Devin Lander

League For Spiritual Discovery

LIGA VOOR SPIRITUELE ONTDEKKINGSTIJL

1920 (oktober 22) Timothy Leary werd geboren in Springfield, Massachusetts.

1960 (zomer) Leary, destijds docent aan een PhD en psychologie aan de universiteit van Harvard, nam tijdens zijn vakantie in Mexico psychedelische paddenstoelen in.

1960-1963 Het Psilocybine-project van Harvard voerde een reeks experimenten uit door psilocybine aan vrijwilligers te geven.

1961 Leary heeft de krachtige psychedelische LSD-25 voor de eerste keer ingenomen. Het Harvard Psilocybin Project begon LSD te substitueren voor psilocybine in sommige van zijn experimenten.

1962-1963 Leary, zijn Harvard-collega Richard Alpert en andere leden van het Psilocybin-project in Harvard hebben de Internationale Federatie voor Interne Vrijheid (IFIF) opgericht als een organisatie zonder winstoogmerk die het onderzoek van de groep naar psychedelica wilde voortzetten in een mystieke en religieuze richting.

1963 Leary en Alpert werden van de faculteit van Harvard ontslagen.

1963 Leary ontbond IFIF en gaf het de naam Castalia Foundation.

1963-1966 Leary, Alpert en een hechte groep voormalige Psilocybin-projectleden namen hun intrek in een groot landgoed in Millbrook, New York.

1966 Leary richtte de League for Spiritual Discovery (LSD) op, die werd opgericht als een religieuze organisatie in de staat New York.

1968 Leary en de League for Spiritual Discovery zijn uit het landgoed Millbrook gezet. Leary en een aantal groepsleden zijn naar Californië verhuisd.

1970 Leary werd veroordeeld tot 10-jaren in de gevangenis wegens drugslasten. Hij ontsnapte datzelfde jaar uit de gevangenis en verliet het land, waarmee hij effectief de League for Spiritual Discovery beëindigde.

1996 (May 31) Leary stierf aan prostaatkanker.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Timothy Leary werd geboren in oktober, 22, 1920 in Springfield, Massachusetts, het enige kind van een voormalige tandarts van het leger en zijn huisvrouw. Na het voltooien van de middelbare school, Leary in eerste instantie een onzekere academische carrière ervaren als hij werd ontslagen uitverschillende universiteiten, waaronder de militaire academie van de Verenigde Staten en de Universiteit van Alabama. Leary voltooide vervolgens met succes een Master's Degree in Psychology van de University of Washington in 1946 en een Ph.D. in Clinical Psychology van de University of California at Berkeley in 1950. Leary bracht bijna vijf jaar door op de psychologie faculteit in Berkeley voordat hij toetrad tot de Kaiser Family Foundation als directeur van Psychological Research. In 1957 publiceerde Leary een baanbrekend boek over interpersoonlijke interacties en hun waarde voor psychotherapie, De interpersoonlijke diagnose van persoonlijkheid, dat door het. het Boek van het Jaar werd genoemd Jaaroverzicht van de psychologie (Strack 1996: 212).

Leary nam ontslag bij de Kaiser Family Foundation in 1958, verhuisde korte tijd naar Europa en nam vervolgens in 1960 een lectoraat aan de Harvard University aan de afdeling Sociale Relaties (Greenfield 2006: 104). Het was tijdens zijn jaren op Harvard dat hij een spirituele carrière begon die leidde tot de vorming van de League for Spiritual Discovery. Tijdens een vakantiereis naar Mexico in de zomer van 1960 heeft Leary enkele psychedelische paddenstoelen ingeslikt die hem zijn gegeven door een antropoloog die in het gebied studeerde. De ervaring was verpletterend en Leary (1990: 33) schreef later dat "Sinds psychedelische drugs ons blootstellen aan verschillende niveaus van waarneming en ervaring, het gebruik ervan uiteindelijk een filosofische onderneming is, die ons dwingt de aard van de realiteit en de aard van ons breekbare te confronteren , subjectieve geloofssystemen ... We ontdekken abrupt dat we al die jaren geprogrammeerd zijn, dat alles wat we als realiteit accepteren, gewoon sociale verzinsels is. "

In die herfst keerde Leary terug naar Harvard en begon meteen met het ontwerpen van een onderzoeksproject met psilocybine, het synthetische derivaat van het actieve psychedelische ingrediënt in de paddenstoelen die hij in Mexico had ingenomen. Met het rechtstreeks verkrijgen van een voorraad psilocybine-pillen van het Sandoz Laboratory kreeg Leary toestemming om te beginnen met klinisch onderzoek naar de stof en de effecten ervan op vrijwillige proefpersonen onder de naam van het Harvard Psilocybin-project. Leary werkte samen met Richard Alpert (die later Ram werd
Dass) en Ph.D. student, Ralph Metzner. Het doel van het Psilocybin Project was om de effecten te bestuderen van de psychedelische stof psilocybine, het synthetische derivaat van psychedelische paddenstoelen, op een verscheidenheid aan vrijwillige proefpersonen met afgestudeerde studenten, schrijvers, kunstenaars en gevangenen. De krachtigere LSD-25 werd later vervangen in deze experimenten. Ondanks het aangekondigde wetenschappelijke karakter van het project, begonnen Leary en Alpert ook te experimenteren buiten de klinische setting en in hun huizen en huizen van vrienden. Vanwege de vaak overweldigende effecten van psilocybine en LSD, gingen Leary en Alpert op zoek naar andere manieren om buiten de psychologie en wetenschap om de effecten op het bewustzijn van een persoon uit te drukken tijdens de psychedelische ervaring. Als gevolg hiervan begon het Psilocybine-project de religieuze metafoor te gebruiken als een manier om de betekenis te duiden van wat er gebeurt onder invloed van psychedelica (Leary 1982: 85).

Vanwege het nalaten van het Psilocybin Project om de gevestigde wetenschappelijke methode te volgen in zijn psychologische experimenten, brachten collega's van de afdeling Sociale Betrekkingen aan Harvard serieuze vragen naar de geldigheid van het werk van Leary en Alpert. In een poging te capituleren voor de eisen van de faculteit en administratie van Harvard, hebben Leary en Alpert de non-profitorganisatie Internationale Federatie voor Interne Vrijheid (IFIF) opgericht om het wetenschappelijk onderzoek van het Psilocybin-project te scheiden van het mystiek-religieuze onderzoek dat wordt uitgevoerd buiten de klinische setting. Het bestuur van de IFIF omvatte religieuze geleerden Huston Smith en Walter Houston Clark, en een naaste medewerker van de groep was de Zen-filosoof Alan Watts (Smith 2000). Uiteindelijk leidde de wens van Leary en Alpert om verder te gaan dan de wetenschap en psychologie en naar het rijk van het mystieke en hun schending van de gevestigde codes van onderzoek van Harvard, hun beëindiging van de faculteit in 1963.

IFIF's oorspronkelijke plan was om een ​​psychedelisch retraitecentrum op te zetten in Zihuatanejo, Mexico, waar betalende bezoekers de psychedelische ervaring zouden kunnen ondergaan in een kalme, tropische omgeving (Downing 1964: 146). Naar verluidt zou Leary echter geweigerd hebben om lokale functionarissen terug te betalen, maar de Mexicaanse regering verbood de groep na minder dan zes weken (Fisher 2005: 108). Een soortgelijke poging om psychedelische centra in het Caraïbisch gebied te vestigen mislukte in minder dan een maand.

Wat er nog over was van de IFIF-groep keerde vervolgens terug naar Massachusetts zonder enig toekomstplan. Het was op dat moment dat een vriend van Leary en Alpert, Peggy Hitchcock, kwam hen te hulp. Ze stelde voor dat Leary en Alpert contact opnemen met haar tweelingbroers, Billy en Tommy Hitchcock III, die recent een groot landgoed hadden gekocht met verschillende gebouwen in het kleine Dutchess County dorp Millbrook, New York. De Hitchcock's waren erfgenamen van het fortuin van Mellon en Peggy was een proefpersoon van het Psilocybin-project. Leary en Alpert ontmoetten en gaven psychedelica aan Billy en Tommy Hitchcock en in november verhuisden 1963 de zeven volwassenen en zes kinderen van de gemeenschappelijke IFIF-gemeenschap naar het landgoed 2,500 acre en zijn 64-kamerwoning (Author Unknown 1963 : 64).

Kort na zijn aankomst bij Millbrook ontbond Leary de IFIF en hernoemde hij zijn groep de Castalia Foundation, na een groep elite-denkers in de roman van Hermann Hesse, The Glass Bead Game. Ze begonnen te werken aan een wetenschappelijk tijdschrift, de Psychedelic Reviewen doorgaan met het onderzoeken en schrijven over psychedelische substanties terwijl ze samen leefden. Naast het uitvoeren van onderzoek naar de religieuze en mystieke implicaties van psychedelica, begon de Castalia Foundation met het houden van weekendretraites op het landgoed waar betalende klanten de psychedelische ervaring kwamen ondergaan, hoewel zonder drugs. Castalia Foundation-leden zouden deze retraitegangers leiden door meditatie en yoga, groepstherapie-sessies houden en op andere manieren proberen de effecten na te bootsen van psychedelica. (Ram Dass et al. 2009: 121-25). De Castalia Foundation deed ook theaterevenementen in New York City, die zij het 'Psychedelic Theatre' noemden.

fLeary's poging om religieuze vrijheid te gebruiken als een verdediging voor zijn juridische problemen zette het mystieke en religieuze thema voort in zijn groeiende media-uitingen. In navolging van de Native American Church en de Neo-Amerikaanse kerk, streefde Leary ernaar zijn eigen religie te creëren als een middel om te beschermen tegen wetshandhaving en als een poging om psychedelisch gebruik volledig af te schilderen als een echt religieuze ervaring (Lander 2011 : 69-71). In september kondigde Leary 1966 aan de media de oprichting aan van de League for Spiritual Discovery en kort daarna publiceerde hij het pamflet "Start Your Own Religion", dat fungeerde als een "how-to" -gids voor het maken van een eigen psychedelische kerk (Lander 2011 : 72). De LSD was echter van korte duur. Vanwege de toegenomen aandacht voor negatieve media en aandacht voor de ordehandhaving werden Leary en zijn groep uit Xbrookx uit het landgoed Millbrook verdreven. Leary verhuisde naar Californië met zijn vierde vrouw en zijn twee kinderen, samen met een aantal LSD-leden. In Californië bleef Leary een belangrijke media-aanwezigheid en bleef ze in en uit rechtszalen, en uiteindelijk werd ze in 1968 gevangen gezet voor het bezit van marihuana.

LEER / OVERTUIGINGEN

De geloofsstructuur van de League for Spiritual Discovery was gebaseerd op Timothy Leary's mantra: "drop out, turn on, tune in." Hoewel het populaire "turn-on, tune in, drop out" synoniem werd met Leary, zijn feitelijke definitie bij het vormen van de LSD was:

Drop Out - maak jezelf los van het externe sociale drama dat net zo uitgedroogd en ersatz is als tv.

Schakel in - zoek een sacrament dat u terugbrengt naar de tempel van God, uw eigen lichaam. Word gek. High worden.

Stem af - word herboren. Kom terug om het uit te drukken. Begin een nieuwe reeks gedragingen die uw visie weerspiegelt (Leary 1970: 183).

Voor Leary en zijn volgelingen betekende het avondmaal psychedelica, en volledig afhaken betekende dat men zich moest verenigen met gelijkgestemde individuen om eerst een 'clan' en vervolgens een 'religie' te vormen. Leary (1970: 186) schreef dat "je de oudste en meest heilige menselijke structuur moet vormen - de clan", en "de clan moet gecentreerd zijn op religieuze doelen ... religie is het proces om aan te zetten, af te stemmen en af ​​te vallen."

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De LSD had geen echte rituelen buiten de inname van psychedelica. Leary's (1970: 187) definitie van religie omvatte rituelen, maar hij benadrukte dat elke religieuze clan een eigen ritueel moet creëren. Hij benadrukte ook dat door psychedelica en marihuana te gebruiken voor meer dan alleen maar "kicks" je "geholpen zou worden door de religieuze aard van je psychedelische activiteiten expliciet te maken." Hij gaf echter geen specifieke instructies over hoe dit te doen.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Tijdens zijn korte geschiedenis werd de LSD geschat door Leary om 411-leden te hebben en had een raad van 15 "gidsen" die allen woonden bijhet landgoed Millbrook en die volgens Leary "ontslag hebben genomen en hun leven hebben gewijd aan de religie" (Dallos 1966: 33). Gezien de losse organisatiestructuur van LSD is het werkelijke aantal aanhangers met enige nauwkeurigheid moeilijk in te schatten. Op een gegeven moment verklaarde Leary dat de lidmaatschapslimiet van LSD 360 was en dat individuen hun eigen onafhankelijke religieuze groeperingen moesten vormen. Wat het werkelijke aantal LSD-aanhangers ook is, de culturele invloed van Leary en LSD overtreft duidelijk zijn ledenaantallen. De League for Spiritual Discovery werd voor alle praktische doeleinden achterhaald na Leary's drugsgerelateerde arrestatie in 1969. In 2006 heeft een groep die beweert de LSD-traditie te vertegenwoordigen, de oprichting aangekondigd; de groep lijkt alleen op het internet aanwezig te zijn (Greg Vanderlaan website nd)

Leary werd later een carrière als schrijver, docent en persoonlijkheid van een beroemdheid. Tijdens de 1980s raakte hij gefascineerd door ruimtekolonisatie en vervolgens computers, internet en virtual reality. Zijn primaire spirituele interesse lag in het neo-paganisme. Leary werd gediagnosticeerd met prostaatkanker in 1995. Na zijn dood werd zijn as samen met die van Star Trek-maker Gene Roddenberry in de ruimte geblazen, waar ze bijna zes jaar in een baan rondrenden voordat ze in de atmosfeer verbrandden.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Leary's leven en LSD waren vol controverse. Zijn experimenten met Psilocybine en LSD leidden tot de beëindiging van zijn dienstverband aan de universiteit van Harvard. Hij en zijn volgelingen werden uit het Millbrook Estate gezet. Door 1966 werden de belangrijkste 'sacramenten' van de religie die hij probeerde te vestigen illegaal gemaakt, en bezit en gebruik van een van hen was een strafbaar feit. Terwijl de druk op de wetshandhaving toenam samen met psychedelisch drugsgebruik in de algemene bevolking, werd Leary, die werd gezien als psychedelische substanties, de meest vocale en herkenbare proselytizer, een van de belangrijkste doelwitten van de campagne ter bestrijding van drugsverslaving. Leary zelf werd verschillende keren gearresteerd tussen 1965-1970, hoewel nooit voor het bezit van LSD of een andere psychedelische substantie.

Twee dagen voor Kerstmis werden 1965, Timothy Leary, zijn tienerzoon en -dochter en zijn vriendin gestopt bij de grens in Laredo, Texas en de toegang tot Mexico geweigerd. Bij terugkeer naar de grens met de Verenigde Staten werd het feest doorzocht en werd een kleine hoeveelheid marihuana aangetroffen in ondergoed van Leary's dochter. Leary en zijn advocaten probeerden religieuze vrijheid te vestigen als een verdediging voor de beschuldigingen die tegen hem werden ingebracht. Hij voerde aan dat dagelijks gebruik van marihuana onderdeel was van zijn religieuze observantie als een praktiserende hindoe. Deze verdediging was aanvankelijk niet succesvol en Leary werd veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf en een boete van $ 30,000. Hij ging vervolgens in beroep tegen het vonnis tot aan het Hooggerechtshof. De hoge rechtbank vernietigde de Texas Court-veroordeling in 1969 en oordeelde dat de Marihuana-belastingwet waaronder hij was vervolgd ongrondwettig was (Lander 2011: 71). Leary werd opnieuw veroordeeld tot gevangenisstraf in 1970, deze keer voor tien jaar. Met hulp van de Weermannen en de Black Panther Party ontsnapte Leary uit de gevangenis en vluchtte het land uit, eerst naar Algerije en uiteindelijk naar Zwitserland en Afghanistan. Hij werd vervolgens gevangen genomen in Afghanistan en teruggestuurd naar de gevangenis in de Verenigde Staten (Greenfield 2006: 399-455). Leary werd vrijgelaten uit de gevangenis in 1976 door de Californische gouverneur Jerry Brown.

De League for Spiritual Discovery heeft ook aanleiding gegeven tot andere controversiële groepen. In Californië begon een lokale off-shoot van de LSD, de Brotherhood of Eternal Love, als een groep surfers en kleine criminelen die een surfwinkel bezaten en exploiteerden in Laguna Beach. In het midden van de 1970s werd de Brotherhood een van de grootste netwerken voor het importeren van narcotica in de Verenigde Staten (Greenfield 2006: 327-332). Hoewel Leary nauw verbonden was met de Broederschap als goeroe en spiritueel leider, had hij weinig te maken met hun verdovende netwerk, naast het introduceren van verschillende leden bij belangrijke LSD-chemici en -distributeurs (Tendler en May 1984: 22).

REFERENTIES

Auteur onbekend. 1963. "Psychic-Drug Testers Living in Retreat." New York Times, December 15, pp. 64.

Dallos, Robert E. 1966: "Dr. Leary start nieuwe 'religie' met 'Sacramental' gebruik van LSD. " New York Times, September 20, pp. 33.

Downing, Joseph J. 1964. "Zihuatanejo: een experiment in transpersoonlijk wonen." Pp 142-77 in Utopiates: het gebruik en de gebruikers van LSD-25, bewerkt door Richard Blum. New York: Atherton Press.

Fisher, Gary. 2005. "Het onherstelbare behandelen." Pp. 103-17 in Higher Wisdom: Eminent Elders Ontdek de voortdurende impact van psychedelica, onder redactie van Roger Walsh en Charles S. Grob. Albany: State University of New York Press.

Greenfield, Robert. 2006. Timothy Leary: A Biography. New York: Harcourt, Inc.

Greg Vanderlaan website. nd Toegankelijk van http://gregvanderlaan.com/league.aspx op 1 januari 2012.

Lander, Devin R. 2011. "Start je eigen religie: zure kerken in New York State." Nova Religio 14: 64-80.

Leary, Timothy. 1970. De politiek van ecstasy. Londen: Granada Publishing.

Leary, Timothy. 1982. Changing My Mind, Among Others: Lifetime Writings. Englewood Cliffs, NJ: Prentice-Hall.

Leary, Timothy. 1990. Flashbacks: een autobiografie. New York: Tarcher / Putnam.

Ram Dass, Ralph Metzner en Gary Bravo. 2009. Geboorte van een psychedelische cultuur: gesprekken over Leary, de Harvard-experimenten, Millbrook en de jaren zestig. Santa Fe: synergetische pers.

Smith, Huston. 2000. Reinig de deuren van perceptie: de religieuze betekenis van entheogene planten en chemicaliën. New York: Tarcher / Putnam.

Strack, Stephen. 1996. "Inleiding tot de speciale serie-interpersoonlijke theorie en het interpersoonlijke Circumplex: de erfenis van Timothy Leary." Journal of Personality Assessment, 66: 212-16.

Tendler, Stewart en David May. 1984. De Broederschap van Eeuwige Liefde. Londen: Granada Publishing. Betreden via www.erowid.org/… /broederschap_of_eternal_liefde.pdf op 25 januari 2012.

Geplaatst:
30 januari 2012

Deel