Nicole Karapanagiotis

Krishna West

KRISHNA WEST AIKAJALA

1948: Hridayananda Das Goswami (Howard J. Resnick) syntyi Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1969: Hridayananda Das Goswami tapasi Swami Prabhupadan, ISKCONin perustajan.

1970: Hridayananda Das Goswami sai vihkimyksen Swami Prabhupadan johdolla.

1972: Hridayananda Das Goswami hyväksyi saṃnyāsan (muodollisen luopumisen) Prabhupadalta.

1977: Hridayananda Das Goswamista tuli yksi XNUMX seuraajan ryhmästä, joka johti ISKCONia Prabhupadan kuoleman jälkeen.

1996: Hridayananda Das Goswami ansaitsi tohtorin tutkinnon. sanskritissa ja intiaanitutkimuksessa.

2013: Hridayananda Das Goswami perusti Krishna Westin.

2016: Krishna West Orlando avattiin.

2016: Krishna West Mexico City avattiin.

2017: Ensimmäinen kansainvälinen Krishna West -festivaali pidettiin São Paulossa, Brasiliassa.

2022: Krishna West Chicago avattiin.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Krishna West on osaliike International Society for Krishna Consciousnes (ISKCON), jonka Hridayananda Das Goswami perusti vuonna 2013. Syntynyt Howard J. Resnickiksi vuonna 1948 Los Angelesissa, Kaliforniassa. [Kuva oikealla] Hridayananda Das Goswami tapasi ensimmäisen kerran ISKCONin perustajan, AC Bhaktivedanta Swami Prabhupadan, vuonna 1969, kun hän opiskeli Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä. Tavattuaan Swami Prabhupadan Hridayananda Das Goswamin liittyminen ISKCON-liikkeeseen oli nopeaa: vuoden sisällä heidän tapaamisestaan ​​hän liittyi ISKCONiin kokopäiväisenä temppelin palvojana ja otti itse Prabhupadan virallisen vihkimisen liikkeeseen. Vain kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1972, Hridayananda Das Goswami hyväksyi saṃnyāsan Prabhupadalta. ISKCONissa saṃnyāsa on elämänjärjestys, jossa ihminen ottaa muodollisen ja elinikäisen selibaattivalan sekä perhe- ja yhteiskuntaelämän luopumisen voidakseen käyttää koko aikansa ja ponnistelunsa saarnaamiseen.

Vuonna 1977, kun Swami Prabhupada kuoli, Hridayananda Das Goswamista tuli yksi yhdestätoista miehestä, jotka ottivat omia opetuslapsiaan ja auttoivat johtamaan ISKCON-liikettä tulevaisuuteen. Vuosina 1977–2013 Hridayananda Das Goswami osallistui useisiin hartausprojekteihin ISKCONissa, mukaan lukien palveleminen ISKCONin hallintoelinkomissiossa (GBC), aloitti ja opasti omia opetuslapsiaan, kirjoitti ja käänsi erilaisia ​​tekstejä ja tutkielmia sekä vietti aikaansa. matkustaa ja saarnata levittääkseen ISKCON-liikettä ympäri maailmaa, kuten hän uskoi Swami Prabhupadan toiveen olevan.

Aluksi Hridayananda Das Goswami tunsi, että hän (ja muut hänen kaltaiset ISKCON-gurut) onnistuivat ponnisteluissaan täyttääkseen Swami Prabhupadan tehtävän ja tavoitteet. Kuitenkin 1990-luvulta lähtien Hridayananda Das Goswami alkoi tuntea tyytymättömyyden siemeniä ISKCONin asioiden tilaan. Hän oli erityisen huolestunut siitä, että vaikka ISKCON onnistui houkuttelemaan ihmisiä intialaisesta yhteisöstä (erityisesti niitä, joilla on siteitä hindulaisuuteen tai tuntenut sen), liikkeellä oli vaikeuksia houkutella (ja pitää) jäseniä muista väestöryhmistä. Tämä demografinen seikka, jonka E. Burke Rochford, Jr. kutsui "ISKCONin hinduisuudeksi" (Rochford 2007), koski Hridayananda Das Goswamia, koska hän uskoi, että Prabhupadan päätehtävä oli tehdä ISKCONista maailmanlaajuinen liike: sellainen, jolla on seuraajia. erilaisia ​​etnisiä, rodullisia ja kansallisia taustoja (Karapanagiotis 2021). Hridayananda Das Goswami uskoi, että koska ISKCON ei ollut kansainvälinen, se epäonnistui.

Vastauksena tähän havaittuun epäonnistumiseen Hridayananda Das Goswami loi Krishna Westin, ISKCON-alaliikkeen, vuonna 2013. Krishna Westin tavoitteena oli houkutella ihmisiä intialaisen yhteisön ulkopuolelta ISKCONiin muokkaamalla ja muotoilemalla liike uudelleen (vähiten tilat sisällä). se) tavalla, joka houkuttelee heitä (Karapanagiotis 2021). Krishna Westin nimi "länsi" viittaa sekä väestöryhmiin, jotka Hridayananda Das Goswami halusi houkutella luodessaan tätä uutta alaliikettä, että tyyliin, jolla ISKCON muotoilisi uudelleen houkutellakseen heitä. Hridayananda Das Goswamille sekä laajempiin ISKCON-piireihin kuuluville termiä "länsiläinen" käytetään viittaamaan ketään, joka ei ole intialaista perintöä, ja "länsi" käytetään kuvaamaan maailman alueita Intian niemimaan ulkopuolella. Näillä termeillä ja niiden käytöllä sekä Krishna Westissä että ISKCONissa on juuret kolonialismissa sekä sen seurauksena syntyneissä uudistusliikkeissä (Karapanagiotis 2021). Vaikka ne ovat sekä ongelmallisia että epätarkkoja, niitä käytetään ilman kritiikkiä Krishna Westissä ja laajemmassa ISKCON-liikkeessä. Luodessaan Krishna Westin "länsiläisille" tyylitellyksi aliliikkeeksi Hridayananda Das Goswami pakkasi uudelleen ISKCONin käytännön, muodon, esityksen ja tilat toivoen houkutellakseen "länsiläisiä" liikkeeseen (Karapanagiotis 2021).

On tärkeää huomata, että Hridayananda Das Goswami ei ole ainoa ISKCON-guru, joka muokkaa ISKCON-liikettä houkutellakseen "länsiläisiä". Itse asiassa se on suosittu ja kasvava yritys koko ISKCONissa, ja sitä johtavat useat ISKCON-gurut ja muut kannattajat Yhdysvalloissa, Intiassa ja muualla (Karapanagiotis 2018; Karapanagiotis 2021). Hridayananda Das Goswamin Krishna West eroaa kuitenkin näiden muiden ISKCON-gurujen ponnisteluista. Vaikka muut gurut muotoilevat ISKCONia uudelleen (joogastudioiden, meditaatiosalien jne. rakentaminen) houkutellakseen "länsiläisiä", heidän perimmäinen tavoite näillä ponnisteluilla on saada heidät lopulta päälinjaan. ISKCON liike (Karapanagiotis 2021). Hridayananda Das Goswami ei kuitenkaan omalta osaltaan usko, että "länsimaalaiset" vetäytyvät (tai haluaisivat pysyä) ISKCON-pääliikkeessä. Sen sijaan Hridayananda Das Goswamin Krishna West suunniteltiin vapaasti seisovaksi osaksi.ISKCON-liike: "liike liikkeen sisällä tai "länsimainen Hare Krishna -liike", kuten Krishna Westin kannattajat haluavat sanoa. Tästä syystä Hridayananda Das Goswami viittaa Krishna Westiin "kohteena" eikä sillana: Krishna West on ISKCON-alaliike, jonka tarkoituksena on vetää puoleensa "länsiläisiä" ja pitää heidät siellä (Karapanagiotis 2021). [Kuva oikealla] Tässä suhteessa Krishna West on samanaikaisesti upotettu ISKCON-liikkeeseen, mutta myös toiminnallisesti sen vieressä.

OPPEJA / uskomukset

Krishna Westin kannattajat ja harjoittajat tunnistavat itsensä ISKCON-palvojiksi, ja Krishna Westin identiteetille (ja Hridayananda Das Goswamin näkemykselle siitä) on tärkeää, että sitä luonnehditaan ISKCONin alaliikkeeksi, ei liikkeeksi erilliseksi liikkeeksi. se.

Koska Krishna West on ISKCONin aliliike, Krishna Westin harjoittajat jakavat uskomuksia ja oppeja palvojien kanssa. ISKCON liike. Kuten muutkin ISKCONin jäsenet, esimerkiksi Krishna Westin kannattajat uskovat Krishna-jumalaan ja ymmärtävät hänet "jumaluuden korkeimmaksi persoonallisuudeksi", mikä on ISKCONin kiilto sanalle Puroṣottama. Bhagavad Gita 15.16-15.18. ISKCON-harrastajille tämä tarkoittaa, että Krishna on "Perimmäinen persoona", koska hän on korkein olento, jolla on transsendenttinen ylivertaisuus ilmeisiin ja manifestoitumattomiin maailmoihin nähden. Se tarkoittaa myös ISKCONissa, että Krishnalla uskotaan olevan muoto, vastaanottavaisuus ihmissuhteille ja persoonallisuuden piirteet. Sellaisenaan Krishna Westin harjoittajat (kuten muut ISKCON-harrastajat) uskovat Krishnaan ja suhtautuvat häneen olentona, jolla on läsnäolo elämässään, jonka historia on täynnä myyttisiä harrastuksia ja jolla on muoto, joka voidaan visualisoida ja "nähdä". (Bromley ja Shinn, toim. 1989; Bryant ja Ekstrand, toim. 2004; Burke 1985; Burke 2007; Dwyer ja Cole, toim., 2007; Karapanagiotis 2021; Knott 1986; Squarcini ja 2004zotti). Jälkimmäiseen liittyen palvojat puhuvat usein Krishnan kauneudesta, hänen fyysisistä ominaisuuksistaan, hänen pukeutumisestaan ​​jne. meditatiivisina tavoina muistaa ja rakentaa yhteyttä häneen.

Krishna-uskomuksensa ja näkemyksensä lisäksi Krishna Westin kannattajat jakavat myös muita uskomuksia/oppeja laajemman ISKCON-liikkeen kanssa. He esimerkiksi uskovat, että minän todellinen identiteetti ei ole keho, vaan sielu ja että sielu on "osa ja erottamaton" Krishnan jumalallisesta luonnosta (Bromley ja Shinn, toim. 1989; Bryant ja Ekstrand, toim. 2004 Burke 1985; Burke 2007; Dwyer ja Cole, toim. 2007; Karapanagiotis 2021; Knott 1986; Squarcini ja Fizzotti 2004). Lisäksi he uskovat, että muistamalla Krishnaa ja antautumalla hänelle, he voivat saavuttaa vapautumisen tilan, jossa he voivat jakaa Krishnan ikuisen seuran ja elää iloisen suhteen hänen kanssaan ikuisesti. Lopuksi Krishna West -harjoittajat jakavat myös muiden ISKCON-harrastajien kanssa uskomuksia Krishnan nimien laulamisen (Delmonico, 2007) sekä hänen pyhitetyn ruoan syömisen ja jakamisen voimasta ja tärkeydestä (Kuningas 2012; Zeller 2012). Mitä tulee edelliseen, Krishna Westissä, kuten sen emojärjestössä ISKCONissa, Krishnan nimillä (erityisesti Hare Krishna mahā mantralla) on keskeinen rooli harjoittajien elämässä. Teologisesti katsottuna Krishnan nimien uskotaan olevan ontologisesti samat kuin Krishnan itsensä (Delmonico 2007; Dimock 1999; Haberman 2003; Hein 1994; Prabhupada 1968; Prabhupada 1973, 1974). Sellaisenaan harrastajat uskovat, että niiden lausuminen ääneen (tai jopa omassa mielessään) asettaa palvojan Krishnan välittömään läsnäoloon. Tästä syystä harrastajat haluavat myös laulaa mahā mantraa julkisesti uskoen, että nimien vaikutus tuodaan kaikille, jotka kuulevat ne. (Haddon 2013; Karapanagiotis 2019; Prabhupada, 1973). Krishna Westin harjoittajilla (ja ISKCONin palvojilla yleensä) on samanlainen uskomussarja prasādamiin eli pyhitettyyn ruokaan, joka syödään sen jälkeen, kun ne on ensin tarjottu Krishnalle (Kuningas 2012; Zeller 2012). Aivan kuten Krishnan nimet ovat osa Krishnan olemusta, niin myös prasādamin uskotaan olevan täynnä Krishnan armoa. Tämän vuoksi harrastajat uskovat, että prasādamin syöminen muuttaa syöjien sydämen. Tästä syystä Krishna Westissä (ja laajemmin ISKCONissa) kannattajat pyrkivät syömään prasādamia säännöllisesti ja myös jakamaan sitä muille, jotta Krishnan armo voidaan viedä kauas ja laajalle (Kuningas 2012; Zeller 2012).

RITUAALIT / TOIMINTA

Vaikka Krishna West on ISKCONin alaliike, joka jakaa uskomuksia ja oppeja emojärjestönsä kanssa, Krishna West eroaa ISKCONista useilla tavoilla. Nämä erot liittyvät ensisijaisesti rituaaleihin ja käytäntöihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Krishna Westillä olisi muitakin käytäntöjä, joita laajempi ISKCON-liike ei jaa. Sen sijaan Krishna Westin käytännöt eroavat laajemman ISKCON-liikkeen käytännöistä, koska Krishna Westin kannattajat yrittävät "poistaa" ISKCONin ydinkäytännöt (jotka he pitävät välttämättöminä) ja toteuttavat niitä tavalla, joka heidän mielestään houkuttelee. "länsimaisille". Tämä prosessi on selitetty Krishna Westin missio- ja visiolausekkeissa:

kutsumme tätä projektia Krishna Westiksi, koska teemme kaikkemme tehdäksemme bhakti-joogasta helppoa, relevanttia ja nautinnollista länsimaisille ihmisille ilman, että millään tavalla vaarannetaan, laimennetaan tai vähennetään loistavan muinaisen perinteen puhtautta ja voimaa. Teemme tämän tarjoamalla olennaisen hengellisen opetuksen ja harjoituksen kokonaisuudessaan ilman, että opiskelijat ja harjoittajat omaksuvat uuden etnisyyden, joka koostuu ei-välttämättömistä itämaisista pukeutumisista, keittiöstä, musiikista jne. Lännen ihmiset tarvitsevat ja ansaitsevat mahdollisuuden harjoittaa aitoa bhakti-jooga ulkoisessa kulttuurissa, joka on heille mukava ja luonnollinen. (Krishna West -verkkosivusto nd).

Opetamme harjoittamaan bhakti-joogaa, ei-lahkollista, iloista hengellistä tiedettä, joka tarjoaa saatavilla olevaa ja vaikuttavaa henkistä tietoa ja kasvua vilpittömälle harjoittajalle. Bhakti-jooga-yhteisö pyrkii siten edistämään planeettamme henkistä elpymistä, luonnollisesti myötävaikuttaen sosiaaliseen, taloudelliseen, poliittiseen ja ympäristön oikeudenmukaisuuteen. (Krishna West -verkkosivusto nd).

Kuten näistä missio- ja visiolausekkeista voidaan nähdä, Krishna Westin kannattajat uskovat, että ISKCON:ssa on olemus, joka on olemassa ja joka voidaan erottaa ja harjoittaa erotettuna kaikista alueellisista, kulttuurisista tai etnisistä pukeutumisesta tai asusta. Lisäksi tämä olemus, he uskovat, voidaan sitten muotoilla uudelleen kulttuuripukuun, joka on mukava kohdeyleisölle ("länsiläisille" Krishna Westin tapauksessa) (Karapanagiotis 2021).

Hridayananda Das Goswami ja muut Krishna Westin kannattajat arvostelevat sitä tosiasiaa, että ISKCON-hartauskulttuuri on juurtunut intialaiseen hindukulttuuriseen "pukeutumiseen" ja vetoavat tähän syyksi, että ISKCON on onnistunut houkuttelemaan intialaista yhteisöä, mutta ei "länsiläisiä". (Karapanagiotis 2021). Esimerkiksi Hridayananda Das Goswami keskustelee siitä tosiasiasta, että ISKCONissa vihitty palvojat käyttävät sanskritin hartauden nimiä ja käyttävät laajaa "sisäpiirikieltä", joka on täynnä sanskritin termejä ja viittauksia. Hän huomauttaa myös, että harrastajat käyttävät tyypillisesti eteläaasialaisia ​​hartausvaatteita temppeleissä ja muissa ISKCON-tapahtumissa, syövät prasādamia, joka on lähes aina intialaista ruokaa, ja soittavat musiikkia intialaisilla soittimilla (ja laulavat intialaisilla liturgisilla kielillä). Krishna Westin kannattajat väittävät, että jos ISKCONin "olemus" voitaisiin esittää "länsimaisille" tavalla ja tavalla, joka on heille kulttuurisesti mukava ja heille tuttu, "länsiläiset" ovat innokkaita liittymään liikkeeseen. Siksi Krishna Westin rituaalit ja käytännöt on suunniteltu tätä tarkoitusta silmällä pitäen.

Krishna West -tavoite harjoittaa ISKCONia ilman intialaisia ​​hindukulttuurisia "sulkuja" heijastuu ennen kaikkea tiloihin, joissa Krishna West -ryhmät tapaavat. [Kuva oikealla] Toisin kuin monet ISKCON-ohjelmat, Krishna West -ohjelmat eivät tapahdu temppeleissä tai tiloissa, jotka muistuttavat temppeleitä. Sen sijaan Krishna West -ohjelmat järjestetään vuokrahalleissa, vuokratuissa joogastudioissa (tai niihin liittyvissä kohtaamistiloissa), puistoissa, kävelyreiteillä, ulkopuutarhoissa ja/tai harrastajien kodeissa.

Toinen Krishna West -tilojen tunnusmerkki on se, että niissä ei ole alttareita tai rituaalisesti asennettuja jumalia (mūrtisiä), joita esiintyy tyypillisesti ISKCON-temppeleissä. Samoin Krishna West -käytännöt eivät sisällä jumaluuksien palvontaa (mūrti pūjā), jota tavallisesti harjoitetaan ISKCON-temppeleissä.

Sen lisäksi, että Krishna Westin kannattajat harjoittelevat tiloissa, jotka on tehty houkuttelemaan "länsimaisia", he ovat myös sitoutuneet sallimaan harjoittajien käyttää vaatteita, jotka ovat heille mukavimpia. Vaatteet ovat yksi tärkeimmistä Krishna Westin ja sen emojärjestön ISKCONin eroista. Krishna Westissä palvojat eivät käytä eteläaasialaisia ​​hartausvaatteita. Tämä tarkoittaa, että sen sijaan, että käyttäisit ISKCONin tyypillistä dhoti-asua (pitkät lannekankaat), kurtās (pitkät, löysät tunikat), sareesjne., Krishna Westin harjoittajat käyttävät farkkuja, napitettuja paitoja, mekkoja, hameita, housuja, villapaitoja jne.

Käytäntöjen ja ohjelmien muodossa Krishna Westillä on monia yhtäläisyyksiä ISKCON-liikkeen kanssa. Monissa Krishna West -keskuksissa on esimerkiksi viikoittaisia ​​kokouksia ja kokoontumisia. Nämä tapaamiset – jotka vaihtelevat henkilökohtaisen ja online-muodon välillä – alkavat yleensä laulamalla tai laulamalla Hare Krishnaa mahā mantra. Tärkeää on, että Krishna West -paradigman mukaan laulamista/laulua ei (vain) säestetä intialaisilla soittimilla tai tavallisella ISKCON-harmonumilla, mṛdaṅga-rummuilla jne. Sen sijaan sitä säestetään usein "länsimaisilla" soittimilla, kuten kitaroilla, pianoilla, viulut, koskettimet ja vastaavat. Lisäksi Krishna Westissä mahā-mantra on asetettu "länsimaisille" melodioille, mukaan lukien länsimaisen klassisen musiikin melodiat. Joskus harrastajat ovat luovia melodian kanssa ja asettavat mahā-mantran suositun rock-musiikin, kuten Pink Floydin, Eaglesin jne., kappaleisiin.

Useimmissa Krishna West ohjelmointi, keskustelu Bhagavad-Gītā seuraa mantran laulamista. Tätä keskustelua johtaa usein yksi henkilö, mutta se on muuten hyvin osallistava keskustelu, joka päättyy kysymyksiin ja vastauksiin. Mikä on tärkeää, koska mūrti pūjā (jumalien palvonta) rituaali puuttuu Krishna West -keskuksista, Krishna Westin ohjelmat ovat paljon enemmän tekstikeskeinen kuin päälinjan ISKCONissa. Jälkeen Gītā keskustelu, ohjelma päättyy ja kokoontuneet osallistujat jakavat prasādam-aterian. Krishna Westin periaatteiden mukaisesti ateria ei ole ISKCONin intialainen kasvisruoka. Sen sijaan kasvisruoka on enemmän "länsimaista" ja sisältää usein ruokia, kuten pastaa, salaattia, keittoja ja pizzaa. Tärkeää on, että Krishna West -keskusten keittiö vastaa sen yhteisön paikallista ruokaa, jossa se sijaitsee: jos esimerkiksi Krishna West -keskus sijaitsee Chilessä, chileläistä kasvisruokaa tarjoillaan Gītā keskustelua.

Viikoittaisten ohjelmien lisäksi Krishna Westissä on monia muita ohjelmia. Nämä ohjelmat vaihtelevat sijainnin mukaan, mutta niihin sisältyy tapaamisia, joissa keskustellaan Swami Prabhupadan ja Hridayananda Das Goswamin kirjoista, kokoontumisia laulamaan ja laulamaan Hare Krishna mahā mantraa sekä kokoontumisia, jotka ovat luonteeltaan puhtaasti sosiaalisia (kävelyllä, prasādamissa jne. ). Ryhmäharjoitusten lisäksi Krishna Westin kannattajat ylläpitävät ISKCONissa vakiomuotoisia yksilöllisiä käytäntöjä: Pa-laulun (mahā-mantran kierroksia äänettömästi tai hiljaa itsekseen laulamalla mālā), tai helmillä koristeltu rukous) ja noudattaen ISKCONin neljää sääntelevää periaatetta (ei lihaa, kalaa, munia, uhkapeliä, päihtymystä tai laitonta seksiä) (Bromley ja Shinn, toim. 1989; Bryant ja Ekstrand, toim. 2004; Burke 1985, 2007; Dwyer ja Cole, toim. 2007; Karapanagiotis 2021; Knott 1986; Squarcini ja Fizzotti 2004). Krishna West -harrastajat pyrkivät myös levittämään Prabhupadan ja ISKCONin opetuksia kehittämällä yhä enemmän Krishna West -ohjelmia ja jakamalla Prabhupadan ja Hridayananda Das Goswamin kirjoja. Näihin kirjoihin kuuluu Swami Prabhupadan kirjoja Bhagavad-Gītā sellaisena kuin se on (Prabhupada 1986), Hridayananda Das Goswami Kattava Bhagavad-Gītān opas kirjaimellisesti käännettynä (Goswami, 2015) ja Hridayananda Das Goswamin Quest for Justice: Valitse Mahabharatan tarinoita moderneilla valaistuksilla (Goswami 2017), mm.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Krishna West on ISKCONin alaliike; sellaisenaan se sijaitsee ISKCONin hallintoelinkomission (GBC) arvovaltaisessa rakenteessa. Hridayananda Das Goswami, Krishna Westin perustaja, on maininnut useaan otteeseen, että Swami Prabhupadalle oli tärkeää, ettei ISKCON jakautunut eri ryhmiin, joilla on täysin erilaiset johtamisrakenteet. Siksi Krishna West pysyy ISKCONin ja GBC:n sateenvarjon alla, vaikka hallinnollisesti se voisi olla helpompaa, jos se olisi toisin.

Huolimatta siitä, että Krishna West on ISKCONin sateenvarjon alla, koska se on alaliike, sillä on myös oma johtonsa ja organisaationsa. Krishna Westin virallinen johtaja on Hridayananda Das Goswami. Hridayananda Das Goswamin kanssa työskentelee noin viidenkymmenen hengen tiimi, jonka roolit vaihtelevat "projektin johtajasta", "neuvoston jäsenestä", "yhteyshenkilöstä", "johtajasta" ja "koordinaattorista" muutamia mainitakseni. (Krishna West -verkkosivusto ja "Meet the Team"). Tästä järjestelystä huolimatta Krishna Westin johto ei käytä keskitettyä tai ylhäältä alas suuntautuvaa lähestymistapaa. Sen sijaan Krishna Westin organisaatiorakenne on hajautettu ja hajanainen, ja sen projektit ja keskukset kehittyvät jatkuvasti.

Krishna West -keskuksia ja -projekteja on kaikkialla maailmassa, mukaan lukien Meksikossa, Brasiliassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Chilessä, Argentiinassa ja Italiassa, vain muutamia mainitakseni. Jokainen näissä paikoissa olevista keskuksista on erilainen, ja niillä on oma yksilöllisesti suunniteltu ja hallinnoitu ohjelmointi sekä oma johto ja omistautunut henkilökunta. Krishna Westin organisaatiorakenne ymmärretään parhaiten laajapohjaisena ryhmänä ISKCON-harrastajia (joista suurin osa on Hridayananda Das Goswamin opetuslapsia), joiden tehtävänä on käynnistää ja johtaa Krishna West -satelliittikeskuksia ja -ohjelmia alueellaan, missä he sattuvatkin. olla. Tämä antaa erittäin luovan ja sujuvan rakenteen Krishna Westin organisaatiolle ja johtajuudelle, koska se tarkoittaa, että Krishna West kasvaa ja leviää näiden opetuslasten itsensä kykyjen, kykyjen, ajan, sijainnin ja taipumusten mukaan. Se tarkoittaa myös sitä, että jokainen Krishna West -keskus on erilainen: ei vain eri kokoisilla ja kapasiteetilla opetuslasten lukumäärästä riippuen, vaan myös erilaisilla ohjelmointi- ja ohjelmointityyleillä riippuen sitä ohjaavista opetuslapsista.

Muutamia muita tärkeitä ulottuvuuksia Krishna Westin organisaatiorakenteessa ovat huomionarvoisia. Ensinnäkin eri Krishna West -keskukset ja -projektit ympäri maailmaa ovat eri kehitysvaiheissa: vaikka joillakin on hyvin säännöllinen ohjelmointi, toisilla ei. Lisäksi, koska useimpia Krishna West -keskuksia johtaa vain muutama harrastaja, jotka toimivat vapaaehtoisvoimin, näiden keskusten tila on usein muuttumassa. Esimerkiksi jos harrastaja muuttaa, ottaa uuden työpaikan tai, kuten Covid 19:n aikana, yhteisön olosuhteet muuttuvat, esimerkiksi keskus saattaa sulkeutua tai olla jonkin aikaa lepotilassa. Siksi, vaikka ryhmän virallisella verkkosivustolla on virallisesti listattu paljon Krishna West -keskuksia, monet eivät ole enää toiminnassa tai ne ovat lakanneet toimimasta (Krishna West -verkkosivusto ja "projektit"). Vahvimmat Krishna West -keskukset ovat Etelä-Amerikassa: erityisesti Chilessä, Brasiliassa ja Argentiinassa. Krishna West Chicagolla ja Krishna West Orlandolla (molemmat Yhdysvalloissa) on myös onnistuneita ohjelmia.

Lopuksi on tärkeää pitää mielessä, että termi "keskus", kun tarkastellaan Krishna Westin organisaatiorakennetta, on löysä. Tämä johtuu kahdesta syystä. Ensinnäkin kaikilla (tai useimmilla) Krishna West -keskuksilla ei ole omaa vakiintunutta, itsenäistä tilaa: päinvastoin, ylivoimainen enemmistö Krishna West -ohjelmista järjestetään vuorotellen vuokratiloissa, joogastudioissa ja/tai harrastajalla. koteja. Toiseksi termi "keskus" on usein kattotermi, jota käytetään kuvaamaan ryhmää erilaisia ​​Krishna West -ohjelmia ja -projekteja, joista jokaista johtavat eri oppilaat ja joita tarjotaan samassa kaupungissa ja joilla on toisiaan täydentävä, mutta ei identtinen ohjelma. On kuitenkin huomattava, että vaikka jokainen Krishna West "keskus" on erillinen ja erillinen, eri keskuksia ja ohjelmia johtavat opetuslapset kokoontuvat kuitenkin säännöllisesti keskustelemaan keskustellen edistymisestä ja keskustelemaan siitä, mikä menee hyvin. , ja yhdessä strategian parantamiseksi. Hridayananda Das Goswami itse myös tapaa säännöllisesti keskus- ja projektijohtajia ja vierailee usein Krishna West -keskuksissa.

SEIKAT / haasteet

Vaikka se perustettiin vasta vuonna 2013, Krishna Westin kannattajat ovat kohdanneet useita haasteita, jotka ovat suurelta osin peräisin laajemman ISKCON-liikkeen ja myös ISKCONin GBC:n kannattajista. Nämä haasteet pyörivät ensisijaisesti käsitysten ympärillä Krishna Westin uskomuksista, käytännöistä ja institutionaalisesta identiteetistä suhteessa laajempaan ISKCON-liikkeeseen. Jotkut näistä haasteista johtivat siihen, että GBC julkaisi tilapäisiä saarnaamisia Hridayananda Das Goswamille (esimerkiksi vuonna 2014, kun GBC kielsi häntä matkustamasta Eurooppaan saarnaamaan Krishna Westiä) (Karapanagiotis 2021). Krishna Westiä ei kuitenkaan koskaan karkotettu tai erotettu ISKCONista GBC:n toimesta. Tällä hetkellä Krishna West on vakiinnuttanut rauhallisen paikan ISKCONin sateenvarjossa pysyen sekä laajemman liikkeen sisällä että toiminnallisesti sen vieressä.

Useimmiten esille tuotu haaste Krishna Westistä ISKCONissa liittyy muutoksiin, jotka Hridayananda Das Goswami on käynnistänyt palvojien pukeutumistavoissa. Kuten aiemmin keskusteltiin, Hridayananda Das Goswami on väittänyt, että Krishna Westissä harrastajat eivät käytä Etelä-Aasialaisia ​​antaumuksellisia vaatteita, jotka tyypillisesti luonnehtivat ISKCONin palvojien pukeutumistyyliä. Dhotīs, kurtās, sarees jne. sijaan., Krishna Westin kannattajat käyttävät sitä, mitä Hridayananda Das Goswami kutsuu "länsimaiseksi vaatteiksi": mitä tahansa farkuista, khakihousuista, maksimekoista, puseroista ja bleiseistä.

Huolimatta siitä, että Hridayananda Das Goswami ei ole yrittänyt muuttaa palvojien pukeutumistapaa ISKCONin päälinjakeskuksissa, hänen Krishna Westissä tekemänsä vaatemuutokset ovat kuitenkin iskeneet syvään eksistentiaaliseen hermoon laajemmassa ISKCON-liikkeessä, ja monet ISKCON-harrastajat ovat ottaneet nämä. vaatteiden vaihtaminen on hyökkäys heidän (ja ISKCONin) identiteetin keskeistä osa-aluetta vastaan ​​(Karapanagiotis 2021). Keskustelun laajat ääriviivat ovat seuraavat: vaikka Hridayananda Das Goswami väittää, että pukeutuminen ei ole olennaista ISKCONin uskomuksille tai eläville käytännöille, laajemman liikkeen kannattajat väittävät, että heidän käyttämänsä eteläaasialaiset hartausvaatteet ovat Prabhupadan perustaman liikkeen ulottuvuus. . Se on myös tärkein tapa varmistaa, että heidän ensisijainen identiteettinsä on uskonnollinen (sikäli kuin vaatteet vaikuttavat hänen itseymmärrykseen, mielentilaan jne.). He uskovat, että tämä vaatetus auttaa heitä myös muistamaan Krishnan ja pitämään irti arkipäiväisestä maailmasta. Siksi vaikka Hridayananda Das Goswami haluaa säilyttää Krishna Westissä vain sen, minkä hän näkee ISKCONin "olemuksena" (eikä hän usko, että Etelä-Aasialaiset hartausvaatteet sopivat tähän kriteeriin), ISKCONin kannattajat suuremmassa liikkeessä eivät usko, että ISKCONin "olemus" voidaan ottaa pois liikkeestä ja/tai uskoa, että jos "olemus" on olemassa, se sisältää erityisiä eteläaasialaisen hartauspukeutumisen tapoja.

Hridayananda Das Goswami tekee eron sen välillä, mikä on olennaista ISKCONissa (tai mikä on "ikuista", kuten hän sitä kutsuu) ja sen välillä, mikä ei ole olennaista ISKCONissa (tai "ulkoinen"). Tämä ero on keskeinen osa Krishna Westiä vastaan ​​suunnattua vastareaktiota. Tehdessään tämän eron Hridayananda Das Goswami väittää noudattavansa Prabhupadan opetuksia ja väittää, ettei Prabhupada itse kokenut intialaisten vaatteiden olevan liikkeen olennainen ulottuvuus (eikä Hridayananda Das Goswamin mukaan hän tuntenut muita puolia ( kuten intialainen ruoka, intialainen musiikki jne.) olivat välttämättömiä). Sen sijaan Prabhupadalle tärkeitä, hän väittää, olivat käytännöt, kuten laulaminen, pyhitetyn ruoan syöminen ja lukeminen, niistä oppiminen ja niiden jakaminen. Bhagavad-Gītā. (Karapanagiotis 2021). Hridayananda Das Goswamin mukaan Prabhupadalle ei ollut väliä, suoritettiinko nämä toiminnot intialaisissa vai "länsimaissa"; jos kannattajat söisivät intialaista tai "länsimaista" prasādamia jne. Monet laajemman ISKCON-liikkeen kannattajat ovat kuitenkin eri mieltä tästä sanamuodosta, koska he uskovat, että Hridayananda Das Goswami "parsiilee väkijoukkoon" ja muuttaa vilpittömästi Swami Prabhupadan opetuksia houkutella "länsiläisiä". Toisin sanoen päälinjalle ISKCON-harrastajille Hridayananda Das Goswami väittää sopivasti, että tietyt ISKCON-liikkeen ulottuvuudet ovat ei-olennaisia ​​(tai "ei-ikuisia"), koska hän uskoo, että nämä ulottuvuudet eivät vetoa "länsimaisiin", joita hän on. toivoen houkuttelevansa liikkeeseen. Missään tämä kiista ei ole kiihkeämpi kuin silloin, kun on kyse Krishna West -keskusten perustamisesta, varsinkin niiden näkyvästä Krishna mūrtsien (jumalien) puuttumisesta ja niihin liittyvistä mūrti pūjān rituaaleista., tai palvomalla/palvelemalla jumalia. Monille laajemman ISKCON-liikkeen harrastajille tämä poissaolo loukkaa ISKCONin arvostettua ja keskeistä ulottuvuutta: he näkevät varmasti tärkeän ulottuvuuden. Hridayananda Das Goswami kuitenkin väittää, että Prabhupadan päätehtävä oli saarnata ja levittää ISKCON-liikettä, ja huomauttaa, että Prabhupada rakennutti temppeleitä tukemaan saarnaamistehtävää, ei tulla liikkeen keskeisiksi ulottuvuuksiksi sinänsä. (Karapanagiotis 2021).

Vaikka he eivät käytä kieltä olennainen vs. ei-olennainen (tai ikuinen vs. ulkoinen), myös muut gurut isännöivät ISKCON ohjelmia muissa kuin temppelitiloissa (kuten meditaatiosalit, joogastudiot jne.) ja useimmiten nämä tilat ovat tarkoituksella ilman mūrtisiä ja mūrti pūjāt. Lisäksi näissä ohjelmissa työskentelee harrastajia, jotka käyttävät Hridayananda Das Goswamin "länsimaisia" vaatteita. Tärkeää on, että kaikki tämä tehdään tarkoituksella "länsiläisten" houkuttelemiseksi (Karapanagiotis 2021). Myös nämä gurut ja heidän ohjelmansa saavat vastareaktion laajemman ISKCON-liikkeen edustajilta samoista syistä kuin Hridayananda Das Goswami. Krishna West saa kuitenkin enemmän vastareaktiota kuin nämä muut gurut ja ohjelmat, koska Hridayananda Das Goswami on huomauttanut, että Krishna Westin ei ole tarkoitus olla "silta", vaan pikemminkin "määränpää" (Karapanagiotis 2021). Tämä "sillan" ja "kohteen" kieli viittaa siihen tosiasiaan, että vaikka muut gurut, jotka suunnittelevat ISKCON-ohjelmia lounge-tiloissa, joogastudioissa jne. houkutellakseen "länsimaista" yleisöä, tekevät niin keinona saavuttaa päämäärä, Hridayananda Das Goswamin Krishna West on päämäärä sinänsä. Toisin sanoen, vaikka muut gurut esittävät "länsimaista" taivutettua ISKCONia houkutellakseen "länsiläisiä", heidän perimmäisenä tavoitteenaan on kuitenkin lopulta tuoda nämä "länsiläiset" ISKCONin päälinjaan ja sen temppelipohjaisiin yhteisöihin. Krishna Westin kannattajat eivät toisaalta yritä vetää "länsiläisiä" ISKCONin päätemppeleihin tai temppeliyhteisöihin. Sen sijaan Krishna West on, kuten Hridayananda Das Goswami itse toteaa, määränpää sinänsä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on varmasti kiistanalaista, että Krishna West (ja muut sen kaltaiset ISKCON-aloitteet) pyrkivät houkuttelemaan "länsimaista" yleisöä liikkeelle sen sijaan että tyytyisivät suureen (ja kasvavaan) sitoutuneiden intialaisten kannattajien joukkoon. . Itse asiassa "länsimaisen" jako intialainen on itsessään ongelmallinen, koska se on liian yksinkertaistettu ja huolestuttava ihmisten binäärijako, jolla on järkeä vain Intian siirtomaakehyksessä. Nämä ristiriidat ovat kuitenkin taipumus nostaa esille ISKCON-liikkeen ulkopuoliset, eivätkä sen sisällä olevat kannattajat. Tämä johtuu siitä, että Swami Prabhupada (ja hänen edeltäjänsä ISKCON-perinteen gurut) keskusteli halusta saada maailmanlaajuisesti toimiva seurakuntakunta niin usein, että se on osa ISKCON-liikkeen keskeistä identiteettiä ja tehtävää. Tämä tehtävä jatkuu tähän päivään asti ja läpäisee ISKCON-liikkeen evankelisen hengen kaikissa sen tärkeimmissä keskuksissa, mukaan lukien Intiassa.

KUVAT

Kuva 1: Hridayananda Das Goswami soittaa pianoa. Lähde: Krishna Westin verkkosivusto. Käytetty 9.
Kuva 2: Krishna West London Gathering. Lähde: Krishna Westin Facebook-sivu (julkinen). Käytetty 9.
Kuva 3: Krishna West Gathering. Lähde: Krishna Westin Facebook-sivu (julkinen). Käytetty 9.

Suositukset **

Bromley, David G. ja Larry D. Shinn, toim. 1989. Krishna-tietoisuus lännessä. Lewisburg, PA: Bucknell University Press.

Bryant, Edwin ja Maria Ekstrand, toim. 2004. Hare Krishna -liike: Uskonnollisen elinsiirron jälkiarviointi. New York: Columbia University Press.

Delmonico, Neal. 2007. "Chaitanya vaishnavismi ja pyhät nimet." Pp. 549-75 tuumaa Krishna: Lähdekirja, toimittanut Edwin F. Bryant. Oxford ja New York: Oxford University Press.

Dimock, Jr., Edward C. 1999. Kṛṣṇadāsa Kavirājan Caitanya Caritāmṛta: Käännös ja Kommentti. Toimittanut Tony K. Stewart. Cambridge: Harvard University Press.

Dwyer, Graham ja Richard J. Cole, toim. 2007. Hare Krishna -liike: Neljäkymmentä vuotta laulua ja Muutos. Lontoo: IB Tauris.

Gosvāmin, Rūpa. 2003. Bhaktirasāmṛtasindhu. Bhaktirasāmṛtasindhu Rūpa Gosvāmin. Kääntäjä David L. Haberman johdannon ja muistiinpanojen kanssa. New Delhi ja Delhi: Indira Gandhi National Center for the Arts ja Motilal Banarsidass Publishers, 1.2.233.

Goswami, HD. 2017 Quest for Justice: Valitse Mahabharatan tarinoita moderneilla valaistuksilla. Gainesville: Krishna West Inc.

Goswami, HD 2015. Kattava Bhagavad-Gītān opas kirjaimellisesti käännettynä. Gainesville: Krishna West, Inc.

Haddon, Malcolm. 2003. ''Antropologinen proselytismi: Refleksiivisiä kysymyksiä Hare Krishna Etnografialle.'' Australian Journal of Anthropology 24: 250-69.

Hein, Norvin. 1994. "Chaitanyan ekstaasia ja nimen teologia." Journal of Vaishnava Studies 2: 7-27.

Karapanagiotis, Nicole. 2021. Bhakti-brändäys: Krishna-tietoisuus ja liikkeen muutos. Bloomington: Indiana University Press.

Karapanagiotis, Nicole. 2019. "Automaattiset rituaalit ja tahattomat yleisöt: ISKCON, Krishna ja Facebookin rituaalimekaniikka." Pp. 51-67 tuumaa Digitaalinen hindulaisuus, toimittanut Xenia Zeiler. New York: Routledge Press.

Karapanagiotis, Nicole. 2018. "Digitaalisista kuvista ja digitaalisesta mediasta: lähestymistapoja markkinointiin amerikkalaisessa ISKCONissa." Nova Religio: The Journal of Alternative and Emergent Religion 21: 74-102.

King, Anna S. 2012. ''Krishna's Prasadam: 'Syömme tiemme takaisin jumaluuteen.''' Materiaali-uskonto 8: 440-65.

Knott, Kim. 1986. Makea Herrani: Jänis-Krišna -liike. Wellingborough, Englanti: Aquarian Press.

Krishna Westin Facebook-sivu (julkinen). 2023. Käytetty osoitteesta https://www.facebook.com/KrishnaWest. 1 päivänä syyskuuta 2023.

Krishna West -verkkosivusto. nd Pääsy osoitteesta https://krishnawest.com/ 1-syyskuussa 2023.

Prabhupada, AC Bhaktivedanta Swami. 1986. Bhagavad-Gītā sellaisena kuin se on: Täyspainos tarkistettu ja laajennettu alkuperäisellä sanskritin tekstillä, roomalaisella translitteraatiolla, englanninkielisillä vastineilla, käännöksellä ja yksityiskohtaisilla selityksillä. Los Angeles: Bhaktivedanta Book Trust.

Prabhupada, AC Bhaktivedanta Swami. 1974. Śrīmad-Bhāgavatam: Alkuperäinen sanskritinkielinen teksti, sen roomalainen translitterointi, synonyymit, käännös ja hänen jumalallisen armonsa AC Bhaktivedanta Swami Prabhupada Kansainvälisen Krishna-tietoisuuden seuran perustaja-Acarya. Los Angeles: Bhaktivedanta Book Trust.

Prabhupada, AC Bhaktivedanta Swami. 1973. "The Nectar of Devotion - Bombay, 4. tammikuuta 1973." Luennot: Vaniquotes. Käytössä https://vaniquotes.org /wiki/If_you_chant_loudly_Hare_Krsna,_even_the_ants_and_insect_who_is_hearing,_he’ll_bedelivered,_because_it_is_spiritual_vibration._It_will_act_for_everyone 28. toukokuuta 2018.

Prabhupada, AC Bhaktivedanta Swami. 1973. Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmin Śrī Caitanya-Caritāmṛta: Ādilīlā nide XNUMX "Herra Caitanya Mahāprabhu luopuneessa elämänjärjestyksessä" alkuperäisellä bengalitekstillä, roomalaisilla translitteraatioilla, synonyymeillä, käännöksillä ja monimutkaisilla selityksillä. New York, Los Angeles, Lontoo, Bombay: Bhaktivedanta Book Trust.

Prabhupada, AC Bhaktivedānta Swāmī. 1968."Śrī Śikṣāṣṭakam (Caitanya Mahāprabhu): Herra Śrī Caitanya Mahāprabhun kahdeksan ohjetta.” (Lähde: "Teachings of Lord Caitanya, 1968). Pääsy osoitteesta http://www.prabhupadabooks.de/chaitanya/siksastakam_en.html on 27 toukokuu 2018.

Rochford, E. Burke, Jr. 2007. Hare Krishna Transformed. New York: New York University Press.

Rochford, E. Burke, Jr. 1985. Hare Krishna Amerikassa. New Brunswick: Rutgers University Press.

Squarcini, Federico ja Eugenio Fizzotti. 2004. Hare Krishna. Salt Lake City: Allekirjoituskirjat.

Zeller, Benjamin E. 2012. "Ruokakäytännöt, kulttuuri ja sosiaalinen dynamiikka Hare Krishna -liikkeessä." Pp. 681-702 tuumaa Uuden uskonnon ja kulttuurintuotannon käsikirja, toimittajat Carole M.Cusack ja Alex Norman. Boston: Brill.

**Erityinen kiitos Cassius Blankenshipille, perustutkinto-avustajalleni, joka työskenteli kanssani etnografian parissa, johon tämä artikkeli perustuu. Hänen monet oivalluksensa ovat päässeet tänne analyyseihin. Kiitos myös Ishana Dasille Krishna West Orlandosta, Krishna Dasille Krishna West Chicagosta ja Panchali Dasille Krishna West Chilestä Krishna Westin aikajanalle tarjoamistaan ​​päivämääristä, heidän avustaan ​​Krishna Westin organisaatiorakenteen ymmärtämisessä ja anteliaisuudesta isännöiessään. Cassius ja minä heidän ohjelmissaan.

Julkaisupäivämäärä:
3 syyskuu 2023

 

Jaa: