David G. Bromley

Nithyananda

NITHYANANDAN AIKAjana

1977 tai 1978: Paramahamsa Nithyananda (syntynimi Arunachalam Rajasekaran) syntyi Tiruvannamalaissa Intiassa.

2003: Nithyananda perusti ashramin, jolle hän antoi nimen Dhyanapeetam, Bidadissa, Bangloressa.

2006: Nithyananda perusti Life Bliss Foundationin Los Angelesin lähelle Monclairiin, Kaliforniaan.

2010: Yksi Nithyanandan palvojista väitti, että hän on ollut intiimissä suhteessa Nithyanandan kanssa, mukaan lukien raiskaukset, viiden vuoden ajan.

2010 (2. maaliskuuta): Tamilitelevisiokanava Sun TV lähetti videon, jonka väitetään näyttävän Nithyanandan suositun tamilielokuvanäyttelijä Ranjitan kanssa hotellihuoneessa seksuaalisesti "kompromittatiivisissa asennoissa".

2010 (30. maaliskuuta): Nithyananda erosi ashraminsa ja sen säätiöiden johtajasta.

2010 (30. huhtikuuta); Nithyananda ilmoitti, että Life Bliss -säätiö Yhdysvalloissa suljettaisiin yleisöltä.

2010 (kesäkuu): Life Bliss -säätiön uudelleenavausjuhla julkistettiin.

2012: Watkins nimesi Nithyanandan 100 hengellisesti vaikutusvaltaisimmaksi eläväksi ihmiseksi Mind Body Spirit -lehti.

2012: Sri Arunagirinathar, Madurai Adheenamin 293. johtaja, nimitti Nithyanandan Madurai Aadheenamin, yhden saivilaisen perinteen vanhimmista mutteista, 292. paaviksi.

2012: Nithyananda poistettiin tehtävästään Madurai Aadheenamin nuorempana paavina osavaltion hallituksen, muiden hindujen ja mutt-opetuslasten vastustuksen jälkeen.

2013 (helmikuu): Nithnayanda sai Mahamandaleshwar-tittelin.

2013 (joulukuu): Intialainen elokuvanäyttelijä Ranjitha lupasi tulla sanyasiniksi Nithyanadan ashramissa Bidadissa.

2019: Gujaratin poliisi teki ratsian yhteen hänen Nithyanandan ashramista ja otti huostaan ​​kolme alaikäistä lasta, joiden väitettiin joutuneen pahoinpitelyn kohteeksi.

2019 (marraskuu): Nithynanada lähti Intiasta sen sijaan, että olisi osallistunut oikeuden istuntoihin, joissa häntä vastaan ​​nostettiin syytteitä.

2022:  A kriittinen docu-sarjat, Tyttäreni liittyi kulttiin julkaistiin.

2022: Nithyananadan kerrotaan hakeneen lääkärinhoitoa vakavaan sairauteen Sri Lankassa.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Paramahamsa Nithyanandan (syntymänimi Arunachalam Rajasekaran) syntymäpäivästä on jonkin verran kiistaa. [Kuva oikealla] Hän syntyi vuonna 1977 tai 1978 Tiruvannamalaissa Intiassa Arunachalam ja Lokanayaki Rajasekaranille (Nandy 2010). Hänellä on kaksi veljeä. Nithyanandalla kerrottiin osoittaneen henkisiä ominaisuuksia nuoresta iästä lähtien. Paikallinen uskonnollinen johtaja, Yogiraj Yogananda Puri, pani merkille hänet kolmen vuoden iässä; hän on raportoinut, että hänen kehossaan tapahtui geneettinen mutaatio, kun hän oli 2012-vuotias; ja hän koki valistuksen 2003-vuotiaana, mikä sai hänet ymmärtämään, ettei hän ollut "normaali ihminen (Verma 2006). Nuorena hän vaelsi kahdeksan vuotta, ja XNUMX-vuotiaana hän asettui Bangaloreen. Mahavatar Babaji (guru, joka elvytti Kriya Yoga -perinteen) antoi hänelle nimen Nithyananda. Hän aloitti julkisen tehtävänsä ollessaan XNUMX-vuotias, ja hän perusti ashramin, jolle hän antoi nimen Dhyanapeetam, Bidadissa, Bangloressa vuonna XNUMX. Myöhemmin hän loi yli tusina ashramia eri puolille Intiaa. Vuonna XNUMX Nithyananda perusti Life Bliss Foundationin Los Angelesin lähelle Monclairiin, Kaliforniaan.

Aluksi Nithyananda nautti urallaan huomattavasta menestyksestä. Hän perusti järjestöjä useisiin maihin, mukaan lukien

USA ja Intia. Hänestä tuli tuottelias kirjailija, jonka nimissä julkaistiin useita satoja kirjoja useilla kielillä 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. [Kuva oikealla]. Vuonna 2012 Watkins valitsi hänet 100 henkisesti vaikutusvaltaisimman elävän ihmisen listalle (hän ​​oli sijalla 88). Mind Body Spirit -lehti (2012). Samana vuonna Sri Arunagirinathar, Madurai Adheenamin 293. johtaja, nimitti Nithyanandan Madurai Aadheenamin, yhden saivilaisen perinteen vanhimmista mutteista, 292. paaviksi. Helmikuussa 2013 Panchayati Mahanirvani Akhara (Kailasa 2019) myönsi Nithyanandalle Mahamandaleshwarin (Sri Pancayati Akhada Mahanirvanin johtaja) arvonimen suljetussa seremoniassa.

Nithyanandan vastustus alkoi kuitenkin lisääntyä myös 2. maaliskuuta 2010, kun tamilitelevisiokanavalla Sun TV toistettiin vuotanut video, jonka väitettiin näyttävän tamilinäyttelijä Ranjitan hotellihuoneessa Nithyanandan kanssa "kompromittatiivisissa asennoissa". Video ja tekokopiot seurasivat pian YouTubessa huolimatta sekä Nithyanandan että Ranjitan vastalauseista. Näyttikö alkuperäinen video, mitä väitettiin (Copeman ja Ikegame 2012), videojulkaisun jälkimainingeissa yksi Nithyanandan ashrameista joutui väkisin sisään ja vandalisoitiin. Nithyananda pidätettiin ja pidätettiin lyhyeksi ajaksi huhtikuun 2010 alussa ennen kuin hänet vapautettiin kesäkuussa (Press Trust of India 2011; Verma 2012). Vastauksena myllerrykseen Nithyananda erosi väliaikaisesti ashraminsa ja sen säätiöiden johtajasta maaliskuun 2010 lopussa saman vuoden kesäkuuhun asti ("Swami Nityananda lopettaa" 2010). Kuukautta myöhemmin Nithyananda ilmoitti, että Life Bliss -säätiö Yhdysvalloissa suljettaisiin yleisöltä (Sohrabji 2010). Avajaisjuhla ilmoitettiin kesäkuun lopussa (Staff Reporter 2010).

Nithnayandan nimitys Madurai Adheenam muttin nuoremmaksi paaviksi romahti myös melkein välittömästi, kun osavaltion hallitus, muut hindumuttit ja mutt-opetuslapset nousivat vastustukseen. Lokakuussa Nithyananda erotettiin tästä asemasta ("Mutt heads yhdistyvät käsiin" 2012; "Kiistanalainen guru Nithyananda potkut" 2012). Näistä kiistoista huolimatta Ranjitha lupasi tulla sanyasiniksi vuonna 2013 Nithyanadan ashramissa Bidadissa.

Muita oikeudellisia ongelmia ilmeni vuodesta 2018 alkaen, ja vuonna 2019 Nithynanada lähti Intiasta sen sijaan, että olisi osallistunut oikeuden istuntoihin, joissa häntä vastaan ​​nostettiin syytteitä. Juuri tässä vaiheessa Nithyananda muutti liikkeensä. Hän ilmoitti itsenäisestä hinduvaltiosta Kailasasta, jonka huhuttiin olevan saari Ecuadorin rannikon edustalla. [Katso, ongelmat/haasteet] Nithyanandan henkilökohtainen olinpaikka on pysynyt tuntemattomana. Vuonna 2022 oli hajallaan mutta vahvistamattomia raportteja siitä, että Nithyananda oli sairas ja vaatinut pitkälle kehitettyä lääketieteellistä hoitoa Sri Lankassa ("Nithayanda Swamy" 2022; Mishra 2022).

OPPEJA / uskomukset

Nithyanandan opetukset ovat keskittyneet vapauttamaan jokaisen yksilön rajaton potentiaali. Hän toteaa sen

Jokaisen ihmisen sisällä piilee poikkeuksellinen potentiaali. Jos se herää, se vie sinut kohtaan a paljon korkeampi tietoisuustaso – ihmiskehon-mielen rajoitusten ulkopuolella. Koe tämä ylitietoisuus, toteuta lopullinen potentiaalisi. Tämä on ihmiselämän ainoa tavoite – nauttia elävän valaistumisen äärimmäisestä ylellisyydestä (Nithyananda 2009).

Jokainen yksilö ymmärretään olemassaolon ilmaisuksi. Avain valaistuneeseen olemassaoloon on sallia Olemassaolon ilmaisun kauttasi, mikä johtaa ihmisen äärettömän potentiaalin toteutumiseen.

Ymmärrä, olemassaolo yrittää ilmaista itseään sinun kauttasi. Se, mitä kutsut potentiaaliksesi, ei ole muuta kuin olemassaolon ilmaisua sinun kauttasi. Kun sallit tämän vapaasti, alat toteuttaa ääretöntä potentiaaliasi. Kun alat tulla Olemassaolon täyttymykseksi, sinusta tulee virtaavaa energiaa, jota kutsun eläväksi valaistukseksi. Elävä valaistuminen on elämää virtaavan Olemassaolon energian kanssa, synkronissa sen ihmeellisten tapahtumien kanssa.

Kun elät tällä tavalla, huomaat, ettei ole olemassa henkilökohtaista estettä, ei tunnematkatavaraa, ei mitään, mikä pidättele sinua elämässä. Elämä virtaa jatkuvasti kuin joki kantaen autuutta ja täyttymystä joka hetki (Nithyananda 2009).

Tämän tason saavuttaneet ihmiset voivat sitten kokea Shaktin, Yuktin, Bhaktin ja Muktin (Nithyananda 2009).

Shakti, energia ymmärtää ja muuttaa mitä tahansa sinun täytyy muuttaa elämässäBuddhi, Älykkyys ymmärtää ja hyväksyä kaikki mitä sinun ei tarvitse muuttaa elämässäsi

Yukti, selkeys ymmärtää ja ymmärtää, että kuinka paljon muutat tahansa, kaikki mitä näet todellisuutena, on itsessään jatkuvasti muuttuva unelma

Bhakti, omistautuminen, syvän yhteyden tunne siihen, mikä on muuttumatonta, ikuista ja perimmäistä, ja

Mukti, äärimmäinen vapautuminen elävään valaistukseen, kun kaikki nämä neljä ovat integroituja

RITUAALIT / TOIMINTA

Nithyanandan ilmoittama hengellinen ohjelma opettaa hengellistä rutiinia, johon kuuluu paasto (vratha) meditaatio, laulaminen (Mahavakyan pyhä ääni) ja 28 päivän ruokavalio (Pacchai Pattini Vratham). Koronaviruksen torjuntaan on määrätty joitakin erityisiä käytäntöjä, tulella kävelyä ja sitruunan lävistyksiä (neulan työntäminen sitruunan läpi niin, että mehu tunkeutuu ihoon herättäen Kundalinin) (Nithyananda 2006).

Nithyananda on vaatinut itselleen ja joskus seuraajilleen erilaisia ​​voimia, mukaan lukien esp, materialisointi ja etäkatselu. Hän on myös vaatinut poikkeuksellisia henkilökohtaisia ​​voimia, kuten auringonnousun viivyttämistä, eläinten opettamista puhumaan ihmisten kieliä, kolmannen silmän heräämistä (joka vapauttaa yli-inhimilliset voimat)

On myös raportoitu, että Nithyananda sisällytti tantrapohjaiset seksuaaliset rituaalit hengelliseen hoitoonsa, mutta tätä ei ole nostettu esiin häntä vastaan ​​nostetuissa oikeudellisissa syytteissä (Bhattacharya 2017).

Organisaatio / JOHTAJUUS

Alkaen oman ashramin, Dhyanapeetamin, perustamisesta vuonna 2003 Bangloren Bidadissa ja Life Bliss Foundationin perustamisesta Los Angelesin ulkopuolelle Kaliforniaan vuonna 2006, Nithyananda alkoi rakentaa kansainvälistä organisaatioverkostoa. Hänen Intiassa olevien ashramiensa lisäksi tämä verkosto vaatii yli 1,000 henkistä keskusta neljässäkymmenessä maassa.

Nithyanandan lähdön jälkeen Intiasta tapahtui suuri organisaatiomuutos. Sitten hän ilmoitti perustavansa Kailasan, "e-kansa". Kun Nithyananda perusti Kailasan, tämä tehtävä oli hänen tavoitteensa organisaatiotasolla (Kailasan verkkosivusto 2023):

KAILASA herättää henkiin muinaisen tutkielman, joka merkitsi muinaisten aikojen hyvyyttä ja menestystä – tutkielmaa, joka varmistaa, ettei kukaan jää nälkään, yksikään lapsi ei jää ilman koulutusta, kukaan ei jää köyhyyteen ja ilman parasta kokonaisvaltaista lääketieteellistä hoitoa, kukaan ei kamppaile mielisairaus, kukaan ei ole koditon, tutkielma, joka varmistaa, että naisia ​​kunnioitetaan, vahvistetaan ja sijoitetaan johtaviin asemiin, tutkielma, joka varmistaa, että kaikille annetaan yhtäläiset mahdollisuudet, ja tutkielma, joka varmistaa, että kaikkia kohdellaan kuin itse Jumalaa – kunnioituksella ja kunnioituksella.

Kailasan fyysinen sijainti on ollut laajalti mediassa esillä, mutta se on edelleen ratkaisematon mysteeri. Useimmat lähteet kertovat, että hän osti pienen saaren Ecuadorin rannikolta, varakkaiden kannattajien rahoittaman oston. Ecuadorin hallitus on kiistänyt osallisuutensa joko turvapaikan tarjoamiseen tai hallituksen hallitseman omaisuuden myymiseen (Ellis-Petersen 2019).

E-kansaksi Kailasa kuvailee itseään "rajattomaksi kansakunnaksi, jonka ovat luoneet syrjäytyneet hindut ympäri maailmaa, jotka menettivät oikeuden harjoittaa hindulaisuutta autenttisesti omissa maissaan". Tällä perusteella se väittää olevan 100,000,000 2023 XNUMX ”adi shaivilaista ja kaksi miljardia hindua”, vaikka vain harjoittavat hindut ovat oikeutettuja kansalaisuuteen. Kailasa-verkkosivusto (XNUMX) julistaa tehtäväänsä seuraavasti:

Vedalainen sivilisaatio, joka on ollut yli 10,000 56 vuotta valaistuneena sivilisaationa, maailmanlaajuisena henkisen ja ajallisen viisauden, teknologian ja kulttuurin majakkana, seisoo nyt aivan tuhon partaalla. Vuosisatoja kestänyt hyökkäys, ryöstely, kansanmurha ja siirtomaasorto ja nykyajan vaino ovat tehneet XNUMX itsenäisestä hinduvaltakunnasta muodostuneen sivilisaation, joka oli aikoinaan koko mantereen kattava, virtuaaliseksi poliittiseksi orvoksi ilman kansallista kotia. Tällä hetkellä planeetalla ei ole julistettua hinduvaltiota. Ilman poliittista legitimiteettiä on olemassa välitön vaara, että suuret opit, kirjoitukset ja tiede valaistuneen sivilisaation luomisesta menetetään ikuisesti ihmiskunnalle. KAILASAn kansakunta edustaa vain systemaattista yritystä elvyttää aito hindulaisuus ja käynnistää Vedc-valaistun sivilisaation globaali renessanssi.

KAILASAn kansakunta on maailman ainoa todellisen hindulaisen itsehallinnon ja autonomian majakka. Vaikka kansakunnan muodostumista johtavat hindujen adi shaivilaisten vähemmistöyhteisön jäsenet, se tarjoaa turvapaikan kaikille maailman harjoittaville, pyrkiville tai vainotuille hinduille rodusta, sukupuolesta, lahkosta, kastista tai uskonnosta riippumatta, missä he voivat. elää ja ilmaista hengellisyyttään, taidettaan ja kulttuuriaan rauhallisesti ilman halveksuntaa, häirintää ja väkivaltaa.

Vuonna 2020 Nithyananda ennusti suunnittelevansa "vähintään 100,000 5 ihmisen asettumista Kailasaan seuraavan viiden vuoden aikana" (Web Desk 2020). Kailasan kansalaisuus oli tarkoitus saada vain harjoittaville hinduille ja vasta Kailasalle tehdyn lahjoituksen jälkeen (Ellis-Petersen 2019). Koska todellinen oleskelu Kailasalla ei ole vielä sallittua, Nithyananda on kommunikoinut seuraajiensa kanssa lukuisten kirjojensa ja suoran YouTube-lähetyksen kautta.s.

Kailasa on julkistanut joukon ministeriöitä (kotimaan turvallisuus, kauppa, valtiovarainministeriö, asuminen, teknologia ja "valistunut sivilisaatio"), oman perustuslain ja lipun (Kuva oikealla), ja Hindu Investment and Reserve Bank. Kansakunta on luvannut yleisen terveydenhuollon, ilmaisen ruoanjakelun, ilmaisen koulutuksen ja "temppeliin perustuvan elämäntavan elvyttämisen". Kansakunta on sitoutunut toimimaan dharmisen talouden pohjalta ja hyväksymään kryptovaluutan (Ellis-Petersen 2019).

Nithyananda on useaan otteeseen vaatinut merkittävää asemaa uskonnollisena johtajana. Esimerkiksi hänen Living Enlightenment -opetuksiinsa liittyen hänen verkkosivuillaan on kerrottu, että "Tämä kokemus on elävä valaistuminen. Tämä kokemus on Nithyananda” (Nithyananda 2009). Hän kuvaa Kailasaa "Paikkana, jossa Paramashiva asuu ja hallitsee koko kosmosta ja KAILASAa" (Kailasan verkkosivut 2023). Henkilökohtaisen asemansa lisäksi Nithyananda puolustaa auktoriteettia hindujen symbolisena johtajana ympäri maailmaa. Kailasan verkkosivusto esittelee Nithyanandan "vainottujen" hindujen puolestapuhujana ympäri maailmaa.

Hindulaisuuden korkein paavi Sri Nithyananda Paramashivam, joka puhuu 2 miljardin hindun puolesta ympäri maailmaa, joilla ei ole ääntä edustamassa heitä näillä kansainvälisillä foorumeilla” (Kailasan verkkosivusto 2021).

Hän vertaa omaa etsintöään Dalai Laman pyrkimyksiin "Aikamme hengelliset jättiläiset: Dalai Lama ja Guru Maha Sannidhaanam Sri Nithyananda Paramashivam – Kahden hengellisen jättiläisen elämän rinnakkain, uskomuksistaan ​​vainottu, mutta silti ihmiskunnalle hyvässä asemassa” (Kailasan verkkosivusto 2019).

Nithyananda vakuuttaa vaikutuksensa seuraavalla tavalla (Nithyananda 2011):

Nithyananda on sitoutunut saamaan aikaan todellisen sisäisen heräämisen kaikille planeettamme olennoille. Henkinen nero, jolla on valistunut näkemys kaikkeen johtamisesta meditaatioon, ihmissuhteista uskontoon ja menestyksestä sannyaan. Nithyananda tuo meille runsaasti käytännön viisautta, meditaatiotekniikoita ja työkaluja kestävään sisäiseen muutokseen. Voimakas henkinen parantaja Nithyananda on auttanut tuhansia ihmisiä taistelemaan sairauksia vastaan ​​masennuksesta syöpään, usein yhdellä kosketuksella. Nithyananda on tällä hetkellä ykkönen hengellinen guru YouTubessa, ja hän on kirjoittanut yli 1 kirjaa 200 maailmanlaajuisella kielellä.

SEIKAT / haasteet

Nithyananda nautti varhaisesta menestyksestä henkisellä urallaan, alkaen lapsuudestaan. Kun hän oli perustanut ensimmäisen ashramin vuonna 2003, hän jatkoi vaikuttavan kansainvälisen organisaatioverkoston kehittämistä. Menestyksen aika alkoi purkautua vuonna 2010. Tuona vuonna puhkesi Ranjita-skandaali, joka loi hänelle huomattavaa negatiivista julkisuutta ja vastustusta, vaikka todisteet sopimattomuudesta kiistettiin ja Ranjita pysyi hänen kannattajanaan (Copeman ja Ikegame 2012).

Vuonna 2010 naispuolinen harrastaja, Aarti Rao, joka oli ollut Nithyanandan seuraaja vuodesta 2004, syytti häntä tämän viiden vuoden ajan raiskaamisesta ja teki valituksen sekä Yhdysvalloissa että Intiassa. Hän väitti myös, että uhreja oli muitakin ("Nithyanandan entinen opetuslapsi" 2015). Tuo tapaus avattiin ja suljettiin useita kertoja. Kesäkuussa 2018 kuitenkin rekisteröitiin uusi valitus ja vuonna 2022 annettiin "ei-takuttava warrantti".

Vuonna 2019 nousi esiin kiistanalainen perheuskollisuustapaus. Isä syytti Nithyanandan kahden nuoren sisaren, Lopamudra Sharman (21) ja Nandhitha Sharman (18), erottamisesta perheestään.. Väitetään, että heidän isänsä "suljetti laittomasti" yhteen Nithyanandan ashramiin, joka sai habeus corpus -todistuksen. Sisaret puolestaan ​​ilmoittivat, että heidän turvallisuutensa uhkasi heidän isänsä, ja ehdottivat vastausta kirjeeseen videolla ("Sisariset kadonneet" 2019). Gujaratin poliisi teki ratsian hänen ashramiinsa ja syytti Nithyanandan sieppauksesta. Vuonna 2022 a Docu-sarja, Tyttäreni liittyi kulttiin, julkaistiin useilla kielillä, jotka kuvailivat yhden perheen kohtaamista Nithyanandan liikkeen kanssa. (Deodhar 2022; PTI 2022).

Tämän jatkuvan oikeudellisen syytteen ja negatiivisen julkisuuden edessä Nithyananda lähti Intiasta jossain vaiheessa vuonna 2019, minkä jälkeen hän alkoi kehittää uutta toiminnallista ja valtapohjaa kansainvälistämällä liikkeensä. Tämän projektin keskiössä oli pyrkimys määritellä hindulaisuus uhanalaiseksi ja vainotuksi perinteeksi (Web Desk 2020):

Nithyananda väitti: "Aivan kuten juutalaiset loivat kansakunnan pitääkseen juutalaisuuden, uskontonsa elossa, hindut tarvitsevat Kailasaa pitääkseen hindulaisuuden elossa tulevaisuutta varten. Kailasa on hindulaisuuden siemenpankki. Tarvitsemme siemenpankin pitääksemme hindulaisuuden elossa."
"Katsokaa kaikkialla maailmassa, juutalaiset, missä he ovatkaan, kuinka he tuntevat Israelin tarpeen; samalla tavalla hindujen on ensin ymmärrettävä Kailasan tarve pitää hindulaisuus elossa, pitää hindujen kertomus elossa, legitiiminä", Nithyananda sanoi.

Osana kansainvälistymisstrategiaa hän ilmoitti "kahdenvälisistä sopimuksista". [Kuva oikealla] Esimerkiksi 11 Kailasan verkkosivuilla kerrottiin sopimuksesta nimeltä "Amerikan Yhdysvallat allekirjoittaa kahdenvälisen sopimuksen KAILASAn Yhdysvaltojen kanssa". Sopimus, joka itse asiassa tehtiin Camdenin, New Jerseyn (jossa on USA:n toiseksi suurin hinduväestö) kanssa, korostaa Kailasan historiallista merkitystä ja sen läsnäoloa kaikkialla Yhdysvalloissa (Kailasan verkkosivusto 2023):

KAILASAn Yhdysvallat on muinaisen valaistuneen hindulaissivilisaatiokansakunnan herätys, jolla on myös oma suvereeni alue. Se on ensimmäinen suvereeni kansakunta kahdelle miljardille syntyneelle ja harjoittavalle hindudiasporalle maailmanlaajuisesti.

Yhdysvalloissa KAILASA on läsnä lähes kaikissa 50 osavaltiossa. Hindulaisuuden korkein paavi vieraili Yhdysvalloissa useita kertoja vuodesta 2003 lähtien ja perusti ja avasi henkilökohtaisesti KAILASA-ekosysteemit kaikkialla Yhdysvalloissa, mukaan lukien New Jerseyssä ja New Yorkissa vuonna 2004. Siitä lähtien SPH Bhagavan Nithyananda Paramashivam on muuttanut elämää positiivisesti miljoonista.

Sopimus korostaa myös Nityanandan henkilökohtaista merkitystä tässä entisöintiprojektissa (Kailasan nettisivut 2023):

Hindulaisuuden korkein paavi on 21 muinaisen hindulaisuuden alkuperäiskansan kuningaskunnan pää. onnistuneesti elvyttää hindulaisuuden täyteen loistoonsa Yhdysvalloissa KAILASAn, joka edustaa ihmisoikeuksia ja uskonnonvapautta kaikille hinduille maailmanlaajuisesti, suojelee hinduja maailmanlaajuisesti vainolta ja joka rakentaa siltoja ja suhteita kaikkiin kansoihin ja kansoihin kaikkialla maailmassa.

Camdenin sopimus oli yksi monista Yhdysvaltojen kuntien kanssa Kailasa on myös vaatinut sopimuksia useiden pienten maiden kanssa. Näillä sopimuksilla ei ole lainvoimaa, ja useat lainkäyttöalueet, kuten Newark, New Jersey, ovat vetäytyneet sopimuksesta, kun viranomaiset tutkivat Kailasan ja Nithyanandan asemaa (Bauman 2023; Medeiros 2023).

Toinen osa kansainvälistymisstrategiaa on ollut suhteiden solmiminen YK:n kanssa. Viime vuosien aikana Kailasa on esittänyt ja YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto on julkaissut useita tiedotuksia ja lausuntoja. Esimerkiksi joulukuussa 2021 Genevessä Sveitsissä itseään hindulaisuuden korkeimpana paavina esittelevä Nithyananda avasi YK:n tiedotustilaisuutensa tavalla, joka yhdisti YK:n ja Kailasan tehtävät, hindujen ja muiden vähemmistöjen maailmanlaajuisen vainon sekä Nithyanandan asema hindulaisena henkisenä johtajana (Kailasan verkkosivusto 2021):

KAILASA Nation esitteli kaikkien 2 miljardin hindun puolesta YK:lle Hindu Sampradayasin vainosta Intiassa OHCRC:n vähemmistökysymyksiä käsittelevän foorumin 14. istunnossa Genevessä 2. ja 3. joulukuuta 2021. Yhdistyneet Kansakunnat hyväksyi KAILASA Nation ja antoi KAILSAlle esitellä tapauksensa Intian pysyvän YK:n edustuston esitelmän jälkeen, joka keskittyi siihen, kuinka Intian hallitus suojelee islamilaisia ​​ja kristittyjä vähemmistöjä.

Viimeisten 10 vuoden aikana KAILASA Nationia ja SPH Sri Nithyananda Paramashivamia on hyökätty ja hiljennetty Intiassa uskonnollisena vähemmistönä ja kielellisenä vähemmistönä ja koska ääriainekset vastustavat KAILASAn kantaa naisten, mukaan lukien muuten syrjäytyneiden, oikeuksiin. Dalit-naiset sekä LGBTQ+:n ja transsukupuolisten yhteisöjen jäsenten oikeudet.

Nithyanandan pyrkimyksistä yhdistää oma etuoikeutensa, hindujen ja hindulaisuuden vaino sekä Kailasa turvasatamana häntä ja hindulaisuutta vastaan ​​YK:n asiakirjojen avulla on tullut entistä yksityiskohtaisempia, suoria ja vakuuttavampia (Kailasa 2023).

YK on vastustanut Kailasan pyrkimyksiä edistää liikettä osallistumalla YK:n ohjelmiin ja tapahtumiin. Kailasan suurlähettiläs osallistui kahteen YK-kokoukseen Genevessä vuonna 2023. Toisessa kokouksessa käsiteltiin naisten syrjintää ja toisessa kestävää kehitystä. YK:n edustaja ilmoitti, että Kailasan edustajan kommentteja ei sisällytetä loppuraportteihin, koska ne olivat joko "epäolennaisia" tai "tangentiaalisia" (Sebastian 2023)

Tällä hetkellä Nithyananadan liikkeen ja Kailasan tulevaisuus on edelleen hämärän peitossa. Hän on edelleen haavoittuvainen Intian oikeusviranomaisille, hänen yhteytensä seuraajiin on lähes yksinomaan internetpohjainen, eikä ole vakuuttavia todisteita siitä, että Kailasa olisi enemmän kuin symbolinen läsnäolo.

KUVAT

Kuva 1: Nithyananda.
Kuva 2: Elävä valaistuminen: Johdanto.
Kuva #3: Kailasan lippu.
Kuva #4: "Kahdenvälinen sopimus" Richmondin kaupungin kanssa Virginiassa.

Julkaisupäivämäärä:
10 toukokuuta 2023

Jaa: