Brownsville Revival

BROWNSVILLE REVIVALTIELINE

1917: Pensacola First Assembly of God Church werd opgericht door LE en Violet Moore in Pensacola, FL.

1939: Brownsville Assembly of God Church werd opgericht door EC Ward en zijn familie als uitloper van Pensacola First Assembly in Brownsville, FL.

1982: Rev. John Kilpatrick begon zijn pastoraat in Brownsville Assembly.

1993: Een tweejarig gebedsprogramma voor opwekking onder leiding van Kilpatrick begon in de Brownsville Assembly.

1995 (18 juni): Steve Hill trad op als gastspreker in Brownsville Assembly en markeerde het begin van de Brownsville Revival.

1996: Kilpatrick richtte John Kilpatrick Ministries op.

1999: Opwekkingsbijeenkomsten werden teruggebracht tot een schema van één nacht per week.

2000: Hill verliet de Revival en richtte Steve Hill Ministries en de Heartland World Ministries Church op in Dallas, TX.

2003: John Kilpatrick heeft ontslag genomen als pastoraat bij de Brownsville Assembly om verder te werken aan zijn evangelische vereniging, John Kilpatrick Ministries.

2006: John Kilpatrick stichtte de Church of His Presence in Daphne, AL.

2006: Rev. Dr. Evon G. Horton begon zijn pastoraat in de Brownsville Assembly of God Church.

2014: (9 maart): Steve Hill stierf na een langdurige strijd met kanker.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

De Brownsville Assembly, gevestigd in 1939 door EC Ward en zijn familie, begon als een uitloper van de Eerste Assemblage van Pensacola vanGod Kerk, die werd gesticht door LE en Violet Moore in 1917 (Pensacola First Assembly of God en Wojcik 2000). In de vroege geschiedenis stond de vergadering van Brownsville bekend als de Volledige Evangelie-tabernakel; de kerk werd gezegend door de voorganger van de Eerste Assemblage van God Church in Pensacola toen het werd gecharterd (Wojcik 2000).

De Brownsville Revival, ook wel de uitstorting van Pensacola genoemd, vond plaats in de Brownsville Assembly of God in Pensacola, Florida. Van 1993 tot 1995 Kilpatrick en de congregatie hadden gebeden voor een opwekking in hun kerk (Brownsville Assembly of God en Riss 1996). De kerk rapporteerde andere profetieën over de komende opwekking. De voorganger van de Yoido Full Gospel Church (Assemblies of God) in Korea kondigde aan dat God in 1993 tegen hem had gezegd: "Ik zal opwekking naar de kustplaats Pensacola sturen, en het zal zich als een vuur verspreiden tot heel Amerika hij is er door verbruikt "(Liichow 2007). Een gastprediker meldde dat "God hem zei een tabernakel op een stuk papier te tekenen. Hij zou dan de vier richtingen aanduiden: in het westen moest hij de woorden 'Asuza Street' schrijven; In het oosten, 'Cleveland Tennessee'; in het noorden, 'Toronto'; in het zuiden 'Pensacola'. Dit was om een ​​'spiritueel kruis' aan te duiden in heel Amerika waardoor God zijn Geest zou uitstorten "(Dager 1997).

Over het algemeen is men het erover eens dat de Opwekking begon tijdens de preek van gastevangelist Steve Hill op Vaderdag, juni 18, 1995 (Riss 1996). Hill werd oorspronkelijk gevraagd om te prediken tijdens de zaterdagavonddienst, maar werd later door Kilpatrick gevraagd om te spreken tijdens de zondagochtenddienst waarop de opwekkingsmanifestaties naar verluidt begonnen (Riss 1996). Het officiële verslag van wat er die ochtend gebeurde was dat "Meer dan 1000 mensen die ochtend naar voren kwamen om te bidden, en Kilpatrick stond op het platform te bidden met Hill en een andere man toen hij plotseling een geluid hoorde als een" ruisende machtige wind "over zijn rechterhand. schouder. Terwijl Kilpatrick over zijn schouder keek, zei hij dat zijn enkels gleden, zijn knieën gebogen, en een plotselinge "rivier van de glorie van God" bewoog tussen zijn benen. 'Het voelde als een telefoonpaal,' zei hij. "Een eindeloze telefoonpaal kwam door mijn benen en hij kwam de kerk binnen." Met wat hulp van een andere man op het podium, deed Kilpatrick een stap achteruit en luisterde naar het geluid van de "meeslepende machtige wind" en wat hij beschreef als de "rivier van de glorie van God" die de kerk binnenstroomde. Hij sprong plotseling naar de preekstoel en schreeuwde: “Mijn God, kerk, kom binnen! Dit is het! Hier hebben we voor gebeden! Stap in!" (Costella 1997).

Verder werden de fysieke manifestaties van de Geest van de Heer naar verluidt ervaren door sommige kerkgangers tijdens de zondagsdienst (Riss 1996). De dienst zou aanvankelijk rond het middaguur eindigen, maar werd verlengd tot laat in de middag. Een lid dat die dag aanwezig was, meldde dat toen Hill begon te bidden voor personen die naar het altaar waren gekomen, 'er van alles begon te gebeuren. … Er viel ruzie met mensen en mensen werden net bediend, en voor het volgende wisten we dat het 4 uur 's middags is ”(Reeves 2012). Kilpatrick was naar verluidt zo fysiek geraakt door de kracht van God dat hij tijdens de dienst enkele uren verlamd was en de volgende twee weken niet normaal kon functioneren, waarbij hij vaak door andere kerkleden naar huis moest worden gereden en naar huis moest worden gedragen (Riss 1996 ). Na de zondagsdienst vroeg de kerk Hill om zijn verblijf te verlengen, en Hill annuleerde zijn aanstaande afspraken, waaronder een reis naar Rusland.

Woord verspreidde zich snel over de manifestaties tijdens de Opwekking en de opkomst bij de Brownsville Assembly nam dramatisch toe toen bezoekers uit verschillende denominaties, staten en landen stroomden naar de Opwekking. In de eerste twee weken van de Opwekking namen ongeveer 10,000-mensen deel aan diensten en eind juli trok 1995 de opwekking rond 4,000-bezoekers per nacht (Riss 1996). De Revival bloeide vele jaren, maar door 1999 werden Revival-vergaderingen teruggebracht tot een schema van één nacht per week. De daling viel samen met het aftreden van Kilpatrick en Hill, te beginnen in 2000. De vergadering van Brownsville in Brownsville ging verder als een plaatselijke gemeente met Eerw. Dr. Evon G. Horton, uitgaande van het pastoraat in 2006. Steve Hill stierf in 2014 na een langdurige strijd tegen kanker.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

De Brownsville Assembly of God Church is Pinksterman, met de nadruk op vier kernovertuigingen: redding, duiken, genezing, wederkomst en doop in de Heilige Geest (Assemblies of God USA 2011a). Redding wordt gedefinieerd als de acceptatie van God in iemands leven en de erkenning van iemands zonden. Doop in de Heilige Geest, een centrale leerstelling van het Pinksterbewustzijn, wordt beschreven als voorkomend na iemands redding als iemand vervuld is met de Geest van de Heer, resulterend in een gevoel van hogere vervulling en nabijheid tot God (Assemblies of God USA 2011a). Eenmaal gedoopt in de Heilige Geest, kan de Geest zich door de beoefenaar manifesteren in de vorm van geestelijke gaven zoals spreken in tongen en profeteren. De opwekking belichaamde de kernopvattingen van Assemblies of God, met een sterke focus op de redding van zielen en de doop in de Heilige Geest.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Het typische format van diensten binnen de Brownsville Revival begon met zingen, gevolgd door een preek; parochianen zouden dan het altaar naderen om gered te worden, verzoening te doen en de Heilige Geest te ontvangen (Riss 1996). Fysieke manifestaties van de Geest (ook aangeduid als "gedood in de Geest") werd het bewijs voor aanbidders dat Gods Geest op hen was gevallen. Het Pinkstergeloof De structuur van de Brownsville Assembly stond al zulke goddelijke gaven toe als het spreken in tongen. Andere manifestaties die specifiek waren voor de Brownsville Revival waren onder meer schudden en schokken van het lichaam, huilen, ongeremd lachen, verlamming van het lichaam en zelfs korte momenten van bewusteloosheid (Riss 1996). Deze gaven kunnen via aanraking aan de gelovigen worden overgedragen ("overdracht"). Hill ontving een toelichting van de Toronto Blessing bij een uitlopergroep, de Holy Trinity Brompton Church in het Verenigd Koninkrijk. Bij de Opwekking vond de overdracht plaats door aanraking door Hill, Kilpatrick of leden van het gebedsteam. In sommige gevallen "… velen, terwijl ze mededelingen ervaren, gaan het hemelse rijk binnen en hebben visioenen van engelen" (Dager 1997). Deelnemers aan de Opwekking rapporteerden ook wonderbaarlijke genezingservaringen, geredde huwelijken, veranderingen in seksuele geaardheid en herstel van drugsverslaving. Richard Riss, een lid van de Brownsville Assembly tijdens de Opwekking, legde de dramatische aard van de fysieke manifestaties van de Geest vast: “Toen hij me aanraakte, was het alsof een bliksemschicht me trof! Overal in die plaats werden mensen in de Geest gedood. Sommige mensen schokten, sommigen huilden en sommigen lagen stil. Niet iedereen viel, maar de plaats zag eruit als een slagveld ”(1996).

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

De Brownsville Assembly of God valt onder het bestuur van de General Council of the Assemblies of God (VS), een van de grootste pinksterdominaties in de Verenigde Staten (Assemblies of God USA 2011b). Voorafgaand aan de opwekking had de Brownsville Assembly of God een congregatie-nummering onder 2,100 (Riss 1996). Binnen twee maanden hadden 80,000-mensen de Revival bezocht, waarbij ongeveer 4,000 nachtdiensten bijwoonde (Riss 1996). Er waren lange rijen bezoekers die de hele dag wachtten op een plaats in de avonddienst. De diensten tijdens Brownsville Revival vaak verlengd veel langer dan conventionele kerkdiensten, met de meesten die na middernacht beëindigen maar wat die in de ochtenduren dragen. De kerk kocht extra land, bouwde een 2,200-zitplaats en voegde een tweede 2,600-zitplaats toe om de stroom bezoekers te herbergen (Reeves 2012).

Het lijkt erop dat de Opwekking piekte ongeveer drie jaar na zijn aanvang en toen begon te dalen. De Revival had het grootste deel van zijn momentum verloren door 2000, hoewel Brownsville Assembly nog steeds bezoekers ontving die geïnteresseerd waren in de Revival zo laat als 2003 (Pensacola First Assembly of God en). Desalniettemin wordt geschat dat tegen het jaar 2000 minstens vier miljoen mensen uit meer dan 150 landen de Brownsville Assembly bezochten om deel te nemen aan de Revival (Heartland World Ministries Church 2011). Nadat de Opwekking was afgezwakt, werd de congregatie van de Brownsville Assembly opnieuw een lokale Assemblies of God congregatie die minder dan 400 genummerd was (Grady 2005).

Steve Hill werd geboren in Ankara, Turkije in 1954. Volgens het hagiografische verhaal begon de carrière van Hill als een evangelist in 1975 in de nasleep van zijn geschiedenis van drugsgebruik (Hill 1995). Hij meldt dat hij aan stuiptrekkingen leed toen hij een beroep op Jezus deed. De stuiptrekkingen stopten onmiddellijk en hij wijdde zijn leven aan zendingswerk en het verspreiden van het woord van Jezus Christus (Heartland World Ministries Church 2011). Kilpatrick had zijn pastoraat aangenomen bij de Brownsville Assembly in 1982, en hij was de waarnemend predikant van de Brownsville Assembly toen de Revival begon in 1995 (Brownsville Assembly of God en Riss 1996). Andere sleutelfiguren in de Brownsville Revival zijn Lindell Cooley, de worship director van Brownville Assembly tijdens de Revival en Michael Brown, oprichter van de Brownsville Revival School of Ministry.

Het Revival Leiderschapsteam bleef maar een paar jaar op zijn plaats. In 1996 richtte Kilpatrick, als directe uitloper van de Revival, John Kilpatrick Ministries op met als doel inzicht, begeleiding en middelen te verschaffen met betrekking tot opwekkingen voor andere ministers (John Kilpatrick Ministries 2011). In 2000 verliet Steve Hill zijn positie als evangelist voor de Revival om Steve Hill Ministries en de Heartland World Ministries Church in Dallas op te richten (Heartland World Ministries Church 2011). Na 22 jaren van pastoraat bij de Brownsville Assembly, nam Kilpatrick ontslag in 2003 om meer tijd te wijden aan John Kilpatrick Ministries (John Kilpatrick Ministries 2011; Pensacola First Assembly of God en). In 2006 vestigde Kilpatrick de kerk van zijn tegenwoordigheid in Daphne, AL (Church of his Presence 2011).

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

De Brownsville Revival was een van de langstlopende opwekkingen in de Verenigde Staten, en kwam in verband met de nu legendarische Azusa Street Revival in Lost Angeles, die een periode van negen jaar overspande van 1906-1915. Het was indrukwekkend in termen van de omvang en breedte van zijn trekking, met miljoenen bezoekers en meer dan 100-landen vertegenwoordigd. Een aantal andere kerken van Assemblies of God modelleerden hun eigen opwekkingsdiensten na Brownsville. Hoewel enorm populair, heeft de opwekking tegenstand ondervonden van verschillende bronnen: oude leden van de Brownsville Assemblies of God Church, conservatieve christelijke groepen en verschillende mediabronnen.

De Brownsville Assemblies of God Church had een geschiedenis van meer dan vijftig jaar als een lokale kerk in Pensacola voorafgaand aan de opwekking. De Opwekking overspoelde de kerk met nieuwe leden en bezoekers, resulterend in tegenstand van leden op de lange termijn. Naar schatting hebben maar liefst 800 Brownsville Assembly-leden de kerk verlaten tussen 1995 en 1997 als een direct gevolg van de Revival-praktijken (Crann 1997b). Leavetakers meldde dat ze zich gedwongen voelden om deel te nemen aan de Opwekking en verraden door Kilpatrick. Ze rapporteerden dat ze werden afgewezen toen ze hun bezorgdheid uitten over het gebrek aan op schrift gebaseerde preken, en sommigen beweerden dat ze waren bezweken onder groepsdruk door te doen alsof ze in de geest werden gedood. De meeste van deze voormalige leden kozen ervoor om hun persoonlijke anonimiteit te behouden in plaats van publiekelijk hun bezorgdheid te uiten (Crann 1997b).

De evangelische gemeenschap reageerde ook zeer kritisch op de opwekking. Bijvoorbeeld, in "The Counterfeit Revival" schreef de evangelische leider Hank Hanegraff (1997) dat "... een onderzoek van de opwekking onthult de ernstige verdraaiingen van het bijbelse christendom, en de conclusie dat de beweging gewoon de laatste uitbarsting is in een lange geschiedenis van Counterfeit Revival. Gekenmerkt door een te grote nadruk op subjectieve ervaring in tegenstelling tot objectieve tests voor de waarheid, niet-bijbelse spirituele praktijken, verdraaiing van de Schrift en valse en overdreven beweringen, bedreigt de Pensacola-uitstorting talloze gelovigen en toont de wereld een besmette streep van het christendom. "

De meest systematische kritiek op de Brownsville Revival kwam van de lokale krant, de Pensacola News Journal, die een langdurig onderzoek naar de Revival heeft uitgevoerd en een prijswinnende reeks artikelen heeft gepubliceerd. Terwijl de krant aanvankelijk een aantal positieve verhalen had geschreven over Revival, was de latere reeks vernietigend in zijn beoordeling. De verschillende artikelen beweerden dat Hill's biografische claims, die de basis legden voor zijn leiderschap, vol waren van tegenstrijdigheden (Allman 1997). Verder, de krant kenmerkte de eerste gebeurtenissen in de kerk als 'georkestreerd', opmerkend dat kerkleiders een heropleving hadden gepland voor twee jaar, leiders van de Brownsville Assembly of God eerder de Toronto Blessing hadden bezocht waar een soortgelijke uitbraak aan de gang was , een videoband van spirituele manifestaties bij de Toronto Blessing was aan de congregatie getoond, en evangelist Rodney Howard-Browne (die werd geassocieerd met de Toronto Blessing) verscheen bij de kerk voorafgaand aan de opwekking. Het belangrijkste was dat er een videoband van de eerste dienst was gemaakt, en op de dag dat Hill aankondigde dat een krachtige wind door de kerk had gezwaaid: "videoband en verklaringen van een groot aantal mensen die daar aanwezig waren, geven aan dat zoiets niet gebeurde en de congregatie in het algemeen was verre van overweldigd "(Crann 1997a). Media Spotlight had een vergelijkbare beoordeling (Dager 1997). Ten slotte waren er beschuldigingen dat zowel Hill als Kilpatrick persoonlijk financieel hadden geprofiteerd van de opwekking en dat de verslagen van wonderbaarlijke genezingen bij de Opwekking niet-onderbouwd waren (Blair 1997).

De kerk publiceerde puntsgewijs een repliek van de krantenserie (Apologetics Research Team 1997) en weerlegde elk van de aantijgingen. In ieder geval werden enkele van de beschuldigingen door Hill zelf bevestigd. Hij erkende bijvoorbeeld dat hij de verslagen van sommige delen van zijn persoonlijke geschiedenis had "opgeblazen". Hij zei: 'Ik wil mezelf geen junkie noemen. Ik noem mezelf een drugsverslaafde ... Heldverslaafde heeft meer invloed op het leven van mensen als ze het horen ”(Allman 1997). Er waren vergelijkbare inconsistenties in zijn onderwijs-, beroeps- en arrestatiegeschiedenis, waarvan hij sommige erkende.

De controverse rond de Brownsville Revival lijkt weinig effect te hebben gehad op de uitstorting van steun binnen de evangelische gemeenschap. Het publieke debat verdween grotendeels toen het evenement aan het einde van de 1990s aan kracht begon te verliezen. Hill en Kilpatrick zijn beiden verdergegaan met het opzetten van afzonderlijke ministeries, hoewel geen van beide de impact van de Brownsville Revival heeft gehad. Ondanks zijn controversiële geschiedenis, blijft de Brownsville Revival daarom een ​​claim als een van de langstdurende en invloedrijke opwekkingsbewegingen van de twintigste eeuw.

Meer significant voor het voortbestaan ​​van de Brownsville Assembly of God, leidde het afnemen van de opwekking tot aanzienlijke financiële problemen voor de kerk. De Brownsville Assembly maakte meer schulden van tien miljoen dollar uit de heroplevingsperiode toen het grond kocht en personeel en gebouwen toevoeg. Met een lidmaatschap dat tot een paar honderd is teruggebracht, worstelt de kerk nu om een ​​enorme schuld te lenigen door personeel te verminderen, eigendommen te verkopen en fondsen te werven om de resterende faciliteiten te ondersteunen (Reeves 2012).

REFERENTIES

Allman, John. 1997. "Hill's Bio Beledigd met Fallacies: Revival Leader geeft toe dat hij opgeblazen verhalen heeft geschreven." Pensacola News Journal 18 november. Betreden om http://www.rickross.com/reference/brownsville/brownsville12.html op 28 2011 november.

Apologetics Coordination Team. 1997. "Officiële Brownsville-reactie op Pensacola-journaalartikelen." Betreden om http://www.deceptioninthechurch.com/breaking.html op 25 2011 november.

Assemblies of God USA. 2011a. "Our Core Beliefs." Toegankelijk via http://ag.org/top/Beliefs/Our_Core_Doctrines/index.cfm op 31 oktober 2011.

Assemblies of God USA. 2011b. 'Geschiedenis'. Toegankelijk via http://ag.org/top/About/History/index.cfm op 31 oktober 2011.

Blair, Kimberly. 1997. Geen medisch bewijs van 'wonderbaarlijke genezingen: kerk houdt geen archief bij'. Pensacola Nieuwsjournaal. 20 november. Betreden om http://web.archive.org/web/20080607174620/http://www.intotruth.org/brn/nov20-04.htm op 28 2011 november.

Brownsville Assembly of God. nd "Over pagina." Betreden vanuit http://brownsvilleag.org/about/history/?view=mobile op 27 oktober 2011.

Kerk van Zijn Aanwezigheid. 2011. "Nieuwe? Pagina. "Toegankelijk via http: www.churchofhispresence.org/new.php op 27 oktober 2011.

Costella, Matt. 1997. "The Brownsville Pensacola Outpouring: River of Revival or Pandemonium?" Foundation Magazine. Maart april. Betreden om http://balaams-ass.com/journal/warnings/bvcostel.htm on 1 December 2011.

Crann, Alice. 1997a. "Pastor Orchestrated First Revival." Pensacola News Journal. 19 november. Betreden om http://web.archive.org/web/20080607174609/http://www.intotruth.org/brn/nov19_01.htm op 1 2011 december.

Crann, Alice. 1997b. "Verdriet, angst vullen leden die Brownsville verlieten: aanbidding werd bizar, angstaanjagend." The Pensacola News Journal, November 17. Toegankelijk via http://www.rickross.com/reference/brownsville/brownsville26.html op 27 oktober 2011.

Dager, Albert. 2007. "Pensacola: Revival of Reveling?" Media Spotlight. Betreden om http://www.mediaspotlight.org/pdfs/PENSACOLA.pdf op 1 2011 december.

Grady, J. Lee. 2005. "Wat is er gebeurd met Brownsville's Fire?" Charisma Magazine. Betreden via http://www.fireinmybones.com/Columns/051906.html on 27 October 2011.

Hanegraff, Hank. 1997. "The Counterfeit Revival." Christian Research Journal, November december. Betreden op http://journal.equip.org/articles/the-counterfeit-revival-part-3- op 28 November 2011.

Heartland World Ministries Church. 2011. "Over onze personeelspagina." Betreden via http://heartlandfamily.com/about/our-staff.html on 27 October 2011.

Hill, Steve. 1995. Steenkoud hart, 3rd editie. Samen in de Oogst Publicaties.

John Kilpatrick Ministries. 2011. "Over pagina." Toegankelijk via http: www.johnkilpatrick.org/about.php op 27 oktober 2011.

Liichow, Robert. 2007. "Here We Go Again." Truth Matters Newsletters. 12: 5 (mei). Betreden via http://discernmentministriesinternational.wordpress.com/2009/10/25/here-we-go-again/ op 1 2011 december.

Pensacola eerste vergadering van God. nd "Over pagina." Betreden vanuit http://pensacolafirstassemblyofgod.com/about-us.html op 27 oktober 2011.

Reeves, Jay. 2012. "Enterprise: Church of Famed Revival Struggles." Associated Press, 30 maart 2012. Betreden via http://www.greenwichtime.com/news/article/AP-Enterprise-Church-of-famed-revival-struggles-3446240.php#ixzz1qtJ4oePq on7 april 2012.

Riss, M. Richard. 1996. "Een geschiedenis van de heropleving van 1992-1995: Pensacola, Florida." 21 November, 1996. Betreden via http://www.grmi.org/Richard_Riss/history/pensacola.html op 27 oktober 2011.

Wójcik, Krzysztof. 2000. "Awakening in Brownsville, Pensacola" Vertaald door googletranslate. Toegankelijk via http://kzgdynia.pl/artykuly/artykuly_przebudzenieBrownsville.html op oktober 27, 2011.

AUTEURS:
Amanda Tellefsen, Virginia Commonwealth University
David G. Bromley, Virginia Commonwealth University

Geplaatst:
10 december 2011

Updates:
7 april2012
19 maart 2014

BROWNSVILLE REVIVAL VIDEOVERBINDINGEN

 

Deel