John Saliba Amanda Telefsen

Chen Tao

CHEN TAO TIJDLIJN

1955 Hon-ming Chen werd geboren in Pei-pu, Hsin-chu County, Taiwan.

1993 Chen Tao werd opgericht in Taiwan (onder de naam The Soul Light Resurgence Association).

1995 Chen en ongeveer 25 van zijn volgelingen emigreerden van Taiwan naar San Dimas, Californië.

1996 Chen heeft geschreven en privé gepubliceerd Het praktische bewijs en de studie van de wereld van God en Boeddha.

1997 (maart) Het hoofdkantoor van Chen Tao verhuisde van San Dimas, CA naar Garland, Texas.

1997 Chen heeft geschreven en privé gepubliceerd God daalt in wolken (vliegende schotels) op aarde om mensen te redden.

1998 (maart 25) Chen voorspelde dat God te zien zou zijn op Channel 18 in Noord-Amerika.

1998 (maart 31) Chen voorspelde dat God zal afdalen in menselijke vorm op het hoofdkwartier van Garland, Texas.

1998 (april) Chen en een paar volgers reizen naar Lockport, NY voordat ze zich vestigen in Olcott, New York.

1999 Chen heeft geschreven en privé gepubliceerd Het verschijnen van God en het afdalen van het Koninkrijk van God -Het redden van menselijke wezens door middelen van Gods Ruimtevliegtuigen.

1999 Chen Tao opende een tweede vestiging in Brooklyn, New York City.

2002 Er trad schisme op dat leidde tot de verbanning van Chen en de wedergeboorte van Chen Tao naar de Grote Ware Weg.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Geboren in Pei-pu, Hsin-Chu County, Taiwan op april 22, 1955, Hon-Ming Chen verloor op jonge leeftijd zowel zijn moeder als vader. Ondanks het verlies van zijn ouders, voltooide Chen de lagere school en ontving hij zijn bachelor Politieke wetenschappen en zijn master in sociale wetenschappen. Op 28-leeftijd werkte Chen als universitair hoofddocent voor het Chai-Nan Junior College of Pharmacy dat sociale wetenschappen van 1983 tot 1993 doceerde.

In 1992 ontving Chen een openbaring van God waarin hij werd aangespoord het religieuze leven na te streven, hoewel hij eerder had beschouwd als een atheïst (Covert 1997). Na de Sutra's, de Bijbel en de Tao-Te Ching te hebben bestudeerd, wendde Chen zich tot de new age-beweging. Hij sloot zich aan bij een UFO-religieuze groep in 1992 om met enkele andere leden te vertrekken die instemmen met Chen's beweringen over corrupt leiderschap en zijn teleurstelling over de hoge kosten verbonden aan de groep. Chen en medestudent Tao-hung Ma vormden vervolgens de Soul Light Resurgence Association (SLRA) in Taiwan (Prather 1999).

Chen schreef en publiceerde zijn eerste boek, Het praktische bewijs en de studie van de wereld van God en Boeddha in 1996. In deze tekst sprak Chen over de "Jezus van het Westen" die volgens hem woonde in Vancouver, British Columbia, Canada. Chen voorzag dat de 'Jezus van het Westen' zes voet lang zou zijn, tussen 27 en 30 jaren oud, en lijken op Abraham Lincoln. In een poging om de Canadese Christus te vinden, plaatste de groep een persoonlijke advertentie in Vancouver Sun als De provincie (Rogers 1998).

Gelovend dat Noord-Amerika het 'Pureland van God' was, verhuisden Chen en 25 leden van SLRA naar San Dimas, nabij Las Angeles, CA in het vroege 1997. Terwijl hij in San Dimas was, richtten Chen en zijn volgelingen Gods heilkerk op (Prather 1999). In maart, 1997, kondigde Chen aan dat het hoofdkwartier van God's Salvation Church zou verhuizen van San Dimas naar Garland (in de buurt van Houston), Texas. Gekozen omdat Garland klonk als "Godland" (Baker 1998), een huis werd gekocht bij 3513 Ridgedale Drive. Na het nieuwe centrum voor de kerk te zijn geworden, verhuisden volgers in San Dimas en Taiwan tussen maart, 1997 en december, 1997 naar Texas.

Terwijl hij in Garland was, schreef Chen en publiceerde hij privé Gods Afdalen op wolken (vliegende schotels) om mensen te redden. In deze tekst voorspelde Chen dat God zijn afdaling in de fysieke wereld zou aankondigen door te verschijnen op televisie-ethergolven van Channel 18 in Noord-Amerika bij 12: 01 ben in maart 25, 1998. Bovendien profeteerde Chen dat zes dagen later, maart 31, 1998, bij 10: 00 ben God in menselijke vorm op het hoofdkantoor van Garland zou afdalen (Chen 1997: 74-78). Deze menselijke incarnatie van God zou alle fysieke kenmerken van Chen hebben, maar zou in staat zijn om alle talen te spreken, door muren te lopen en zichzelf zo vaak te repliceren als nodig is om iedereen te begroeten (Verhoveck 1998). GodsAfdalen op wolken (vliegende schotels) om mensen te redden voorspelde dat andere belangrijke gebeurtenissen in de wereld zowel in 1998 als in 1999 zouden voorkomen. De aanvullende profetieën werden componenten van het geloofssysteem van de groep.

Op 1 van april kondigde 1998 Chen aan dat hij en zijn volgelingen naar het gebied van de Grote Meren zouden reizen om zich voor te bereiden op de komende verdrukking in 1999 en dat tegen mei 10 al zijn volgelingen uit Garland verdwenen zouden zijn. De volgende dag vlogen Chen en negen van zijn volgelingen naar Buffalo, NY en huurden een minivan voor ze naar Lockport, New York reisden. Chen had een profetische visie waarin hij de nummers 17 en 78 had gezien. Vanuit Lockport reisde de groep af naar Olcott, een klein stadje aan de oevers van Lake Ontario (Stephens 1998), dat zich bevindt op de kruising van de snelwegen 17 en 78.

In mei verliet 1998 de meerderheid van de leden Garland, TX op schema. Ongeveer de helft van de leden had visumproblemen en keerde terug naar Taiwan; de overgebleven leden verhuisden naar New York. Terwijl hij in Olcott was, schreef Chen en publiceerde hij een ander boek met de titel Het verschijnen van God en het afdalen van het Koninkrijk van God -Het redden van menselijke wezens door middelen van Gods Ruimtevliegtuigen in 1999.

Een tweede afdeling van de groep werd geopend in Brooklyn, New York City in 1999, dat diende als een begeleidingscentrum voor de omliggende gemeenschap. Verzamelen in Central Park, Chen en zijn volgelingen bood redding aan mensen met aids en kanker, na de bron van de ziekten te hebben beschouwd als spiritueel in plaats van fysiek (Wojcik 2004). Tegen die tijd was het lidmaatschap van de groep gedaald tot ongeveer dertig leden.

Een schisma vond plaats binnen de groep in 2002, en Chen werd verbannen uit de groep vanwege conflicten tussen Chen en andere "hoge leden". Het schisma leidde tot een wedergeboorte en herstructurering van de groep als de "Grand True Way" (Cook 2005). Volgens Cook bevindt de Grand True Way zich nog steeds in Lockport, New York en heeft zijn religieuze ideologie verlegd naar een meer "conventionele Chinese boeddhistische organisatie" (persoonlijke communicatie, oktober 10, 2011). Na die tijd was het lot van het kantoor in Brooklyn en Chen persoonlijk onbekend voor degenen die de groep bestudeerden (koken, persoonlijke communicatie, oktober 10, 2011).

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

De Chen Tao-geloofsstructuur wordt geïnformeerd door boeddhisme, taoïsme, ufologie en Taiwanese volksreligies (Baker 1998). Chen Tao, ontleend aan de christelijke theologie, nam ook een apocalyptisch wereldbeeld op. Volgens Chen Tao is God één op hetzelfde met het "magnetisch veld van Leegte (hemel)" en verdeelt zijn spirituele lichtenergie in afzonderlijke wezens, waardoor de oorsprong van al het leven wordt gecreëerd (Chen 1997: 4). Transmigratie, of reïncarnatie, geeft elk levend wezen de kans om te evolueren naar een hogere levensvorm, afhankelijk van de zuiverheid van zijn of haar "hoofdzielicht".

Chen Tao leert dat elk levend wezen drie zielen heeft, met de "hoofdlichtziel" die als de primaire ziel samenwerkt met "tijdelijke bewuste ziel" en de "fysieke ziel". Het hoofdzielicht, dat de recordhouder is voor een zijn leven, wordt gemeten door zijn "spirituele lichtenergie" (Chen 1997: 11, 17, 19). Leegte wordt vermeld als hebbende een spirituele lichtenergie van twaalf miljoen graden (Chen 1997: 27), terwijl goddelijke wezens (bijv. Bodhisattva's en engelen) een spirituele lichtenergie hebben van negen miljoen graden. Volgens Chen hebben religieuze figuren zoals Jezus Christus en Ju-lai Boeddha een spirituele lichtenergie die evenredig is aan Leegte. Zuiverheid van de "hoofdlichtziel" wordt verkregen door de basisprincipes van transmigratie te volgen.

De drie zielen van levende wezens scheiden zich bij de dood. Een wezen met een puur hoofdzielicht dat zich registreert op negen miljoen graden en daarboven, zal zijn spirituele energie verenigen met de Leegte en dientengevolge met God (Chen 1997: 8, 18, 54). Als het hoofdzielicht niet zuiver is, zullen de andere twee zielen het gereïncarneerde wezen volgen totdat het wezen verzoend heeft voor de zonden die zijn voortgebracht door voorgaande levens. Dit proces wordt beschreven als "causale vergelding" en zal oneindig doorgaan tot karma is gewist, waardoor een puur "hoofdzielicht" overblijft (Chen 1997: 62-64).

Naast de opeenstapeling van karma, belemmeren twee andere soorten entiteiten, "buiten zielen" en "duivels", de spirituele evolutie of reïncarnatie van wezens. Buitenzielen worden beschreven als kwaadwillende, stoffelijke, bewuste en fysieke zielen die verloren gingen na de dood van het wezen waaraan zij gehecht waren. Buitenste zielen ondersteunen zichzelf door de spirituele lichtenergie van de mens te voeden, naast het voeden met de spirituele lucht van bergen en rivieren (Chen 1997: 35-39).

"Duivels" proberen wezens te bezitten zodat ze de hoeveelheid onrust, kwaad en geweld in de wereld kunnen vergroten. "Hemelse duivelskoningen" of "Koning Satans" zijn gevallen engelen die worden beschreven als hebzuchtig en corrupt (Chen 1997: 62-64, 68). Volgens Chen is 47 procent van de bevolking in Afrika en Azië bezeten door King Satans (1997: 70). Koning Satans is ook verantwoordelijk geweest voor alle grote tegenslagen in het verleden van de mensheid (Chen 1997: 68).

In de Chen Tao-doctrine is de geschiedenis van het bestaan ​​getuige geweest van 888,800,000-beproevingen en vijf grote beproevingen. Volgens Chen vond de eerste grote verdrukking "op een plaats genaamd Armageddon in het Hebreeuws" tien miljoen jaar geleden plaats. Deze eerste grote verdrukking werd gevoerd door dinosaurussen; de resterende grote beproevingen resulteerden in veldslagen op het gebied van het hedendaagse Israël. Tijdens elke verdrukking werden wezens die in Amerika woonden gered door God in een vliegende schotel (Chen 1997: 132-33).

De God van Chen Tao “omvat alle wezens; Hij heeft de onuitputtelijke, eindeloze energie en Zijn energie is de oorspronkelijke bron van al het bestaan ​​en doordringt alles. . . Hij is alomtegenwoordig, hij is zowel in vorm als in niet-vorm ”(Chen 1997: 3). Chen Tao's profeet en leider Chen wordt gezien als een van de oorspronkelijke goddelijke wezens die van Gods spirituele lichtenergie zijn gebroken tot de Ju-lai Boeddha. Ju-lai Boeddha en verschillende andere bodhisattva's kwamen uit Leegte om de aarde te bevolken (Chen 1997: 8-9).

In God daalt in wolken (vliegende schotels) op aarde om mensen te redden Chen maakte talloze voorspellingen van evenementen tijdens de 1990s. Chen voorspelde bijvoorbeeld dat China Taiwan zou aanvallen in februari, 1999 of op april 22, 1999 (Chen 1997: 87,115). De aanval van februari omvatte een visie van gelijktijdige "unificatieoorlog" tussen Noord- en Zuid-Korea. De 22-aanval in april zou een "duizend miljoen mensenduivels" omvatten die een massaslachting zouden initiëren in het "Heilige Land" van Chen Tao in Pei-pu, Taiwan (Chen 1997: 80). Een tweede voorspelling was dat een "Noah's Ark" -vloed van 40-dagen Oost-Azië in juni en juli, 1999, zou verwoesten, resulterend in voedseltekorten die Aziaten zouden leiden tot kannibalisme (Chen 1997: 132-33, 87). Na de vloedgolf en gevoed door wijdverspreide vernietiging in Oost-Azië, zouden China en Japan hun krachten bundelen om Australië en Nieuw-Zeeland binnen te vallen en uiteindelijk Zuidoost-Azië te veroveren (Chen 1997: 115-119). Europese en Afrikaanse landen zouden zich bij de oorlog aansluiten via territoriale allianties, en alle naties zouden elkaar uiteindelijk bij Armageddon vernietigen (Chen 1997: 115-119), waardoor slechts 20 procent van de wereldbevolking in leven zou blijven na deze laatste verdrukking (Baker 1998).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Chen Tao begon in Taiwan als de Soul Light Resurgence Association, maar heeft in zijn geschiedenis verschillende andere namen gebruikt. Andere namen die door de groep worden gebruikt, zijn onder andere God Save the Earth Flying Saucer Foundation, werd gebruikt om Chen Tao te beschrijven voorafgaand aan het falen van de twee gepubliceerde profetieën, en binnen zijn eigen literatuur, de God and Buddha Salvation Foundation en The Chinese Association of Light van ziel. Nadat de centrale groep naar Noord-Amerika was verhuisd, werd het de God's Salvation Church, terwijl hij nog steeds verbonden was met volgers in Taiwan.

The Soul Light Resurgence is opgericht onder de co-leiding van Chen en Tao-hung Ma. Chen en Ma gingen van elkaar scheiden voorafgaand aan de emigratie van Chen en zijn groep naar de Verenigde Staten. Chen bleef de centrale leider van de beweging vanaf het begin van de God's Salvation Church tot het schisma binnen Chen Tao in 2002. Bewegingsbestuur omvatte ook "hooggeplaatste" leden en Richard Liu, Chen's voormalige hoofdvertaler, die op een bepaald moment mede-leider van de beweging werd. Na het schisma in 2002 werd Richard Liu de nieuwe centrale leider van de Grand True Way.

Op zowel Chen Tao als de Great True-manier organiseerde de groep zich geografisch met leden die meerdere huizen in een wijk of meerdere appartementen in hetzelfde gebouw bezetten. Onder Chen Tao diende het huis van de leider (Chen) als de kerk en het religieuze centrum van de groep. Door zijn geschiedenis varieerde het lidmaatschap van Chen Tao tussen 30 en 150. Het huidige lidmaatschap van de Grand True Way is onbekend, maar wordt als klein beschouwd.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Het grootste deel van de controverse rondom Chen Tao betrof een sensationele berichtgeving in de media als reactie op de 1998-profetieën. De media, politie en openbare functionarissen waren onmiddellijk bezorgd over Chen's maart 25, 1998 en maart 31, 1998 profeteert. Die profetieën werden aangekondigd in de nasleep van de zelfmoord van de hemelpoort, die plaatsvond op maart 28, 1997. Waarnemers speculeerden de mogelijkheid van een massale zelfmoord in de Chen Tao-gemeenschap als de profetieën van Chen onvervuld zouden blijven. Een vlaag van media-activiteit volgde het verhaal (Bromley 1999).

In reactie op de media-aandacht hielden Chen en Richard Liu een persconferentie op maart 12, 1999. Onderwerpen die aan de orde kwamen, waren onder meer verbindingen tussen Chen Tao en Heaven's Gate (inclusief mogelijke zelfmoord), details over Chen's profetieën en aantijgingen van twijfelachtig gedrag binnen de groep (Bromley 1999). Chen ontkende elke connectie met Heaven's Gate en elke intentie van massale zelfmoord; hij stond de verslaggevers ook toe om de religieuze heiligdommen en iconografie in de kerk (het huis van Chen) in Garland te inspecteren (Glines en Punzet 1999).

Ondanks de persconferentie ging de berichtgeving in de media door en stelden stadsambtenaren in Garland zich op voor uitgebreide crowd control. Op dinsdag 24, maart, bereidden groepsleden zich voor op de komst van God door doopachtige rituelen waarbij sommige mannelijke leden hun hoofd scheerden (Prather 1999). Bij 12: 00am in maart 25 th toonde kanaal 18 echter niets meer dan statisch (Wright en Greil 2011). Chen kwam uit zijn huis in Garland bij 12: 25am om toeschouwers en mediapersoneel gerust te stellen die nog steeds geloofden in de mogelijkheid van een massale zelfmoord. Chen richtte zich tot de verslaggevers en kondigde zijn voornemen aan om zijn kerk nog steeds te leiden. Eén verslaggever ging in op de kwestie van de valse profetie; Chen antwoordde dat hij "nooit naar ... [zichzelf] had verwezen als een profeet" (Prather 1999). Bovendien verklaarde Chen: "Ik zou iedereen aanbevelen om niet meer te geloven wat ik zei" (Bachman 1998).

Media-aandacht werd voortgezet in afwachting van de 31-st-profetie van maart. In een poging om de transformatie van zichzelf in God te bewijzen, staarde Chen een paar ogenblikken direct naar de zon en legde later aan verslaggevers uit dat een sterfeling door de activiteit verblind zou zijn. Mediabeambten merkten op dat Chen door de demonstratie negatief werd beïnvloed, omdat hij nadien overduidelijk knipoogde. Op dit punt gaf Chen de berichtgeving in de media de schuld omdat hij de groep had verstoord en zijn religieuze boodschappen verkeerd had weergegeven. Chen zei toen dat hij iemand zou toestaan ​​om hem de volgende tien minuten te kruisigen of te stenigen in een poging zijn religieuze geloofwaardigheid te herwinnen (Glines en Punzet 1990). Volgens Prather deed Chen soortgelijke uitspraken bij andere gelegenheden, door aan te bieden de doodstraf te accepteren in het geval van een mislukte profetie (1999). De berichtgeving in de media over Chen Tao daalde dramatisch na de tweede mislukte profetie.

REFERENTIES

Bachman, Justin. 1988. "Voorspelde tv-shows door God trekken een menigte." Fort Worth Star Telegraph, Maart 25, A3.

Baker, Jason. 1998. "God's Salvation Church." Betreden via http: //www.watchman.org/cults/godsalvationchurch.htm op februari 3, 2005.

Bromley, G. David. 1999. "Nieuws over Chen Tao." Betreden via http: // www.people.vcu.edu/~dbromley/god'ssalvationchurchLink.htm op februari 3, 2005.

Chen. 1997. God daalt in wolken (vliegende schotels) op aarde om mensen te redden. Garland, TX: privé gepubliceerd.

Chen. 1996. Het praktische bewijs en de studie van de wereld van God en Boeddha. Garland, TX: privé gepubliceerd.

Cook, J. Ryan. 2005. "Chen Tao." December 2010. Betreden via http://www.anthroufo.info/un-chen.html op september 28, 2011.

Cook, J. Ryan. 2003. "Chen Tao." Pp. 161-62 binnen De encyclopedie van geslachten, sekten en nieuwe religies, uitgegeven door James R. Lewis. Amherst, NY: Prometheus Books.

Cook, J. Ryan. 2002. "Chen Tao." Pp. 68-70 binnen UFO's en populaire cultuur: een encyclopedie van hedendaagse mythe, uitgegeven door James R. Lewis. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

Covert, James. 1997. "Group gelooft dat God hier verschijnt, red de wereld op 31 maart." Guirlande Nieuws, December 25.

Cowan, E. Douglas. 2003. "Confronting the Failed Failure: Y2K and Evangelical Eschatology in Light of the Passed Millennium." Nova Religio: The Journal of New and Emergent Religions 7 (2): 71-85.

Geier, Thomas. 1998. “Is er leven na de dood voor Heaven's Gate? een jaar na de massale zelfmoorden gaat de sekte door. " ONS. Nieuws & Wereldrapport, Maart 30, 32.

Glines, Lina en Bernard Punzet. 1999. "Chen Tao"; Betreden vanaf http://myweb.lmu.edu/fjust/Students/ChenTao/main.html op februari 2, 2005.

Hylton, Hilary en Stephanie Low. 1998. “Lone Star Loonies. (Taiwanese UFO-sekte in Texas). " Time International, Maart 30, 41.

Perkins, Rodney en Forrest Jackson. 1998. "Spirit in the Sky: The Transmigration of Dr. Chen." Fortean Times, April, 109.

Prather, Houston Charles. 1999. "God's Salvation Church: verleden, heden en toekomst." Marburg Journal of Religion 4 (1). Toegankelijk via http: //www.unimarburg.de/religionswissenschaft/journal/mjr/prather.html op februari 5, 2005.

Rogers. D. David. 1998. "TrueWay / God's Salvation Church gedefinieerd." Trancenet.org Nieuws, Maart 26. Toegankelijk via http: // www.trancenet.org/groups/gsc/index.shtml op februari 1, 2005.

Ross, Rick. 1998. "Chen Tao / God's Salvation Church." Betreden vanaf http://www.rickross.com/groups/chen-tao.html op februari 1, 2005.

Shaeffer, Robert. 1998. “Apocalyps opnieuw verijdeld; Ufologen schieten op de maan. (De voorspelling van de Chen Tao-sekte; Burgers tegen UFP-geheimhouding). " Sceptische onderzoeker, September-oktober, 51.

Stephens, Paul. 1998. "Komt God naar Olcott?" Lockport dagboek, April 2

Verhovek, Howe Sam. 1998. "UFO-cultus wacht op God in de stad Texas." New York Times, Maart 5.

"Wachten op God. Oh. (Leden van de Taiwanese kerk verhuizen naar Garland, Texas om getuige te zijn van de verschijning van God). " 1998. The Economist (VS), April 4, p. 29.

Wojcik, Daniel. 2004. "Chen Tao (God's Salvation Church)." Pp. 408, 415 binnen Nieuwe religies: een gids, bewerkt door Christopher Partridge. New York: Oxford University Press.

Wright, Stuart A. en Arthur L. Greil. 2011. "Failed Prophecy and Group Demise: The Case of Chen Tao." Pp. 153-72 in Hoe profetie leeft, uitgegeven door Diana Tumminia en William Swatos. Londen: Brill.

Geplaatst:
22 oktober 2011

CHEN TAO VIDEO AANSLUITINGEN

Deel