Susan Setta

Christian Science

CHRISTIAN SCIENCE TIMELINE

1821: de oprichter van Christian Science, Mary Morse Baker, werd geboren in Bow, New Hampshire.

1843: Mary Morse Baker trouwde met George Washington Glover, die zes maanden later stierf.

1853: Mary Baker trouwde met tandarts Daniel Patterson.

1856: Mary Baker Glover Patterson leed de daaropvolgende jaren aan een slopende ziekte en probeerde een verscheidenheid aan populaire alternatieve remedies.

1862: Mary Baker Glover Patterson bezocht genezer Phineas Parkhurst Quimby en werd tijdelijk genezen.

1866: Mary Patterson viel op het ijs en raakte ernstig gewond; drie dagen later was ze genezen.

1870: Mary Patterson handhaafde een genezingspraktijk en begon lessen te geven over spirituele genezing.

1873: Mary Patterson scheidt van haar man op grond van desertie.

1875: Mary Patterson publiceerde de eerste editie van Wetenschap en gezondheid met sleutel tot de Schrift , dat de steunpilaar werd van de theologie en praktijk van de christelijke wetenschap.

1877: Mary Patterson trouwde met Asa Gilbert Eddy.

1879: Mary Baker Eddy en haar studenten vormden een kerk, Church of Christ (Scientist); Eddy was zijn priester gewijd.

1881: Eddy richtte het Massachusetts Metaphysical College op om spirituele genezing te onderwijzen.

1881–1891: Eddy begint een periode van intensieve publicaties, waaronder boeken en tijdschriften.

1889: Eddy sloot het Metaphysical College, ontbond de kerk en verhuisde van Boston naar Concord, New Hampshire.

1892: Church of Christ (Scientist) werd opnieuw ingesteld als The First Church of Christ, Scientist.

1893: De bouw van de Moederkerk in Boston begon.

1894: Eddy schafte de posities van predikanten van bijkerken af ​​en wijdde zich Wetenschap en gezondheid met sleutel tot de Schrift als voorganger van eerst de Moederkerk en later van alle gemeentekerken.

1895: Eddy produceerde de Handleiding van de Moederkerk , dat nog steeds de enige autoriteit is voor de organisatie, publicaties en praktijken van Christian Science.

1906: De uitbreiding van de moederkerk, met een capaciteit van 3,000, is voltooid.

1908: Op de leeftijd van zevenentachtig, vestigde Eddy zich De Christian Science Monitor .

1910: Mary Baker Eddy stierf.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

De oprichter van Christian Science, Mary Baker Eddy (1821-1910), werd geboren als zoon van Mark en Abigail Baker in Bow, New Hampshire. De bakkers waren actieve congregationalisten. Hoewel Maria's vader, Mark, vasthield aan het calvinistische idee van predestinatie, geeft ze aan dat ze het zelfs op haar twaalfde oneens was en theologische geschillen met hem had verhit. Volgens Eddy sloot ze zich aan bij de Congregational Church haar familie was aanwezig toen ze volwassen werd, maar pas nadat ze de voorganger had geïnformeerd dat ze zich niet had aangesloten bij de doctrines van de val of predestinatie (Eddy 1892).

Ziekte geplaagd Mary Baker, eerst in de kindertijd en later tijdens haar volwassen jaren. In haar autobiografische geschrift merkt Eddy op dat haar vader leerde dat haar ziekten en zwakheden ontstonden doordat haar hersenen "te groot voor haar lichaam" waren (Eddy 1892). Deze voortdurende ziektes weerhielden haar naar school, en daarom gaf haar broer Albert haar thuis les.

In december 1843 trouwde Baker met aannemer, George Washington Glover. Twee weken later verhuisden de Glover's naar zijn werkterreinen, eerst in Charleston, South Carolina en kort daarna in Wilmington, North Carolina. George Glover stierf in juni 1844 aan gele koorts. Mary Glover keerde alleen en met haar eerste en enige kind terug naar het huis van haar ouders in New Hampshire.

In 1849 stierf Mary's moeder, Abigail. Binnen een jaar hertrouwde Mary's vader. Een gespannen relatie met haar nieuwe stiefmoeder bracht Mary ertoe bij haar zus in te trekken, maar Mary's zoon, George Washington Glover genaamd als zijn vader, werd naar een ander gezin gestuurd. Mary Glover trouwde in 1853 opnieuw met tandarts en homeopaat Daniel Patterson en de pasgetrouwden verhuisden naar Mary's zoon. In 1856 verhuisde de familie die George opvoedde naar Minnesota; Mary Glover Patterson zou haar zoon gedurende meer dan twintig jaar niet meer zien.

Voor de komende zes jaar, Mary Patterson leed een verscheidenheid aan ziekten. Net als veel andere negentiende-eeuwse vrouwen uit de negentiende eeuw, uit de negentiende en negentiende eeuw, leed ze aan kwalen die soms slopend waren (Ehrenreich 1978). Op zoek naar genezing, probeerde ze veel van de alternatieve geneeswijzen die destijds populair waren, waaronder hydropathie (waterkuur) en het voedingssysteem van Sylvester Graham. In 1862 hoorde ze van genezer Phineas Parkhurst Quimby en reisde naar zijn praktijk in Maine. Quimby had mesmerisme bestudeerd en zijn eigen systeem voor genezing ontwikkeld, ook wel Mind Cure genoemd. De genezing berustte op het idee dat, aangezien ziekte in de geest opkwam, het bevrijden van de geest van zieke gedachten zou leiden tot genezing.

Mary Patterson vond verlichting door de methoden van Quimby terwijl ze tijd doorbracht met het bespreken van metafysische genezing. Hoewel een verscheidenheid aan bronnen Quimby, niet Eddy, noemen als de bron van het genezingssysteem dat Christian Science werd, zet Gillian Gill's grondig onderzochte biografie van Eddy dat idee op een degelijke manier neer (Gill 1998).

In 1863 verliet Mary Patterson Maine en voegde zich weer bij haar man in Lynn, Massachusetts, waar haar ziekten terugkwamen. Net als andere Quimby-patiënten moest ze in de buurt van Quimby zijn om de genezing te ondersteunen. Het leven in Lynn was moeilijk voor Mary Patterson. Haar zoon, George, was gewond geraakt vechtend voor de Unie, echtgenoot Daniel worstelde om zich op een nieuwe locatie te vestigen, ze was vaak op de rand van dakloosheid, haar huwelijk was haperen en ze was ziek.

In 1866, niet lang nadat Quimby stierf, leed Mary Patterson een val op het ijs in Swampscott, Massachusetts. Haar latere geschriften geven aan dat haar verwondingen levensbedreigend waren, maar dat ze volledig genezen was door haar Bijbel te lezen. Ze zou dit moment zien als de sleutel tot haar ontdekking van de principes van christelijke genezing. Ze begon anderen te genezen, te schrijven, haar ideeën te onderwijzen en te formuleren wat de basis zou worden voor Christian Science.

In 1875 publiceerde ze de eerste editie van Wetenschap en gezondheid met sleutel tot de Schrift, wat, samen met de King James Versie van de Bijbel , vormt de kern van de theologie en praktijk van de christelijke wetenschap. In de loop van de jaren produceerde Eddy meer dan vierhonderd edities van wat zij het Christian Science-leerboek noemde.

In 1879 trouwde ze met Asa Gilbert Eddy, een voormalig student die ze had genezen en die een christelijke wetenschapsbeoefenaar was geworden onder haar voogdij. In datzelfde jaar vormden Mary Baker Eddy en een kleine groep studenten de Church of Christ (Scientist). Kort daarna werd Mary Baker Eddy tot eerste predikant gewijd. In 1881 richtte ze het Massachusetts Metaphysical College op met een curriculum dat cursussen bevatte zoals 'Het principe en de praktijk van de christelijke wetenschap of geestesgenezing' en 'Mental and Physical Obstetrics'. Mary Baker Eddy was een meester in marketing en had een waardevol product aanbieden. Amerikanen hadden weinig vertrouwen in allopathische medicijnen en wendden zich tot alternatieve vormen van genezing. In 1883 publiceerde ze het maandblad Journal of Christian Science met onder meer artikelen over Christian Science Theology en getuigenissen van genezing, waardoor haar ideeën ook buiten Boston beschikbaar kwamen. Het succes van Mary Baker Eddy's genezingspraktijk en haar Metaphysical College loste de financiële problemen op die haar volgden sinds haar eerste huwelijk.

Vanaf het moment dat ze haar helende systeem begon te leren tot het einde van haar leven, waren er pogingen om de controle over Christian Science van haar af te wenden. Als reactie hierop orkestreerde ze zorgvuldig het proces van institutionalisering. In 1889 sloot ze abrupt het Metaphysical College, ontbond haar kerk en verhuisde van Boston naar Concord, Massachusetts. In 1892 reorganiseerde ze de kerk als de eerste kerk van Christuswetenschapper. Een jaar later beval Eddy de bouw van een kerkgebouw in Boston om de Moederkerk te heten, met een aantal zitplaatsen van 1,000.

In 1894 werd Eddy gewijd Wetenschap en gezondheid, als predikant van de Moederkerk in Boston. Een jaar later verving ze alle mannen en vrouwelijke voorgangers van de gemeentekerken met deze tekst en de Bijbel. Ze bleef de kerkorganisatie ontwikkelen en produceerde de eerste editie van de Handleiding van de Moederkerk in 1895. Een uitgebreide tekst, het bevat regels die alle functies van de organisatie bepalen, van de volgorde van aanbidding in diensten tot de verkiezing van de raad van bestuur. Het materiaal in de 1908-handleiding (de laatste versie) kan niet worden gewijzigd zonder toestemming van Mary Baker Eddy.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Christian Science staat bekend als een helende traditie, en inderdaad is dat, maar het is heel verschillend in zijn begrip van de aard van God, de aard van de mens (dit is de term Wetenschap en gezondheid en hedendaagse christelijke wetenschappers gebruiken om te bespreken wat anderen menselijke individuen zouden kunnen noemen), zonde, ziekte en verzoening. De christelijke wetenschap onderscheidt zich van de meeste andere vormen van christendom door erop te staan ​​dat het lichaam, de zonde en de ziekte niet bestaan.

Onderzoek naar Mary Baker Eddy's interpretatie van de eerste hoofdstukken van het boek Genesis zoals ze ze presenteert Wetenschap en gezondheid biedt een basis voor het begrijpen van de fundamentele leer van de christelijke wetenschap. Voor Eddy vertegenwoordigt het eerste hoofdstuk van Genesis de Waarheid en het tweede en derde hoofdstuk zijn voorbeelden van fouten.

Genesis 1: 26 begint met de verklaring: "En God zei: Laten wij de mens naar ons beeld maken, naar onze gelijkenis. . . "( King James Version). En het gaat verder in 1: 27: "Dus schiep God de mens naar zijn eigen beeld, naar het beeld van God schiep hij hem; man en vrouw schiep hij hen. "Eddy legt uit dat deze verzen, ten eerste, betekenen dat mensen door Goddelijke Geest worden geschapen in het exacte beeld van God, ten tweede dat God Vader-Moeder is, en ten derde, dat de hele schepping inclusief" man " "Is als God, spiritueel, niet materieel.

Voor christelijke wetenschappers zijn mensen de weerspiegeling van de Vader-Moeder God. In Wetenschap en gezondheid, Eddy gebruikt de metafoor van een spiegel om uit te leggen wat zij bedoelt.

Je gespiegelde weerspiegeling is je eigen beeld of gelijkenis. Als je een gewicht optilt, doet je reflectie dit ook. Als je spreekt, bewegen de lippen van deze afbeelding in overeenstemming met de jouwe. Vergelijk nu de mens voor de spiegel met zijn goddelijk beginsel, God. Noem de spiegel goddelijke wetenschap en noem de mens de weerspiegeling ervan. Merk vervolgens op hoe waar, volgens Christian Science, de weerspiegeling is van het origineel. Terwijl de weerspiegeling van jezelf in de spiegel verschijnt, ben jij, als geestelijk, de weerspiegeling van God. De substantie, Leven, intelligentie, Waarheid en Liefde, die Godheid vormen, worden weerspiegeld door Zijn schepping; en wanneer we het valse getuigenis van de stoffelijke zintuigen ondergeschikt maken aan de feiten van de wetenschap, zullen we overal deze ware gelijkenis en weerspiegeling zien.

Sinds de alminnende Vader - Moeder God schiep “de mens” als Gods beeld en weerspiegeling, “de mens” is niet materieel, en is dat dus ook niet onderhevig aan ziekte, zonde of dood, aangezien deze geen deel uitmaken van Gods schepping en daarom niet echt zijn. Te beseffen dat de schepping geestelijk is, niet materieel, betekent bestaan ​​in de weerspiegeling van God en gezond zijn. Natuurlijk kunnen mensen zich ziek voelen, maar dit is een materiële fout.

Het tweede hoofdstuk van Genesis beschrijft de schepping van Adam uit het stof en Eva uit Adams rib. In Wetenschap en gezondheid Eddy beweert dat dit verslag een voorbeeld van een dwaling is, omdat het “de Geest afbeeldt als zogenaamd samen te werken met materie bij het construeren van het universum, gebaseerd is op een hypothese van een dwaling, want de Schrift die er net aan voorafging, verklaart dat Gods werk voltooid moet zijn. Brengen leven, waarheid en liefde dood, dwaling en haat voort? Veroordeelt de schepper zijn eigen schepping? Verandert het onfeilbare beginsel van goddelijke wet of bekeert u zich? Het kan niet zo zijn ”(Eddy 1906).

God heeft in haar ogen Adam niet uit materie geschapen, maar een chirurgische ingreep uitgevoerd om Eva te maken, of zonde, ziekte en dood te scheppen. Eddy ziet het verhaal van Adam en Eva als een allegorie die verklaart hoe het begrip materiaal de wereld is binnengekomen. Voor Eddy, de 'diepe slaap' die Adam ervaart terwijl zijn rib verwijderd is, vertegenwoordigt de ingang van het foute idee dat de schepping materieel is in de wereld. Het is een mentale gedachte, een 'Adam-geloof' en een 'Adam-droom' die de mensheid heeft beheerst.

Think Christian Science, Jezus kwam om de wereld te wekken uit de dwaling van het Adam-geloof door de ware aard van God, schepping en "man" te onthullen. In zijn leven genas Jezus de zieken en wekte de doden op door materiële fouten te overwinnen. Zijn opstanding toont de eeuwigheid van "de mens", de triomf van geest boven materie en een ontwaken van materiële dwaling tot spirituele waarheid. Jezus, voor Eddy, is de weg van de waarheid dat "de mens nooit wordt geboren of sterft" maar "samengaat met de Schepper" (Gottshalk 2006).

Door ijverig te bidden en te lezen Wetenschap en gezondheid en de Bijbel, Individuen kunnen hun ware aard leren kennen en uiteindelijk hun perfecte wezen realiseren. Christelijke wetenschappers geloven niet dat ziekte echt is omdat de liefhebbende Vader - Moeder God zou het niet creëren. Wanneer iemand aan ziekte lijdt, komt dat omdat hij of zij deelneemt aan de dwaling van de materiële zintuigen. Het zoeken naar een medische behandeling voor een ziekte, hoewel niet verboden door de kerk, wordt afgeraden omdat deelname aan het geloof in de materialiteit van ziekte door medische, in plaats van spirituele, behandeling het onjuiste geloof zou accentueren en feitelijk weg zou leiden van ware genezing.

Christian Science biedt een eigen versie van professionele genezers. Deze personen worden "Christian Science Practitioners" genoemd getraind door middel van een cursus van twaalf sessies, The Primary Class, die is ontworpen door Mary Baker Eddy en wordt aangeboden door door de kerk erkende leraren. Volgens een van de websites van de kerk, Healing Unlimited, worden geautoriseerde beoefenaars door de kerk als professionals beschouwd en kosten in rekening gebracht voor hun diensten, die zich richten op het onder gebed oplossen van problemen die 'het hele spectrum van menselijke angsten, verdriet, wensen, zonden en kwalen. Beoefenaars worden opgeroepen om Christian Science niet alleen te behandelen in geval van lichamelijke ziekte en emotionele stoornissen, maar ook in familie- en financiële moeilijkheden, zakelijke problemen, kwesties met betrekking tot werk, scholing, professionele vooruitgang, theologische verwarring, enzovoort. ”(Healing Unlimited 2012 ). Beoefenaars werken met individuen die Christian Science-genezing zoeken door met en voor hen te bidden en hen naar de juiste passages in Wetenschap en gezondheid en de Bijbel.

De zes principes die verschijnen in Wetenschap en gezondheid als Het handboek van de moeder kerk uiten Christian Science overtuigingen. Het formaat doet denken aan de Apostolische Geloofsbelijdenis, maar de inhoud is duidelijk Christian Scientist.

1. Als aanhangers van de Waarheid nemen we het geïnspireerde Woord van de Bijbel als onze voldoende gids voor het eeuwige leven.

2. We erkennen en aanbidden één allerhoogste en oneindige God. We erkennen zijn Zoon, één Christus; de Heilige Geest of goddelijke Trooster; en de mens naar Gods beeld en gelijkenis.

3. We erkennen Gods vergeving van zonde in de vernietiging van zonde en het geestelijke begrip dat het kwaad als onwerkelijk uitdrijft. Maar het geloof in zonde wordt gestraft zolang het geloof voortduurt.

4. We erkennen dat Jezus 'verzoening het bewijs is van goddelijke, doeltreffende liefde, die de eenheid van de mens met God ontvouwt door Christus Jezus, de wegregen; en we erkennen dat de mens wordt gered door Christus, door Waarheid, Leven en Liefde, zoals aangetoond door de Galilese profeet bij het genezen van de zieken en het overwinnen van zonde en dood.

5. We erkennen dat de kruisiging van Jezus en zijn opstanding dienden om het geloof te verheffen om het eeuwige leven te begrijpen, zelfs het allegeest van ziel, geest en het niets van materie.

6. En we beloven plechtig om te waken en te bidden dat die Geest in ons is die ook in Christus Jezus was; om anderen te doen zoals wij willen dat zij ons doen; en om genadig, rechtvaardig en zuiver te zijn.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Christian Science-diensten, wereldwijd, volgen het formaat dat is opgesteld door Mary Baker Eddy in Het handboek van de Moederkerk. Er zijn twee wekelijkse diensten, de Sunday Morning Worship en de Wednesday Evening Healing Testimony Meeting. Er is een Thanksgiving-service op een datum die overeenkomt met de vakantie in de Verenigde Staten. Daarnaast houden filiaalgemeenschappen twee keer per jaar een communiedienst. De volgorde van aanbidding voor diensten wordt voorgeschreven door de Manual. Zondagdiensten openen en sluiten met orgel muziek; andere muziek omvat een uitvoering door een betaalde solist en hymnes van de Christian Science Hymnal. Er zijn geen geestelijken in Christian Science; in plaats daarvan wordt de dienst geleid door een eerste en tweede lezer die worden gekozen voor een termijn van drie jaar. De eerste lezer, altijd een vrouw, opent de dienst met een korte verklaring en leest uit Wetenschap en gezondheid. De tweede lezer, een man, leest uit de King James Version of the Bible. De passages worden voorgeschreven door een anonieme commissie in Boston. De bijbelles, gebruikt in alle kerken, wordt gelezen door de Eerste en Tweede lezer. Door het Christian Science Per kwartaal, congreganten hebben toegang tot de wekelijkse Bijbel en Wetenschap en gezondheid passages samen met de bijbelles vooraf en kunnen deze bestuderen voordat je naar de zondagdienst gaat.

De woensdagavond Testimony Meeting omvat gebed, hymnes en lezingen van de Bijbel als Wetenschap en gezondheid. De getuigenissen van de aanwezigen staan ​​centraal in deze bijeenkomst en omvatten een verscheidenheid aan onderwerpen. Mensen vertellen over genezingen, oplossingen voor moeilijke problemen en / of iets verloren vinden. Degenen die tijdens deze vergaderingen getuigen, zijn niet vooraf gescreend; het forum is een open forum.

Hoewel Christian Science spreekt over de doop van de gelovige en twee communiediensten per jaar houdt in de bijkerken, gebruiken ze noch water bij de doop, noch brood en wijn bij de communie, aangezien ze deze rituelen als puur geestelijk beschouwen. Shirley Paulson (2013) schrijft: “In plaats van een eenmalige ceremonie met water, is de doop een bewuste onderdompeling in de Geest. De doop in Christian Science is een frequente, heilige, oprechte zuivering alleen met Christus. Rituele doop met water wordt niet beoefend en ook niet vereist. " De avondmaaldienst lijkt op de zondagse eredienst, maar bevat een uitnodiging van de eerste lezer voor de gemeente om in stille gemeenschap te knielen.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Mary Baker Eddy ontwikkelde de organisatiestructuur van Christian Science en presenteerde deze in de Handleiding van de Moederkerkwaarin staat dat "De kerkelijke functionarissen zullen bestaan ​​uit de emeritus predikant, een raad van bestuur, een president, een griffier, een penningmeester en twee lezers" (Eddy 1910). Mary Baker Eddy is de emeritus van de predikant; ze heeft de rol van voorganger volledig afgeschaft in 1894, dus er zijn geen geestelijken van Christian Science. Baker Eddy nam verschillende commissies op in haar institutionalisering van de kerk. Deze omvatten de Board of Education en de Board of Lectureship. De commissie Publicatie kreeg de opdracht van Eddy om zich rechtstreeks te richten op misinformatie over christelijke wetenschap. Takkenkerken worden beheerd door hun lokale leden die zich aan de Manual. Geen wijzigingen in de handleiding (of de statuten) kunnen voorkomen zonder schriftelijke toestemming van Mary Baker Eddy.

Er wordt begin juni een jaarlijkse bijeenkomst gehouden in de kerk van Boston (en online uitgezonden). Leden hoeven niet aanwezig te zijn, maar komen af ​​en toe in aantallen groot genoeg om te eisen dat de vergaderingen worden gehouden in de 3,000-kerkuitbreiding. In 1899 heeft Christian Christian Science Reading opgerichtRuimtes waar het materiaal dat werd goedgekeurd door de raad van bestuur beschikbaar zou zijn voor het publiek om gratis te lezen. De leeszalen worden bemand door Christian Scientist-vrijwilligers en verspreiden ook exemplaren van Christian Science-materialen.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Veel nieuwe religieuze stromingen en hun oprichters hebben tegenstand ondervonden terwijl zij hun theologie aan de wereld aanbieden. Mary Baker Eddy en haar traditie, Christian Science, zijn hier geen uitzondering op geweest.

Een vrouw met een nieuwe theologie die zowel de dominante protestantse religie van de negentiende eeuw als de allopathische geneeskunde uitdaagde, ontmoette de woede van zowel de religieuze als de medische instellingen van de dag. Zonder het ontmoeten of onderzoeken van Eddy, de Tijdschrift van de American Medical Association gediagnosticeerd haar als lijdend aan "neurale instabiliteit, obsessies, fobieën, imperatieve ideeën, catalepsieën en goedgeplande megalomanie" ("Redactioneel" 1907). In 1898 probeerde de wetgevende macht van de staat Massachusetts de geestelijke genezing te verbannen. William James, die als psycholoog van religie is beschouwd, heeft vrijwillig getuigd in oppositie tegen de wet.

Tijdens Eddy's leven was de berichtgeving in de kranten over haar en haar kerk soms behoorlijk negatief. Joseph Pulitzer's New York World featured slecht onderzochte artikelen over Eddy. Een vernietigende reeks van 14 afleveringen door Willa Cather en Georgine Milmine verscheen in McClure's Magazine tussen 1906 en 1908. Als antwoord op wat volgens haar onredelijke persberichten waren, stichtte Eddy de Christian Science Monitor in 1908 om het nieuws eerlijk en grondig af te drukken. Ironisch genoeg, de monitor heeft meerdere Pulitzer-prijzen gewonnen.

Tijdens haar leven waren er ook interne problemen. Van tijd tot tijd probeerden Eddy's studenten zich haar gezag toe te eigenen. Ze spande rechtszaken aan tegen mensen waarvan ze dacht dat ze haar onrecht hadden aangedaan, en zij was de beklaagde in rechtszaken tegen haar. De kerkverordeningen die ze opstelde waren bedoeld om deze bedreigingen aan te pakken en zijn in grote lijnen geslaagd. Deze voorschriften vormen momenteel echter een uitdaging, aangezien wijzigingen in de kerkstructuur worden verboden door de Manual zonder de schriftelijke toestemming van Eddy.

Aan het einde van de twintigste eeuw waren er verschillende, spraakmakende gevallen van ouders wier kinderen stierven terwijl ze werden behandeld met op religie gebaseerde genezing; een paar betrokken Christian Scientists. Als reactie op deze sterfgevallen begonnen de wetgevende macht van de staat de netelige kwestie van de bescherming van zowel godsdienstvrijheid als de gezondheid van kinderen af ​​te wegen; verschillende staten vernietigden de bescherming die hun wetten hadden geboden aan ouders die zich tot religieuze geneeswijzen wendden. Momenteel beschermen 2014 staten wettelijk ouders tegen vervolging wanneer hun kinderen sterven door oorzaken die worden toegeschreven aan spirituele of religieuze genezing. Daarvan staan ​​er zestien een rechter toe medische behandeling verplicht te stellen in levensbedreigende situaties. (Child Welfare Information Gateway 2009) Staatswetten worden regelmatig gewijzigd en kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd (Abbott XNUMX).

In de jaren negentig deed zich een moeilijk probleem voor binnen de groep; het begon met de aankoop van een televisiestation door de Raad van Bestuur om de ideeën van Christian Science breder te communiceren. Deze dure en onsuccesvolle onderneming in nieuwe media zette de financiën van de kerk ernstig onder druk. In 1990 de mogelijkheid om een ​​substantiële instroom van geld uit de nalatenschap van de nabestaanden te ontvangenvan Bliss Knapp kwam naar voren. Knapp was een toegewijde volgeling van Eddy en had een boek geschreven in 1947, Het lot van de Moederkerk , waarin Eddy werd uitgeroepen tot de wederkomst van Christus (Knapp 1991). In het licht van het grote geldbedrag dat dit zou opleveren voor de recentelijk verminderde kerkelijke schatkist, stemde de Raad van Bestuur ermee in het boek te publiceren. Veel Christian Scientists gingen in tegen deze beslissing en verschillende protesterende groepen kwamen samen. Dit was niet de eerste keer dat de kwestie van wie Eddy precies was zich voordeed, en Eddy zelf had verboden wat ze 'vergoddelijking van persoonlijkheid' noemde toen ze voelde dat sommige volgelingen haar te nauw op één lijn brachten met Jezus (Eddy 1894). De demonstranten zagen Eddy's verbod op "vergoddelijking" als een duidelijke beletsel voor publicatie van de Knapp-tekst. Het bestuur excommuniceerde verschillende luidruchtige demonstranten, een beweging die zeldzaam maar niet ongekend was. Verschillende belangrijke medewerkers namen ontslag en de Raad bevond zich in een zeer controversiële jaarvergadering in 1993. Uiteindelijk liet de Raad de beslissing om het Knapp-boek al dan niet te vervoeren en / of verkopen over aan de plaatselijke Christian Science Reading Rooms, en werd gepubliceerd een breed scala aan andere biografieën van Eddy. Tegen de tijd dat de Mary Baker Eddy Library en archieven in 2002 werden geopend, waren de protesten aan het afnemen.

In de eenentwintigste eeuw is de primaire uitdaging voor Christian Science het krimpen van het lidmaatschap. Hoewel Christian Science geen lidmaatschapscijfers publiceert, wijzen de verkoop, verplaatsing en fusie van honderden Christian Science-kerken in de Verenigde Staten en daarbuiten en het dalende aantal Christian Science-artsen wereldwijd op een aanzienlijke daling van het aantal leden. Reproductiepercentages die lager zijn dan wat nodig is om leden die sterven te vervangen (Stark 1998), in combinatie met het verbod op bekering, maken het Christian Science moeilijk om zijn lidmaatschap te behouden. Concurrentie van New Age healingtechnieken en fascinatie met Indiase praktijken, met name yoga, dragen ook bij aan de substantiële afname van het lidmaatschap.

REFERENTIES

Abbott, Kevin. 2009. Law and Medicine: Pediatric Faith Healing. " Americn Medical Association Journal of Ethics 11: 778-82.

Cather, Willa en Milmine, Georgine. 1906-1908. "Mary Baker G. Eddy." McClure's Magazine, December 1906 - Juni 1908 .

Child Welfare Information Gateway. 2014. "Definities van kindermishandeling en verwaarlozing" Betreden vanuit https://www.childwelfare.gov/pubpdfs/define.pdf op 23 juni 2015.

Eddy, Mary Baker G. 1910. Handleiding van De Moederkerk, Achtentachtigste editie. Boston, MA: Allison V. Stewart.

Eddy, Mary Baker G. 1894. "Deification of Personality." Diversen Geschriften 1883-1896. Boston: Christian Science Board of Directors.

Eddy, Mary Baker G. 1892. Retrospectie en introspectie. Boston: Christian Science Board of Directors.

"Redactioneel." 1907. "Mevr. Mary Baker Eddy's geval van hysterie. " Tijdschrift van de American Medical Association 7: 614-15.

Ehrenreich, Barbara en Engels, Deidre. 1978. For Her Own Good: twee eeuwen van het advies van de experts Vrouw. New York: Anchor Press.

Gill, Gillian. 1998. Mary Baker Eddy. Cambridge, MA: Perseus Books.

Gottschalk, Stephen. 2006. Rolling Away the Stone: Mary Baker Eddy's Challenge to Materialism. Bloomington: Indiana University Press.

Knapp, Bliss. 1991. Het lot van de Moederkerk. Boston: The Christian Science Publishing Society.

Genezing onbeperkt. na "Wat is een Christian Science Practitioner?" Betreden vanuit http://christianscience.org/index.php/whats-new/368-what-is-a-christian-science-practitioner op 23 juni 2015.

Paulson, Shirley. 2013. "A Self-Understanding of Christian Science." Boston: np

Stark, Rodney. 1998. "De opkomst en ondergang van Christian Science." Journal of Contemporary Religion 13: 189-214.

AANVULLENDE HULPBRONNEN

Peel, Robert. 1977 Mary Baker Eddy: The Years of Authority . New York: Holt, Rinehart en Winston.

Peel, Robert. 1971. Mary Baker Eddy: The Years of Trial. New York: Holt, Rinehart en Winston.

Peel, Robert. 1966. Mary Baker Eddy: The Years of Discovery. New York: Holt, Rinehart en Winston.

Peters, Shawn Francis. 2008. Wanneer Gebed mislukt: Geloofgenezing, Kinderen en de Wet. Oxford: Oxford University Press.

Geplaatst:
26 juni 2015

CHRISTIAN SCIENCE VIDEOVERBINDINGEN

 

Deel