David G. Bromley Ariel Chambers

Heilige Land

HEILIGE LAND VS TIJDLIJN

1895 (27 maart): John Baptist Greco werd geboren in Waterbury, CT. Kort na zijn geboorte verhuisde de familie Greco naar hun thuisland Italië.

Circa 1908: De familie Greco keerde terug naar Waterbury. Greco bezocht kort het seminarie na de middelbare school. Hij studeerde af aan de Yale School of Law en opende een praktijk in Waterbury.

1934: Greco vormde een afdeling van de katholieke campagnevoerders voor Christus en begon langs de oostkust te prediken.

Begin jaren vijftig: Greco stelde zich een themapark langs de weg voor, gewijd aan God.

1957: Holy Land USA geopend voor het publiek.

1960: Holy Land USA begon naar schatting 40,000 bezoekers per jaar te ontvangen.

1984: Holy Land USA gesloten voor het publiek.

1986 (12 maart): Greco stierf op negentigjarige leeftijd. Het eigendom van Holy Land, USA werd overgedragen aan de religieuze zusters van Fillipini.

2008 (18 juni): er werd een nieuw kruis van vijftien meter hoog in het park geplaatst.

2010: De zestienjarige Chloe Ottman werd verkracht en vermoord aangetroffen in het ongebruikte park.

2013: Waterbury-burgemeester Neil O'Leary en Fred "Fritz" Blasius kochten het land waarin het voormalige Heilige Land VS stond van de religieuze zusters Fillipini en begonnen met plannen om het park te herstellen.

Oprichter / GESCHIEDENIS

John Baptist Greco werd geboren op maart 27, 1895 in Waterbury, Connecticut op Italiaanse immigranten Raffaela en Vincenzo Greco (Gannaway 2008). Mogelijk als gevolg van economische tegenslagen in de late jaren 1890, keerde de familie Greco terug naar Torelli dei Lombardi, Avellino in Zuid-Italië en bleef daar tot ze terugkeerde naar Waterbury toen John dertien was. Na zijn afstuderen aan de middelbare school woonde Greco kort het seminarie bij aan de Katholieke Universiteit in Washington, DC, maar vertrok voordat hij een diploma ontving vanwege gezondheidsredenen. Hij studeerde uiteindelijk af aan de Yale School of Law. Greco opende vervolgens in 1926 een praktijk in Waterbury, waar hij tientallen jaren bleef werken. Hij verleende vaak tegen lage kosten diensten aan Italiaanse mede-immigranten en kansarme leden van de gemeenschap (Bremer 2008). Greco, een vrome katholiek, vormde in 1934 een afdeling van katholieke campagnevoerders voor Christus. Via deze groep bezocht hij regelmatig dorpen en steden langs de oostkust en deelde hij zijn christelijk geloof met voorbijgangers. Bovendien preekte Greco vaak en reciteerde de rozenkrans op een lokaal radiostation (Bremer 2008). Gedurende Greco's leven waren hij en zijn gezin lid van de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, een katholieke kerk die werd opgericht om gezinnen van Italiaanse afkomst in Waterbury te dienen.

Eind jaren veertig tot begin jaren vijftig begonnen John Greco en vriend Anthony Coviello een beweging in de omgeving van Waterbury om "Christus terug in Kerstmis te brengen". Gedurende deze tijd bouwden hij en Coviello nativiteiten voor de stad en de aangrenzende gebieden. Deze uitdrukking van spiritualiteit was niet ongebruikelijk. Zoals Gannaway (1940: 1950) opmerkt: “Thuis in Italië had elk dorp zijn eigen heilige om te vieren. In dit land eerden Italiaans-Amerikaanse heiligen door beeldhouwwerken, grotten, kerststallen en passiespelen te maken die ze tijdens de mis, op festivals en bij hen thuis toonden. " Uit deze ervaringen kwam het idee voor het toekomstige Heilige Land USA bij Greco op. Het is mogelijk dat hij specifiek werd geïnspireerd om het Heilige Land te creëren door de Italiaanse sacri monti of 'heilige bergen' die vanaf de zestiende eeuw populair waren in Italië, die dienden als vervangende heilige plaatsen voor pelgrims die niet in staat waren om een ​​reis naar het Heilige Land te maken. zelf (Zielbauer 2008).

Al snel na het bedenken van het idee van het Heilige Land (oorspronkelijk "Bethlehem Village" genoemd) kocht Greco een rotsachtig stuk grond van zeventien hectare, Pine Hill genaamd. Met de hulp van vrienden, buren en de katholieke campagnevoerders voor de Christus-lekengroep begon de bouw van een groot kruis dat op de heuveltop moest staan. Het 32-voet "Peace Cross" werd opgericht en opgedragen in 1956. Over 1,000 stadsmensen woonden de inwijding van het kruis bij, waarvan de groene en rode lichten stonden voor hoop en eenheid als reactie op de buitenlandse dreiging van het communisme. Zowel Italiaanse als Ierse katholieken namen deel aan de montage van het kruis, een ongewone gebeurtenis in Waterbury in de jaren vijftig. Het Vredeskruis betekende een stad die samenkwam om zich aan te sluiten bij zowel Amerikaanse als christelijke principes om vrede, gelijkheid en gerechtigheid te bevorderen (Gannaway 1950).

Nadat het Vredeskruis was ingewijd, begon het werk aan wat al snel een populaire attractie in Connecticut zou worden. Gebruikmakend van voornamelijk geschonken voorwerpen zoals badkuipen, apparaten en schroot, samen met cement, klei en bakstenen, werkten Greco en honderden vrijwilligers 's avonds en in het weekend om artistieke voorstellingen van bijbelverhalen samen te stellen. Deze rustieke diorama's deden vaak denken aan de heiligdommen op de werf die door Italiaanse Amerikanen waren gebouwd en beeldden scènes uit als de geboorte van Christus, de kruisiging en het leven in Jeruzalem. Bij het plannen van de scènes gebruikten Greco en zijn partners kaarten, de Bijbel en foto's om meer accurate weergaven van historische en bijbelse gebeurtenissen te creëren. Op een gegeven moment bezocht Greco zelfs het Heilige Land zelf en bracht hij aarde en rotsen mee om aan het park toe te voegen (Gannaway 2008).

Op 11 december 1958 werd Holy Land USA voor het publiek geopend onder de naam “Bethlehem Village” (Gannaway 2008). Het werd al snel een populaire bestemming voor kerkgroepen en gezinnen. Om een ​​breder publiek aan te trekken en reizigers aan te spreken, werden een cadeauwinkel en een snackkraam geopend. Greco installeerde ook een groot bord dat doet denken aan een bord dat langs de Hollywood Hills staat met de tekst 'Heilig Land'. Op zijn hoogtepunt in de jaren zestig telde Holy Land 1960 kleine gebouwen op zijn zeventien hectare grote terrein en trok het meer dan 40,000 bezoekers per jaar (Waterbury Hall of Fame en). Ondertussen bleef Greco de wet uitoefenen en gaf rondleidingen door het park aan bezoekers. Een levenslange vrijgezel, bracht hij zijn vrije tijd besteed aan het onderhoud van zijn creatie.

Toen John Baptist Greco begon te verouderen, werden twee nonnen door het plaatselijke bisdom aangesteld om hem te helpen bij het onderhoud van het park. De nonnen, die in een klooster leefden dat geleid werd door de religieuze zusters Fillipini, net buiten het Heilige Land, gingen uiteindelijk zorgen dragen voor Greco terwijl zijn gezondheid afnam.

Toen Greco's fysieke toestand verzwakte, raakte het park in verval en sloot het uiteindelijk zijn deuren voor het publiek in 1984. Greco stierf twee jaar later en wenste Pine Hill en Holy Land aan de Sisters. Het is sindsdien gesloten gebleven en vervalt elk jaar verder.

In de afgelopen decennia zijn er nogal wat initiatieven geweest om het park in zijn oude glorie te herstellen, zowel door religieuzen groepen en burgers die de waarde van de volkskunst van het Heilige Land willen behouden, maar tot nu toe is er geen enkele doorgegaan. Het kruis dat bovenop Pine Hill zit, is twee keer vervangen, de meest recente is in december 2013 geplaatst (Wenzel en Konopka 2013). Eveneens in 2013 werd het land waar de ruïnes van het park gevestigd zijn gekocht van de Sisters door de burgemeester van Waterbury en zijn zakenpartner, die hebben gezworen het park te herstellen.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Het doel waarvoor het park is aangelegd, wordt samengevat in een inscriptie bij de ingang van het park: “Een groep toegewijde mannen presenteert een schilderachtig verhaal van het leven van Christus van de wieg tot het kruis - het is onze gebedsvolle wens dat de project zal een prettige manier zijn om uw kennis van Gods eigen boek te vergroten en u dichter bij Hem te brengen ”(Waterbury Hall of Fame, nd). Daarom, zoals Greco zei: “We proberen niet mensen te bekeren. We proberen ze dichter bij het christendom te brengen. We proberen goede wil en een beter begrip te stimuleren. "

John Baptist Greco's vrome rooms-katholieke overtuigingen dienden als de verbeelding achter de displays in het Heilige Land. Het oorspronkelijke doel van het park was om de Bijbel te verlichten, zodat zowel niet-gelovigen als christenen een beter begrip van hun geloof zouden krijgen. Christelijke symbolen, waarvan sommige van bijzonder belang zijn voor katholieken, thematiseren de tentoonstellingen in het park. Deze omvatten de hof van Eden, catacomben die christelijke martelaren door de geschiedenis heen afschilderen, de staties van de kruisweg, het paleis van Herodes, Daniël in de leeuwenkuil en de stad Jeruzalem.

Greco zag sociale rechtvaardigheid ook als een belangrijk onderdeel van het christelijk geloof. Voordat ze het park openden, marcheerden Greco en vriend Anthony Coviello in een Waterbury-parade met de Catholic Campaigners for Christ met een spandoek met de tekst 'Segregation is Unamerican, Unchristian, and Ungodly', een demonstratie van hun gevoelens ten opzichte van de sociale ongelijkheid van de jaren vijftig. Greco en zijn vrienden wilden de gelijkheid van de hele mensheid benadrukken door middel van inscripties op tablets in het park. Een van die stenen merkt op: “Wij zijn allemaal het lichaam van Christus. Als één lid lijdt, lijden we allemaal ”(Gannaway 1950).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

John Greco diende als de primaire verzorger van het park van de conceptie tot de officiële sluiting. De religieuze zusters die Fillipini bezat
het verslechterende park van 1986 tot 2013, hoewel ze in die tijd niet veel deden op het gebied van restauratie, afgezien van het verwijderen van verschillende relikwieën en het bewaren ervan in een nabijgelegen kapelkelder. Pine Hill en de overblijfselen van Holy Land zijn nu eigendom van Waterbury Mayor Neil O'Leary en partner Fred "Fritz" Blasius, die een plan hebben aangekondigd om het park te herstellen.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Holy Land ontving ongunstige pers in 2008 toen het lichaam van de zestienjarige Chloe Ottman in het park werd gevonden. Ottman was verkracht en vermoord aan de voet van het Vredeskruis door een jongeman van haar middelbare school, die vervolgens werd berecht en veroordeeld tot vijfenvijftig jaar cel (Dempsey 2011).

Hoewel er in de jaren sinds de sluiting belangstelling is geweest voor het herstel van het park, zijn er geen groepen die hun publiekelijk verklaarde bedoelingen daadwerkelijk hebben gevolgd. Omdat het park momenteel niet is beveiligd tegen indringers, hebben vandalen bijgedragen aan de vernietiging van het park, waarbij veel van de exposities zijn beschadigd en vernietigd. De natuur heeft ook een groot deel van het gebied overgenomen, zodat het nauwelijks meer lijkt op wat het ooit was. Terwijl het park nog steeds bezoekers ontvangt, moeten ze nu langs 'verboden toegangsborden' lopen en op eigen risico naar binnen gaan. Totdat er een restauratie plaatsvindt, zal het Heilige Land dienen als een ongebruikelijke toeristische attractie voor enkelen, voor sommigen een smakeloze doorn in het oog, en een aangename herinnering aan vervlogen tijden voor anderen.

REFERENTIES

Bremer, Jennifer. 2008. "Holy Land USA." American Road , Herfst, Pp. 46-48. Betreden vanaf http://www.flickr.com/photos/roadtripmemories/6030069312/in/set-72157603616821181/ op 17 maart 2014.

Dempsey, Christine. 2011. "Waterbury Man veroordeeld tot 55 jaar in Holy Land Murder." De Courant, Juni 17. Betreden via http://articles.courant.com/2011-06-17/community/hc-waterbury-holy-land-sentenced-061820110617_1_chloe-ottman-francisco-cruz-friend op 17 maart 2014.

Gannaway, Wayne. 2008. "Bedevaart naar Waterbury." Hog River Journal, SUmmer. Betreden via http://www.wku.edu/folkstudies/a_pilgrimage_to_waterbury.pdf op 17 maart 2014.

Waterbury Eregalerij. nd "John Greco." Waterbury Eregalerij. Betreden via http://www.bronsonlibrary.org/filestorage/33/Greco2000.jpg op 17 maart 2014.

Wenzel, Joseph en Konopka, Jill. 2013. "Nieuw kruis geïnstalleerd bij Holy Land in Waterbury." WFSB, December 19. Betreden via http://www.wfsb.com/story/24264956/new-cross-installed-at-holy-land-in-waterbury op 17 maart 2014.

Zielbauer, Paul. 2001. “Een gezicht dat tot ambivalentie leidt; De ruïnes van een religieus park wachten op restaurateurs of de bulldozer. " The New York Times , November 12. Betreden via http://www.nytimes.com/2002/11/12/nyregion/sight-that-inspires-ambivalence-ruins-religious-park-await-restorers-bulldozer.html op 17 maart 2014.

Geplaatst:
3 maart 2014

 

Deel