Benny Hinn Ministries

BENNY HINN MINISTRIES TIMELINE

1952 (december 3): Toufik Benedictus (Benny) Hinn werd geboren in Jaffa, Israël.

1968: Na de Arabisch-Israëlische oorlog emigreerde de familie van Hinn naar Toronto, Canada.

1972 (februari): Hinn had een bekeringservaring waardoor hij een wedergeboren christen werd.

1973 (december): Hinn woonde een genezingsdienst bij die werd geleid door Kathryn Kuhlman in Pittsburgh, Pennsylvania.

1979: Hinn verhuisde naar Orlando, Florida, waar hij Suzanne Harthern, de dochter van een plaatselijke pastoor, ontmoette en trouwde op 4 augustus van hetzelfde jaar.

1983: Hinn richt het Orlando Christian Center op

1989: Hinn hield zijn eerste nationale geloofsgenezingsdienst op televisie in Flint, Michigan.

1990: Hinns televisieprogramma 'This Is Your Day' werd dagelijks uitgezonden op het Trinity Broadcasting Network.

1993 (maart 2): Hinn's bediening onderging haar eerste onderzoek, uitgevoerd door Inside Edition, waarin de legitimiteit van Hinn's genezende krachten werd onderzocht, evenals beschuldigingen met betrekking tot het verduisteren van fondsen.

1993: Ole Anthony reisde naar Orlando om een ​​interview met Hinn te houden, waarin hij beloofde alle wonderen medisch te verifiëren en te verifiëren voordat ze op televisie werden uitgezonden.

1994 (10 juni): Hinn 'genas' professionele en voormalig wereldkampioen zwaargewicht bokser Evander Holyfield van een hartaandoening.

1999: Hinn droeg zijn kerk, sindsdien omgedoopt tot het World Outreach Center, over aan Clint Brown en verhuisde naar Grapevine, Texas.

2001 (april): HBO zond een onderzoek uit naar Hinn gerechtigd Een kwestie van wonderen .

2004 (november):  Het Vijfde Landgoed zond een documentaire uit met de titel "Do You Believe in Miracles", waarin een schijnbare verduistering van fondsen en dubieuze genezingspraktijken binnen Hinns bediening werd onthuld.

2007 (13-15 februari): Hinn hield de grootste geregistreerde gebedsgenezingsdienst in de geschiedenis, het 'Festival of Blessings' in Mumbai, India.

2007 (november 6): de Amerikaanse senator Chuck Grassley kondigde een onderzoek aan naar zes televangelisten, waaronder Benny Hinn, door de Amerikaanse Senaatscommissie voor Financiën.

2010 (1 februari): Benny Hinn en zijn vrouw Suzanne dienden scheidingspapieren in en noemden "onverenigbare verschillen".

2013 (3 maart): Benny en Suzanne hertrouwden in de Holy Land Experience Church in Orlando, Florida.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Toufik Benedictus Hinn werd geboren op december 3, 1952 in Jaffa, Israël, een kuststad in het moderne Tel Aviv, een Griek en een Armeense moeder. Volgens persoonlijke verslagen, die zijn opgevoed in de Grieks-orthodoxe traditie, antwoordde hij op jonge leeftijd op "Benny" vanwege ongemak met het hebben van een Arabische voornaam. Hoewel er weinig bekend is over zijn vroege jaren, heeft hij dat wel geschreven dat hij ondanks een acuut spraakgebrek tijdens zijn jeugd, waardoor hij sociaal geïsoleerd was, in staat was om academisch te gedijen op de basisschool College de Frere in Jaffa. Op de leeftijd van veertien, kort na de Arabisch-Israëlische oorlog van 1967 (ook bekend als de Zesdaagse Oorlog) emigreerden hij, zijn ouders en zeven broers en zussen naar Canada en vestigden zich in Toronto. Terwijl hij naar de Georges Vanier High school net ten noorden van de stad ging, raakte Benny betrokken bij een religieuze groepering die de zaden van zijn evangelische carrière plantte. Regelmatig gebedsbijeenkomsten bijwonen, waar hij af en toe het evangelie onderwees. Hinn 'gaf zijn hart en leven over aan Jezus Christus' en werd in februari 1972 een wedergeboren christen. Zijn ouders waren bang dat hij een 'fanaticus' aan het worden was, vooral nadat hij in hetzelfde jaar de middelbare school had verlaten ('Ongeveer' en ). Kort daarna onderging Hinn nog twee transformerende ervaringen; de eerste vond plaats toen hij beweerde een goddelijke oproep te hebben ontvangen om het evangelie te dienen. De tweede vond plaats in december 1973 tijdens een reis naar Pittsburgh, Pennsylvania, waar hij een genezingsdienst bijwoonde onder leiding van Kathryn Kuhlman. Hinn beweert dat hij tijdens de pelgrimstocht de toewijzing kreeg om een ​​oudere vrouw te assisteren die verlamd was door artritis die voor zijn ogen "alle pijn in haar benen verloor en 'losdraaide', zoals hij het uitdrukte (Bloom 2003: 3) . Hinn herinnert aan deze ervaring en erkent de invloed van Kuhlman die hem ertoe heeft aangezetgebedsgenezing. Uiteindelijk zou hij een boek schrijven met de titel Kathryn Kuhlman: Haar spirituele erfenis en de impact op mijn leven, wat blijk geeft van een inspiratie die ook tot uiting komt in zijn adoptie van technieken die in haar diensten worden gebruikt, zoals 'haar praktijk van' doden in de Geest 'en haar gebruik van' woord van kennis ', die Hinn beide uitgebreid gebruikt.' Hinn heeft verklaard dat Kuhlman 'aan hem is verschenen van achter het graf om hem aanmoediging en leiding te geven', hoewel hij haar nooit persoonlijk heeft ontmoet, en degenen die bekend waren met de diensten van de twee genezers hebben een overeenkomst opgemerkt in hun manier van spreken. , podiumpresentatie en zelfs kledingkeuze (Peters 2009: 1). Toen Hinn met een uitgekristalliseerde zending naar Toronto terugkeerde, begon hij in een plaatselijk televisieprogramma evangelische diensten te prediken. Het succes van het programma bracht hem ertoe zijn onderwijs uit te breiden naar Orlando, Florida ("Do You Believe in Miracles" 2004).

Hinn verhuisde naar Orlando 1979, waar hij Suzanne Harthern ontmoette, de dochter van een plaatselijke pastoor, en de twee trouwden op 4 augustus van datzelfde jaar. Hij richtte in 1983 het Orlando Christian Center op; hij ontwikkelde en verfijnde de structuur van zijn zelfbenoemde "gebedsgenezingsdiensten", waardoor hij internationale erkenning kreeg. Gedurende het decennium groeide Hinns bediening gestaag. Hij begon diensten te verlenen op locaties over de hele wereld, en voerde uiteindelijk geplande reizen uit die hij 'wonderkruistochten' noemde (Bloom 2003: 4). Zijn eerste landelijke genezingsdienst op televisie werd uitgezonden in 1989 vanuit Flint, Michigan, en het succes hiervan leverde hem een ​​televisieshow op, 'This Is Your Day', die, naast het lezen van en reageren op brieven van kijkers, hoogtepunten uit Hinn's wonderkruistochten (Peters 2009). Tegen de tijd dat hij de leiding van het Orlando Christian Center had gepasseerd (sinds omgedoopt tot World Outreach Center) voor Clint Brown in 1999, het succes van "This Is Your Day", samen met dat van zijn boek, Goedemorgen, Heilige Geest (1990), had Hinn geprojecteerd op niveaus van erkenning die in zijn carrière ongekend waren. Op zijn steeds frequentere kruistochten vulde hij stadions en auditoria die duizenden gelovigen en sceptici konden houden, soms meerdere keren per dag.

Hinn begon ook de aandacht en steun van beroemdheden te trekken. Een van hen was voormalig wereldkampioen zwaargewicht bokser Evander Holyfield, die een van de diensten van Hinn in Philadelphia, Florida bijwoonde, op zoek naar een remedie voor een onlangs gediagnosticeerde hartaandoening die zijn carrière in gevaar had gebracht. Bij de dienst, gehouden op 10 juni 1994, werd Holyfield op het podium uitgenodigd. Nadat Holyfield de aard van zijn aandoening had beschreven, legde Hinn naar verluidt zijn handen op hem en, “in het volle zicht van de duizenden mensen in het publiek, schudde zijn hoofd en vertelde Evander dat er niets mis was met zijn hart "(" U bent genezen ... "2011). Kort daarna, onderging Holyfield een uitgebreide reeks tests in de Mayo Clinic, die bepaalde dat in plaats van te zijn geboren met een hartaandoening, de complicaties waren ontstaan ​​uit onjuiste medicatie na zijn laatste gevecht, maar dat het niettemin een wonder was dat hij had overleefde en genas zo snel. Holyfield vergoedde vervolgens Benny Hinn Ministries met een cheque voor $ 265,000, en hij heeft zich bij meerdere gelegenheden uitgesproken voor ondersteuning van Hinn.

Na het aftreden van Hinn als leider van het World Outreach Center in 1999, verhuisden hij en zijn gezin naar Grapevine, Texas. Op 1 februari 2010 vroegen Hinn en zijn vrouw, Suzanne, een scheiding aan onder vermelding van "onverenigbare verschillen". Toen het stel echter samenkwam tijdens een familiereünie in 2011, begon het paar hun meningsverschillen te beslechten, en de twee hertrouwden op 3 maart 2013 in de Holy Land Experience Church in Orlando, Florida. Ze vestigden zich in Zuid-Californië, 'strategisch dichtbij de televisiestudio en kerk van het ministerie in Aliso Viejo ”(“ Benny Hinn Author Profile ”zd).

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

De doctrines die Benny Hinn in zijn bediening belijdt, zijn eclectisch en onsystematisch, aangezien ze ontleend zijn aan verschillende individuen en varianten van het christendom. Hunt (2000a: 74) karakteriseert de bedieningen van Hinn als zijnde 'bijna een' beweging binnen een beweging 'en hebben hun eigen stijl en ethos, overtuigingen en praktijken die worden geïllustreerd door het evangelie' gezondheid en rijkdom 'dat in veel opzichten congruent is. met hedendaagse culturele waarden. " De bediening is ook beschreven als Evangelisch “aan de rand van de pinksterbeweging” (Bloom 2003: 2). Bij het ontwikkelen van zijn kenmerkende theologie heeft Hinn vaak beweerd dat hij beweert dat hij voortkomt uit goddelijke openbaring. Sommige van deze onthullingen, zoals "dat vrouwen oorspronkelijk ontworpen waren om buiten hun lichaam te baren en dat er negen leden van de Godheid zijn", distantiëren hem aanzienlijk van conventionele christelijke leringen (Peters 2009: 2; Stewart nd). In de afgelopen jaren heeft Hinn de bekendheid van het evangelieonderwijs in zijn diensten vergroot, ondanks het ontbreken van formeel onderwijs of een opleiding in de bediening. Hij heeft ook een aantal profetische uitspraken gedaan, zoals het voorspellen van een naderende eindtijd en de vernietiging van homoseksuelen, die vervolgens niet werden bevestigd. Tegelijkertijd beweert Hinn echter niet persoonlijk profetische of genezende vermogens te bezitten, maar beweert hij eerder dat God tot hem spreekt en handelt door hem (Fisher en Goedelman 1996).

Genezingsdiensten vormen de kern van Hinn's bediening, en ze zijn sterk afhankelijk van de Prosperity Gospel en Word of Faith-doctrines, die zich nu wereldwijd hebben verspreid (Hunt 2000a, 2000b). In Noord-Amerika wordt deze traditie vertegenwoordigd door figuren als Kenneth Hagin (algemeen beschouwd als de "vader" van de Word of Faith-beweging), Kenneth en Gloria Copeland, Rodney Howard Brown en Paula White.

De leer van Word of Faith leert dat spirituele kennis de ultieme waarheid is en superieur is aan empirische of zintuiglijke kennis. In sommige delen van de traditie, waarop Hinn zich baseert, vestigde God bepaalde rechten voor alle mensen ten tijde van de schepping, en God respecteert die rechten. De rechten die verloren zijn gegaan bij de val van de mensheid, kunnen in de huidige tijd worden herwonnen en geactiveerd door gebed en de kracht van het geloof. God zal gelovigen persoonlijke gezondheid (fysiek, emotioneel of relationeel) en voorspoed schenken als ze hun toegewijd geloof tot uitdrukking brengen door middel van "positieve belijdenis". Zoals Hunt (2000a: 74) de leer samenvat: 'de leringen staan ​​erop dat God voorziet in hun fysieke en materiële behoeften, samen met hun geestelijke behoeften, als zijn geboden worden nageleefd en er voldoende geloof is.' Voorbeelden van veelvoorkomende positieve bekentenissen met betrekking tot welvaart zijn onder meer: ​​"Ik zal nooit meer een dag in mijn leven blut zijn", ik verwacht deze week een bovennatuurlijke toename "en" Ik verwacht deze week bovennatuurlijke kwijtschelding van schulden "(Harrison 2005: 4).

Een basisgeloof is dat 'gesproken woorden containers zijn van de substantie van het geloof', en dat degenen met geloof eigenlijk kunnen praten acties, objecten of omstandigheden in werkelijkheid (Peters 2009: 2). Het gesproken woord 'rhema' verwijst naar 'de directe openbaring van Gods bedoelingen, doeleinden, beloften, kracht en karakter door de Schrift ...' (Harrison 2005: 7). Gelovigen uiten hun behoeften en beloften aan God als daden van geloof en overeenkomsten met God, en deze kunnen beleden worden voordat ze materiële realiteit worden. Zoals Benny Hinn heeft beweerd, "werkt geloof als een machtige kracht of kracht", en gezondheid, genezing en voorspoed kunnen worden verkregen door, en alleen door, geloof ("Benny Hinn" 1997). Als positieve bekentenissen niet worden gerealiseerd, concluderen gelovigen doorgaans dat de resultaten worden belemmerd door een gebrek aan geloof, het niet volgen van Gods woord of een 'negatieve belijdenis'.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

De cruciale ritueelevoorvallen georganiseerd door Benny Hinn Ministries zijn diensten voor geloofsgenezing. Hinn begon zijn prediking vorm te geven techniek na het stichten van het Orlando Christian Center in 1983. Voorafgaand aan het uitvoeren van genezingen, reciteerde Hinn de Schrift dramatisch op een manier die bronnen hebben vergeleken met 'tent-opwekkingsbijeenkomsten van de 19SE eeuw', vaak ook in tongen. Later verliet hij glossolalia toen zijn diensten op de televisie werden uitgezonden (Bloom 2003: 5).

Een typische hedendaagse Benny Hinn Ministries-genezingsdienst begint in een slecht verlicht heiligdom met een zachte muzikale achtergrond en een herhaalde vocalisatie van:

"Hij raakte me aan, oh, hij raakte me aan,
En, oh, de vreugde die mijn ziel vervulde!
Er is iets gebeurd en nu weet ik het
Hij raakte me aan en maakte me heel ... "

Hinn betreedt dan het podium met de tonen van het spirituele lied 'How Great Thou Art'. Een geanimeerde Hinn beweegt over het podium en kondigt de aanwezigheid van God en het genezingspotentieel in het gebouw aan. Hij spreekt ook typisch over de huidige en toekomstige toestand van een zondige wereld, waarbij hij vaak natuurrampen en ziekten opmerkt of voorspelt die tekenen zijn van Gods ongenoegen over menselijke zondigheid. Hinn biedt bescherming aan degenen die geloven in de macht van de Heer (Bloom 2003: 5; Nickell 2002). Bij sommige diensten is Hinn in een trance-achtige toestand geraakt waarin hij heeft verkondigd dat God tot hem spreekt, dat er engelen in de kamer aanwezig zijn of dat er demonen uit het gebouw vliegen.

Tijdens het genezingsgedeelte van de diensten zal Hinn doorgaans leden van het publiek "massaal" van het podium genezen. Hij kan een specifieke aandoening aankondigen, zoals kanker, de "demon van zelfmoord" of zelfs hekserij die uit de arena wordt verdreven. Als alternatief kan hij verwijzen naar een deel van het lichaam of een deel van het publiek dat wordt genezen. Hinn heeft ook verklaard dat "hij niet elke ziekte of lichaamsdeel hoeft te noemen, dat Gods kracht een veelvoud aan genezingen in de hele arena beïnvloedde" (Nickell 2002; Hunt 2000). In overeenstemming met de Word of Faith-traditie gaat genezing verder dan fysieke condities tot financiële omstandigheden. Zoals Hunt (2000: 82) opmerkt: “Er kan een poging worden gedaan om rekening-courantkredieten of financiële onzekerheid aan te pakken. Banktegoeden kunnen worden bevolen om 'in overeenstemming te komen' met de 'macht van Jezus'. 'In het rood' zijn, kan worden afgedaan als 'een leugen van de duivel'. Er kunnen handen worden gelegd op leden van de congregatie voor de 'vermenigvuldiging van financiën', om 'een geest van ongeloof' weg te werpen, om 'kwellende omstandigheden' in het leven van mensen te bestrijden door 'op te komen tegen' de verantwoordelijke boze geesten. '

Hinn nodigt individuele leden van het publiek op het podium uit voor persoonlijke genezingen. De personen die moeten worden genezen, bieden een snelle samenvatting van de aandoening waarvoor ze genezing zoeken. Hinn reageert met een gebed of een korte preek-achtige opmerking. Een van Hinns ‘vangers’ gaat dan achter de persoon staan ​​terwijl Hinn het voorhoofd van de persoon aanraakt of zijn of haar gezicht tussen zijn duim en wijsvinger houdt. De persoon die wordt genezen, valt meestal op de vloer van het podium, soms roerloos en soms trillend. De persoon die wordt genezen, kan dan opstaan ​​en een teken van genezing laten zien, zoals springen of rennen over het podium. Hinn voert tijdens elke dienst tientallen persoonlijke genezingen uit. Het is heel gewoon dat leden van de gemeente tijdens de dienst in de geest worden gedood.

Naast genezingsdiensten biedt Benny Hinn Ministries internetgebedsdiensten aan. Deze diensten, vaak "ePrayers" genoemd, zijn voor iedereen beschikbaar en kunnen worden gebruikt met elk elektronisch apparaat met internettoegang, inclusief computers, tablets en mobiele smartphones (Cooper 2014). Het "Gebedsverzoek" -formulier van Benny Hinn Ministries is toegankelijk via de homepage van de website van de organisatie. Het vereist dat de gebruiker basisinformatie invult, zoals zijn of haar naam, land en e-mailadres, voordat hij zich erop kan concentreren het gebed zelf. De gebruiker moet identificeren voor wie het gebed wordt ingediend en, uit een vervolgkeuzelijst, de algemene aard van het gebedsverzoek kiezen. De doos bevat een alfabetische lijst van "behoeften" van alcohol- en drugsmisbruik, tot verschillende ziekten, tot "de huidige wereldsituatie" ("Gebedsverzoek" 2014). Hieronder bevindt zich een kader met het label "Gebeddetails" waarin de persoon die het gebed indient, met een maximum van 1,000 tekens, het verzoek kan uitwerken. Na het indienen van het gebed, wordt het verzoek gedocumenteerd op een aparte webpagina, waar het kan worden bekeken door elk lid van een groep van Benny Hinn Ministries 'gelieerde ondernemingen met de naam het Mighty Warriors Prayer Army (MWPA).

De MWPA bestaat uit een groep vrijwilligers wiens specifieke en exclusieve verantwoordelijkheid het is om online gebedsverzoeken te vervullen. MWPA-leden zijn vrijwilligers die akkoord gaan met verschillende algemene voorwaarden die op de webpagina van Ministries staan ​​vermeld. Deze omvatten een gelofte om ten minste vijftien minuten per dag te bidden voor degenen die gebedsbijstand zoeken via Benny Hinn Ministries; voor Benny Hinn, zijn gezin en de ministeries; voor de natie en de regering; en voor mede ‘gebedsstrijders’ (Hinn 2014). Hinn beweert dat met duizenden MWPA-leden wereldwijd, vierentwintig uur per dag aan gebedsverzoeken wordt voldaan. Hinn heeft echter ook een groter doel nagestreefd dan alleen het creëren van een platform voor gemakkelijk toegankelijke gebedsdiensten. Hij heeft opgeroepen tot de oprichting van een gebedsgemeenschap die zo groot en effectief is dat het goddelijke tussenkomst zal versnellen, en voorspelt dat "miljoenen het koninkrijk van God zullen worden meegevoerd en dat zijn macht zal worden ontketend voor het wonderbaarlijke als nooit tevoren" (Hinn 2014) .

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Benny Hinn begon te prediken in Toronto, waar gebedsdiensten werden gehouden en uiteindelijk een plaatselijk televisieprogramma. Zijn succes bracht hem ertoe Orlando, Florida, waar hij in 1983 het Orlando Christian Center oprichtte en zijn bediening begon op te bouwen ("Biografie: Benny Hinn" zd). De kerk groeide bijna onmiddellijk snel en had al snel meerdere zondagsdiensten nodig om het groeiende aantal aanbidders te huisvesten. Hinn begon Miracle Crusades te ondernemen in de tweede helft van het decennium en hield genezingsdiensten op grote locaties in de Verenigde Staten, en later internationaal, en trok jaarlijks tientallen miljoenen aan ("Benny Hinn Author Profile" zd). De beroemdheidsstatus van Benny Hinn breidde zich nog verder uit na het succes van zijn televisieshow "This Is Your Day", die in 1990 werd uitgezonden op het Trinity Broadcasting Network. Op zijn hoogtepunt trok Hinn's Center in Florida meer dan 10,000 bezoekers. Naarmate zijn reizen echter in een stroomversnelling kwamen, bracht Hinn steeds langere tijd door met reizen (Okello-Kampala 2007).

In 1999 overhandigde Hinn de kerk aan Clint Brown, "met behoud van juridisch eigendom van het 'World Outreach Center Benny Hinn'Ministeries. " Hij verhuisde zijn hoofdkwartier naar Grapevine, Texas, waar hij beweerde dat God hem had gezegd een World Healing Center in Irving te bouwen. Het centrum werd echter nooit gebouwd en Hinn en zijn vrouw verhuisden vervolgens naar Zuid-Californië. Daar begon Hinn zijn televisieshow "This Is Your Day" te hosten vanuit de studio van de Ministries, het World Media Center, in Aliso Viejo. Het dertig minuten durende programma van Hinn wordt uitgezonden op een aantal verschillende televisienetwerken, waaronder Trinity Broadcasting Network, het Daystar Television Network, Grace TV en The God Channel. Het wordt dagelijks uitgezonden in tweehonderd landen. Hij bereikt elk jaar miljoenen volgers via zijn televisieprogramma, Miracle Crusades, online bronnen, talloze literaire werken en de verkoop van opgenomen preken en genezingssessies. Hinn beweert tijdens zijn dertigjarige carrière Gods boodschap aan meer dan een miljard mensen te hebben overgebracht.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Benny Hinn Ministries heeft te maken gehad met tegenstand van drie primaire bronnen: overheidsinstanties en particuliere instanties die zich voornamelijk bezighouden met financiële praktijken van religieuze groeperingen, christelijke organisaties die de beweringen van Hinn over wonderbaarlijke genezing en de geldigheid van zijn interpretatie van het evangelie in twijfel hebben getrokken, en media. die beide vaak hebben aangevochten.

Omdat Word Faith-groepen niet-confessioneel zijn, is er geen confessionele controle van hun organisatorische praktijken. Gedurende zijn hele carrière heeft Hinn onder de loep gestaan ​​van de Trinity Foundation, een in Dallas, Texas gevestigde organisatie die de financiële praktijk van televangelisten onderzoekt. In 2005 nam de organisatie contact op met de IRS over de status van Benny Hinn Ministries als een van belasting vrijgestelde religieuze organisatie, waarbij ze beweerde dat ze niet voldeed aan de richtlijnen voor vrijstelling omdat het geen echte kerk is. Onder leiding van Ole Anthony stelde de Stichting niet alleen dat de ministeries er niet in slaagden om reguliere diensten te houden, maar ook dat ze geen stabiele basis van directeuren had en daardoor geen legitimiteit had als legale religieuze organisatie. Verder zette de Trinity Foundation vraagtekens bij de toe-eigening van het veronderstelde jaarlijkse inkomen van $ 100 miljoen van de Ministries, en beweerde dat Hinn geld had gedoneerd aan de organisatie voor persoonlijk gebruik. Ongeveer rond dezelfde tijd nam een ​​andere "waakhondgroep", de Wall Watchers, contact op met de IRS met gelijkaardige beschuldigingen betreffende Benny Hinn Ministries. Volgens de ministeries reageerde de IRS door hen een brief te sturen met een reeks vragen over het leiderschap van de organisatie, maar voerde nooit een formele audit uit. Noch de ministeries, noch de IRS gaven Hinns reactie op de brief vrij, maar er werd gemeld dat de organisatie volledig meewerkte en haar vrijstellingsstatus kon behouden (Wrolstad 2005; Martin 2005). Benny Hinn Ministries werd in de daaropvolgende jaren aan verschillende van dergelijke onderzoeken onderworpen, misschien het meest in het bijzonder in 2007, toen hij en vijf andere televangelisten werden onderzocht door de Amerikaanse Senaatscommissie voor Financiën. Op 6 november kondigde senator Chuck Grassley het onderzoek aan op grond van het feit dat de onderzochte personen hun belastingvrijstellingen hadden misbruikt voor persoonlijk gewin. De zes kerken, waaronder Benny Hinn Ministries, Paula White Ministries en Creflo Dollar's World Changers Church, ontvingen brieven van de Senaatscommissie, waarin ze vragen stelden over de toewijzing van kerkdonaties en om transparantie van financiële documenten vroegen. Terwijl Hinn zich aanvankelijk tegen het onderzoek verzette, stemde hij er uiteindelijk mee in "volledig mee te werken ... aan het onderzoek en zelfs financiële hervormingen door te voeren", en het driejarige onderzoek werd in januari 2011 afgesloten (Garcia 2011).

Hinn heeft ook te maken gehad met tegenstand van een aantal individuen en groepen, zowel binnen als buiten de christelijke gemeenschap, vanwege een gerapporteerde weigering om lid te worden van de Evangelische Raad voor Financiële Verantwoording. De ECFA, met meer dan 1,1000 leden, waaronder Billy Graham en Pat Robertson, vereist een zekere mate van financiële transparantie, met als doel "het vertrouwen van het publiek te winnen door zich te houden aan zeven standaarden van verantwoording" ("Do You Believe in Miracles" 2004). Paul Nelson, de CFO van de organisatie, heeft gemeld dat de extravagante levensstijl en geheimhouding van Benny Hinn met betrekking tot financiële documenten en toe-eigening van fondsen ondanks herhaalde vragen "IRS-onderzoek hebben uitgenodigd" (Wrolstad 2005).

Hinn heeft beschuldigingen van financiële ongepastheid afgewezen. Bijvoorbeeld, Het Vijfde Landgoed Het onderzoeksteam heeft financiële gegevens verkregen van personen binnen de ministeries die verklaarden dat ze "willen dat het publiek weet hoe Benny Hinn het aan hem toevertrouwde geld besteedt" ("Do You Believe In Miracles" 2004). De verslagen die de journalisten verkregen, lieten zien wat als extravagante reiskosten werden beschouwd, evenals fondsen die aan Benny Hinn waren gegeven, zonder opgave van redenen. Hinn reageerde op deze beschuldigingen door te stellen dat de weergave van zijn reiskosten in de documentaire misleidend was, aangezien geen rekening werd gehouden met uitgaven die sterk werden verdisconteerd en met diensten die gratis aan de ministeries werden verstrekt.

De zorgen over de financiële praktijken zijn voortgezet. Ondanks de geschatte $ 100-200 miljoen die de ministeries jaarlijks ontvangen in donaties, in april van 2013, riep Benny Hinn zijn achterban op om $ 2.5 miljoen te doneren, waarvan Hinn beweerde dat het zou worden geëvenaard door een niet-vermelde donor, om de organisatie uit de schulden te halen (Zaimov 2013a). Eerder in de maand vroeg Hinn naar verluidt de aanwezigen, die in de duizenden waren geteld, van een dienst in Trinidad en Tobago om elk $ 100 aan de ministeries te schenken om de kruistocht te financieren.

Benny Hinn is ook kwetsbaar voor kritiek omdat hij nooit formele bijbelse training of opleiding heeft ontvangen, eerder bewerend zijn kennis om van de Heilige Geest zelf te komen. Conservatieve christelijke critici beweren dat zijn leer over het evangelie gebrekkig is, met name zijn aanvaarding van doctrines over het geloof. Ze beweren dat aanhangers van het geloof, zoals Benny Hinn, het evangelie niet prediken, maar eerder dat ze de leringen van de bijbel afstemmen op hun specifieke doel, de Schrift uit de context selecteren en toepassen op een persoonlijke interpretatie wat wordt beweerd te zijn gegeven door directe openbaring van God "(" Benny Hinn "nd). Een van de meest betwiste leringen van Hinn en de Word Faith-beweging houdt het geloof in dat Jezus Christus een geestelijke en fysieke dood stierf in verzoening voor de zonden van de mensheid en "afdaalde naar de hel waar hij werd gemarteld" voordat hij herboren werd (Peters 2009: 2). Critici hebben deze bewering afgewezen, het ketterisch geacht en beweerd dat omdat God niet eenvoudigweg kan ophouden te zijn, zou de geestelijke dood van Christus bewijzen dat hij niet God is. Een andere dergelijke leerstelling is de Little Gods Doctrine. Ontleend aan bijbelpassages zoals II Peter 1: 4 en Johannes 10: 31-39, beweert de "Little Gods Doctrine" dat, aangezien God mensen heeft geschapen naar zijn exacte gelijkenis, gelovigen in feite "kleine goden" zijn, die, met geloof, dat zijn niet in staat om te lijden aan ziekte of armoede (Gilley 1999). Deze interpretatie van Word Faith is in tegenspraak met meer traditionele interpretaties van talrijke bijbelpassages, zoals Psalm 50: 1 en Romeinen 16:27. Deze passages stellen dat er maar één God is en dat de mens naar Gods beeld geschapen wordt “betekent dat wij als mensen de capaciteit hebben door een reddende relatie met Jezus Christus om te weten wat God, "de traditionele interpretatie van het vers. Verder wordt de Little Goden-doctrine verworpen omdat "niet iedereen die de Here liefhad en diende, in perfecte gezondheid wandelde" en dat God zijn volgelingen niet van plan is "fysiek genezen te worden in dit leven" (Peters 2009: 3).

Benny Hinn Ministries was het doelwit van verschillende media-onderzoeken. De eerste vond plaats in 1993. Uitgevoerd door Inside Edition , gehost door Bill O'Reilly, trok het onderzoek de legitimiteit van de genezingen van Hinn in twijfel, waarbij werd vervolgd met personen die zogenaamd waren genezen bij een van de diensten van pastor Benny. In het rapport stond bijvoorbeeld dat een man die op het podium blijkbaar op wonderbaarlijke wijze van hersenkanker was genezen, ontdekte dat de tumor nog steeds aanwezig was na onderzoek door zijn arts; een vrouw die dacht dat ze genezen was van longkanker, weigerde medische behandeling en stierf twee maanden nadat ze een genezingsdienst van Benny Hinn in Houston had bezocht; en de dokter van een van doofheid 'genezen' vrouw meldde dat ze eigenlijk nooit doof was geweest. Na de uitzending van dit onderzoek op 2 maart 1993, deed Hinn een aantal media-optredens, waaronder een interview op de 700 Club met Pat Robertson. In dat interview zwoer hij om veranderingen in zijn bediening aan te brengen en de fouten die hij had gemaakt te erkennen. In hetzelfde jaar reisde Ole Anthony van de Trinity Foundation naar Florida om Hinn te interviewen. Hinn beweerde dat hij zou beginnen met het medisch verifiëren van alle wonderen voorafgaand aan het uitzenden van hen op zijn programma en dat hij zou terugkeren om het evangelie te onderwijzen. Echter, kort nadat het stof was neergedaald, volgens Ole Anthony, was Hinn "terug naar zijn oude trucjes" (Bloom 2003: 8). Een aantal soortgelijke onderzoeken werden uitgevoerd door mediaprogramma's, waaronder een 2001-documentaire uitgezonden op HBO getiteld "A Question of Miracles", waarin verslaggevers follow-up namen van 76-vermeende genezingen die plaatsvonden tijdens een dienst in Portland, Oregon. Ondanks dat hij beweerde medische verificatie voor de genezingen te hebben, onthield Hinn de documentatie. Een paar maanden later produceerde Hinn slechts een lijst met vijf namen. Bij het uitvoeren van vervolggesprekken met de kruistochtbezoekers en hun medische examinatoren, vonden de verslaggevers resultaten vergelijkbaar met die van de Inside Edition onderzoek. Een ander dergelijk onderzoek werd uitgevoerd door Dateline tijdens een healing in Las Vegas en opnieuw probeerde de bemanning contact op te nemen met de vijf personen van wie de namen waren verstrekt door Hinn, die naar verluidt genezen was. Vier weigerden hun medische dossiers te delen en de vijfde, een vrouw die naar verluidt was genezen van de ziekte van Lou Gehrig tijdens een Hinn-kruistocht, had een verkeerde diagnose gesteld. Mogelijk het grootste nieuwsmediaonderzoek van Benny Hinn Ministries werd in 2004 uitgevoerd door de Canadian Broadcasting Corporation Het Vijfde Landgoed. De documentaire "Do You Believe in Miracles" gebruikte verborgen camera's en interviews met voormalige werknemers van Benny Hinn Ministries en leden van het publiek van kruistochten om Hinns genezingsclaims te beoordelen en om zijn financiële praktijken te onderzoeken. De documentaire onthulde bijvoorbeeld een screeningproces waarbij publieksleden zorgvuldig werden geselecteerd om op het podium te verschijnen. Degenen die lichamelijk zichtbaar gehandicapt waren, werden bijvoorbeeld consequent afgewezen, vermoedelijk om ontkenning te voorkomen. Hinn heeft gereageerd op aantijgingen met betrekking tot zijn genezingspraktijken, door te stellen dat niet hij, maar God de individuen geneest; zijn kruistochten bieden eenvoudig een kanaal waardoor degenen die ziek zijn, de gave van de Heer kunnen ontvangen. Succesvolle genezing vereist volledig geloof in Gods kracht en niet in Hinn's persoonlijke kracht.

Ondanks de substantiële controverse rondom Benny Hinn Ministries, komen miljoenen gelovigen uit de hele wereld naar de zijne kruistochten en stem af op zijn dagelijkse televisieshow in de hoop een wonder te ervaren. "This Is Your Day" wordt nu in 200 landen uitgezonden en Hinn onderneemt regelmatig Miracle Crusades over de hele wereld. In 2007 hield Hinn de grootste geregistreerde genezingsdienst in de geschiedenis in Mumbai, India, met schattingen variërend van vijf tot zeven miljoen aanwezigen in de loop van het driedaagse "Festival of Blessings" ("Benny Hinn: India Healing Crusade" z). De ministeries ontvangen naar schatting $ 100-200 miljoen aan donaties per jaar en dragen in hoge mate bij aan verschillende crisisbestrijdingsinspanningen, zendingsorganisaties, scholen en weeshuizen, en beweren "elke dag ... meer dan 40,000 kinderen te steunen" ("Hoeveel geld verdient Benny Hinn? "(" Salaris en nettowaarde ", z.) Hinn kreeg ook enige status binnen de evangelische gemeenschap toen hij hertrouwde met zijn ex-vrouw voor een publiek van meer dan 1,000 toehoorders (Zaimov 2013b).

REFERENTIES

"Benny Hinn" Bijbels onderscheidingsministeries. Betreden via http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/hinn/general.htm on 25 May 2013 .

"Benny Hinn Author Profile." . Nieuwe release dinsdag . Betreden via http://www.newreleasetuesday.com/authordetail.php?aut_id=496 op 25 mei, 2013.

"Benny Hinn: India Healing Crusade." 700 Club . Betreden via http://www.cbn.com/700club/Guests/Bios/Benny_Hinn_110404.aspx on 25 May 2013 .

"Benny Hinn Ministries" e Apologetics Index . Betreden via http://www.apologeticsindex.org/h01.html op 25 mei 2013.

"Benny Hinn Ministries - World Media Center." nd Patch. Betreden via http://alisoviejo.patch.com/listings/benny-hinn-ministries-world-media-center op 25 mei 2013.

"BIOGRAFIE: Benny Hinn." Het Vijfde Landgoed. Betreden via http://www.cbc.ca/fifth/amazinggrace/hinn.html 25 mei 2013.

Bloom, John. 2003. "The Heretic." The Trinity Foundation. Betreden via http://www.trinityfi.org/press/heretic.html op 26 mei 2013.

Cooper, Travis. 2014. "EPrayer and Online Prayer Rituals." De materialiteit van het gebed, bewerkt door Anderson Blanton. The Social Science Research Council. Toegankelijk via http://forums.ssrc.org/ndsp/2014/01/13/eprayer-and-online-prayer-rituals/ op 22 januari 2014.

"GELOOF JE IN WONDEREN?" Het Vijfde Landgoed. Betreden via http://www.cbc.ca/fifth/main_miracles.html op 25 mei 2013.

Garcia, Elena. 2011. "Benny Hinn vervolgd door uitgever over vermeende relatie met Paula White." De christelijke post, Februari 18. Betreden via http://www.christianpost.com/news/benny-hinn-sued-by-publisher-over-alleged-relationship-with-paula-white-49060/ op 26 mei 2013.

Harrison, Milmon. 2005. Righteous Riches: The Word of Faith Movement in Contemporary African American Religion. New York: Oxford University Press.

Hinn, Benny. 2014. "Mighty Warriors Prayer Army." Benny Hinn Ministries . Toegankelijk via http://www.bennyhinn.org/mwia/ op 22 januari, 2014.

Hunt, Stephen. 2000a. "Dramatiseren van het 'Evangelie over gezondheid en rijkdom': geloof en praktijk van een neo-pinksterbeweging met 'geloof'." Journal of Overtuigingen & Waarden 21: 73-86.

Hunt, Stephen. 2000b. "'Winning Ways': Globalization and the Impact of the Health and Wealth Evangelie." Journal of Contemporary Religion 16: 88-105.

Martin, Allie. 2005. "Benny Hinn het onderwerp van IRS onderzoek." AgapePress. Betreden via http://www.ministrywatch.com/pdf/article_071205_hinninvestigated.pdf op 25 mei 2013.

Nickell, Joe. 2002. "Benny Hinn: genezer of hypnotiseur?" Sceptische onderzoeker. Betreden via http://www.csicop.org/si/show/benny_hinn_healer_or_hypnotist/ op 25 mei 2013.

Okello-Kempala, Raphael. 2007. "Oeganda: Benny Hinn heeft een cadeau voor het land." Betreden vanuit http://watchmanafrica.blogspot.com/2007/05/pastor-joseph-serwadda-says-benny-hinn.html on 25 May 2015 .

Peters, Justin. 2009. "Benny Hinn." Watchman Fellowship. Betreden via http://www.watchman.org/profiles/benny-hinn/ op 26 mei 2013.

'Gebedverzoek'. 2014. Benny Hinn Ministries. Betreden via http://www.bennyhinn.org/prayer/prayer-request op 22 januari 2014.

Stewart, David J., en "Benny Hinn's Hidden Heresies." Betreden vanaf http://www.jesus-is-savior.com/Wolves/benny_hinn-hidden.htm on 25 May 2013 .

Wrolstad, Mark. 2005. "IRS stelt de belastingvrije status van Hinn in vraag." Het Dallas Morning News, Juli 6. Betreden via http://trinityfi.org/press/hinn07.html op 25 mei 2013.

Zaimov , Stoyan. 2013a. "Benny Hinn vraagt ​​volgers om $ 2.5 miljoen om uit de schulden te komen." De christelijke post, April 26. Betreden via
http://www.christianpost.com/news/benny-hinn-asks-followers-for-2-5-million-to-get-out-of-debt-94822/ op 26 mei 2013.

Zaimov, Stoyan. 2013b. "Benny Hinn hertrouwt voor 1,000-mensen." De christelijke post, Maart 4. Betreden via http://www.christianpost.com/news/benny-hinn-remarries-in-front-of-1000-people-91218/ 25 mei 2013.

Auteurs:
Leah M. Hott
David G. Bromley

Geplaatst:
26 december 2013

Deel