd)

Ring meldde dat Maria om een ​​wijdverspreide verspreiding van de huidige berichten vroeg, van diegenen die zouden volgen, en van de 'Maria Boodschap', een bandopname die zeven dagen eerder werd ontvangen op het jaarlijkse feest van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Een vergelijkbaar bericht werd ontvangen in januari 23, 1997, waarin Ring Mary's verzoek om de verspreiding van niet alleen "Mary's Message", maar ook verschillende andere boeken gepubliceerd door de Shepherds of Christ Ministries, inclusief Gods blauwe boek als Rozenkransen uit de harten van Jezus en Maria. Verder brachten veel van de berichten Gods toorn over met menselijke zondigheid en het falen om naar eerdere berichten te luisteren, waardoor de mensheid met vuur werd bedreigd en zelfs religieuze nalatigheid en goddelijke toorn werden genoemd als de bron van hedendaagse bosbranden in heel Florida. Er zijn ook profetieën geweest over een naderende eindtijd. Alle berichten van Ring zijn opgemerkt door pater Carter.

De religieuze activiteit geassocieerd met Clearwater is duidelijk grotendeels geworteld in het katholicisme en loopt parallel met het geloof van veel gelijkaardige verschijningsgroepen voor de noodzaak om terug te keren naar de leringen van Christus. De Shepherds of Christ Ministries heeft ook een mate van oecumenisme gezocht. Toen de herders besloten het bankgebouw in 1998 te kopen, verklaarde de groep haar voornemen om "de site beschikbaar te stellen voor mensen van alle religies voor rustig gebed en bezinning", en ondervroeg religieuze verdeeldheid met de vraag "bidden we niet allemaal tot dezelfde hemelse Vader? "(Swatos 2002).

RITUELEN

Kort na de eerste waarneming van het beeld van Clearwater, werd een voorlopig schrijn gebouwd op de verschijningsplaats met banken, een schenkingsdoos, kaarsen, rozenkransen, foto's, bloemen, kaarsen en gebedsverzoeken. Bezoekers van de site vaak laat offergaven aan de Maagd achter, zoals 'kaarsen, bloemen, fruit, [en] kralen, en neem deel aan individuele daden van vroomheid (Posner 1997: 2). Maria's verzoeken om pelgrims, zoals gerapporteerd door Ring, omvatten gebed, een dagelijkse recitatie van de Tien Geboden op de plaats, het reciteren van de rozenkrans en het naleven van de toewijding van de Eerste Zaterdag. Om de verzoeken van de Maagd te vervullen om haar boodschappen te verspreiden en anderen naar het gebed te leiden, worden er audiotapes van 'Mary's Message' gespeeld en worden er rozenkransen, pamfletten en brochures verstrekt door het personeel van de site (Swatos 2002: 192). De focus op individuele aanbidding, in plaats van 'het gemeenschappelijke gevoel van de mis', is een van de belangrijkste factoren die de organisatie van de Clearwater-groep onderscheidt van de traditionele katholieke configuratie (Swatos 2002).

Pelgrims naar de site dragen ook bij aan de perceptie van een heilige aanwezigheid en het potentieel voor wonderbaarlijke gebeurtenissen. Onder sommige pelgrims uit de Latino-gemeenschap had bijvoorbeeld het gevoel dat Mary een jonge vluchteling uit Cuba die asiel zocht in de VS, zou kunnen helpen: “Tessy Lopez, 62, uit Miami Beach straalde van vreugde toen ze naar de verschijning keek. Zoals vele anderen die zich op de site hadden verzameld, zei Lopez dat ze het beschouwde als een teken van een naderend wonder voor Elian, de 6-jarige Cubaanse dakspar die
overleefde een reis waarbij zijn moeder en 10 anderen omkwamen ... Ik denk dat die jongen gezegend is. Veel mensen hebben hun leven gegeven voor die jongen, en hij woont hier een paar straten verderop, ”zei Lopez. "We moeten ons realiseren dat dit een belangrijk teken is" (Garcia 2000). Barbara Harrison (1999) bezocht de site op Kerstmis 1996 en rapporteerde een bericht van Mary waarin haar werd verteld: “Ik heb je uitgekozen als een voertuig waardoor mijn boodschap zal worden verspreid ... Je moet vertellen over deze dag en over onze vorige bijeenkomsten in een boek ... Je moet vertellen over de wonderen van geboorte en adoptie. "

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Er is weinig bekend over het leven van een van de twee centrale figuren in de verschijning van Clearwater. Rita Ring wordt eenvoudigweg omschreven als een getrouwde vrouw met vier kinderen, een professor in wiskunde aan de universiteit van Cincinnati en een vroom katholiek en actief lid van de bediening van de herders van Christus. Naar verluidt begon ze in 1991 ‘privé-openbaringen’ van Jezus en Maria te ontvangen, enkele jaren voordat ze berichten over het beeld bij Onze Lieve Vrouw van Clearwater rapporteerde. Er is meer bekend over pater Edward Carter. Hij groeide op in Cincinnati, studeerde aan de Xavier University, werd gewijd in de jezuïetenorde toen hij 33 jaar oud was, en doceerde bijna drie decennia theologie aan de Xavier University. Carter meldt dat hij in de zomer van 1993 berichten van Jezus begon te ontvangen en op de dag voor Pasen in 1994 werd verteld dat hij nu berichten voor anderen zou gaan ontvangen (Carter 2010). Hij stichtte de Shepherds of Christ Ministry in 1994 nadat de Batavia Vissionary de opdracht had gekregen hem op te nemen bij de andere priesters die via haar berichten zouden ontvangen en om de speciale missie uit te voeren om de herders van Christus te vestigen. Carter ontving ook een bericht van Jezus waarin hem werd verteld deze missie te ondernemen en Rita Ring erbij te betrekken: ”Ik verzoek dat een nieuwe gebedsbeweging wordt gestart onder leiding van Shepherds of Christ Ministries…. Ik zal deze nieuwe gebedsbeweging binnen My Shepherds of Christ Ministries op een krachtige manier gebruiken om te helpen bij de vernieuwing van Mijn Kerk en de wereld. Ik zal grote genade geven aan degenen die zich bij deze beweging aansluiten…. Ik nodig Mijn geliefde Rita Ring uit om coördinator te zijn voor deze activiteit ”(“ Over ”2006).
Op december 19, 1996, twee dagen nadat het beeld op het Seminole Finance Company Building werd gemeld, authenticeerde Mary de verschijning van Clearwater aan Rita en droeg Rita op om het werk in Florida te beginnen. Ring begon als de locutionist en Carter te dienenvalideerde ('onderscheidde) haar berichten. Een tijdlang ontving ze dagelijks berichten die samen met videobanden in de Message Room beschikbaar werden gesteld. Ring bezocht op de vijfde van elke maand wat het "Mary Image Building" werd. Vanaf 2000, het jubeljaar, leek het beeld op die dag volledig goud te worden.

De Shepherds of Christ Ministries omschrijft zichzelf als "een veelzijdige, internationale beweging, bestaande uit een aantal bedieningen die allemaal toegewijd zijn aan" het brengen van de gelovigen van de katholieke kerk tot diepere liefde en respect voor de harten van Jezus en Maria. " De bediening staat open voor priesters, religieuzen en leken en heeft momenteel meer dan 150 gebedshoofdstukken in haar wereldwijde netwerk, speciaal gewijd aan het spirituele welzijn van priesters ”(Shepherds of Christ Ministries zd). De organisatie zet zich in voor het bevorderen van het welzijn van priesters en het aanmoedigen van geïnteresseerden in een geestelijk leven om de rozenkrans te reciteren en deel te nemen aan de eucharistie. Een belangrijk doel is om priesters aan te moedigen "heiliger, en dus traditioneel, te worden en de modernistische tendensen los te laten" (Swatos 2002: 182). De Shepherds of Christ Movement noemt haar bedieningen inclusief de apostelen van het eucharistisch hart van Jezus, die leden belooft twee uur per week voor het Heilig Sacrament te bidden; een "24-uurs Aanbidding" in China, Indiana, ondersteuning voor een verpleeghuis; een "toewijding van huizen" voor individuen en gezinnen; en een programma om gratis handgemaakte rozenkransen te verstrekken aan katholieke scholen (“Ministries nd)

 The Shepherds of Christ Ministries begon het bankgebouw in 1998 te leasen en kocht uiteindelijk de 22,000-square-foot
centrum voor meer dan twee miljoen dollar. De groep begon het gebouw te noemen als 'Onze Lieve Vrouw van Clearwater'. Op 15 juli 1998 verklaarde de dagelijkse boodschap van Mary dat “ik wou dat er een crucifix werd geplaatst op de plek bij het hoofdvenster naast mijn afbeelding. Mijn ogen zijn altijd gericht op mijn zoon, de gekruisigde Jezus, en mijn hart kent zijn opstanding uit mijn dood ”(Desrochers 2007). Het 18 meter hoge kruisbeeld werd gebeeldhouwd door Felix Avalos en werd onthuld op 18 december 1998. De herders openden vervolgens in 2000 een rozenkransfabriek in het gebouw en bouwden een kapel voor aanbidding.

In 2002 was de publieke belangstelling voor de site echter dramatisch afgenomen; het crucifix was bedekt als gevolg van door het weer neergeslagen verslechtering; de parkeerplaats waar pelgrims samenkwamen was grotendeels leeg; de rozenkransfabriek kon zichzelf niet onderhouden en sloot; de groep slaagde er niet in de site te ondersteunen door tegels te verkopen waarop de naam van de schenker stond. De gedeeltelijke vernietiging van het verschijningsbeeld in 2004 verzwakte een toch al worstelende verschijningssite.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Een opmerkelijke controverse rondom het beeld op Clearwater is de bron van de afbeelding zelf. Terwijl Ring meldde dat de Maagd Maria haar verschijning twee dagen na de eerste waarneming op december 17, 1996, authenticeerde, onthult een foto genomen in het gebouw in 1994 dat het beeld al enige tijd aanwezig was en werd alleen opgemerkt wanneer palmbomen de venster werden verwijderd. Verder, volgens Posner, "moeten alle religieuze pelgrims, verslaggevers of toevallige bezoekers alleen rond het gebouw lopen om te zien dat de 'Maria-verschijning' nauwelijks het enige dergelijke kleurrijke beeld is dat aanwezig is. Inderdaad, iriserende kleuring van een soortgelijke aard is duidelijk rond de omtrek waar blootgesteld reflecterend glas werd gebruikt, en is bijzonder levendig waar vegetatie en sprinklerkoppen dicht bij het glas zijn. Langs de lage hagen lijken de vlekken vlak boven hun top te zweven; waar de handpalmen hoog worden, volgen de vlekken "(1997: 1). Een lokale chemicus onderzocht de ramen en suggereerde dat de vlek werd geproduceerd door waterafzettingen in combinatie met verwering, wat een chemische reactie opleverde zoals die vaak op oude flessen wordt waargenomen, misschien vanwege de werking van de watersprinkler. Echter, aanhangers van de goddelijke aard van het beeld beweren dat wat wonderbaarlijk is over het beeld niet de oorsprong ervan is, maar het feit dat "deze combinatie van elementen zich in dit beeld heeft gevormd, in plaats van bijvoorbeeld een amorfe reeks van golven" (Swatos 2002).

De afbeelding heeft ook gemengde beoordelingen van bezoekers getrokken. Bijvoorbeeld: "Ik zie de reflecties, maar ik zie het niet", zei Carmen Rodriguez, 50, met een zweem van teleurstelling. “Ik denk dat sommige mensen het kunnen zien en anderen niet. Misschien is het gebaseerd op noodzaak. " En Eulalia Asencio, 29, uitte scepsis. Ze zei dat ze de ruit voorzichtig had aangeraakt om te zien of het beeld misschien door airconditioning was verschenen. "Het lijkt erop dat wanneer je Windex krijgt en dan heb je die regenboogactie," zei Asencio. "Ik denk echt dat het de weerkaatsing van het licht is" (Garcia 2000). Aan de andere kant zorgde het beeld voor de meeste pelgrims voor een dramatische ervaring van goddelijke aanwezigheid, zoals blijkt uit de enorme menigten, de geschenken en gebedsverzoeken die bij het heiligdom zijn achtergelaten, en de getuigenissen van wonderen. Barbara Harrison (1999: 20), die niet katholiek was, meldde dat toen ze op de locatie aankwam, “Vol ontzag naar het regenboogbeeld van de Gezegende Moeder Maria staarde. Ik was niet voorbereid op de golf van emoties die ik ervoer…. Ik was stomverbaasd en de heiligheid van het moment was adembenemend.

Er is een bescheiden niveau van spanning tussen de rooms-katholieke kerk en de leiders van Onze-Lieve-Vrouw van Clearwater. De herdersof Christ Ministries presenteert zichzelf als een leken-katholieke organisatie, maar heeft geen formele relatie met de kerk. Vertegenwoordigers van de locatie hebben ervoor gezorgd dat ze het gezag van de rooms-katholieke kerk niet aanvechten. De groep gaf bijvoorbeeld aan toestemming te vragen aan het plaatselijke bisdom voordat ze ter plaatse een kapel zouden bouwen. Pater Carter heeft herhaaldelijk verklaard dat “ik erken en accepteer dat de uiteindelijke autoriteit met betrekking tot privé-openbaringen berust bij de Heilige Stoel van Rome, aan wiens oordeel ik me gewillig onderwerp” (“Nieuws” nd). Het katholieke bisdom Sint-Petersburg heeft elke connectie met herders van Christus afgewezen en heeft het beeld een "natuurlijk verklaard fenomeen" genoemd. Het bisdom heeft echter geen onderzoek naar de site gestart en heeft het niet veroordeeld ("Clearwater Madonna Changes Hands" 1998; Tisch 2004: 4). Er zijn andere punten van kritiek vanuit de katholieke gemeenschap die concluderen dat de verschijningen niet authentiek zijn (Conte 2006).

Er wordt geschat dat er sinds 1,500,000 1996 bezoekers zijn geweest op de verschijningssite van Onze-Lieve-Vrouw van Clearwater. Ondanks de scherpe daling van zowel pelgrims als toeristen naar het Mary Image Building na de vernietiging van het beeld in 2004, zijn de Shepherds of Christ Ministries in het gebouw recitaties houden van Mary's dagelijkse boodschappen. Afschriften van de berichten zijn op de website van Shepherds of Christ geplaatst en ook afgedrukt in de boeken die door de organisatie zijn uitgegeven. "

REFERENTIES

"Over." 2006. Shepherds of Christ Ministries. Betreden vanaf http://www.sofc.org/ABOUT/abouthom.htm op 10 maart 2013.

Carter, Edward. 2010. Tell My People: by Fr. Edward Carter, SJ Betreden vanuit http://deaconjohn1987.blogspot.com/2010/10/tell-my-people-by-fr-edward-carter-sj.html

"Clearwater Madonna verandert van eigenaar." 1998, 11 juli. Betreden vanaf http://www.witchvox.com/media/mary_shrine.html op 10 maart 2013.

Conte, Ronald. 2006. “Beweringen van persoonlijke openbaring: waar of niet waar? Een evaluatie van de berichten van Rita Ring. " Katholieke planeet. Betreden via http://www.catholicplanet.com/apparitions/false45.htm op 10 maart 2013.

Desrochers, Claude. 2007. "Jezus en Maria in Clearwater, Florida." JPG, 30 november. Betreden via http://jpgmag.com/stories/2033 op 10 maart 2013.

Garcia Sandra Marquez. 2000. Mary 'verschijnt' in de buurt van Elian. ' The Miami Herald, 26 maart. Betreden via http://www.latinamericanstudies.org/elian/mary.htm op 10 maart 2013.

Harris, Barbara. 1999. Gesprekken met Maria: moderne wonderen in het dagelijks leven. Osprey, FL: Heron House Publishers.

"Ministries." e Shepherds of Christ Ministires. Betreden vanaf http://www.sofc.org/ministries2.htm op 10 maart 2013.

"Nieuws." en Shepherds of Christ Ministries. Betreden vanaf http://www.sofc.org/news_1.htm op 8 maart 2013.

O'Neil, Barbara. 2000. "Gelovigen horen: maak rozenkrans," St. Petersburg Times, 15 oktober. Betreden via http://www.sptimes.com/News/101500/NorthPinellas/Believers_hear__Make_.shtml op 5 maart 2013.

Posner, Gary P. 1997. "Tampa Bay's Christmas 1996 'Virgin Mary Apparition'," Tampa Bay Skeptics Report. Betreden vanaf http://www.tampabayskeptics.org/v9n4rpt.html op 3 maart 2013.

Herders van Christus Ministries. en "Virgin Mary Tells Cincinnati Visionary Why Her Image Appears on FL Office Building." Betreden vanaf http://www.sofc.org/news_1.htm op 10 maart 2013.

Swatos, William H., Jr. 2002 "Our Lady of Clearwater: Postmodern Traditionalism." Pp. 181-92 in Van middeleeuwse bedevaart naar religieus toerisme: de sociale en culturele economie van vroomheid, uitgegeven door William H. Swatos, Jr. en Luigi Tomasi. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

Tisch, Chris. 2004. "Voor Mary's Faithful, een verpletterend verlies." St. Petersburg Times, 2 maart. Betreden via http://www.sptimes.com/2004/03/02/Tampabay/For_Mary_s_faithful__.shtml op 3 maart 2013.

Trull, D. 1997. "The Virgin May Does Windows?" Betreden via http://dagmar.lunarpages.com/~parasc2/articles/0797/mary.htm op 3 maart 2013.

Auteurs:
David G. Bromley
Leah Hott

Geplaatst:
11 maart 2013

 

 

 

Deel