Joshua Hendrick

Joshua D. Hendrick is universitair docent sociologie en mondiale studies aan de Loyola University Maryland in Baltimore, MD, waar hij cursussen geeft over politieke en economische ontwikkeling, mensenrechten, islamitische politieke identiteit en sociale theorie. Dr. Hendrick promoveerde in sociologie aan de University of California, Santa Cruz in 2009 en zijn MA is socio-culturele antropologie van de Northern Arizona University in 2001. Hij ontving een BA in antropologie en een BA in religieuze studies van de Universiteit van Georgia in 1999. Zijn intellectuele interesses liggen op het gebied van politieke sociologie, globalisering en ontwikkelingsstudies, de sociologie van religie en sociale bewegingsstudies met een methodologische focus in kwalitatief onderzoek. Dr. Hendrick heeft veldonderzoek gedaan gericht op sociale en politieke veranderingen in het moderne Turkije, en op de vorming van de Turks-Islamitische politieke identiteit. Naast een aantal gereformeerde tijdschriftartikelen en boekhoofdstukken is Dr. Hendrick de auteur van het boek met de titel: Gülen: De dubbelzinnige politiek van de markt-islam in Turkije en de wereld, 2013, New York University Press.

 

Deel