David G. Bromley Jessica Smith

Full Circle Church

FULL CIRCLE CHURCH TIMELINE

1979 (29 januari): Andrew Keegan Heying werd geboren als zoon van Larry en Lana Heying in Los Angeles, Californië.

1996: Keegan won aan populariteit en bekendheid in zijn terugkerende rol in de WBS-show Zevende hemel.

1999: Keegan speelde in 10 Things I Hate About You met Heath Ledger.

2011 (11 maart): Keegan, zijn manager en een andere vriend werden aangevallen door bendeleden op Venice Beach.

2011 (11 maart): een aardbeving en tsunami treft Tohoku, Japan.

2013: Keegan werd lid van de God Realization Church.

2014 (mei): Full Circle begon met het huren van de tempel waar ooit de God Realisation Church was gevestigd.

OPSCHRIFT / GROEP GESCHIEDENIS

Andrew Keegan Heying werd geboren in Larry en Lana Ocampo Heying in Los Angeles, Californië in 1979. Hij begon zijn carrière als kind model. Velen leerden Keegan kennen door zijn jeugdige acteerrollen in populaire hits zoals 10 Things I Hate About You, met Heath Ledger, en Seventh Heaven. Een tienerhartbrenger, Keegan speelde minder belangrijke rollen in zijn vroege volwassenheid. Keegan heeft ook een nachtclub geëxploiteerd en geïnvesteerd in onroerend goed (Brown 2015).

Pas op 11 maart 2011 ervoer Keegan een spiritueel moment van zelfactualisatie. Op 11 maart werden Keegan, een vriend, en de manager van Keegan overvallen en geslagen op Venice Beach. Hoewel er geen levensbedreigende verwondingen waren, werd de manager van Keegan bedreigd met een pistool en liep Keegan verwondingen op die hechtingen vereisten. De overval vond plaats op dezelfde dag als de Tsunami in Japan. Keegan geloofde dat het samenvallen van de twee gebeurtenissen meer was dan een toevallige gebeurtenis, dat er synchroniciteit tussen beide was. Hij beschreef de ervaring als iets “gekoppeld aan een groter geheel” (Kuruvilla 2014).

Keegan sloot zich in 2013 aan bij de new age religieuze groep de God Realization Church. De groep, later bekend als de Bron, kwam bijeen in een 110 jaar oude kerk die ooit de Hare Krishna huisvestte. Keegan zegt dat toen hij zich snel realiseerde dat de groep niet echt overeenkwam met zijn overtuigingen, hij afstand nam. Hij begroef een rozenkwarts kristal in de voortuin van de kerk en beloofde "dat als er ooit een geschikte tijd was om in de tempel te dienen, ik dat zou zijn" (Bans 2015).

Keegan bleef rare ervaringen met synchroniciteit hebben. Hij vertelt dat hij had gezien dat een straatlantaarn in stukken barstte terwijl hij er al naar had zitten staren. Ook ving een keer tijdens een Full Circle-bijeenkomst de groep video op van een rose-kwartskristal dat van het altaar sprong en in de lucht sprong. Dit waren allemaal tekenen voor Keegan van het belang van tijd en synchroniciteit. Het was zijn roeping om gelijkgestemde mensen te verzamelen om zich te concentreren op de kracht van het heden. Dit is het moment waarop Full Circle begon.

DOCTRINES / RITUELEN

Full Circle is een organisatie wiens missie het is om het ego te ontbinden en op een spirituele manier contact te maken met anderen. De leden geloven dat "de essentie van religie leeft in het moment" en dat ze "het hoogste spiritisme beoefenen dat is gebaseerd op universele kennis" (Dodge en Wakefield 2014). De groep gebruikt het beeld van een cirkel om hun overtuigingen weer te geven. De cirkel geeft weer hoe de tijd werkt op een cyclische manier maar van binnen is het huidige moment (Kuruvilla 2014). Zoals Keegan het verwoordt: “Synchroniciteit. Tijd. Dat is waar het allemaal om draait. Hoe dan ook, het verleden, een andere keer. Het is een cirkel; in het midden is nu. Daar gaat het over, ”legde Keegan uit over de naam van de kerk, Full Circle (Brpwm 2015). Leden komen samen in livemuziek, yoga, meditatie en groepsworkshops, allemaal gericht op de impact van hun groepsenergie. Het beoefenen van “geactiveerde vrede” is hun manier om hun positieve energie te gebruiken om de wereld te veranderen. De groep omvat een combinatie van hindoeïstische praktijken en iconen met new age theologie.

Full Circle komt minstens wekelijks samen voor zondagdiensten. Gedurende de week houdt de groep veel verschillende workshops gericht op positieve energie en vrede. Meditatie, yoga en muziek zijn belangrijke elementen in de bijeenkomsten. Door elementen van de natuur zoals kristallen en water te gebruiken, verenigt de groep zich en concentreert ze hun energie op positief activisme zoals het Oosterse conflict. Leden geloven door zich bij de geest en het hart te voegen met liefde, en kunnen een krachtig feitelijk fysiek affect creëren (Kuruvilla 2014). Samen met hun meer rustige spirituele oefeningen, leert Full Circle dat het essentieel is om het leven te vieren met gepassioneerde muziek. Dit omvat vaak late night festiviteiten met drinken en dansen.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

De naam “Full Circle” is ontleend aan een gemeenschappelijke biologische boerderij in Ojai (Brown 2015). Full Circle wordt beheerd door een "elect 8."
Deze acht bestaan ​​uit Keegan's naaste vertrouwelingen, waaronder Keegans vrouw en beste vrienden. Hoewel Keegan volhardend volhardt dat hij geen enkele leider is, wordt hij geïdentificeerd als de laatste woordvoerder in alle zaken met betrekking tot de groep. Naast de uitverkoren acht bestaat de groep uit vaste volgers en anderen die af en toe naar bepaalde workshops komen. Door zo'n scala aan verschillende activiteiten te houden, hoopt Full Circle in aantal te groeien. De leden zijn beschreven als bestaande uit aantrekkelijke jonge vrouwen met een kleiner aantal aantrekkelijke mannen, allemaal gekleed in een zeer Boheemse stijl.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Full Circle Church heeft weinig externe tegenstand ondervonden. Er is enige scepsis geweest over Keegans motieven om de kerk te beginnen en over een religie van beroemdheden. De groep trok kort media-aandacht toen het centrum in mei 2015 werd overvallen door het California Department of Alcoholic Beverage Control voor het serveren van kombucha, dat een voldoende hoog alcoholgehalte heeft om als bier te worden gereguleerd (Spargo 2015). De belangrijkste uitdaging voor de nieuwe kerk is financieel.

Keegan heeft problemen ondervonden bij het financieren van de activiteiten en huur van de kerk. Toen het pand in augustus 2014 werd geveild, was de huurovereenkomst van de kerk onstabiel. De groep kon zijn huurcontract verlengen, maar met vijftig procent kostenstijging. De groep heeft moeite om het geld op te halen en Keegan moest uiteindelijk zijn eigen geld gebruiken om de huurverhoging te betalen. Sindsdien heeft de groep hun groepsworkshops uitgebreid, een lidmaatschapsbijdrage geïntroduceerd en contact opgenomen met de gemeenschap voor extra ondersteuning (Brown 2015).

REFERENTIES

Bans, Lauren. 2015. "Oming aan het strand met Andrew Keegan, voormalig tieneridool veranderde spirituele goeroe." Gier, Maart 8. Betreden via http://www.vulture.com/2015/03/andrew-keegan-encounter.html op 1 juni 2015.

Bruin. Eryn. 2015. "Bij Full Circle Church in Venetië, Picking Up waar eerdere zoekers waren weggegaan." LA Times, Maart 21. Betreden via http://www.latimes.com/local/westside/la-me-full-circle-venice-20150321-story.html#page=1 op 1 juni 2015.

DeRosa, Nicole. 2015. "Q&A met acteur en mede-oprichter van Full Circle Venice, Andrew Keegan- Talks Bringing music, spiritualiteit en liefde voor de gemeenschap." All Access muziek, Januari 22. Betreden via http://music.allaccess.com/qa-with-actor-and-co-founder-of-full-circle-venice-andrew-keegan-talks-bringing-music-spirituality-and-love-to-the-community/ op 1 juni 2015.

Dodge, Shyam en Wakefield, Shanrah. 2014. "Een van de sterren van '10 Things I Hate About You 'begon een religie." ONDEUGD, Augustus 14. Betreden via http://www.vice.com/read/andrew-keegan-started-a-new-religion-814 op 1 juni 2015.

Volledige cirkel kerk website. Betreden via http://www.fullcirclevenice.org/welcome-to-full-circle/ op 1 juni 2015.

Kuruvilla, Carol. 2014. "90's Teen Heartthrob Andrew Keegan begint zijn eigen religie." Dagelijks nieuws, Augustus 19. Betreden via http://www.nydailynews.com/entertainment/90-teen-hearthrob-andrew-keegan-starts-religion-article-1.1909068 op 1 juni 2015.

Spargo, Chris. 2015. "Tien dingen die ik haat over jou. Hartbreker Andrew Keegan Bust voor het verkopen van kombucha aan zijn New Age-tempel." Daily Mail, Mei 15. Betreden via   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3082657/Andrew-Keegan-busted-undercover-agents-members-New-Age-religion-founded-caught-selling-kombucha-without-permit.html#ixzz3brJ7cc93 op 2 juni 2015.

Geplaatst:
2 juni 2015

VOLLEDIGE CIRKELKERK VIDEOVERBINDINGEN


Deel