Paul Eli Ivey

Halcyon (Kalifornia)

HALCYON AIKAJALA

1893 (kesä): Teosofisen seuran Syracuse Branch perustettiin.

1897 (26. tammikuuta): Dower vihittiin Onondagan kilpikonnaklaaniin.

1897: Syracuse Branch liittyi Theosophical Society Six Nation Territorial -komiteaan aktiivisessa propagandatyössä perinteisen intiaanihengellisyyden tukemiseksi.

1898 (15. marraskuuta): Francia A. LaDue ja William H. Dower perustivat temppelin Syracuseen New Yorkiin.

1899 (toukokuu): Eksoteeriset "veljeskunnan temppelit", jotka kiihottivat Iroquois Leagueen perustuvaa hallintomallia, perustettiin vuonna 1900 ja sitä kutsuttiin "veljeskuntien liitoksi".

1899 (kesäkuu): Francia LaDue "Blue Star's" -kirja Beacon Fires julkaistiin.

1900: Temppeli julkaisi suunnitelmat uuden pyöreän kaupungin rakentamiseksi.

1900 (1. kesäkuuta): Ryhmän aikakauslehden ensimmäinen numero, Temppelin käsityöläinen, oli omistettu mystiikkalle, yhteiskuntatieteelle ja etiikkalle, julkaistiin Syrakusassa.

1900 (lokakuu): Ensimmäinen jäsenten vuosikokous pidettiin Syrakusassa. Temppelissä oli kaksikymmentäkaksi haaraa nimeltä "neliöt".

1902: Halcyon Health Company perustettiin.

1903 (1. tammikuuta): Ryhmä osti Granville Shinn Farmin ja vihki maan temppelikeskukseksi.

1903: Temppeli muutti Syrakusasta Arroyo Granden laaksoon ja antoi siirtokunnalle nimen Halcyon.

1903: Temple Home Association (THA), yhteiskuntayhtymä, perustettiin.

1903: Temppeli osti Coffee Rice Mansionin (rakennettu vuonna 1886) Arroyo Granden laaksossa uudelle terveysinstituutille, Halcyon-hotellille ja sanitoriumille.

1904: Halcyon Health Company ja Temple Home Association yhdistyivät.

1906: Kulutuksen hoitoon rakennettiin Open Gate -parantola.

1908: Temppeli perustettiin nimellä The Temple of the People, ja Guardian in Chief on yrityksen ainoa.

1908: Halcyon General Store ja toisen luokan Yhdysvaltain posti sekä County Libraryn sivukonttori avattiin.

1909 (noin): Perustettiin Taideteollisuuskoulun liitto

1910: Pottery, THA:n valmistusteollisuus, rakennettiin kylpylälle.

1913: THA:n yhteistyö keskeytettiin.

1922 (20. heinäkuuta): Francia LaDue, "Blue Star" kuoli. William Dowerista tuli valvoja.

1923: Yhteisön jumalanpalveluskeskuksen Blue Star Memorial Temple of Science, Philosophy ja Religion rakentaminen aloitettiin ja rakennus vihittiin käyttöön.

1924: Blue Star Memorial Temple valmistui.

1925:  Temppelin opetuksia, osa 1, julkaistiin.

1927: Hiawatha Lodge, ryhmän yhteisökeskus, rakennettiin. Rakennus on toiminut seurakuntatalona, ​​luokkahuoneena ja aikuisten päiväkodina.

1931: Halcyonin yliopisto perustettiin.

1931: Keskipäivän parantamispalvelu Blue Star Memorial -temppelissä aloitettiin.

1931: Vierastalo valmistui. Se toimi vieraanvaraisuuskeskuksena temppelille ja sen monille vierailijoille. Siitä tuli myöhemmin William Quan Judge -kirjasto ja temppelitoimistot.

1933 (noin): Halcyon-hotelli ja parantola suljettiin.

1934: Harold Forgosteinin maalaussykli, joka tunnetaan nykyään nimellä "Legend of the Peacemaker", oli käynnissä.

1937 (9. lokakuuta): William Dower, "Red Star" kuoli. Pearl Dower "Gold Star" tuli Guardian in Chief.

1968 (5. huhtikuuta): Pearl Dower, "Gold Star" kuoli. Harold Forgostein "Violet Star" tuli valvojaksi.

1971: Halcyonin yliopistokeskuksen rakennus valmistui.

1985:  Temppelin opetuksia, osat 2 ja 3, julkaistiin.

1990 (1. maaliskuuta): Harold Forgostein, "Violet Star" kuoli. Eleanor Shumway "Green Star" tuli valvojaksi.

1998: Kansan temppelin perustamisen satavuotisjuhla vietettiin.

2023: Eleanor L. Shumway jäi eläkkeelle Guardian in Chief, ensimmäinen huoltaja, joka jäi eläkkeelle ennen kuolemaansa. Richard A. London, "Yellow Star", tuli Guardian in Chief.

2024: Sinisen tähden muistotemppelin pystyttämisen satavuotisjuhla vietettiin.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Ihmisten temppeli (kuten se tunnettiin vuoden 1908 jälkeen) on merkittävä käänne XNUMX-luvulla Kalifornian yhteisöllisestä/takeellisesta ryhmästä, jonka pieni Halcyonin kylä rakennettiin teosofisten periaatteiden noudattamiseksi. Näihin sisältyi suhteemme luontoon tärkeys, sitoutuminen intiaanien henkisyyden käsitysten elvyttämiseen ja sen historian varhaisessa vaiheessa kokeita sosialistisessa taloustieteessä.

Ennen kuin muuttivat Kalifornian keskusrannikolle, sekä William Henry Dower (1866-1937) että Francia Amanda LaDue (1849-1922), uuden temppeliryhmän perustajat vuonna 1898, olivat jäseniä ja virkailijoita Theosophical Societyn Syrakusan haarassa Amerikassa, perustettiin vuonna 1893. Tämä ryhmä tuli tunnetuksi johtaja William Quan Judgen tuesta Teosofisen Seuran organisaatiohajon aikana ja sitoutumisensa kautta Amerikan alkuperäiskansojen henkisyyden tutkimiseen teosofisen tutkimuksen muotona.

Dower [Kuva oikealla] varttui Syrakusassa ja oli nuoresta iästä lähtien kiinnostunut tieteestä, sähköstä ja esoteerista. Hän valmistui arvostetusta Syracusen yliopiston lääketieteellisestä korkeakoulusta ja piti vuoropuhelua lääketieteellisen laitoksen kanssa, vaikka hän panosti esoteerisiin ja okkulttisiin käsityksiin, joita myöhemmin esitettiin Halcyon-hotellissa ja parantolassa. Hän tapasi Judgen vuonna 1892, joka kehotti häntä perustamaan Syracuse teosofisen haaran. Hänet hyväksyttiin myös teosofisen seuran esoteeriseen osastoon.

Francia LaDue, [kuva oikealla], syntynyt Frances Beachillä Chicagossa, varttui Syracusassa, ja häntä hoiti tohtori Dower. Hän liittyi Teosofiseen Seuraan vuonna 1897, ja hänet hyväksyttiin myös esoteeriseen osastoon. He aloittivat elinikäisen suhteen, jota leimasivat varhain skandaalit ja räikeät lehdistöhyökkäykset vuonna 1900, mutta vuonna 1903 johti Halcyonin perustamiseen ja rakentamiseen.

Dower ja LaDue perustivat temppelin vuonna 1898 Syracusaan New Yorkiin ja loivat sekä esoteerisia että eksoteerisia järjestöjä, jotka vaativat tukea edistyneiden henkisten mestareiden Suurelta Valkoiselta loosilta, joiden teosofit uskovat olevan vastuussa kaiken inhimillisen kehityksen edistämisestä. Heitä johti mestari Hilarion. . Mestari Hilarion väitti kirjoittaneen ryhmälle kertoakseen kysyjille, että hän oli ottanut vastuulleen uudesta liikkeestä kaikille okkultismin opiskelijoille, jonka tarkoituksena oli puhdistaa poliittinen areena.

Toukokuussa 1899 temppeliryhmä perusti "Veljeskunnan temppelit" eksoteerisiksi julkisiksi elimille, joiden tarkoituksena oli agitoida Hiawathan Iroquois Leagueen perustuvan hallintomallin puolesta. Aiemmin Syrakusan haara, Dowerin johtajana, tuki tavoitettaan saada aikaan parempaa ymmärrystä niin kutsuttujen villien ja sivistettyjen rotujen välillä Dowerin ja muiden jäsenten säännöllisillä vierailuilla Syrakusaa ympäröivissä paikallisissa intiaanireservaateissa. Tämä synnytti syvän pohdinnan sosiaalisista asioista paikallisten heimojen kieltä, kuvia ja kulttuuria käyttämällä. Dower osallistui aktiivisesti Onondaga-heimon intiaanien oikeuksia tukeviin asioihin, ja tämä kannatus tuli hänen teosofisista uskomuksistaan.

Ensimmäinen temppelikirja, LaDue's Beacon Fires (1899), kertoi lukijoilleen: "Sisäisistä sfääreistä on tullut sotahuuto, ja jokaisen ihmiskunnan riveissä olevan sotilaan tulee vyöttää itsensä tulevaa taistelua varten. . . . Se tarkoittaa nykyisten olosuhteiden kumoamista. . . kapitalistien kaatuminen, elämän välttämättömyyden tasapuolinen jakautuminen. . . miehen ja naisen tasa-arvo ja yhtäläiset mahdollisuudet jokaiselle miehelle, naiselle ja lapselle Amerikassa” (LaDue 1899:33-34).

Vaikka LaDue (joka jäsenet tunnetaan nykyään nimellä Blue Star, joka edustaa mystistä liittoa mestari Hilarionin kanssa) ja Dower haastoivat poliittisen status quon, 1.900 yksi ryhmän tärkeimmistä tavoitteista oli rakentaa uusi kaupunki, joka on ratkaisevan tärkeä todellisen sukulaisyhteisön toteuttamiselle, "[muodostamaan] siirtokunta, josta tulee lopulta kaupunki [länsissä]. . . . palauttaa ihmiselle oikeudenmukaisempi hänen työnsä hedelmien jako” (Gibson 1900:10). Uuden kaupungin suunnittelu alkoi mennä poliittisen agitoinnin edelle. Dower ennusti ihanteellisen kaupungin. Hän osoitti, että lopulta rakennettaisiin suuri geometrinen kaupunki 10,000 XNUMX asukkaalle, jossa neliöiden sisällä olisi ympyröitä, joita yhdistävät tiet, jotka säteilevät laakson yli. [Kuva oikealla] Kaupungin geometrinen luonne rohkaisisi "sisäisten aistien avautumista" ja nostaisi ihmisen "värähtelyt" henkisemmälle tasolle.

Viestinnän vahvistaminen pääkonttorissa oli heidän menestyksensä ensiarvoisen tärkeää. Temppeli julkaisi kesäkuusta 1900 alkaen kuukausilehden nimeltä Temppelin käsityöläinen. [Kuva oikealla] Seurasi muita lyhytikäisiä julkaisuja. Suurin osa näistä nimikkeistä ja pamfleteista julkaistiin temppelin omassa painotalossa. Vuoteen 1925 mennessä koottiin Temppelin opetuksia Ensimmäinen osa julkaistiin ja sen jälkeen kaksi muuta osaa vuonna 1985.

Temppelivirkailijat, mukaan lukien LaDue, vierailivat Kaliforniassa ja tunsivat johdatuksensa ostaa Granville Shinn -farmin, aivan Oceanon itäpuolella; sivusto oli omistettu temppelityölle 1. tammikuuta 1903. Ensimmäisen vuosikymmenensä aikana Halcyon oli taloussosialistinen yhteisö, joka perustui kapitalismin/sosialismin yhdistelmään. Äskettäin perustettu Halcyon Health Company tarjosi varhaista tukea ratkaisuun. Se fuusioitui Temple Home Associationin (THA) kanssa pian sen jälkeen, kun THA perustettiin kiinteistö- ja sekaviljelyalan yhteisyritykseksi, ja se syrjäytti nopeasti veljesliiton temppeliliikkeen virallisena eksoteerisena työnä.

THA osti maata, joka oli vuokrattu jäsenille, jotka kasvattivat ruokakasveja ja siipikarjaa, kokeilivat yrttien ja kukkasiementen tuotantoa, ja monet työskentelivät vuoden 1909 jälkeen Art Pottery Studiossa. Jokainen yhdistyksen jäsenyys maksoi sata dollaria ja sisälsi puolen hehtaarin maata ja äänioikeuden yhdistyksessä, jota johtaa kolmijäseninen hallitus. Virallisten osastojen kautta käynnistetyistä yrityksistä saadut voitot jaettiin jäsenten kanssa, ja jäsenet saattoivat käyttää puolen hehtaarin alueensa haluamallaan tavalla, mukaan lukien oman yrityksen perustamiseen. Tämä loi hybridin kapitalismin ja sosialismin välille.

Vuoteen 1905 mennessä siellä oli ainakin viisi osastoa: rakennus-, painatus-, maatalous-, siipikarja- ja lääketieteellinen osasto, joista menestynein oli Halcyon-hotellin ja Sanitoriumin (San) edustama lääketieteellinen osasto. Maatalousosasto valvoi yli 100 hehtaarin maan viljelyä ja lisämaata hedelmätarhoille ryhmän vuonna 300 omistamasta 1908 hehtaarista, jossa oli tuolloin 140 jäsentä. Kasvu oli riittävän tasaista, jotta vuonna 1908 avattiin sekatavarakauppa, jossa oli postitoimisto, ja se toimi vuoteen 2022 saakka, vaikka Temple Home Association hylkäsi osuuskuntatalouden keskiteini-iässä ja ryhtyi maaomistusyhtiöksi. Halcyonin varsinaisen rakennuksen, idealististen ennusteiden lisäksi, otti THA, joka jakoi osan alkuperäisestä kotitilasta ja myi tai vuokrasi kotipaikkoja. Temppelin jäsenet ja ystävät rakensivat pieniä mökkejä ja istuttivat pensaita ja puita. Monet näistä rakenteista ovat osa maamerkittyä Halcyonin historiallista aluetta, joka nimettiin vuonna 2017.

Taideteollisuuskoulun perustaminen vuonna 1909 oli symboli THA:n sitoutumisesta hyödyllisiin taiteisiin. Alexander W. Robertson, tunnettu savenvalaja Bay-alueen Roblin Art Potterysta (1898-1906), tuli uuden keramiikkatehtaan johtajaksi. [Kuva oikealla] Paikallinen save tuotti kauniin punaisen esineen, joka oli koristeltu muovatulla korotetulla koristeella, joka oli esimerkki California Arts and Crafts -keramiikan noususta.

Halcyon oli ainutlaatuinen yhteisö, joka tuki alueen ensimmäistä luonnonhoitosairaalaa, Halcyon-hotelli ja parantola. [Kuva oikealla] The San avattiin toukokuussa 1904 ja oli yksityinen laitos, joka hoiti hermoston häiriöitä, alkoholismia ja kroonisia sairauksia. Tohtori Dower läpäisi kaikki aiheet menestyksekkäästi lääketieteellisessä tarkastuksessaan osavaltion lääkärintarkastajien lautakunnassa joulukuussa 1911 ja sai lisenssin harjoittaa lääketiedettä Kaliforniassa. Hän ja hänen kollegansa eivät kuitenkaan olleet halukkaita hyväksymään todisteiden tieteellistä rajoitusta yksinomaan aineellisessa muodossa. He halusivat ylläpitää itselleen tiukkaa käsitystä tieteestä, mutta olivat uteliaita etsimään uusia teorioita, jotka korostivat mielen ja kehon yhteyttä "tavallisen" lääketieteen mekanistisiin näkökulmiin nähden.

Dowerin lääketieteellinen käytäntö koostui epätavallisesta yhdistelmästä perinteisiä ja vaihtoehtoisia hoitoja, joihin sisältyi paikallisesti tuotettujen tuotteiden syöminen, yrttilääkkeet, auraterapia ja jopa lähellä olevien "säteilevien" hiekkadyynien käyttö. Myöhemmin näitä täydennettiin kaikenlaisilla sähkölaitteilla, solariumilla ja jopa vihjailevilla terapioilla, versiolla magneettisesta tai hypnoottisesta parantamisesta. Irlantilaisen John Varianin asuessa Sanilla oli osteopaattinen hierontaterapeutti. Ernest Heckler, saksalainen lääkäri ja naturopaatti Saksan naturopaattisesta koulusta, aloitti Dowerin avustamisen vuonna 1922.

Vaikka "säteilysäteet" eroavat suuresti radiografiasta ja sen lisääntyvästä röntgensäteiden käytöstä lääketieteellisissä hoidoissa, Dowerin hoitojen keskipisteeksi tuli vuoteen 1922 mennessä. Hän alkoi julkaista laaja-alaisia ​​kertomuksia kokemuksistaan ​​elektronisista hoitolaitteista. jota kutsutaan nousevaksi "säteilyn aikakaudeksi", jossa uusi "elektroniteoria" korvasi sairauden "soluteorian". Useissa numeroissa Käsityöläinen, sekä uusia julkaisuja Halcyon Health Magazine ja Sähkölääketieteen uutiset, hän esitteli uuden sähkövoimalla parantavan järjestelmän, nimeltään Electronic Reactions of Abrams (ERA), jota American Medical Association on jo julkisesti kritisoinut, mutta jonka ilmeinen menestys toi parantolaan yhä enemmän ihmisiä.

Kasvun huipulla 1920-luvun puolivälissä kansan temppeli sijoitettiin Sanin ympärille, tohtori Dowerin kaksikerroksinen talo ja muutaman jäsenen talot lähellä. Kukkulan yli Halcyon oli ryhmitelty postitoimiston ja temppelitoimiston ympärille, ja uutta temppelirakennusta rakennettiin palvontaa varten. Halcyon oli kehittymässä pienten talojen yhteisöksi, joka oli hajallaan kukkapuutarhoineen ja joissa suuret suorat rivit muodostivat suuria neliöitä korkeista sypressi- ja eukalyptuspuista. Siellä oli palmuja ja pippuripuita ja mattoja luonnonkukkia ja vehreyttä. Vuoteen 1920 mennessä Yhdysvaltain väestönlaskennassa Halcyonissa oli viisikymmentä asukasta, perheitä Australiasta, Englannista, Irlannista, Ruotsista, Saksasta, Kanadasta, Portugalista, Norjasta ja Tanskasta useiden Yhdysvaltoja ympäröivien osavaltioiden lisäksi. Halcyonista tuli todella monikulttuurinen yhteisö.

San, THA ja myöhemmin tieteen, filosofian ja uskonnon Sinisen tähden muistotemppelin rakennus varmistivat kaikki puitteet henkisten voimien keräämiselle. Temppeliherrat uskoivat, että nämä auttaisivat Avatarin tai Christoksen, lunastavan kosmisen voiman, joka parantaisi ja yhdistäisi ihmiskunnan, tuloa, jonka ennustetaan saapuvan vuonna 1928.

Halcyonissa on yksi ainoista jäljellä olevista teosofisista temppeleistä Yhdysvalloissa, ja se on täysin ainutlaatuinen rakennus, jonka vain jäsenet ovat rakentaneet. Temppelin jäsenet uskoivat laajalti, että mestarit käyttivät Halcyonissa olevia erityisiä magneettisia voimia välittääkseen "voimavirtoja" helpottaakseen ihmisen fyysistä, henkistä ja henkistä kehitystä (Temppelin käsityöläinen 1924:14-15). Kun temppelin rakennus valmistui vuonna 1924, näillä uusilla henkisillä voimilla oli konkreettinen mekanismi tai tekniikka, jossa sekä temppelipalveluiden fyysiset suuntaukset että arkkitehtuuri tarjosivat henkisen energian keskittymisen. Temppeliarkkitehtuurista tuli kommunikaatiolaite, ei vain sen houkuttelevan ja ainutlaatuisen tyylinsä ansiosta, vaan myös sen ansiosta, että temppeliläiset uskoivat, että henkiset energiat sitovat meidät lukujen harmonian, palvonnan voimien tasapainotuksen ja geometristen muotojen kautta, jotka on suunniteltu fyysiseen rakenteeseen. rakennus.

Temppelin rakentaminen sai vauhtia Francia LaDuen kuoleman jälkeen vuonna 1922. Dowerista tuli seuraava temppelin "Punainen tähti" vartija ja hän alkoi välittömästi valvoa rakennusta. Vuoteen 1923 mennessä temppelirakennuksen keskikivi oli muurattu, ja Los Angelesin jäsenen ja arkkitehti Theodore Eisenin suunnitelmat oli vastaanotettu, niistä keskusteltu ja niitä muutettu valmisteltaessa rakentamista. Eisenin ja Dowerin kupera tasasivuinen kolmio on kypsä numerosymboliikalla. Ainutlaatuinen rakennetta ympäröi kolmekymmentäkuusi valkoista kattoa tukevaa pilaria. Tärkeä esoteerinen numero seitsemän oli perusluku temppelin suunnittelussa, ja sitä sovellettiin ikkunoihin, oviin ja sisämittoihin. Peruskivi on Keskialttarin alla, katon huippu suoraan sen yläpuolella. [Kuva oikealla]

Muita yhteisörakenteita rakennettiin. Vuonna 1927 Hiawatha Lodge -niminen yhteisökeskus pystytettiin. Vierastalo rakennettiin vuonna 1931 odottaen, että uusi ja vielä toteutumaton Halcyonin yliopisto käyttää sitä. Dowerin kuoleman jälkeen hänen uudesta vaimostaan ​​Pearl Dowerista tuli "Gold Star" -suojelija. Hän valvoi guesthousen muuttamista William Quan Judge -kirjastoksi ja temppelin toimistoiksi. 1940-luvulla myytiin paljon omaisuutta, mukaan lukien Halcyon-hotelli ja parantola vuonna 1949, ja muut nykyisen Halcyonin kiinteistöt ja kiinnitykset poistettiin. Vuonna 1948 Halcyonin tavaratalo ja posti, joka perustettiin vuonna 1908, siirrettiin ja yhdistettiin. Kauppa on historiansa aikana palvellut monia tehtäviä, kuten posti, ruokakauppa, kirjasto, luontaistuotekauppa, huoltoasema ja metafyysinen lahjatavarakauppa.

Harold Forgosteinista tuli johtaja vuonna 1968 nimellä "Violet Star". Halcyonin perustajien syvä yhteys intiaanikulttuuriin, joka piti maata pyhänä, sekä temppeliopetuksiin, jotka korostivat Hiawathan ja Kuuden kansakunnan panoksen merkitystä nykyisen hallitustemme historiassa. ovat nykyään graafisesti kuvattu temppelin maalauskokoelmassa. Kuvataiteen merkitys tuli Erityisesti Forgosteinin, kaupallisen taiteilijan kautta, joka opiskeli intiaaniesineitä museoissa ja kirjastoissa asuessaan New Yorkissa ja loi 1930-luvulla pitkäkestoisimman panoksen Halcyonin kuvataiteeseen: maalaussyklit intiaaniaiheista, kuten esim. kuin Kuuden kansakunnan liitto ja Hiawathan elämä. [Kuva oikealla] Nykyään nämä ovat esillä University Centerissä, joka rakennettiin vuonna 1971 kohtaamispaikaksi, minimuseoksi ja taidegalleriaksi.

OPPEJA / uskomukset

Varhaiset Halcyonin teosofit korostivat ihmiskunnan yhtenäisyyttä luonnon kanssa ja lukivat erityisesti heidän ymmärryksensä intiaani uskonnosta. Heidän teologiansa perustui Teosofia perustaja Madame Blavatskykirjoituksia muinaisista viisauden opetuksista yhdistettynä suoraan suhteeseen aktiiviseen mestari Hilarioniin, joka puhui Temppelin vartijan kautta. Temppelit uskoivat, että mestari Hilarionin viimeinen inkarnaatio oli suuri Irokeesiliiton perustaja Hiawatha, ja sekä Dower että LaDue olivat Syrakusan lähellä sijaitsevan Onondaga-heimon kunniajäseniä. Ryhmä uskoi, että mestari Hilarion hallitsi planeettaa ympäröivää henkisen voiman linjaa, joka voitaisiin tehokkaasti ilmentää geometrisen kaupungin ja temppelin kautta heidän uuden yhteisönsä paikalla. Geomanttisista intiaanien ideoista maan hengen parantavasta voimasta kertovana LaDue tutki Kaliforniassa sijaitsevia paikkoja henkisten ja magneettisten voimien positiivisten risteyskohtien suhteen rakentaakseen yhteisön mestareiden ohjeiden täyttämiseksi.

Temppeli tuki laajaa kirjakauppaa ja temppelin kirjallisuutta, mukaan lukien kuukausittain Temppelin käsityöläinen, sekä mestarin kommunikaatioita ja oppitunteja, jotka on kerätty volyymeina Temppelin opetuksia, olivat säännöllisiä. Myös muita okkulttisia kirjoja oli myynnissä. Yhteisö loi matriisin koulutukseen, viestintään ja säännöllisiin ryhmäopintoihin sekä aikuisille että nuorille, ja tämä ilmapiiri vaikutti ryhmän tavoitteisiin ja dynamiikkaan.

Asutuksen alusta lähtien Halcyonin temppelin jäsenet katsoivat tohtori Dowerin näkemyksen mukaisesti, että sekä teknologia että yhteiskuntatieteet olivat ensisijaisia ​​ryhmän visiolle, joka johtui heidän kiinnostuksestaan ​​teosofiaa kohtaan. Temppelin jäsenten luoma ajatushautomo yritti tasapainottaa henkisiä ideoita tieteellisten, intuitiivisten ja rationaalisten ideoiden kanssa, ja he uskoivat, että tämä tasapainottaminen loisi uuden löytöpaikan tuottamalla ja keskittämällä henkisiä ja henkisiä voimia, jotka tunkeutuisivat fyysiseen maailmaan.

Temppelin keskeisiin käsitteisiin kuuluivat uskonnollisen vaiston edistämisen tärkeys ihmisen evoluution perustavanlaatuisena tekijänä, tieteen ja taiteen arvo henkisen energian ilmentyminä sekä "todellisen yhteiskuntatieteen" toteuttaminen, joka perustuu ihmisen suhteeseen Jumalaan. Lisäksi sähkö, magnetismi ja valo olivat tohtori Dowerin ja hänen seuraajiensa keskeisiä kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia, koska he uskoivat näiden voimien auttavan paljastamaan ihmiskunnan lupaavan henkisen ja aineellisen tulevaisuuden.

Vuoden 1923 konventissa Dower ilmoitti, mistä ”maailman temppeliohjelma koostuu”. Se oli tiivis uudelleenkäynti teosofisiin periaatteisiin, jotka ryhmällä oli yhteisiä:

"Ensimmäinen:  Muodostaa uskontojen totuudet ihmisen evoluution perustekijäksi. Tämä ei tarkoita uskontunnustuksen muotoilemista, vaan pikemminkin ihmisten uskonnollisen vaiston tunnustamista ja sitä, että jokainen uskonto, jonka maailma on koskaan nähnyt, on ollut yritys tulkita tätä ihmisluonnon ensisijaista impulssia. Siinä suhteessa kuin pystymme viisaasti tulkitsemaan tämän impulssin, pystymme ymmärtämään, mikä todellinen uskonto on.  

Toinen:  Esitellä elämänfilosofia, joka on sopusoinnussa luonnon ja jumalallisen lain kanssa.

kolmas:  Edistää tieteiden ja niiden perustavanlaatuisten tosiasioiden ja lakien tutkimista, joihin tieteet perustuvat, mikä mahdollistaa uskomme ja tietomme laajentamisen tunnetusta tuntemattomaan tai toisin sanoen fysikaalisesta super- fyysisiä, ja jotka toteutuessaan tukevat niitä henkisiä opetuksia, jotka Valon Mestarit ovat ajoittain antaneet ihmiskunnalle.

Neljäs:  Edistää taiteen opiskelua ja harjoittamista peruslinjoilla osoittaen, että taide on todellisuudessa tiedon soveltamista ihmisen hyvään ja hyvinvointiin ja että Christos voi puhua ihmiskunnalle niin taiteen kuin minkä tahansa muun perustavanlaatuisen ilmentymislinjan kautta.

Viides:  Edistetään muuttumattomaan lakiin perustuvaa todellista yhteiskuntatieteitä, jotka osoittavat ihmisen ja ihmisen sekä ihmisen ja Jumalan ja luonnon välisen suhteen. Kun nämä suhteet ymmärretään, muotoilemme vaistomaisesti todellisen veljeyden lain ja noudatamme sitä, sillä tietämättömyys ylläpitää erillisyyttä, ja kun ihmiskunta voi nähdä hengellisesti asioiden suhteet, ykseyden laki alkaa toimia hetkessä” (Käsityöläinen 1923: 43).

Nämä on tiivistetty temppelin "peruskiviin": "Uskonto, tiede ja taloustiede: ei voi olla todellista uskontoa ilman sen tieteellistä perustaa, eikä voi olla oikeaa taloustieteen järjestelmää, joka ei perustu tieteeseen, joka on uskonnollinen ja uskonto, joka on tieteellinen."

Toinen tärkeä vaikutus syntyi 1920-luvulla, kun kiinnostus okkulttisia piirejä kohtaan kasvoi agni-joogaja venäläisten Nicholas ja Helena Roerichin opetuksia. Näitä pidettiin yhä enemmän "yhteensopivina" temppelin hengellisten opetusten kanssa. Helena Roerich lainasi toisinaan temppelin opetuksia ja kirjoitti hyväksyvästi Francia LaDuesta sinisenä tähdenä ja myönsi, että Masters Lodge valitsi hänet hengelliseksi välittäjäksi, ja hän rohkaisi oppilaitaan tunnustamaan temppelin. Tämä johti venäjänkielisten jäsenten määrän kasvuun, jotka alkoivat asettua Halcyoniin.

RITUAALIT / TOIMINTA

Uuden temppeliliikkeen paikallisia neliöitä alettiin muodostaa pian sen työskentelyn aloittamisen jälkeen 15. marraskuuta 1898. Neliöitä käskettiin istumaan soikeassa muodossa, kuten auramuna. Upseerit pitivät erityisiä asentoja soikealla, tasapainossa suunnan ja sukupuolen mukaan. Ensimmäisessä vuosikongressissa vuonna 1900 järjestettyjä aukioita oli XNUMX, joista XNUMX toimi aktiivisesti.Temppelin käsityöläinen täydennys 1901:128-29). Käyttämällä värispektriä, antiikin neljää elementtiä, miestä ja naista, aktiivista ja passiivista, lämmintä ja kylmää, Temppeliaukio koostuu soikeasta, jossa upseerit muodostavat ristin leveämmässä neliössä. [Kuva oikealla] Energioiden uskottiin nousevan keskipisteeseen elementtien tasapainottamisena, mikä tarjosi ihanteellisen väylän henkisille voimille tulla maailmaan ja auttaa nostamaan ihmiskunnan värähtelyjä. Neliön kokouksia pidettiin keskityspaikoina, joihin loosin voimat keskittyivät, varsinkin kun jäsenet olivat läsnä antaakseen epäitsekkäästi itseään mestareille halun tasapainottaa järkeä ja intuitiota. Tämä loi Lodge-virran "parantumiseen, toipumiseen ja siunaukseen".

Vuoden 1901 alkuun mennessä oli syntymässä omalaatuinen uusi instituutio. Avoimia kokouksia toteutettiin ja yhtenäisyyttä ja keskustelua turvaavat rituaalit standardisoitiin Temppelin aukioiden harjoitusjärjestykseen. Käsityöläinen. Näitä olivat "voiman sanojen" lausuminen jäsenten yhdessä äänessä, upseerien raportit ja uusien temppeliopetusten tai Blavin kirjoitusten tutkiminen.atsky tai tuomari. Kokoukset päättyivät päivittäisten Mantramien lausumiseen.

Voiman sanat: "Pimeydestä loistaa kirkastetun kolmoistähden valo ihmiskunnan sydämiin, nostaen kosmisen sydämen pulssia ja ajaen varjot Suuren kuilun mustuuteen."

 Temppelin mantraat: ”Uskon, että minussa asuu jokainen hyvä ja täydellinen Henki. Uskoen tämän, näytän tänä päivänä ajatuksella, sanalla ja teolla kaiken sen täydellisyyden, joka minussa asuu. Olen yhtä Jumalan ja kaiken hyvän kanssa. Pahalla ei ole valtaa minuun. Vaikka pilvet ja pimeys näyttävät olevan ympärilläni, asun kuitenkin ikuisesti Valossa."

Joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina temppelin jäsenet viettävät tärkeää juhlaa, ehtoollisen kaltaista seremoniaa, jota kutsutaan Odotuksen juhlaksi (ennen vuotta 1928) ja täyttymysjuhlaksi (vuoden 1928 jälkeen), jolloin seurakuntaa seurataan lauluilla ja luetuksilla. ja hiljainen meditaatio. Papit jakavat leivän ja veden alkuaineita kaikille läsnäolijoille.

Halcyonin perustamisesta lähtien jokaisen elokuun ensimmäinen viikko on ollut aikaa, jolloin temppelin jäsenet eri puolilta maailmaa tulevat Halcyoniin. Tämä vuosikongressi on ihanteiden uudistamisen aikaa luentoilla, palveluilla, kulttuuritapahtumilla ja yhteisillä aterioilla. Toukokuussa 2009 ja 2012 temppeli järjesti kansainväliset kokoontumiset Halcyonissa, mikä houkutteli jäseniä ja ystäviä eri puolilta maailmaa jakamaan ihanteita ja tapoja toteuttaa nämä ihanteet päivittäisessä käytännössä. Konventeista tuli myös kulttuurityön keskus, joka teki Halcyonista tunnetun koko alueella, erityisesti teini-iässä ja 1920-luvulla. Tuona aikana Halcyon loi maineen tärkeänä kulttuurikeskuksena osavaltiossa. Yhteisö tunnettiin "Mystery Plays" -näytelmistä, jotka perustuvat irlantilaiseen mytologiaan ja sisältävät alkuperäistä musiikkia, ja joitain nuoren Henry Cowellin kappaleita.

1930-luvun alusta lähtien on pidetty päivittäin keskipäivän parannuspalvelusta, jossa rukoukset ja meditaatiot on suunnattu maailman terveydelle ja turvallisuudelle. Kaikille avoimiin sunnuntaiaamun jumalanpalveluksiin kuuluu kuukausittainen ehtoollinen, luennot ja kuukausittainen meditaatiopalvelu. Avioliitot, nimeämispalvelut ja hautajaiset ovat muita temppelissä järjestettäviä juhlia. "Uskonnot katoavat, sydämet säilyvät" on ryhmän motto.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Kun alkuperäiset seitsemän jäsentä perustivat temppelin, ryhmä kokeili organisaatiomuotoja ja perusti varhain toimeenpanevan neuvoston Dowerin virallisena johtajana. LaDuesta tuli Blue Star, väline, "näkyvä agentti" tai "hengellinen lennätin", jonka kautta Mestarin viestit kanavoitiin, ja hänet nimettiin Temppelin vartijaksi (ja myöhemmin pääsuojelijaksi vuoteen 1908 mennessä). Syrakusassa organisaatio koostui kahdesta pääosastosta. "Temppeli" oli tarkoitettu hengelliselle tiedolle, ja looseja, jotka tunnettiin nimellä "neljä", jokaisessa oli vähintään neljä jäsentä. "Ihmisen veljeskunta" oli laajalti opetuksellista ja korosti filosofiaa, etiikkaa ja "oikeaa hallintoa".

Kaikki kokoukset pidettiin neliömuodostelmassa, tietyssä kokoonpanossa
ajateltu tasapainottavan ja materialisoivan henkisiä voimia. Temppelivirkailijat koostuivat ylivartijasta ylipappina ja "yrityksen ainoana". Hallintovaltuudet, sekä ajalliset että uskonnolliset, kuuluivat Guardianin toimistolle. Guardian nimitti seitsemän upseeria vuodeksi kerrallaan, joista neljä asui Halcyonissa, muut kolme nimitettiin valtuutetuiksi, jotka edustavat suurempaa jäsenyyttä. Upseerit, jotka vastasivat neliön palvonnan symboloinnista ja energisoinnista, olivat sisäkaarti, ulkovartija, kirjanoppinut ja rahastonhoitaja.

Jäsenet liikkuivat tilausten kautta vapaamuurarien perinteiden innoittamana. Neljäskymmenesyhdeksäs aste oli ihmisyyttä. Jäsenet valittiin ensin XNUMX:n luokkaan, Avatarin luokkaan, ja he tekivät lupauksensa temppelin sisäiseen työhön. Kahdenkymmenenkahdeksan järjestys oli neljäntoista järjestyksen novitiaatti. Neljäntoista veljeskunta tunnettiin Pyhän Graalin ritarikunnana, ja siihen sisältyi vihitty eksoteerinen pappeus. Se toimi novitiaattina seitsemältä, mikä oli esoteerinen pappeusjärjestys. Kahdenkymmenenyhden luokka perustettiin temppelin eksoteerisista ulottuvuuksista kiinnostuneille ei-jäsenille. Organisaatioon kuului Halcyon Book Concern, joka vastasi ryhmän opetusten ja inspiroivien kirjoitusten julkaisemisesta. Jäsenten lapset tunnettiin temppelin rakentajina.

SEIKAT / haasteet

Nykyään Halcyonilla on sekä XNUMX hehtaarin luomumaatalousyritys, jossa viljellään kahta vuokrattua aluetta, että XNUMX kotikylä toisella XNUMX hehtaarilla. Palvelut ja yhteisölliset kokoontumiset, erityisesti keskipäivän parannuspalvelu, joka pidetään temppelissä joka päivä, jatkuvat säännöllisin väliajoin. Temppeli omistaa Halcyonin seitsemän yhteisörakennusta ja kolmekymmentä kotia. Kaksikymmentä kotia on yksityisomistuksessa. Templen kiinteistöjen vuokrat eivät ole pysyneet nousevien kustannusten tahdissa, ja niitä nostetaan tällä hetkellä kunnioittavasti lähemmäksi markkina-arvoa. Tämä edellyttää myös uudelleensijoittamista itse temppelin kiinteistöihin. Nuorempia ihmisiä ja temppelin filosofiaan sitoutuneita kannustetaan sijoittautumaan Halcyoniin, mikä luo johdonmukaisemman osan ryhmän sitoutumisesta temppeliin sen sijaan, että sitä pidettäisiin pelkkänä vuokranantajana. Synergioiden luominen temppelin vuokraajien ja kiinteistöjen omistajien välille jatkuu vauhdilla.

Temppeli pitää itseään usein kansan ja jopa maailman mikrokosmosena. Yhteisöön ovat vaikuttaneet maailmansodat, suuri lama ja taantuma, luonnonkatastrofit ja tyytymättömät temppelin jäsenet. COVID aiheutti tarpeen mukautua uusiin olosuhteisiin, mukaan lukien opiskelutuntien muuttaminen ja jumalanpalvelukset verkossa. Toisin kuin muut teosofiset yhteisölliset ryhmät, Halcyonin ihanteet ja käytännöt ovat joustavia ja ovat selviytyneet monista kulttuurisista mullistuksista tullakseen yhdeksi pitkäaikaisimmista tarkoituksellisista siirtokunnista Yhdysvalloissa.

Jäsenet ja asunnonomistajat tunnustavat nyt, että Halcyonissa heijastuu ihmiskunnan keskeiset haasteet kestävään kehitykseen, vanhentuneisiin edistyksen käsityksiin, tunkeutuviin kehityskuluihin, asumis- ja ylläpitokustannuksiin, alkuperäiskansojen tuhoamiseen ja kastikysymyksiin sekä ikäluokkiin. Nämä ja muut haasteet, kuten seuraavan sukupolven kiinnostaminen usein vuosisadan vanhoissa temppeliopetuksissa, ovat kaikki läsnä Halcyonissa. Esitetään palvelutarjonnan päivittämistä, laajemman yhteisön tavoittamista ei-lahkollisten ja suositumpien meditaatio- ja joogakäytäntöjen kautta sekä Kultaisen säännön merkityksen korostaminen ihmiskunnan selviytymiselle luennoilla ja julkaisuilla.

2010-luvun puoliväliin mennessä kansakunnalle alkanut jakopolitiikka heijastui toisinaan Halcyonin henkilö- ja organisaatiosuhteisiin. Erimielisyydet johtajuuden kanssa ja jäsenten odotukset tulevista vaiheista, jotka olivat lähes vakiona ryhmän historiassa, nousivat entistä voimakkaammin esille, kun päähuoltajan työ monipuolistui ja monimutkaisi, vaatien henkistä ja aineellista näkökulmaa. Lisääntynyt kasvu Halcyonin maatalouden rajojen ulkopuolisissa yhteisöissä alkoi näkyä loukkauksena sen yli 120 vuotta vanhaan elämäntapaan.

Virallisen historiallisen piirin muodostuminen vuonna 2017 tunnusti yhteisön ainutlaatuisuuden, mutta koska kaikki vastuut olivat yhden henkilön johdolla, jotkin suhteet asetettiin haasteeseen pappeuden sisällä sekä laajemmassa yhteisössä. Pisimmän virkamiehen viidennen päähuoltajan jäätyä eläkkeelle, uusi johto on luvannut korostaa perustajien aikaisempia ihanteita, mukaan lukien suhteemme luontoon ja hengellisyyden ja sukulaisuuden perustavanlaatuisten alkuperäisten amerikkalaisten ihanteiden uudelleen kunnioittamisen. Hengelliset ja ajalliset huolenaiheet jaetaan tasaisemmin yhteisön sisällä, ja tärkeitä yhteisön ulkopuolisia rajapintoja suunnitellaan uudelleen ja otetaan käyttöön.

Paikallisten postien ja vesipiirien jatkuvan yhdistämisen myötä Halcyonin posti suljettiin vuonna 2022, ja Halcyonin vesialuetta rakennetaan uudelleen, jotta se liittyisi laajempaan yhteisöön. Vuodesta 2023 lähtien on istutettu yhteisöpuutarha, uusitussa Halcyon-myymälässä on käsityöläisiä ja mittatilaustyönä valmistettuja kodin tavaroita ja vankka taimitarha, mikä tukee ryhmän painotusta luontosuhteellemme. Itsenäisesti toimivalla maatilaosastolla on paikallisten viljelijöiden ryhmän maatalousmaalla kasvattamaa sesongin luomuruokaa. Yhteisö on monin tavoin palaamassa teosofisiin ja agraarisiin juuriinsa, jotka pakottivat yhteisön perustamaan vuonna 1903.

KUVAT 

Kuva 1: William Dower (1866-1937). Ihmisten temppelin arkisto.
Kuva 2: Francia LaDue (1849-1922). Ihmisten temppelin arkisto.
Kuva 3: Uuden kaupungin suunnitelma, 1900. HA Gibson, presidentti, "Veljesliitto: sen tarkoitus ja työ, mukaan lukien kaupungin rakentaminen", pamfletti, 6. lokakuuta 1900.
Kuva #4: Temppelin käsityöläinen, Lokakuu 1902.
Kuva #5: Esimerkkejä Halcyonin keramiikasta, 1912. Temple of the People -arkisto.
Kuva #6: Coffee Rice Mansion, 1886, Halcyon Hotel and Sanitorium 1903. Temple of the People -arkisto.
Kuva #7: Blue Star Memorial Temple, 1925. Temple of the People -arkisto.
Kuva 8: Harold Forgostein, Punaisen tähden Lodgessa, 1936. Temple of the People -arkisto.
Kuva 9: ​​Neliökaavio. Ihmisten temppelin arkisto.

Suositukset **
**
Ellei toisin mainita, tämän profiilin materiaali on peräisin Paul Eli Iveyn tieteellisistä kirjoituksista.

Gibson, HA 1900. Veljeskuntien liitto: sen tarkoitus ja työ, mukaan lukien kaupungin rakentaminen (pamfletti). Syracuse: Temppeli.

Ivey, Paul Eli. 2019. "Halcyon ja taiteet." Pp. 32-37 tuumaa Lumotut nykyaikaisuudet: teosofia, taiteet ja Amerikan länsi, toimittaneet Christopher M. Scheer, Sarah Victoria Turner ja James G. Mansell. Lopen, Somerset: Iso-Britannia.

Ivey, Paul Eli. 2013. Radiance from Halcyon, utopistinen kokeilu uskonnossa ja tieteessä. Minneapolis: Minnesota Pressin yliopisto.

Ivey, Paul Eli. 2012. "Teosofinen temppeliliike: sosialismi, irokeesiliitto ja ihmisveljeskunnan politiikka." Pp. 215-34 tuumaa esoterismi, uskonto ja politiikka, toimittaneet Arthur Versluis, Lee Irwin ja Melinda Phillips. Minneapolis: North American Academic Press.

LaDue, Ranska (sininen tähti). 1899. Beacon Fires. New York: Elliot B. Page ja Co.

Shumway, Eleanor A. ja Karen M. White. 2018 jäälintu. Charleston: Arcadia Publishing.

Ihmisten temppeli. 1925, 1985, 1985. Temppelin opetuksia. Kolme osaa. Halcyon: Ihmisten temppeli.

Ihmisten temppeli. 1900-2022. Temppelin käsityöläinen. Syracuse ja Halcyon: Ihmisten temppeli.

LISÄVARAT

Campbell, Bruce F. 1980. Ancient Wisdom Revived: A History of the Theosofical Movement. Berkeley: University of California Press.

Ellwood, Robert S., Jr. 1986 Teosofia: nykyaikainen ilmaisu aikakausien viisaudesta. Wheaton: Quest Books.

Ellwood, Robert S., Jr. 1979. Vaihtoehtoiset alttarit: Epätavallinen ja itämainen henkisyys Amerikassa. Chicago: Chicagon yliopisto.

Fenton, William N. 1998. Suuri laki ja Longhouse: Irokeesien konfederaation poliittinen historia. Norman: University of Oklahoma Press

Fogarty, Robert S. 1990. Kaikki uutta: Amerikkalaiset kommuunit ja utopistiset liikkeet. Chicago: Chicagon yliopisto.

Hine, Robert V. 1973. Kalifornian utopistiset siirtomaat. New York: WW Norton & Company.

Kagan, Paul. 1975. Uuden maailman utopiat: Valokuvahistoria yhteisön etsinnästä. New York: Penguin Books.

Kuhn, Alvin Boyd. 1930. Teosofia: Muinaisen viisauden moderni herätys. New York: Henry Holt.

Miller, Timothy. 1998. The Quest for Utopia in Twentieth-Century America: Volume 1: 1900-1960. Syracuse: Syracuse University Press.

Julkaisupäivämäärä:
1 kesäkuu 2023

Jaa: