Andrew Ventimiglia

Urantia

URANTIA AIKAJALA

1875 (24. kesäkuuta): William S. Sadler syntyi Spencerissä, Indianassa.

1911 (kesä): Sadler tutustuttiin "nukkuvaan aiheeseen" ensimmäistä kertaa.

1924 (11. helmikuuta): Yhteyskomissio perustettiin. Se esitti kysymyksiä enkeleille, joita käsiteltiin "nukkuvan kohteen" kautta, mikä johti "Urantia-paperiin".

1934-1935: Komissio sai päätökseen tarvittavien asiakirjojen vastaanottamisen Urantia-kirja.

1942 (elokuu): komissiolle lähetettiin enkeliviesti, jossa kerrottiin tekijänoikeuksista Urantia-kirja.

1950 (11. tammikuuta): Urantia-säätiö perustettiin säilyttämään tekstin Urantia-kirja ja levittää opetuksiaan.

1955 (2. tammikuuta): Urantia-veljeskunta perustettiin järjestämään uskovia Urantia-kirja paikallisiin veljesseuraihin.

1955 (12. lokakuuta):  Urantia-kirja julkaistiin.

1964: Vern Grimsley aloitti San Franciscossa suositut "Jumalan perhe" -radiolähetykset, joissa jaettiin Urantian opetuksia yleisölle.

1966: Urantia-säätiö loi käytännön, joka vaatii lupaa lainata Urantia-kirja tai käytä nimeä "Urantia".

1969 (26. huhtikuuta): William S. Sadler kuoli.

1971 (29. kesäkuuta): Urantia-säätiö rekisteröi tavaramerkin nimeen "Urantia".

1974: Urantia-säätiö lähetti Urantia-seuroille "vahvistussopimuksen", jossa vaadittiin niitä tunnustamaan säätiön laillinen omistusoikeus Urantia-kirja ja niihin liittyvät tavaramerkit.

1977 (21. maaliskuuta): Urantia-säätiö voitti tekijänoikeusjutun Burton Kingiä vastaan ​​luvattoman opetusmateriaalin luomisesta, joka kopioi osia Urantia-kirja.

1980 (27. elokuuta): Urantia-säätiö voitti tekijänoikeusoikeudenkäynnin Robert Burtonia vastaan, koska se kopioi ja jakeli osia Urantia-kirja ilman lupaa.

1982: Center for Urantia Book Synergy (CUBS) perustettiin Santa Barbaraan, Kaliforniaan.

1982 (14. kesäkuuta): Urantia-säätiö julkaisi uusia tekijänoikeusohjeita, jotka rajoittavat Urantia-kirja yhteisöt ja yksittäiset lukijat.

1982 (23. syyskuuta): Urantia-säätiö voitti tavaramerkkiloukkausoikeudenkäynnin Houstonin Urantia-seuraa vastaan.

1983 (19.-21. elokuuta): CUBS-konferenssi pidettiin Santa Barbarassa huolimatta Urantia-säätiön vaatimuksesta hyväksyä etukäteen kaikki konferenssissa käytettävät painetut materiaalit.

1983 (6. lokakuuta): Vern Grimsley ilmoitti ennusteen, että kolmas maailmansota oli välitön, mikä aiheutti erimielisyyden hänen Family of God -säätiön ja Urantia-säätiön välillä.

1983 (joulukuu): Urantia-säätiön ja Urantia-veljeskunnan yhteinen julkilausuma Urantia-kirja ja Statement on Publicity”, julkaistiin, joka ehdotti jakelun rajoittamista aggressiivisen levittämisen sijaan.

1987: Urantia-veljeskunta ehdotti markkinointitutkimuksen tekemistä Urantia-kirja seurauksena Urantia-säätiön oikeudelliset uhkaukset.

1987: CUBS tuki kustannuksia Urantia-kirja helpottaa laajempaa myyntiä ja jakelua.

1988 (29. huhtikuuta): Urantia-säätiö haastoi CUBS:n oikeuteen sanan "Urantia" luvattomasta käytöstä sen nimessä.

1989 (30. lokakuuta): Urantia-säätiö poisti Urantia-veljeskunnan lisenssin, joka muutti nimensä Fifth Epochal Fellowshipiksi (ja myöhemmin Urantia Book Fellowshipiksi).

1991: Urantia-säätiö haastaa Kristin Maaherran oikeuteen julkaisun luvattomasta levittämisestä Urantia-kirja CD-levyllä.

1992: Lukija Matthew Block aloitti projektin, jossa hän löysi bibliografisia lähteitä Urantia-papereille.

1995: Tunnettu skeptikko Martin Gardner julkaisi Urantia: Suuri kulttimysteeri.

1995: Maaherra-asiassa annettu piiripäätös totesi, että Urantia-säätiön tekijänoikeudet Urantia-kirja oli pätemätön sen uusimisessa tehdyn virheen vuoksi.

1997: Maaherra-asiassa valitustuomioistuin kumosi piiripäätöksen ja palautti tekijänoikeudet Urantia-kirja Urantia-säätiölle.

1999: Urantia-säätiö nosti kanteen Michael-säätiötä vastaan ​​osan IV julkaisemisesta Urantia-kirja erillisenä kirjana nimeltä Jeesus: Uusi ilmestys.

2001 (20. kesäkuuta): tuomaristo päätti Michael Foundationin oikeusjutussa, että Urantia-kirja oli julkisessa käytössä.

2001 (14. lokakuuta): Urantia Book Fellowship päätti julkaista oman versionsa Urantia-kirja.  \

FOUNDER / GROUP HISTORY

Vaikka Urantia-liikkeellä ei ole selkeää johtajaa, sen alkuperä (ja liikkeen keskeisen ilmoitustekstin alkuperä) Urantia-kirja) voidaan antaa Chicagossa toimivalle psykiatrille, tohtori William S. Sadlerille. [Kuva oikealla] Hänen kirjansa mukaan Mieli pahassaVuonna 1911 Sadler löysi yksilön, jolla oli ainutlaatuiset psyykkiset kyvyt (myöhemmin nimitetty "nukkuvaksi subjektiksi" tai joskus "kontaktipersoonallisuudeksi"), joka pystyi tuottamaan salaperäisiä viestejä muualta maailmasta (Sadler 1929). Vaikka prosessi, jolla nämä viestit tuotettiin, on epäselvä, Sadler ja muut hänen piiriinsä olivat vakuuttuneita niiden enkeliperäisyydestä ja yrittivät kuulustella nukkuvaa kohdetta lisää. Sitten he järjestivät nämä vastaukset sarjaksi papereita, joista tuli tunnetuksi "Urantia-paperit". Nimi Urantia on planeettamme, joka tunnetaan myös nimellä Maa, paljastettu nimi.

1920-luvun puoliväliin mennessä Sadler oli järjestänyt epävirallisen samanmielisten ystävien ryhmän nimeltä "The Forum" (tunnetaan myöhemmin nimellä "Contact Commission"), joka keskusteli "nukkuvan kohteen" luomista papereista ja esitti lisäkysymyksiä. enkelikirjailijat vastaamaan (Sprunger 1983; Lewis 2007). Foorumi perustettiin myöhemmin suljetuksi ryhmäksi, jonka jäsenten oli allekirjoitettava salassapitolupa ja jonka tehtävänä oli koota Urantia-ilmoitukseen liittyvää materiaalia 1930- ja 1940-luvuilla (Sprunger 1983). Jo vuonna 1942 ilmoituksen toimittamisesta vastaavat enkelit ohjasivat foorumin jäseniä valmistautumaan lehtien julkaisemiseen. Tätä varten he pyysivät foorumia rekisteröimään teoksen Yhdysvaltain tekijänoikeusvirastoon ja suojaamaan nimeä "Urantia" ja siihen liittyvää samankeskistä ympyrämerkkiä (kolme sinistä ympyrää, joita käytetään Urantian symbolina) tavaramerkkirekisteröinnillä (Kendall 1984).

Vuonna 1950 kehittyvä Urantia-liike loi ensimmäisen muodollisen rakenteensa Urantia-säätiön kanssa, jonka tehtävänä on toimia "loukkaamattoman tekstin vartijana". Urantia-kirja ja [varmistaa], että kirjan opetukset levitetään… kaikille ihmisille” (Urantia-säätiö). Kun Urantia-säätiö perustettiin enkeliilmoituksen hoitajiksi, järjestö kokosi ja julkaisi ensimmäisen painoksen Urantia-kirja Myöhemmin Urantia-säätiön johtajat loivat myös lisäryhmän, Urantia-veljeskunnan, jonka tarkoituksena oli organisoida Urantia-ilmoituksen seuraajat lukijaryhmiksi ja tarjota siten yhteisöllisyyden ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunnetta. perinteinen amerikkalainen kristillinen uskonto (palvontapaikat, jumalanpalvelukset, pastoraalinen ohjaus jne.) (Sadler Jr. 1955). Näiden ystävyysorganisaatioiden odotettiin työskentelevän yhtenäisyydessä ja siten muodostavan jonkinlaista muotoa Urantialaiselle liikkeelle samalla, kun he välttävät heidän mielestään ongelmallista "yliorganisaatiota". Lukijoiden annettiin näin ollen "nauttia uskonnollisesta vapaudesta ilmaisemalla täysin oman henkilökohtaisen tulkintansa uskonnollisen vakaumuksen totuuksista" (Myers 1958).

Sen sijaan, että Urantia-säätiö olisi pyrkinyt luomaan perinteistä uskonnollista rakennetta, jossa on tunnistettavissa oleva profeetallinen johtaja, se salasi sen nukkuvan subjektin henkilöllisyyden, joka oli vastuussa ilmoitusten olemassaolosta, ja keskitti kaikki ponnistelunsa strategisten ilmoitusten levittämiseen. Urantia-kirja itse. Vaikka nämä ponnistelut eivät tuolloin olleet täysin ilmeisiä, niitä tuki säätiön kirjan tekijänoikeuksien omistus, joka toimi sen organisatorisen auktoriteetin laillisena perustana (Lewis 2007). Koska säätiö omistaa tekstin, se pystyi lisensoimaan kirjan käytön lukijaryhmille ja määrittämään siten joitain parametreja sille, kuinka lukijaryhmien tulisi olla tekemisissä ilmoituksen kanssa, tulkita ja levittää sitä edelleen. Niille, jotka poikkesivat liian pitkälle sanktioiduista käytännöistä (esimerkiksi luomalla luvattomia kommentteja tekstiin tai kopioimalla ja jakamalla yksittäisiä papereita suurelle yleisölle), säätiö uhkasi ja ryhtyi usein oikeustoimiin (Ventimiglia 2019).

Urantia-liike sai tasaisesti vauhtia XNUMX-luvun jälkipuoliskolla, mistä esimerkkinä ovat Vern Grimsleyn, [Kuva oikealla] uskovan ponnistelut, joka aloitti "Jumalan perhe" -radiolähetyksen San Franciscon alueella. Nämä lähetykset jakoivat opetuksia Urantia-kirja mainitsematta itse kirjaa, prosessi, jota kuvataan Urantia-aineiston "saappaamiseksi" lähetykseen (Grimsley 1966). Grimsleyn evankelioimispyrkimykset osoittivat kuitenkin myös riskit, jotka liittyvät ihmisten luottamiseen Urantian ilmoituksen kantajina kirjan sijaan. Vuoden 1983 tienoilla Grimsley huolestui yhä enemmän siitä, että kolmas maailmansota oli immanentti ja että Yhdysvaltoja kohtaa ydinpommitukset. Tämä ennustus perustui osittain hänen lukemaansa kohtia Urantia-kirja (Grimsley 1983). Grimsleyn viesti aiheutti laajaa huolta liikkeessä ja vaati Urantia-säätiön ja veljeskunnan jäseniä ilmoittamaan lukijoille, että Grimsleyn profetiat eivät olleet hyväksytty osa Urantialaista opetusta. Vuoteen 1985 mennessä Grimsleyn vaikutusvalta oli heikentynyt, ja hänen Family of God -järjestönsä lopulta hajosi, mutta hänen tarinansa osoitti riskit, että kenen tahansa karismaattisen yksilön annetaan hallita Urantian liikkeen suuntaa.

Osittain Grimsley-saagan vuoksi Urantia-säätiö ja Urantia-veljeskunta kehittivät yhdessä strategian Urantia-kirja Vuonna 1983. Siinä järjestöt sopivat mitoitettuun lähestymistapaan jakeluun vastustaen niitä, jotka puolsivat aggressiivisempaa evankelioimista ja ilmoituksen levittämistä (Urantia Foundation 1983). Tätä lähestymistapaa hahmottelevassa lausunnossa vastustettiin myös sellaisten johdannaisten (esitteiden, esitysten, pamflettien jne.) luomista, joita lukijat saattoivat luoda ja joita käytetään selittämään Urantian opetuksia, koska nämä inhimilliset tulkinnat olivat alttiita virheille eivätkä sallineet "opetusten henki" ilmaistaan ​​riittävästi sellaisena kuin se oli Urantia-kirja itse. Urantia-säätiö pystyi sitten puolustamaan valtaa yhteisössä hyödyntämällä laillisia oikeuksiaan Urantia-kirja hallita, kuinka lukijat löysivät tekstin ja sitoutuivat siihen.

Kautta 1980-luvun jotkut lukijat ilmaisivat huolensa Urantia-säätiön valvonnan tasosta, jonka se julisti avoimesti. Tämä huoli johti useisiin toimiin, jotka asettivat kyseenalaiseksi säätiön laillisen valtuuden. Jotkut lukijaryhmät, kuten Houstonin Urantia-seura, kieltäytyivät allekirjoittamasta uutta lisenssisopimusta säätiön kanssa, ja sen seurauksena heidät haastettiin oikeuteen rekisteröityjen tavaramerkkien "Urantia" ja "Urantian" käytöstä luvatta (Ventimiglia 2019). Muutamaa vuotta myöhemmin riippumaton järjestö nimeltä Center for Urantia Book Synergy eli CUBS haastoi säätiön "hidaskasvun" politiikan ostamalla ja jakamalla (tuettua) kopioita Urantia-kirja itse, mikä johti samanlaisiin oikeudellisiin uhkiin säätiön taholta (Mullins 2000). Lopuksi erimielisyydet kirjan levittämisestä johtivat jopa eroon Urantia-säätiön ja Urantia-veljeskunnan välillä, kun viimeksi mainitun järjestön jäsenet yrittivät omaksua mainonta- ja markkinointistrategioita edistääkseen suosiota. Urantia-kirja. Säätiö vastasi väittämällä, että nämä toimet "ei olleet sallittuja lisenssisopimuksen puitteissa" ja niiden toteuttaminen johtaisi mahdolliseen sopimuksen kumoamiseen, joka valtuutti veljeskunnan toimimaan "Urantia-säätiön edustajana Urantia-kirja” (Myers, 1987).

Nämä ristiriidat johtivat väistämättä joukkoon oikeusjuttuja 1990-luvulla, jotka kyseenalaistivat Urantia-säätiön omistusvaatimusten laillisuuden. Urantia-kirja ja vahingoitti merkittävästi Urantia-liikkeen vauhtia niin, ettei se ole koskaan täysin palautunut. Vaikka se ei ollut ensimmäinen Urantia-säätiön käynnistämä tekijänoikeusloukkausoikeudenkäynti, yksi merkittävimmistä riita-asioista koski lukijaa Kristin Maaherraa, joka vuonna 1991 jakoi luvattoman version Urantia-kirja CD-levyllä. Tämä oikeusjuttu keskittyi vähemmän Maaherran suorittamaan rikkomiseen, jota kukaan ei kiistänyt, vaan pikemminkin sen laillisuudesta. Urantia-kirjatekijänoikeusrekisteröinti. Kuten puolustaja huomautti, rekisteröitynyt Urantia-säätiö ei ollut kirjan kirjoittaja (kirjan ovat kirjoittaneet enkelit), vaan pikemminkin ilmoituksen itse nimittämä edunvalvoja. Säätiö oli kuitenkin ilmoittanut itsensä kirjan kirjoittajaksi sekä rekisteröinti- että uusimisasiakirjoissa (Urantia-säätiö v. Maaherra 1995).

Vaikka Urantia-säätiö lopulta onnistui kanteensa Kristin Maaherraa vastaan ​​väittämällä, että muutoksenhakijan lausunnon mukaan "rekisteröintitodistuksiin tehdyt tahattomat virheet eivät mitätöi tekijänoikeutta", säätiö ei menestynyt myöhemmin säätiön ja säätiön välisessä oikeusjutussa. Michael Foundation -niminen organisaatio. Tämä oikeusjuttu koski kirjan tuotantoa Jeesus: Ilmestys, joka oli yksinkertaisesti uusintapainos neljännestä osasta Urantia-kirja joka kertoi uudelleen Jeesuksen elämästä. Urantia-säätiö piti tätä johdannaisteoksena. Se uskoo lisäksi, että tämä julkaisu väärensi ja silvoi alkuperäisen ilmoituksen, joka oli tarkoitus levittää vain lyhentämättömässä muodossa. Tämä oikeusjuttu johti lopulta valamiehistön oikeudenkäyntiin vuonna 2001, jossa tuomaristo päätti, että Urantia-säätiö ei enää ollut laillinen tekijänoikeuksien omistaja Urantia-kirja. Tuomaristo sen sijaan totesi, että säätiö oli alkuperäisen tekijänoikeuden siirtäjä (alkuperäisen tekijän, "nukkuvan subjektin" tekijänoikeuden myönsi), mutta ei kyennyt uusimaan sitä, minkä seurauksena kirja tuli julkisuuteen (Ventimiglia 2019).

Kun nämä riidat käytiin oikeussalissa, Urantia-säätiö ja Urantia-veljeskunta päättivät virallisesti suhteensa vuonna 1989. Siitä lähtien Veljeskunnasta tuli itsenäinen organisaatio, joka tunnetaan tällä hetkellä nimellä Urantia Book Fellowship. Sen oppittuaan Urantia-kirja oli julkinen, Fellowship julkaisi tekstistä oman versionsa, joka on edelleen kiertänyt Urantia-säätiön alkuperäisen version (Urantia Book Fellowship 2001) rinnalla.

Samaan aikaan Urantia-liike oli todistamassa muita vähäisempiä kiistoja. Ensin Matthew Block-niminen lukija aloitti projektin, jossa tunnistettiin eri bibliografisia lähteitä Urantia-kirja, herättää siten huolta ilmoituksen aitoudesta ja luotettavuudesta. Tämä tutkimus viittasi siihen, että osa kirjasta oli saatettu plagioida, mikä on erityisen vahingollinen syytös, kun otetaan huomioon Urantia-säätiön toistuva tekijänoikeus (Block 2016). Toiseksi, kuuluisa skeptikko Martin Gardner tavoitteli Urantia-liikettä julkaisemalla kirjan, jossa arvosteltiin liikettä, erityisesti tarinaa sen enkelistä (Gardner 1995). Vaikka nämä tapaukset olivat pieniä kiistoja oikeudellisiin kiistoihin verrattuna, ne lisäsivät kuitenkin liikkeen kiistanalaista luonnetta XNUMX-luvun lopulla.

Tämän oikeudellisen ja organisaation sisäisen konfliktin jakson jälkeen Urantian yhteisö asettui suhteellisen vakauden ajanjaksoon XNUMX-luvulla. Nämä konfliktit kuitenkin epäilemättä pysäyttivät liikkeen vauhdin ja vaikuttivat siihen Urantia-kirja muuttumassa vähemmän tunnetuksi henkiseksi tekstiksi. Siitä huolimatta sekä Urantia-säätiö että Urantia Book Fellowship yhdessä muiden riippumattomien satelliittiorganisaatioiden kanssa jatkavat toimintaansa ja tekevät erilaisia ​​toimia ylläpitääkseen kiinnostusta Urantia-kirjamukaan lukien säännöllisten konferenssien pitäminen,  uusien lukijaryhmien luomisen tukeminen ja lähes kaiken merkityksellisen historiallisen aineiston digitalisointi. Kuten eräät muutkin uskonnolliset järjestöt (esimerkiksi skientologian kirkko tai tiedemiehen Kristuksen kirkko), Urantia-säätiö ylläpitää edelleen tavaramerkkiensä hallintaa sekä nimellä "Urantia-kirja" että samankeskisten ympyröiden suunnittelussa [Kuva oikealla] mutta ei ole osallistunut aktiiviseen tavaramerkkiin liittyvään oikeudenkäyntiin 2000-luvun alun jälkeen.

Urantia-kirjaMerkittävin perintö voi tulla sen oikeudellisista ponnisteluista suojella enkelien kirjoittamaa tekstiä, sillä oikeudenkäynnit herättivät huomiota immateriaalioikeuden uskonnollisesta käytöstä kiinnostuneilta oikeustutkijoilta (Ventimiglia 2019; Simon 2010; Cotter 2003; Silversmith ja Guggenheim 2001; ranska 1999). Tässä suhteessa Urantia-säätiön huomio tekstien jakeluun keskeisenä piirteenä uskonnollisen liikkeen organisoinnissa liittyy pidempään uskontojen linjaan, joka teki samanlaisia ​​ponnisteluja rajoittaakseen tai strategisesti valvoakseen pyhien tai profeetallisten tekstien leviämistä. Tällä tavalla, Urantia-kirja on ainutlaatuinen XNUMX-luvun artefakti (enkelien kirjoittama teksti, joka kertoo vaihtoehtoisesta kertomuksesta ihmisen henkisestä ja fyysisestä evoluutiosta) samalla kun se on laajalti tunnuskuva pitkäaikaisista tekstipohjaisista uskonnollisista perinteistä.

OPPEJA / uskomukset

Liikkeenä, joka ylpeilee olevansa avoin kaikille henkisille etsijöille, lukijoille Urantia-kirja eivät vaadi yhden jaon noudattamista yhteen uskomukseen tai oppiin. [Kuva oikealla] Yhteisö kuitenkin yleensä olettaa, että kaikki lukijat ymmärtävät Urantia-kirja olla enkelien kirjoittama ilmoitus, joka paljastaa tarkasti multiuniversumin todellisen todellisuuden, Maan historian (tunnetaan nimellä Urantia) ja Jeesuksen elämän, Kristus Mikaelin, oman paikallisuniversumimme luojan, inkarnaation. Tämä sitoutuminen kirjan paljastavaan asemaan olettaa sitten jonkinasteista uskollisuutta sen löydöille huolimatta siitä, että yhteisö suvaitsee erilaisia ​​tulkintoja itse tekstistä.

Huolimatta Urantia-liikkeen itsensä julistamasta avoimuudesta, Urantia-kirja kuvaa edelleen ihmiskunnan, maailmankaikkeuden ja laajemman kosmoksen erityistä historiaa ja ymmärrystä. Kirja on jaettu neljään osaan, jotka on järjestetty "keskus- ja superuniversumien" laajasta kuvauksesta ja supistuen viimeiseen osaan, joka sisältää ainutlaatuisen uudelleenkertouksen Jeesuksen elämästä. Osa I kuvaa multiuniversumin rakennetta, joka koostuu seitsemästä superuniversumista, joiden keskellä on yksi ikuinen keskusuniversumi. Tässä ensimmäisessä osassa annettuja laajoja kuvauksia maailmankaikkeuden rakenteesta ei tule pitää metaforisina, vaan niitä pidetään pikemminkin tieteellisesti perusteltuna kuvauksena kosmisesta todellisuudesta ja ihmisten paikasta siinä. Osa I sisältää myös yksityiskohtaisia ​​kuvauksia Jumalasta (hänen jumalallisesta luonteestaan ​​ja ominaisuuksistaan) sekä Jumalan suhteesta ihmisiin ja maailmankaikkeuteen. Osa II kertoo "paikallisen universumin" tietyn historian, jonka oletetaan sisältävän yli kuusi miljoonaa asuttua planeettaa. Toisessa osassa kuvataan myös kuolemanjälkeistä elämää, jonka aikana ihmisten odotetaan tekevän pyhiinvaellusmatkan kotiplaneetalta Urantialta (tunnetaan myös nimellä Maa) paratiisiin, liikkumattomalle ikuiselle saarelle keskusuniversumin keskellä (Belitsos 2023).

Osa III tarjoaa täydellisen kronologian Urantian (Maan) historiasta, mukaan lukien elämän evoluutio, ihmiskunnan ja erilaisten "evolutionaaristen rotujen" syntyminen ja modernin sivilisaation kehitys. Tässä osassa kuvataan myös, kuinka perinteiset uskonnot kehittyivät enkelien opetuksista, kiinnittäen erityistä huomiota juutalaisuuteen ja yhteyksiin heprealaisessa Raamatussa (Aadam ja Eeva, "Luciferin kapina" jne.) ja Urantian ilmoituksessa olevien kerrosten ja yksityiskohtien välillä. Osa III esittelee myös käsitteen "ajatusten säätäjä", avainsana, joka kuvaa jumalallista kipinää tai sisäistä ääntä yksilöissä ja joka pystyy ohjaamaan ihmisiä Jumalan tahdon mukaisesti. Lopuksi osa IV sisältää laajennetun uudelleenkertomuksen Jeesuksen elämästä, joka ymmärretään paikallisuniversumin luojan Mikaelin inkarnaatioksi. Tämä osa sisältää yksityiskohtia Jeesuksen elämästä, mukaan lukien hänen lapsuuden, nuoruuden ja nuoren aikuisuuden "menetetyt vuodet" (Belitsos 2023). Tällä viimeisellä osalla on suuri merkitys monille lukijoille siinä määrin, että se on julkaistu erikseen.

RITUAALIT / TOIMINTA

Lukijat Urantia-kirja eivät ole kehittäneet rituaaleja tai käytäntöjä itse kirjan lukemisen lisäksi yksinäisyydessä tai paikallisissa lukijaryhmissä. Lukijaryhmän kokousten muoto voi vaihdella, mutta siihen liittyy usein moderaattorin nimittäminen johtamaan keskustelua ja käytäntö, että jokainen osallistuja vuorostaan ​​lukee otteen ryhmästä ääneen muulle ryhmälle. Kirja luetaan yleensä peräkkäin, ja jokainen lukija saa keskeyttää lukemisen keskustellakseen lauseesta tai kohdasta ja sen merkityksestä. Nämä ryhmät ovat tärkeitä, koska ne antavat kokeneemmille lukijoille mahdollisuuden selittää terminologiaa tai vaikeita kohtia aloitteleville lukijoille ja esitellä heille keskeisiä käsitteitä ilman, että tekstille asetetaan mitään tulkintaa. Ryhmärukous ja ylistys voidaan sisällyttää lukijaryhmän kokouksiin, erityisesti käytäntöjä, kuten lyhyt hiljaisuushetki tai rukous ymmärryksen saamiseksi.

Tärkeää on, että monet lukijat Urantia-kirja ovat muiden järjestäytyneiden uskontojen jäseniä ja ymmärtävät siten lukemisen täydentävänä ensisijaisen uskonryhmänsä uskonnollisia rituaaleja ja käytäntöjä. Kristityt muodostavat suuren osan lukijoista, kun otetaan huomioon, että neljäs osa Urantia-kirja sisältää Jeesuksen elämän uudelleen kertomisen (neliöympyrät 2022).

Säännöllisten paikallisten lukijaryhmien lisäksi mukana ovat ensisijaiset organisaatiot Urantia-kirja järjestää säännöllisesti konferensseja ja retriittejä pidempään vuorovaikutukseen kirjan ja muiden lukijoiden kanssa ympäri maailmaa. Monet verkkofoorumit tarjoavat lukijoille myös tilan vuorovaikutukseen, keskusteluun ja tekstin analysointiin. Lukijoita rohkaistaan ​​myös toisinaan työskentelemään ryhmän kasvun puolesta "palveluministeriön" kautta. Tämäntyyppinen ministeriö sisältää ensisijaisesti jakamisen Urantia-kirja muiden kanssa, jotka saattavat olla valmiita ottamaan vastaan ​​ja arvostamaan tekstiä, minkä puolestaan ​​ymmärretään edistävän terveen lukijayhteisön kasvua (Urantia Book Fellowship 2022b).

Organisaatio / JOHTAJUUS

Urantia-liikkeen rakenteen ovat jo pitkään määrittäneet tahot, jotka hallitsevat julkaisun ja jakelun Urantia-kirja sen sijaan, että järjestäisit ja hallitset seuraajia. Tältä osin Urantia-liikkeen tärkein instituutio on Urantia-säätiö, joka perustettiin vuonna 1950 toimimaan "loukkaamattoman tekstin vartijana". Urantia-kirja” (Urantia-säätiö). Urantia-säätiö luotiin sen jälkeen, kun yhteyskomissio oli koonnut Urantia-paperit ja valmistautui julkaisemaan niitä yhtenäisenä kirjana. Urantia-säätiö hallitsi tekijänoikeuksia Urantia-kirja ja loi siten käytännöt tekstin jakamiseksi lukijoille. Säätiötä johtavat valitut johtokunnan jäsenet, ja se toimii edelleen tärkeänä kirjan jakelu-, tapahtumien- ja muiden koulutusresurssien tarjoajana.

Kun Urantia-säätiön tehtävänä oli järjestää jakelu Urantia-kirja, toinen organisaatio, Urantia-veljeskunta, perustettiin sitten vuonna 1955 valvomaan "Urantia-seurojen" tai puoliautonomisten lukijaryhmien luomista, jotka ovat omistautuneet Urantian ilmoitukselle (Urantia Brotherhood 1982). Veljeskunta suunniteltiin täydentämään Urantia-säätiötä tarjoamalla lukijoille yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta toistamatta hierarkkista kirkon kaltaista organisaatiorakennetta (kutsutaan naurettavan "kirkon muodostamiseksi" Urantian yhteisössä) (Myers 1973). Urantia-säätiön ja veljeskunnan välinen suhde on historiallisesti ollut kiistanalainen, kun eri lukijaryhmät etsivät suurempaa autonomiaa erityisesti aggressiivisemmassa markkinoinnissa ja jakelussa. Urantia-kirja uusille lukijoille. Nämä jännitteet johtivat lopulta siihen, että veljeskunta menetti luvan käyttää säätiön hallitsemaa Urantia-tavaramerkkiä, ja siksi se nimettiin uudelleen Fifth Epochal Fellowshipiksi vuonna 1989 ja nimettiin myöhemmin uudelleen Urantia Book Fellowshipiksi.

Urantia Book Fellowship on edelleen yksi tärkeimmistä yhdistävistä järjestöistä Urantia kirja lukijat ja paikalliset Urantia-seurat. Fellowship-verkkosivusto toimii keskeisenä resurssina, jonka kautta lukijat voivat löytää autonomisia paikallisia Urantia-seuroja. Lisäksi nämä paikallisyhdistykset valitsevat edustajia osallistumaan kolmivuotiskokoukseen, joka puolestaan ​​valitsee yleisneuvoston, joka johtaa Fellowshipiä eri komiteoiden kautta, mukaan lukien toimeenpanokomitea (Urantia Book Fellowship 2022a). Nämä komiteat ovat luoneet erilaisia ​​aloitteita, joiden tarkoituksena on pitää lukijat aktiivisina ja yhteyksissä, mukaan lukien Fellowship Outreach -ohjelma, kansainvälinen ohjelma ja uskontojenvälinen ohjelma (joiden tehtävänä on esitellä kirja uskonnollisille johtajille muissa uskonnollisissa perinteissä). Fellowship tuottaa myös uutiskirjeitä ja julkaisuja, jotka auttavat luomaan yhteisöllisyyden tunnetta sekä ohjaamaan Urantia-opetuksia.

Urantia-säätiön ja Urantia Book Fellowshipin lisäksi on olemassa joukko muita pienempiä sidosjärjestöjä, jotka ovat tekemisissä Urantia-kirja eri tavoin. Esimerkiksi Urantia Association International pitää itseään "ruohonjuuritason jäsenjärjestönä", joka myös yhdistää lukijoita maailmanlaajuisesti (Urantia Association International 2022). Muut organisaatiot osallistuvat materiaalien julkaisemiseen tai Urantia-ilmoitukseen liittyvien historiallisten asiakirjojen keräämiseen. Näihin järjestöihin kuuluu Urantia-kirjan historiallinen seura (joka on digitoinut laajan valikoiman henkilökohtaista kirjeenvaihtoa, uutiskirjeitä, papereita jne., jotka liittyvät kirjan löytämiseen, julkaisemiseen ja jakeluun Urantia-kirja), Urantia Book Academy ja Square Circles Publishing, organisaatio, joka myös kertoo Urantia-paperien historiasta keskittyen ainutlaatuisesti tekstin aikaisempien teksti- ja uskonnollisten lähteiden jäljittämiseen.

SEIKAT / haasteet

Kuten Urantia-liikkeen historiasta ja kehityksestä käy ilmi, suurin Urantia-liikkeen kohtaama haaste koski erilaisia ​​pyrkimyksiä levittää Urantia-kirja ja myöhemmät oikeudelliset taistelut kirjan tekijänoikeuksista. Sen sijaan, että ne olisivat antaneet oikeudellista selkeyttä siitä, mikä organisaatio voisi vaatia kirjan omistajuutta ja hallintaa, nämä oikeusjutut (jotka kestivät vuosikymmeniä) vaikuttivat vastustajiksi seuraajia ja vahingoittivat kaikkia vauhtia, jolla varhainen liike olisi voinut levittää Urantialaista ilmoitusta. Nämä oikeudelliset kiistat kuitenkin vain pahensivat yhteisön sisällä olemassa olevia erimielisyyksiä siitä, kuinka Urantia-lukijat tulisi järjestää ja miten Urantia-kirja piti hoitaa. Ottaen huomioon, että Urantia-liike päätti nimenomaisesti olla järjestäytymättä perinteiseksi uskonnoksi, jolla on vakiintunut hierarkia, kirjan jakelu oli keskeinen mekanismi, jolla muotoiltiin hajanainen hengellinen lukijaverkosto (Ventimiglia 2018). Kiistat omistajuudesta Urantia-kirja olivat samanaikaisesti keskusteluja siitä, millainen hengellinen yhteisö sopisi edistämään Urantialaista ilmoitusta.

Tekijänoikeuksiin liittyvät ongelmat Urantia-kirja Lopulta ratkaistiin, kun kirja tuli lopullisesti julkisuuteen vuonna 2001, huoli lukijoiden optimaalisesta järjestämisestä on jatkunut. Eri organisaatiot ovat pyrkineet yhdistämään lukijat hajautetun lukijaryhmien verkoston kautta, jotta lukijat voisivat jakaa yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunteen. Suunniteltuna mikään näistä verkostoista ei kuitenkaan ole pyrkinyt vakiinnuttamaan asemaansa kaikkien urantialaisten johtavana organisaationa, ja sellaisena Urantian liikkeeltä puuttuu keskitetylle uskonnolle tyypilliset vahvat yhdistymissiteet. Tällä lähestymistavalla on etunsa lukijoille Urantia-kirja Heidän ei odoteta luopuvan aiemmasta uskonnollisesta identiteettistään, vaikka hyväksyminen kirjan ilmoitukseen edellyttää väistämättä Jeesuksen Kristuksen jumalallisen aseman tunnustamista ja on sellaisenaan selkeästi linjassa kristillisen uskon kanssa. Mutta tämän lähestymistavan hinta on, että Urantialainen liike muistuttaa enemmän opintoryhmien verkostoa kuin henkistä yhteisöä, joka on sitoutunut yhteiseen ja syvään sitoutumiseen yhteiseen ilmoitukseen.

KUVAT

Kuva 1: William L. Sadler.
Kuva 2: Vern Grimsley.
Kuva #3: Urantian kolmen samankeskisen sinisen ympyrän valkoisella symboli.
Kuva 4: Urantia-kirja.

REFERENSSIT

Belitsos, Byron. 2023. Totuuksia pahasta, synnistä ja demonisesta: Kohti integraalista teodikiaa XNUMX. vuosisadalle. Eugene, TAI: Wipf ja Stock.

Block, Matthew. 2016. "Urantiabooksources.com." Pääsy osoitteesta https://urantiabooksources.com/ 20-joulukuu 2022.

Cotter, Thomas. 2003. "Gutenbergin perintö: tekijänoikeus, sensuuri ja uskonnollinen moniarvoisuus." Kalifornian lakikatsaus 91: 323-92.

Ranskalainen, Rebecca. 1999. "Yoderista Yodaan: Perinteisen, modernin ja postmodernin uskonnon mallit Yhdysvaltain perustuslaissa." Arizona Law Review 41: 49-92.

Gardner, Martin. 1995. Urantia: Suuri kulttimysteeri. Amherst, NY: Prometheus Books.

Grimsley, Vern. 1983. "Kirje Clyde Bedellille." Pääsy osoitteesta https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/2016/2016.1.18.52.pdf 9-joulukuu 2022.

Grimsley, Vern. 1966. ”Kirje Urantia-veljeskunnalle”. Pääsy osoitteesta https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/O/od19660830_grimsleyv_03.pdf 9-joulukuu 2022.

Kendall, Thomas. 1984. "Tekijänoikeus ja tavaramerkit." Pääsy osoitteesta https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/U/uc19841010_kendallt_02.pdf 1-joulukuu 2022.

Lewis, Sarah. 2007. "Omallinen uni: vastaanottaminen Urantia-kirja. ”Pp. 199-212 sisään Pyhän perinteen keksintö, toimittaneet James Lewis ja Olav Hammer. New York, NY: Cambridge University Press.

Lewis. Sarah. 2003. "URANTIA-kirja". Pp. 129-38 tuumaa UFO uskonnot, Toimittaja Christopher Partridge. New York, NY: Routledge.

Mullins, Larry. 2000. Urantia-paperien historia. St. Augustine, FL: CreateSpace Independent Publishing Platform.

Myers, Martin. 1987. "Kirje David Eldersille, presidentti Urantia-veljeskunta." Pääsy osoitteesta https://urantia-book.org/archive/history/doc106.htm 16-joulukuu 2022.

Myers, Martin. 1973. "Ykseys, ei yhtenäisyys." Pääsy osoitteesta https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/A/ah19730601_myersm_10.pdf on 15 marraskuu 2022.

Sadler, William S. Jr. 1958. "Säätiön ja veljeskunnan toiminnallinen suhde." Pääsy osoitteesta https://urantia-book.org/archive/history/memo_1.htm 1-joulukuu 2022.

Sadler, William S. 1929. Mieli pahassa: Alitajunnan temppuja ja petoksia ja miten niistä selvitään. New York, NY: Funk & Wagnalls Company.

Silversmith, Jed ja Jack Achiezer Guggenheim. 2001. "Taivaan ja maan välillä: henkisen omaisuuden oikeuksien ja ensimmäisen lisäyksen uskontolausekkeiden välinen suhde." Alabama Law Review 52: 467-527.

Simon, David. 2010. "Totuutta etsimässä: uskonnollisten järjestöjen tekijänoikeuslain käyttö." Michiganin televiestintä- ja teknologialain tarkistus 16: 355-417.

Sprunger, Meredith. 1983. "Urantia-kirjan historiallisuus." Pääsy osoitteesta https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/H/ha1983yyyy_sprungerm_04.pdf on 22 marraskuu 2022.

Neliöympyrät. 2022. "Usein kysytyt kysymykset." Pääsy osoitteesta https://squarecircles.com/frequently-asked-questions/ on 15 marraskuu 2022.

Jeesuksen kertomaton tarina: nykyaikainen elämäkerta Urantia-kirjasta. 2019. Chicago, IL: Urantia Press.

Urantia Association International. 2022. "Organisaatiorakenne." Pääsy osoitteesta https://urantia-association.org/about-uai-old/organizational-structure/ on 16 marraskuu 2022.

Urantia-kirja. 1955. Chicago, IL: Urantia-säätiö.

Urantia Book Fellowship. 2022a. "Tietoja Urantia Book Fellowshipista." Pääsy osoitteesta https://urantiabook.org/About-The-Urantia-Book-Fellowship on 15 marraskuu 2022.

Urantia Book Fellowship. 2022b. "Yhteisö: Tehokkaiden opintoryhmien perustaminen ja järjestäminen." Pääsy osoitteesta https://urantiabook.org/resources/Documents/urantia-book-study-group-guide.pdf on 15 marraskuu 2022.

Urantia Book Fellowship, 2001. "Frelowshipin toimeenpanevan komitean lausunto Urantia-kirjan julkaisemisesta." Pääsy osoitteesta https://urantia-book.org/archive/admin/UBPublication_Letter.htm 20-joulukuu 2022.

Urantia-veljeskunta. 1982. "Urantia-veljeskunnan perustamissopimus." Pääsy osoitteesta https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/B/bb19820627_b_37.pdf on 15 marraskuu 2022.

Urantia-säätiö, 1983 "Levitys Urantia-kirja ja julkilausuma." Pääsy osoitteesta https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/O/oz1983xxxx_f_21.pdf 9-joulukuu 2022.

Urantia-säätiö. ja "Urantia-säätiö". Pääsy osoitteesta https://www.urantia.org/urantia-foundation on 15 marraskuu 2022.

Urantia-säätiö v. Maaherra 895 F. Supp. 1347 (D. Ariz. 1995).

Ventimiglia, Andrew. 2019 Tekijänoikeus Jumala: Pyhän omistus Yhdysvaltain uskonnossa. New York, NY: Cambridge University Press.

Ventimiglia, Andrew. 2018. "Enkelien osuuden vaatiminen: henkinen omaisuus, nousevat uskonnot ja työn henki." Kulttuurikritiikki 101: 37-83.

Julkaisupäivämäärä:
12 / 23 / 2022

 

 

 

 

Jaa: