Magnus Lundberg

Paavi Mikael

PAAVI MIKALA AIKAjana

1958 (9. lokakuuta): Paavi Pius XII kuoli.

1959 (25. tammikuuta): Uusi paavi Johannes XXIII ilmoitti aikovansa kutsua koolle yleiskokouksen Roomassa.

1959 (2. syyskuuta). David Bawden syntyi Oklahoma Cityssä.

1962–1965: Vatikaanin toinen kirkolliskokous pidettiin Roomassa.

1969 (5. huhtikuuta): Paavi Paavali VI julisti uuden roomalaisen messujärjestyksen, joka tunnetaan puhekielessä Novus Ordo -nimellä.

1970: Ranskan arkkipiispa Marcel Lefebvre perusti Traditionalistisen Pyhän Pius X:n seuran (SSPX).

1970–1973: Uusi roomalainen missaali, joka käännettiin kansankielelle, otettiin vähitellen käyttöön kaikkialla katolisessa maailmassa, mikä rajoitti rajusti mahdollisuuksia käyttää sovittelua edeltävän messun järjestystä.

1972: Bawdenin perhe lakkasi käymästä Novus Ordon seurakunnilla ja etsi messuja, sanoivat traditionalistipapit, mukaan lukien SSPX:n papit.

1973: Julkistettu meksikolainen jesuiitta Joaquín Sáenz y Arriaga Sede Vacante, väitti, että Paavali VI ei ollut pätevä paavi ja että uusi konklaavi pitäisi järjestää.

1976 (22. toukokuuta): Arkkipiispa Lefebvre vahvisti David Bawdenin Staffordissa, Texasissa.

1977 (syyskuu): Bawden hyväksyttiin SSPX:n seminaariin Ecônessa, Sveitsissä.

1978 (tammikuu): Bawden siirrettiin Ecônessa SSPX-seminaariin Armadassa, Michiganissa.

1978 (joulukuu): Bawden erotettiin seminaarista

1979: Bawdenin perhe muutti St Marysiin, Kansasiin, missä David Bawden työskenteli SSPX:n ylläpitämässä koulussa.

1981 (maaliskuu): Bawden erosi työstään koulussa ja jätti SSPX:n.

1981–1983: Vietnamin arkkipiispa Pierre Martin Ngo-Dinh Thuc vihki sedevakantistipiispat, jotka vuorostaan ​​vihkivät muita piispoja työhön Yhdysvalloissa.

1983 (26. joulukuuta): David Bawden allekirjoitti avoimen kirjeen väittäen, ettei yksikään perinteisistä ryhmistä antanut päteviä sakramentteja, koska niillä ei ollut asianmukaista toimivaltaa.

1985: Bawden kirjoitti "Jurisdiction the Great Apostasy" kehittäen ajatuksiaan sakramentaalisen pätevyyden puutteesta traditionalistisessa liikkeessä.

1987: Bawden alkoi olla vakuuttunut siitä, että uusi konklaavi olisi mahdollinen.

1988: Bawden tutki ja uskoi jonkin aikaa väitteeseen, että kardinaali Giuseppe Siri valittiin paaviksi vuoden 1963 konklaavissa, mutta hänen oli pakko luopua.

1989 (25. maaliskuuta): Bawden lupasi työskennellä paavin valintaa varten.

1989 (toukokuu): Pääasiassa aikaisempien kirjoitusten perusteella Teresa Stanfill Benns ja David Bawden alkoivat valmistella kirjaa, jossa selostettiin konklaavin tapausta.

1990 (tammikuu): Benns and Bawden julkaistiin Selviääkö katolinen kirkko XNUMX-luvulla? Se jaettiin sedevakantistisille papistoille ja maallikoille, jotka vaativat paavinvaaleja.

1990 (16. heinäkuuta): Belvuessa Kansasin osavaltiossa pidettiin konklaavi kuuden valitsijamiehen kanssa. Bawden valittiin paaviksi ja otti paavinimekseen Mikael I. Vatikaani maanpaossa perustettiin.

1993: Bawdenin perhe muutti Deliaan, Kansasiin.

2000: Paavi Mikael aloitti aktiivisen verkkopalvelutyön.

2006: Ryhmä suunnitteli paavi Mikaelin vihkimistä ja vihkimistä, mutta seremoniat peruttiin vähän ennen kuin tapahtuman piti tapahtua.

2007: Teresa Benns ja kaksi muuta, jotka olivat osallistuneet vuoden 1990 konklaaviin, lähtivät tuomitseen vaalien pätevyyden ja siten Bawdenin paavin väitteet.

2011 (9.–10. joulukuuta): Riippumaton katolinen piispa Robert Biarnesen asetti paavi Mikaelin papiksi, vihki hänet piispaksi ja kruunasi paaviksi.

2013: Paavi Mikael muutti Topekaan, Kansasiin.

2022: (2. elokuuta): Paavi Mikael kuoli Kansas Cityssä.

2023 (29. heinäkuuta): Arkkipiispa Rogelio del Rosario Martínez valittiin paavi Mikaelin seuraajaksi konklaavissa Wienissä. Hän otti paavinimekseen Mikael II:n.

FOUNDER / GROUP HISTORY

David Bawden (1959–2022) valittiin paavi Mikael I:ksi vuoden 1990 konklaavissa Kansasissa. [Kuva oikealla] Hän ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen mies, josta tuli vaihtoehtopaavi 1962-luvulla. On ollut kymmeniä muita, jotka ovat väittäneet, että he, eivät Rooman huomattavasti tunnustettu paavi, ovat katolisen kirkon todellinen johtaja. Yleensä he väittävät, että elämme yleisen luopumuksen aikakautta ja että nykykirkolla, erityisesti Vatikaanin toisen kirkolliskokouksen (1965–2020) jälkeen, ei ole mitään tekemistä todellisen katolilaisuuden kanssa. Useat viimeisimmistä roomalaisista paavista olivat antipaaveja ja uuden ei-katolisen uskonnon johtajia (vrt. Lundberg XNUMX ja tulossa). Useimmat vaihtoehtoiset paavit väittävät, että heidät valittiin suoran taivaallisen väliintulon kautta, ja David Bawden valittiin ensimmäisenä vaihtoehtoisessa konklaavissa. Hän piti paavin virkaa XNUMX vuoden ajan johtaen pientä seuraajaryhmää.

Vatikaanin toinen kirkolliskokous (yli 2000 piispan kokous) oli luultavasti tärkein tapahtuma nykyaikaisessa katolisessa historiassa. Paavi Johannes XXIII:n (1881–1963) kutsumana piispat pitivät neljä pitkää istuntoa vuosina 1962–1965. Lopulta paavi Paavali VI (1897–1978) julkaisi lopulliset asiakirjat.

Johannes XXIII:n mukaan neuvosto tulisi sisällyttää termiin aggiornomento (italiaksi "päivitys"). Piispat keskustelivat neuvotteluissa monista keskeisistä teologisista kysymyksistä: ilmestys, kirkko ja sen suhde nyky-yhteiskuntaan, liturgia, lähetys, koulutus, uskonnonvapaus, ekumenia, suhteet ei-kristityihin sekä piispojen, pappien rooli. uskonnolliset ja maallikot. Vaikka tulkinnat niiden radikaalisuudesta vaihtelevat, lopulliset asiakirjat poikkesivat suuresti alkuperäisistä kaavioista (luonnoksista), jotka valmistelukomiteat esittelivät sovinnon isille. Muutokset ovat olleet suurempia kuin alun perin odotettiin.

Kirkolliskokouksen aikana oli pieni mutta äänekäs ryhmä niin kutsuttuja traditionalistisia piispoja ja teologeja, jotka vastustivat enemmän tai vähemmän aktiivisesti monia muutoksia. Suurin osa kuitenkin allekirjoitti lopulliset asiakirjat. Jopa paljon keskusteltujen kohdalla Dignitatis humanoe, neuvoston uskonnonvapautta koskevaa julistusta, lopulta vain kolme prosenttia yli 2,300 2008 piispasta äänesti sitä vastaan. (Yksityiskohtainen tutkimus Vatikaani II:n neuvotteluista ja konflikteista, katso O'Malley XNUMX).

Jatketaan Sacrosanctum ConciliumLiturgiaa koskeva neuvoston perustuslaki, paavi Paavali VI julkaisi vuonna 1969 uuden roomalaisen messujärjestyksen, jota usein kutsutaan Novus Ordoksi. Se korvasi vuoden 1962 tarkistuksen niin kutsutusta Tridentin messusta, jonka paavi Pius V määräsi vuonna 1570. Pian uusi messu käännettiin monille kansankielille ja otettiin käyttöön maailmanlaajuisesti vuodesta 1970 eteenpäin. Papiston täytyi hyväksyä uudet liturgiset kirjat, ja mahdollisuus pitää messu vanhan rituaalin mukaan oli yhä vaikeampaa ja harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta mahdotonta.

Vaikka monet katolilaiset toivottivat muutokset tervetulleiksi tai ainakin hyväksyivät ne, papiston ja maallikoiden ryhmät tunsivat 1960-luvun lopulta lähtien olevansa sovinnon jälkeisen kehityksen petettyjä ja hämmentyneitä. Uusi messujärjestys, mukaan lukien kansankielen käyttö, oli ilmeisin muutos, jonka tavalliset katolilaiset huomasivat. Vastustajat väittivät, että Novus Ordo muutti perusteellisesti messun uhriluonteen. Jotkut ihmettelivät, kuinka piispat, erityisesti Rooman paavi, saattoivat tukea muutoksia, jotka heidän mielestään olivat ristiriidassa perinteisten katolisten opetusten kanssa. (Konsiiliarisen traditionalismista ja messuuudistuksesta, ks. esim. Cuneo 1997 ja Airiau 2009).

Vuonna 1959, samana vuonna, kun Johannes XXIII kutsui koolle niin kutsutun Vatikaanin toisen kirkolliskokouksen, David Allen Bawden, tuleva paavi Mikael, syntyi Oklahoma Cityssä. Hänen äitinsä Clara ("Tickie"), [Kuva oikealla] oli kehto katolilainen, kun taas hänen isänsä Kennett oli käännynnäinen protestantismista. Perhe harjoitti aktiivisesti seurakuntalaisia, ja David Bawden tunsi varhaisen kutsumuksen pappeuteen.

Useissa kirjallisissa teoksissaan paavi Mikael kuvailee perheen asteittaista vieraantumista sovinnon jälkeisestä kirkosta. 1960-luvun puoliväliin mennessä jotkut seurakunnan jäsenet, mukaan lukien hänen vanhempansa, olivat huomanneet muutoksia katekismuksen saarnaamisessa ja opetuksessa. Muutokset tulivat kuitenkin paljon selvemmiksi vuoteen 1971 mennessä, kun Novus Ordo esiteltiin. (Ellei toisin mainita, Bawdenin elämäkerta ja hänen ryhmänsä kehitys perustuvat paavi Mikaeleihin 2005, 2006, 2011, 2013a, 2013b, 2016a, 2016b, 2016c, 2020.)

Loppuvuodesta 1972 Bawdenit päättivät olla käymättä enää Novus Ordon kirkoissa, vaan lähestyivät pappeja pelkästään pitämällä perinteisen messun. Tällaisia ​​traditiopuolueisia papistoja saapui kaupunkiin joskus vain muutaman kerran vuodessa. Vuoteen 1973 mennessä Bawdenit tapasivat pappeja vastaperustetusta ja nopeasti kasvavasta Pyhän Pius X:n seurasta (SSPX). Muiden perinteisten ryhmien tavoin Seuralla ei ollut pysyvää läsnäoloa Oklahomassa, ja papit saapuivat Texasista pitämään messua yksityiskodeissa, mukaan lukien Bawdenin kodeissa (vrt. Päivittäinen Oklahoman22. heinäkuuta 1978).

SSPX:n perusti vuonna 1970 ranskalainen arkkipiispa Marcel Lefebvre (1905–1991), joka kritisoi yhä enemmän konsiilialan uudistuksia. Sen alkuperäinen visio oli kouluttaa seminaareja, joiden pitäisi jatkaa Tridentine-messun sanomista. SSPX:n keskus oli Sveitsin Ecônessa. Seura sai väliaikaisen luvan paikalliselta piispalta ja houkutteli pian monia seminaareja. Parin seuraavan vuoden aikana heidän toimintaansa valvoivat sekä hiippakunnan että paavin viranomaiset. Vuonna 1974 Lefebvre kirjoitti julistuksen, jossa hän näki Vatikaanin II kokouksen ja sovinnon jälkeisen kehityksen merkkinä "uusmodernistisista ja uusprotestanttisista suuntauksista", toisin kuin "ikuinen Rooma, viisauden ja totuuden emäntä".

Vuonna 1975 hiippakunta päätti olla uusimatta SSPX:n asemaa ja määräsi Lefebvren hajottamaan järjestön, ja paavi nuhteli häntä julkisesti, mikä oli melkein ennenkuulumatonta. Lefebvreä kiellettiin nimenomaisesti vihkimästä pappeja SSPX:lle. Hän teki niin joka tapauksessa ja hänet erotettiin. Silti hiippakunnan ja Pyhän istuimen antamista tuomioista huolimatta SSPX-toiminta jatkui ja kasvoi Ranskassa, Sveitsissä ja Saksassa, mutta ei vähiten Yhdysvalloissa, missä he avasivat seminaarin Armadassa, Michiganissa vuonna 1974 ja perustivat massakeskuksia moniin paikkoihin. Lefebvre suhtautui erittäin kriittisesti koncilian jälkikehitykseen ja paavi Paavali VI:n opetuksiin. Vuonna 1976 hän viittasi Novus Ordoon "paskarimessuksi", ja vaikka hän ei koskaan nimenomaisesti julistanut Paavali VI:ta tai Johannes Paavali II:ta harhaoppiseksi paaviksi, hän totesi, että tuleva paavi voisi antaa tällaisen tuomion. (Lefebvrestä ja SSPX:stä katso esim. Sudlow 2017 ja sisäpuolen näkökulmasta katso Tissier de Mallerais 2002).

Muut ryhmät menivät kuitenkin pidemmälle väittäen, että Paavali VI oli ilmeinen harhaoppinen ja antipaavi; siksi Pyhä istuin oli vapaa, asema tunnettiin myöhemmin sedevakantismina. Yksi varhainen puolestapuhuja oli Francis K. Schuckardt (1937–2006), joka matkusti 1960-luvun lopulta lähtien Yhdysvaltoihin tuomitseen Vatikaanin toisen kirkolliskokouksen ja Novus Ordon väittäen, että Paavali VI oli väärä paavi. Hänen ryhmänsä tunnettiin nimellä Fatima Crusade. Silti sen jälkeen kun itsenäinen katolinen piispa oli vihkinyt Schuckardtin vuonna 1971, se tunnettiin virallisesti tridentiiniläisenä latinalaisriittikirkkona, vaikka sen ei katsottu olevan muuta kuin Ishayoiden opettaman Katolinen kirkko. Keskuksilla Coeur d'Alenessa Idahossa ja myöhemmin Spokanessa Washingtonissa niillä oli tuhansia jäseniä ja suuria uskonnollisia yhteisöjä. (Schuckardtista, ks. Cuneo 1997:102–13).

Toinen varhainen sedevakantistinen edustaja oli meksikolainen jesuiitta Joaquín Sáenz y Arriaga (1899–1976). Useissa 1970-luvun alussa kirjoitetuissa teksteissä hän julisti Paavali VI:n ilmeiseksi harhaoppiseksi, antipaaviksi ja jopa Antikristukseksi. Hän perusteli uuden konklaavin tarvetta ongelman ratkaisemiseksi, meni Roomaan selittämään kantaansa tunnetuille traditionalistisille kardinaaleille, mutta hän ei saanut tukea, ja yritti sitten vakuuttaa perinteisesti ajattelevia piispoja. (Sáenz y Arriagasta, katso Pacheco 2007).

Bawdenin mukaan 22. toukokuuta 1976 vieraillessaan Staffordissa Teksasissa Sáenz y Arriaga tapasi arkkipiispa Marcel Lefebvren esitelläkseen tapauksensa. Jälkimmäinen ei ottanut sedevakantistista asemaa eikä tarvetta uudelle konklaaville. Samana päivänä, kun kaksi traditionalistia tapasivat, Lefebvre vahvisti David Bawdenin. Bawdenin myöhempien todistusten mukaan paikka kuplii huhuja paavin kysymyksestä ja uuden konklaavin mahdollisuudesta. Tämän väitteen ongelmana on, että Sáenz y Arriaga kuoli huhtikuun lopulla 1976. Bawden ei kuitenkaan koskaan nimenomaisesti väittänyt tavanneensa Sáenz y Arriagan, vaan mainitsi, että kaksi muuta meksikolaista sedevakantistipappia oli paikalla. Se olisi mahdollista, ja myöhemmin Staffordin yhteisö kääntyisi sedevakantistien puoleen. Selvää on, että Sáenz y Arriaga ja Lefebvre tapasivat, mutta se tapahtui Ranskassa vuonna 1973.

Vuonna 1977 1978-vuotiaana Bawden hyväksyttiin SSPX-seminaariin Swiss Ecônessa ja aloitti pappeuden opinnot. Luonnollisempi ratkaisu, koska hän ei osannut ranskaa, oli opiskella SSPX-seminaarissa Armadassa, mutta hänelle ilmoitettiin, että se oli täynnä. Silti alkuvuodesta XNUMX hänet siirrettiin sinne (vrt. Päivittäinen Oklahoman22. heinäkuuta 1978).

Paavin kysymys ja mahdollinen sede vacante keskusteltiin paljon SSPX:ssä. Bawden mainitsi, että vuonna 1977 hän kuuli SSPX-papin julkisesti julistavan Pyhän istuimen vapautuneeksi ja että jonakin päivänä oli valittava paavi. Bawdenin mukaan 1980-luvun alussa useimmat SSPX-papit Yhdysvalloissa olivat tosiasiallinen sedevakantistit. He ajattelivat, että Lefebvre oli liian diplomaattinen yhteyksissään Pyhään istuimeen, varsinkin Johannes Paavali II:n (1920–2005) valinnan jälkeen. Monet papit lähtivät tai erotettiin SSPX:stä, koska heillä oli sedevakantistinen näkemys, kieltäytyi rukoilemasta paavin puolesta messussa eivätkä halunneet käyttää Johannes XXIII:n tarkistamaa vuoden 1962 messaalia, vaan pysyivät vuotta 1955 edeltäneissä painoksissa. (Sedevakantismista, katso Airiau 2014. Katso USA:n sisäinen näkökulma, katso Cekada 2008).

David Bawdenin oleskelu SSPX-seminaarissa Armadassa oli lyhyt, ja vuoden 1978 lopulla hänet erotettiin. Myöhemmissä teksteissään Bawden väittää, ettei hänelle annettu mitään syytä päätökseen. Vaikka hän vetosi onnistuneesti Marcel Lefebvreen, joka ilmoitti, että hänet otettaisiin uudelleen johonkin SSPX-seminaareista, mutta lopulta hän ei.

Vuonna 1979 Bawdenin perhe muutti St. Marysiin, Kansasiin, pieneen kaupunkiin, josta oli tullut yksi SSPX:n piirin päämajasta. Siellä David Bawden työskenteli SSPX:n hiljattain avaamassa sisäoppilaitoksessa. Hän jätti työnsä maaliskuussa 1981. Myöhemmissä kirjoituksissaan Bawden kertoi kohtaaneensa monia "epäkatolisia asioita meneillään" ja päätti lähteä. Samaan aikaan hän myös hylkäsi SSPX:n lopullisesti.

Useat perheet olivat muuttaneet St. Marysiin etsimään perinteistä turvapaikkaa. Silti he kritisoivat ankarasti SSPX-piirin esimiehenä, joka oli myös koulun rehtori, ja kyseenalaistivat koulun taloudellisen perustan. Jotkut äänioikeutetuista jäsenistä lähtivät kaupungista, kun taas toiset jäivät. Vuonna julkaistujen artikkeleiden mukaan Kansas City Star Vuonna 1982 esimies oli karkottanut useita perheitä, mukaan lukien Bawdenit, tulemasta kampukselle ja kielsi heitä vastaanottamasta sakramentteja kaikilta muilta papilta (Kansas City Star, 18. ja 19. huhtikuuta 1982).

Jättäessään työnsä koulusta David Bawden ansaitsi elantonsa seuraavina vuosina mm. kiinteistönvälittäjänä, huonekalusuunnittelijana ja kotikoulututorina. Bawden ymmärsi, että nykyisissä olosuhteissa olisi vaikeaa tulla katoliseksi papiksi, ja hän kääntyi useiden perinteisten pappien puoleen ja pyysi neuvoja. Hänen mukaansa heistä ei kuitenkaan tullut mitään. Samaan aikaan hän jatkoi teologisia opintoja itsenäisesti keräten laajan kokoelman vanhempaa katolista kirjallisuutta pääasiassa suljetuista seminaarikirjastoista (vrt. Des Moines -rekisteri, 4. marraskuuta 1990).

1980-luvun alussa traditionalistinen kohtaus Yhdysvalloissa muuttui, kun useat sedevakantistiryhmät saivat omat piispat. Vietnamilainen arkkipiispa Pierre Martin Ngo-din Thuc (1897–1984), joka oli asunut maanpaossa Euroopassa kaksi vuosikymmentä, astui esiin tuotteliaana vihkijänä. Vuodesta 1976 lähtien vihitty piispat Thuc oli hyvin heterogeeninen ryhmä, mutta hän tarjosi apostolisen sukupolven muutamille sedevakantisteille, jotka saattoivat vihkiä pappeja ja vihkiä piispoja. Vuonna 1982 meksikolainen Thuc-piispa Moisés Carmona-Rivera (1912–1991) vihkii George J. Museyn (1928–1992), joka puolestaan ​​lähes välittömästi vihki piispaksi Louis Vezelisin (1930–2013).

Thuc vihki myös Michel Louis Guérard des Lauriersin (1898–1988), jolla oli hieman erilainen asema, joka tunnetaan yleisesti sedeprivationismina. Hän väitti, että paavi oli pätevästi valittu ja että Pyhä istuin oli "aineellisesti miehitetty", mutta koska valittu paavi oli harhaoppinen, se ei ollut "muodollisesti miehitetty". Todellista paavia ei ollut, mutta hänestä tulisi sellainen, jos hän luopuisi harhaoppeistaan ​​ja tunnustaisi todellisen katolisen uskonsa. Laurier vihki Yhdysvalloissa toimivan piispan Robert Fidelis McKennan (1927–2015). (Thucista ja hänen pyhityksistään, katso Jarvis 2018a, vrt. Boyle 2007a).

1980-luvun alussa kysymys mahdollisesta sede vacantesta koski ensisijaisesti Paavali VI:ta ja hänen seuraajiaan ja sitä, eivätkö he olleet pätevästi valittuja tai olivatko he joutuneet harhaoppiin valintansa jälkeen. Tänä aikana Johannes XXIII:n paavin pätevyys ei ollut merkittävä kysymys, vaikka traditionalistit kritisoivat monia hänen opetuksiaan ja pitivät häntä usein ainakin kyseenalaisena paavina. Silti jotkut katsoivat, ettei häntäkään ollut pätevästi valittu ja ettei Pius XII:n kuoleman jälkeen vuonna 1958 ollut todellista paavia (Airiau 2014).

26. joulukuuta 1983 Bawden kirjoitti avoimen kirjeen väittäen, että traditionalistiset papit jakoivat sakramentteja ilman asianmukaista toimivaltaa ja tarvittavia paavin lupia. He menettivät virkaansa ja joutuivat eroon. Suuren luopumuksen aikana oli aikaa, jolloin sakramentteja, mukaan lukien messua, ei vietetty. Tämän seurauksena Bawden irrottautui perinteisestä liikkeestä ja julkaisi vuonna 1985 toisen kirjeen samoista asioista, jossa hän esitteli enemmän yksityiskohtia. (Kirjeet julkaistiin uudelleen esim. paavi Mikaelissa 2013b).

Vuonna 1988 Bawden kuuli raporteista, että Genuan arkkipiispa, perinteinen kardinaali Giuseppe Siri (1906–1989) oli valittu vuoden 1963 konklaavissa paavin nimellä Gregorius XVII. Silti sionistien, vapaamuurarien ja kommunistien uhkausten vuoksi häntä estettiin ottamasta virkaa. Sen sijaan hänen tilalleen valittiin kardinaali Montini (Paavali VI).

Cardinal Siri -väitöskirjan esitti alun perin pieni joukko ranskalaisia ​​tradicionalisteja ja vakuuttuneita ihmisiä myös Yhdysvalloissa. Vuonna 1988 vietnamlainen Peter Tran Van Khoat, joka asui Port Arthurissa Teksasissa ja väitti olevansa katolinen pappi, meni Roomaan tutkimaan asiaa. Heidän tapaamisensa aikana Siri ei sanonut mitään vaaleista, vaan viittasi hiljaisuuden lupaukseen. Vuonna 1988 Bawden matkusti Khoatiin puhumaan asiasta ja vietti jonkin aikaa seurakuntansa kanssa. Myöhemmissä kirjoituksissaan Bawden vähätteli kiinnostuksensa Siri-väitöskirjaan, mutta vuonna 1988 alkaneessa kirjeenvaihdossa hän kirjoitti uskovansa Sirin olevan paavi ja alistuvan hänen auktoriteetilleen. Joka tapauksessa Siri kuoli vuonna 1989 vaatimatta virallisesti paavin virkaa. (Siri-teesistä katso Cuneo 1997:85-86; todisteet Bawdenin näkemyksistä vuonna 1988, katso Hobson 2008).

1980-luvun alusta lähtien useat yksilöt ja pienet ryhmät Atlantin molemmin puolin vaativat konklaavia paavin lainkäyttövallan palauttamiseksi; heidät tunnettiin konklavisteina. Vuonna 1987 Bawden vakuuttui siitä, että olisi mahdollista ja jopa välttämätöntä kutsua koolle maallikot mukaan lukien. 25. maaliskuuta 1989 hän antoi muodollisen lupauksen työskennellä paavin valintaa varten:

Sitoudumme tähän lupaukseen, että kohdistamme kaikki ponnistelumme paavinvaalien toteuttamiseen nykyisen Sede Vacanten lopettamiseksi. Emme rasita itseämme maallisilla pyrkimyksillä, vaan pyrimme sen sijaan Sinun valtakuntaasi, kunnes tehtävä on saatettu päätökseen.

Toukokuussa 1989 Bawden ja hänen ystävänsä Teresa Stanfill Benns alkoivat koota sarjaa aikaisempia ja uusia tekstejä, jotka esittelivät tapausta konklaavia varten; Benns oli pääkirjailija. Tuloksena oli iso kirja nimeltä Selviääkö katolinen kirkko XNUMX-luvulla? [Kuva oikealla] Se julkaistiin tammikuussa 1990 ja lähetettiin tunnetuille sedevakantistisille papistoille ja maallikoille Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja muissa paikoissa. Kaikkiaan noin 200 kappaletta jaettiin yli kahteenkymmeneen maahan.

Kirjan ydin oli väite siitä, että Pyhä istuin oli ollut tyhjillään vuodesta 1958 lähtien, ettei ole olemassa päteviä kardinaaleja ja että nykyisillä piispoilla ja papilla ei ole toimivaltaa. Silti kirkko on ehjä; se on olemassa loppuun asti. Sede vacante voidaan pidentää, mutta ei ikuinen. Kirjoittajien mukaan oli mahdollisuus ja siten velvollisuus pienelle jäännökselle, myös maallikoille, valita paavi. Sitä ennen heidän täytyi kuitenkin vannoa harhaoppisia asentojaan ja tunnustaa oikea katolinen usko. Sen jälkeen he voivat jatkaa vaaleja. (Jos haluat lisätietoja, katso OPIT/USKUMUKSET).

Noin puoli vuotta kirjan julkaisun jälkeen, 16. 1990, konklaavi pidettiin Kennett Bawdenin tavaratalossa Belvuen pikkukaupungissa Kansasissa. Suurin osa kirjan saajista ei edes ajatellut tulla, mutta pieni ryhmä oli kiinnostunut. Lopulta saapui vain yksitoista. Nähdessään, että suunniteltu konklaavi olisi hyvin pieni, jotkut yrittivät pysäyttää prosessin. (Ks. Henry 1998 vasta-argumentit sellaiselta, joka oli läsnä, mutta päätti olla osallistumatta konklaaviin).

Lopulta konklaaviin kokoontui kahdeksan henkilöä, joista kuusi oli valitsijoita ja muut alaikäisiä: David Bawden, hänen vanhempansa, Teresa Benns ja aviopari Minnesotasta. Bawden valittiin ensimmäisellä äänestyksellä, joka hyväksyi viran ja otti Mikael I:n paavinimekseen. Useat yhdysvaltalaiset sanomalehdet raportoivat ainutlaatuisesta tapahtumasta: että oli ryhmä, joka väitti, että todellinen paavi ei ollut Roomassa vaan pikkukaupungissa Kansasissa (katso esim. Manhattanin elohopea19. heinäkuuta 1990; Kansas City Star23. heinäkuuta 1990; Wichita-kotka290. heinäkuuta 199; Macon Telegraph ja uutiset7. elokuuta 1990; ja Miami Herald17. elokuuta 1990).

Paavinvaalien myötä Pyhä istuin siirrettiin Roomasta ja siitä tuli maanpaossa oleva Vatikaani, joka sijaitsee paavin asuinpaikalla. Kannattajat uskoivat, että paavin lainkäyttövalta palautettiin, mutta se ei tarkoittanut, että Bawden vihittiin papiksi. Silti hän toivoi, että jotkut rautaesiripun takana tai Kiinassa eläneet todelliset katoliset piispat eivät olleet osallistuneet Vatikaanin II kokoukseen eivätkä koskaan viettäneet sakramentteja konsiilian jälkeisten muotojen mukaisesti. Hän odotti, että joku heistä asettaisi hänet (vrt. Miami Herald, 17. elokuuta 1990).

Vanhempiensa kanssa paavi Mikael muutti St. Marysistä vuonna 1993 ja asui kaksikymmentä vuotta Deliassa, kylässä lähellä Topekaa Kansasissa, jonne maanpaossa oleva Vatikaani siirrettiin. Sieltä hän piti yhteyttä pieneen kannattajaryhmään kirjeitse ja puhelimitse. Hänen isänsä kuoli vuonna 1995, ja hän asui yksin äitinsä kanssa.

Vuonna 2000 paavi Mikael aloitti erittäin aktiivisen Internet-palvelutyön ja rakensi useita verkkosivustoja. Vaikka seuraajamäärä pysyi alhaisena, vain muutamassa kymmenessä, hän tuli tunnetuksi laajemmin verkkosivustojen kautta. Vaikka suurin osa vierailijoista piti paavin väitettä naurettavana, paavi Mikaelin kannattajaryhmästä tuli kansainvälisempi ryhmä, johon kuului henkilöitä esimerkiksi Euroopasta, Aasiasta ja Amerikasta. (Yksi harvoista julkaistuista teksteistä paavi Mikaelista 2000-luvun alussa on Frank 2004:217–24).

Silti yli viisitoista vuotta valinnan jälkeen paavi Mikaelia ei asetettu virkaan, vaikka hän etsi aktiivisesti itsenäistä katolista piispaa, joka voisi tarjota hänelle tarvittavan apostolisen jälkeläisen. Vuonna 2006 paavin lehdistösihteerille ilmoitettiin, että alistuttuaan paavin auktoriteetille, riippumaton katolinen Mathew Harris -perinteen piispa asettaisi paavi Mikaelin papiksi, vihkiisi hänet piispaksi ja juhliisi paavin kruunausta (Mascarenhas 2006). Silti suunnitelmat hylättiin viime hetkellä.

Vuonna 2007 Teresa Benns ja Hunt-pariskunta, joka osallistui vuoden 1990 konklaaviin, poistuivat paavi Michaelin lainkäyttöalueelta syyttämällä häntä harhaoppista ja päättelivät, että he eivät olleet päteviä valitsijoita ja että Bawden ei koskaan ollut todellinen paavi. Siten ainoat ihmiset, jotka olivat jäljellä vuoden 1990 konklaavista, olivat paavi ja hänen äitinsä. Vuonna 2009 Teresa Benns, Hunt-pariskunta ja muut allekirjoittivat vetoomuksen, jossa vaadittiin David Bawdenin luopumaan vääristä paavin väitteistä (Benns 2007; Benns 2009 ja Benns et al. 2009).

Vuonna 2007 kolme elokuvaopiskelijaa Notre Damen yliopistosta teki lyhytelokuvan paavi Mikaelista (South Bend Tribune, 20. tammikuuta 2008). Jatkona projektille yksi elokuvan tekijöistä, Adam Fairfield, visioi täyspitkän elokuvan. Valmistautuessaan hän vieraili paavi Mikaelin luona hänen kotonaan useaan otteeseen vuosina 2008 ja 2009. Tuloksena oli tunnin ja puolen tunnin mittainen dokumentti. Paavi Mikael, joka teki kansalaisen paavin tunnetuksi laajemmissa piireissä. [Kuva oikealla] Siinä oli kunnioittava sävy, ja se antoi paavin selittää väitteensä, seuraten hänen jokapäiväistä elämäänsä ja hänen opetustaan ​​muutamille seminaareille (Paavi Mikael 2010).

Pian dokumenttielokuvan julkaisun jälkeen, joulukuussa 2011, riippumaton katolinen piispa Robert Biarnesen vihki paavi Mikaelin vihdoin alistuttuaan paavin lainkäyttövaltaan. Biarnesenista oli tehty piispa vain kuukautta aiemmin ja hän vaati apostolista sukupolveaan Duarte Costan ja Mathew Harrisin sukujen kautta. (Duarte Costasta ja hänen sukulinjastaan, katso Jarvis 2018b, vrt. Boyle 2007b. Biarnesen, katso myös ["Independent Piispojen tietokanta"])

Vuonna 2013 David Bawden muutti Topekaan, Kansasiin. Hän jatkoi online-työtään useilla verkkosivuilla (esim. www.pope-michael.com, www.vaticaninexile.com ja www.pope-speaks.com). Sivuston aineisto sisälsi kirjoja ja artikkeleita modernin antipaavin opettamista harhaoppeista ja paavinvaatimuksensa puolustamisesta, mutta myös yleisempiä hengellisiä pohdiskeluja. Vuodesta 2016 eteenpäin ryhmä julkaisi Oliivipuu, kuukausittainen päiväkirja. [Kuva oikealla] Paavi Mikaelilla oli myös Facebook-tili lukuisilla seuraajilla ja Youtube-kanava, joka julkaisi säännöllisesti uusia videoita. Sisältö sisälsi vastauksia kysymyksiin ja lyhyitä luentoja. Saarnat ja messut lähetettiin myös suorana lähetyksenä.

Paavi Mikael ja hänen läheinen työtoverinsa Fr. Vuonna 2018 papiksi vihitty Francis Dominic aloitti St. Helen Catholic Mission – St. Helen Catholic Church Topekassa. Messut, saarnat ja kirkon katekettinen materiaali levitetään sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla (Saint Helen Catholic Mission verkkosivuilla).

Heinäkuun alussa 2022 paavi Mikael sai aivoverenvuotoa ja joutui hätäleikkaukseen. Aluksi hän näytti toipuvan, mutta lopulta kuoli 2. elokuuta 2022 kuudenkymmenen kahden vuoden ikäisenä. Hänen kuolemansa myötä Pyhä istuin vapautui, ja hänen kannattajansa alkoivat suunnitella konklaavia seuraajan valitsemiseksi.

Kesäkuussa 2023 filippiiniläinen arkkipiispa Rogelio del Rosario Martínez (s. 1970) ilmoitti, että Wienissä pidetään konklaavi 25. heinäkuuta alkaen. Papabilia oli neljä: kaksi piispaa ja kaksi pappia. Ehdokas valittiin ensimmäisessä konklaaviistunnossa 25. heinäkuuta, mutta hän kieltäytyi. Neljännessä istunnossa 29. heinäkuuta valittiin uusi ehdokas, mutta hänkin kieltäytyi. Lopulta samassa istunnossa arkkipiispa Martínez valittiin ja hyväksyi vaalit. Hän otti paavinimekseen Mikael II:n. Tulos julkistettiin 9. elokuuta (Lundberg 2023).

OPPEJA / uskomukset

Vuoden 1958 jälkeisen vapaan istuimen tapaus, traditionalistisen papiston epäpätevyys sede vacanten aikana, tarve palauttaa paavin lainkäyttövalta ja vuoden 1990 konklaavin pätevyys ovat keskeisiä teemoja useimmissa David Bawdenin kirjoittamissa teksteissä. Paavi Mikael. Tapaus esiteltiin ensimmäisen kerran esikonklaavia koskevassa kirjassa, Selviääkö katolinen kirkko XNUMX-luvulla? kirjoittanut pääosin Teresa Benns, mutta myös Bawden.  Paavi Mikael esitti samat ajatukset eriasteisina useissa teoksissa (ks. paavi Mikael 2003, 2005, 2006, 2011, 2013a, 2013b, 2016a, 2016b, 2016c, 2020) sekä lyhyissä verkkosivuillaan julkaistuissa teksteissä. .

Kirjoitukset perustuivat tulkintaan virallisista kirkon opetuksista paavin ja konsiilian asiakirjoissa sekä kanonisesta laista. Mutta ne myös perustuvat laajaan joukkoon vuotta 1958 edeltäneitä katolisia teologeja. Jossain määrin hän sisältää myös lopunajan profetioita. Pitkät lainaukset lähteistä muodostavat merkittävän osan paavi Mikaelin julkaisuista.

Sedevakantistien keskuudessa oli keskusteltu siitä, eikö Paavali VI tullut pätevästi valituksi vai menettikö hän tehtävänsä Vatikaanin II kokouksen lopullisten asiakirjojen julkistamisen myötä vuonna 1965 tai aikaisemmin. Samoin keskusteltiin siitä, oliko Johannes XXIII menettänyt paavin viran vai eikö häntä ollut laillisesti valittu. Paavin syrjäyttäminen oli ongelmallista, koska vain paavi saattoi lopulta päättää, oliko paavista tullut harhaoppinen. Toinen kysymys oli, voiko harhaoppinen henkilö olla pätevästi valittu paavi.

Tukeakseen väitettä, jonka mukaan harhaoppista ei voitu pätevästi valita paaviksi, jotkut, mukaan lukien Bawden, viittasivat Paavali IV:n bullaan. Cum Ex Apostolatus Officio. Bullissa paavi määräsi, että jos piispa, kardinaali tai paavi ennen ylennystänsä oli "poiktunut katolisesta uskosta tai langennut johonkin harhaoppiin". Siinä tapauksessa "vaalit ovat mitättömiä ja arvottomia". Näin ollen, vaikka valitut hyväksyisivät viran, hän ei olisi paavi eikä saisi paavin lainkäyttövaltaa tai valtuuksia (Lainattu paavi Mikaelissa 2003).

Paavi Mikael väitti, että kardinaali Roncalli (Johannes XXIII) ei ollut pätevästi valittu paavi ja että sede vacante alkoi Pius XII:n kuolemalla vuonna 1958. Hän väitti, että Roncalli oli ollut tunnettu harhaoppinen ennen virkaan nousemistaan ​​esimerkiksi siksi, että hän oli paavi vapaamuurari, joka oli kannattanut uskonnonvapautta ja ekumeniaa. Kardinaali oli väärä profeetta, kun hän kutsui koolle neuvoston, jonka nimenomainen tavoite oli saattaa kirkko ajan tasalle, vaikka katolinen kirkko ei voinut koskaan muuttua. Roncalli oli paha versio Johannes Kastajasta, joka valmisteli tietä Antikristus-kardinaali Montinille, eli Paavali VI:lle, esim. nimittämällä suuria määriä vapaamuurareja kardinaaleja, jotka varmistavat hänen valintansa.

Tämän argumentin mukaan, koska Roncallin valinta oli pätemätön, hänen uusien kardinaalien nostaminen oli mitätön, samoin kuin hänen kuolemansa jälkeen pidetty konklaavi. Radikaalimmin sanottuna: Jos Roncalli oli väärä profeetta, joka tasoitti tietä Antikristukselle, Paavali VI oli Antikristus. Vetämällä analogian Ilm. 13:11-17:n toiseen petoon, paavi Mikael väitti: "Montini siirsi voimansa ja Roncallin voimansa kahdelle sarvelle; Johannes Paavali I ja Johannes Paavali II; niin, että peto näytti teurastetulta, mutta toipui ja eli uudelleen." Tarpeetonta sanoa, että paavi Mikael opetti, että Benedictus XVI ja Franciscus olivat myös antipaaveja.

Vatikaani II:n ja sakramenttiriittien sovinnon jälkeisten muutosten kautta, kun Montini oli Antikristus, "poisti jatkuvan uhrin" muuttamalla messun järjestyksen olennaisia ​​osia. Tänä aikana messu pysähtyy väliaikaisesti ja mukana ”autiotuksen kauhistus”, ilmaus Vanhan testamentin Danielin kirjasta. Vaikutus oli uuden uskonnon luominen uusilla uskomuksilla ja rituaaleilla. Tässä uudessa uskonnossa kunnioitettiin ihmistä, ei Jumalaa.

Vuodesta 1958 alkaneen pitkittyneen sede vacanten aikana ei ollut mahdollisuutta pätevälle messulle tai useimpien muiden sakramenttien jakamiseen, koska jopa traditiotieteellisellä papistolla ei ollut toimivaltaa, ja heidän piispatsa toimivat ikään kuin he olisivat paaveja. Itse asiassa he olivat vitandia (karkotettuja ihmisiä, joita tulisi välttää), koska he kuuluivat ei-katolisiin lahkoihin ja vihittiin ilman tarpeellista paavin valtuuksia. Erilaisten traditionalististen ryhmien lisääntyminen oli ristiriidassa katolisen kirkon yhtenäisyyden kanssa.

Suuren luopumuksen aikakaudella Saatana yrittää tuhota seurakunnan. Silti hän ei tule täysin menestymään, koska kirkon muodostaa vahingoittumattomuus, ja Pyhällä Pietarilla on ikuisia seuraajia loppuun asti. Vaikka työpaikka pitkittyi huomattavasti, se ei voi olla ikuista. Kysymys oli siitä, kuka valitsisi paavin nykyisissä olosuhteissa. Cardinals Collegen (tavalliset valitsijamiehet) sukupuuttoon johtuen he eivät olleet vaihtoehto, koska he kuuluivat uuteen uskontoon.

Paavi Mikael väitti, että tällaisessa hätätilassa papit ja maallikot tai jopa pelkästään maallikoista koostuva ryhmä voisivat valita paavin. Hän viittasi tasapuolisuuden periaatteeseen, johon viitataan usein kreikkalaisella sanalla epikeia. Soveltuen pitkittyneeseen sede vacanteen ja normaalien valitsijoiden puuttumiseen, suuremman edun (sielujen pelastuksen) vuoksi muilla, myös maallikoilla, on oikeus ja myöhempi velvollisuus valita paavi. Tällaisissa olosuhteissa "kirkko voisi vastahakoisesti antaa lainkäyttövallan tälle toiminnalle, sillä ei ole olemassa muuta pätevämpää elintä suorittamaan tällaista toimintaa".

Mukaan Selviääkö katolinen kirkko XNUMX-luvulla? mahdollisten valitsijoiden tulee lopettaa traditiopuolueen osallistuminen jumalanpalvelukseen, eivätkä he saa vastaanottaa sakramentteja konklaaviin asti jäljellä olevana aikana. Sen sijaan heidän tulisi omistautua rukoukselle ja Trenton kirkolliskokouksen katekismuksen tutkimiselle. Ennen konklaavia heidän tulee tehdä täydellinen katuminen ja julkinen hylkääminen harhaoppistaan, julistaa Pyhä istuin vapaaksi ja tunnustaa todellinen katolinen usko Trentin ja (ensimmäisen) Vatikaanin kirkolliskokouksen mukaan. Vain siten heistä voi tulla päteviä valitsijoita.

Bawdenin tulkinnan mukaan Pius XII:n puheesta maallikoiden apostolisen maailmankonferenssissa 5. lokakuuta 1957 paaviksi (joku voidaan valita paaviksi) olemisen kriteerinä oli, että henkilö kastettiin miehenä, jolla on järkeä, mutta ei. eronnut kirkosta skisman, harhaopin tai luopumuksen kautta. Edelleen, jos valittu paavi oli maallikko, hänen on oltava halukas vihkimään papiksi mahdollisimman pian.

Näitä kriteerejä noudattaen ja kaanonin 219 mukaan paavi, joka on "laillisesti valittu välittömästi valitun hyväksymisen jälkeen, saa jumalallisen lain mukaan täyden ylimmän lainkäyttövallan". Sillä ei ollut väliä, jos konklaavi oli hyvin pieni; David Bawden (Michael I) väitti olevansa todellinen paavi, koska hänet valittiin "ensimmäiseksi ajoissa" ja siten "ensimmäiseksi oikealla". Näin ollen muita konklaavia ei pitäisi pitää ennen hänen kuolemansa jälkeen.

"Paavi Mikaelin paavin vaalilaki", joka julkaistiin 26. elokuuta 2008, sisälsi useita yksityiskohtia menettelystä. Siinä määrättiin, että seuraaja olisi valittava muutaman päivän kuluessa hänen kuolemastaan.

Seuraajamme valitsee erityinen, väliaikainen kollegium, joka koostuu kokoonkutsujasta ja muista, joiden nimet eivät julkisteta suurelle yleisölle, mutta jotka välitetään jäseniksi nimetyille. – – –

Välittömästi paavin kuoltua on valitsijoihin otettava yhteyttä puhelimitse ja muilla nykyaikaisilla viestintäkeinoilla, joita kokoonkutsuja katsoo tarpeelliseksi, ja koolle kokoontuneen kollegion tulee kokoontua seuraajan valintaa varten – – –

[V]vaalit alkavat kello 9 kolmantena päivänä paavin kuoleman jälkeen, elleivät äänestäjät ole kokoontuneet aikaisemmin ja päättäneet aloittaa, vaikka vaaleja voidaan tarvittaessa lykätä kymmenellä päivällä (Lainaus Paavi Mikael 00).

RITUAALIT / TOIMINTA

Vaikka Bawden valittiin paaviksi vuonna 1990, hän pysyi maallikona. Tämä paavi-maallikon asema antoi hänelle mahdollisuuden suorittaa tehtäviä, joita pidettiin lainkäyttövaltaan kuuluvina ja osana opetusvirkaa, mutta hän ei voinut jakaa sakramentteja. Paavi Mikael saattoi erehtymättä opettaa ja tulkita katolista oppia ja kirjoittaa ja tulkita kanonista oikeutta. Hän saattoi saarnata, siunata ja karkottaa. Lisäksi paavi saattoi vapauttaa papit ja piispat, jotka hylkäsivät harhaoppinsa ja alistuivat hänen lainkäyttövaltaan. Hän pystyi myös erottamaan kirkon jäseniä. Kuten kaikki maallikot, hän pystyi kastamaan ja todistamaan avioliittoja. Maallikkona hän ei kuitenkaan voinut pitää messua eikä jakaa parannuksen, äärimmäisen hylkäämisen, konfirmaatio- tai vihkimisen sakramentteja (Paavi Mikael 2011).

Jo ensimmäisessä virallisessa paavin tiedonannossaan, joka kirjoitettiin juuri konklaavin jälkeen, hän kirjoitti: "Valitettavasti ilmoitamme, että yksikään kunnioitetuista papistoista ei ole katsonut parhaaksi alistua Apostoliselle istuimelle ja jäädä erilaisten rikostensa vuoksi erotettujen ja eristäytyneiden tuomioiden alle. ” (Lainattu Miami Herald17. elokuuta 1990). Niinpä hän jatkoi maallikkoon.

Vuonna 2009 julkaistussa artikkelissa Teresa Benns, joka oli yksi valitsijoista vuonna 1990 ja pysyi kannattajana vuoteen 2007 saakka, jolloin hän tuomitsi paavin väitteen, kirjoittaa, että koska useimmat seuraajat asuivat hyvin kaukana paavin kodista, he tapasivat häntä harvoin ja kommunikoivat pääasiassa. puhelimitse, kirjeitse ja myöhemmin sähköpostitse. Paavi Mikael jakoi myös saarnoja ja muita uskonnollisia tekstejä seuraajilleen. Bennsin mukaan sakramenttien osalta mikään ei muuttunut vaalien myötä: "Jatkoimme yksinkertaisesti rukoilemista kotona" (Benns 2009).

Kesti kaksikymmentäyksi vuotta, ennen kuin paavi Mikael asetettiin papiksi ja vihittiin piispaksi. Vaikka hänellä oli yhteyksiä useisiin mahdollisiin vihkijöihin, yksikään piispa ei alistunut hänen lainkäyttövaltaan vuosikymmeniin. Lopulta vuonna 2011 paavi Mikael vihittiin papiksi, vihittiin piispaksi ja kruunattiin paaviksi. Vihkijä oli itsenäinen katolinen piispa Robert Biarnesen, jonka vain kuukautta aiemmin oli vihkinyt piispa Alexander Swift Eagle Justice, Pyhän ortodoksisen Amerikan katolisen arkkihiippakunnan arkkipiispa.

Niiden kautta paavi Mikael saattoi vaatia apostolista peräkkäisyyttä useista riippumattomista katolisista lähteistä, kuten Duarte Costan, Vilatten ja Harris Mathew'n suvuista. Heidän kauttaan hän oli sukulaisena mm. Brasilian katolisen apostolisen kirkon, Meksikon katolisen apostolisen kirkon, vanhan roomalaiskatolisen kirkon, tridentiinikatolisen kirkon ja Amerikan ekumeenisen katolisen hiippakunnan piispoille. (Katso paavi Mikael 2016d ja yksityiskohtia hänen suvuistaan, vrt. ["Independent Bishops" -tietokanta.] Itsenäisestä katolilaisuudesta ja apostolisen sukupolven keskeisyydestä, katso Plummer ja Mabry 2006 ja Byrne 2016),

Paavi Mikael saattoi vihkimisellään ja vihkimisellään toimittaa kaikki katolisen kirkon sakramentit, mukaan lukien päivittäisen messun. Päästäkseen osaksi katolista kirkkoa, jota nyt johtaa paavi Mikael, henkilön oli muutettava Trenton uskontunnustusta. (Ensimmäinen) Vatikaanin kirkolliskokous, mutta antaa myös erityisen julistuksen kuuliaisuudesta ja alistumisesta paaville:

Hyväksyn Rooman paavin auktoriteetin, että kun hän päättää asiasta, se on ikuisesti suljettu. Hyväksyn kirkon lait sellaisina kuin kirkko niitä tulkitsee ja torjun kaikki tulkinnat, jotka ovat ristiriidassa kirkon tulkinnan kanssa. Alistun täysin paavi Mikael I:lle, Pyhän Pietarin seuraajalle (Paavi Mikael 2005).

Organisaatio / JOHTAJUUS 

Todellisen katolisen kirkon paavina paavi Mikael oli kiistaton johtaja valinnastaan ​​vuonna 1990 kuolemaansa vuonna 2022, kun hän hallitsi Vatikaanistaan ​​maanpaossa. Pyhän istuimen toimistot sijaitsivat hänen kotonaan St. Marys/Belvuessa (1990–1993), Deliassa (1993–2013) ja Topekassa (2013–2022), kaikki XNUMX mailin etäisyydellä toisistaan. [Kuva oikealla]

Paavi Mikaelilla ei koskaan ollut suurta kannattajien kokoontumista. Vaikka luvut heilahtelivat, suurimman osan hänen paavinkauttaan ne voitiin laskea kymmeniin. Juuri hänen valintansa jälkeen vuonna 1990 hän sai noin kaksikymmentä tai kolmekymmentä kannattajaa (Des Moinen rekisteri4. marraskuuta 1990). 2000-luvun alussa määrä näyttää olleen yhtä suuri, ja vuosina 2008–2009 tallennetussa dokumenttielokuvassa Pope sanoi, että niitä oli "noin 30 kiinteää". Muutamaa vuotta myöhemmin he olivat 30-50-vuotiaita, vaikka hän väitti, että suurempi ryhmä osoitti kiinnostusta liittyä (Salina-lehti, 28. toukokuuta 2005 ja Kansas City Star, Joulukuu 30, 2006, Paavi Mikael 2010; Haastattelu paavi Mikaelin kanssa 2010)

Hänen vihkimisen ja vihkimisen jälkeen muutama pappi alistui paavi Mikaelille. Vuonna 2013 hänellä oli kaksi pappia lainkäyttövaltaan kuuluvana ja vaati pian kolme muuta. Vuonna 2018 paavi Mikael asetti ensimmäisen pappinsa, Fr Francis Dominic, joka oli ja on edelleen erittäin aktiivinen hengellisten pohdiskelujen ja saarnojen julkaisemisessa sosiaalisessa mediassa ja katekismuksen opettamisessa verkkosivuston kautta. Hän toimii St. Helenin katolisessa kirkossa Topekassa ja työskenteli tiiviisti paavi Mikaelin kanssa hänen kuolemaansa saakka (www.facebook.com/PopeMichael1, www.facebook.com/PatronSaintHelen, www.sainthelencatholicmission.org ja www.traditionalcatechism.com ).

Haastattelussa, joka tallennettiin vähän ennen kuolemaansa vuonna 2022, paavi Mikael väitti kannattajien määrän kasvaneen huomattavasti viime vuosina. Hänen lainkäyttövaltaan kuului useita pappeja, mukaan lukien yksi arkkipiispa Filippiineillä, Rogelio Del Rosario Martinez Jr. (s. 1970), naimisissa oleva mies, joka oli aiemmin vihitty Duarte Costa -sukulinjaan. Vuonna 2020 Martinez antautui Mikaelille paaviksi ja teki sovinnon. Piispan lisäksi hänen lainkäyttöalueeseensa oli liittynyt seitsemän pappia, ja hän oli tonsoinut yhtä veljeä. Haastattelussa paavi Mikael sanoi, että jäsenmäärä oli luultavasti vähintään sata, mukaan lukien ryhmät Topekassa, St. Louisissa, Phoenixissa ja Filippiineillä, mutta yksittäisiä jäseniä muissa maissa (Haastattelu paavi Mikaelin kanssa 2022; piispa Martínezista , katso Oliivipuu, lokakuun 2022 numero.)

Paavi Mikaelin kuoleman jälkeen kirkko määriteltiin sedevakantistiksi, mutta se ilmoitti, että konklaavi todellakin olisi tulossa. "An Open Letter to Concerned Catholics" -julkaisussa, joka julkaistiin lokakuun 2022 numerossa Oliivipuu, Veli Stephen selitti, että isä Francis Dominic on Camerlengo. Hän ”on päällikkö kirkon normaalin toiminnan hoitamisessa paavin kuoleman jälkeen”, ja hänen tehtäväkseen on ”myös uusien paavinvaalien valmistelu”.

Syyskuussa 2022 arkkipiispa Martinez kirjoitti: ”Meidän on ensin perustettava vankka yhteisö Kristuksen uskollisista, jotka ovat tietoisia siitä, mitä teemme ja jotka tukevat asiaamme. Sitten voimme jatkaa konklaaviin, jos se on jo kypsä. Silti meidän on asetettava sille tarkka aikataulu” (Oliivipuu, syyskuun 2022 numero). Muutamaa kuukautta myöhemmin Martinez kirjoitti: ”Älkäämme pitäkö kiirettä päästäksemme konklaaviin. Kiire on pyhyyden vihollinen" (Oliivipuu, marraskuun 2022 numero).

Vasta kesäkuussa 2023 kirkko ilmoitti uuden paavin valintakonklaavin päivämäärän ja paikan. Konklaavi pidettiin Wienissä 25. heinäkuuta alkaen. Neljännessä istunnossa 29. heinäkuuta valittiin arkkipiispa Rogelio Martinez, joka otti paavinimekseen Mikael II:n (Lundberg 2023).

SEIKAT / haasteet

Virallinen roomalaiskatolinen kirkko ei ole koskaan antanut virallista lausuntoa vuoden 1990 konklaavista ja Mikaelin paavista. Viikko konklaavin jälkeen Kansas Cityn hiippakunnan edustaja sanoi: "Arkkipiippakunnalla ei ole mitään kommenttia. Jos joku haluaa erota kirkosta, se on hänen asiansa” (Kansas City Star, 14. elokuuta 1990).

Hyvin harvat traditionalistit, jopa ne, jotka olivat konklavisteja, pitivät vuoden 1990 konklaavia ja paavinvaaleja pätevinä. Pelkästään maallikoista koostuvan konklaavin oli mahdotonta valita paavin, saati naisen joukossa. Jotkut yrittivät järjestää uusia konklaaveja, mukaan lukien sekä sedevakantistiset papistot että maallikot.

1990-luvulla pidettiin kaksi muuta konklaavia. Yksi tapahtui Assisissa, Italiassa, vuonna 1994, jossa noin kahdenkymmenen sedevakantistin papiston ja maallikon ryhmä valitsi paaviksi eteläafrikkalaisen papin Victor von Pentzin (s. 1958). Hän otti Lius II:n paavinimekseen. Vaikka hän hyväksyi viran, hänen Isossa-Britanniassa sijaitsevan julkisen hallinnon tehtävänsä näyttää olleen vähäistä. Vaikka hän ei ole koskaan antanut asiasta julkista lausuntoa, hän ei näytä vaatineen paavin virkaa moneen vuoteen (Lundberg 2016a).

Toinen konklaavi pidettiin Montanassa vuonna 1998, kun entinen kapusiinipappi Lucian Pulvermacher (1918–2009) nousi paaviksi. Ei tiedetä, kuinka monta valitsijaa osallistui, luultavasti muutama kymmenkunta, vaikka useimmat eivät olleet fyysisesti paikalla vaan soittivat paikalle. Pulvermacher otti paavin nimekseen Pius XIII:n, mutta muutti sen myöhemmin Pietari II:ksi. Muiden konklavististen paavien tapaan hänellä oli pieni määrä kannattajia, ja pian vaalien jälkeen monet lähtivät tai heidät karkotettiin. Silti Pius XIII toimi aktiivisesti useiden vuosien ajan julkaisen ensyklisiä ja muita virallisia asiakirjoja verkkosivuilla (Lundberg 2016b).

Vuonna 2007 kolme alkuperäistä valitsijaa, mukaan lukien Teresa Benns, jätti paavi Michaelin lainkäyttövallan syyttämällä häntä harhaoppimisesta ja väittäen, että vuoden 1990 konklaavi ja vaalit olivat pätemättömiä ja että David Bawden ei ollut koskaan ollut paavi ja hänen pitäisi julkisesti luopua virastaan. Jopa hätätilassa hän väitti, että yksinomaan maallikoista koostuva konklaavi ei voinut valita paavia, eivätkä naiset voisi koskaan osallistua pätevään konklaaviin (Benns 2009, 2012, 2013, 2018; Benns et al. 2009).

KUVAT

Kuva 1: Paavi Mikael (David Bawden).
Kuva 2: Paavi Mikael äitinsä Claran ("Tickie") kanssa.
Kuva #3: Kansi Selviääkö katolinen kirkko XNUMX-luvulla?
Kuva 4: Paavi Mikaelin dokumenttiilmoitus.
Kuva 5: Olive Tree -lehden logo.
Kuva 6: Paavi Mikael äitinsä ja seminaarin kanssa kotonaan Deliassa.

REFERENSSIT

Airiau, Paul. 2014. "Le pape comme scandale: Du sédevacantisme et d'autres antipapismes dans le catholicisme post Vatican-II". Sisään La piedalās des laïcs aux débats ecclésiaux après le concile Vatican II, toimittanut Jean-François Galinier-Pallerola et ai. Paris: Parole et Silence.

Airiau, Paul. 2009. "Des théologiens contre Vatikaani II, 1965–2005." Sisään Uusi teologia, 1965–1980, toimittaneet Dominique Avon ja Michel Fourcade. Paris: Editions Karthala.

Benns, Teresa. 2018 Phantom-kirkko Roomassa: kuinka uusmodernistit turmelevat kirkon perustaakseen Antikristuksen valtakunnan. St. Petersburg, Florida: BookLocker.com, Inc.,

Benns, Teresa. 2013. "Kuinka minä osallistuin paavinvaaleihin ja tuin traditionalistista antipaavia." Pääsy osoitteesta www.betrayedcatholics.com 15in helmikuussa 2023.

Benns, Teresa. 2012. "Olin valitsija konklavistisessa vaaliyrityksessä." Pääsy osoitteesta www.betrayedcatholics.com 15in helmikuussa 2023.

Benns, T[eresa] Stanfill. 2009. "Ei apostolista peräkkäisyyttä, ei paavia: maallikot suljetaan pois vaaliprosessista." Pääsy osoitteesta www.betrayedcatholics.com 15in helmikuussa 2023.

Benns, Teresa Stanfill, et ai. 2009. "Vetomus: Paavi Mikael hylkää 'paavin' väitteesi." Pääsy osoitteesta www.gopetion.com 15in helmikuussa 2023.

Boyle, Terrence J. 2007a. "Ngo Dinh Thucin pyhitystilaisuudet eri ryhmille." Pääsy osoitteesta www.tboyle.net/Catholicism/Thuc_Consecrations.html 15in helmikuussa 2023.

Boyle, Terrence J. 2007b. "Duarte Costan vihkimykset." Pääsy osoitteesta www.tboyle.net/Catholicism/Costa_Consecrations.html 15. helmikuuta 2023.

Byrne, Julie. 2016.  Muut katolilaiset: Amerikan suurimman uskonnon uusiminen. New York: Columbia University Press.

Cekada, Anthony. 2008. "The Nine vs. Lefebvre: vastustamme sinua päin naamaa." Pääsy osoitteesta www.traditionalmass.org/images/articles/NineVLefebvre.pdf 15in helmikuussa 2023.

Cuneo, Michael W. 1997. Saatanan savu: konservatiivinen ja perinteinen amerikkalainen katolilaisuus. Baltimore: The Johns Hopkins University Press.

"Riippumattomien piispojen tietokanta." Pääsy osoitteesta www.sites.google.com/site/gnostickos/ 15in helmikuussa 2023.

Frank, Thomas. 2004. Mikä Kansasilla on: Kuinka konservatiivit voittivat Amerikan sydämen. New York: Metropolitan Books.

Henry, Patrick. 1998. "Mitä David Bawden ja Teresa Benns opettavat?" Pääsy osoitteesta  www.jmjsite.com/what_do_benns_and_bawden_teach.pdf 15in helmikuussa 2023.

"Hän on pienen lauman paavi." 1990. Kansas City Star, Heinäkuu 23.

Hobson, David. 2008. Epäselvyyden syvyyksistä jumalanpilkan korkeuksiin: yleiskatsaus Sabotoija David Bawden." Pääsy osoitteesta www.todayscatholicworld.com/mar08tcw.htm 15in helmikuussa 2023.

Paavi Mikaelin haastattelu. 2022.  Pontifacts pod. Käytössä https://pontifacts.podbean.com/e/interview-with-pope-michael-posthumous-release/ 15in helmikuussa 2023.

Paavi Mikaelin haastattelu. 2010. Käytetty osoitteesta www.kuscholarworks.ku.edu/handle/1808/12673 15in helmikuussa 2023.

Jarvis, Edward. 2018a.  Sede Vacante: Arkkipiispan Thucin elämä ja perintö. Berkeley: Apocryphile Press.

Jarvis, Edward. 2018b.  Jumala, maa ja vapaus, ICAB:n tositarina; Brasilian katolinen apostolinen kirkko, sen historia, teologia, haarat ja maailmanlaajuiset haarat. Berkeley: Apocryphile Press.

"Kansasin katolinen huomaa, että paavina olemisella on ongelmia/" 1990. Macon Telegraph ja uutiset, 7. elokuuta.

"Kansasin 'paavilla' on vähän seuraajia." 2005. Salina-lehti, Toukokuu 28.

"Kansas Worshipers Secede, valitsee paavin" Miami Herald, 17. elokuuta 1990.

Lundberg, Magnus. Tulevassa. Voisiko todellinen paavi nousta ylös: XNUMX. ja XNUMX. vuosisadan vaihtoehtoiset paavit.

Lundberg, Magnus, 2023. ”Habemus Papam: Mikael II.” Pääsy osoitteesta www.magnuslundberg.net/2023/08/10/habemus-papam-michael-ii 16in elokuussa 2023.

Lundberg, Magnus. 2020. Oma paavi: El Palmar de Troya ja Palmarian kirkko. Toinen painos. Uppsala: Uppsalan kirkkohistorian opintoja. E-kirja. Pääsy osoitteesta www.uu.diva portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A1441386&dswid=-556

Lundberg, Magnus. 2016a. "Modernit vaihtoehtoiset paavit 17: Linus II." Pääsy osoitteesta www.magnuslundberg.net/2016/05/15/modern-alternative-popes-18-linus-ii/ 15in helmikuussa 2023.

Lundberg, Magnus. 2016b. "Modernit vaihtoehtoiset paavit 18: Pius XIII." Pääsy osoitteesta www.magnuslundberg.net/2016/05/15/modern-alternative-popes-18-pius-xiii/ 15in helmikuussa 2023.

Mascarenhas, Lúcio. 2006. "Hänen pyhyytensä paavi Mikael I:n kruunaus." Pääsy osoitteesta www.lucius-caesar.livejournal/393.html 15. helmikuuta 2023.

O'Malley, John W. 2008. Mitä tapahtui Vatikaani II:ssa. Cambridge, MA: Harvard University Pressin Belknap Press.

Pacheco, Maria Martha. 2007. "Tradicionalismo católico postconciliar, el caso Sáenz y Arriaga", s. 54-65 tuumaa Religion y sociedad en México durante el siglo XX, toimittanut María Martha Pacheco Hinojosa. México: Instituto Nacional de Estudios Históricos de las Revoluciones de México.

"Paavin teeskentelijä kääntää oikean." 1990. Des Moines -rekisteri, Marraskuu 4.

Plummer, John P. ja John R. Mabry. 2006.  Keitä ovat itsenäiset katolilaiset? Johdatus itsenäiseen ja vanhaan katoliseen kirkkoon. Berkeley: Aprocryphile Press.

Paavi Mikael. 2020. Nouseeko oikea katolinen kirkko ylös?: Maailma voihki ja löysi itsensä modernistiksi. Julkaistu itsenäisesti.

Paavi Mikael. 2016a.  Kristuksen mystisen ruumiin kärsimys ja katolisen kirkon ylösnousemus. CreateSpace Independent Publishing Platform.

Paavi Mikael. 2016b. Vihollinen on tehnyt tämän: soluttautuminen katoliseen kirkkoon.  CreateSpace Independent Publishing Platform.

Paavi Mikael. 2016c. Pelastettujen ja kadonneiden vertailuluku. CreateSpace Independent Publishing Platform.

Paavi Mikael. 2016d. "Paavi Mikaelin vihkimisen ja vihkimisen pätevyys." Pääsy osoitteesta www.pope-michael.com/old/pope-michael/summary-of-the-position/validity-of-the-ordination-and-consecration-of-paavi-michael/ 15in helmikuussa 2023.

Paavi Mikael. 2013a.  54 vuotta, jotka muuttivat katolista kirkkoa: 1958–2012. Kristus Kuningas -kirjasto.

Paavi Mikael. 2013b.  Mikä sai minut vakuuttuneeksi siitä, että meidän piti valita paavi.

Paavi Mikael. 2011. Tällä kalliolla: Paavinvallan oppi.  CreateSpace Independent Publishing Platform.

Paavi Mikael. 2006.  Päätös järjestyksen legitiimiydestä Traditionalistien keskuudessa.

Paavi Mikael. 2005.  Totuus on Yksi. Käytössä www.pope-michael.com/wp-content/uploads/2016/09/Truth-Is-One-Original.pdf on 15 helmikuu 2023

Paavi Mikael. 2003. Missä katolinen kirkko on?

Paavi Mikaelin Facebook-sivu. 2023. Käytetty osoitteesta
https://www.facebook.com/PopeMichael1  15in helmikuussa 2023.

Paavi Mikaelin verkkosivusto. nd Pääsy osoitteesta www.paavi-michael.com 15in helmikuussa 2023.

"'Paavi" sanoo olevansa yksi ja ainoa." 1990. Manhattanin elohopea, Heinäkuu 19.

"Seminaariopinnot erääntyvät." 1977. Päivittäinen Oklahoman, Joulukuu 31.

Pyhän Helenan katolinen kirkko. 2023. Käytetty osoitteesta https://www.sainthelencatholicmission.org/ 15in helmikuussa 2023.

Sudlow, Brian. 2017. "Marcel Lefebvren ranskalaisuus ja Pyhän Pius X:n seura: Uusi lukema", Ranskan kulttuurin tutkimukset 28: 79-94.

"The Jayhawk Pope: Kansan's Papacy Claim Highlights ND Film Fest." 2008. South Bend Tribune, Tammikuu 2008.

Oliivipuu, 2016–2023. Pääsy osoitteesta www.vaticaninexile.com 15in helmikuussa 2023.

Paavi puhuu, 2012–2022. Pääsy osoitteesta www.paavi-puhuja.com ja  www.vaticaninexile.com/the_pope_speaks.php 15in helmikuussa 2023.

Tissier de Mallerais, Bernard. 2002. Marcel Lefebvre: une vie. Pariisi: Clovis.

Perinteinen katekismussivusto. 2023. Käytetty osoitteesta www.traditionalcatechism.com 15in helmikuussa 2023.

Vatican in Exile -sivusto. 2023. Pääsy osoitteesta www.vaticaninexile.com 15in helmikuussa 2023.

TUTKIMUSBIBLIOGRAFIA

Julkaisupäivämäärä:
19 helmikuu 2023
Päivitys:
15 elokuu 2023

 

Jaa: