David G. Bromley

St. Paul's Episcopal Church (Confederacy Cathedral)

ST. PAULIN EPISKOPAL KIRKKO AIKAjana

1811: Monumental Episcopal Church Richmondissa, Virginiassa, suunniteltiin muistomerkiksi tuhoisalle Richmond Theatre -palolle 26. joulukuuta, joka vaati XNUMX ihmisen hengen.

1814 (4. toukokuuta): Ensimmäinen jumalanpalvelus pidettiin Monumental-kirkossa.

1843: Pyhän Paavalin episkopaalisen kirkon järjestäminen aloitettiin. Kulmakivi asetettiin.

1845: Pyhän Paavalin kirkko vihittiin käyttöön.

1859: Episkopaalisen kirkon yleiskokous pidettiin Richmond Virginiassa.

1861 (17. huhtikuuta): Virginia erosi unionista.

1861: Amerikan liittovaltioiden protestanttinen episkopaalikirkko perustettiin.

1862: Amerikan konfederaation presidentti Jefferson Davisista tuli St. Paulin kirkon jäsen.

1865 (3. huhtikuuta): Jefferson Davisille kerrottiin, että konfederaation joukot eivät pystyneet puolustamaan Richmondia, ja käski sytyttää kaupungissa tulipalon, joka tuhoaisi mahdolliset tarvikkeet etenevien unionin joukkojen käyttöön.

1890-luku: Perheenjäseniä muistettiin usein Pyhän Paavalin episkopaalikirkossa konfederaatio-aiheisilla seinälaatoilla pyhäkössä.

2013: Black Lives Matter -liikkeen muodostavat löyhästi kytketyt ryhmät syntyivät sen jälkeen, kun afroamerikkalainen teini Trayvon Martin ammuttiin edellisenä vuonna ja George Zimmerman vapautettiin rikosoikeudenkäynnissä.

2015 (17. kesäkuuta): Dyllan Roof tappoi yhdeksän afroamerikkalaista seurakuntalaista raamatuntutkistelun aikana Emanuel African Methodist Episcopal Churchissa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa.

2015: Episkopaalisen kirkon yleiskokous hyväksyi päätöslauselman, jossa vaadittiin konfederaation taistelulipun näyttämisen yleismaailmallista lopettamista. St. Paul's poisti taistelulippunsa.

2015: Pyhän Paavalin kirkko ilmoitti History and Reconciliation Initiativesta Dylann Roofin murhien jälkeen.

2018 (elokuu): Charlottesvillessä Virginiassa puhkesi väkivalta valkoisten nationalistien mielenosoituksessa, joka vastusti kenraali Robert E. Leen patsaan poistamista.

2020: Pyhän Paavalin episkopaalinen kirkko täytti 175 vuottath vuosipäivä.

2021: Washingtonin kansallinen katedraali ilmoitti, että Konfederaation kenraaleja Robert E. Leetä ja Stonewall Jacksonia kuvaavat lasimaalausikkunat korvataan tunnetun taiteilija Kerry James Marshallin sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvillä teoksilla.

2021 (25. kesäkuuta): Episkopaalisen kirkon yleiskonventin toimeenpanoneuvosto ilmoitti vuosikokouksessaan uuden kansainvälisen, kirkonlaajuisen rodun totuus- ja sovintopyrkimyksen muodostamisesta.

2022: Kirkossa nähtiin "Stations of St. Paul's" -liturgia ja taideinstallaatio, joka tunnustaa kirkon historian osallisuudesta orjuuteen ja systeemiseen rasismiin.

2022: St. Paul's julkaisi suunnitelman historian ja sovintoaloitteen jatkamisesta.

FOUNDER / GROUP HISTORY

St. Paul's Episcopal Church [Kuva oikealla] historia voidaan jäljittää Richmondin monumentaalisen episkopaalisen kirkon (St. Paul's Episcopal Church nd) muodostumiseen. Monumental suunniteltiin muistomerkiksi tuhoisalle Richmond-teatterin tulipalolle 26. joulukuuta 1811, joka vaati 4 ihmisen hengen. Sen kerrottiin tuolloin olevan Yhdysvaltain historian suurin kaupunkikatastrofi. Monumental piti ensimmäisen jumalanpalveluksensa kolme vuotta myöhemmin 1814. toukokuuta 1831. Kirkon jäsenmäärä kuitenkin väheni hitaasti, kun Richmondin väestö alkoi muuttaa länteen. Osa Monumentalin jäsenistä alkoi suunnitella sitä, mistä tuli St. Paul's (yhdessä St. Jamesin vuonna 1888 ja All Saintsin kanssa vuonna 1843). Kulmakivi muurattiin vuonna XNUMX, ja kirkko vihittiin kaksi vuotta myöhemmin juuri Virginian osavaltion pääkaupungin länteen.

Alkuvuosinaan Pyhän Paavalin seurakunta koostui pääasiassa ylemmän aseman valkoisista, kuten pankkiireista ja teollisuusmiehistä, ja jumalanpalveluksissa oli myös pieni määrä mustia miehiä ja naisia. Vain viisitoista vuotta sen perustamisen jälkeen Pyhän Paavalin kirkko pyyhkäisi sisällissodaan, ja siitä lähtien kirkko tuli tunnetuksi Konfederaation katedraalina. Kuten Griggs (2017:42) huomauttaa:

Kaikista Richmondin kirkoista mikään ei liittynyt lähemmin eteläiseen konfederaatioon kuin St. Paulin kirkko. Presidentti Jefferson Davis palvoi siellä, samoin kuin Robert E. Lee ollessaan Richmondissa…. Monina sunnuntaisin St. Paul's oli täynnä harmaapukuisia sotilaita ja monia mustaan ​​pukeutuneita naisia ​​symboloimaan, että he olivat menettäneet rakkaan.

Davis liittyi seurakunnan jäseneksi vuonna 1862. Episkopaalinen piispa John Johns kastoi Jefferson Davisin Confederacyn toimeenpanevassa kartanossa ja konfirmitsi hänet St. Paulin episkopaalikirkkoon. Suurin osa Pyhän Paavalin seurakunnasta oli tuolloin jollain tavalla mukana orjuustaloudessa.

Virginia erosi unionista ja liittyi konfederaatioon vuoden 1861 Virginian yleissopimuksen jälkeen, joka johti valmistelukunnan äänestykseen (17. huhtikuuta) ja vahvistavaan yleisöäänestykseen (23. toukokuuta). Episkopaalisen kirkon tapauksessa jakautuminen alkoi myös vuonna 1861, jolloin eteläisestä osasta tuli Amerikan konfederaatiovaltioiden protestanttinen episkopaalinen kirkko. Kiitospäivänä 1861 Richmondin St. John's Episcopal -kirkossa pidetty saarna yhdisti kirkon selvästi eroon (Stout 2021):

Jumala on antanut meille tänään eteläisille uuden ja kultaisen tilaisuuden – ja siis kaikkein juhlallisimman käskyn – toteuttaa se hallintomuoto, jossa jokaisen oikeudenmukaiset, perustuslailliset oikeudet on taattu jokaiselle ja kaikille. … Hän on asettanut meidät maailman historian merkittävimpien aikakausien kärkeen. Hän on asettanut käsiimme toimeksiannon, jonka voimme uskollisesti toteuttaa vain pyhällä, henkilökohtaisella pyhityksellä kaikille Jumalan suunnitelmille.

Tapahtumat 3. huhtikuuta 1865 merkitsivät sisällissodan lähestyvää päättymistä. Sanotaan, että ollessaan läsnä St. Paul'sissa Jefferson Davisille kerrottiin, että konfederaation joukot eivät pystyneet puolustamaan Richmondia enää. Davis lähti kirkosta ja määräsi mitä tuli tunnetuksi nimellä "tuli" [Kuva oikealla] sytytetään Richmondin kaupunkiin tuhoamaan tarvikkeita, jotka voivat olla hyödyllisiä unionin joukkojen etenemiselle. Palo riehui kuitenkin hallitsemattomasti ja tuhosi lopulta noin 800 rakennusta kaupungissa. James-joen ylittävä rautatiesilta poltettiin myös unionin armeijan etenemisen hidastamiseksi (Slipek 2011). Vain kuusi päivää myöhemmin, 9. huhtikuuta, kenraali Robert E. Lee luovutti joukkonsa kenraali Ulysses S. Grantille Appomattoxin oikeustalon taistelussa Appomattoxin piirikunnassa Virginiassa, mikä päätti käytännössä sisällissodan taistelut. Episkopaalisen kirkon kansallinen integroituminen tapahtui pian sodan päättymisen jälkeen vuonna 1866, jolloin piispa John Johns johti yhdistymiskampanjaa.

Suuren osan Pyhän Paavalin sisällissodan jälkeisestä historiasta kirkkoa ohjaava kertomus sisälsi implisiittisesti tai eksplisiittisesti rodun eriarvoisuuden/orjuuden ja niin sanotun "kadonneen syyn" mytologian. Kuten monet muutkin etelän protestanttiset kirkkokunnat, episkopaaliset kirkot hyväksyivät kristinuskon versioita, jotka laillistivat orjuuden. Lost Cause -mytologia sisälsi useita avainelementtejä (Wilson 2009; Janney 2021):

Myytin keskiössä on väite, että eroaminen ei koskenut lainkaan orjuutta; eroaminen oli pikemminkin perustuslaillisesti legitiimi prosessi, valtioiden oikeuksien suojelu ja eteläisen maatalouskulttuurin puolustaminen pohjoisia uskottomia vastaan. Konfederaatio halusi kutsua sisällissotaa valtioiden väliseksi sodaksi. Erottaminen oli jokaisen valtion institutionaalinen oikeus. Siinä mielessä eroaminen oli monella tapaa samanlaista kuin alkuperäinen Amerikan vallankumous taisteluna tyranniaa vastaan.

Lost Cause -kertomus sai vauhtia 2009-luvun lopulla kansallisesti, mutta se oli erityisen merkittävää Richmondissa ja episkopaalien keskuudessa. Episkopaalit olivat näkyvästi kadonneen asian tukemisessa johtuen "...heidän asemastaan ​​eteläisessä yhteiskunnassa: Episkopaalikirkko oli antebellum-istuttajaluokan kirkko" (Wilson 35:1890). St. Paul'sissa 2017-luvulla tuli suosittua perheenjäsenten muistoksi pyhäkössä olevilla seinälaatoilla, joista joissakin oli muistolaattoja, polvistujia ja konfederaation taistelulippuja (Doyle 2017; Kinnard 1890). Kirkko pystytti muistomerkkejä Robert E. Leelle ja Jefferson Davisille XNUMX-luvulla ja omaksui "kadonneen asian" kertomus sisällissodasta (Wilson 2009:25). [Kuva oikealla] Esimerkiksi vuoden 1889 seinämaalauksessa nuorekas Mooses on esitetty tavalla, joka muistuttaa Robert E. Leetä nuorena upseerina konfederaatiossa (Chilton 2020). Mukana oleva teksti kuului: ”Uskon kautta Mooses kieltäytyi kutsumasta häntä faraon tyttären pojaksi ja päätti mieluummin kärsiä ahdingosta Jumalan lasten kanssa, sillä hän kesti ikään kuin näkisi Hänet, joka on näkymätön. Tammikuun 19. 1807 syntyneen Robert Edward Leen kiitollisena muistona."

Tämä kulttuuriperinne säilyi 1870-luvun puolivälin ajan. Kuten kirkon History and Reconciliation Initiativen puheenjohtaja kommentoi, "St. Paul's pysyi Lost Cause -historian täynnä Jim Crow -aikakauden ajan", eli 1960- ja 2018-luvuilla (Williams XNUMX).

Jopa 2020-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä konfederaation ja sen johtajien julkinen juhliminen oli edelleen erittäin näkyvää Virginiassa (Feld 2006). Vuonna 2007 lainsäädännöllinen tuki Robert E. Leen kunniaksi myönnetyille rekisterikilpien myöntämiselle oli valtava. Vuonna XNUMX lakiehdotus, jonka otsikkona on "Valtuutetaan moottoriajoneuvojen osaston komissaari antamaan erityisiä rekisterikilpiä Robert E. Leen kunniaksi", hyväksyi yksimielisesti Virginian osavaltion lainsäätäjän molemmat talot.

