Joy Tong

City Harvest Church

CITY HARVEST CHURCH (CHC) TIMELINE

1989: Met de hulp van twintig jongeren stichtte Kong Hee op 7 mei een nieuwe gemeente in het Peace Centre, Singapore.

1992: City Harvest Church (CHC) werd opgericht als een vereniging.

1994: CHC's opleidingsschool, de School of Theology (voorheen bekend als City Harvest Bible Training Center), werd opgericht.

1995: CHC begon zijn diensten in het voormalige Hollywood Theatre en bleef daar nog zes jaar.

1996: Kong Hee en zijn vrouw Sun Ho (Ho is de achternaam) begonnen met Church Without Walls, een project voor maatschappelijke dienstverlening.

1996: Ho richtte een bureau voor maatschappelijk werk op, City Harvest Community Services Association.

2001: De kerk bouwde een kerkcomplex aan Jurong West Street 91 en verhuisde naar de eerste permanente locatie.

2001: De kerk beweerde 10,310 bezoekers te hebben tijdens de vijftien weekenddiensten. Het had ook kantoren en scholen op vijf verschillende locaties.

2002: De kerk lanceerde het "Crossover Project", met als doel de seculiere wereld te bereiken door middel van Ho's muziek.

2002: De kerk steunde de oprichting van City College, een sociale onderneming die zich inzet voor het bieden van alternatief onderwijs voor jongeren.

2003: Ho werd "The Outstanding Young Person of the World" genoemd vanwege haar humanitaire inspanningen.

2004: Ho wordt benoemd tot "Ambassador of Love" voor de Children and Youth Foundation of China.

2005: Kong schrapt de loonlijst van het personeel en begon de kerk te dienen als erestichter / senior pastor.

2005: Terwijl de kerk groeide, huurde CHC een andere eredienst op de Singapore Expo voor de Engelse weekenddienst.

2006: CHC startte O School, een streetdance opleidingsschool voor jongeren.

2008: CHC startte een christelijk nieuwsportaal, City News.

2009: CHC beweerde een gemeente te hebben van 23,565 mensen.

2010: CHC kondigde aan dat het een aanzienlijk belang had gekocht in het Suntec Convention Center, gelegen in het Central Business District, dat het zou gebruiken voor zijn kerkdiensten.

2010: CHC beweerde een gemiddelde opkomst van 23,256 te hebben met zevenenveertig aangesloten kerken en zes Bijbelscholen in Azië.

2010: Zestien personen die banden hebben met CHC, waaronder Kong en Ho, werden door de politie van Singapore onderzocht op mogelijke vervalsing van accounts en criminele vertrouwensbreuk.

2011: CHC verhuisde naar het Suntec Convention Center en beweerde een congregatie van 20 te hebben.

2012: CHC rapporteerde een gemeente van 19,819. Er waren ook 5,937 studenten uit minstens dertig landen die afgestudeerd waren aan het opleidingscentrum.

2012: Kong en vijf andere kerkleiders werden gearresteerd en beschuldigd van misbruik van fondsen.

2012: Ho leidde een nieuw management en bestuur, die de activiteiten van de kerk bestuurden. Ze initieerde een nieuwe kerkvisie, CHC 2.0 genaamd, die werd geformuleerd door Kong.

2013 (mei): Het proces begon; het duurde meer dan twee jaar.

2013: CHC claimde een gemeente van 18,192.

2014: CHC claimde een gemeente van 17,522.

2015: Kong en vijf andere kerkleiders werden schuldig bevonden aan vervalsing van rekeningen en criminele vertrouwensbreuk. Kong kreeg aanvankelijk een gevangenisstraf van acht jaar, de zwaarste van de zes die werden aangeklaagd.

2015: Ho werd gewijd tijdens de zesentwintigste verjaardag van CHC en werd de leider van de kerk.

2015: CHC claimde een gemeente van 16.

2018 (februari): het Hof van Beroep bevestigde een beslissing van het Hooggerechtshof om de kerkleiders te veroordelen voor minder ernstige criminele inbreuken op vertrouwenslasten.

2019 (22 augustus): Kong werd vrijgelaten na een gevangenisstraf van twee jaar en vier maanden van drieënhalf jaar.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Kong Hee [Afbeelding rechts] is geboren op augustus 23, 1964, in Singapore. Hij was het vijfde kind van Kong Leng, een ingenieur, en Toh Poh-Eng, een diamanthandelaar. Hij studeerde in 1988 af met een graad in computer- en informatiewetenschappen aan de National University of Singapore. Na zijn afstuderen werkte hij korte tijd in een plaatselijke uitgeverij. In 1989 werd Kong een stafevangelist bij Christ for Asia, een zendingsorganisatie gevestigd in de Filippijnen. Toen Kong de kans kreeg om een ​​nieuwe kerk in Singapore te pionieren, keerde Kong terug naar Singapore en hielp bij het opzetten van een nieuwe gemeente van twintig jongeren, met de steun en aanmoediging van enkele oudere pastors in Singapore. Op 7 mei 1989 werd City Harvest Church opgericht als een afdeling (bekend als Ekklesia Ministry) van Bethany Christian Center (Assemblies of God).

De kerk werd opgericht als een vereniging in 1992 en werd op 16 oktober 1993 geregistreerd onder de Charities Act. In 1994 startte de kerk, met het doel pastors, missionarissen en kerkwerkers in Azië op te leiden, haar eigen opleidingsschool, de School of Theology. Vanaf 1995 huurde de kerk zes jaar lang het voormalige Hollywood Theatre aan Tanjong Katong Road en hield daar haar diensten. In 2001 verhuisde het naar een permanente locatie aan Jurong West Street 91. Het met titanium beklede kerkcomplex met 2,200 zitplaatsen, dat 48,000,000 S $ kostte, is een van de grootste kerkgebouwen in Singapore. In 2005, toen de kerk bleef groeien, moest ze een andere eredienst huren op de Singapore Expo voor de Engelse weekendgemeenten. Op 6 maart 2010 kondigde de kerk aan dat ze een aanzienlijk belang had gekocht in het Suntec Convention Centre, dat zich in het centrum van de zakenwijk van Singapore bevindt, en dat ze deze faciliteiten zou gebruiken voor haar kerkdiensten.

Kong's vrouw, Ho Yeow Sun (in de volksmond bekend als Sun Ho), is even (of meer) populair en belangrijk voor de ontwikkeling van de CHC als Kong. Ho werd geboren op 2 juni 1972 in Singapore. [Afbeelding rechts] Het stel trouwde in 1992 en Ho raakte vanaf het begin bij de kerk betrokken. Ze was een van de jeugdleiders die Kong hielp de CHC-kerk op te richten. Ze diende als directeur van de gemeenschapsdiensten van de kerk en leidde ook de creatieve afdeling van 1992 tot eind 2000. In 2004 werd Sun, als erkenning voor haar bijdragen aan de bouw en verbetering van scholen en onderwijsfaciliteiten in China, benoemd tot 'Ambassadeur van Love ”van de Children and Youth Foundation of China.

Toen Kong en Ho in 2002 het idee van “Cultureel Mandaat” in de CHC begonnen te promoten, een idee dat de kerkleden aanmoedigde om uit te blinken op de markt, begonnen ze het Crossover Project om hun verlangen te tonen om de seculiere wereld te bereiken. Met de steun van Kong nam Ho ontslag bij haar kerk en begon een zangcarrière. Volgens Kong was het plan dat Ho zou doorbreken op de muziekmarkt als onderdeel van de kerkelijke inspanning om te evangeliseren via haar popmuziek (Miller 2014). Door 50,000 exemplaren van haar debuutalbum van Mandarin pop te verkopen, Zon met liefde, die werd gevolgd door twee uitverkochte concerten in het Singapore Indoor Stadium in juni 2002, kreeg Ho de kans om haar carrière buiten Singapore en naar Taiwan en China voort te zetten. In 2003 verhuisde ze naar Hollywood om haar zangcarrière voort te zetten. Ho's zeven jaar in de VS waren glamoureuze jaren voor haar. Uit lokaal nieuws en kerkrapporten bleek dat ze privédanslessen kreeg van topchoreografen en samenwerkte met topartiesten, regisseurs en producers in de VS aan haar muziekvideo's. Ho werkte samen met ervaren platenproducent en zestienvoudig Grammy Award-winnaar David Foster, die hielp bij het produceren van haar debuut Engelse single, Waar ging liefde naartoe?​ Het nummer bereikte de eerste plaats in de dance breakout-hitlijst van Billboard (Sen 2015).

Toch kreeg ze gedurende haar hele muziekcarrière serieuze kritiek. Haar moed om nieuwe dingen te proberen, kreeg polemische reacties, ook al waren veel van haar kerkleden dol op haar. Zoals een van de rapporten in het online tijdschrift van de kerk haar beschrijft:

... met opvallende blonde strepen die haar zachtbruine lokken benadrukken ... en met haar zeer J-Lo, maar niet zo onthullende verbanden ... hebben alle eerdere definities getrotseerd die men zou kunnen hebben van hoe een pastoor 'zou moeten' zijn (Oogsttijden, v.17 maart-juni 2002).

Maar er waren er ook veel die verbijsterd waren door haar schijnbaar tegenstrijdige rollen van "pastor-zangeres". Een van de meest beruchte voorbeelden was 'China Wine', een lied dat haar als een exotische danseres in Jamaica afschildert, en 'Mr. Bill, 'waarin ze zong over het vermoorden van haar man. In de China Wine-film 'wurmde ze zich woest naar de muziek in een low-cut, middenrif-baring top en niets shorts' (Miller 2014). Volgens het rapport "... waren horror, minachting en minachting de belangrijkste reacties [op haar MTV]; op hun mildste, verbijsterende en sceptische manier waarop zo'n lied het evangelie zou kunnen verspreiden. '

Sinds het begin van haar carrière kreeg Ho ook kritiek dat ze de steun van haar kerk gebruikte om haar albumverkoop te ondersteunen. Er doen geruchten de ronde dat haar ondernemingen in lokale en internationale roem grotendeels werden ontwikkeld en gesponsord door Kong en dat het leiderschap van de kerk gebruik maakte van de financiële middelen van de kerk. Er zijn vragen gerezen met betrekking tot de geschiktheid van de kerk om haar popcarrière te ondersteunen, onder meer door haar nieuws op de preekstoel of in kerktijdschriften te melden en kerkleden te verplichten haar cd's te kopen en deel te nemen aan haar concerten. Veel mensen fronsten wenkbrauwen toen haar luxueuze levensstijl in Hollywood aan het licht kwam. Volgens Het nieuwe papier, Ho huurde een Hollywood Hills herenhuis voor $ 20,000 per maand. Opgemerkt wordt dat het eigendom $ 5,600,000 waard is.

Ho's zangcarrière eindigde in 2010 nadat de politie zestien kerkleiders, waaronder Kong en Ho, begon te onderzoeken over het misbruik van fondsen bij CHC. Na een arrestatie in 2012 en een proces dat in 2013 begon, waren er beschuldigingen dat Kong en vijf andere kerkleiders op illegale wijze Ho's zangcarrière financierden en vervolgens nog eens $ 26,000,000 Singaporese dollars gebruikten om het te verdoezelen. Uit rapporten bleek ook dat haar succes op de Mandarijn-sprekende markt overdreven was, aangezien twee van haar Mandarijn-albums aanzienlijke verliezen leden en kerkleden 32,500 exemplaren van haar onverkochte albums moesten kopen (Sen 2015).

De proef beëindigde haar popcarrière, maar niet haar leiderschap in de CHC. In oktober werden 21, 2015, Kong en de andere vijf leiders schuldig bevonden aan alle aanklachten. Twee dagen voordat het vonnis uitkwam op oktober 19, meldde 2015, Kong op Facebook dat Sun Ho was voorgedragen als voorganger. Ze werd nooit aangeklaagd en vervangt nu haar man als de leider van de kerk.

LEER / OVERTUIGINGEN

De Essential Faith Doctrines van City Harvest Church zijn zeventien op de bijbel gebaseerde uitspraken

1. We geloven in de plenaire verbale inspiratie van de geaccepteerde canon van geschriften zoals oorspronkelijk gegeven. De Schriften zijn onfeilbaar, onfeilbaar en de enige en definitieve autoriteit voor alle zaken van geloof en gedrag (2 Timothy 3: 16; 1 Corinthians 2: 13).

2. Wij geloven in de eeuwige Godheid die zichzelf heeft geopenbaard als één God die bestaat in drie personen, Vader, Zoon en Heilige Geest, herkenbaar maar ondeelbaar (Matthew 28: 19; 2 Corinthians 13: 14).

3. Wij geloven in de schepping, beproeving en val van de mens zoals vastgelegd in Genesis; zijn totale spirituele verdorvenheid en onvermogen om goddelijke gerechtigheid te bereiken (Romeinen 5: 12, 18).

4. Wij geloven in de Heer Jezus Christus, de Verlosser van mensen, ontvangen door de Heilige Geest, geboren door de Maagd Maria, heel God en heel Mens (Lukas 1: 26-35; John 1: 14-18; Isaiah 7: 14; 9: 6).

5. Wij geloven dat Christus stierf voor onze zonden, werd begraven en herrees de derde dag en verscheen persoonlijk aan Zijn discipelen (1 Corinthians 15: 1-4; Romans 4: 25).

6. Wij geloven in de lichamelijke opstanding van Jezus naar de hemel, zijn verhoging en persoonlijk, letterlijke en lichamelijke komst voor de tweede keer voor zijn kerk (Johannes 14: 2,3; en 1 Thessalonians 4: 13-18).

7. Wij geloven in de redding van zondaars door genade, door bekering en geloof in het volmaakte en volmaakte werk van het kruis van Golgotha ​​waardoor we vergeving van zonden verkrijgen (Ephesians 2: 8-9; Hebrews 9: 12, 22; Romans 5: 11).

8. Wij geloven in de noodzaak van de waterdoop door onderdompeling in de naam van de eeuwige Godheid om het bevel van de Heer Jezus Christus te vervullen (Matteüs 28: 19; Handelingen 2: 34-36; 19: 1-6).

9. Wij geloven in de doop in de Heilige Geest als een echte ervaring bij of na de zaligheid, met het Schriftuurlijke bewijs, namelijk, sprekend in andere tongen zoals de Geest geeft (Handelingen 2: 1-4; 8: 14-17; 10 : 44-45; Galatians 3: 14-15).

10. Wij geloven in de werking van de gaven en bedieningen van de Geest zoals opgesomd in 1 Corinthians 12-14 en Ephesians 4, zoals geopenbaard in de vroege kerk.

11. We geloven in het met de Geest vervulde leven, een leven van scheiding van de wereld en vervolmaking van heiligheid in de angst voor God als uitdrukking van het ware christelijke geloof (Ephesians 5: 18; 2 Corinthians 6: 14; 7: 1).

12. Wij geloven in de genezing van het lichaam door Goddelijke kracht, of Goddelijke genezing in zijn gevarieerde aspecten zoals die in de vroege kerk wordt beoefend (Handelingen 4: 30; Romeinen 8: 11; 1 Corinthians 12: 9; James 5: 14) en door bevrijding. in de naam van Jezus (Mark 16: 17).

13. Wij geloven in de tafel van de Heer, gewoonlijk de Avondmaal of Avondmaal genoemd, voor gelovigen (1 Korintiërs 11: 28-32; Matteüs 26: 26-28).

14. We geloven in de realiteit en de persoonlijkheid van de duivel en het eeuwige oordeel in de poel des vuurs voor de duivel en zijn engelen (Matthew 25: 41; Revelation 20: 14-15).

15. Wij geloven in het eeuwige leven voor gelovigen (John 5: 24; 3: 16) en eeuwige straf voor de ongelovigen (Mark 9: 43-48; 2 Thessalonians 1: 9; Revelation 20: 10-15).

16. Wij geloven dat er één ware universele kerk bestaat, bestaande uit echte gelovigen, maar deze ene universele kerk is ook samengesteld uit vele plaatselijke kerken in bepaalde plaatsen. Deze kerken staan ​​onder het soevereine hoofdschap van de Heer Jezus Christus en oefenen een autonome regering onder Hem uit, die al haar plaatselijke zaken en bediening en de verspreiding van het evangelie beheert (Handelingen 15: 22; Matthew 16: 18; 18: 15- 20).

17. Wij geloven dat de regering door God is verordineerd en dat de machten die zijn, als dienaren van God tot ons ten goede worden bestemd. De machten en verordeningen weerstaan, is weerstand bieden aan de verordening van God. Wij zijn niet alleen omwille van de toorn, maar omwille van het geweten terwille van al hun verplichtingen, gewoonten aan wie gewoonte, vrees aan wie vrees, eer aan wie eer. We verklaren onze loyaliteit jegens onze regering en haar leiders en zullen op alle mogelijke manieren helpen, in overeenstemming met ons geloof in de Schriften als christelijke burgers (Romeinen 13).

CHC omarmt een conventionele en evangelische theologische opstelling, net als de meeste Chinese P-rotestante kerken in Azië en de VS, samen met charismatische / pinksterkerkovertuigingen. Redding is gebaseerd op een persoonlijke relatie met God en de doop is voorbehouden aan volwassenen die een beslissing hebben genomen die leidt tot bekering. Heiliging is de integratie van leven en geloof, resulterend in een nieuwe lif e-stijl. In termen van zijn charismatische en Pinksteropvattingen benadrukt CHC, zoals vermeld in zijn Mission Statements, "de doop in de Heilige Geest als een echte ervaring bij of na de redding, met het Schriftuurlijke bewijs, namelijk in andere tongen spreken als de Geest geeft uiting, "" de werking van de gaven en bedieningen van de Geest, "en" de genezing van het lichaam door Goddelijke kracht. "

Er zijn een paar nogal onderscheidende leringen en waarden van de kerk, die grotendeels verantwoordelijk zijn voor het unieke karakter van haar bediening en haar snelle groei in omvang en roem. Een daarvan is de nadruk op cultureel mandaat. In de Mission Statement van de kerk wordt bijvoorbeeld vermeld dat het doel van de kerk is "om een ​​kerk te bouwen ... om de Grote Opdracht en het Cultureel Mandaat te gehoorzamen." Dit toont aan dat het evangeliemandaat even belangrijk is als het Cultureel Mandaat, dwz evangelisatie en cultureel mandaat betekenen zout en licht zijn in de markt / seculiere wereld. Inderdaad, de kerk beschrijft haar DNA als de Grote Opdracht, het Grote Commando en het Culturele Mandaat. Sinds 2002 begon Kong les te geven over het Cultureel Mandaat, en veel van zijn leringen en preken zijn gebaseerd op het idee dat gelovigen moeten excelleren op de markt en dat de kerk zich niet moet beperken tot 'binnen de vier muren', maar eerder moet deelnemen aan de wereld. Zoals hij vermeldde in een van zijn geschriften (Kong 2007):

Laten we beslissen om relevant te zijn voor onze samenleving. We moeten niet bang zijn om deel te nemen aan een wereld die God heeft geschapen en altijd liefhad. We moeten niet bang zijn om met cultuur bezig te zijn door zo creatief, kleurrijk en progressief mogelijk te zijn voor de glorie van God. We moeten de wetenschappen en kunst op de markt niet schuwen. We zouden eerder hard moeten werken en uitblinken in de arena van het leven waarin God ons heeft geplant. Als je dat doet, zul je het zout van de aarde en het licht van de wereld worden. Uiteindelijk zul je velen in het koninkrijk van God brengen!

Het Cultural Mandate-bericht richt zich primair, zoals vermeld op haar website, naar 'gelovigen die succesvol zijn in de zakenwereld en de entertainmentwereld'. Ook hebben 'veel succesvolle zakenmensen en beroemdheden een nieuwe passie ontdekt voor hun seculiere inspanningen' en 'hebben zijn geïnspireerd om hun platforms te gebruiken "om het koninkrijk van God te bevorderen.

Zowel het leven van Kong als Ho zijn de meest succesvolle modellen geweest van hoe gelovigen zich kunnen engageren in de seculiere wereld. In zijn schrijven "Uw doel ontdekken in het seculiere", zei Kong:

Sun voelt zich altijd al aangetrokken tot de wereld van kunst en entertainment. Misschien vanwege het Indonesisch-Chinese bloed in mij, ben ik altijd aangetrokken tot het bedrijfsleven en de bedrijfswereld. In de laatste paar jaar, toen we onze samenleving meer als zout en licht inschakelden, begonnen we ons doel te ontdekken: wat niet een stereotiep religieus stel is dat besloten ligt binnen de vier muren van een plaatselijke kerk, maar om het koninkrijk van God te nemen op de markt van de maatschappij ... Sun kreeg haar zangcarrière en ik werd een zakenman.

Al snel begonnen Kong en Ho met het Crossover-project, waarbij het ging om het bereiken of oversteken naar andere culturele lagen die niet werden bereikt door het christelijk geloof, en in hun geval de 'popcultuur'. Het Crossover-project heeft tot doel de populaire cultuur te 'verlossen' door haar te omarmen, te gebruiken en te beheersen als een middel om de wereld te bereiken, en hopelijk opnieuw te maken tot een alternatieve en relevante vorm van christendom voor de (post) moderne wereld. . Met de sterke steun van Kong en de steun van de kerk begon Ho aan haar muziekcarrière en is ze uitgegroeid tot een van de toonaangevende Mandarijn-popsterren in Singapore. Al snel had Ho al een aantal hits gescoord in de Mandarin-popscene, had hij opgetreden in volle stadions in Taiwan en had hij dubbel-platina verkopende cd's geproduceerd. Ondertussen, aangezien hij nog steeds als senior pastor van de kerk diende, ontving Kong ook geen salaris van de kerk en werd hij als een leek die zich vrijwillig aanmeldde in de kerk. Door dit te doen, werd hij vrij om tussen de twee werelden van heilig en seculier te kruisen. Kong was een bestuurslid van Dr. David Yonggi Cho's Church Growth International (Zuid-Korea) en Dr. Luis Bush's Transform World (Indonesië). Ook bezaten hij en zijn vrouw ooit verschillende bedrijven, waaronder International Harvest, Skin Couture en boetieks.

Een andere gerelateerde en even belangrijke waarde van het CHC is de nadruk op "excellentie, succes en welvaart." Werelds succes, zoals door CHC wordt gezien, zo niet altijd een teken van genade, is een indicatie dat men met God in de goede richting gaat. Enkele citaten uit Kongs geschriften zijn onder meer: ​​"Als uw verticale relatie met God sterk is, zal uw horizontale relatie op de markt succesvol zijn." Kong zei:

Vergis je er niet in, God wil dat de wereld jaloers op ons is en tegen ons zegt: "We moeten jouw manier van leven hebben!" Maar hoeveel onkerkelijken zijn in deze tijd eigenlijk jaloers op christenen? Waarom haasten de ongelovigen zich niet elk weekend naar de kerk, of kloppen ze niet aan onze deur en zeggen: “Help mij, ik moet het koninkrijk van God binnengaan! Ik wil zijn zoals jij: gelukkig, succesvol en creatief! " (Kong 2007).

In hetzelfde schrijven noemde Kong, aan de hand van voorbeelden uit het Oude Testament, Adam, die 'de grond ploegde, zijn zaad zaaide en een oogst oogst om zijn gezin te voeden, maar daar bleef hij niet bij. Hij verkende de geologie van het land, groef dieper in de grond en ontdekte goud en allerlei soorten edelstenen. Hoe meer je je inzet en hoe harder je werkt, hoe rijker je wordt in het leven. " Er was ook Jozef, die 'zo succesvol werd in zijn wereldse roeping dat hij werd gepromoveerd tot de tweede man van de farao ...' En dan waren er de Israëlieten, aan wie God garandeerde dat zijn wetten hen 'rijk en welvarend zouden maken. " Maar om succesvol en rijk te zijn, moet men uitblinken in zijn werk.

In een van zijn geschriften getiteld Excellence begrijpen, Kong stelde de norm voor uitmuntendheid, namelijk "superieur zijn in kwaliteit, groter in kwantiteit, je functieomschrijving overstijgen en jezelf elke keer overtreffen". De waarden moeten niet alleen in het leven van mensen worden getoond, maar ook op bedrijfsniveau. Hij hield zich aan een norm van uitmuntendheid bij het bouwen van een 'ultramodern' kerkgebouw waarin zelfs de toiletten 'de betekenis van stijl illustreren' (Oogsttijden, v.18 juli-december 2002) en het hoofdkantoor, dat zich in het hart van de centrale zakenwijk van Singapore in Suntec City Tower bevindt. Het kerkbouwproject is een perfecte en concrete manifestatie van de waarde van uitmuntendheid, zoals vermeld door Kong in de publicatie van de kerk:

... alle fijne details van de hele constructie waren uiterst belangrijk voor het leiderschap van de kerk. De netheid en hygiëne, het groen en landschap, de positionering van onze meubels, het comfort van onze stoelen, het kleurenschema en de verlichting van onze hallen, de kwaliteit van de lucht in het gebouw, de verfbeurt, het reinigen van lelijke krassen, vingerafdrukken en zaagsel in de faciliteit waren allemaal belangrijke details die excellentie weerspiegelen (Oogsttijden, v.17 maart-juni 2002).

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De kerk is erin geslaagd een aantrekkelijke en onderscheidende religieuze ervaring en collectieve identiteit te bieden aan haar jonge bezoekers, die voor het eerst een kerk bezoeken of zijn uitgeschakeld door traditionele religieuze instellingen, door een effectieve integratie van rationele structuur, emotionele expressiviteit en consumentenethiek in zijn zondagsdiensten.

De kerk heeft elke zondag meerdere diensten, die in verschillende talen worden georganiseerd. Om de hoge kwaliteit van elke dienst te garanderen, is deze goed gestructureerd. De preken, hoewel gepredikt door verschillende predikanten, hebben een gemeenschappelijk thema en toepassingspunten. Het is ook zorgvuldig getimed en geprogrammeerd. Bijvoorbeeld, in het geval van het dienen van de heilige communie aan duizenden mensen (de predikant reciteert de geloofsbelijdenis en brengt zijn gebed op, honderden bodes geven voorverpakte stukjes brood en kopjes drank door, die de gemeente consumeert en weggooit. spontaan) alles wordt binnen enkele minuten bereikt.

De service is altijd verbonden met verwachting en vermakelijkheid, met zijn felle kleuren, opzichtige tekens, schijnwerpers stralen het podium op, enthousiaste en hedendaagse muziek stuitert door de zaal, evenals goed geharmoniseerde zang, een groots koor en een band. De hele omgeving is vergelijkbaar met een popmuziekconcert. Duizenden mensen in het publiek staan ​​op, soms schreeuwen en springen, soms huilen en knielen.

De prediking is een andere belangrijke attractie van de dienst. Kong staat bekend als een gezalfde en populaire prediker, zowel lokaal als internationaal. Ook zijn er een aantal internationale sprekers die regelmatig bij CHC prediken. In tegenstelling tot traditionele kerken, zijn de predikingsstijlen van Kong erg boeiend van aard. Zijn preken zijn meestal zeer relevant en praktisch voor het jonge publiek, en zijn altijd gemakkelijk te onthouden en inspirerend. Zijn prediking is ook zeer interactief. In plaats van zich op de preekstoel te beperken, bewoog Kong zich met gepassioneerde stem, gebaren en persoonlijke verhalen om het publiek te betrekken. Normaal gesproken zou hij reacties van het publiek aanmoedigen of zelfs aansporen, zoals hun woorden tegen hun buren herhalen. Naast het maken van aantekeningen, toont het publiek vaak hun steun of instemming door een gelijktijdige “ja” of “amen” reactie of applaus. Bij sommige gelegenheden, na de prediking, bood Kong een alternatieve oproep aan en lanceerde de dienst in een genezingsperiode. Honderden mensen stroomden naar het podium om gebeden, wonderbaarlijke genezingen en profetische uitspraken te ontvangen, waarmee ze hun emotionele en fysieke behoeften openden om op een unieke en collectieve manier te worden bediend. Zijn prediking heeft via meerdere televisieprogramma's en webcast op internet miljoenen kijkers uit honderden landen bereikt.

Zoals reeds vermeld, benadrukt de kerk de waarden van succes en uitmuntendheid. Om succesvol te zijn in carrière en leven, moet je goddelijke zegeningen ontvangen door gulle offers aan de kerk. Deze praktijk maakt deel uit van een geloof in een 'welvaartsevangelie: dat wil zeggen, door zoveel mogelijk aan God te geven, zal de christen de vruchten plukken van zijn / haar investeringen in hogere opbrengsten, zowel spiritueel als materieel. Er zijn voldoende berichten op dit concept gebouwd en getuigenissen van velen, waaronder zakelijke, academische, relatie successen, hebben bewezen dat de boodschap waar is.

Kortom, van de "juiste" manier van aanbidding (wanneer hand opsteken, knie, schreeuwen, enz.), "Juiste" timing van het reageren op de preken of wie er ook op het podium staat (dwz nota nemen, het verenigde "ja" reactie nadat de predikant iets interessants of uitdagends heeft gezegd), op hun wekelijkse en maandelijkse aanbiedingen, ontvangen leden aanwijzingen die aangeven wat van hen wordt verwacht. Disciplinaire maatregelen, voornamelijk genomen door celgroepleiders of pastors om een ​​niet-coöperatieve houding te corrigeren, zijn niet ongebruikelijk. Men kan worden bekritiseerd omdat men het niet eens is met de leer van de kerk of omdat men niet bereid is deel te nemen aan de activiteiten van de kerk, zoals het bouwen van een kerk. Discipline is zelfs nog strenger voor studenten van het Bible Training Center. Volgens artikelnr. 6.5.5., “Studenten dienen respectvol en beleefd te zijn jegens de voorgangers en het leiderschap dat over hen is aangesteld in het Bible Training Center en in het CHC. Alle studenten moeten alle predikanten bij hun titel aanspreken wanneer ze elkaar ontmoeten. Als u dit niet doet, zal dit leiden tot disciplinaire maatregelen. " Het centrum had in 2004 vijftien studenten ontslagen vanwege hun problemen met "integriteit en eerlijkheid"; tien waren internationale studenten (velen waren fulltime werkers in hun eigen kerk).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

De CHC [Afbeelding rechts] wordt gerund als een gecentraliseerde onderneming met een raad van directeuren die wettelijk verantwoordelijk is voor het handvest van de kerk. Kongstaat aan de top van de hiërarchie, met alle spirituele en praktische autoriteit, en onder hem zijn andere gewijde pastors en pastorale staf (er zijn tweeëntwintig pastors en assistent-pastors en vijfenzestig fulltime stafleden) en honderden uitvoerende leden ( dit zijn lekenleiders, inclusief seniorleden en leiders van celgroepen), die het vaakst contact hebben met de congregaties. Maar de uiteindelijke autoriteit ligt bij Kong. Volgens Chan (in aantocht), heeft de kerk geen concrete kerkelijke status, omdat ze zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Toen ze bijvoorbeeld reageerden op vragen over de wijding, vertelden de kerkleiders aan Chan dat er geen gevestigde regel of verordening bestaat over wie kan worden gewijd.

Afgaande op de omvang en werking van de kerk, lijkt Kong een uitstekende leiderschapsstijl te hebben getoond, een combinatie van zowel rationeel als charismatisch gezag. Het eerste omvat zijn zeer efficiënte managementcapaciteiten en zijn "logisch en systematisch" denken, dat hij toeschrijft aan zijn opleiding in computerwetenschappen. In 2004 bracht de zakelijk onderlegde senior pastor de kerk een grote sprong voorwaarts door ISO 9001: 2000 te behalen, waarmee het de eerste kerk ter wereld is die een dergelijke certificering ontving. Dit laatste omvat zijn zeer persoonlijke roeping van God, die hij als volgt beschrijft: God "zei het voor de hand liggende tegen mij: 'Kong, voed mij een nieuwe generatie op die Azië zal veroveren'." Ook is er zijn charismatische en visionaire persoonlijkheid, die hij gebruikt om 'mensen zowel te inspireren als uit te dagen om grote dromen voor God te dromen', en zijn predikingsstijl, die volgens zijn website 'zeer modern' en 'sterk ambitieus' is.

Zijn eigen rol zien als "getransformeerd van die van een herder naar een rancher" (The Straits Times, April 8 2004), Kong vormde de kerk op basis van een kleine groep (celgroepen) en hing vooral af van de lekenleiders om de reguliere activiteiten uit te voeren. Volgens het 2015-jaarverslag heeft de kerk 544-celgroepen, die 10,825-mensen met elkaar verbinden, en 665-celgroepleiders. Verdeeld in celgroepen voor jongeren en volwassenen, vinden de vergaderingen meestal wekelijks plaats volgens centraal ontworpen materialen. De kerk biedt training en gedetailleerde richtlijnen om een ​​consistente en uniforme leidende en predikende stijl te produceren aan de ene kant en om de leiders te voorzien van vaste antwoorden op veelgestelde vragen aan de andere kant. Evenzo zijn de plannen voor lidmaatschap (drie niveaus inclusief gewoon, ministerie en uitvoerend lid) netjes gestructureerd.

Wat betreft de ministeriële dekking, legt CHC evenveel nadruk op zowel evangelisatie als sociale voorzieningen. Wat de religieuze diensten betreft, biedt het naast zondagsdiensten Bijbelstudies en verschillende educatieve klassen / programma's over het christelijk geloof in verschillende talen en dialecten. De ministeries omvatten programma's van jonge kinderen tot ouderen, inclusief diensten voor slechthorenden en mensen met een verstandelijke beperking, de eerste kerk in Singapore die speciale middelen heeft voor deze groep. CHC heeft ook een School of Theology voor lokale en buitenlandse studenten. De school biedt zeven maanden theologische en praktische training voor christelijke leiders en voorgangers, evenals voor gewone gelovigen. Van 1994 tot 2015, de cumulatieve instroom van studenten bereikte 6986-studenten. In het jaar 2015 had de school 324-studenten, van wie de meesten uit Singapore en China kwamen.

In termen van sociale dienstverlening zijn er onafhankelijk opgerichte groepen die zijn aangesloten bij CHC, die verschillende taken uitvoeren: Citycare beheert de lokale en internationale humanitaire programma's, inclusief bedrijfstraining, en de City Harvest Community Services Association dient de lokale gemeenschap. Er zijn andere diensten of bedrijven die door de kerk worden aangeboden, zoals het City College, dat alternatieve onderwijstrajecten biedt voor jongeren, de O-school die straatdanslessen biedt aan jonge mensen, en de Little Big-kleuterschool die vroegschoolse educatie bevordert. met de nadruk op 'creativiteit, expressie en verkenning'.

Om de organisatie soepel te laten draaien, beschikt de kerk over een deskundig gerationaliseerd systeem. Het stelt gekwantificeerde doelen voor elk ministerie en beoordeelt het succes ervan in termen van kwantiteit, zoals benadrukt in zijn jaarverslag: "We tellen getallen omdat getallen tellen!" In haar jaarverslag 2015 bijvoorbeeld, draait alles om grote getallen: ze beweert dat de kerk in totaal 6303 beslissingen heeft genomen (redding en herinwijding), waaronder 2189 volwassenen en 4114 kinderen; 4107 personen hebben voor het eerst het zondaarsgebed gebeden; 463 mensen zijn gedoopt; en 705 mensen hebben deelgenomen aan 181 zendingsreizen naar 87 steden in 16 landen. Ook heeft de kerk 49 aangesloten kerken en 29 aangesloten kerken in China. Het totale aantal aanwezigen binnen de "CHC-beweging", inclusief het "hoofdkantoor" in Singapore, is 49,032. Andere cijfers zijn onder meer het totale aantal patiënten, 2933, dat is gezien door de vier humanitaire teams; het totale aantal mensen dat de 386 missieconferenties heeft bijgewoond onder leiding van CHC-predikanten en personeel, 120,910; het aantal bezoekers van haar website, 14,092,397; zijn webcast-kijkers, 576,023; zijn Twitter-volgers, 18,036; zijn Facebook-volgers, 41,430; totaal aantal mobiele app-installaties, 28,109; de totale zendtijd van de stadsradio, 25,710 minuten; aantal hits per week, 10,912; enzovoort.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Het schandaal waarbij de kerk betrokken was, was het grootste liefdadigheidsschandaal in de geschiedenis van Singapore (“City Harvest Church” 2019; Sin 2019; Tan 2019). Het draaide om Kong en vijf andere kerkleiders en fonds- of financiële managers. In totaal werd $ 50,000,000 Singaporese dollar ($ 35,000,000) aan fondsen misbruikt om Sun Ho's muziekcarrière te ondersteunen. Alarmbellen gingen veel eerder dan het formele onderzoek, dat in 2010 begon. In 2003, kort nadat Ho haar zangcarrière begon, ging een kerklid naar de pers met beschuldigingen van financiële ongepastheid van de kant van de kerk. Maar toen trok hij zich terug en bood zijn excuses aan nadat de kerk had gedreigd hem aan te klagen (Wong 2015).

Enkele jaren later, op 31 mei 2010, begon het Office of the Commissioner of Charities en de Commercial Affairs Department van de Singapore Police met een onderzoek naar meer dan zestien personen die banden hadden met de kerk, waaronder Kong en Ho, na ontvangst van klachten. De politie onderzocht financiële transacties met mogelijke vervalsing van rekeningen en voortdurende vertrouwensbreuk, die allemaal een aantal jaren oud waren.

In 2012 werden Kong en vijf kerkleiders gearresteerd nadat een commissaris van liefdadigheidsinstellingen 'wangedrag en wanbeheer in de administratie' aan het licht had gebracht. In de rechtbank schetsten openbare aanklagers een complex web van nepfinanciële transacties waarin zes kerkleiders $ 24,000,000 Singaporese dollars ($ 18,900,000) verduisterd hebben van een van de kerkopbouwfondsen om Ho's popmuziekcarrière te ondersteunen. Ho zelf is nooit betrokken geweest bij de juridische aanklacht. Er was ook een tweede aantijging van deze zes mensen die nog eens $ 26,000,000 Singaporese dollars ($ 20,500,000) hadden genomen om het aanvankelijke verduisterde bedrag te verdoezelen. Alle zes waren in een of andere hoedanigheid lid van de kerkenraad.

In 2015 werden alle zes aanvankelijk schuldig bevonden aan een criminele vertrouwensbreuk. Kong werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf als de "sleutelfiguur" achter het schandaal en als degene die zijn vijf handlangers had geleid bij de criminele vertrouwensbreuk. Kong verontschuldigde zich voor 'onverstandige beslissingen'. De overige vijf kregen gevangenisstraffen die varieerden van eenentwintig maanden tot zes jaar. De zaak duurde meerdere jaren omdat er meerdere beroepsprocedures waren. Uiteindelijk werd de straf van Kong teruggebracht tot drie en een half jaar; hij diende twee jaar en vier maanden. Op 22 augustus 2019 werd Kong vrijgelaten uit de opsluiting. Hij keerde terug naar de kerk en werd begroet door een juichende gemeente (Tan 2019).

Er zijn consequenties op langere termijn voor Kong en de kerk. In 2017 werd Kong door de Commissioner of Charities permanent uitgesloten van het bekleden van enige formele managementfunctie in de kerk of in het bestuur ervan. Hij blijft echter als geestelijk leider van de kerk dienen. In aanvulling op, The Straits Times meldde dat meer dan vijfentwintig procent van de leden de kerk verliet toen het nieuws over het schandaal explodeerde in 2010. In 2009 had CHC ongeveer 23,565-leden (volgens het jaarverslag), maar dat aantal daalde tot 16,482 in 2015. Niettemin blijft City Harvest een van de grootste kerken in Singapore en Azië.

AFBEELDINGEN
Afbeelding #1. Foto van Kong Hee, oprichter van City Harvest Church.
Afbeelding #2: foto van Ho Yeow Sun, echtgenote van Kong Hee, en huidige leider van City Harvest Church.
Afbeelding #3: foto van City Harvest Church.

REFERENTIES

Chan, Kim-kwong. Komende. "City Harvest Church of Singapore: een kerkelijk paradigma voor pinksterbeweging in de postmoderne wereld." Global ReOrient: The Rise and Impact of Chinese Charismatic and Pentecostal Christianity, uitgegeven door Fenggang Yang, Joy KC Tong en Allan Anderson.

Cheong, Danson. 2015a. Controverse over het 'welvaartsevangelie' van City Harvest Church. The Straits Times, November 11. Betreden via htts: //www.straitstimes.com/Singapore/controversy-over-city-harvest-churchs-prosperity-gospel op 10 mei 2016.

Cheong, Danson. 2015b. Kong Hee "Key Man behind Church Scandal" The Straits Times, Oktober 23. Betreden via http://www.straitstimes.com/singapore/courts-crime/kong-hee-key-man-behind-church-scandal op 10 mei 2016.

"City Harvest Church: een tijdlijn van Singapore's grootste geval van misbruik van liefdadigheidsfondsen. " 2019. Kanaalnieuws Azië, Augustus 22. Betreden via https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/city-harvest-church-kong-hee-a-timeline-of-the-largest-case-11830638  op 10 / 1 / 2019.

Kong, Hee. 2007a. Je doel ontdekken in het seculiere. Betreden via https://kongheewiki.wordpress.com/2007/04/03/discovering-your-purpose-in-the-secular-by-kong-hee/ op 10 mei 2016.

Kong, Hee. 2007b. Ons cultureel mandaat (Deel 1). Betreden via https://kongheewiki.wordpress.com/2007/07/03/our-cultural-mandate-part-1-by-kong-hee/ op 10 mei 2016.

Miller, S. 2014. "City Harvest Church Investment Manager Chew Eng Han zei in de rechtbank dat hij had uitgesteld tot de voorkeur van oprichter Kong Hee om de financiering van het crossover-project discreet te houden." Strait Times, Augustus 15. Betreden via http://www.straitstimes.com/singapore/the-straits-times-news-in-a-minute-aug-15-2014 op 10 mei 2016.

Sen, NG Jun. 2015. "Sun Who? Waarom Sun Ho de Amerikaanse markt niet kraakte. " Het nieuwe papier, Oktober 25. Betreden via http://www.tnp.sg/news/singapore-news/sun-who-why-sun-ho-failed-crack-us-market op 10 mei 2016.

Zonde, Yuen. 2019. "City Harvest-oprichter Kong Hee verschijnt voor het eerst in de kerk sinds zijn vrijlating uit de gevangenis." Straits Times, Augustus 24. Betreden via https://www.straitstimes.com/singapore/city-harvest-founder-kong-hee-makes-his-first-appearance-in-church-since-release-from-jail op 1 oktober 2019.

Tan, Theresa. 2019. “Op zijn hoogtepunt telde het 33,000 leden, maar vorig jaar daalde het aantal tot 16,000; het had in 132 $ 2018 miljoen aan reserves. " Straits Times, Augustus 25. Betreden via https://www.straitstimes.com/singapore/city-harvest-fewer-followers-but-still-among-richest-charities op 1 oktober 2019.

Tong, Joy KC 2008. "McDonaldization and the Mega-Church: A Case Study van City Harvest Church in Singapore." Pp. 186-204 in Religieuze Commodifications in Azië: God op de markt brengen, bewerkt door Pattana Kitiarsa. Londen: Routledge.

Wong, Tessa. 2015. Binnen in Singapore's City Harvest Megachurch Scandal. BBC, oktober 21. Betreden via http://www.bbc.com/news/world-asia-34589932 op 10 mei 2016.

Geplaatst:
17 mei 2016

 

Deel