Amanda Telefsen David G. Bromley

Integral Yoga International (IYI)

INTEGRALE INTERNATIONALE TIJDLIJN YOGA

1914 Sri Swami Satchidananda werd geboren in Tamil Nadu, Zuid-India.

1947-1964 Satchidananda ontmoette en bestudeerde onder Sri Swami Sivanandaji gedurende zeventien jaar.

1966 Satchidananda reisde naar New York City.

1966 (oktober) De eerste Integrale Yoga-instelling werd opgericht in New York City.

1969 Satchinananda sprak de menigte toe tijdens het Woodstock Music Festival.

1972 Yogaville-West werd opgericht in Seigler Springs, Californië.

1973 Yogaville-East werd opgericht in Pomfret Center, Connecticut en werd IYI-hoofdkwartier.

1976 Satchidananda werd Amerikaans staatsburger.

1979 (september) IYI was begaafd 600 hectare in Buckingham County, Virginia, dat Satchidananda Ashram-Yogaville (SAYVA) werd.

1979-1986 Licht van waarheid Universal Shrine (LOTUS) werd gebouwd in Buckingham, Virginia, SAYVA.

1986 (juli) Er werd een inwijdingsceremonie gehouden voor LOTUS en SAYVA werd het IYI-hoofdkantoor.

2002 Satchidananda stierf in zijn geboortestreek Tamil Nadu, Zuid-India.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Sri Swami Satchidananda werd geboren als Ramaswamy Grounder in Tamil Nadu, Zuid-India op 22 december, 1914. Hij was een van de twee zonen van Kalyanasundaram Gounder en zijn vrouw, Srimati Velammai, een welvarend Hindoestaans echtpaar (Perringer nd). Hij is vroeg
het volwassen leven was vrij seculier van aard. Hij studeerde af aan een landbouwschool en werkte in de auto-industrie voordat hij manager werd van de National Electric Works. In het hagiografische relaas van zijn leven wordt Swami Satchidananda echter beschreven als geestelijk intens van jongs af aan te zijn geweest: "Zelfs als een jong kind, sprak hij waarheden en toonde hij inzichten die ver buiten zijn tijd lagen. Zijn toewijding aan God was sterk, en hij bekeek mensen van alle kasten en religies met eenzelfde oog, erkent altijd hetzelfde licht in elk wezen "(Perringer en). Terwijl hij aan het werk was als manager van een hindoe-tempel, ontmoette en trouwde hij vrouw, en het paar bevallen van twee kinderen. Vijf jaar later stierf zijn vrouw plotseling. Na de dood van zijn vrouw deed Grounder afstand van de wereld en begon zijn spirituele carrière op achtentwintigjarige leeftijd.

Om gedisciplineerd te worden in yoga, sloot Grounder zich een aantal jaren af ​​voordat hij door India reisde om onder verschillende goeroes te studeren. Na een studie onder verschillende spirituele figuren, waaronder Sri Ramakrishna en Ramana Maharshi. Grounder ontmoette Sri Swami Sivananda in de uitlopers van de Himalaya in 1947; de Swami introduceerden hem in de Heilige Orde van Sannyas en gaven hem zijn spirituele naam, Swami Satchidananda (goddelijke gelukzaligheid). Satchidanada studeerde zeventien jaar met Sivananda. Vanwege zijn beheersing van alle takken van yoga, kreeg Satchidananda de titel "Yogiraj," meester van de yoga. Sivanandaji stuurde Satchidananda naar Ceylon (het huidige Sri Lanka) om de leringen van Sivanandaji te verspreiden. Hij doceerde in India en vestigde yogacentra in Sri Lanka, Hong Kong, Japan, Maleisië, Singapore en de Filippijnen (Meadows en Hadden 2002: 646).

Satchidananda ontmoette filmmaker Conrad Rooks en kunstenaar Peter Max in India terwijl de twee de nu cult klassieke film filmden Chappaqu in 1965. Satchidananda maakte een cameo-optreden in de film en Rooks en Max nodigden Satchidananda het jaar daarop uit naar New York City. Hoewel Satchidananda aanvankelijk gepland was als een tweedaags bezoek, trok het honderden volgers aan, wat resulteerde in een verlengd verblijf in New York City.

Het eerste Integral Yoga Institute werd in oktober in New York City opgericht, 7, 1996. Zes jaar later, in 1972, werd Yogaville-West opgericht in Seigler Springs, Californië om een ​​gemeenschap te bieden voor degenen die Integrale Yoga beoefenden. Yogaville-East volgde dicht achter Yogaville-West en werd opgericht in 1973 in Pomfret Center, Connecticut. Yogaville-East was tien jaar lang het hoofdkwartier van IYI.

In 1978 gaf zanger Carole King (Karuna King) Satchidanada een groot stuk land in Connecticut. Satchidanada verkocht het land de
volgend jaar om een ​​650-acre-tractaat in Buckingham County, Virginia aan IYI te kopen. Het was in Buckingham County dat de bouw begon aan de Light of Truth Universal Shrine (LOTUS) bij de nieuwe Satchidananda Ashram-Yogaville (SAYVA). LOTUS wordt beschreven als een tempel voor alle wereldreligies waar men de Geest kan vinden die alles verenigt. LOTUS hield een inwijdingsceremonie op 20 in juli, 1986, waarna SAYVA het nieuwe hoofdkantoor voor IYI werd.

Satchidananda bleef de wereld rondreizen en gaf lezingen om de religieuze harmonie te bevorderen. Hij verliet zijn lichaam (Mahasamadhi) op ​​augustus 19, 2002 als resultaat van een aneurysma tijdens een bezoek aan zijn geboortestreek Tamil Nadu, Zuid-India.

OVERTUIGINGEN / DOCTRINES

Yoga is conventioneel verdeeld in zes paden of tradities, met meer dan vijftien miljoen beoefenaars in de Verenigde Staten, maar tal van andere scholen hebben zich ontwikkeld uit deze zes tradities (Cook 1999-2000). Hatha Yoga, dat in 1955 voor het eerst een centrum in San Francisco opende, is de populairste tak van yoga, met behulp van fysieke houdingen (Asanas), gereguleerde ademhaling (Pranayama) en meditatie (Dharana). Karma Yoga benadrukt onzelfzuchtigheid en dienstbaarheid om gehechtheid aan de materiële resultaten van de acties van de beoefenaar te elimineren. Bhakti Yoga gebruikt repetitieve geluiden of woorden (mantra's) om het zelf over te geven, zich te identificeren met een hoger zelf en het goddelijke in de hele schepping te ervaren. Raja Yoga maakt gebruik van diepe meditatie om stilte en gerichte controle over de geest te creëren die de opkomst van het hoger zelf van de beoefenaar mogelijk maakt. Jnama Yoga benadrukt de ontwikkeling van het intellect en de studie van yoga-geschriften in combinatie met diepe meditatie die een ontvouwing van de 'oppervlakkige geest' en begrip van het Ultieme bevordert.

Kim (2006) beschrijft Integrale Yoga als geworteld in Hatha Yoga, maar Integrale Yoga presenteert zichzelf als een synthese van de hatha-, karma-, bhaki-, raja- en jnana-tradities (Meadows en Hadden 2002: 646). Satchidananda ziet Integrale Yoga als een wetenschappelijke methode om zowel de verschillende takken van yoga als de mentale, fysieke en spirituele aspecten van het individu te integreren. Integrale Yoga is daarom meer dan religie. Volgens Satchidananda is “Integrale Yoga de basis van alle religies, niet een religie zelf” (Ma 1980: 24). Anders gezegd: "Yoga is geen religie, maar belichaamt de essentie van ethische perfectie die de basis is van alle religies" (Ma 1980: 23). Satchidananda erkent: “Wij onderwijzen religie, maar niet zoals het gewoonlijk wordt onderwezen. Dat wil zeggen, we onderwijzen de basisprincipes die voor elke religie gelden ”(Ma 1980 24). Hij wordt vaak geciteerd als hij zegt: "Waarheid is één, paden zijn vele."

Integrale Yoga is echter gecategoriseerd, Satchidanada leert dat de meeste individuen alleen met hun "oppervlakkige geest" werken en daarom nooit hun volledige spirituele potentieel realiseren. Het doel van Integral Yoga is het vergemakkelijken van de zoektocht van individuen naar zelfkennis (Sadhana). Wat de individuele vooruitgang naar Sadhana belemmert, is onvolmaakte of zelfzuchtige acties. Beoefenaars wordt geleerd te begrijpen dat zij volledig verantwoordelijk zijn voor hun daden en zich te engageren in onzelfzuchtige dienstbaarheid. Zoals Satchidananda het heeft gesteld: "Waar je ook bent, wat je ook doet, doe het ten voordele van anderen (Ma 1980: 19). Wanneer beoefenaars de zoektocht naar zelfkennis voltooien, erkennen ze dat alle levende dingen verbonden zijn in Eén Geest. Omdat Eén Geest breed opgevat is, kan Integrale Yoga beoefend worden in een veelvoud aan religieuze en spirituele kaders gebaseerd op het geloof dat de Ene Geest alle geloven verenigt. Het geloof dat alle levende wezens deel uitmaken van de Ene Geest leidde Satchidanada ertoe ongelijkheid te verwerpen. Zoals hij heeft gezegd: "Niemand is onaantastbaar. Verschillen komen, niet met het werk dat men doet, noch met de kaste waarin men is geboren, maar met de gemoedstoestand. In wezen zijn we allemaal een en dezelfde. Allen zijn Gods kinderen. "(Perringer en)

De term integrale yoga kan legitiem worden toegepast op elk spiritueel pad op basis van de synthese van meerdere yogatradities. Er zijn twee hoofdscholen van gedachte en praktijk van integrale yoga, een opgericht onder Sri Aurobindo en de ander gevestigd onder Sri Satchidananda. Volgers van Satchidananda hebben de naam Integral Yoga in de Verenigde Staten als handelsmerk gebruikt.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De mate van betrokkenheid bij Integrale Yoga varieert tussen beoefenaars. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen wekelijkse lessen te volgen in het dichtstbijzijnde centrum, instituut of ashram, terwijl anderen ervoor kiezen te leven binnen de Yogaville-gemeenschappen. Het hoofdkantoor voor Integral Yoga, SAYVA, biedt cursussen, retraites, speciale seminars en stages. Een typisch retraite-pakket biedt verschillende keuzes van accommodaties in onsite slaapzalen, privé-kamers of op de camping. Ook inbegrepen zijn drie vegetarische maaltijden in buffetvorm, terwijl beoefenaars van Integrale Yoga geweldloosheid oefenen jegens alle wezens. Daarnaast worden er dagelijks lessen yoga, meditatie en schriftcursussen aangeboden. Op SAYVA worden elke zaterdagavond wekelijkse spirituele bijeenkomsten (satsangs) gehouden. Satsang omvat chanten (Kirtan), een dvd met Satchidananda, een spirituele presentatie door een gastdocent of een oud-lid, en gebeden voor wereldvrede. Elk jaar biedt SAYVA stille retraites; een retraite van tien dagen in juni, een retraite van vijf dagen tijdens nieuwjaarsfeesten en vierdaagse retraites in zowel de lente als de herfst.

In overeenstemming met zijn integratieve perspectief vieren integrale yogabeoefenaars een verscheidenheid aan christelijke, joodse en hindoestaanse feestdagen: christen (Pasen, Thanksgiving, Kerstmis), joods (Rosh Hoshana, Jom Kipoer, Hanukkah) hindoe (de navarati-viering van de goddelijke moeder, de Mahasivaratri viering ter ere van Lord Shiva, en de Deepavali viering van het Festival of Lights). Sommige reguliere cultuurvakanties, zoals Moederdag, Vaderdag en Nieuwjaar, worden gevierd. Integrale Yoga beoefenaars hebben hun eigen heilige dagen gecreëerd die Satchidananda eren (Guru Poornima - een jaarlijkse heilige gelegenheid ter ere van Satchidananda en het markeren van de verjaardag van de LOTUS inwijdingsceremonie) en Mahasamadhi (ter herinnering aan de vertrek van Satchidananda uit zijn fysieke lichaam).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Toen Satchidanada in 1966 in de Verenigde Staten aankwam, voelde hij zich aangetrokken tot jeugdige leden van de tegencultuur (Kempton 1967). Hij voerde aan dat gevestigde instellingen de Amerikaanse jeugd in de steek hadden gelaten: "Waar ga je heen als je instellingen je niets bieden? ... Naar een tipi in Vermont, dat is waar ... Ze zijn allemaal op zoek naar de ketting die om hun nek zit" (Katz 1992: 377). Zijn populaire bekendheid nam toe nadat hij het publiek op het Woodstock Music Festival in 1969 toesprak en hen leerdezing "Hari Om." Zijn boodschap aan de verzamelde was om vrede te vinden binnen: "Ik begrijp nog steeds niet hoe ze zullen gaan vechten en dan vrede zullen vinden. Laten we daarom niet voor vrede vechten, maar laten we eerst vrede in ons vinden "(Satchidanda 1969). Hij noemde integrale yoga als een middel om drugsgebruik achterwege te laten en stelde dat "het probleem met drugs is dat, terwijl ze je verheffen, ze je onmiddellijk weer laten vallen" terwijl Integral Yoga een "natuurlijke high" bood (Katz 1992: 377). Satchidanada trok vervolgens veel rijke en prestigieuze volgers aan.

Satchidananda werd door zijn volgelingen beschouwd als "God besefte" en als een persoon die de menselijke vorm alleen behield als een manier om de spirituele ontwikkeling van anderen te ondersteunen. Hij initieerde veel sannyasi in het Westen en gaf nieuwe yoganamen en individuele mantra's aan zijn vele ingewijden. Hij werd een beroemdheid, kwam op talkshows en overlegde met bedrijven, voerde interreligieuze dialogen, sprak op universiteitscampussen, en gaf lezingen over voeding en holistische gezondheid. Satchindanada heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de U Thant Peace Award van de United Nations Meditation Group, de Martin Buber Award voor Outstanding Service to Humanity, de Judith Hollister Interfaith Award, de B'nai Brith Anti-Defamation Leage Humanitarian Award, en de Albert Schweitzer Humanitiarian Award. De vijftigste verjaardag van zijn ministeriële wijding werd herdacht in 1999 tijdens een interreligieuze dienst voorafgaand aan het begin van de 54th Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Talrijke bekende personages van Bill Clinton tot Dean Ornish tot Richard Gere aan Allen Ginsberg prezen zijn werk.

Integral Yoga heeft drie yogavilles opgericht in de Verenigde Staten, Yogaville-East, Yogaville-West en Satchidananda Ashram-Yogaville (SAYA), het hoofdkantoor van IYI. Integral Yoga heeft ook vier Integrale Yoga-instituten in de Verenigde Staten, met één in Canada en één in India. Instituten bieden cursussen aan voor diegenen die geïnteresseerd zijn om gecertificeerde integrale yogaleraren te worden. Daarnaast bieden instituten lessen aan de grotere omliggende gemeenschappen en integrale yogabeoefenaars. Integral Yoga onderhoudt 37-centra in verschillende 28-landen. Deze centra zijn vergelijkbaar met instituten, maar zijn kleiner, gelokaliseerd en bieden geen cursussen voor lerarencertificering. Integral Yoga houdt geen formele ledenlijst bij, maar slechts een paar honderd mensen zijn gecertificeerd om Integrale Yoga te geven.

Zoals veel Ashrams bevinden Yogavilles zich normaal gesproken in landelijke gebieden. Ze dienen als monastieke gemeenschappen van integrale yogas yogi's en leraren. Op elk willekeurig moment zal de bevolking van een Yogaville bestaan ​​uit gasten, geassocieerde leden en voltijdse leden. In de ashram van Yogaville worden de verzonken swami's voorzien van voedsel en huisvesting, terwijl van de huisbewoners wordt verwacht dat zij basisbenodigdheden voor zichzelf verschaffen. Beoefenaars komen voor retraites.

De Satchidananda Ashram-Yogaville verwelkomt elk jaar 2,000-bezoekers, terwijl andere 150-mensen de gemeenschap als hun thuis beschouwen. Sommige van de workshops die worden aangeboden bij SAYA zijn lessen die de concepten van elke tak van yoga onderwijzen waarvan Integral Yoga is samengesteld. Deze omvatten Hatha Yoga, die zich richt op houdingen, ademhalingspatroon en dieet; Raja Yoga, dat draait om het beheersen van de geest door meditatie; Bhakti Yoga, die wordt beoefend door constante liefde voor en toewijding tot God; Karma Yoga, het pad van onzelfzuchtige dienstbaarheid; Jnana Yoga, dat zich concentreert op het bestaan ​​van alles dat natuurlijk en / of onveranderlijk is; en Japa yoga, waarbij de nadruk ligt op zingen. Andere workshops en lessen zijn yoga voor atleten, stressbeheersyoga, prenatale en werkyoga, lachende yoga, innerlijke tantrische yoga, evenals yoga voor mensen met scoliose. Voor diegenen bij SAYA is het dieet vegetarisch, is het celibaat vereist voor alleenstaanden en monastiekers en zijn alcohol, drugs en tabak verboden.

SAYA is ook de thuisbasis van de Light of Truth Universal Shrine (LOTUS), die werd geopend in 1986. Het heiligdom herbergt alters gewijd aan tien grote religies, evenals twee extra dingen, een gewijd aan andere bekende religies en de andere gewijd aan degenen die nog onbekend zijn. De buitenkant van het heiligdom bevat fonteinen en tuinen, veel met spirituele symboliek. Het interieur van het heiligdom bestaat uit twee verdiepingen; op de benedenverdieping bevinden zich gevallen waarin artefacten van de religies worden weergegeven in de alters, die zich op de bovenste verdieping van het heiligdom bevinden.

 

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Integrale yoga werd in zeer beperkte mate opgenomen in de mentale manipulatie en verdeelde familiale controverses die veel religieuze stromingen beïnvloedden die in de 1970s begonnen. Het zijn de claims van seksuele manipulatie en misbruik tegen Satchidananda die de grootste publieke zichtbaarheid hebben gekregen en de beweging het meest significant hebben beïnvloed. Tijdens de vroege 1990s werd hij door verschillende vrouwelijke leden die op het personeel van Satchidanada hadden gediend, belast met seksuele misstanden van verschillende aard (McGehee 1991). Na de eerste beschuldigingen deden verschillende andere vrouwen soortgelijke beschuldigingen. Satchidananda heeft consequent de beschuldigingen afgewezen, maar weigerde interviews met journalisten of reacties op degenen die de beschuldigingen aanhielden. Met betrekking tot zijn aanklagers, heeft hij verklaard: "Ze zijn vrij om zich zo te voelen .... Als ze zich niet op hun gemak voelen bij mij, kunnen ze van iemand anders gaan leren." Met betrekking tot zijn onwil om een ​​openbaar antwoord te geven aan de beschuldigingen, hij heeft verklaard dat "er geen noodzaak is. Als het publiek dat wil geloven, kunnen ze het geloven "(Chopra 1999). Veel volgelingen hebben Satchidananda krachtig verdedigd en de beschuldigingen afgedaan, maar tegenstanders beweren dat de beweging na de controverse (Huckerman 1991) talloze beoefenaars, leraren en aanverwanten in het centrum verloor. Satchidananda's m ahasamadhi in 2002 beëindigde de persoonlijke confrontatie maar leek zijn invloed niet te hebben beïnvloed.

REFERENTIES

Chopra, Sonia. 1999. Satchidananda's yoga-ashram verwikkeld in een nieuwe controverse, eerdere seksuele aanklachten beginnen weer te surfen. " Rediff On The Net. 14 juni. Betreden om http://www.rediff.com/news/1999/jun/14us op 28 oktober 2011.

Kok, Jennifer. 1999-2000. "Niet alle yoga is gelijk gemaakt." Yoga Journal. Winter 1999-2000. Betreden om http://www.yogajournal.com/basics/165 on 23 October 2011.

Kempton, Sally. 1967. "Wat is er nieuw in Amerika?" Village Voice. 9 november, p. 1.

Ma, Swami Saravananda. 1980. "The Integral Yoga School in Historical Perspective." Ph.D. proefschrift. Storrs: University of Connecticut.

Meadows, Sarah en Jeffrey K. Hadden. 2002. "Integral Yoga International." Pp. 646-47 in Godsdiensten van de wereld, Volume 2, onder redactie van J. Gordon Melton en Martin. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

McGehee, Overton. 1991. "Ex-volgers zeggen dat Swami seksuele gunsten eiste." Richmond Times-Dispatch, 2 aug., Blz. B-1.

Pettinger, Richard. nd "Biografie Swami Satchidananda." Biografie online. Betreden om http://www.biographyonline.net/spiritual/satchidananda/index.html op 25 oktober 2011.

Satchinanada, Sri S. 1969. "Woodstock." Toegankelijk via http://www.swamisatchidananda.org/docs2/woodstock.htm op 15 November 2011,

Zuckerman, Joy. 1991. "Een open brief." Betreden om http://groups.yahoo.com/group/Sri_Chinmoy_Information/message/2448 op 28 oktober 2011.

AANVULLENDE HULPBRONNEN

Bordow, Sita. 1984. De Master's Touch. Yogaville, VA: Integral Yoga-publicaties.

Bordow, Sita. 1986. Sri Swami Satchidananda: Apostel van de vrede. Yogaville, VA: Integral Yoga-publicaties.

Mandelkorn, Philip, Ed. 1978. To Know Yourself: The Essential Teachings of Swami Satchidananda. Garden City, NY: Anchor Books.

Satchidananda, Sri. 1978. [vertaling en commentaar]De yoga sutra's van Patanjali. Yogaville, VA: Integral Yoga-publicaties.

Weinca, Sita. 1972. Swami Satchidananda. NY: Bantam Books.
Auteurs:

Geplaatst:
22 november 2011

 

 

 

 

 

 

 

Deel