David G. Bromley Jessica Smith

Eerste kerk van cannabis

DE EERSTE KERK VAN CANNABIS TIMELINE

1955: Bill Levin werd geboren in Chicago, Illinois.

2011: Levin liep tevergeefs als libertariër voor de gemeenteraad van Indianapolis.

2014: Levin liep zonder succes als Libertariër voor het Huis van Afgevaardigden van Indiana.

2015 (26 maart): gouverneur Mike Pence ondertekende de wet op het herstel van religieuze vrijheid.

2015 (21 mei): De First Church of Cannabis ontving een brief waarin stond dat ze officieel was opgericht als een 501 (c) (3), non-profit liefdadigheidsorganisatie, door de Internal Revenue Service.

2015: Staatssecretaris van Indiana Connie Lawson keurde de kerk goed als een religieus bedrijf met de verklaarde intentie "om een ​​kerk te beginnen op basis van liefde en begrip met mededogen voor iedereen."

2015 (1 juli): The First Church of Cannabis hield haar eerste dienst.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Bill Levin, oprichter van The First Church of Cannabis, werd geboren in 1955 in Chicago. Er is weinig bekend over zijn jeugd (Hoppe, 2009). Levin meldt dat hij is geadopteerd door het nichtje (en haar man) van de marinier die hem bevrijdde, Marcia en Bob Levin. Zijn adoptievader was de vice-president van Kipp Brothers, een familiebedrijf in speelgoedgroothandel waar Levin ervaring opdeed als verkoper in de jeugdverkoop. Hoewel Levin goed met zijn vader kon opschieten, was zijn relatie met zijn moeder veel turbulenter. Levin meldt dat hij "steeds naar links draaide" terwijl zijn moeder wilde dat hij een meer conservatieve levensstijl zou leiden. Dit leidde tot wat Levin heeft gekarakteriseerd als een "olie-en-watersituatie" tussen de twee. Levin werd door zijn ouders in de Hyde Academy for Men in Bath, Maine geplaatst, maar werd binnen zes maanden uitgezet wegens wangedrag. Na meerdere pogingen om van huis weg te rennen, werd hij naar een ander internaat in Cleveland gestuurd, waar hij nog steeds een soort onruststoker was. Levin vertelt bijvoorbeeld dat op een van de scholenfeesten hij en een groep vrienden de klap met LSD doorspitten, waardoor, door zijn account, "driekwart van [de] campus struikelde. "Ironisch misschien, het jaar daarop werd Levin verkozen tot campusvoorzitter.

Gedurende zijn leven heeft Levin verschillende baantjes gehad. Hij werkte een tijd als bandvertegenwoordiger en organiseerde banduitvoeringen in Broad Ripple, Indianapolis. Vervolgens ging hij verder met hetzelfde werk voor lokale tattoo-artiesten. Hij deed promotie- en marketingwerk voor de KARMA RECORDS-winkelketen (Bryant 2012). Levin en zijn vrouw, Allison, hebben samen een juwelier, Bling of Broad Ripple, geopereerd. Levin is ook CEO van een adviesbureau dat hij oprichtte, Levin Consulting.

Pas in 2011, toen hij vijftig was, begon Levin zich in de politiek te mengen door kandidaat-lid van de libertaire partij voor de gemeenteraad van Indianapolis in 2011 te runnen en voor Indiana House of Representatives als Libertarian in 2014. Hij verloor beide verkiezingen en kreeg in beide gevallen een zeer klein percentage van de stemmen. Zijn libertaire neigingen zijn evident, bijvoorbeeld in zijn verzet tegen de aanwezigheid van bedrijfsketens in Broad Ripple Village (Hoppe 2007).

Gedurende zijn politieke carrière ondersteunde Levin sterk de legalisatie van marihuana en ondersteunde lokale 'ma en pa'-winkels. Levin heeftgeserveerd in de raad van bestuur van Indiana NORML (nationale organisatie voor de hervorming van marihuanawetten). Hij vormde ook een Political Action Committee, Re-Legalize Indiana, als een middel om de legalisering van marihuana in Indiana te bevorderen (Bryant 2012).

DOCTRINES / RITUELEN

Bill Levin claimt geen unieke doctrines of praktijken, en erkent dat de Church of Cannabis put uit een verscheidenheid aan tradities en doctrines. Hij beweert echter het bestaan ​​van een alles liefdevolle God en stelt dat hij erg door geloof gedreven is, dat ik erg spiritueel ben en vervuld van liefde ”(Bailey 2015). Levin is behoorlijk kritisch over gevestigde religies en hun overtuigingen, en hij maakt duidelijk onderscheid tussen de benadering van religie door de Church of Cannabis (Bailey 2015):

“De bijbels van andere religies gaan over het drinken uit geitenhuiden. Dat heeft niets te maken met mensen met GPS in hun hand en 7,000 melodieën in diezelfde hand, ”zei hij. “De kerk is heel eenvoudig. Het eerste goede boek dat we parochianen gaan vragen om te lezen en te begrijpen, is 'The Emperor Wears No Clothes'. "

Hij zegt verder: “Ik vind dat de meeste religies worden misleid tot grove perversies van wat ze bedoeld zijn. Dit pad heeft me ertoe gebracht een religie te leiden waar mensen in de wereld van vandaag zich mee kunnen identificeren. We hebben geen enkele ingebouwde schuldleer. We hebben geen enkele ingebouwde zonde ”(Bailey 2015; Walsh 2015).

De kerk schetst zeven essentiële thema's: leven, liefhebben, lachen, leren, creëren, groeien en lesgeven (Wenck 2015). Bovendien heeft de kerk een leerstellige code die de "Deity Dozen" wordt genoemd. "Deze twaalf voorschriften vertegenwoordigen richtlijnen voor een goed leven.

Wees geen a-hole. Behandel iedereen met liefde, als gelijke.

De dag begint elke ochtend met je glimlach. Draag het als je opstaat.

Help anderen als je kunt. Niet voor geld, maar omdat het nodig is.

Behandel je lichaam als een tempel. Vergiftig het niet met voedingsmiddelen en frisdrank van slechte kwaliteit.

Maak geen gebruik van mensen. Doe niets opzettelijk pijn.

Begin nooit een gevecht, alleen maak ze af.

Kweek voedsel, voed dieren op, breng de natuur in je dagelijkse routine.

Wees geen "trol" op internet; anderen respecteren zonder te schelden en vulgair agressief te zijn.

Besteed minimaal 10 minuten per dag aan het leven in een stille ruimte.

Als je een bullebak ziet, stop ze dan op alle mogelijke manieren. Bescherm diegenen die zichzelf niet kunnen beschermen.

Lach vaak, deel humor. Veel plezier in het leven, wees positief.

Cannabis, 'de helende plant', is ons sacrament. Het brengt ons dichter bij onszelf en anderen. Het is onze bron van gezondheid, onze liefde, ons genas van ziekte en depressie. We omarmen het met heel ons hart en onze geest, individueel en als een groep.

Naast deze basisprincipes, stelt Levin, probeert de kerk hun unieke doctrine "zo eenvoudig mogelijk te houden zodat het zich naar elke taal vertaalt" (Wenck 2015).

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Aangezien de Eerste Kerk van Cannabis zich volop in het vormingsproces bevindt, zijn ook kerkstructuur en rituelen in opkomst. De eerste dienst vond plaats op 1 juli 2015, de dag waarop de wet op het herstel van de religieuze vrijheid van India in werking trad. Levins visie voor de inaugurele kerkdienst is dat een jonge mondharmonicaspeler de dienst zal openen door "Amazing Grace" en verschillende andere liedjes te spelen. Levin zal dan elk van de zeven kerkthema's presenteren en bespreken. De aanwezigen zullen worden uitgenodigd om getuigenissen te geven over levenservaringen die relevant zijn voor de thema's van de kerk. Na een recitatie van de Deity Dozen, anticipeerde Levin de aankondiging van het collectief roken van cannabis (Walsh 2015; Nelson 2015). Toen de lokale politie zich echter vóór de eerste dienst buiten de kerk verzamelde, stelde Levin het roken van cannabis die dag uit.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

De First Church of Cannabis is een onafhankelijke kerk en is niet gelieerd aan een andere religieuze groepering of denominatie. De kerk is in 2015 opgericht onder de wet van Indiana, wat alleen betekent dat het als bedrijf is geregistreerd via het kantoor van de Secretary of State. Het oprichtingsdocument keurde de kerk eenvoudig goed als een religieus bedrijf met de verklaarde intentie 'om een ​​kerk te beginnen op basis van liefde en begrip met mededogen voor iedereen' (Wenck 2015). Oprichting omvat geen accreditatie of goedkeuring van de kerk als religieuze organisatie (Bailey 2015).

Nog belangrijker is dat de kerk 501 (c) (3) non-profit non-profitorganisatie heeft gekregen in 2015. De brief aan de kerk, gedeeltelijk gelezen (Internal Revenue Service 2015):

We zijn verheugd u te informeren dat we bij het beoordelen van uw aanvraag voor een belastingvrijstellingsstatus hebben vastgesteld dat u bent vrijgesteld van federale inkomstenbelasting onder sectie 501 (c) (3) van de Internal Revenue Code. Bijdragen aan u zijn aftrekbaar onder sectie 170 van de Code. U bent ook gekwalificeerd om belastingaftrekbare legaten, uitrustingen, overdrachten of geschenken te ontvangen onder sectie 2055, 2106 of 2522 van de Code.

Als oprichter van de Eerste Kerk van Cannabis, dient Bill Levin als de "Grand Poobah en Minister van Liefde", en verwijst hij naar leden van de kerk als "Cannabeterians" (Klausner, 2015).

De kerk heeft haar start gefinancierd via Go Fund Me, een crowdfundingorganisatie en individuele donaties. De Church of Cannabis implementeert een lidmaatschapsprogramma waarmee individuen jaarlijks ongeveer vijftig dollar aan de kerk beloven (Walsh, 2015; Bailey 2015). Een van de toepassingen van het geld, naast de verhuur van vergaderruimte, was aanvankelijk een gepland permanent gebouw. Levin stelde zich voor om het gebouw te bouwen uit hennepbeton, dat bestaat uit de kern van hennepplanten met een kalkbindmiddel, hoewel hennepbeton momenteel geen goedgekeurd bouwmateriaal is (Wenck 2015). Echter, kort voordat de kerk haar eerste dienst hield, kondigde Levin aan dat er diensten zouden worden gehouden in de Strait Gate Christian Church en dat hij voldoende financiering had verzameld om het pand te kopen (Hindmon en Thomas 2015).

Naast supporters die de lokale gemeente zullen vormen, heeft de kerk via Facebook tienduizenden volgers getrokken, waar Levin volgelingen met het volgende bericht (Tomlin 2015) rekruteert:

“Zijn andere religies gewoon niet bevredigend [sic] je behoefte aan spiritualiteit? Heeft uw geloof de standaard kerkleer verlaten? Nou, ik heb een antwoord. Ik heb de EERSTE KERK VAN CANNABIS gecreëerd. Een kerk gebaseerd op LIEFDE en GELOOF met de plant die we kennen en liefhebben. "

Levin heeft aangekondigd dat roken van cannabis welkom is tijdens kerkdiensten, omdat het een sacrament is: "Als iemand in onze kerk rookt, zegen God hen" (Bailey 2015). De kerk zal echter geen cannabis aan parochianen leveren of verkopen. Verder ondersteunt de kerk alcohol- of heroïnegebruik niet en is er outreach-programma's gepland om beide te bestrijden (Wenck 2015).

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

De aanzet voor de vorming van de First Church of Cannabis vond zijn oorsprong met de goedkeuring van de Indiana's Religious Freedom Restoration Act. De wet van Indiana is gemodelleerd naar de federale wet op het herstel van de religieuze vrijheid uit 1993, die werd aangenomen nadat het Hooggerechtshof oordeelde dat het gebruik van sacramentele peyote door de Native American Church geen grondwettelijke bescherming bood die de staatswetten op het gebied van drugsgebruik zou overtreffen. Meer in het algemeen was de federale wet op het herstel van religieuze vrijheid niet van toepassing op staatswetten. Twintig staten hebben soortgelijke wetgeving inzake godsdienstvrijheid aangenomen. De principes die ten grondslag liggen aan zowel de staats- als de federale statuten zijn dat regeringen de godsdienstoefening van individuen niet substantieel mogen belasten, zelfs niet als de last wordt gecreëerd door een algemene wet, behalve wanneer de wet betrekking heeft op een 'dwingend overheidsbelang' en de 'minst beperkende middelen ”om dat belang te bevorderen.

Aanzienlijke controverse ontstond over de wet zoals het door tegenstanders werd gezien als een voertuig voor ondernemers om te discrimineren tegen seksuele minderheden (bijvoorbeeld door te weigeren om goederen of diensten aan te bieden voor bruiloften van hetzelfde geslacht) door een bewering van religieuze overtuiging te doen, een aanklacht ontkend door aanhangers van de wet (Eckholm 2015; Redactie 2015; Easley 2015; Grant 2015 ).

Het bezit, het gebruik, de productie en de distributie van cannabis zijn illegaal volgens de wet van Indiana, evenals het voorschrijven van medicijnen. Levin zag in het statuut van de godsdienstvrijheid in Indiana, waar hij aanvankelijk tegen was, een mogelijkheid om het sacramenteel gebruik van cannabis wettelijk toe te staan. Als cannabis sacramenteel werd gebruikt en de staat geen dwingend staatsbelang had bij het reguleren van het sacramentele gebruik ervan, dan zou de vorming van een kerk waarin cannabis een sacrament was, legaal kunnen worden. Levin stelt inderdaad dat toen hij zich deze mogelijkheid realiseerde, hij een "goddelijke visie" had en "wedergeboren" werd, wat leidde tot zijn oprichting van de Eerste Kerk van Cannabis (Wenck 2015; Klausner 2015). Juridische en constitutionele experts bleven twijfelen of Levin en zijn kerk zouden zegevieren in de rechtbanken, maar de reactie van de rechtbanken en wetshandhavingsinstanties moest op dat moment nog worden bepaald. Toen de politie op 1 juli bij de eerste kerkdienst verscheen, stelde Levin het roken van marihuana eenvoudig uit, zodat de kwestie in burgerlijke rechtbanken kon worden opgelost in plaats van als gevolg van een strafrechtelijke arrestatie. Er was echter een kleine hoeveelheid controverse, aangezien "sommige buren gele" Caution "-tape rond hun erf hingen om mensen weg te houden. Een groep van een nabijgelegen kerk marcheerde uit protest met borden naar buiten. (Davey 2015). Levin vervolgde door een civiele rechtszaak aan te spannen bij de Marion Circuit Court in Indianapolis waarin hij beweerde dat de kerk geloofde dat marihuana een sacrament was. In de rechtszaak werden zowel gouverneur Mike Pence genoemd als verschillende staats- en lokale wetshandhavers ("Pot-smoking Indianapolis Church Sues" 2015).

In juli 2018 werd eindelijk beslist over de driejarige civiele procedure. Rechter Sheryl Lynch verklaarde in haar beslissing dat "de stad en de staat voldeden aan een cruciaal aspect van de RFRA-wet: aantonen dat de staat een" dwingend belang "had om geen beperkte uitzondering in marihuanawetten te maken." Ze beweerde verder dat "het toestaan ​​van een religieuze vrijstelling van wetten die het gebruik en bezit van marihuana verbieden de drugshandhavingsinspanningen over de gehele staat zou belemmeren en een negatieve invloed zou hebben op de volksgezondheid en veiligheid", omdat "wetshandhavers" van geval tot geval moeten beslissen. tijdens strafrechtelijk onderzoek naar de vraag of iemands religieuze overtuiging [cannabisgebruik] wettelijk rechtvaardigt. " De dag nadat de beslissing was genomen, reageerde Levin op Facebook: “Het is nog lang niet voorbij. We zijn nog maar net begonnen ”(Alesia 2018). De kerk heeft aangekondigd in beroep te gaan.

 REFERENTIES

Alesia, Mark. 2018. "Rechter verwerpt de zaak van Cannabis Church waarin de RFRA werd aangehaald om wiet als sacrament te verdedigen." Ster van Indianapolis, 7 juli. Betreden vanaf https://www.indystar.com/story/news/2018/07/07/first-church-cannabis-loses-lawsuit-marion-circuit-court/764407002/?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=b653f69ea3-EMAIL_CAMPAIGN_2018_07_ op 9 juli 2018.

Bailey, Sarah Pulliam. 2015. "De First Church of Cannabis werd goedgekeurd nadat de wet op godsdienstvrijheid van Indiana was aangenomen." The Washington Post, Maart 30. Betreden via http://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/03/30/the-first-church-of-cannabis-was-approved-after-indianas-religious-freedom-law-was-passed/ op 8 juni 2015.

Bryant, Joe. 2012. “Maak kennis met Bill Levin uit Indiana: geregistreerde cannabislobbyist met 'Re-Legalize Indiana'. " The Weed Blog, Mei 15. Toegankelijk via http://www.theweedblog.com/meet-bill-levin-of-indiana-registered-cannabis-lobbyist-with-re-legalize-indiana/ op 14 juni 2015.

Chasmar, Jessica. 2015. "Marihuana-kerk krijgt belastingvrije status in Indiana: 'Iemand bij de IRS houdt van ons'." The Washington Times, Juni 1. Betreden via http://www.washingtontimes.com/news/2015/jun/1/marijuana-church-wins-tax-exempt-status-in-indiana/ op 8 juni 2015.

Davey, Monica. "Een kerk van cannabis test de grenzen van de religieuze wetgeving in Indiana." New York Times, Juli 1. Betreden viahttp://www.nytimes.com/2015/07/02/us/a-church-of-cannabis-tests-limits-of-religious-law-in-indiana.html?ref=todayspaper&_r=0 op 2 juli 2015.

Easley, Jonathan. 2015. "GOP hoop terug Indiana Religious Freedom Law." The Hill, Maart 30. Betreden via http://thehill.com/blogs/ballot-box/presidential-races/237435-gop-contenders-back-indiana-religious-freedom-law op 15 juni 2015.

Eckholm, Erik. 2015. "Godsdienstbeschermingswetten, ooit Shields genoemd, worden nu gezien als Cudgels." New York Times, Maart 30. Betreden via
http://www.nytimes.com/2015/03/31/us/politics/eroding-freedom-in-the-name-of-religious-freedom.html?emc=edit_th_20150331&nl=todaysheadlines&nlid=32729527&_r=0 op 15 juni 2015.

Redactieraad. 2015. "In Indiana, Religion gebruiken als dekmantel voor onverdraagzaamheid." New York Times, Maart 31. Betreden via http://www.nytimes.com/2015/03/31/opinion/in-indiana-using-religion-as-a-cover-for-bigotry.html?emc=edit_th_20150331&nl=todaysheadlines&nlid=32729527 op 15 juni 2015.

Grant, Tobin. 2015. "Waarom niemand de nieuwe godsdienstvrijheidswet van Indiana begrijpt." Betreden vanaf http://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/03/30/why-no-one-understands-indianas-new-religious-freedom-law/ op 15 juni 2015.

Hindmon, Jade en Derrik Thomas. 2015. "Eerste kerk van cannabis die de deuren opent op 1 juli." The Indy Channel, 10 juni. Betreden vanaf http://www.theindychannel.com/news/local-news/first-church-of-cannabis-to-open-doors-july-1 op 15 juni 2015.

Hoppe, David. 2009. "Bill Levin: Chief of Mischief. ” NUVO Indy ' s Alternatieve stem, April 8. Betreden via http://www.nuvo.net/indianapolis/bill-levin-chief-of-mischief/Content?oid=1271995 op 8 juni 2015

Hoppe, David. 2007. "Bill Levin's Broad Ripple: Community Development As Performance Art." NUVO Indy's alternatieve stem, September 12. Betreden via http://www.nuvo.net/indianapolis/bill-levins-broad-ripple/Content?oid=1231358 op 8 juni 2015.

Internal Revenue Service. 2015. "Brief aan de kerk van Cannabis, Inc.", mag 21. Cincinnati, Ohio: Internal Revenue Service, Department of Treasury.

Klausner, Alexandra. 2015. "Kerk gewijd aan het aanbidden van marihuana 'als gezondheidssupplement' formulieren in Indiana (maar het is nog steeds verboden in de staat)." Daily Mail, Juni 7. Betreden via http://www.dailymail.co.uk/news/article-3114398/Holy-smokes-legal-church-cannabis-sprouts-Indiana-medicinal-medical-marijuana-use-prohibited-state.html op 8 juni 2015.

Nelson, Steven. 2015. "Indiana Church plant Pot-Smoking Worship Service in Test of Religious Freedom." USNews, mei 12. Betreden via http://www.usnews.com/news/articles/2015/05/12/indiana-church-plans-pot-smoking-worship-service-in-test-of-religious-freedom op 10 juni 2015.

Nelson, Steven. 2015. "Indiana's Church of Cannabis Growing Like a Weed." Amerikaans nieuws, April 2. Betreden via http://www.usnews.com/news/articles/2015/04/02/indianas-church-of-cannabis-growing-like-a-weed op 10 juni 2015.

Nuvo Editors. 2011. "At Large Candidate: Bill Levin, Libertarian." NUVO Indy's Alternatieve stem, Oktober 5. Betreden via http://www.nuvo.net/indianapolis/at-large-candidate-bill-levin-libertarian/Content?oid=2358805 op 8 juni 2015.

"Wiet roken Indianapolis Church klaagt over marihuanawetten." Associated Press, 8 juli. Betreden vanaf
http://bigstory.ap.org/article/17f212c837224847a2094fb7931085e1/pot-smoking-indianapolis-church-sues-over-marijuana-laws op 10 juli 2015.

Tomlin, Gregory. 2015. "Indiana's First Church of Cannabis opent op 1 juli." Christian Examiner, Mei 13. Betreden via http://www.christianexaminer.com/article/indianas.first.church.of.cannabis.service.set.for.july.1/48933.htm op 14 juli 2015.

Tuohy, John. 2015. "IRS Dubs First Church of Cannabis a Non-profit. ” USA Today, Juni 3. Betreden via http://www.usatoday.com/story/news/politics/2015/06/02/first-church-of-cannabis/28364521/ op 8 juni 2015

Walsh, Michael. 2015. "Tune In, toke Up, Smile Big: introduceer de eerste cannabiskerk." Yahoo News, Juni 6. Betreden via http://news.yahoo.com/tune-in–toke-up–smile-big–introducing-the-first-church-of-cannabis-155421770.html op 8 juni 2015.

Wenck, Ed. 2015. "Holy Smoke: Bill Levin 's First Church of Cannabis." NUVO Indy's Alternatieve stem, April 22. Betreden via http://www.nuvo.net/indianapolis/holy-smoke-bill-levins-first-church-of-cannabis/Content?oid=3116589 op 8 juni 2015.

Wood, Robert W. 2015. “IRS keurt First Church of Cannabis goed. Wat is de toekomst voor marihuana? " Forbes, Juni 1. Betreden via http://www.forbes.com/sites/robertwood/2015/06/01/irs-approves-first-church-of-cannabis-whats-next-for-marijuana/ op 8 juni 2015.

Geplaatst:
15 juni 2015

 

Deel