The Family International (2010 - nykypäivään)

PERHEN KANSAINVÄLINEN AIKAJALA (2010-NYKYINEN)

2010: Reboot otettiin käyttöön kahdeksallatoista kattavalla asiakirjalla, jotka purkivat aiemman organisaatiomallin ja poistavat virallisesti kaikki TFI:n kirjoitukset kierrosta ennen tarkistusta.

2012: Veteran Members Care -ohjelma luotiin tarjoamaan resursseja ja kertaluonteisen eläkelahjan vanhemmille jäsenille heidän siirtyessään pois yhteisötukijärjestelmästä.

2013: Peter tuotti kuusitoistaosaisen videosarjan, jossa käsiteltiin uudelleenkäynnistyksen jälkeisiä ongelmia ja ilmoitti, että liike ei järjestäytyisi uudelleen, minkä seurauksena se keksittiin uudelleen verkkouskonnoksi.

2013: TFI Online ja monet muut sivustot luotiin rakentamaan verkkoyhteisöä ja säilyttämään TFI:n kirjoituksia, kulttuuriperintöä ja varhaista historiaa.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Family Internationalin viiden vuosikymmenen historiaa on leimannut jatkuvan muutoksen, sopeutumisen ja innovaatioiden kulttuuri. Sen varhaisista päivistä lähtien Jeesus-kansanliikkeen vastakulttuurisella reunalla 1960-luvun lopulla liikkeensä kehittymiseen 1970-luvun lopulta 2010 kommunalistiseksi uudeksi uskonnolliseksi liikkeeksi, joka kattaa kolme sukupolvea, liike kehitti ylikansallisen rakenteen, jota ohjasivat profeetalliset ilmoitukset (paimen ja Shepherd 2006:50-51). Vuonna 2010 toteutettiin perusteellinen uudelleenohjaus ja uudelleenorganisointi, joka tunnetaan nimellä "Reboot", joka järjestelmällisesti purki Family Internationalin kulttuurin ja elämäntapakäytäntöjen historialliset pilarit, mukaan lukien sen yhteisöllinen kotitalousmalli, paikallinen ja alueellinen johtajuus sekä hallitukset ja valvontakomiteat. Reboot toi merkittävää revisionismia liikkeen teologiaan ja uskonnolliseen käytäntöön asemoimalla ne uudelleen läheisempään liittoumaan kristillisen ortodoksian kanssa, samalla kun se lievensi tai lopetti suurimman osan sen epätavanomaisista opeista ja vastakulttuurisista käytännöistä (Borowik 2013, 2022; Shepherd and Shepherd 2013).

Reboot johti jäsenyyteen ennennäkemättömän mullistuksen jaksoon, joka johtui kunnallisen kotitalousmallin nopeasta purkamisesta kahden ensimmäisen vuoden aikana Rebootin jälkeen, mikä johti tuhansien jäsenten maailmanlaajuiseen muuttoon, jotka palasivat kotimaihinsa. Jäsenet kokivat pitkittyneen identiteetin uudelleenneuvotteluprosessin yrittäessään integroitua uudelleen valtavirta-yhteiskuntaan, jonka he olivat hylänneet vuosikymmeniä aiemmin tai toisen sukupolven tapauksessa kokeneet marginaalisesti (Borowik 2018:69-75). Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä todettiin, että uusi organisaatiokehys otetaan käyttöön vuoteen 2012 mennessä. Uutta rakennetta ei kuitenkaan otettu käyttöön suunnitelmien mukaisesti, ja vuonna 2013 TFI Today -nimisessä videosarjassa Peter Amsterdam ilmoitti, että ei otettaisiin käyttöön uusi organisaatiokehys yhteisön rakentamiseksi tai jäsenten lähetystyön koordinoimiseksi. Jäseniä kannustettiin kehittämään omia paikallisia mekanismeja yhteisöllisyyttä varten, joko muiden jäsenten tai muiden kirkkojen tai kristittyjen ryhmien kanssa (Amsterdam 2013).

Suunnitellun organisaatiokehyksen toteuttamisen puute Rebootin jälkeen yhdessä yhteisöllisen yhteiskuntamallin purkamisen kanssa johti liikkeen metamorfoosiin ympäröivän sosiokulttuurisen ympäristön kanssa jännitteisestä vastakulttuurisesta liikkeestä amorfiseksi verkostoituneeksi yhteisöksi. Vaikka monet jäsenet jatkoivat lähetystyötään, useimmat hakivat työtä tai valtavirtaista kristillistä palvelutyötä tai hankkivat korkea-asteen koulutuksen kehittääkseen uusia ammatteja (Barker 2022:26). Kahden vuoden sisällä Rebootista aikuisten jäsenmäärä oli laskenut XNUMX prosenttia, ja yhteisön ja tehtävän yhteistyön puitteet olivat rajoittuneet määräajoin ruohonjuuritason aloitteisiin.

