David G. Bromley Jessica Smith

Fadia Ibrahim

FADIA IBRAHIM TIJDLIJN

1962: Fadia Ibrahim werd geboren.

1990: Ibrahim emigreerde van Beiroet, Libanon naar Canada.

2009: De Maagd Maria bezocht Fadia Ibrahim voor het eerst tijdens de mis, door de letter M in bloed op haar been te schrijven.

2010: In reactie op de inmiddels talrijke berichten van Mary aan Ibrahim, bezorgde een katholieke groepering in Detroit, Michigan haar een beeld van de Maagd.

2010 (maart): Ibrahim begon het beeld op te merken dat tranen van olie huilde.

2010 (mei / juni): Mary zei tegen Ibrahim dat hij het beeld buiten haar huis moest plaatsen.

2010 (oktober): De stad Windsor Ontario ontving de eerste klacht over de aanwezigheid van het standbeeld.

2010 (begin november): media in de VS berichtten over het statuut, wat leidde tot een toename van het aantal bezoekers.

2010 (november 5): na verzet tegen de weergave van het standbeeld buiten het huis van Ibrahim, werd het beeld verplaatst naar de Maronitische katholieke kerk St. Charbel.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Er is weinig bekend over het leven van Fadia Ibrahim vóór haar ervaringen met de Maagd Maria. Het is bekend dat ze in 1962 is geboren in Libanon en migreerde naar Canada rond 1990 (Yonke 2010). Ze woonde in East Windsor in Ontario toen haar boodschappen uit de Maagd Maria begonnen (Willick 2010). Ibrahim was aanwezig in de St. Ignatius van Antiochië, een orthodox-christelijke kerk.

Ibrahims eerste ontmoeting met de Maagd Maria vond plaats tijdens een katholieke mis. Een bloederige M verscheen op Ibrahims been, daar geplaatst, zo meldt Ibrahim, door de Maagd Maria (Wilhem 2010). Mary bleef Ibrahim bezoeken door middel van berichten en extra markeringen op haar lichaam. Ibrahim beschrijft Mary op de volgende manier: “Ze is knap. Ze blijft glimlachen. Ze bedekt haar hoofd. … Ze is 49, 50 jaar [oud]. ... Ze is zo van, ik weet niet hoe ik het moet zeggen, ze is anders. Ze is anders ”(Yonke 2010). Toen het woord van haar boodschappen van Maria zich begon te verspreiden, overhandigde een familie van Chaldeeuwse katholieken uit Detroit een in een doos verpakt beeld van de Maagd Maria van 2010 meter aan Ibrahim (Yonke 2010). Aangenomen wordt dat het beeld oorspronkelijk uit de omgeving van Los Angeles kwam (Morgan XNUMX).

Nadat Ibrahim het beeld had ontvangen, bewaarde het het in haar huis. Het was op Canada Day (juli 1), vertelt ze, dat haar dochter ontdekte dat het olie afleverde. Het was een verzoek van Mary dat haar ertoe bracht om vervolgens een gesloten voetstuk op haar voortuin te bouwen om het beeld te laten zien. Bezoekers begonnen onmiddellijk te verschijnen en sommige brachten bloemen. Volgens Ibrahim was Mary tevreden. Ze stelt dat het beeld glimlacht en olie afscheidt. Kort nadat het standbeeld buiten het huis was geplaatst, begon Ibrahim te rapporteren dat olie uit haar eigen handen zou scheiden. Ibrahim verklaarde dat de olie uit het beeld kwam en van de Maagd Maria was (Yonke 2010). De dagelijkse opkomst van het standbeeld steeg tot maar liefst 1,000-bezoekers per dag (Willick 2010).

Na aanhoudende klachten van buren over het lawaai en het verkeer dat door bezoekers wordt gegenereerd, gaven gemeenteambtenaren Ibrahim opdracht om het beeld voor 19 november 2010 van haar gazon te verwijderen. Ibrahim meldt ook dat hij een bericht van Mary ontving met het verzoek haar beeld te verplaatsen. Volgens Ibrahim: "Ze vertelde me dat ze wilde dat mensen terug zouden gaan naar de kerk", zei Ibrahim. "Mijn huis is geen kerk." Ibrahim merkte later op dat het beeld gelukkig was op zijn nieuwe locatie (Kristy 2010). Ibrahim bood het beeld aanvankelijk aan aan haar eigen kerk, St. Ignatius van de Antioch-orthodoxe kerk, maar de pastoor sloeg haar aanbod af. Pater Chaaya van de Maronitische Katholieke Kerk St. Charbel, die voornamelijk katholieken van Libanese afkomst dient, stemde ermee in het beeld in St. Charbel te aanvaarden, hoewel hij er destijds niet van overtuigd was dat de tranen echt waren. Binnen korte tijd veranderde hij echter van gedachten: “Toen, tijdens het reciteren van de rozenkrans op de avond van 13 november, zei de maronitische priester dat hij en ongeveer 50 aanbidders duidelijk tranen uit de ogen van het beeld zagen druipen. "Het is waar. Ik heb het gezien, 'zei pater Chaaya. "Nu weet ik het" (Yonke 2010). Desalniettemin bleek de overdracht van het beeld van een onafhankelijke naar een door de kerk gecontroleerde locatie definitief. Zoals Laycock (2014: 192) opmerkte: “Toen het eenmaal in de kerk was, kreeg het beeld veel minder aandacht. Er zijn geen meldingen dat Ibrahim berichten heeft ontvangen of dat het standbeeld tranen afscheidt. "

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Veel bezoekers van het standbeeld in de woning van Ibrahim geloofden dat de tranen van het standbeeld een teken van God waren en een indicatie dat de wereld donkere tijden bereikte. Bezoekers voelden dat Mary huilde van liefdesverdriet terwijl de wereld zichzelf vernietigde door onrecht zoals misdaad en oorlog. Pam Martin, een bezoeker van het standbeeld, geloofde dat het standbeeld een dergelijke boodschap aangaf: "Ik kijk naar het nieuws en ik kan niet anders dan bedroefd zijn door wat ik zie ... [Mary's] huilt om ons omdat we deze wereld doden" (Jette 2010). Ironisch genoeg stond Windsor voor de Amerikanen bekend als ‘sin city’ (Wilhelm 2010). Daarom geloofden tenminste enkele lokale bewoners dat het beeld de broodnodige aandacht, gebed en hoop in het gebied bracht. Op deze manier werd het beeld als een wonder gewaardeerd. "Ik denk dat het een wonder van God is", vertelde mevrouw Ibrahim aan The Blade. 'Ze wil dat mensen bidden, teruggaan naar de kerk. Ze houdt ervan dat mensen in haar Zoon geloven, en ze wil dat mensen elkaar helpen zoals voorheen ”(Willick 2010; Yonke 2010).

Naast het idee dat het beeld zelf een wonder is en een boodschap, geloofden de bezoekers dat de olie van het standbeeld genezende krachten bezat. Toen Ibrahim olie op miraculeuze wijze op haar hand begon te verschijnen, begonnen bezoekers haar persoonlijke zegen te zoeken. Er zijn berichten dat bezoekers genezing en antwoorden op de gebeden ontvangen door het aanbidden van het beeld en gezegend worden door Ibrahim (Wilhelm 2010).

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Grote groepen gelovigen, overwegend katholiek, bezochten de site om in contact te staan ​​met het wonderbeeld van de Maagd Maria. Hoewel het standbeeld in Windsor slechts korte tijd op zijn plaats stond, werd het een bedevaartsoord voor gelovigen in Mariaverschijningen. Bezoekers meldden dat ze door emotie werden overmand door simpelweg naar het standbeeld te kijken. Aanbidders herhaalden ook gebeden, zoals het Weesgegroet, en hielden religieuze voorwerpen zoals rozenkransen en bijbels vast tijdens hun aanbidding. Zelfs nadat het beeld in de Maronitische katholieke kerk St. Charbel was geplaatst, getuigden de gelovigen van het afscheiden van tranen bij het beeld: "Ik zweer bij God, eerlijk gezegd - we zijn nu in de kerk - tegen de vierde decat kon je het zien, het was gewoon zo duidelijk, ”zei mevrouw Rizk. “De traan vormde zich op de bovenkant van het oog en druppelde naar beneden en stopte onderaan het oog. Eén seconde was het een standbeeld en toen werd het een wonder, recht voor mijn ogen ”(Yonke 2010).

De belangrijkste rituele gelovigen die betrokken waren, waren het verzamelen van de olieachtige tranen van de Maagd. Ze geloofden of de olie heilig was door direct contact met het beeld zelf, met de hand van Ibrahim, of met de handen van degenen die het beeld wel hebben aangeraakt. Ibrahim stond slechts een handvol bezoekers toe het standbeeld daadwerkelijk aan te raken. Deze gelukkigen zouden hun handen op de hoofden van andere bezoekers leggen en hen zegenen. Bezoekers brachten ritssluitingszakjes, wattenbolletjes en make-up remover mee om de tranen van de Maagd olie op te vangen en mee naar huis te nemen (Wilhelm 2010). Soms gebruikte Ibrahim haar handen om een ​​kruis te maken met het voorhoofd van bezoekers. Een vrouw beschreef de ervaring als overweldigend: "Toen ze me aanraakte, voelde ik me overweldigd en leek alles eruit te komen", zei Rosanne Paquette. "Ik voelde deze warmte, en het was ongelooflijk." Een andere vrouw getuigde dat haar tienerkleindochter van leukemie was genezen nadat Ibrahim haar met de olie had gezalfd: “Ze smeerde haar gewoon met olie, bad voor haar…. De dokter zei haar bloed, alles was normaal ”(Willick 2010).

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Fadia Ibrahim en haar Mariabeeld stuitten op tegenstand uit twee bronnen: buurtbewoners en gemeenteambtenaren en functionarissen van de rooms-katholieke kerk.

Toen Ibrahim het beeld van Maria van binnen in haar huis naar het gazon aan de voorkant had verplaatst, kwam het beeld snel onder vuur te liggen. Buren hadden een hekel aan het grote toegenomen verkeer en lawaai in de buurt, die alleen maar toenamen toen de VS erover begonnen te rapporteren (Caldwell 2010). Buren klaagden snel bij de stad en organiseerden een petitie tegen het standbeeld dat aan gemeenteambtenaren werd overhandigd. Vanwege het ontbreken van een bouwvergunning en schendingen van de bouwvoorschriften gaf de stad Ibrahim tot 19 november de tijd om het standbeeld te verwijderen. Ibrahim maakte snel bezwaar tegen de kennisgeving van de stad en verzamelde honderden donaties en handtekeningen voor een petitie om het standbeeld te redden voordat hij uiteindelijk aan de eisen van de stad gehoor gaf. Ironisch genoeg sprak een toenmalige stadsadvocaat, George Wilkki, met de media dat er een gemakkelijke oplossing was voor de stadsproblemen met het standbeeld. Ibrahim hoefde alleen maar een kleine afwijking en een bouwvergunning aan te vragen. Daarna kon het beeld op zijn plek in haar voortuin blijven staan ​​(Wilhelm 2010).

Tegelijkertijd waren functionarissen van de katholieke kerk begonnen met het onderzoeken van de geldigheid van Ibrahims standbeeld en zijn wonderbaarlijke olietranen. Kerkfunctionarissen weerhielden mensen ervan het heiligdom te bezoeken, maar hebben het standbeeld nooit officieel aan de kaak gesteld. Vader John Ayoub van het bisdom van de Orthodoxe Kerk van Windsor, St. Ignatius van Anitoch Kerk werd meer gemeten in zijn antwoord (Laycock 2014: 192). Hij verklaarde dat hij het beeld niet als een wonder van God vond. Hij bleef Ibrahim echter accepteren als lid van zijn parochie en liet anderen in haar boodschap geloven als ze dat wilden. Ibrahim daarentegen voelde zich naar verluidt teleurgesteld door het gebrek aan steun van de katholieke en orthodoxe kerken.

Op 5 november, veertien dagen vóór de deadline van de stad voor Ibrahim om het standbeeld te verplaatsen, ontdekten bezoekers die bij Ibrahims huis aankwamen dat het standbeeld was verwijderd. De uitgedrukte droefheid en nieuwsgierigheid. De enige verklaring voor het verwijderen van de beelden was vervat in twee bankbiljetten die buiten het huis waren achtergelaten. Het briefje aan de buitenkant van de behuizing van de beelden vroeg bezoekers eenvoudigweg om het gezin en het huis met rust te laten. Het andere briefje, op de voordeur van het huis, luidde: 'Het standbeeld is verplaatst en dit bouwwerk zal binnenkort worden afgebroken. Blijf alsjeblieft weg van dit privéterrein. Bezoek je kerk, alstublieft. " Leden van de Ibrahim ontkenden aanvankelijk kennis van de locatie van het standbeeld toen bezoekers verder navraag deden (Vijay 2010).

Ibrahim gaf vervolgens een verklaring. Ze verklaarde dat ze een bericht van Maria had ontvangen waarin ze haar vroeg het beeld van de huilende Maagd mee te nemen naar de kerk. Ibrahim stond erop dat Maria niet wilde dat gelovigen naar het huis van Ibrahim kwamen om te bidden, waardoor ze het behandelden als het huis van Maria. Mary, zo beweerde Ibrahim, had alleen gewild dat ze de publieke aandacht trok en vervolgens de gelovigen terug naar de kerk zou leiden. Ibrahim ontkende enig verband tussen de eis van de stad om het beeld te verplaatsen, of de druk die het beeld op haar buurt en familie had veroorzaakt, en haar beslissing om het beeld aan de kerk te geven. Haar laatste verklaring was dat Maria 'een boodschap ... om te bidden moet je in de kerk bidden ”(Vijay 2010).

REFERENTIES

Caldwell, Simon. 2010. "'Huilende' maagd overgebracht naar de Canadese kerk." The Catholic Herald. Betreden vanaf http://www.catholicherald.co.uk/news/2010/11/12/%E2%80%98weeping%E2%80%99-virgin-transferred-to-canadian-church/ op 4 2014 november.

CBC Nieuws. 2010. "Virgin Mary van de voortuin om naar beneden te komen." Betreden http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/front-yard-virgin-mary-to-come-down-1.939349 op 4 2014 november.

Jette, Martha. 2010a. "Wonderen: gebeuren ze nog steeds vandaag?" (Deel 1 van 2). Betreden via http://www.examiner.com/article/miracles-do-they-still-happen-today-part-1-of-2 op 16 2014 november.

Jette, Martha. 2010b. "Huilt Madonna om de wereld?" (Deel 2 van 2). Betreden vanaf http://www.examiner.com/article/is-madonna-weeping-for-the-world-part-2-of-2 op 16 2014 november.

Kristy, Dylan. 2010. "Bezoekers welkom bij het nieuwe huis van 'Weeping' Madonna." The Windsor Star, 8 november. Betreden vanaf http://www2.canada.com/windsorstar/news/story.html?id=5c83fa0e-e79b-4671-85a5-6892beb84368 op 24 2014 november.

Laycock, Joseph. 2014. The Seer of Bayside: Veronica Lueken en de strijd om het katholicisme te definiëren. New York: Oxford University Press.

Laycock, Joseph. 2011. "Omstreden Mariabeeld huilt omdat 'wij deze wereld doden'." Religion Dispatches. Betreden op 16 november 2014 vanaf http://religiondispatches.org/controversial-mary-statue-weeps-because-were-killing-this-world/ .

Lewis, Charles. 2010. "Huilende Madonna: wonderen scheiden van wishful thinking." National Post, november 5. Betreden via http://life.nationalpost.com/2010/11/05/weeping-madonna-separating-miracles-from-wishful-thinking/ op 4 2014 november.

Morgan, Dale. 2010. "Canada: honderden bijgelovige maagd Maria-aanbidders komen naar Windsor Home om het beeld van de Maagd Maria te zien." https://groups.google.com/forum/#!search/Fadia$20Ibrahim$20Canada$3A$20Hundreds$20of$20superstitious$20Virgin$20Mary$20Worshipers$20flock$20to$20…/bible-prophecy-news/BEPkyKdPj4E/ywF8T3qvcQcJ op 4 2014 november.

Paterson, Andrea. 2010. "A World Without Miracles." Betreden via http://lifeasahuman.com/2010/mind-spirit/spirituality-and-religion/a-world-without-miracles/ op 4 2014 november.

De Canadese pers. 2010. "Huiseigenaren moeten structuur verwijderen die Maagd Maria huisvest." Betreden vanuit http://www.ctvnews.ca/homeowners-must-remove-structure-housing-virgin-mary-1.569727 op 4 2014 november.

Vijay. 2010. "Windsor's mysterieuze 'huilende' Madonna heeft een nieuw thuis." Betreden vanaf http://www.churchnewssite.com/portal/?p=35173 op 4 2014 november.

Wilhelm, Trevor. 2010. "Hundreds F lock to Windsor to S ee W eeping Virgin Mary S tatue." Postmedia News. Betreden via http://www.jesusmariasite.org/Signs/Signs_.asp?editid1=5 op 16 November 2014.

Willick, Frances. 2010. "Menigten komen samen om Mary's 'Tears' te zien." The Windsor Star, 2 november. Betreden vanaf http://www2.canada.com/windsorstar/news/story.html?id=0c689192-80db-447f-a128-b6c1f370f8d1 op 23 2014 november.

"W eeping Madonna in Windsor Ontario." Betreden vanaf http://www.visionsofjesuschrist.com/weeping556.html op 16 2014 november.

Yonke, David. 2010. "Getrouwe kudde om het Mariabeeld te zien rapporteren bij nacht." Toledo Blade, november 21. Betreden via
http://www.toledoblade.com/local/2010/11/21/Faithful-flock-to-see-statue-of-Mary-reported-to-weep-at-night.html op 21 2010 november.

Geplaatst:
8 december 2014

FADIA IBRAHIM VIDEOVERBINDINGEN

Deel