Eric HarrelsonJoesph Laycock

Warrenit

WARENSIN AIKAjana

1926 (7. syyskuuta): Edward (Toim.) Warren Miney syntyi.

1927 (31. tammikuuta): Lorraine Rita Warren (os Moran) syntyi.

1944: Ed ja Lorraine tapasivat ensimmäisen kerran. He menivät naimisiin seuraavana vuonna.

1945: Ed värväytyi laivastoon.

1950 (6. heinäkuuta): Judith Spera (os. Warren) syntyi.

1952: Warrenit perustivat New England Society for Psychic Researchin.

1952: Warrenit alkoivat kerätä esineitä okkulttiseen museoonsa

1970: Warrenien kerrotaan alkaneen tutkia raportteja kuulemma kummittelemasta Raggedy Anne -nukkesta nimeltä Annabelle. Warrenit ottivat nuken haltuunsa ja varastoivat sen okkulttiseen museoonsa.

1972-1977: Warrenit tutkivat tarinoita kummittelusta West Pointin sotilasakatemiassa, Lutzin perheen kodissa Amityvillessä, New Yorkissa ja Perronin perheestä.

1980: Gerald Brittle julkaisi Demonologi, Warrenien elämäkerta.

1979: Judith Warren tapasi Tony Speran.

1980-1986: Warrenit tutkivat useita tapauksia, joista tuli lopulta kirjojen aiheita: David Glatzelin ja Maurice Theriaultin väitetyt demoniset omaisuudet, Bill Ramseyn väitteet ihmissusiksi ja demoninen toiminta Allenin ja Carmenin kodeissa. Snedeker ja Jack ja Janet Smurl.

1989: The Warrens ja Robert David Chase julkaisivat Ghost Hunters: tositarinoita maailman kuuluisimmilta demonologeilta, toinen elämäkerta Warreneista ja heidän tapauksistaan.

1992-1993: The Warrens ja Robert David Chase julkaisivat Graveyard: True Hauntings from the Old New England Cemetery, joka kuvaili raportteja kummittelevasta Union Cemeterysta Connecticutissa ja Werewolf: A True Story of Demonic Possession, joka raportoi Bill Ramseyn tapauksesta.

1998-1999: Tony Spera, Warrenien vävy, haastatteli Warreneja heidän tapauksistaan ​​paikalliselle kaapelitelevisio-ohjelmalle nimeltä Yliluonnollisen etsijät

2004: Cheryl Wicks julkaistiin Ghost Tracks, kolmas elämäkerta Warreneista ja heidän työstään.

2006 (23. elokuuta): Ed Warren kuoli Connecticutissa.

2013: Warner Brothers julkaistiin Conjuring, Perron-perheen kokemuksiin perustuva elokuva, jossa Warrenit olivat keskeisiä henkilöitä. Elokuvan menestys käynnisti The Conjuring -sarjan.

2013: Judith Penney esitti yksityiskohtia pitkäaikaisesta läheisestä suhteestaan ​​Ed Warrenin kanssa.

2014-2021: Warner Brothers julkaisi sarjan elokuvia, jotka liittyvät Warrensien työhön: Annabelle, joka sai inspiraationsa oletettavasti demonien riivaamasta nukkesta Warrenin museossa; Kirottu 2, joka perustui kuuluisaan Enfield Haunting -tapaukseen Englannissa; Annabelle: Luominen, joka oli fiktiivinen kuvaus Annabelle-nukkesta; Nunni, fiktiivinen kertomus demoni Valakista, antagonistista vuonna Kirottu 2; La Lloronan kirous, joka perustuu tunnettuun Latinalaisen Amerikan kansansatuihin; Annabelle tulee kotiin, seuraajaelokuva Annabellesta; ja Loihtuminen: Paholainen sai minut tekemään sen, elokuva, joka perustuu löyhästi David Glatzelin ja Arne Johnsonin tapaukseen.

2019 (18. huhtikuuta): Lorraine Warren kuoli Connecticutissa

2021 (30. lokakuuta): Tony Spera piti ensimmäiset Seekers of the Supernatural Paracon -tapahtumat Waterburyssa, Connecticutissa

2022 (21. lokakuuta): Netflix julkaisi ensimmäisen jakson 28 päivää kummittelee, Warrensin teorioihin perustuva paranormaali reality-show, jossa esiintyy Tony Spera.

2022 (29. lokakuuta): The Seekers of the Supernatural Paracon palasi toiseksi vuodeksi.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Ed ja Lorraine Warren [Kuva oikealla] olivat tunnettu demonien metsästystiimi, joka oli aktiivinen 1940-luvun lopulta 1990-luvulle. He väittivät tutkineensa yli 3,000 7,000 tapausta yliluonnollisista tapahtumista, pääasiassa kummituksista ja demonien riivaamisesta. Tutkimustensa aikana Warrenit väittivät suorittaneensa yli 700 2004 haastattelua ja nähneensä 10 manausta (Wicks XNUMX:XNUMX). Ed ja Lorraine perustivat New England Society for Psychic Researchin (NESPR) ja keräsivät vuosien mittaan suuren kokoelman oletettavasti kummittelevia esineitä, joita he esittivät henkilökohtaisessa museossaan. Näistä tunnetuin on väitetysti demonien riivaama Raggedy Anne -nukke nimeltä. Annabelle. Warrenit ja heidän tapauksensa toimivat inspiraationa erittäin suositulle Conjuring-elokuvasarjalle.

Ed Warren Miney syntyi 7. syyskuuta 1926. Vuonna 1980 julkaistun Warrenien elämäkerran mukaan ns. Demonologi, Ed sai ensimmäisen yliluonnollisen kokemuksensa jo viisivuotiaana, kun kerrotaan, että hän näki äskettäin kuolleen emäntähaamun materialisoituvan pienestä valopisteestä. Tämä tapaus, vaikka hänen perheensä vähätteli sitä, avasi Edille yliluonnollisen mahdollisuuden. Kun hänen isänsä käski Ediä pitää sen omana tietonaan, Ed muisteli: "No, en koskaan kertonut kenellekään, mutta en koskaan unohtanut näkemääni" (Brittle 1980:22). Ed kertoi myös näyistä nunnasta, joka puhui hänelle unissa (Brittle 1980:23).

Lorraine Rita Warren (os. Moran) syntyi vuotta myöhemmin vuonna 1927. Lorraine väitti olevansa vieläkin läheisempi yhteys yliluonnolliseen ja tunnisti itsensä selvänäkijäksi ja kevyeksi transsimediaksi. Hän väitti, että tämä kyky antoi hänelle mahdollisuuden nähdä yliluonnolliseen maailmaan sekä ajassa taaksepäin tai eteenpäin. Lorraine sanoi, että tämä kyky oli hänellä ollut hyvin varhaisesta iästä lähtien: "En tiennyt, että minulla oli ylimääräinen aistikyky, luulin yksinkertaisesti, että kaikilla on samat Jumalan antamat aistit - kaikilla kuudella!" (Brittle 1980:23). Lorrainea, kuten Ediä, rangaistiin siitä, että hän näki sen, mitä hänen ei olisi pitänyt nähdä. Osallistuttuaan Arbor Day -taimen istuttamiseen katolisen tyttökoulunsa alueelle, Lorraine muistelee nähneensä täysikasvuisen puun. Kun nunna kysyi: "Näetkö tulevaisuuteen?" Lorraine vastasi myöntävästi. Hän kohtasi välitöntä kuritusta, ja hänet lähetettiin "retriittikotiin" viikonlopuksi eristyksissä ja intensiivisessä rukouksessa. "Se opetti minua. Sen jälkeen, kun oli kyse selvänäkimiseen liittyvistä asioista, pidin suuni kiinni” (Brittle 1980:24).

Warrenit tapasivat elokuvateatterissa, jossa Ed työskenteli vahtimestarina vuonna 1944 (Wicks 2004:5). Pian sen jälkeen Ed värväytyi laivastoon, ja vuonna 1945 hänen alukseensa hyökättiin Pohjanmerellä. Ed selvisi hengissä, ja ollessaan lomalla sinä vuonna hän meni naimisiin Lorrinen kanssa (Wicks 2004:6). Vuonna 1950 heidän tyttärensä Judith syntyi. Tyttärensä syntymän jälkeen Ed ilmoittautui taidekouluun, mutta ei lopettanut. Vuoteen 1952 mennessä Warrenit olivat alkaneet kiertää New Englandia, maalaamalla oletettavasti kummittelevia taloja ja tarjoten näiden talojen asukkaille maalauksia vastineeksi kummittelemistarinoista. Samana vuonna Warrenit perustivat New England Society for Psychic Researchin (NESPR) (Spera 2022).

Warrenit jatkoivat paranormaalien ilmiöiden tutkimista Uuden Englannin ympäristössä, ja Ed jatkoi maalaamista, mutta Warrenit pysyivät suurelta osin poissa julkisuudesta vuoteen 1968 asti. Bill Haydenin artikkelin mukaan News Journal Wilmington Delawaressa Vuonna 1974 Warrenit järjestivät Edin maalausten taidenäyttelyn vuonna 1968, joka houkutteli monia uteliaita ihmisiä, jotka halusivat jakaa omia tarinoitaan yliluonnollisuudesta Edin ja Lorrainen kanssa (Hayden 1974).

Tämän taidenäyttelyn jälkeen Warrenien kiinnostus haamujen ja demonien metsästyspalveluitaan kohtaan kasvoi huomattavasti. He saivat mainetta New Englandissa ja sen ympäristössä, ja heistä tuli paikallisia kuuluisuuksia. He aloittivat työskentelyn lahjakkuustoimiston kanssa, joka varasi luentoja korkeakouluissa eri puolilla maata.

Vuonna 1973 JF Sawyer julkaisi Päästä meidät pahasta, [Kuva oikealla] ensimmäinen monista kirjoista Ed ja Lorraine Warrenin elämästä ja urasta. Vuonna 1976 heidät kutsuttiin tutkimaan Lutzin kotia Amityvillessä. Kirjan menestys Amityville Horror, ja sitä seurannut elokuva nostivat edelleen Warrensien profiilia, saivat heille kansallista huomiota ja aloittivat heidän julkaisu- ja elokuvauransa. Warrenit jatkoivat työskentelyä eri kirjailijoiden kanssa 1980- ja 1990-luvuilla julkaistakseen kirjoja heidän tapauksistaan ​​sekä tehdäkseen lukuisia televisio-esiintymisiä sekä paikallisella että kansallisella tasolla.

Tutkimuksensa aikana Warrenit keräsivät nauhoja, valokuvia ja oletettavasti hallussaan olevia tai kummittelemia esineitä, joita he säilyttivät okkulttisessa museossaan. Museo pysyi avoinna vuoteen 2018 asti, jolloin se suljettiin kaavoitusongelmien vuoksi ja suljettiin pysyvästi vuonna 2019 Lorraine Warrenin kuoleman jälkeen (Atlas Obscura 2016).

Warrenin suosio hiipui 1990-luvulla, mutta he silti esiintyivät televisiossa tänä aikana. Vuonna 1991 heistä tehtiin tv-elokuva HauntedSmurl-kotitaloutta koskevan tutkimuksensa perusteella. Vuosina 1998-1999 Warrensilla oli kaapelitelevisio-ohjelma nimeltä Yliluonnollisen etsijät, isännöi heidän vävynsä Tony Spera.

Ed Warren kuoli kotonaan Monroessa Connecticutissa 23. elokuuta 2006. Warrenien työ inspiroi edelleen elokuvia. Vuonna 2009 elokuva nimeltä Kummittelu Connecticutissa julkaistiin löyhästi Ray Gartonin kirjan pohjalta Pimeässä paikassa, Warrensien Snedeker-perheen tutkimuksesta. Vuonna 2013 ensimmäinen elokuva Conjuring julkaistiin sarja, jossa päähenkilöinä olivat Ed ja Lorraine ja joka kertoi heidän kokemuksestaan ​​Perronin perheen kanssa. Lorraine toimi konsulttina molemmissa Conjuring (2013), ja Taikaus II (2016) (IMDB 2022)

Lorraine Warren kuoli 18. huhtikuuta 2019 kotonaan Monroessa, Connecticutissa. Warrenien perintöä ovat jatkaneet heidän vävynsä Tony Spera ja heidän tyttärensä Judith, joka on jatkanut NESPR:n toimintaa. Tony Spera on myös toiminut pysyvästi suljetun Warren Occult Museumin kuraattorina. Tätä kirjoitettaessa The Conjuring -sarja sisältää kolme elokuvaa, jotka kantavat The Conjuring -nimeä, kolme elokuvaa, jotka perustuvat kummittelevaan nukke Annabelleen, ja kaksi "laajennetun universumin" jatko-osaa (Data Thistle 2022). Franchisingin on määrä jatkua, ja neljännen Conjuring-elokuvan tuotanto on parhaillaan käynnissä.

Lokakuussa 2022 Netflix julkaisi Warrenien teorioihin perustuvan paranormaalin todellisuusohjelman nimeltä 28 päivää kummittelee. Kolme paranormaalien tutkijaryhmää eristettiin väitetyille kummituspaikoille XNUMX päiväksi. Esityksen mukaan Warrenit teorioivat, että XNUMX päivän "sykli" oli usein tarpeen kummittelun ratkaisemiseksi. (Kirjoittajat eivät ole tietoisia siitä, että Warrenit olisivat koskaan kannattaneet tällaista teoriaa, ja monet heidän tutkimuksistaan ​​saatiin päätökseen yhdessä päivässä. Kaksikymmentäkahdeksan päivää näyttää olevan viittaus Lutzin perheen tarinaan, joka on kuvattu Amityville Horror. Tuon tarinan mukaan Lutsit muuttivat kummitustaloon ja pakenivat XNUMX päivän jälkeen, eivätkä koskaan palanneet.) Ohjelmassa Tony Spera ja paranormaalien toimittaja Aaron Sagers katsovat ryhmiä monitoreilta ja keskustelevat niiden edistymisestä.

OPPEJA / uskomukset

Ed ja Lorraine Warren olivat uskollisia roomalaiskatolisia, jotka usein tarkkailivat ja jopa auttoivat papiston jäsenten manaamista. Ed piti itseään "demonologina", vaikka hänellä ei ollut muodollista teologista koulutusta. Huolimatta muodollisen koulutuksen puutteesta Ed Warren muotoili oman hallussaan pitämisen taksonomiansa, joka hahmotteli viisi demonien riivaamisen vaihetta (Brittle 1983:118). Lorraine väitti olevansa selvänäkijä ja kevyt transsi, mikä mahdollisti hänen pääsyn henkiseen ja demoniseen maailmaan sekä kyvyn nähdä yliluonnollinen ja olla vuorovaikutuksessa sen kanssa tavoilla, joita normaalit ihmiset eivät pysty. Kuten heidän valtuutettu elämäkerransa Gerald Brittle (980:23) totesi, "Lorraine syntyi selvänäköisyyden lahjalla - kyvyllä nähdä fyysisen ajan ja tilan ulkopuolelle."

Warrenit eivät kuitenkaan rajoittuneet auttamaan vain katolisen uskon edustajia. Ed Warren puhui heidän halukkuudestaan ​​olla tekemisissä katolisuuden ulkopuolisten uskontojen kanssa: ”Työskentelemme minkä tahansa uskonnon papiston kanssa, joka opettaa rakkautta Jumalaa ja lähimmäistäsi kohtaan. Työskentelemme kaikkien uskontokuntien kaikkien ihmisten kanssa” (Brittle 1980:19).

Warrenit uskoivat, että demonit olivat fyysisesti todellisia ja voisivat hallita elävät, mikä vaati manauksen. He uskoivat, että demonit on "kutsuttu" ottamaan haltuunsa ihmisiä, jotka harrastavat kaikkea, mitä voidaan pitää "okkultismina", kuten Ouija-laudalla leikkiminen, psyykkinen luona käyminen, Tarot-kortin lukeminen jne. Paradoksaalisesti Warrenit ilmaisivat myös uskovansa. ideoissa, jotka eivät perinteisesti ole osa katolisuutta, mukaan lukien psyykkiset kyvyt, reinkarnaatio ja Bigfootin olemassaolo. 1970-luvun alussa Ed Warren ilmaisi myötätuntoisen kiinnostuksensa Wiccaa kohtaan, jota hän piti maailman vanhimpana uskonnona ja psyykkisten kykyjen lähteenä (Sawyer 1973:17-18).

Warrenit uskoivat myös, että demonit voisivat hallita esineitä, mikä luo vaarallisia kummittelevia esineitä. Monet tällaiset esineet sijaitsevat Warrensin okkulttisessa museossa.[Kuva oikealla]

Yrittäessään laillisesti todistaa demonien ja riivauksen olemassaolon Warrenit rohkaisivat Arne Johnsonin asianajajaa yrittämään väittää syyttömyyteen demonisen hallussapidon vuoksi (Clendinen 1981). Oikeudenkäyntituomari ei antanut hallussapitopuolustuksen siirtyä eteenpäin (Brittle 1983:266).

RITUAALIT / TOIMINTA

Warrenit suorittivat tutkimuksia oletetusta aavemaisesta tai demonisesta toiminnasta. Tutkiessaan kummittelevia paikkoja Lorraine kuvaili usein saamiaan psyykkisiä näkyjä tai vaikutelmia, joita Ed sitten tulkitsi diagnosoidakseen häiriön syyn.

Joissakin tapauksissa Lorraine johti seanssia ottaakseen yhteyttä tiettyyn tapaukseen osallistuviin henkiin. Ed Warren käytti usein käytäntöä, jota hän kutsui "provokaatioksi", jossa hän asetti kristillisiä symboleja ja esineitä, kuten ristejä, pyhää vettä jne., väitetysti demonien riivaamaan kotiin. Tämä tehtiin herättääkseen havaittavissa olevan reaktion demonisesta entiteetistä, koska he vihasivat Kristusta ja kaikkea kristillistä (Brittle 1980:15). Warrenit väittivät nähneensä yli 700 manausta, vaikka Ed väitti, että maallikkona katolilaisena hän ei voi suorittaa manauksen rituaalia itse eikä ole koskaan yrittänyt tehdä niin. Warrenit työskentelivät kuitenkin katolisten ryhmien jäsenten, kuten ortodoksisen roomalaiskatolisen liikkeen piispa Robert McKennan, kanssa, kun he eivät pystyneet hankkimaan katolista pappia manaukseen.

Warrenit ottivat kuvia, äänittivät ääntä ja joskus jopa nauhoittivat elokuvia yliluonnollisesta toiminnasta, jonka he sitten näyttäisivät luennoissaan. Heidän huomattavimpia kuviaan ovat Amityvillen tapauksen "aavepoika" -kuva [Kuva oikealla], joka kuvaa tuntematonta lasta, ja videomateriaali väitetystä kummituksesta nimeltä "White Lady" Unionin hautausmaalla Eastonissa, Connecticutissa. Warrenien pitämiä luentoja ei muotoiltu esityksiksi tai näyttelyiksi, vaan tieteellisiksi esityksiksi heidän löytöistään yliluonnollista tutkiessaan. Heidän mediallaan oli kuitenkin epäilemättä viihdearvoa, erityisesti opiskelijoille, jotka osallistuivat luennoilleen uteliaisuudesta.

Warrenit olivat nykyajan haamumetsästyksen edelläkävijöitä yhdistämällä perinteisen katolilaisuuden, tieteelliseltä kuulostavan terminologian sekä kansantaikista ja itämaisesta uskonnosta lainattuja elementtejä. Useimmat haamumetsästysryhmät käyttävät nykyään samanlaisia ​​käytäntöjä yrittäessään löytää yliluonnollisia olentoja.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Warrenit perustivat New England Society for Psychic Researchin (NESPR), [Kuva oikealla] ja johtivat tutkijaryhmää, joista merkittävin oli Warrenien veljenpoika John Zaffis ja heidän vävynsä Tony Spera. Warrenit olivat merkittäviä hahmoja nykyajan haamumetsästyksen kehityksessä, ja monia heidän suosituistaan ​​uskomuksista ja termeistä, kuten hallussapidon vaiheet, käyttävät edelleen haamumetsästäjät ja itse koulutetut demonologit.

NESPR on jatkanut toimintaansa, ja sitä johtavat tällä hetkellä Tony ja Judy Spera (os. Warren). [Kuva oikealla] Tony Spera on entinen Bloomfield, Connecticut, poliisi, ja aloitti työt Warrensilla 1980-luvun puolivälissä. Spera auttoi tutkimuksissa ja toimi lopulta paikallisen Connecticutin kaapelihaastatteluohjelman isäntänä Yliluonnollisen etsijät. Spera toimi myös Warrensin pysyvästi suljetun kummitusesineiden museon kuraattorina. Vuonna 2021 Tony Spera järjesti ensimmäisen "Seekers of the Supernatural Paraconin" -kongressin, jossa vieraili puhujia haamumetsästystä ja siihen liittyvistä aiheista sekä Warrensin okkulttisen museon esineitä. Toinen Paracon vuonna 2022 keräsi arviolta 5,000 2022 osallistujaa (Harrelson ja Laycock XNUMX).

Vaikka Judy Spera on listattu NESPR:n apulaisjohtajana heidän verkkosivuillaan, hän ei ole ilmaissut juurikaan halua jatkaa vanhempiensa perintöä, minkä vuoksi Tony Spera on ottanut NESPR:n, Occult Museumin ja Warreniin liittyvien tapahtumien ja tiedotusvälineiden johdon. . [Kuva oikealla] Judy selitti: "Tiedän, että mieheni ottaa sen täältä, ja hän peri museon, koska en todellakaan halunnut sitä. Hänen olisi parempi pysyä täällä pidempään kuin minä ja pitää huolta siitä paikasta!" (Sagers 2020).

SEIKAT / haasteet

Warrenit kohtasivat ankaraa kritiikkiä koko uransa ajan, mukaan lukien monet petossyytökset. Seuraavassa on joitain merkittäviä esimerkkejä.

Lutzin perheen kummitus, joka toimitti lähdemateriaalin kirjalle ja myöhemmälle elokuvalle Amityville Horror, tunnetaan laajalti huijauksena. Lutzin perheen väitteet, joihin Warrenit perustivat tutkimuksensa, on suurelta osin kiistetty yli neljänkymmenen vuoden aikana siitä lähtien, kun tapaus nousi ensimmäisen kerran valokeilaan. Skeptikot Joe Nickell ja Robert E. Bartholomew huomauttavat lukuisista räikeistä faktavirheistä, jotka heikentävät yliluonnollista tarinaa (Bartholomew ja Nickell 2016). Niiden joukossa on väite, jonka mukaan Amityville Historical Society osoittaa, että paikallinen alkuperäiskansojen heimo, Shinnecock, käytti kotia "suuren kärsimyksen paikkana" ja että se oli "demonien saastuttama". Nickell ja Bartholomew puhuivat Seuralle, ja heille kerrottiin, että tämä väite on puhdasta fiktiota (Bartholomew ja Nickell 2016). Samoin Lutzes väittävät, että poliisit, jotka kutsuttiin kotiin ja näkivät ilmiöitä, vahvistivat, mutta o poliisin kirjaa puhelusta, johon vastattiin kotona, on olemassa (Bartholomew ja Nickell 2016).

William Weber oli asianajaja Ronald DeFeolle, joka murhasi kuusi ihmistä Amityvillen talossa ennen kuin Lutzes ostivat kiinteistön. Weberin mukaan George ja Kathy Lutz lähestyivät häntä väittäen yliluonnollista toimintaa talossa. Weber katsoi, että raportit kummittelusta saattoivat saada jotkut valamiehistön vakuuttuneiksi siitä, että DeFeo oli joutunut demonisen manipuloinnin uhriksi. Mutta hän oli enemmän kiinnostunut siitä, kuinka tarina auttaisi häntä myymään kirjan DeFeon tapauksesta. Weberin mukaan Lutzejen koko tarina oli keksitty. Epämiellyttävä haju, kärpäset, salaperäinen lima ja salaperäinen varhain aamulla oleva marssijoukko, josta Lutze kertoivat, olivat kaikki huolellisesti suunniteltuja tekemään tarinasta uskottavamman. Työskentelemällä Weberin kanssa Lutsut pystyivät yhdistämään DeFeo-tapauksen yksityiskohtia huijaukseensa. "Loimme tämän kauhutarinan monien Georgen juomien viinipullojen päälle", Weber sanoi, "leikimme todella toistemme kanssa. Olimme luomassa jotain, josta yleisö haluaisi kuulla” (Associated Press 1979). Weber väittää, että hän kertoi Kathylle, että murhat tapahtuivat kello 3 ja hän sisällytti tämän tosiasian tarinaansa. "'No se on hyvä", Kathy sanoi. "Voin sanoa, että heräsin ääniin tuohon aikaan vuorokaudesta, ja voisin sanoa, että näin unia siihen aikaan päivästä DeFeon perheestä" (Associated Press 1979). Weber oli ehdottanut kirjakauppaa, jossa Lutzin perhe olisi saanut kaksitoista prosenttia voitosta. Sen sijaan Lutzesit tekivät sopimuksen kirjailija Jay Ansonin kanssa XNUMX prosentista voitoista ja Weberin leikkaamisesta. Ansonin kirjan jälkeen Amityville Horror Tuli taloudellinen menestys, Weber nosti oikeuteen Lutzeja vastaan ​​väittäen sopimusrikkomusta ja petoksia (Associated Press 1979). Nämä paljastukset tulivat ongelmallisiksi Warreneille, jotka jatkoivat mainettaan Amityvillen tarinassa.

Myös Warrensin okkultistisen museon suosituimman esineen, Annabellen [Kuva oikealla] alkuperää epäillään. Kuuluisalla Annabelle-tarinalla ei ole lähdettä Warrenien itsensä ulkopuolella. Osallistujien nimet ja tarinan yksityiskohdat vaihtuvat eri tileillä, eikä haastatteluja todellisten ihmisten kanssa, jotka oletettavasti kokeneet omistetun nuken, ole olemassa. Vaikka Annabellen tarinan oletetaan tapahtuneen noin vuonna 1970, Annabellesta ei mainita Päästä meidät pahasta (1973), ensimmäinen kirja Warreneista. Vaikka luultavasti kuuluisin esine, Annabelle, ei ole ainutlaatuinen tässä suhteessa. On vain vähän vahvistusta monille Warrenin kokoelman oletettavasti kummitetuille ja omistetuille esineille.

Monet ihmiset, jotka työskentelivät Warrenien kanssa kirjojen tai erilaisten tapausten parissa, ovat väittäneet, että Warrenit olivat kiinnostuneita vain hyvästä tarinasta ja rahasta, joka saataisiin hittikirjan tai elokuvan mukana. Kauhukirjailija Ray Garton sai tehtäväkseen kirjoittaa kirjan Pimeässä Paikassa Warrenien tutkimuksesta Snedecker-perheen kokemasta kummittelusta. Mutta kun Garton haastatteli Warreneja ja Snedeckerejä, hän huomasi, että heidän tarinansa olivat epäjohdonmukaisia. Hän kertoi seuraavan anekdootin yrittäessään keskustella epäjohdonmukaisuuksista Edin kanssa: "[Ed] sanoi (ja tämä on hyvin lähellä lainausta, koska kuulen edelleen hänen sanovan sen päässäni): "Nämä ihmiset ovat hulluja. Kaikki ihmiset, jotka tulevat meille, ovat hulluja, muuten he eivät tulisi meille. Käytä vain mitä voit ja tee loput. Kirjoitat pelottavia kirjoja, eikö niin? Siksi palkkasimme sinut. Tee siitä vain hyvä, pelottava tarina, niin se on hyvä” (Garton 2022).

Ei ole tiedossa, että Lorraine Warren olisi testannut psyykkisiä kykyjään Thelma Mossin toimesta UCLA:ssa. Selostus testauksesta tulee vain Warrenilta itseltään ja muuttuu lisäkerronnan myötä. Demonologi (1980) toteaa, että Lorraine testattiin UCLA:ssa.  Ghost Hunters (1989) sanoo, että Lorraine testasi UCLA:ssa yksi "Dr. Viola Barron." Ghost Tracks (2004) väittää, että Thelma Moss testasi Lorrainea. Moss oli parapsykologi UCLA:ssa ja yksi hänen tapauksistaan ​​sovitettiin elokuvaan Entity (1982). Kuitenkin Barry Taff, joka työskenteli tiiviisti Mossin kanssa, sanoi, ettei hän koskaan tavannut Warreneja ja pitää heitä "pähkinänä" ja "uskonnollisina fanaatikkoina" (ParaPeculiar podcast 2022).

Vuonna 2013, pian ensimmäisen julkaisun jälkeen loihtivat -elokuvan väitteet nousivat esiin Judith Penneyltä, joka väitti, että hänellä oli suhde Ed Warrenin kanssa, joka alkoi, kun hän oli 1963-vuotias ja Ed oli yli kolmekymppinen. Penney väitti, että hän alkoi asua Edin ja Lorrainen kanssa vuonna 2017 ja hänellä oli seksisuhde Edin kanssa seuraavat neljäkymmentä vuotta, minkä luonteen Lorraine tunsi (Masters and Cullins XNUMX). Penneyn tarina tuli tunnetuksi vasta ensimmäisen tuottajan Tony DeRosa-Grundin nostaman kanteen johdosta. loihtivat elokuva, joka väittää, että hän ei saanut voittoja jatko- ja spinoffeista. DeRosa-Grund nosti myös kanteen Gerald Brittlelle, joka on kirjoittanut Demonologi, Warrenien elämän ja tarinoiden omistusoikeuksista (Masters and Cullins 2017). Brittle tiesi, että Penney asui Warrenien kanssa, ja häntä kuvataan Demonologi "nuorena naisena, joka työskentelee yhteyshenkilönä, kun Ed ja Lorraine ovat poissa kaupungista" (Brittle 1980: 186). Näyttää siltä, ​​että DeRosa-Grund yritti käyttää Penneyn tarinaa vipuvaikutuksena saadakseen edullisen ratkaisun Warner Brothersilta. Warner Brothers on sittemmin päättänyt kanteet, vaikka DeRosa-Grund väittää edelleen, että studio pyrki peittämään sopimattoman suhteen, koska se vahingoittaisi Warrenien mainetta ja mahdollisesti vahingoittaisi franchising-yhtiön kannattavuutta (Cullins 2017).

Judith Penny väittää, että suhde Ediin oli todellinen, ja artikkelin mukaan Hollywood Reporter Kim Masters ja Ashley Cullins, hän ei ole saanut mitään maksua tai sovintoa Warner Brothersilta, Warrensilta tai millään, joka liittyy The Conjuring -franchisingiin.

KUVAT

Kuva 1: Ed ja Lorraine Warren.
Kuva 2: Deliver Us from Evil -elokuvan kansi.
Kuva 3: Warrensin okkulttinen museo.
Kuva 4: Ghost Boy.
Kuva 5: New England Society for Psychic Researchin logo.
Kuva 6: Tony Spera, Judith Warren ja Ed Warren.
Kuva 7: Annabelle-nukke Amityvillen kauhuelokuvasta.

REFERENSSIT

Associated Press. 1979. "Amityville Horror Amplified Over Bottles of Wine – Lawyer." Lakeland Ledger Heinäkuu 27. Käytössä https://news.google.com/newspapers?id=U-hMAAAAIBAJ&pg=5288,3763517&dq=william+weber+amityville 7-joulukuu 2022.

Atlas Obscura. 2016. "The Warren's Occult Museum Monroe, Connecticut." Pääsy osoitteesta https://www.atlasobscura.com/places/the-warrens-occult-museum-monroe-connecticut 28-joulukuu 2022.

Bartholomew, Robert E., Nickell, Joe. 2016. "The Amityville Hoax at 40: Why the Myth Endures." Skeptikko 21, Pääsy osoitteesta https://go.gale.com/ps/i.do?p=AONE&u=txshracd2487&id=GALE|A477640965&v=2.1&it=r&sid=googleScholar&asid=af072b37 6-joulukuu 2022.

Hauras, Gerald. 1983. Paholainen Connecticutissa. New York: Bantam-kirjat.

Hauras, Gerald. 1980. Demonologi. Los Angeles ja New York: Greymalkin Media

Clendinen, Dudley, 1981. "Murhassa vastaaja asettaa paholaisen oikeuden eteen." New York Times, 23. maaliskuuta 1981, B1, B6.

Cullins, Ashley, 2017 "Warner Bros. ratkaisee 900 miljoonan dollarin oikeusjutun loitosta." Hollywood Reporter, 13. joulukuuta. Pääsy osoitteesta https://www.hollywoodreporter.com/business/business-news/warner-bros-settles-900m-lawsuit-conjuring-1067445/ on 7 helmikuu 2023

Data Thistle. 2022 "Films: The Conjuring Universe". Pääsy osoitteesta https://film.datathistle.com/listings/the-conjuring-universe/ 29-joulukuu 2022.

Garton, Ray. 2022. Sähköinen haastattelu tekijöiden kanssa, 13. huhtikuuta.

Harrelson, Eric ja Joseph Laycock. "Paranormaali vodka, eksorcistit ja demoninen nukke: Tervetuloa Paraconiin, joka perustuu "Loikut"-sarjan inspiroineiden demoninmetsästäjien työhön. Uskonnon lähettäminen, 7. marraskuuta 2022. Käytetty osoitteesta https://religiondispatches.org/paranormal-vodka-exorcists-and-a-demonic-doll-welcome-to-paracon-based-on-the-work-of-the-demon-hunters-who-inspired-the-conjuring-series/ 8in helmikuussa 2022.

Internet-elokuvatietokanta. 2022 “Lorraine Warren” Käytetty osoitteesta https://www.imdb.com/name/nm0912933/?ref_=tt_cl_t_15 on 29 joulukuu 2022

Masters, Kim., Cullins, Ashley. 2017. "Sota 'loikutuksesta': häiritsevät väitteet miljardin dollarin franchising-sopimuksen takana" Hollywood Reporter. Käytössä https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-features/war-conjuring-disturbing-claims-behind-a-billion-dollar-franchise-1064364/ on 6 joulukuu 2022

Parapeculiar Podcast, "Episode 25: Dr. Barry Taff" (joulukuu 2022).

Sagers, Aaron. 2020. "Devil's Road: Judy Spera yksityiskohtia elämästä, joka kasvaa Warrenina" Geekin luola. Pääsy osoitteesta https://www.denofgeek.com/culture/devils-road-judy-spera-warren/ 28-joulukuu 2022.

Spera, Tony. 2022. "Aikajana". Pääsy osoitteesta https://tonyspera.com/about/ 28-joulukuu 2022.

Wicks, Cheryl. 2004. Ghost Tracks. Los Angeles, New York: Greymalkin Media.

Julkaisupäivämäärä:
19 tammikuu 2023

Jaa: