National Shrine Grotto of Lourdes

NATIONALE GROENTENGRAAF VAN LOURDES


NATIONALE GROENTE SHRINE VAN TIMELINE VAN LOURDES

1805: St. Mary's on the Hill, een katholieke kerk, werd gebouwd op de plaats van het huidige heiligdom.

1808: Mt. St. Mary's College (nu Mount St. Mary's University en Mount St. Mary's Seminary) werd opgericht. Eerwaarde John DuBois ontdekte een natuurlijke grot op de berg, de plaats van het huidige Emmitsburg-heiligdom.

1858: St. Bernadette meldt een reeks verschijningen in Lourdes, Frankrijk.

1875: De replica-grot werd gebouwd door dominee John Waterson, de toenmalige president van Mt. Mary's College.

1891: Monseigneur James Dunn verstrekte geld voor het Onze-Lieve-Vrouwebeeld in de nis boven de Grot.

1906: De Corpus Christi-kapel werd gebouwd op de plek waar ooit de "Oude Grot" stond, ontdekt door ds. DuBois.

1913: St. Mary's on the Hill werd verwoest door brand.

1964: Pangborn Memorial Campanile, de klokkentoren met daarop het gouden beeld van Onze-Lieve-Vrouw, werd gebouwd op de plaats van St. Mary's on the Hill.

1965: kardinaal Shehan van Baltimore verklaart de Grot tot openbaar oratorium en benoemt mgr. Hugh J. Phillips kapelaan van de Grot.

1976: De glazen kapel werd op de locatie gebouwd.

2007: bisschop Jacques Perrier, bisschop van Tarbes en Lourdes, schenkt de Emmitsburggrot de gift van een steen uit de Lourdesgrot. Het is ingebouwd in de stenen muur van de replica van Emmitsburg.

2013: Het Richard and Mary Lee Miller Family Visitors Center en St. Bernadette's Gift Shoppe worden geopend.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Veel plaatselijke katholieken geloven dat het Emmitsburg-gebied speciaal was, zelfs voordat de Grot daar werd gebouwd. Het was de locatie van een zeventiende-eeuwse Maria-verschijning, gerapporteerd door een Indiaanse man die zich tot het katholicisme had bekeerd en de site van een reeks hedendaagse Mariaverschijningen gerapporteerd door Gianna Talone Sullivan. Katholieke kolonisten noemden oriëntatiepunten in het gebied 'Mary's Mountain' en 'St. Joseph's Valley. " Elizabeth Ann Seton woonde en werkte in Emmitsburg, en haar heiligdom bevindt zich in de basiliek in de stad. Mt. St. Mary's University and Seminary, de "Cradle of Bishops" genoemd voor het aantal Amerikaanse bisschoppen dat alumni is, werd in 1808 in Emmitsburg opgericht.

De site van de grot zelf, op een berg boven Mt. St. Mary's, is al lang een plaats voor toewijding. Het was de thuisbasis van een kerk, St. Mary's on the Hill, gesticht in 1805 en gebouwd door ds. John DuBois. Vr. DuBois ontdekte een natuurlijke bron en grot op de berg, zo'n vijftig jaar vóór de verschijningen in Lourdes. St. Elizabeth Ann Seton (de eerste in de VS geboren katholieke heilige) heeft naar verluidt ook op de berg gelopen en gebeden. Sinds de oprichting van Mt. St. Mary's College in 1808, hebben seminaristen de heuvel op gelopen om te bidden, gebruikmakend van paden die door het bos waren uitgehouwen, langs kruisen die aan bomen waren bevestigd (Lombardije). Vr. Simon Gabriel Bruté, van Mt. St. Mary's, was een leider in deze projecten.

Eerwaarde John Waterson wordt gecrediteerd met het bouwen van de replicagrot in 1875, en er zijn extra beelden en gebouwen toegevoegd sinds die tijd. Momenteel passeren bezoekers St. Anthony's Cemetery en Mt. St. Mary's Cemetery op weg de berghelling op richting de Grot. Eenmaal binnen de poorten, is er een parkeerplaats aan de voet van een klokkentoren met een enorm gouden beeld van Onze-Lieve-Vrouw, de Pangborn Campanile, die de hele dag met tussenpozen "Onbevlekte Maria" luidt en andere liederen. Dit gouden beeld, kilometers ver zichtbaar, is een herkenningspunt voor auto's die op Maryland Rt. 15 en voor vliegtuigen die naar het nabijgelegen Camp David vliegen. Over de heuvel aan de rechterkant staat een blokhut van een negentiende-eeuwse conciërge met uitzicht op Frederick County. De kapel van St. Mary on the Hill, een modern ogende kapel met grote ramen uit 1976, bevindt zich tegenover de parkeerplaats. In de volksmond "De Glazen Kapel" genoemd, wordt wekelijks een mis in deze kapel gehouden. Er is ook een nieuw bezoekerscentrum met St. Bernadette's Gift Shoppe. Sommige van de balken in het bezoekerscentrum zijn afkomstig van bomen die tijdens de orkaan Sandy in 2012 bij het heiligdom zijn gevallen; Wonder boven wonder werden geen standbeelden of gebouwen bij het heiligdom beschadigd.

Een grote poort en mozaïeken van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe en van Jezus markeren de toegang tot de heilige plaats. Twee geplaveide paden banen zich een weg door de bomen: een met kleine nissen met afbeeldingen van de staties van het kruis, de andere met de mysteries van de rozenkrans. Beide paden leiden naar een breed zwembad met in het midden een beeld van OLVrouw. Dit beeld, geplaatst in 1958 op het 100-jarig jubileum vande verschijningen van Lourdes, is een replica van het beeld van Onze Lieve Vrouw in Lourdes. Aan de zijkant zijn kranen waar bezoekers gezegend water verzamelen. Net voorbij het zwembad is een kleine stenen kapel, de Corpus Cristi-kapel, en vervolgens de replica van de grot zelf, met beelden van St. Bernadette en Onze-Lieve-Vrouw, banken en een altaar met devotiekaarsen en stukjes papier voor gebedsintenties. Een bord informeert pelgrims over de speciale aflaten die worden gegeven aan iedereen die de Grotto bezoekt.

Ten slotte leidt een kort, steil pad voorbij de Grot naar de "Calvariescène" in grote metalen beelden. Rond de parkeerplaats en over de wandelpaden worden katholieke heiligen en andere belangrijke figuren herinnerd met beelden in alkoofresten. Deze heiligdommen zijn opgedragen aan een aantal figuren, waaronder de zalige Johannes Paulus II, de heilige Theresa van het kind Jezus, Pater Pio, St. Jude, St. Faustina en St. Elizabeth Ann Seton. Er zijn ook heiligdommen voor Onze Lieve Vrouw, onder verschillende titels: Onze Lieve Vrouw van Genade, Onze Lieve Vrouw van Fatima, de Pieta en de Maagd der Armen (Banneux, België).

Dit is een katholieke pelgrimsoord, een vrij bekend in de Midden-Oosten regio, en rapporteert elk jaar tussen 200,000 en 400,000 bezoekers. Deze nummers zijn schattingen; op dit moment worden bezoekers alleen informeel geteld als Grotto-personeel het aantal auto's op de parkeerplaats meet. Zomerweekenden mogen 3,000-bezoekers trekken, maar het hele jaar door komen er heel wat bezoekers naar toe. Sommige bezoekers komen zelfs aan tijdens sneeuwstormen; het personeel veld klachten van would-be bezoekers wanneer de Grot sluit tijdens slecht weer. Bezoekers zijn raciaal en etnisch divers: Spaanse, witte niet-Spaanse en Aziatische (met name Vietnamese) bezoekers komen vaak voor, net als oudere volwassenen, jongere mensen en gezinnen met kinderen. Bezoekers komen uit de Verenigde Staten, en niet alle zijn katholiek of zelfs christelijk.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

The Grotto is een katholiek bedevaartsoord en ligt op het terrein van Mt. St. Mary's, een katholieke universiteit. Overtuigingen die op de locatie worden aangehangen, komen overeen met de officiële leerstellingen van de kerk.

De verscheidenheid aan standbeelden getuigt van het brede scala aan devoties die bij het heiligdom worden ondergebracht. Het is internationaal van aard; beelden van Onze Lieve Vrouw van Lavang, Padre Pio, St. Faustina, Onze Lieve Vrouw van Guadalupe en Onze Lieve Vrouw van Medjugorje weerspiegelen de diversiteit van bezoekers van de Grot.

Lokale katholieken spreken over de leidende aanwezigheid van Onze-Lieve-Vrouw in het algemeen, en het belang van de campanile bekroond met zijn gouden Onze-Lieve-Vrouw in het bijzonder. Jarenlang hadden schijnwerpers de campanile 's avonds verlicht totdat het personeel van de Grot besloot geld te besparen door de lichten uit te doen. Kort daarna nam een ​​overheidsagent contact op met Mt. Mary's University vroeg om de lichten weer aan te doen: piloten die het nabijgelegen Camp David binnenvlogen, hadden de verlichte campanile nodig om hen te begeleiden.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De praktijken van bezoekers zijn gebruikelijk onder vrome katholieken: het bidden van de rozenkrans, het organiseren van kruiswegstaties en rozenkranswandelingen, bidden en het bijwonen van de mis in de glazen kapel. Soms kuieren mensen gewoon over de camping en gezinnen brengen picknicklunches mee om te eten op de houten picknickbanken bij de parkeerplaats.

Gemeenschappelijke oefeningen concentreren zich rond het gebed, vooral gebed om genezing. Pelgrims kopen kaarsen om bij de grotgrot te vertrekken en het is gebruikelijk om tientallen kaarsen achter het altaar te zien branden. Er zijn ook brochures beschikbaar voor gebedsverzoeken; deze worden elke week verzameld, zodat de priester die de mis in de glazen kapel verricht, erover kan bidden. Pelgrims bidden voor genezingen (emotioneel en fysiek) en voor familieleden om terug te keren naar de kerk; vaak keren mensen terug naar het heiligdom om Onze-Lieve-Vrouw te danken voor het feit dat ze hun gebeden tot Jezus hebben gebracht. Enkele bezoekers hebben gemeld dat ze een verschijning van OLVrouw hebben ontvangen of overleden familieleden op de locatie hebben gezien, hoewel de Grot geen officiële verslagen bijhoudt van deze rapporten en ook niet probeert ze te verifiëren.

In één uniek verhaal bracht een vrouw een zak zeldzame munten naar de Grot, ongeveer $ 40,000 waard. Ze begroef haar zak met munten onder een paar bladen bij een standbeeld, in de overtuiging dat ze daar veilig zouden zijn. Een medewerker ontdekte de tas, aanvankelijk omdat hij dacht dat iemand een grote schenking had gedaan aan de schrijn. De eigenaar van de zeldzame munten keerde echter terug om ze een paar dagen later terug te halen, en legde uit dat ze ze niet bij haar thuis wilde achterlaten terwijl ze weg was (Stern 2009).

De gewoonte om water van de camping te halen of zelfs te baden in het zwembad, gebruikelijk in Lourdes, is ook gebruikelijk in Emmitsburg. Pelgrims brengen waterflessen mee om bronwater te verzamelen van de locatie in Emmitsburg, en het is niet ongebruikelijk dat pelgrims waterkoelers van vijf gallon met een steekwagen slepen. St. Bernadette's Gift Shoppe verkoopt lege flessen van verschillende afmetingen voor pelgrims die hun eigen flessen zijn vergeten; sommige van deze flessen hebben de vorm van St. Bernadette die knielt voor Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Het lijkt erop dat pelgrims het water van de Emmitsburg-site behandelen zoals pelgrims Lourdes-water behandelen, en sommigen hebben getuigd van zegeningen in verband met dit water.

De Emmitsburggrot herdenkt verder de verschijningen van 1858 aan St. Bernadette met speciale diensten, zoals een ziekenzalving op 11 februari, de datum van de eerste verschijning van St. Bernadette. De Emmitsburggrot toont ook een rots uit de verschijningssite van Lourdes prominent in de rotswand van zijn eigen grot. De cadeauwinkel, genoemd naar de Lourdes visionair, heeft een hele wand van planken met items uit Lourdes, waaronder Lourdes-water en producten gemaakt met Lourdes-water; standbeelden, magneten, kaarsen en gebedskaarten van St. Bernadette en Onze Lieve Vrouw van Lourdes; en boeken en films over de verschijningen in Lourdes.

Kerken in de regio organiseren pelgrimstochten naar de Grot. In 2014 zullen twee bedevaarten georganiseerd door een Vietnamese kerk tekenen tussen 3,000- en 5,000-mensen. Sommige bedevaartsgroepen hebben een priester, zodat ze de mis kunnen vieren tijdens hun reis op het terrein van de Grot.

Pelgrims schenken ook geld voor banken ter nagedachtenis aan geliefden of wijden bomen ter ere van hen. Platen geven aan dat ramen (in de Corpus Christi-kapel), standbeelden, banken en bomen zijn toegewijd door of aan mensen over de gehele oostkust, van Florida tot New York.

The Grotto houdt momenteel toezicht op Mt. St. Mary's Cemetery en verkoopruimte in nieuwe columbaria.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Eerwaarde John DuBois, een priester die in het begin van de 19-eeuw in Emmitsburg kwam, wordt beschouwd als een leider in de oprichting van de grot. Hij wordt gecrediteerd voor het oprichten van een kruis op de huidige plaats van de "Calvarieberg", hoewel hij niet per se een heiligdom vond; het duurde inderdaad nog 50 jaar voordat St. Bernadette haar visioenen van Onze Lieve Vrouw vertelde. Vr. Simon Gabriel Bruté, samen met andere seminaristen op Mt. St. Mary's, maakte wandelpaden tegen de berghelling vrij en bevestigde kruisen aan bomen zodat bezoekers naar het gebied konden wandelen en bidden (Lombardije).

Rev. John Waterson bouwde de replica van de Lourdesgrot in Emmitsburg in 1875 (Mount Saint Mary's University zd).

Mgr. Hugh J. Phillips, kapelaan van de Grot, wordt gecrediteerd met vele verbeteringen aan de site (Kelly 2004). Hij werd onder druk gezet breid het heiligdom uit en maak het toegankelijker voor bezoekers, naar verluidt door Amleto Cardinal Cicognani, voormalige apostolisch afgevaardigde naar de VS, die de Grot vaak bezocht. Het was kardinaal Cicognani die in de 1950s met paus Paulus VI afspraken maakte over aflaten die aan pelgrims in de Emmitsburggrot zouden worden gegeven.

Momenteel valt het leiderschap van de Grotto-site in handen van een raad van bestuur, seminaristen van Mt. St. Mary's en het Student Grotto Team, bestaande uit studenten van Mt. St. Mary's die grotrondleidingen leiden en pelgrims helpen.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

The Grotto heeft wat moeite gehad met het ontwikkelen en onderhouden van de site. In de beginjaren was de Grot ruig; de site was ontoegankelijk, behalve voor de meest geharde individuen die de berghelling konden beklimmen. In de loop der jaren (en vooral in de afgelopen decennia) is de site ontwikkeld tot een goed bereikbare plek. Momenteel is veiligheid een eerste zorg voor het personeel van de Grot: looppaden moeten vrij worden gehouden van ijs en puin, en straatstenen moeten waterpas worden gehouden. De parkeerplaats buiten het bezoekerscentrum is afgesloten zodat het terrein voor voetgangers kon worden opengesteld; het was te gevaarlijk met bezoekers (inclusief schoolkinderen op excursies) die over de parkeerplaats liepen terwijl auto's parkeerden. Bezoekers parkeren nu langs de St. Anthony's Cemetery en lopen de korte afstand naar het bezoekerscentrum. Een donateur heeft de Grot in staat gesteld om golfkarretjes te kopen om een ​​pendeldienst te organiseren voor bezoekers die de afstand niet kunnen lopen of die hulp nodig hebben bij het betreden van andere delen van de site. Al deze verbeteringen vereisen fondsenwerving, dus financiële steun is in de loop van de tijd een grote hindernis geweest. Sinds de tijd van Mgr. Phillips, er heeft enorm veel ontwikkeling plaatsgevonden op de site en de Grot vertrouwt op donaties voor zowel verbeteringen als onderhoud.

Een extra zorg voor Grotto-directeur Lori Stewart is om bezoekers ervan bewust te maken dat de Grotto is aangesloten bij Mt. St. Mary's University en zijn buitengewone geschiedenis. Sommige bezoekers zijn zich niet bewust van dit verband, en sommige studenten zijn zich er niet van bewust dat de Grot zo dicht bij hun campus ligt of niet bereid is om de steile helling te beklimmen om te bezoeken.

Ten slotte is de Grot op zoek naar een kapelaan die de tijd zal verdelen tussen de Grot en de Mt. St. Mary's campus. Momenteel moeten pelgrimsgroepen een priester meenemen als ze tijdens hun bezoek de mis bij het heiligdom willen vieren. De Grot zou graag retraites en pelgrimstochten willen organiseren in plaats van alleen groepen te ontvangen die hun eigen retraites hebben georganiseerd. Priesters worden echter eerder toegewezen aan parochies dan aan een site als de Grot, dus het vinden van een kapelaan was een strijd.

REFERENTIES

Lombardi, Fr. Jack. (Nd) Het nationale heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Toegang tot Mar 17, 2014 van www.emmitsburg.net/grotto/index.htm.

Kelly, Jacques. 2004. 'Monseigneur Hugh J. Phillips, 97, president van Mount Saint Mary's College.' The Baltimore Sun , Juli 13. Betreden via http://articles.baltimoresun.com/2004-07-13/news/0407130046_1_monsignor-mount-st-mary-college. op 3 april 2014.

Mt. Mary's University. nd National Shrine Grotto of Lourdes. Betreden via http://www.msmary.edu/grotto/ op 17 maart 2014.

Stern, Nicholas C. 2009. "Vrouw laat $ 40,000 aan waardevolle munten achter bij Grotto voor bewaring." The Frederick News Post, November 19. Betreden via http://www.fredericknewspost.com/archive/woman-leaves-in-valuable-coins-at-grotto-for-safekeeping/article_3a26af60-a0ec-5498-bbd3-40e64a15d2d2.html op 10 april 2014.

Auteur:
Jill Krebs

Geplaatst:
30 maart 2014

 

Deel