Korvausmekanismina henkilökohtaisen yhteisön puutteelle ja TFI:n odottamattomalle kehitykselle verkkouskontoksi, TFI verkossa (TFI Online -verkkosivusto 2022) luotiin yhteisösivustoksi vuonna 2013. Sivusto toimii portaalina muille TFI:n verkkosivuille, ja siinä on julkinen käyttöliittymä Rebootin päättäväisyyden mukaisesti laajentaa jäsenistöään sekä "vain jäsenille" -tila yhteisön edistämiseksi. . Lukuisia verkkosivustoja, joista monet ovat monikielisiä, kehitettiin julkaisemaan kristillisiä inspiroivia ja lähetystyötä koskevia kirjoituksia ja säilyttämään TFI:n perintöä. Peter Amsterdam ja Maria Fontaine [Kuva oikealla] julkaisevat uusia viestejä jäsenille ja yleisölle Directors Cornerissa (TFI Online -sivusto. Directors Corner 2022). Anchor-verkkosivusto on kehitetty aiempien Rebootissa poistettujen julkaisujen mukauttamiseen ja uudelleenjulkaisemiseen sekä ajankohtaisten ei-TFI-kristillisten julkaisujen osoittamiseen ja kristillistä oppia ja anteeksipyyntöä koskevien artikkeleiden julkaisemiseen (TFI Online -verkkosivusto.Ankkuri 2022). Perheen lopunajan uskomukset säilytettiin Countdown to Armageddon -sivustolla, joka on omistettu apokalyptisille teemoille (TFI Online -sivusto. Countdown 2022). Aktivoidulla verkkosivustolla on liikkeen omaperäinen tiedotuslehti, Aktivoidut (julkaistu vuodesta 2002), kun taas Children of God -sivustolla on yli 5,000 2022 valokuvaa ja lukuisia asiakirjoja liikkeen varhaishistoriasta (Children of God -sivusto XNUMX).

Barker on kuvannut TFI:n vastakulttuurisen maailmankuvan ja opin Rebootin purkamista ja sen myöhempää muuttumista verkkouskontoksi liikkeen "radikaaliseksi deradikalisoitumiseksi" (2016:419). Rebootin jälkeinen yhteisö on kohdannut merkittäviä haasteita jäsenyyden säilyttämisessä ja kollektiivisen identiteetin ja tarkoituksen tunteen palauttamisessa. Jäsenmäärä on laskenut vuoden 5,400 Rebootin 2010 1,410 aikuisen jäsenestä 2021 2022:een joulukuussa 217, mikä tarkoittaa lähes yhdentoista prosentin keskimääräistä vuosittaista laskua (Borowik 2019: 2013). Kymmenykset ja tarjoukset ovat laskeneet keskimäärin seitsemän prosenttia vuodessa Rebootin (Amsterdam 94a) jälkeen. Koko historiansa ajan Family International on osoittautunut taitavaksi kestämään haasteita opposition ja hallituksen väliintulon muodossa, sen hajauttamisessa jopa yhdeksänkymmeneen maahan ympäri maailmaa ja jokapäiväisissä elämän kamppailuissa yhteisöllisissä ympäristöissä, joissa taloudellinen epävarmuus. Reboot toi kuitenkin aikaan radikaalimman muutoksen tähän mennessä, ja vuosikymmen sen toteuttamisen jälkeen Perheen kestävyys nykyisessä virtualisoidussa kokoonpanossaan on epävarmaa, kun otetaan huomioon jäsenmäärän ja talouden väheneminen, ensimmäisen sukupolven ikääntyminen ja puitteiden puute uusien jäsenten värväämiselle liikkeen elvyttämiseksi (Shepherd and Shepherd 2018:80; Borowik 81:2,000,000-212). Huolimatta haasteista, joita Rebootin jälkeinen perhe on kohdannut, se jatkaa evankeliointia ja viestinsä julkaisemista verkkosivuillaan, jotka saivat vuonna 2021 yli 3,000,000 2022 XNUMX kävijää XNUMX maasta ja XNUMX kielestä, jotka katsoivat lähes XNUMX XNUMX XNUMX sivua sisältöä (TFI Palvelut XNUMX).

OPPEJA / uskomukset

Reboot toi merkittävää revisionismia perheoppiin ja uskonnolliseen käytäntöön, joka edusti Barkerin määritelmän mukaan "liikkeen oikeaoppisuuden ja oikeaoppisuuden uudelleentulkintaa joksikin tunnistettavasti erilaiseksi kuin liikkeen alkuperäinen olemassaolo" (2013:2–3). Rebootissa käyttöön otettu opillinen revisionismi perustui Raamatun auktoriteetin vahvistamiseen yli Raamatun ilmestyksissä ja profetioissa. Kirjoituksia ja opetuksia, jotka uskaltautuivat raamatullisen ortodoksisuuden ulkopuolelle, pidettiin "lisäopetuksina", jotka jäsenet saattoivat valita, ottavatko ne vastaan ​​vai eivät. Perhekirjoitukset ennen Uudelleenkäynnistystä sisälsivät lukuisia Raamatun ulkopuolisia opetuksia, erityisesti Marian johtajuuden aikana, jotka korostivat profetiaa ja uutta ilmoitusta, mikä johti siihen, mitä Shepherd ja Shepherd kutsuivat "ainutlaatuiseksi profetiakulttuuriksi" (Shepherd and Shepherd 2010:211). Suurin osa Marian vuosina 1996–2009 julkaisemista kirjoituksista koostui suurelta osin yrityksen ohjauksesta ennustuksen muodossa, joka perustui erittäin sitoutuneeseen opetuslapseusmalliin (Borowik 2022:209-13). Sen jälkeen, kun kaikki aiemmin julkaistut kirjoitukset poistettiin virallisesti levikkeestä ennen tarkistusta vuonna 2010, Raamatun ulkopuolisia opetuksia on harvoin julkaistu eikä niitä ole palautettu.

Suurin osa Peter Amsterdamin vuodesta 2011 julkaisemista kirjoituksista on valtavirran evankelikaalista teologiaa, kuten esim. Kaiken sydän: kristillisen teologian perusteetosoitus muutoksesta, joka tapahtui uudelleenkäynnistyksen yhteydessä perheopin sovittamiseksi uudelleen kristillisen ortodoksian kanssa (Amsterdam 2019b). Toinen Amsterdamin kirjoittama sarja, Elävä kristinusko, vahvistaa kymmenen käskyn moraalilain, joka on monumentaalinen poikkeama David Bergin opetuksista, joiden mukaan kymmentä käskyä ei sovellettu kristittyihin, mikä toimi hänen Rakkauden laki -doktriinin perusteluna (Amsterdam 2018). Berg väitti, että noudattamalla rakkauden lakia jäsenet voivat astua perinteisten raamatullisten rajojen ulkopuolelle seksuaalisen läheisyyden suhteen ilman, että he joutuivat aviorikoksen ja seksuaalisen moraalittomuuden raamatullisten kieltojen alaisiksi, mikäli he olivat motivoituneita epäitsekkäästä rakkaudesta muita kohtaan eivätkä vahingoittaneet ketään (Borowik). 2013:23-25). Vaikka Rakkauden laki -doktriinin taustalla olevia periaatteita noudatettiin Rebootissa, seksuaalisia käytäntöjä ei enää pidetty osana oppia, ja ne jätettiin elämäntapavalintoihin. Käytännössä seksuaalisuuden teemoja ei ole käsitelty uudelleen Rebootin jälkeisissä julkaisuissa, eikä aiheeseen liittyviä aiempia julkaisuja ole säilytetty (Borowik 2022:214-15).

Merkittävä muutos opetuksessa, joka esiteltiin Rebootissa, oli liikkeen käsityksen muuttaminen Kristuksen toisen tulemisen aikakehyksestä (kutsutaan perheen kirjoituksissa nimellä "lopunaika"). Milenaarisena liikkeenä, joka puolusti raamatullisen apokalypsin välitöntä täyttymystä, liikkeen konteksti perustui sen varhaisista ajoista lähtien uskolle, että toinen tuleminen tapahtuisi ensimmäisen sukupolven jäsenten elinaikana. Sellaisenaan sielujen pelastaminen valmistautuessaan toiseen tulemiseen oli historiallisesti korkealla prioriteetilla, eikä pitkän aikavälin organisatorisia strategioita ole ajateltu suuren osan sen historiasta. Rebootissa Peter Amsterdam ehdotti, että pitkän aikavälin strategioiden ottamiseksi käyttöön kirkon kasvua varten olisi tärkeää ottaa huomioon pidennetty aikakehys, joka on enintään kolmekymmentä vuotta tai enemmän (Amsterdam 2010; Borowik 2013:17- 18). Tästä ehdotetusta aseman muutoksesta huolimatta usko Raamatun maailmanlopun välittömään täyttymykseen on edelleen vallitseva jäsenten ja entisten jäsenten keskuudessa (Borowik 2018:71).

Vaikka Maria ja Peter ovat harvoin kirjoittaneet lopunajasta sen jälkeen, kun he ottivat johtajuuden Bergin kuoleman jälkeen vuosina 2020 ja 2021, he julkaisivat kaksi viestiä vastauksena jäsenten kysymyksiin, jotka koskivat Covid-19-pandemiaa ja oliko tämä finaalin alkua. seitsemän vuotta, jotka Raamatussa kuvataan Kristuksen toista tulemista edeltäväksi. Näissä viesteissä Peter ja Maria ilmoittivat, etteivät he olleet taipuvaisia ​​syventymään spekulaatioihin tai tulkintaan Raamatun ennustuksista näissä asioissa eivätkä uskoneet, että oli todisteita siitä, että Raamatun apokalypsin viimeiset seitsemän vuotta olisi alkanut (Fontaine 2020; Amsterdam) 2021).

RITUAALIT / TOIMINTA

Family International organisoitiin alusta alkaen radikaaliksi kristilliseksi kommunalistiseksi liikkeeksi, jonka filosofia on maailman hylkäävä ja jonka tehtävänä on saavuttaa maailma evankeliumin sanomalla. Jäsenet perustivat kunnallisia koteja yhdeksänkymmeneen maahan, joissa oli jäseniä XNUMX kansallisuudesta, mikä johti monietniseen liikkeeseen, jolla on ylikansallinen organisaatiorakenne ja yhtenäinen kulttuuri, joka perustuu sen uskomuksiin, julkaistuihin kirjoituksiin ja ruohonjuuritason jäsenyyden elämiin kokemuksiin. koteja. Yhteiset kodit kokoontuivat lähes päivittäin yhteisiin hartauksiin ja jumalanpalvelukseen ja tekivät yhteistyötä lasten kasvatuksessa, evankeliointitoiminnassa, lahjoitetun tavaran ja varojen hankinnassa sekä kotitalouksien ylläpidossa.

Rebootin jälkeinen yhteiskotien purkaminen purki aikaisemmat yhteiset rituaalit ja käytännöt, jotka olivat juurtuneet kommunalismiin. Koska jumalanpalveluksiin ja hartaustilaisuuksiin kokoontumiselle ei ollut kehystä, uskonnollisesta harjoituksesta tuli suurelta osin omatyylistä ja jätettiin yksilön päätettäväksi, missä määrin hänen oli tarkoitus kokoontua muiden jäsenten tai muiden kristittyjen kanssa tai osallistua evankelioimiseen. Vaikka TFI Online Community -verkkosivusto tarjoaa jaetun tilan jäsenille, tämä foorumi ei sisällä interaktiivisia alustoja, eikä se suoratoista uskonnollisia palveluita tai tarjoa chat-huoneita tai rukous- tai opintoryhmiä. Sellaisenaan ei ole olemassa mekanismia aiempien palvonnan, rukouksen tai ehtoollisen rituaalien korvaamiseksi tai yhteisen kulttuurin tai identiteetin vaalimiseksi, joka tällä hetkellä perustuu suurelta osin aikaisemman kulttuurin ja uskomusjärjestelmän jäänteisiin (Borowik 2022:217-22).

Family International pitää edelleen evankelioinnin ydintarkoituksensa tehtävänä, hyväntekeväisyys- ja humanitaaristen töiden ohella ja tarjoaa kristillisiä resursseja hengelliseen kehitykseen. (Katso Family Internationalin tehtävälausunto osoitteessa (The Family International Mission Statement 2022) ). Resursseja luodaan ja julkaistaan ​​edelleen evankelioinnin ja evankeliumin sanoman edistämiseksi liikkeen keskeisenä käytäntönä.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Ennen uudelleenkäynnistystä Family International järjestettiin johtajuuden puitteissa, joka sisälsi paikallisen, alueellisen, kansallisen ja kansainvälisen johtajuuden. World Services tarjosi palveluja maailmanlaajuiselle liikkeelle, mukaan lukien julkaisut, käännökset, lähetysavustukset, resurssien kehittäminen lapsille, kymmenysten ja taloudellisten maksujen hallinta sekä johto- ja hallitusrakenteiden valvonta. Rebootissa World Services purettiin ja sen tilalle otettiin käyttöön minimalistinen hallintorakenne, joka tunnetaan nimellä TFI Services, joka koostuu henkilöistä, joilla on sopimus eri palvelujen tarjoamisesta. Peter ja Maria toimivat liikkeen johtajina minimaalisesti suuntaavassa roolissa, sillä TFI on toiminut virallisesti verkkoverkostona vuodesta 2013 (Borowik 2022:217).

TFI:n aiempi organisaatiorakenne, vaatimukset ja elämäntapasäännökset dokumentoitiin sen oikeuksien ja velvollisuuksien peruskirjassa (The Family International 2020). Perheen peruskirja edustaa uutta oikeudellis-rationaalista asiakirjaa, joka esitteli demokratisointiprosesseja kodin ja paikallisen johtajuuden puolelle samalla, kun se rajoitti johtajuuden auktoriteettia (Shepherd ja Shepherd 2006:36). Siirtyminen uudelleenkäynnistyksen jälkeiseen itsemääräämisoikeuden ja henkilökohtaisen autonomian painottamiseen johti monien TFI:n peruskirjassa esitettyjen vaatimusten ja normien kumoamiseen. Vuonna 2010 peruskirja supistettiin 310-sivuisesta asiakirjasta 2022-sivuiseksi asiakirjaksi, johon sisältyy vähimmäisjäsenyysvaatimuksia, mukaan lukien kuukausittaisen raportin ja rahalahjoittaminen, TFI:n uskonlausunnon hyväksyminen ja osallistuminen evankeliointiin (TFI Online. Peruskirja XNUMX).

Ensimmäisen sukupolven jäsenten ikääntymistä ei Rebootissa käsitelty, mutta vuonna 2012 otettiin käyttöön uusi TFI Services -palvelu, Veteran Members Care desk, jonka tehtävänä oli tarjota eläkeikäisille jäsenille resursseja eläkkeiden hankkimiseen, työllisyyteen ja varautumiseen. heidän vanhuutensa. Jäsenten keskuudessa suoritettiin kysely sen selvittämiseksi, kuinka tätä väestörakennetta voidaan parhaiten auttaa. Tämän seurauksena päätettiin maksaa kertaluonteinen stipendi kaikille 2011-vuotiaille ja sitä vanhemmille jäsenille (ja viimeaikaisille entisille jäsenille) olemassa olevista rahastoista auttamaan heitä siirtymään yhteistalouksista omavaraisuuteen kriisin jälkeen. Käynnistä uudelleen (Amsterdam XNUMX).

Rebootissa odotettiin, että vuoteen 2011 mennessä otetaan käyttöön kevyt organisaatiokehys, jota valvoisivat "fasilitaattorit", jotka olisivat vastuussa eri palvelujen valvonnasta (The Family International 2010). Kun uutta organisaatiorakennetta ei toteutettu odotetusti, jäsenet ilmaisivat edelleen huolensa rakenteen menettämisestä ja pyysivät uusien yhteisön virastojen kehittämistä. Vuonna 2013 Peter Amsterdam tuotti 2013 videon sarjan, joissa hän käsitteli jäsenten huolenaiheita uudelleenkäynnistetystä TFI:stä esimerkiksi: Onko TFI kuoleva liike? Miksi olla TFI:n jäsen tänään? Mikä on TFI tänään? Tämän sarjan aikana Peter esitti erilaisia ​​haasteita mahdolliselle organisaatiouudistukselle, jotka sisälsivät jäsenten näkemysten ja henkilökohtaisten tilanteiden moninaisuuden, vastenmielisyyden aikaisempia johtamismalleja kohtaan ja kulttuurierot, jotka olivat ilmaantuneet uudelleenkäynnistyksen jälkeen. toteamalla, että uutta organisaatiorakennetta ei oteta käyttöön (Amsterdam XNUMX).

Family Internationalin nykyinen hallintorakenne on kuvattu kahdessa lyhyessä kohdassa TFI:n peruskirjassa, joissa hahmotellaan 1) TFI-palveluiden tehtävät ja 2) TFI:n johtajien (Peter ja Maria) tehtävät. TFI-palveluiden tehtävänä on tarjota jäsenpalveluita ja tukea lähetysprojekteja sekä ylläpitää TFI:n verkkosivuja ja verkkoalustoja, kun taas TFI:n johtajien tehtävänä on tuottaa julkaisuja, jotka edistävät liikkeen uskomuksia, missiota ja arvoja sekä määrittävät tarjottavat palvelut (The Family International 2020) . Toisin kuin peruskirjan uudelleenkäynnistystä edeltävässä versiossa, Marian ja Peterin seuraamisesta Family Internationalin johtajina ei ole säädetty.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Ennen uudelleenkäynnistystä Family International järjestettiin johtajuuden puitteissa, joka sisälsi paikallisen, alueellisen, kansallisen ja kansainvälisen johtajuuden. World Services tarjosi palveluja maailmanlaajuiselle liikkeelle, mukaan lukien julkaisut, käännökset, lähetysavustukset, resurssien kehittäminen lapsille, kymmenysten ja taloudellisten maksujen hallinta sekä johto- ja hallitusrakenteiden valvonta. Rebootissa World Services purettiin ja sen tilalle otettiin käyttöön minimalistinen hallintorakenne, joka tunnetaan nimellä TFI Services, joka koostuu henkilöistä, joilla on sopimus eri palvelujen tarjoamisesta. Peter ja Maria toimivat liikkeen johtajina minimaalisesti suuntaavassa roolissa, sillä TFI on toiminut virallisesti verkkoverkostona vuodesta 2013 (Borowik 2022:217).

TFI:n aiempi organisaatiorakenne, vaatimukset ja elämäntapasäännökset dokumentoitiin sen oikeuksien ja velvollisuuksien peruskirjassa (The Family International 2020). Perheen peruskirja edustaa uutta oikeudellis-rationaalista asiakirjaa, joka esitteli demokratisointiprosesseja kodin ja paikallisen johtajuuden puolelle samalla, kun se rajoitti johtajuuden auktoriteettia (Shepherd ja Shepherd 2006:36). Siirtyminen uudelleenkäynnistyksen jälkeiseen itsemääräämisoikeuden ja henkilökohtaisen autonomian painottamiseen johti monien TFI:n peruskirjassa esitettyjen vaatimusten ja normien kumoamiseen. Vuonna 2010 peruskirja supistettiin 310-sivuisesta asiakirjasta 30-sivuiseen asiakirjaan, johon sisältyi kuukausittaisen raportin ja rahalahjoitus, TFI:n uskonlausunnon hyväksyminen ja osallistuminen evankeliointiin. (TFI Online.Charter 2022).

Ensimmäisen sukupolven jäsenten ikääntymistä ei Rebootissa käsitelty, mutta vuonna 2012 otettiin käyttöön uusi TFI Services -palvelu, Veteran Members Care desk, jonka tehtävänä oli tarjota eläkeikäisille jäsenille resursseja eläkkeiden hankkimiseen, työllisyyteen ja varautumiseen. heidän vanhuutensa. Jäsenten keskuudessa suoritettiin kysely sen selvittämiseksi, kuinka tätä väestörakennetta voidaan parhaiten auttaa. Tämän seurauksena päätettiin maksaa kertaluonteinen stipendi kaikille 2011-vuotiaille ja sitä vanhemmille jäsenille (ja viimeaikaisille entisille jäsenille) olemassa olevista rahastoista auttamaan heitä siirtymään yhteistalouksista omavaraisuuteen kriisin jälkeen. Käynnistä uudelleen (Amsterdam XNUMX).

Rebootissa odotettiin, että vuoteen 2011 mennessä otetaan käyttöön kevyt organisaatiokehys, jota valvoisivat "fasilitaattorit", jotka olisivat vastuussa eri palvelujen valvonnasta (The Family International 2010). Kun uutta organisaatiorakennetta ei toteutettu odotetusti, jäsenet ilmaisivat edelleen huolensa rakenteen menettämisestä ja pyysivät uusien yhteisön virastojen kehittämistä. Vuonna 2013 Peter Amsterdam tuotti 2013 videon sarjan, joissa hän käsitteli jäsenten huolenaiheita uudelleenkäynnistetystä TFI:stä esimerkiksi: Onko TFI kuoleva liike? Miksi olla TFI:n jäsen tänään? Mikä on TFI tänään? Tämän sarjan aikana Peter esitti erilaisia ​​haasteita mahdolliselle organisaatiouudistukselle, jotka sisälsivät jäsenten näkemysten ja henkilökohtaisten tilanteiden moninaisuuden, vastenmielisyyden aikaisempia johtamismalleja kohtaan ja kulttuurierot, jotka olivat ilmaantuneet uudelleenkäynnistyksen jälkeen. toteamalla, että uutta organisaatiorakennetta ei oteta käyttöön (Amsterdam XNUMX).

Family Internationalin nykyinen hallintorakenne on kuvattu kahdessa lyhyessä kohdassa TFI:n peruskirjassa, joissa hahmotellaan 1) TFI-palveluiden tehtävät ja 2) TFI:n johtajien (Peter ja Maria) tehtävät. TFI-palveluiden tehtävänä on tarjota jäsenpalveluita ja tukea lähetysprojekteja sekä ylläpitää TFI:n verkkosivuja ja verkkoalustoja, kun taas TFI:n johtajien tehtävänä on tuottaa julkaisuja, jotka edistävät liikkeen uskomuksia, missiota ja arvoja sekä määrittävät tarjottavat palvelut (The Family International 2020) . Toisin kuin peruskirjan uudelleenkäynnistystä edeltävässä versiossa, Marian ja Peterin seuraamisesta Family Internationalin johtajina ei ole säädetty.

SEIKAT / haasteet

Family Internationalin kehitys radikaalin kansainvälisen uuden uskonnollisen liikkeen sosiaalisesta rakenteesta sen nykyiseen iteraatioon deradikalisoituneena verkkoverkostona on esimerkki uusien uskonnollisten liikkeiden monipuolisuudesta. Family Internationalin historia on ollut radikaalia muutosta, jota kutsutaan vallankumouksiksi, ja innovaatioita, jotka mahdollistivat sen sopeutumisen kulttuuriseen moniarvoisuuteen ja organisaatiomuutokseen sen kehittyessä monietniseksi hajautetuksi lähetystyöorganisaatioksi. TFI:n siirtyminen verkkouskontoon edusti sen tähän mennessä radikaaleinta muutosta, koska se etäännytti liikkeen aikaisemmista heterodoksisista opetuksista ja käytännöistä ja puristi sen kulttuurin ja maailmankuvan ydinelementtejä. Family Internationalin muuttuminen verkkoyhteisöksi tarjoaa oivalluksia uusista tavoista, joilla uusia uskonnollisia liikkeitä voidaan ylläpitää ja mahdollisesti muuttaa perusteellisesti verkkotiloissa, ja ainutlaatuisiin haasteisiin, joita uudet uskonnot voivat kohdata selviytyessään ja legitiimikseen virtuaaliympäristöissä (Borowik 2018: 80). Näitä haasteita ovat muun muassa TFI:n online-rakentaminen, verkkokulttisodissa navigointi ja tulevaisuuden liikkeen elinkelpoisuuden luominen.

Vuosikymmen Rebootin käyttöönoton jälkeen Family International on pysynyt suurelta osin jäsentämättömänä, ja TFI Online on kohdannut merkittäviä haasteita aidon yhteisöllisyyden edistämisessä, jäsenten säilyttämisessä sekä yhteisen identiteetin ja tarkoituksen uudelleen rakentamisessa puhtaasti virtuaalisissa ympäristöissä (Borowik 2022:207). -08). Rebootin yhteisten kotien purkamisen ja uskomusjärjestelmään tuodun revisionismin yhdistelmä yhdistettynä painopisteen siirtymiseen itsemääräämisoikeuteen ja itsetyylillisen opetuslapseuden ja palvonnan muodon kehittämiseen eivät ole edistäneet TFI:n uudelleen rakentamista. uskonnollinen maailma.

Sen lisäksi, että jäsenmäärä on laskenut uudelleenkäynnistyksen jälkeen, joulukuussa 2021 jäljellä olevista jäsenistä kaksi kolmasosaa on ensimmäisen sukupolven jäseniä, joista 2022 prosenttia oli kuusikymppisiä ja 2011 prosenttia 18-vuotiaita (TFI) Palvelut 19). Monet tämän ikääntyvän väestörakenteen jäsenet ovat väistämättä kääntäneet painopisteensä lähetystyöstä taloudellisen vakauden rakentamiseen, perheasioihin ja iäkkäiden sukulaisten hoitoon (Barker XNUMX:XNUMX–XNUMX). Vaikka Family International on tehokkaasti yhdistänyt lukuisia verkkoalustoja julkaistakseen kirjoituksiaan ja verkottaakseen jäsentensä, liike on kamppaillut saavuttaakseen takaisin aiemman yhteisöllisyyden ja tarkoituksensa, joka perustui yksinomaan totuusväitteihin, jotka pitivät sitä yllä lukuisten haasteiden ja vastustuksen kautta. sen XNUMX vuoden historia.

Family International oli varhainen uusi uskonnollinen kotimaa Internetissä, joka tarjosi keinon levittää evankeliumiaan, luoda julkista identiteettiä sekä kommunikoida laajalti hajallaan olevan jäsenistönsä kanssa. Verkko tarjosi kuitenkin myös tilaa vastakertomuksille, jotka voitiin helposti toistaa ja jotka osoittautuivat haitallisiksi verkossa olevan tiedon pysyvyyden ja toimituksellisen sensuurin puutteen vuoksi (Borowik 2018:76-79). Pyrkiessään keksimään itsensä uudelleen kypsäksi uskonnolliseksi liikkeeksi, joka on käsitellyt aiempia kiistoja, TFI kohtasi lukuisia online-esteitä, mukaan lukien verkkomediassa, blogeissa, kirjoissa, sosiaalisessa mediassa ja podcasteissa julkaistut vastakertomukset, vihamieliset entisten jäsenten verkkosivustot ja negatiivinen Wikipedia-profiili. jonka on luonut vastakulttijärjestelmänvalvoja, jolla on toimittajavaltuudet.

Family International oli tehokkaasti navigoinut ja selvinnyt kiistoista ja vastustuksesta koko historiansa aikana negatiivisten tiedotusvälineiden, hallituksen ratsioiden ja oikeustapausten muodossa (Borowik 2014). Kuitenkin 2000-luvun alkuun mennessä "kulttisodat" olivat asettuneet uudelleen Internetin uudelle kybertaistelukentälle, mikä osoittautuisi valtavaksi haasteeksi liikkeen taistelulle legitiimiyden puolesta ja sen uudelleenkeksimiselle nykyajan uskonnolliseksi liikkeeksi. Verkko-oppositio liikettä kohtaan ei ole laantunut huolimatta liikkeen deradikalisoitumisesta Rebootissa, jonka tarkoituksena on vähentää jännitteitä yhteiskuntaan ja valtavirran kristinuskoon. Liikkeeseen liittyvän jatkuvan kiistan valossa jäseniä ei vaadittu tunnistamaan itseään tai lähetystyötään Family Internationalin kanssa uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Monet ovat päättäneet olla paljastamatta jäsenyyttään tai aiempaa jäsenyyttään perheessä, koska he ovat huolissaan syrjinnästä, menetyksestä tai liikkeen kielteisistä kuvauksista, jotka keskittyvät sen historian kiistanalaiseen ajanjaksoon 1980-luvun alusta ja puoliväliin ja jotka lisääntyvät. Internetissä (Borowik 2018:78-79). Online-kulttisotien dynamiikka on epäilemättä estänyt TFI:n pyrkimyksiä nykyaikaistaa liikettä ja saavuttaa legitiimiys ja ääni online-uskonnollisilla ideoiden markkinoilla.

Family Internationalin tuleva elinkelpoisuus amorfisena verkkoverkostona on epävarma, kun otetaan huomioon, että suurin osa pre-Reboot-jäsenistä on integroitunut uudelleen yhteiskuntaan ja etsinyt uusia suuntia elämälleen (Barker 2020:112–13). Rebootin synnyttäneet ydintavoitteet jäävät toteutumatta, erityisesti TFI:n uudelleenkeksiminen nykyaikaiseksi kristilliseksi liikkeeksi, joka edistäisi seurakuntien rakentamista ja jäsenten laajentumista sekä tehostaisi evankelioimispyrkimyksiä. Liikkeen leimautuminen, jota online-tiedon leviämisen dynamiikka ja nykyaikainen "peruutuskulttuuri" ovat jatkaneet (jos ei korostaneet), on estänyt TFI:n kykyä keksiä itsensä uudelleen legitiimiksi kristilliseksi liikkeeksi huolimatta Rebootissa toteutetuista deradikalisoivista toimista. Huolimatta haasteista, joita liike on kohdannut Rebootin jälkeen, Family International on hyödyntänyt tehokkaasti virtuaalisia tiloja kehittääkseen dynaamista online-läsnäoloa useilla eri kielillä olevilla verkkosivustoilla, mikä houkuttelee runsaasti seuraajia alle 1,400 XNUMX jäsenen kristitylle verkostolle.

KUVAT

Kuva 1: Peter Amsterdam ja Maria Fontaine.

REFERENSSIT

Amsterdam, Peter. 2010. Paluu TFI-historian läpi. Sisäinen asiakirja. Kansainvälinen perhe.

Amsterdam, Peter. 2011. Päivitys vanhustenhoitoohjelmasta, kesäkuuta. Sisäinen asiakirja. Kansainvälinen perhe.

Amsterdam, Peter. 2013. yhteisö ja rakenne. [Videotiedosto]. Kansainvälinen perhe. Pääsy osoitteesta www.youtube.com/watch?v=haDuXp37nTY 25-joulukuu 2022.

Amsterdam, Peter. 2018. Elävä kristinusko, osat 1–31. Kansainvälinen perhe. Käytetty osoitteesta https://portal.tfionline.com/en/pages/living-christianity/ 25.

Amsterdam, Peter. 2019a. Sitoumuksemme uusiminen, Tammikuu. Sisäinen asiakirja. Kansainvälinen perhe.

Amsterdam, Peter. 2019b. Kaiken sydän: kristillisen teologian perusteet. Kansainvälinen perhe. Pääsy osoitteesta https://portal.tfionline.com/en/pages/the-heart-ofit-all/ 25-joulukuu 2022.

Amsterdam, Peter. 2021. Aikojen merkit ja ajankohtaiset tapahtumat, Saattaa. Sisäinen asiakirja. Kansainvälinen perhe.

Barker, Eileen. 2022. "Mitä he tekivät asialle? Sosiologinen näkökulma reaktioihin lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön kolmessa uudessa uskonnossa. Pp. 13-38 tuumaa Radikaalit muutokset vähemmistöuskonnoissa, toimittaneet Beth Singler ja Eileen Barker. Lontoo: Routledge.

Barker, Eileen. 2020. ”Uskonnollistuminen vai kuolema? Muutosprosessien vertaaminen Jesus Fellowship -kirkon ja The Children of God eli Family Internationalin sisällä." Pp. 99-118 tuumaa Uskonnon kuolema: kuinka uskonnot päättyvät, kuolevat tai hajoavat, Toimittaja Michael Stausberg, Stuart Wright ja Carole Cusack. Lontoo: Bloomsbury Academic.

Barker, Eileen. 2016. "From the Children of God to the Family International: A Story of Radical Christianity and De-radikalising Transformation." Pp. 402-21 tuumaa Global Contemporary Christianity: liikkeet, instituutiot ja uskollisuus käsikirja, toimittanut Stephen Hunt. Leiden: Brill.

Barker, Eileen. 2013. "Revision and Diversification in New Religions: An Introduction." Pp. 15-30 tuumaa Revisionismi ja monipuolistaminen uusissa uskonnollisissa liikkeissä, toimittanut Eileen Barker. Surrey, Iso-Britannia: Ashgate.

Barker, Eileen. 2011. "Ikääntyminen uusissa uskonnoissa: myöhempien kokemusten lajikkeet." Diskus 12:1–23.

 

Borowik, Claire. 2013. "The Family International: Rebooting for the Future." Julkaisussa E. Barker, toim. Revisionismi ja monipuolistaminen uusissa uskonnollisissa liikkeissä,15-30. Surrey, Iso-Britannia: Ashgate.

Borowik, Claire. 2014. "Tuomioistuimet, ristiretkeläiset ja tiedotusvälineet: The Family International." Julkaisussa JT Richardson ja F. Bellanger, toim. Oikeustapaukset, uudet uskonnolliset liikkeet ja vähemmistöuskot, 19-40. Surrey, Iso-Britannia: Ashgate.

Borowik, Claire. 2018. "Radikaalista kommunalismista virtuaaliyhteisöön: Family Internationalin digitaalinen muutos." Nova Religio 22, ei. 1: 59 – 86.

Borowik, Claire. 2022. "Digitaalinen revisionismi: The Family Internationalin uudelleenkäynnistyksen jälki." Julkaisussa B. Singler ja E. Barker, toim. Radikaalit muutokset vähemmistöuskonnoissa, 207–24. New York: Routledge.

Jumalan lapset -sivusto. 2022. Käytetty osoitteesta https://childrenofgod.com/ 25 joulukuussa 2022).

Fontaine, Marie. 2020. Ajankohtaista: Spekulaatioita ja mielipiteitä (lokakuu). Sisäinen asiakirja. Kansainvälinen perhe.

Shepherd, Gary ja Gordon Shepherd. 2006. "Profetian sosiaalinen rakentaminen kansainvälisessä perheessä". Nova Religio 10, ei. 2: 29 – 56.

Shepherd, Gary ja Gordon. Paimen. 2010. Puhuminen Jumalan Lasten kanssa. Chicago: University of Illinois Press.

Shepherd, Gary ja Gordon Shepherd. 2013. "The Family Internationalin uudelleenkäynnistys." Nova Religio 17, ei. 2: 74 – 98.

TFI Online -sivusto. 2022. tfionline. Käytössä https://portal.tfionline.com/ 25-joulukuu 2022.

TFI Online -sivusto. 2022. Ankkuri. Käytössä https://anchor.tfionline.com/ 25-joulukuu 2022.

TFI Online -sivusto. 2022. Perustamiskirja. Käytetty osoitteesta https://portal.tfionline.com/en/pages/charter/ 25.

TFI Online -sivusto. 2022. Lähtölaskenta. Käytössä https://countdown.org/ 25-joulukuu 2022.

TFI Online -sivusto. 2022. Ohjaajan kulma. Käytössä https://directors.tfionline.com/ 25-joulukuu 2022.

TFI-palvelut. 2022. Vuoden 2021 loppuraportti. Sisäinen asiakirja. Kansainvälinen perhe.

Family Internationalin toiminta-ajatus. 2022. Käytetty osoitteesta  www.thefamilyinternational.org/en/mission-statement/ 25-joulukuu 2022.

Kansainvälinen perhe. 2010. Rakenne ja palvelut. Sisäinen asiakirja. Maailman palvelut.

Kansainvälinen perhe. 2020. Perhe Internationalin peruskirja. https://portal.tfionline.com/en/pages/charter/.

Julkaisupäivämäärä:
30 joulukuu 2022

 

Jaa: