Peter Schuurman

Kokoushuone

KOKOUSTALON AIKAjana

1780: Jacob Engle kehitti tunnustuksellisen lausunnon, joka olisi perusta sille, mitä myöhemmin kutsuttiin Brysseliksi Kristuksessa (BIC) Yhdysvalloissa.

1986: Upper Oaks Community Church aloitti BIC-seurakuntatehtaan Oakvillessä, Ontariossa pastori Craig Siderin johtamana.

1991: Bruxy Cavey aloitti pastorina Heritage Baptist Churchissa Ancasterissa, Ontariossa.

1995: Caveyn avioero, jota seurasi hänen eroaminen HBC:stä.

1996: Bruxy Caveysta tuli uusi pastori Upper Oaks Community Churchissa, Oakvillessa, Ontariossa.

2000: Upper Oaks muutti nimensä The Meeting Houseksi.

2001: Ensimmäinen alueellinen kampus aloitti Ancasterissa Ontariossa Silver City Theatressa; Sunnuntaina kävijöitä on yli 1000.

2007: Oakvillen Bristol Circlen suuri varasto ostettiin ja kunnostettiin TMH:n keskeiseksi toimipaikaksi.

2007: Caveyn ensimmäinen kirja, Uskonnon loppu, julkaistiin.

2011: XNUMX-vuotisjuhlatapahtuma pidettiin Powerade Centerissä Bramptonissa, Ontariossa.

2013: BIC:n Kanadan toimistosta tuli riippumaton amerikkalaisesta emonimityksestään; BIC Canadasta tuli pian "Be in Christ" Kanada.

2017: Herald Press julkaisi Caveyn toisen kirjan, Jälleennäkeminen: Jeesuksen hyvä uutinen etsijöille, pyhille ja syntisille.

2019: Danielle Stricklandista tuli TMH:n apupastori.

2021 (joulukuu): Cavey poistettiin roolistaan ​​kirkossa seksuaalisen sopimattomuuden syytösten vuoksi.

2022 (2. maaliskuuta): Cavey erosi tehtävästään TMH:ssa korvauksella.

2022 (6. kesäkuuta): Hamiltonin poliisi syytti Caveyta muodollisesti seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

2022 (8. kesäkuuta): TMH:n valvojat julkaisivat uutisen, että he olivat saaneet XNUMX ilmoitusta seksuaalisesta väärinkäytöksestä tai hyväksikäytöstä.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Kokoustalo aloitti The Brothers in Christ -kirkon seurakuntatehtaan Oakvillessä, Ontariossa, Toronton esikaupungissa. Tämä pieni kirkkokunta sai alkunsa pennsylvanialaisista mennoniittiryhmistä 1770-luvulla, enimmäkseen kolmiyhteisen upotuskasteen vaatimana raamatullisena mandaattina kasteelle. Jacob Engle kehitti tunnustuslausunnon vuonna 1780 näille "joen veljille" (Kanadassa "tunkers"), josta tuli avain sille, mitä myöhemmin kutsuttiin veljeiksi Kristuksessa (Sider 1999). BIC oli hyvin pieni nimitys Kanadassa, ja sillä oli vain noin 3,000 jäsentä valtakunnallisesti noin vuoteen 1997 asti, jolloin määrät alkoivat nousta.

Vaikka Craig Sider on vuonna 1986 kutsutun The Meeting Housen (TMH) alkuperäinen perustaja, se oli vasta aloitteleva BIC Canadan seurakuntatehdas Siderin johdolla Oakvillessä, Ontariossa, Kanadassa, Toronton esikaupungissa. Meeting Housen koko ja vaikutusvalta kasvoivat räjähdysmäisesti sen jälkeen, kun Bruxy Cavey nousi johtoon vuonna 1997.

Bruxy Cavey [Timothy Bruce Cavey] syntyi vuonna 1965 Montrealissa, Quebecissä, [Kuva oikealla], ja hänellä oli kolme huomattavasti vanhempaa sisarta. Hänellä oli myös vanhempi veli, joka kuoli 12-vuotiaana syöpään, kaksi vuotta ennen kuin Cavey edes syntyi. Hänen vanhempansa muuttivat Scarboroughiin, Toronton esikaupunkiin, ja siellä Cavey kävi suuressa ja tunnetussa People's Church -koulussa (lähetystyökeskeinen helluntaikirkko, jossa on oma k-2019-koulu) ja sunnuntaisin perhe suuressa Agincourtin helluntaikirkossa. (Schuurman XNUMX).

Cavey oli osa draamaryhmää, joka järjesti nuorisotilaisuuksia ja evankelistaa. Hänen julkinen puhetaitonsa sekä hänen pitkät hiuksensa ja provosoiva tyylinsä antoivat hänelle nimen paikallisissa evankelisissa piireissä. Hän suoritti psykologian BA-tutkinnon Yorkin yliopistosta 1980-luvun puolivälissä ja teki World Visionin promootiotyötä nuorten aikuisten kanssa. Valmistuttuaan teologisten opintojen maisterintutkinnon Tyndale-seminaarissa Torontossa, hänestä tuli Heritage Baptist -kirkon pastori Ancasterissa Ontariossa (Fellowship Baptist) vuonna 1991. Kirkko kasvoi eksponentiaalisesti siirtyen pian Redeemer Universityn kampuksen auditorioon sunnuntaina. aamuisin. Hänen maineensa saarnaajana kasvoi Suur-Toronton alueella (Schuurman 2019).

Vain muutaman vuoden kuluttua, kun Cavey ja hänen ensimmäinen vaimonsa erosivat, Cavey erosi kirkosta tuntemalla itsensä häpeäksi (1996). Hän oli työttömänä useita kuukausia ennen kuin aloitti uudelleen vuorovaikutuksen Brothren in Christ (nyt Be in Christ) piispan kanssa Toronton alueella, joka kutsui hänet seuraamaan Craig Sideriä Upper Oaks Community Churchiin, pieneen kirkkotehtaan Oakvillessä. Hänestä tuli pastori vuonna 1997, ja muutamassa vuodessa seurakunta kasvoi tuhansiin ja nousi noin 5,000 2020 osallistujaan ja XNUMX alueelliseen paikkaan vuoteen XNUMX mennessä. Caveyn teologia siirtyi anabaptistiksi tämän uuden aseman myötä.

Caveyn lavapersoona on osittain opettaja, osittain talk show -juontaja ja osittain stand-up koomikko. [Kuva oikealla] Hänen T-paitansa ja farkkujensa, hänen provokatiiviset ja teologisesti perustellut esityksensä sekä hänen kykynsä tulkita raamatullisia tekstejä houkuttelivat monia, jotka olivat tyytymättömiä tai haavoitettuja kokemuksistaan ​​muissa kirkoissa. Koska he vuokrasivat elokuvateattereita alueelliseksi paikakseen, he tarjosivat ilmapiirin, joka ei ollut uhkaavaa kysyjille ja sopiva, kun otetaan huomioon hänen jatkuvat viittaukset populaarikulttuuriin. Keskeinen sijainti, nimeltään Oakville Production Site, oli kunnostettu teollisuusvarasto, joka muutettiin teatterityyliseksi auditorioksi, johon mahtui jopa 1600 2019 henkilöä. Cavey piti kolme jumalanpalvelusta sunnuntaiaamuisin Oakvillessä, kun taas muut alueelliset sivustot soittivat edellisen viikon saarnan ("opetuksen") tallenteita (Schuurman XNUMX).

Ensimmäisen 30,000 vuoden aikana TMH:lla oli noin 5,000 2010 osallistujaa. Vaihtuvuus oli korkea, kun taas kokonaismäärä pysyi melko vakaana noin 2022 2010:ssa vuodesta 2017 vuoteen XNUMX. Cavey oli suosittu puhuja evankelisissa konferensseissa ja kirkon läsnäolo verkossa oli laaja. TMH oli huipussaan yksi Pohjois-Amerikan suurimmista anabaptistikirkoista, ja Caveyä pidettiin anabaptistiteologian julkkismestarina, joka puhui pasifismista ja muista anabaptistien oleellisista asioista, joiden suosio kasvoi lännessä (Murray XNUMX). Vuoden XNUMX jälkeen muodostui laajempi anabaptistisia sitoumuksia omaavien kirkkojen verkosto, nimeltään The Jesus Collective, jota Cavey auttoi kehittämään ja johtamaan; se vaatii jäsenkirkkoja ympäri maailmaa.

OPPEJA / uskomukset

TMH:n ydinuskomukset ovat yhdellä tasolla samankaltaisia ​​kuin Brysselissä Kristuksessa (BIC) -seurakuntien (nyt Be In Christ Canada). Palmer Becker tiivistää anabaptistiperinteen vuonna Anabaptist Essentials, selittäen, että "uskomme keskipiste on Jeesus, elämämme keskipiste on yhteisö ja työmme keskipiste on sovitus" (2017:20). BIC:n verkkosivuilla selitetään, että heidän kirkkoonsa vaikuttaa neljä perinnettä, tällä tavalla: Anabaptismi olisi runko pietismi, Wesleyanismi ja evankelikaalisuus olisivat haarat. Avain sen anabaptismiin ovat sellaiset käytännöt kuin pasifismi, yksinkertaisuus, aikuisten kaste, Jeesus-keskeinen raamatullinen hermeneutiikka, vahvat yhteisölliset arvot ja uskovien opetuslapseus. Heidän käsityksensä Jumalan valtakunnasta menee läheisesti päällekkäin heidän kirkkoteologiansa kanssa ja usein ymmärretään toisin kuin valtio. Käsitteet "erotuksesta maailmasta" ovat olleet historiallisesti tärkeitä.

Meeting House noudattaa tätä perinnettä ja ylläpitää näitä arvoja, mutta sen näkyvyys Kanadan evankelikaalissa johtui enemmän sen "epäuskonnollisesta" viestistä, jonka on muotoillut Bruxy Cavey. Tämä oli sen uskonnollinen brändi ja eturivin identiteetti. Caveyn myydyin kirja Uskonnon loppu (Navigators 1997) [Kuva oikealla] oli eräänlainen manifesti kirkolle, ja kirkon markkinointi, saarnat ja eetos oli suunnattu kehittämään "hengellistä mutta ei uskonnollista" ilmapiiriä, joka erotti kirkon jäykästä, konservatiivisesta, keskiluokan evankelista kulttuuria. Tämä kapina perinteistä kirkkokulttuuria vastaan ​​oli kirkon tunnusmerkki, ja se herätti nostalgiaa 1960-luvun rauhaa ja rakkautta kohtaan sekä vanhojen mennoniittiyhteisöjen kuviteltua yksinkertaisuutta. Se oli tuoretta ja ironista, ja se houkutteli monia tyytymättömiä jäseniä muista konservatiivisista perinteistä ja muutamia, joilla ei ollut merkittävää kristillistä historiaa tai muistia. Tätä trendikästä negatiivista identiteettiä kuvataan yksityiskohtaisesti teoksessa Schuurman (2019) Caveylle ja kirkon karismalle keskeisenä tekijänä. Schuurman väittää, että TMH tarjosi legitiimin kulttuuri-identiteetin konservatiivisille kristityille, joita vallitseva maallinen kulttuuri leimaa Kanadassa, ja Caveyn karisma oli tämän vastakulttuurisen näkemyksen perusta.

Hipster Caveyn epäkunnioittava myöhäisillan talk show -persoona oli suora vastakohta stereotyyppiselle vakavalle, poliittisesti sotkeutuneelle, kolmiosaiselle puvulle evankeliselle saarnaajalle, joka esimerkiksi johti sellaisia ​​ryhmiä kuin Moral Majority. Hänen teologinen sitoutumisensa pasifismiin sekä hänen saarnoissaan tai elämässään omaksuttu etäisyys kaikesta politiikasta vaikutti virkistävältä monille kanadalaisille, jotka olivat tottuneet oikeistolaisiin evankelisiin uutisiin Yhdysvalloista. Emerging Church Movement, joka yhdistyi Brian McLarenin kaltaisten hahmojen ympärille, sisältää monia yhtäläisyyksiä. TMH:n tyyliin ja huolenaiheisiin, ja McLaren puhui TMH:ssa, ja hänellä on puhe Caveyn ensimmäisestä kirjasta (Schuurman 2019; Marti ja Ganiel 2014). Sekä Caveylla että Emerging Church Movementilla on historia ja kiintymys aikaisempaan Jesus People Movement -liikkeeseen (Bustraan 2014). Tämä primitivistinen henki löysi yhdenmukaisuuden radikaalin uskonpuhdistuksen periaatteiden kanssa, jotka inspiroivat anabaptismia ja BIC:tä.

RITUAALIT / TOIMINTA

Megakirkona kirkko keskittyi kasvuun nimeltä "evankeliointi", ja se merkitsi keskittymistä sähköiseen mediaan ja laajentumiseen (Ellingson 2007; Thumma ja Travis 2007; Elisa 2011). Markkinointiin, sähköiseen mediaan ja laadukkaaseen videotuotantoon panostettu työ oli merkittävää, ja kirkon verkkoläsnäolo, mukaan lukien sen online-saarnahakukone, oli vaikuttava. [Kuva oikealla] Istumapaikat ja kirkon tunnelma oli kuvitettu elokuvateatterin rakenteiden ja tyylin mukaan. TMH:ta ei voida ymmärtää erillään Pohjois-Amerikan megakirkkoliikkeestä, vaikka Cavey vaatikin määrittelemään TMH:n kotiseurakuntien kollektiiviksi (Schuurman 2019).

Tämän evankelioinnin vuoksi monet seurakunnan tapahtumat oli tarkoitettu kutsuttavaksi ulkopuolisille. Kieli ja saarnan aiheet kehitettiin resonoimaan populaarikulttuurin kuin perinteisen kirkkokulttuurin kanssa, joten popkulttuuri oli johdonmukainen kiintopiste kaikkeen kirkon toimintaan. Evankelisesta kirkkokulttuurista ja sen sisäpiirikielestä tuli monessa mielessä tabu.

TMH noudattaa BIC-käytäntöjä, kuten aikuisten kastetta, täydennettynä kolminkertaisella upotuskasteella ja kolminaisuuskutsulla. Todistukset kääntymyksestä tai uudelleen vihkimisestä liittyivät yleensä rituaaliin. Usein tähän liittyy TMH:lle muista kristillisistä kirkkokunnista tulleiden pikkulapsina kastettujen uudelleenkastaminen (Schuurman 2019).

Pasifististen sitoumustensa mukaisesti TMH ei rohkaise poliittiseen osallistumiseen, sotilas-, poliisi- tai turvallisuustehtäviin tai minkäänlaiseen työhön, johon liittyy valtionpuolustusta tai väkivaltaa. Heidän painotuksensa yksinkertaisuuteen hillitsee heidän osallistumistaan ​​Pohjois-Amerikan kulutukseen. TMH edisti myös anteliaisuutta taloudellisessa lahjoituksessa kirkolle ja sen ulkopuolelle (Schuurman 2019).

Ehtoollista (eukaristiaa) vietettiin kotiseurakunnissa näiden pienryhmien vanhinten johdolla ja hyvin harvoin alueellisilla paikoilla. BIC-perinteessä "Love Feast" oli kokoontuminen, jonka tarkoituksena oli kannustaa toveruutta ja yhteisöllisyyttä, ja ne pidettiin satunnaisesti, joskus yhdessä muiden tapahtumien, kuten useiden kasteiden kanssa (Schuurman 2019).

Eräs tyypillinen rituaali, jota Schuurmanissa (2019) kuvataan laajasti, on "puhdistussunnuntaiksi" kutsuttu rituaali. Tämä oli tyypillisesti Caveyn lyhyt puhe sunnuntaiaamuna, joka rohkaisi ihmisiä siirtymään syvemmälle kirkon kulttuuriin tai muuten löytämään toinen kirkko, johon osallistua. Tämä puhdistussunnuntain strategia leikkii alttarikutsun evankelisen perinteen kanssa kääntämällä sosiaalisen paineen: sen sijaan, että Cavey kutsuisi ihmisiä etualalla Jeesuksen ja kirkon jäsenyyden vuoksi, Cavey pyytää ihmisiä poistumaan rakennuksesta Jeesuksen luo ja osallistumaan toiseen kirkkoon, jos heidän Nykyinen oletusarvo olisi vain katsojana TMH:ssa (Schuurman 2020a).

Organisaatio / JOHTAJUUS

Vaikka TMH jakaa jonkin verran ekklesiologiaa emo-BIC-kirkon kanssa, sen organisaatio vastasi läheisemmin Willow Creek Associationin ja vastaavien evankelisten lähetysorganisaatioiden julkaisemaa megakirkkomallia. Hallintoviranomainen oli johtokunta nimeltä "valvojat", joka koostui sitoutuneista jäsenistä useista eri toimipisteistä ja yksi henkilö nimettiin puheenjohtajaksi. Yksittäisillä toimipaikoilla ei ollut erillisiä hallituksia tai hallintorakenteita (Schuurman 2019). Kanadassa useimmat megakirkot säilyttävät yhteytensä tiettyyn kirkkokuntaan (Wilkinson ja Schuurman 2020). Toisin kuin useimmat megakirkot maailmanlaajuisesti, TMH:lla ei ole mitään yhteyttä vaurauden evankeliumiin; itse asiassa siinä on enemmän opetusta alaspäin liikkumisesta, joka keskittyy ristinmuotoiseen teologiaan (Schuurman 2019a).

Oakvillen tuotantolaitoksen pääkonttori keskitti toiminnan, talouden, ministeriön ja vision sekä jakoi vision ja käytännöt alueellisiin toimipisteisiinsä. [Kuva oikealla] Sunnuntain jumalanpalvelukset koostuivat paikallisista musiikkiryhmistä, jotka johtivat laulua, jota seurasi opetusvideo, joka oli yleensä Cavey. Jossain vaiheessa tätä kutsuttiin franchising-malliksi, ja brändin johdonmukaisuutta korostettiin, mukaan lukien sunnuntaiaamun laulujen kohdistaminen kaikilla sivustoilla joka viikko. Jokaisella alueellisella sivustolla oli siihen liittyviä kotiseurakuntia: nämä olivat pieniä osallistujaryhmiä, jotka kokoontuivat tarkastelemaan sunnuntain opetusta, jakamaan ruokaa yhdessä, ja jotkut olivat aktiivisia "myötätunto"-toiminnassa (niiden termi paikallisyhteisön osallistumiselle, kuten vapaaehtoistyölle ruokapankki). Toisinaan näitä kotiseurakuntia oli kaikkiaan lähes 200 kaikilta sivustoilta, ja monilla oli noin kolmekymmentä nimeä ryhmänsä sähköpostilistoillaan. Jokaisella kotiseurakunnalla on vuorostaan ​​saattanut olla useita ”huddleja”, neljän tai viiden hengen ryhmiä, joissa oli samaa sukupuolta olevia jäseniä ja jotka oli tarkoitettu intiimiin keskusteluihin, synnin tunnustamiseen ja rukoukseen. Eri puolilla maailmaa oli myös ”etäpaikkoja”, pieniä ihmisryhmiä, jotka kokoontuivat koteihin katsomaan säännöllisesti sunnuntain opetuksia. Näihin kansainvälisiin tapaamisiin osallistui usein ex-patteja, joilla oli jonkin verran historiaa TMH:ssa Ontariossa (Schuurman 2019).

Tämä pienryhmien ja Huddles Caveyn rakenne verrattuna John Wesleyn menetelmään, mutta rakenteellisesti se noudatti yleisiä megakirkkomalleja ja parhaita käytäntöjä, joita usein jaettiin evankelikaalisissa konferensseissa evankeliointia ja lähetystyötä käsittelevissä konferensseissa (Cavey ja Carrington-Philips 2012; McConnell 2009). Yleinen megakirkoissa kuultu lause on "mitä suuremmaksi kasvamme, sitä pienemmiksi meistä tulee", viittaus kotiseurakuntiin (pienryhmiin) liittyneiden osallistujien painottamiseen. Siitä huolimatta suurin osa henkilökunnan työstä, vapaaehtoistyöstä ja taloudellisista investoinneista meni sunnuntain esityspaikkoihin ja niiden esittämiin saarnoihin.

TMH:n keskitetyn johtajuuden rakenne muuttui vuosikymmenten aikana, alkaen Caveystä opettajapastorina ja Tim Daystä Executive pastorina. [Kuva oikealla] Dayn jälkeen vuonna 2015 johtorakenne siirtyi nelihenkiseen malliin, jossa Cavey toimi pääpastorina ja muut keskittyivät erilaisiin toiminnallisiin asioihin. Lopulta suosittu evankelinen kirjailija ja puhuja Danielle Strickland sisällytettiin Caveyn kanssa opettavaksi pastoriksi. Hänellä oli Pelastusarmeijatausta, mutta muiden teologisten sitoumusten ohella hän jakoi Caveyn kiehtovan zombie-elokuvia (Strickland 2017) ja on markkinoinut itseään "hauskan lähettiläänä".

Kaikki johtajat olivat vastuussa valvojille ja raportoivat heille. Toisinaan henkilökunnan kokonaismäärä saattoi olla yli viisikymmentä, mukaan lukien kaikki palkalliset alueelliset toimihenkilöt (kuten paikkapastorit), samoin kuin rahoituksen, markkinoinnin, nuorisotyön, opetussuunnitelmakehityksen ja muiden toimintojen työntekijät. BIC:n (Kanada) kirkkokunnallinen henkilökunta käytti samaa rakennusta ja toisinaan jakoi henkilöstöä. Vaihtuvuus oli tiheää ja roolit ja nimet vaihtuivat usein, varsinkin nopean laajentumisen vuosina 1998-2008 (Schuurman 2019).

Cavey puhui mallista usein "tiimijohtajuuden" mallina, vaikka Caveylla olikin keskeinen persoonallisuus ja vaikutusvalta. Hän ei ollut komento- ja valvontatyyppinen johtaja, ja monet valvojat puhuivat hänen lempeästä asenteestaan ​​ja toisinaan pidättyvyydestään ottaa kantaa hallintoon liittyvissä asioissa. Hän delegoi mielellään operatiivisia asioita muille ja näytti välillä jopa välinpitämättömältä henkilöstöasioista. Mutta kun hän osallistui keskusteluihin hallituksen tasolla, hänen sanoillaan oli merkittävä painoarvo (Schuurman 2019).

Koska kaikki paitsi Oakvillen tuotantoalue (päävarasto/teatteri, jossa pääkonttorit) oli vuokrattu elokuvateatteri, tarve vapaaehtoisille oli suuri. Taloudellisen lahjoituksen ja kotikirkossa käymisen ohella aikoinaan ”ydinjäsenten” odotettiin antamaan aikaansa vapaaehtoistyöhön jossain ominaisuudessa. Jotkut sanoivat, että elokuvateatterin aluekokouksen menestyminen edellyttää noin 100 sitoutuneen osallistujan alkamista (Schuurman 2019).

Kun Cavey sai syytteen seksuaalisesta väkivallasta vuonna 2022, TMH:n rakenne ja kulttuuri arvioitiin, ja valvojat sitoutuivat hajautetumpaan järjestelmään. Kaikki ylin johto poistui tehtävistään, mukaan lukien jotkut valvojat ja paikanpastorit. Valvojat suunnittelivat, että 2022 kohdetta hajotetaan kuudeksi alueelliseksi toimipaikaksi. Budjetti supistui XNUMX prosenttiin aiemmasta tasosta, ja toimintaan ja henkilöstöön tehtiin merkittäviä muutoksia (Schuurman XNUMX).

SEIKAT / haasteet 

TMH kamppaili monien megakirkkomallille yhteisten ongelmien kanssa. Nopea kasvu rasittaa yhteisöä. Keskitetty johtajuus voisi peittää paikallisen aloitteen alueellisissa kohteissa. Caveyn lahjakkuus ja julkkis estivät nuoremmilla työntekijöillä säännöllisiä tilaisuuksia saarnata ja kehittää omia taitojaan ja johtajuutta. Lisäksi, koska kirkko oli niin suuri ja hajallaan ja osallistujien vaihtuvuus niin suuri, yksittäiset ihmiset saattoivat hukkua väkijoukkoon. Kotiseura tarjosi pienemmän yhteisön, jossa tulla tunnetuksi, mutta usein johtajilta puuttui pastoraalinen taito tai aikaa käsitellä vakavia pastoraalisia asioita (Schuurman 2019).

Pasifistinen sitoutuminen oli este joillekin osallistujille, ja sitä oli vaikea viljellä yhteisenä arvona. Muutama osallistuja pysyi aktiivisena poliisityössä ja poliittisissa puolueissa huolimatta hallituksen työtä vastaan ​​annetusta opetuksesta, jonka Cavey sanoi liittävän henkilön valtion väkivallan monopoliin. Verojen maksamiseen kannustettiin edelleen (Schuurman 2019).

Koska TMH on enimmäkseen valkoinen keskiluokkainen kirkko yhdessä maailman monimuotoisimmista kaupungeista, TMH:n oli harkittava sekä osallistujiensa että johtajiensa monipuolistamista, mistä tuli enemmän huolenaihetta vuoden 2012 jälkeen. Naispastoraalisten johtajien osuus pastoraalisista johtajista oli pieni osa. henkilöstöstä, vaikka sekin alkoi muuttua vuoden 2014 tienoilla, mikä huipentui Danielle Stricklandin palkkaamiseen vuonna 2019 (Schuurman 2019).

Tämän megakirkon historian tuhoisin tapahtuma oli vuonna 2021 noussut Bruxy Caveylle esitetyt syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Riippumaton tutkimus päätteli maaliskuussa 2022, että hän oli syyllistynyt "papiston jäsenen harjoittamaan vallan väärinkäyttöön, joka merkitsi seksuaalista häirintää", mutta tämä korjattiin myöhemmin kesäkuussa 2022 myöhemmässä tutkimuksessa ja leimattiin uudelleen "seksuaaliseksi". kirkon johtajan hyväksikäyttö” (Bocknek 2022b; Schuurman 2022a; Shellnutt 2022). 6. kesäkuuta 2022 Hamiltonin poliisi syytti Caveyta muodollisesti seksuaalisesta hyväksikäytöstä, ja myöhemmät oikeudelliset esiintymiset asetettiin julkaisukiellon alle. Hänet vapautettiin ehdoin.

Valvojat vastasivat näihin paljastuksiin säännöllisillä kaupungintalon kokouksilla ja kutsuivat kaikkia pastorin henkilökunnan hyväksikäyttämiä ottamaan yhteyttä nimettyyn uhrien puolestapuhujaan. Ilmaista neuvontaa tarjottiin kaikille, jotka kokivat tarvitsevansa tukea. Kesäkuuhun 2022 mennessä vastaanotettiin 2015 väärinkäytösilmoitusta, jotka oli kohdistettu neljään entiseen pastoriin, mukaan lukien Tim Day, joka oli lähtenyt vuonna 2022 työskentelemään Waybasen ministeriöiden johtajana. Hän erosi tehtävästään, kun ilmoitus tehtiin (Schuurman 2022; Shellnut XNUMX).

Syyskuuhun 2022 mennessä Caveyta vastaan ​​oli nostettu neljä syytettä, joista kaksi katsottiin seksuaaliseksi hyväksikäytöksi, yksi seksuaaliseksi väärinkäytökseksi ja yksi alaikäiseen (Bocknek 2022b). Osallistujamäärä alkoi laskea uutisten julkistamisen jälkeen, ja vaikka jotkut osallistujat puolustivat Caveyta aluksi, monet ilmaisivat syvää pettymystä ja vihaa Caveya kohtaan sosiaalisessa mediassa (Schuurman 2022b).

Uhreista tehdyt raportit nimetylle kirkon puolestapuhujalle ovat paljastaneet, että TMH-järjestelmä toimi suojellakseen itseään ja johtoaan. Valvojat kertoivat 7. kesäkuuta pidetyssä kaupungintalon kokouksessa, että ne, jotka yrittivät käsitellä asioita, "tuntuivat suljetuiksi". Valvojien yhteispuheenjohtaja sanoi, että "rikoksentekijöiden hoidon ja hyvinvoinnin priorisointi uhrien sijaan oli vinossa". "On olemassa useita tarinoita uhreista, jotka tunsivat häpeää ja kirkon hylkäämiä, kun rikoksentekijää tuettiin niin sanotun ennallistamisen kautta" (Gilmore 2022).

Syytösten esittämisen jälkeen Kanadan ja Amerikan valtamedia kiinnostui syvästi TMH:sta, ja artikkeleita ilmestyi Religion News, Washington Post, Christianity Today, Toronto Star, Broadview Magazine, ja Christian Courier vuonna 2022.

KUVAT

Kuva 1: Bruxy Cavey.
Kuva 2: Cavey puhumassa "One Roof" -tapahtumassa lokakuussa 2012.
Kuva #3: Etukansi Uskonnon loppu: kumouksellisen houkutteleminen.
Kuva #4: "One Roof" -tapahtuma lokakuussa 2012, jossa kaikki alueelliset kohteet kokoontuivat yhteiseen jumalanpalvelukseen ja tanssijuhliin Powerade Centressä, Brampton Ontariossa.
Kuva 5: Muunnettu varasto, joka tunnetaan nimellä The Oakville Production Site, Oakville.
Kuva #6: Cavey ja Tim Day esittelevät uuden strategisen suunnitelman.

REFERENSSIT

Beaty, Katelyn. 2022. Jeesuksen julkkikset: kuinka persoonat, alustat ja voitot vahingoittavat kirkkoa. Ada, MI: Brazos Press.

Becker, Palmer. 2017 Anabaptist Essentials: Kymmenen merkkiä ainutlaatuisesta kristillisestä uskosta. Harrisonburg, VA: Menno Media.

Bocknek, Morgan. 2022a. ”Hän oli julkkispastori yhdessä Kanadan suurimmista megakirkoista. Seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien syytösten sisällä, jotka tuhosivat Bruxy Caveyn." Toronto Star, Elokuu 13.

Bocknek, Morgan. 2022b. "Hänen syytöksensä tuhosivat Megakirkon pastori Bruxy Caveyn. Sitten nimettömät peikot tulivat hänen luokseen." Toronton tähti, Syyskuu 23.

Bustraan, Richard. 2014. Jeesuksen kansan liike: Hippien keskuudessa henkisen vallankumouksen tarina. Eugene, OR: Pickwick.

Cavey, Bruxy. 1997. Uskonnon loppu: kumouksellisen houkutteleminen. Colorado Springs, CO: Navigaattorit.

Cavey, Bruxy ja Wendy Carrington-Philips. 2012. “ Ss. 151-77 tuumaa Kirkko ennen ja nyt, editoi Stanley Porter ja Cynthia Long Westfall. Eugene, TAI: Pickwick.

Ellingson, Stephen. 2007. Megachurch and the Mainline: Uskonnollisen perinteen uudistaminen XNUMX-luvulla. Chicago: Chicagon yliopisto.

Elisa, Omri. 2011. Moraalinen kunnianhimo: mobilisaatio ja sosiaalinen ulottuvuus evankelisissa megakirkoissa. Berkeley: University of California Press.

Gilmore, Meagan. 2022. "Canadian Megachurchissa yksi väärinkäyttötutkimus saa aikaan toisen ja toisen." Christianity Today, Kesäkuu 27.

McConnell, Scott. 2009. Monipaikkaiset kirkot: opastusta liikkeen seuraavalle sukupolvelle. Nashville, TN: B&H Publishing.

Mulder, Mark ja Gerardo Marti. 2020. Lasikirkko: Robert H. Schuller, Crystal Cathedral ja Strain of Megachurch Ministeriö. Rutgers: Rutgers University Press.

Murray, Stuart. 2010. Alaston anabaptisti: radikaalin uskon perusasiat. Harrisonburg, VA: Herald Press.

Schuurman, Peter. 2019 Kumouksellinen evankelinen: epäuskonnollisen megakirkon ironinen karisma. Montreal: McGill-Queens University Press.

Schuurman, Peter. 2019a. "Megakirkot." Sisään Brill's Encyclopedia of Global Pentecostalism Online, Toimittaja Michael Wilkinson, Conny Au, Jörg Haustein ja Todd M. Johnson. Pääsy osoitteesta https://referenceworks.brillonline.com/entries/brill-s-encyclopedia-of-global-pentecostalism/megachurches-COM_040592 on 1 lokakuu 2022.

Schuurman, Peter. 2020. "Redeeming a Spoiled Identity: Purge Sunday at the Anabaptist Megachurch." liturgia 35: 3-10.

Schuurman, Peter. 2022a. "Kymmenen kuukautta myllerrystä." Christian Courier, Lokakuu 10.

Schuurman, Peter. 2022b. "Kävelevä haavoittunut: kokoushuoneen osallistujat vastaavat uutisiin pastorien hyväksikäytöstä." Christian Courier, Lokakuu 10.

Sider, E. Morris. 1999. Pohdintoja perinnöstä: Kristuksen veljien määrittely.  Mechanicsburg, PA: Veljet Kristuksen historiallisessa seurassa.

Shellnutt, Kate. 2022. "Ontarion vaikutusvaltaisin pastori eroaa väärinkäyttötutkimuksen seurauksena." Kristinusko tänään Maaliskuu 10.

Strickland, Danielle. 2017 Zombie-evankeliumi: Walking Dead ja mitä tarkoittaa olla ihminen. Westmont, IL: Intervarsity Press.

Thumma, Scott ja Dave Travis. 2007. Beyond Megachurch myytit: Mitä voimme oppia Amerikan suurimmista kirkoista. San Francisco: Jossey-Bass.

Wilkinson, Michael ja Peter Schuurman. 2020. "Megakirkot Kanadassa: Evankeliset etupostit maallisessa yhteiskunnassa." Pp. 269-83 tuumaa Käsikirja megakirkoista, toimittanut Stephen Hunt. Leiden: Brill.

Julkaisupäivämäärä:
2 lokakuu 2022
 

Jaa: