Leah Hott David G. Bromley

John Edward

JOHN EDWARD TIJDLIJN

1969 (19 oktober): John Edward McGee werd geboren in Queens, New York.

1985: Edward ontvangt paranormale lectuur van Lydia Clar, die hem vertelde dat ze was gestuurd om hem op het pad te zetten om zijn paranormale gaven te vervullen.

1986: Edward begon te communiceren met de geesten van de overledene terwijl hij werkte op lokale "paranormale beurzen".

1989: Edward ontving een reeks berichten van zijn moeder na haar dood.

1990 (begin): Edward worstelde om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar privé-lezingen en banen als phlebotomist en dansinstructeur.

Jaren 1990 (midden): Edward besloot om professionele aandacht te besteden aan zijn mediumschap.

1998: Edward publiceerde zijn eerste boek, Een laatste keer.

2000: Edward begon met produceren en hosten Oversteken.

2004:  Oversteken was afgelast.

2006 (maart): Edward begon met produceren en hosten John Edward Cross Country.

2008 (november):  John Edward Cross Country werd geannuleerd na drie seizoenen.

2011 (oktober): Edward gelanceerd De vijf , een interactief online forum, via JohnEdward.net.

2013:  De vijf werd hernoemd Ontwikkelen . Edward lanceerde de webserie Evolueer met John Edward.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

John Edward McGee, Jr. werd geboren op oktober 19, 1969 in de wijk Queens in New York City. Het enige kind dat werd geboren uit John en Perinda McGee, een Iers-Amerikaanse politieman en een Italiaans-Amerikaanse secretaresse, Edward woonde in een appartement in de middenklasse buurt Glen Oaks totdat zijn ouders uit elkaar gingen toen hij in de zesde klas zat. Naar verluidt sterker identificeren met zijn moeder en zijn familieleden van moederskant verhuisden de elfjarige John en zijn moeder naar het huis van zijn grootmoeder in Glen Cove, Long Island. Daarna werd Edward omringd door zijn grote, rooms-katholieke, Italiaans-Amerikaanse familie. Zijn grootmoeder, Josephine Esposito, had elf kinderen; en kort nadat Edward en zijn moeder haar huis begonnen te delen, trok Edwards tante (de jongere zus van zijn moeder) het huis in met haar man en zoontje. Bovendien herinnert Edward zich de frequente bezoeken van tantes, ooms en neven, grote familiebijeenkomsten en maaltijden elk weekend, en ondanks dat hij enig kind was, voelde hij zich nooit zo omdat een groot aantal neven en nichten 'voor [hem] zorgden als grote broers en zussen. ”(Edward 1998). Edward ontwikkelde een hechte relatie met zijn oom Joey, die hij heeft beschreven als een vrijgevochten "60s-type man", die hem kennis liet maken met spirituele activiteiten zoals yoga en meditatie. Joey en zijn tweede vrouw, Debbie, een tarotkaartlezer, lieten Edward kennismaken met het concept van psychische energieën. Bovendien bezat Edwards moeder een grote interesse in bovennatuurlijke vermogens, en gedurende Johns tienerjaren bezocht ze regelmatig paranormaal begaafden en nodigde ze hen regelmatig uit voor grote bijeenkomsten die doorgaans bestonden uit paranormale lezingen en seances. Hoewel hij zijn vormende jaren had doorgebracht omringd door paranormale ideologieën en activiteiten, aarzelde Edward om in hun realiteit te geloven, ondanks het feit dat hij naar verluidt op jonge leeftijd paranormale gaven begon te vertonen. Edward herinnert zich vaardigheden te tonen, zoals het voorspellen van bezoeken van familie en vrienden, het kunnen 'zien' van woorden in zijn hoofd en ze kunnen spellen voordat hij leerde lezen en schrijven, en het herinneren van familiegeschiedenis die plaatsvond voordat hij werd geboren. Bovendien herinnert hij zich het gevoel een vorig leven te hebben geleefd, waarbij hij zich gebeurtenissen herinnert die plaatsvonden "voordat [hij] hier naar beneden kwam" (Edward 1998; "Who Is Psychic Medium John Edward?" Nd). Edward kon deze gebeurtenissen echter pas in zijn tienerjaren interpreteren als een bovennatuurlijke betekenis.

Op vijftienjarige leeftijd kreeg John te horen dat hij na een routine lichamelijk onderzoek complicaties aan zijn schildklier had. Hij werd doorverwezen naar een endocrinoloog die ontdekte wat een tumor in de klier leek te zijn. Terwijl verdere tests aantoonden dat de tumor niet bestond, zou de ervaring een bepalende gebeurtenis in Edwards leven blijken te zijn, aangezien het hem in contact bracht met paranormaal begaafde Lydia Clar. Toen Johns moeder het nieuws ontving over de mogelijke kwaal van haar zoon, zocht ze de hulp van Clar, wiens lezing ze opvallend nauwkeurig vond. Edwards moeder nodigde Clar bij hen thuis uit om voorlezingen te houden over de rest van het gezin, inclusief John zelf. John was destijds een scepticus en ging naar verluidt zijn eigen lezing in met de bedoeling haar legitimiteit te weerleggen. Toen Clar echter gebeurtenissen uit het verleden van John begon te ontdekken, evenals gedachten en emoties die hij koesterde, begon hij zijn eigen ongeloof in twijfel te trekken in plaats van het vermogen van Clar. De paranormaal begaafde legde Edward toen uit dat hij een spirituele gave bezat en dat ze was gestuurd om hem op het pad te zetten om zijn paranormale gaven te vervullen. Na zijn ontmoeting met Lydia Clar onderging Edward een periode van zelfontdekking waarin hij zocht naar zijn capaciteiten en hoe deze te kanaliseren. Zijn reis leidde hem naar Sandi Anastasi, die het Astrological Institute of Integrated Studies beheerde, een educatieve organisatie gericht op het verfijnen van paranormale vermogens. Onder leiding van Anastasi ontwikkelde Edward zijn paranormale gaven en werd hij bedreven in numerologie en tarot ("Astrologisch Instituut", zd).

Edward begon kaartlezingen uit te voeren bij zijn familieleden en vrienden en raakte al snel betrokken bij lokale "paranormale beurzen". Nog op de middelbare school en de jongste paranormaal begaafde aanwezig, woonde hij deze evenementen het komende jaar elke zondag bij. Hoewel hij aanvankelijk niet van plan was carrière te maken van zijn capaciteiten, zou zijn leven een andere wending nemen wanneer hij op een zondag, midden in een lezing, een ontmoeting kreeg met wat hij heeft beschreven als een nieuwe energie. Tot dat moment voorspelden Edwards lezingen toekomstige gebeurtenissen, zoals veranderingen in beroep of relaties; deze nieuwe energie bracht echter een sensatie teweeg die hij heeft vergeleken met het ontvangen van uitzendingen van twee afzonderlijke radiostations tegelijkertijd. Hij begon namen te zien, die hij reciteerde aan de vrouw voor wie hij de lezing leidde. Ze vertelde hem dat het allemaal namen waren van familieleden die niet meer in leven waren, maar die in het leven heel dicht bij haar waren geweest. Edward interpreteerde deze ervaring aanvankelijk als een afzonderlijke manifestatie van hetzelfde vermogen; Vooral omdat de overledene een belangrijke rol in het leven van de vrouw had gespeeld, zou het logisch zijn dat ze in haar lezing zouden verschijnen. Toen deze visioenen echter frequenter en verfijnder werden, raakte Edward vastbesloten ze te begrijpen en begon hij onderzoek te doen naar communicatie met geesten. Zijn onderzoek leidde hem naar een medium genaamd Shelley Peck, die hem hielp zijn bekwaamheid beter te begrijpen. Zelfs toen deze communicatie sterker werd en zijn paranormale gaven overtrof, beschouwde Edward zichzelf niet als een medium totdat zijn moeder stierf aan kanker toen hij negentien was. Na haar dood ontving Edward een aantal berichten van zijn moeder, zowel individueel als via Shelley Peck, met wie hij een hechte band had gekregen. Deze communicatie had een aanzienlijke invloed op hoe Edward zijn bekwaamheid interpreteerde. Hij begon zichzelf te bestempelen als een medium op paranormale beurzen en hield privé-leessessies om andere rouwende familieleden en vrienden te helpen opnieuw contact te maken met hun dierbaren, zoals hij kon.

Edward begon tijdens de vroege 1990s aanzienlijke aandacht te krijgen als medium, en ontving telefoontjes van klanten en radiostations in de Verenigde Staten die om privé leessessies en interviews verzoeken. In deze periode nam Edward ook een baan als aderdokter in een lokaal ziekenhuis, terwijl hij een diploma behaalde in Health Care Administration van de Long Island University. In 1992 begon hij lessen te volgen in een nabijgelegen dansstudio waar hij zijn toekomstige vrouw Sandra zou ontmoeten. Tegen de tijd dat ze in 1995 waren getrouwd, was Edward begonnen met het geven van cursussen in ballroomdans (Edward 2003; Gliatto 2002). Hij heeft over deze periode nagedacht en herinnerde zich het gevoel alsof hij twee verschillende levens leidde: een "normaal" leven en een die wordt gekenmerkt door zijn mediumschap (Edward 1998). Omdat hij echter worstelde om tegemoet te komen aan het toenemende aantal verzoeken om lezingen en media-optredens, maakte Edward een laatste carrièrewijziging, waarbij hij besloot zijn volle aandacht te richten op zijn werk als medium.

Edward's eerste boek, een autobiografie met de titel Een laatste keer , werd in het vroege 1998 gepubliceerd en trok meteen een aanzienlijke hoeveelheid media-aandacht. Hij verscheen op Larry King Live in oktober van hetzelfde jaar en een aantal talkshows. In 2000 begon Edward met het produceren en hosten van zijn eigen televisieprogramma, Oversteken , die tot en met 2004 werd uitgezonden op het Sci Fi-netwerk. Op het programma stond Edward die schijnbaar willekeurig lezingen hield bij leden van een studiopubliek van ongeveer 200 personen. Na de annulering van de show bleef Edward media-optredens maken, boeken schrijven over zijn ervaringen als medium en privé-leessessies houden, die een wachttijd van meerdere jaren hadden opgebouwd. In maart 2006 begon Edward met het hosten van een tweede televisieprogramma, John Edward Cross Country , dat tot november van 2008 werd uitgezonden op het WE tv-netwerk. Het programma is op dezelfde manier geformatteerd als Oversteken ; het betrof echter ook dat Edward na zijn lezingen cliënten herbeleefde en interviewde om vast te stellen hoe de sessie hen spiritueel beïnvloedde (Logan 2006).

Edward woont momenteel op Long Island met zijn vrouw en twee kinderen, Justin en Olivia. In de afgelopen jaren heeft hij met een groot publiek verbonden via internationaal sprekende rondleidingen, die stops hebben gemaakt in Canada, Engeland, Australië en Zuid-Afrika. Hij is doorgegaan met het schrijven en publiceren van boeken, waaronder een roman met de titel Fictie Fallen Masters , die is gepubliceerd in 2012. Hij heeft frequente media-optredens op talkshows zoals Dr. Phil, De Today Showen Dateline.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Terwijl John Edward in de rooms-katholieke traditie werd opgevoed, begon hij naar verluidt al vroeg zijn religieuze identiteit in twijfel te trekkenleeftijd. Tijdens zijn jeugd woonde hij de wekelijkse mis bij en werd hij aangemoedigd om deel te nemen aan kerkactiviteiten; hij herinnert zich echter dat hij religie met een gevoel van scepsis benaderde en onafhankelijk onderzoek deed naar religieuze tradities buiten de zijne. Dit gevoel van scheiding werd tot op zekere hoogte zowel aangewakkerd als versterkt door Edwards paranormale gaven. Toen zijn capaciteiten een grotere rol in zijn leven begonnen te spelen en hij ze in paranormale zin begon te interpreteren, voelde hij zich verwijderd van het geloof van zijn jeugd dat afstand doet van het paranormale. Hoewel Edward zich nooit volledig heeft losgemaakt van het katholieke geloof en zichzelf als katholiek blijft identificeren, wijken zijn beleden religieuze overtuigingen in verschillende fundamentele opzichten af ​​van het traditionele katholicisme en het christendom, voornamelijk omdat hij Jezus Christus niet als de zoon van God beschouwt ( Edward 2001). Hoewel hij het bestaan ​​van een God bevestigt, beschouwt hij het goddelijke als onpersoonlijk. Edwards ervaringen met het bovennatuurlijke hebben hem ertoe gebracht een pluralistische houding aan te nemen ten opzichte van religie, waarbij verschillende religieuze tradities als verschillende wegen naar dezelfde ultieme realiteit worden beschouwd. Daarom, hoewel hij Jezus wel als een profetische figuur beschouwt, verkondigt hij dat Christus "'een van velen'" is geweest (geciteerd door Hallowell 2013).

Bovendien heeft Edward oosterse en Indiaanse religieuze idealen in zijn persoonlijke geloofssysteem opgenomen. Edward begon te zinspelen op het geloof in reïncarnatie als kind en beweerde niet alleen meerdere levens te hebben geleefd, maar ook herinneringen en kennis van zijn vorige levens te hebben behouden. Bovendien heeft Edward beleden te geloven in spirituele gidsen, of geëvolueerde spirituele wezens, waarvan hij beweert dat ze zijn hele leven een invloedrijke rol hebben gespeeld in spirituele zaken en groei. Volgens Edward, terwijl hij op de hoogte was van de aanwezigheid van deze gidsen sinds hij een kind was, slaagde hij er niet in hun identiteit te interpreteren tot de leeftijd van zestien, toen hij een regressie in een vorig leven onderging onder leiding van Shelley Peck. Blijkbaar ging de regressie in een onverwachte richting, en Edwards spirituele gidsen verschenen aan hem. Hij beweert in totaal zes gidsen te hebben: vijf "gewone" gidsen, waaronder een tiener en een monnik, en een "meestergids", die aan Edward verscheen als een Native American. Meester-gidsen, zoals Edward heeft beschreven, krijgen bij de geboorte de opdracht om iemand in de loop van zijn of haar leven te volgen tot hij overgaat in het spirituele rijk (Edward 1998). Volgens Edward heeft elke persoon spirituele gidsen en is hij in staat om met hen te communiceren; de meeste mensen moeten echter eerst een training ondergaan om gevoelig te worden voor hun aanwezigheid en om hun berichten te begrijpen.

Evenzo beschouwt Edward, in tegenstelling tot veel mediums en paranormaal begaafden, zijn vermogen niet als een uniek geschenk. In plaats daarvan, benadrukt Edward, heeft elk individu met oefening het vermogen om met geesten te communiceren (Hodges en Ulsperger 2005). Volgens Edward hangt communicatie met geesten bijna volledig af van de verandering van energieniveaus. Alle wezens zijn samengesteld uit atomen en moleculen, en het fundamentele verschil tussen geesten die zich in lichamen bevinden en die zijn 'overgestoken', ligt in de snelheid waarmee deze deeltjes reizen. Terwijl het in een lichaam zit, beweegt de energie van een wezen veel langzamer dan nadat het het lichaam heeft verlaten. Om in contact te komen met het spirituele rijk, moeten de geest en het medium beide een verandering in energieniveaus ondergaan. Edward heeft dit proces vergeleken met de bladen van een helikopter. Geesten buiten het lichaam reizen net als messen op volle snelheid, zo snel dat de individuele messen voor het oog niet waarneembaar zijn en voordat communicatie kan plaatsvinden, moeten ze aanzienlijk vertragen. Evenzo moet een medium zijn of haar eigen energieniveau verhogen om de 'kloof' tussen het fysieke en spirituele rijk te overbruggen (Edward 1998). Hoewel dit vermogen niet uniek is voor een select aantal, merkt Edward op dat er verschillen op individueel niveau bestaan. Net zoals bepaalde individuen schijnbaar geboren worden met atletische, academische of artistieke bekwaamheden, zijn anderen van nature meer bedreven in het veranderen van hun eigen energieniveaus en zijn daardoor in staat om gemakkelijker met geesten te communiceren. Edward heeft dit idee gebruikt om uit te leggen hoe hij op jonge leeftijd in staat was zijn eigen kunnen te herkennen. Hoewel Edward veel van het vermogen om met geesten te communiceren heeft toegeschreven aan een individuele inspanning, identificeert hij God als de ultieme bron van alle paranormale vermogens (Walker, 2003).

Edward heeft de parameters van mediumschap gedefinieerd en benadrukt dat het medium slechts de boodschapper is tussen de geest en de persoon met wie de geest probeert te communiceren. Door de aard van zijn bekwaamheid, beweert Edward met zekerheid het bestaan ​​van een hiernamaals. Hij heeft echter een onderscheid gemaakt tussen het ontvangen van berichten van en persoonlijk oversteken naar het spirituele rijk. Volgens Edward heeft zijn vaardigheid hem niet toegestaan ​​om het hiernamaals persoonlijk te ervaren; daarom, terwijl hij vaak wordt gevraagd om het te beschrijven, strekt zijn kennis zich alleen uit tot wat de geesten hem hebben meegedeeld. Edward beweert dat wanneer een persoon sterft, de geest het lichaam verlaat en in een staat van pure energie blijft. Volgens Edward impliceert oversteken dat je deze spirituele staat ingaat en op een afzonderlijke golflengte staat dan die van het fysieke universum. Bovendien bestaat het geestenrijk uit verschillende niveaus; op welk niveau een geest onmiddellijk na het oversteken komt, is afhankelijk van aardse ervaringen en spirituele groei.

Edward beweert dat als geesten eenmaal zijn overgestoken, ze niet langer in staat zijn om te communiceren zoals ze deden in hun aardse lichaam; ze brengen boodschappen symbolisch over. Bovendien ervaren geesten emoties niet meer zoals we ze begrijpen, maar ervaren ze op een meer universeel niveau. Hoewel Edward beweert dat geesten in hoge mate betrokken blijven bij de levens van dierbaren die zich nog in het fysieke rijk bevinden en dat ze in staat zijn om leiding te geven, zijn ze niet onderhevig aan de snelle verschuivingen van situatie-afhankelijke emoties die aardse wezens ervaren. Volgens Edward "ziet het er eerder uit naar het grotere geheel dan naar de mix" (Edward 1998). Ten slotte heeft Edward weerlegd wat hij beschouwt als een door Hollywood gecreëerd idee dat geesten vaak verwarring en moeilijkheden ondervinden bij het oversteken naar het spirituele rijk, en beweert dat dit integendeel zelden voorkomt.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Voordat hij contact maakt met het spirituele rijk, moet Edward eerst zijn energieniveau verhogen, waarvan hij beweert dat het bereikt is meditatie en gebed tot de rozenkrans. Volgens Edward stelt dit ritueel hem in staat om de geesten te ontmoeten in een ruimte tussen de fysieke en spirituele rijken als ze op hun beurt hun eigen energieniveaus hebben verlaagd. Edward heeft de ervaring van het eerste contact maken vergeleken met het zien van een foto die zich ontwikkelt: hoewel het beeld aanvankelijk onduidelijk is, worden naarmate het lezen vordert meer stukken zichtbaar totdat een volledig beeld wordt weergegeven. Edwards lezingen komen typisch overeen met deze metafoor, die vaak nogal vaag begint, met een naam of gewoon een letter, en steeds specifieker wordt. Volgens Edward communiceren geesten meestal symbolisch, hetzij door middel van een reeks beelden, hetzij door hem gedachten over te brengen, die hij vervolgens moet proberen te interpreteren in de juiste context. Daarom, in plaats van een gemoedelijke toon aan te nemen, bestaan ​​de lezingen uit het feit dat Edward een reeks vragen stelt aan de cliënt of oppas over de reeks beelden of gedachten die hij ontvangt en om bevestiging vraagt. Als de oppas de boodschap die Edward probeert over te brengen niet begrijpt, zal hij ofwel proberen om de afbeeldingen die hem worden getoond opnieuw te interpreteren of door te gaan naar een ander bericht. Tijdens het lezen behouden de geesten de controle over de communicatie en wijken ze terug wanneer hun boodschappen zijn overgebracht. Voordat ze vertrekken, zullen sprits de persoon die contact zoekt vaak verlaten met een boodschap van geruststelling, waarin wordt aangegeven dat hij of zij met succes is overgestoken en nog steeds aanwezig is in de levens van zijn of haar dierbaren (Edward 1998; Pierleoni 2014).

Edward stelt een uniforme reeks richtlijnen, aanbevelingen en regels op voor het bijwonen van zijn evenementen en voorleessessies, die ook werden gebruikt bij het filmen van zijn televisieprogramma's. Hoewel degenen die grotere groepssessies, seminars en filmingen bijwonen, niet gegarandeerd worden dat ze door Edward worden gelezen, merkt hij op dat door het bijwonen van een van deze evenementen, alle personen worden voorgelezen. Daarom, als een deelnemer het gevoel heeft dat hij of zij emotioneel niet voorbereid is op een lezing, zich ongemakkelijk voelt bij de ervaring, of simpelweg ongeïnteresseerd is, vraagt ​​Edward hem of zij niet aanwezig te zijn. Verder vraagt ​​hij dat alle toehoorders zich vertrouwd maken met hun stambomen voordat ze de sessies bijwonen, om zo nauwkeurig en effectief mogelijk te kunnen lezen. Hoewel audio- en video-opnameapparaten niet zijn toegestaan ​​in Edwards evenementen, raadt hij de aanwezigen aan pen en papier mee te nemen om berichten op te nemen. Volgens Edward lijken niet alle berichten in eerste instantie relevant, maar na een bepaalde tijd of contemplatie worden ze vaak zinvoller.

Ondanks het vrij uniforme communicatieproces organiseert Edward leessessies in verschillende indelingen, waaronder privésessies, privégroepssessies en kleine intieme groepssessies. Privésessies vinden plaats via de telefoon of persoonlijk, waarbij de laatste wordt gehouden in een privékantoor dat eigendom is van Edwards op Long Island. Een vergoeding van $ 850 geeft één persoon toegang tot een privésessie, en maximaal drie andere mensen kunnen worden toegelaten tegen een meerprijs van $ 100 per persoon. Edward vereist dat alle personen die een privésessie bijwonen, biologisch of indirect verwant zijn en proberen te communiceren met overleden leden van dezelfde familie ("Privé lezen" en). Privé groepssessies bestaan ​​uit maximaal vijftien personen. Een vergoeding van $ 650 geeft één persoon toegang tot deze kleine groepslezingen, die doorgaans ongeveer twee uur duren, hoewel Edward opmerkt dat de sessie langer kan duren, afhankelijk van de hoeveelheid communicatie die wordt ontvangen van de geesten waarmee contact is opgenomen ("Private Reading Groups" en). Grotere groepslezingen, meestal gehouden in de vergaderruimten van conferentiecentra en bestaande uit maximaal honderd oppassers, zijn ook beschikbaar tegen een vergoeding van $ 350 per persoon. Deze sessies, die Edward "Kleine, intieme groepslezingen" heeft genoemd, duren ook ongeveer twee uur en bevatten een kort vraag- en antwoordgedeelte voorafgaand aan de lezingen ("Kleine, intieme groepslezingen" nd). Om een ​​van deze voorleessessies met Edward te plannen, moet de geïnteresseerde klant zich eerst abonneren op Edward's wekelijkse online nieuwsbrief van zijn website (johnedward.net). Er verschijnen verschillende interesseboxen op het aanvraagformulier, waaronder die voor privé-, privégroep- en kleine, intieme groepssessies. Zodra de cliënt een of meer van deze vakjes heeft aangevinkt, wordt hij of zij op een wachtlijst geplaatst en willekeurig gecontacteerd om een ​​sessie te plannen. Volgens Edward wordt er, vanwege de grote vraag naar deze sessies en de beperkte tijd om ze uit te voeren, binnen enkele uren na het indienen van een verzoek contact opgenomen met bepaalde klanten en blijven anderen tot twee jaar wachten ("A Letter From John" z) .

Naast deze privéleessessies houdt Edward ook seminars en grote groepslezingen die over het algemeen meer zijn toegankelijk voor het publiek, maar garanderen geen lezing voor elk publiekslid. Seminars en groepslezingen worden gehouden in grote stadions en auditoria in steden over de hele wereld en bieden doorgaans plaats aan respectievelijk 700 en meer dan 1,000 mensen. Toegangsprijzen voor deze evenementen variëren afhankelijk van de locatie en de vraag en variëren van $ 39 tot $ 150. Groepslezingen en seminars duren doorgaans twee uur en bestaan ​​aan het begin uit een vraag- en antwoordgedeelte, gevolgd door lezingen. Bovendien biedt Edward af en toe wat hij 'VIP-evenementen' heeft genoemd, wat groepslezingen zijn die beperkt zijn tot 250 deelnemers. Een kaartje van $ 300 geeft toegang tot het drie uur durende evenement dat bestaat uit een korte introductie en uitleg van Edwards vaardigheid, gevolgd door een vraag- en antwoordgedeelte, een lange leessessie en, na een tweede vraag- en antwoordperiode, een korte 'meet and greet ”-bijeenkomst waarin aanwezigen met elkaar kunnen praten en op de foto kunnen gaan met Edward (“ VIP-evenementen ”en). De aankoop van een kaartje omvat ook een eenjarig lidmaatschap van het online interactieve forum van Edward, Ontwikkelen.

Hoewel Edwards televisieprogramma's, Oversteken als John Edward Cross Country , zijn niet meer in productie geannuleerd in 2004 en 2008, respectievelijk, trokken ze een aanzienlijke schare fans aan gedurende de jaren waarin ze werden uitgezonden. Het programma werd gefilmd in een studio in Queens, New York voor een publiek van ongeveer 200-mensen. Voorafgaand aan de show werd de aanwezigen gevraagd om in een wachtkamer te blijven en een langdurig vrijgavedocument door te nemen, waarin naar verluidt clausules waren opgenomen die voorafgaand aan de show geen voorafgaand contact met Edward of zijn personeel bevestigden. Nadat vrijgaveformulieren waren verzameld, werden publieksleden uitgenodigd om de studio in te gaan, waar ze werden verdeeld over drie secties van ongeveer zeventig zetels. Edward zou normaal gesproken de leessessies binnen het programma beginnen door een deel van het publiek aan te spreken, waarin staat dat er een geest aan het komen was die probeerde te communiceren met iemand in dat gebied. Hij zou dan een naam of een ander vaag stuk van identificerende informatie verstrekken om de potentiële deelnemers te beperken. Edward zou steeds specifiekere informatie communiceren tot één persoon was geïdentificeerd, waarna hij de lezing op dezelfde manier zou voortzetten waarin hij persoonlijke, individuele metingen uitvoert. Hij communiceerde geleidelijk gepersonaliseerde berichten en verzocht alleen validatie van het publiekslid dat werd gelezen. Nadat de geest was verdwenen, herhaalde Edward het proces gedurende de rest van het programma (Underdown 2003; Nickell 2001).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

John Edward begon toevallig zijn carrière in het paranormale als tiener halverwege de jaren tachtig, waarbij hij tarotkaartlezingen uitvoerde op familieleden en vrienden en zijn weekenden doorbracht als paranormaal begaafd persoon op lokale bovennatuurlijke "beurzen". Volgens Edward begon hij spontaan te communiceren met de geesten van de overledene toen hij zestien was en tijdens een lezing een lezing hield. Edward worstelde de komende jaren om zijn bekwaamheid te begrijpen en beschouwde zichzelf pas als een medium na de dood van zijn moeder toen hij negentien was. Edward begon lezingen te houden vanuit een kamer in het huis van zijn grootmoeder, en trok al snel veel aandacht als medium. Al snel kreeg hij telefoontjes van geïnteresseerde klanten uit het hele landop zoek naar lezingen en radiostations die hem uitnodigen om als gast te verschijnen. Edward besloot zijn volledige professionele aandacht te richten op zijn mediumschap in het midden van de 1990s, na jaren van worstelen om tegemoet te komen aan een groeiend aantal verzoeken om privé-informatie. In 1998 groeide de status van beroemdheid die hij had opgebouwd exponentieel na de publicatie van zijn eerste boek, Een laatste keer. Het boek kreeg snel een plaats op de New York Times bestsellerlijst en landde Edward een reeks televisieoptredens op talkshows zoals Larry King Live als Dateline . Nog geen twee jaar later begon Edward met het produceren en hosten van zijn bekende televisieprogramma Oversteken. Op zijn hoogtepunt, Oversteken was het best beoordeelde programma op de Sci Fi Channel . Door het succes van zijn televisieshow had Edward echter heel weinig tijd om aan privé-leesverzoeken te voldoen. Hij verzamelde een wachtlijsttijd van meer dan acht jaar, die hij pas kon oplossen nadat hij in 2004 was geannuleerd ("A Letter From John", zd; "About John", zd; Edward 1998). Gedurende de volgende jaren hield Edward privé-lezingen, verscheen hij in talkshows op televisie en op de radio en publiceerde hij nog twee boeken, voordat hij een tweede televisieprogramma produceerde, John Edward Cross Country in 2006. Het programma werd drie seizoenen lang in het We tv-netwerk uitgezonden voordat het werd geannuleerd in 2008. Terwijl afleveringen van beide gesyndiceerde programma's nog steeds op verschillende tv-zenders worden getoond, is er geen regelmatig geplande spot in de lucht (Logan 2006; "Frequently Asked Questions", nd).

In oktober van 2011 lanceerde Edward een interactief online forum met de titel De vijf van zijn website (johnedward.net). Een jaarlijkse vergoeding van $ 75 geeft leden toegang tot "een exclusieve online community" waarin ze kunnen communiceren met elkaar en met het personeel van John Edward ("A Letter From John", zd). Bovendien worden elke maand vijf leden willekeurig gekozen om privé te ontvangenlezingen krijgen nog eens vijf de gelegenheid om Edward persoonlijk een vraag te stellen, en alle leden krijgen toegang tot een privé-vraag- en antwoordsessie na Edwards seminars en evenementen. In 2013 hernoemde Edward het forum Ontwikkelen , gelijktijdig lancering van een webserie getiteld Evolueer met John Edward. Het programma wordt gefilmd vanuit Edward's theaterstudio met de hulp van televisieproducent en regisseur Paul Shavelson en wordt wekelijks uitgezonden vanaf Edward's online forum. Volgens Edward is zijn doel bij het creëren Ontwikkelen was om een ​​interactieve ervaring voor haar leden te bieden. Ze worden uitgenodigd om live filmpjes bij te wonen van het internetprogramma, zo nu en dan opgeroepen tot over-de-telefoonmetingen die op de show verschijnen, en bieden toegang tot interviews en materialen die niet beschikbaar zijn voor niet-leden ("What Is Evolve?" En). Edward is meerdere malen gevraagd of hij van plan is terug te keren naar televisie-uitzendingen; hij heeft echter een voorkeur uitgesproken voor de huidige organisatiestructuur van Ontwikkelen . Specifiek, heeft hij tevredenheid geuit met het "gemeenschapsgevoel" dat hij gelooft dat zijn forum heeft gecreëerd over de "entertainment gebaseerde" televisieprogramma's uit zijn verleden (geciteerd door Holzer, 2013). Afgezien van zijn online gemeenschap blijft Edward fans bereiken via zijn boeken, toespraken, seminars en evenementen, en optredens in de media.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

John Edward is gedurende zijn hele carrière met kritiek en controverse te maken gehad, waarvan het merendeel draaide om claims tegen de legitimiteit van zijn bekwaamheid. Critici hebben Edward ervan beschuldigd ‘warme’ en ‘koude’ leestechnieken te gebruiken. De eerste omvat het verzamelen van informatie over klanten voorafgaand aan metingen. Er deed zich al vroeg een heet leesconflict voor na Edwards verschijning in het televisieprogramma Dateline . Tijdens de loop van het programma voerde Edward verschillende lezingen uit bij leden van het publiek en was blijkbaar geschokt toen de geest met wie hij communiceerde hem naar een van de cameramannen op de set leidde. Echter, na het bekijken van beelden van de show, Joe Nickell, een paranormaal onderzoeker verbonden aan de commissie voor sceptisch onderzoek, merkte op Dateline verslaggever John Hockenberry de mogelijkheid dat Edward voorafgaand aan het filmen contact had gehad met de cameraman. In een vervolggesprek nadat de show was uitgezonden vroeg Hockenberry zich af of Edward contact had met de camera-operator, Tony, voorafgaand aan de show. Edward gaf toe dat Tony eerder op de dag in een aparte shoot met hem had samengewerkt en dat de twee een gesprek hadden gehad. Edward ontkende echter dat hij tijdens zijn lezing (Nickell 2001) alle informatie had gebruikt die hij in de loop van dat gesprek had verkregen.

Koude lezingen daarentegen zijn die waarbij een persoon eenvoudigweg een reeks gissingen doet terwijl het lijkt alsof hij informatie ontvangt van een paranormale bron. Hoewel koud lezen vaak resulteert in een aanzienlijk percentage onjuiste gissingen, hebben Edwards critici beweerd dat zijn televisieprogramma's zijn bewerkt om zijn 'missers' uit te sluiten. In 2001 publiceerde TIME Magazine een artikel waarin de ervaring van een toeschouwer werd herroepen bij het filmen van Oversteken, waarin hij beweert dat zowel warme als koude leestechnieken werden gebruikt door Edward en zijn staf. Volgens het artikel was Michael O'Neill, die het evenement had bijgewoond in de hoop contact te maken met zijn grootvader, tijdens het filmen door Edward uitgekozen voor een lezing. Zoals O'Neill zich herinnerde, bestond de lezing uit verschillende foutieve berichten afgewisseld met een paar juiste stukjes informatie, zoals namen van familieleden. Na de uitzending van de show waarop hij verscheen, merkte O'Neill echter op dat het programma aanzienlijk was bewerkt en beweerde dat de beelden waren verwijderd of gesplitst om hem te laten knikken als reactie op uitspraken waarmee hij het niet eens was. Bovendien beweerde O'Neill zich leden van Edwards personeel terug te roepen die leden van het publiek aan het gesprek hadden voorafgaand aan de show, waarbij ze informatie verzamelden die tijdens de lezingen werd gebruikt (Jaroff 2001). In een ander geval woonde Jim Underdown, regisseur van Center for Inquiry, beelden bij van een opname van Oversteken, later te vergelijken met de versie van het programma dat werd uitgezonden. Underdown concludeerde dat de show een aanzienlijke hoeveelheid bewerkingen had ondergaan om succesvolle metingen te benadrukken. Underdown merkte echter ook op dat hij tijdens het filmen (Underdown 2003) geen tekenen van hete reading had gezien. In reactie op deze aantijgingen, beweerde Edward dat terwijl de onbewerkte beelden van het filmen van zijn programma's aanzienlijk worden verminderd, het is bewerkt voor tijd, niet voor inhoud (Nickell 2001; Endersby 2002). Verder beweert Edward dat fouten in communicatie een natuurlijk en gemeenschappelijk onderdeel zijn van het leesproces. Onder verwijzing naar de verschillende communicatiemethoden tussen wezens in de fysieke en spirituele wereld, merkt Edward op dat "het geen conversationele taal is, hoewel velen geloven dat het is ... Wat ik eigenlijk doe is symbolisch leveren en interpreteren zo snel als ik kan bijhouden met het "(Edward 1998). Edward beweert ook dat berichten die in de loop van de lezing vaak "missers" lijken, vaak accuraat en betekenisvol zijn, maar de oppas slaagt er niet in om de verbinding onmiddellijk te realiseren of een gebeurtenis die de connectie tot stand brengt moet nog plaatsvinden. Om deze reden adviseert Edward dat diegenen met wie hij lezingen uitvoert, voorbereid zijn om de berichten te noteren die tijdens de sessie worden gecommuniceerd ("Over de show" en).

Naast kritiek op zijn legitimiteit als medium, is Edward ook kritisch onder de loep genomen met betrekking tot ethische bezwaren tegen zijn werk. Edward was het onderwerp van negatieve media-publiciteit in 2001 na een aankondiging dat Oversteken was van plan een special uit te zenden waarin Edward contact zou opnemen met de slachtoffers van de aanslag van 11 september 2001 op het World Trade Center. Volgens een woordvoerder van de show begon de special vorm te krijgen na een reeks telefoontjes naar Edward van de rouwende familieleden van de slachtoffers. Voordat het filmen van het programma was voltooid, werden de vertegenwoordigers van Edward en het televisiestation dat de special organiseerde overspoeld met telefoontjes, die het aanstaande programma als onsmakelijk en uitbuitend bestempelden voor de tragedie. Terwijl de producenten van de show aanvankelijk hun intentie uitspraken om door te gaan met filmen, werd het project uiteindelijk verlaten. Een officiële verklaring bepaalde dat de door de families van de slachtoffers gevraagde lezingen privé zouden worden gehouden door Edward en niet zouden worden uitgezonden op Oversteken (de Moraes 2001).

Andere critici van Edward hebben zijn werk beschuldigd van uitbuiting van rouwende individuen op zichzelf, bewerend dat de kosten van zijn leessessies en evenementen buitensporig hoog zijn en daagt Edward uit om te bewijzen dat communicatie met de overledene überhaupt mogelijk is. Hoewel Edward heeft erkend dat de kosten van zijn diensten "voor velen te veel kunnen zijn", beweert hij dat de huidige prijs noodzakelijk is om de evenementen te financieren en zijn personeel te behouden. Bovendien beweert hij dat via zijn Ontwikkelen forum, heeft hij geprobeerd zijn werk breder beschikbaar te maken ("A Letter From John" zd). Edward heeft in de loop van zijn carrière een steeds strenger beleid gevoerd om niet te reageren op kritiek. Hij heeft verklaard dat het verkrijgen van bewijs van contact met het spirituele rijk onmogelijk is, maar volledig afhankelijk is van het geloof (Nickell 2001). Bovendien heeft Edward zijn schijnbare weerstand uitgelegd om zijn bekwaamheid te testen tegen critici en sceptici, door op te merken dat "zodra je iets moet verdedigen, je toegeeft dat iets moet worden verdedigd" (Edward 2009).

REFERENTIES

"Een brief van John." JohnEdward.net . Betreden via http://johnedward.net/private-readings on 17 March 2014 .

"Over John." SciFi.com. Betreden via http://web.archive.org/web/20060902223803/http://www.scifi.com/johnedward/aboutjohn/ op 17 maart 2014.

"Over de show." SciFi.com. Betreden via http://web.archive.org/web/20060828223554/http:// www.scifi.com/johnedward/abouttheshow/ op 17 maart 2014.

"Astrologisch instituut." Toegankelijk via http://www.astrologicalinstitute.com/ op 17 maart 2014.

de Moraes, Lisa. 2001. "Medium kruist de lijn: WTC-segment ingeblikt." The Washington Post. Betreden via http://www.washingtonpost.com/ac2/wpdyn?pagename=article&node=&contentId = A53372-2001Oct25 op 17 maart 2014.

Edward, John. 2001. Crossing Over: The Stories Behind the Stories. San Diego: Jodere Group.

Edward, John. 1998. Een laatste keer. New York: Berkley Books.

Edward, John. 1998. "Interview met Larry King." Larry King Live, CNN, juni 19. Betreden via http://web.archive.org/web/20030220161519/http://www.nytix.com/TVShows/NewYork/JohnEdward/transcripts/ op 17 maart 2014.

Edward, John. "Interview met Larry King." 2003. Larry King Live, CNN, oktober 2. Betreden via http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0310/02/lkl.00.html op 17 maart 2014.

Edward, John. 2009. "Interview met Sean Hannity." Fox News, Juni 16. Betreden via http://www.foxnews.com/story/2009/06/17/medium-john-edward-explains-ability/ op 17 maart 2014.

Endersby, Andrew. 2002. "Praten met de John Edward Blues." Skeptisch rapport. Betreden via http://web.archive.org/web/20070103100811/http://www.skepticreport.com/psychicpowers/jeblues.htm on 17 March 2014 .

"Veelgestelde vragen" JohnEdward.net. Betreden via http://johnedward.net/help op 17 maart 2014.

Gliatto, Tom. 2002. "Medium Zeldzaam." People.com. Betreden via http://www.people.com/people/article/0,,20136921,00.html op 17 maart 2014.

Hallowell, Billy. 2013. "Heaven, Hell and Talking With the Dead: Psychic John Edward beschrijft het ontdekken van zijn vermeende vermogens en zijn geest 'maffia'." De Blaze. Betreden via http://www.theblaze.com/stories/2013/05/06/famed-psychic-john-edward-tells-theblaze-about-connecting-with-the-dead-seeing-the-future-and-his-views-on-god/ op 17 maart 2014.

Hodges, Stan H. en Jason S. Ulsperger. 2005. "Presentaties van het paranormale: de strategieën voor impressionmanagement en professionaliseringstactieken van paranormaal begaafden en mediamensen." Gratis onderzoek in creatieve sociologie. Toegankelijk via ojs.library.okstate.edu/osu/index.php/FICS/article/view/1543/1374op 17 maart 2014.

Holzer, Alexandra. 2014. "Five Is The Magic Number: Evolve with famed psychic medium John Edward." OmTimes.com . Betreden via http://community.omtimes.com/profiles/blogs/five-is-the-magic-number-evolve-with-famed-psychic-medium-john op 17 maart 2014

Jaroff, Leon. 2001. "Talking to the Dead." TIME.com. Betreden via http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,100555,00.html#ixzz2u5p1Pdix op 17 maart 2014.

Logan, Michael. 2006. "John Edward Is One Psyched Psychic." TV-gids. Betreden via http://www.tvguide.com/news/John-Edward-Psyched-41139.aspx on 17 March 2014 .

Nickell, Joe. 2001. "John Edward: Hustling the Bereaved." CSICOP.org. Betreden via http://www.csicop.org/si/show/john_edward_hustling_the_bereaved/ op 17 maart 2014.

Pierleoni Allen. 2014. "Boeken: het medium heeft een boodschap." The Sacramento Bee. Betreden via http://www.sacbee.com/2014/01/12/6060147/books-the-medium-has-a-message.html on 17 March 2014.

"Privé-lezing." JohnEdward.net. Betreden via http://johnedward.net/events/descriptions/private-reading on 17 March 2014.

"Privé-leesgroepen." JohnEdward.net. Betreden via http://johnedward.net/events/descriptions/private-reading-group on 17 March 2014.

"Kleine, intieme groepslezing." JohnEdward.net. Betreden via http://johnedward.net/events/descriptions/small-group on 17 March 2014.

Underdown, Jim. 2003. "Ze zien dode mensen - of toch?: Een onderzoek naar televisiemedia." CSICOP.org. Betreden via http://www.csicop.org/si/show/they_see_dead_people_-_or_do_they_an_investigation_of_television_mediums/ op 17 maart 2014.

"VIP-evenementen" en JohnEdward.net . Betreden via http://johnedward.net/vip-events on 17 March 2014 .

Walker, James K. 2003. "John Edward." Watchman Fellowship. Betreden via http://www.watchman.org/profiles/pdf/johnedwardprofile.pdf on 17 March 2014.

"Wat is evolueren?" JohnEdward.net. Betreden via http://johnedward.net/evolve op 17 maart 2014.

"Who Is Psychic Medium John Edward?" JohnEdward.net. Betreden via http://johnedward.net/about on 17 March 2014 .

Post-datum
:
30 maart 2014

 

 

Deel