Episkopaalisen kirkon alkuperäisen tutkimuksen juuret roolistaan ​​rodullisessa sorrossa voidaan jäljittää ainakin sen mustan puolueen aloitteisiin 1960-luvulla (Paulsen 2021). Kuitenkin vuonna 2006 episkopaalikirkko ryhtyi toimiin. Vuonna 2006 episkopaalisen kirkon yleiskokous hyväksyi päätöslauselman, jossa se tunnusti sen osallistumisen orjuuteen ja erotteluun:

Ratkaistu, Ilmaisemme syvimmän pahoittelumme siitä, että (a) episkopaalinen kirkko antoi orjuuden instituutiolle tukensa ja oikeutuksensa Raamatun perusteella ja (b) sen jälkeen kun orjuus oli muodollisesti lakkautettu, episkopaalinen kirkko jatkoi ainakin vuosisadan tukemista de jure ja tosiasiallinen erottelu ja syrjintä;

Tämän päätöslauselman jälkeen episkopaaliset hiippakunnat eri puolilla maata (Georgia, Texas, Maryland ja Virginia) aloittivat ohjelmia vastauksena päätöslauselmaan. Muut pääosin valkoiset kirkkokunnat, kuten Presbyterian Church (2004) ja evankelis-luterilainen kirkko (2019), tekivät samanlaisia ​​päätöksiä ja aloittivat kirkkokuntien ja kirkkokuntien välisiä vastatoimia (Moscufo 2022).

Useat keskeiset tapahtumat auttoivat St. Paulin ja muiden instituutioiden uudelleenarvioinnissa rodullista rahtihistoriaansa. Vuonna 2013 löyhästi yhteenliittyvät ryhmät, jotka muodostavat Black Lives Matter -liikkeen, syntyivät sen jälkeen, kun afroamerikkalainen teini Trayvon Martin ammuttiin edellisenä vuonna ja George Zimmerman vapautettiin syytteestä rikosoikeudenkäynnissä. Vuonna 2015 Dyllan Roof tappoi yhdeksän afroamerikkalaista seurakuntalaista raamatuntutkistelun aikana Emanuel African Methodist Episcopal Churchissa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa. [Kuva oikealla] Vain muutama kuukausi ampumisen jälkeen aloitettiin konfederaatioaiheisten jäänteiden järjestelmällinen poistaminen. Tuona vuonna episkopaalisen kirkon yleiskokous hyväksyi päätöslauselman, jossa vaadittiin konfederaation taistelulipun näyttämisen lopettamista maailmanlaajuisesti: "Piiskopaalikirkko kehottaa painokkaasti kaikkia henkilöitä, sekä julkisia, hallinnollisia ja uskonnollisia instituutioita, lopettamaan konfederaation näyttämisen. Taistelulippu." Richmondissa, pian Dyllan Roofin murhien jälkeen, pastori Wallace Adams-Riley, St. Paulin rehtori, kysyi saarnassaan: "Mitä jos tänä, Yhdysvaltain sisällissodan satavuotisjuhlan viimeisenä kesänä, aloitamme keskustelun täällä St. Paulissa konfederaation symboleista palvontatilassamme?” (Doyle 2017). St. Paul's pyrki etääntymään suositusta sobriquettestaan ​​nimeltä The Cathedral of the Confederacy (Noe-Payne 2015; Millard 2020):

Emme ole emmekä halua samaistua valkoisten ylivallan eli Lost Cause -teologian kanssa. Nykypäivän St. Paul's on monipuolinen kirkkoyhteisö, joka on avoin ja tervetullut kaikille (Virginia Foundation for the Humanities 2017).

Prosessi alkoi keskustelulla siitä, mitkä lukuisista konfederaatioaiheisista esineistä pitäisi poistaa. Aluksi lasimaalaukset säilytettiin. Kirkon sektio äänesti taistelulippujen poistamisesta marraskuussa 2015. Myöhemmin polvistujat, joissa oli Konfederaation lippu neulakärkisessä, poistettiin ja kirkon vaakuna poistettiin. Vuoteen 2020 mennessä kirkko päätti poistaa tai vihkiä uudelleen kaikki jäljellä olevat konfederaation muistomerkit (Kinnard 2017; Chilton 2020).

Konfederaation symbolien poistamiseksi oli tietysti paljon laajempi liike, joka oli samalla tavalla täynnä. Lukuisat muut Virginian kirkot, mukaan lukien RE Lee Memorial Episcopal Church Lexingtonissa, kohtasivat toisinaan intensiivistä sitoutumista ja konflikteja tänä aikana, samoin kuin julkiset korkeakoulut ja yliopistot eri puolilla Virginiaa (Cumming 2018; Anderson ja Svrluga 2021). Suuri kehitys tapahtui vuonna 2020, kun Richmondin pormestari määräsi välittömästi poistamaan kaikki konfederaatioteemaiset patsaat julkisella omaisuudella (Wamsley 2020).

OPPEJA / RITUAALIT

St. Paul's on omaksunut kaksi erillistä identiteettiä historiansa aikana. Viime vuosina se on pyrkinyt vaihtamaan aikaisemman identiteettinsä Konfederaation katedraalina nykyiseen lupaukseensa tulla sovinnon katedraaliksi. Symbolisesti tämä muutos alkaa sen avoimesta tunnustamisesta historiallisesta osallisuudestaan ​​rodulliseen sortoon ja Lost Cause -mytologiaan (Saint Paul's Episcopal Church nd):

Olemme osa elävää ja kehittyvää historiaa. Tarinamme alkoi vuonna 1844, kun Yhdysvaltojen taloudelliset ja poliittiset rakenteet omaksuivat täysin rotuorjuuden. Resurssit, jotka tekivät tämän kirkon mahdolliseksi, tulivat suoraan tehtaiden ja yritysten voitoista, jotka rakennettiin orjuutettujen afroamerikkalaisten selkään. Noina vuosina monet valkoiset protestantit yrittivät oikeuttaa orjuuden Jumalan suunnitelmana. Pyhän Paavalin jäsenet tukivat myös useimpien orjuusprotestanttien ohella teologiaa, joka vaati, että Jumala määräsi rodun eriarvoisuuden ja että heillä oli valkoisina velvollisuus hallita mustia ihmisiä. St. Paul's kietoutui erottamattomasti konfederaatioon Yhdysvaltain sisällissodan aikana. Se oli konfederaation virkamiesten ja upseerien kotikirkko ja dramaattisten tapahtumien kohtaus konfliktin lopussa. Sisällissodan jälkimainingeissa St. Paul's tunnusti virallisesti yhteytensä Robert E. Leeen, joka palvoi täällä, ja Jefferson Davisin, joka kastettiin seurakunnan jäseneksi, merkitsemällä penkkinsä ja asentamalla ikkunat heidän kunniakseen.

Tämän tunnustuksen rinnalla on sen visio tehtävästä "Julistaa Kristus kaupungin sydämessä". Tähän tehtävään kuuluu avoimuus, tasa-arvo, palvelu, yhteisö ja aktiivinen sitoutuminen (St Paul's Episcopal Church nd):

Tervetuloa kaikki liittyä joukkoomme jumalanpalvelukseen ja palvelukseen. Kunnioitan arvokkuus jokaisesta ihmisestä.
Haetaan ja palvella Kristusta kaikissa ihmisissä, rakastamme lähimmäisiämme niin kuin itseämme.
Kasvava a yhteisö Jumalan kansasta ottamalla yhteyttä muihin.
Being aktiivinen maailmassa Jumalan rakkauden todistajina.
Lupaamme itsemme myötätuntoa ja palvelua tukemalla toisiaan paikallisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä ministeriöissä.

Organisaatio / JOHTAJUUS

St. Paul's on osa maailmanlaajuista Anglikaaninen ehtoollinen ja yksi kolmesta Virginian hiippakunnasta. Se on kohtalaisen kokoinen seurakunta. Sen aktiivinen jäsenmäärä on 300-400, ja noin puolet aktiivisista jäsenistä osallistuu sunnuntain jumalanpalveluksiin (Doyle 2017). Kun kirkko aloitti historian ja sovinnon aloitteen, siihen osallistui aluksi noin 100 jäsentä.

Richmondin metropolialueen koko ja monimuotoisuus on kasvanut viime vuosikymmeninä ja siitä on tullut vähemmän konservatiivinen (Weinstein 2022). Tämä edistyksellisempi asenne on näkynyt joissakin uskonnollisissa seurakunnissa ja erityisesti St. Paulin seurakunnissa. 1970-luvulta alkaen St. Paul's teki kymmeniä aloitteita, joiden tarkoituksena oli lievittää rasismin ja eriytymisen perintöä Richmondissa, mukaan lukien kansanterveys-, koulutus- ja oikeudenmukaisten asuntojen rahoittaminen. (Doyle 2017; St. Paul's nd). Vaikka kirkon jäsenet ovat edelleen pääosin valkoisia, rotujen monimuotoisuus johtotehtävissä on muuttunut olennaisesti (St. Paul's Episcopal Church 2022). Historia ja sovinto -aloitteesta on tullut kirkon toiminnan keskipiste vuodesta 2015 lähtien.

SEIKAT / ristiriitoja

Konfederaatioteemaisista symboleista, kylteistä, nimistä, juhlapäivistä, patsaista ja rakennuksista käytävän konfliktin kehitys jatkuu samoin kuin molempien osapuolten toiminta. Esimerkiksi vuonna 2018 tappava väkivalta puhkesi elokuussa 2018 Charlottesvillessä valkoisten nationalistien mielenosoituksessa, joka vastusti kenraali Robert E. Leen patsaan poistamista. Konfederaation varusteet olivat läsnä 6. tammikuuta 2021 pidetyssä poliittisessa kapinassa Washington DC:ssä. Samaan aikaan konfederaation esineiden ja symbolien poistaminen on jatkunut vauhdilla koko maassa. Vuonna 2020 eri puolilta maata poistettiin 168 esinettä ja symbolia, joista eniten tallensi Virginia (McGreevy 2021). Muutot tietysti jättivät vastaamatta, mikä ne korvaisi, ja Richmondissa Virginia Museum of the Fine Arts sai tehtäväkseen johtaa kohteiden uudelleenkäyttöä koskevien ehdotusten kehittämistä. Yhdessä korvaustapauksessa molemmat osavaltion lainsäädäntöelimet hyväksyivät lakiesityksen, joka korvasi Lee-Jacksonin päivän loman vaalipäivän lomalla (Stewart 2020).

Episkopaalinen kirkko eteni totuus- ja sovintoprojektissaan. Kesäkuussa 2021 Episcopal Church General Conventin toimeenpaneva neuvosto ilmoitti vuosikokouksessaan uuden kansainvälisen, kirkonlaajuisen rodun totuuden ja sovintopyrkimyksen muodostamisesta. Perustettiin työryhmä kehittämään ehdotuksia, "jotka edistävät ja helpottavat konventin hyväksymistä suunnitelman ja polun toteuttamiseksi totuuden ja sovinnon prosessia varten episkopaalissa. kirkko” (Millard 2021). Richmondissa St. Paul's History and Reconciliation Project saavutti virstanpylvään esittämällä projektiraporttinsa, Sokeat pisteet. [Kuva oikealla]

KUVAT

Kuva 1: Monumentaalinen kirkko
Kuva 2: Richmondin ja Petersburgin rautatievarikko lähellä 1865. ja Byrd-katuja vuoden XNUMX evakuointipalon jälkeen.
Kuva 3: lasimaalaukset St. Paulin pyhäkössä Robert E. Leen kunniaksi. (Kliksoitava kuva).
Kuva #4; Dylann Roof näyttää konfederaation lippua.
Kuva 5: Historia ja sovintoprojektin raportin etukansi, Sokeat pisteet.

REFERENSSIT

Anderson, Nick ja Susan Syrluga. 2021, "Orjuudesta Jim Crow'hun ja George Floydiin: Virginian yliopistoilla on edessään pitkä rodullinen laskenta." Washington Post, Marraskuu 26. Käytössä https://www.washingtonpost.com/education/2021/11/26/virginia-universities-slavery-race-reckoning/?utm_campaign=wp_local_headlines&utm_medium=email&utm_source=newsletter&wpisrc=nl_lclheads&carta-url=https%3A%2F%2Fs2.washingtonpost.com%2Fcar-ln-tr%2F356bfa2%2F61a8b7729d2fdab56bae50ef%2F597cb566ae7e8a6816f5e930%2F9%2F51%2F61a8b7729d2fdab56bae50ef on 10 toukokuu 2022.

Banks, Adelle. 2021. "Tuomiokirkko korvaamaan Konfederaation ikkunat lasimaalauksilla, jotka heijastavat mustaa elämää." Uskonto Uutiset, 23. syyskuuta. Pääsy osoitteestahttps://religionnews.com/2021/09/23/cathedral-to-replace-confederate-windows-with-stained-glass-reflecting-black-life/ on 10 toukokuu 2022.

Bohland, Jon. 2006. Kadonnut syy löydetty: Vanhan etelän muiston jäännökset Shenandoahin laaksossa Virginiassa. Ph.D. Väitös, Virginia Polytechnic Institute ja State University.

Chilton, John. 2020. "St. Paul's Richmondissa pyhittääkseen Leen ja Davisin ikkunat uudella merkityksellä." Episcopal Café, Heinäkuu 12. Käytössä  https://www.episcopalcafe.com/st-pauls-richmond-to-rededicate-lee-and-davis-windows-with-new-meaning/ on 1 marraskuu 2021.

Tsemppiä, Doug. 2018. "Kirkkomme nimettiin Robert E. Leen mukaan – näin muutimme sen." Uskonto News Service, Tammikuu 15. Käytössä https://www.ncronline.org/news/parish/our-church-was-named-robert-e-lee-here-how-we-changed-it on 10 toukokuu 2022.

Doyle, Heather Beasley. 2017 ""Cathedral of the Confederacy" laskee historiansa ja kartoittaa tulevaisuutta." Episcopal News Service, 19. kesäkuuta. Käytetään osoitteesta https://www.episcopalnewsservice.org/2017/06/19/cathedral-of-the-confederacy-reckons-with-its-history-and-charts-future/ on 10 toukokuu 2020.

Feld, Lowell. 2020. "Vain 10–15 vuotta sitten Virginian lainsäätäjät äänestivät ylivoimaisesti "Robert E. Leen kunniaksi tarkoitettujen erityisten rekisterikilpien" ja "avioliiton puolustamisen" puolesta. Sininen Virginia, Kesäkuu 18. Käytössä https://bluevirginia.us/2020/06/just-10-15-years-ago-virginia-legislators-were-voting-overwhelmingly-to-approve-special-license-plates-honoring-robert-e-lee-and-to-defend-marriage on 10 May 2022.

Yleissopimus. 2007. "2006-tutkimus orjuuden taloudellisista hyödyistä." Journal of the General Convention of… The Episcopal Church, Columbus. New York: General Convention, s. 664-65. Pääsy osoitteesta https://episcopalarchives.org/cgi-bin/acts/acts_resolution-complete.pl?resolution=2006-A123 on 10 toukokuu 2022.

Griggs, Walter. 2017 Historialliset Richmondin kirkot ja synagogat. Charleston, SC: History Press.

Janney, Caroline. "Kadonnut syy. 2021. Encyclopedia of Virginia. Käytössä https://encyclopediavirginia.org/entries/lost-cause-the on 9 November 2021.

Kinnard, Meg. 2017. "Episkopaalit kamppailevat konfederaation symbolien historian kanssa." Associated Press, Syyskuu 18. Käytössä https://gettvsearch.org/lp/prd-best-bm-msff?source=google display&id_encode=187133PWdvb2dsZS1kaXNwbGF5&rid=15630&c=10814666875&placement=www.whsv.com&gclid=EAIaIQobChMIl6eUipjp8wIVVcLhCh3mbgFkEAEYASAAEgIG4vD_BwE  on 26 lokakuu 2021.

McGreevy, Nora. 2021. ”Yhdysvallat poisti yli 160 konfederaation symbolia vuonna 2020 – mutta satoja on jäljellä.” Smithsonian Magazine, Helmikuu 25. Käytössä https://www.smithsonianmag.com/smart-news/us-removed-over-160-confederate-symbols-2020-more-700-remain-180977096/ on 10 toukokuu 2022.

Millard, Egan. 2021. "Johtava piispa ilmoittaa uudesta kirkon laajuisesta rodullisesta totuudesta ja sovintoponnistelusta toimeenpanoneuvoston ensimmäisenä päivänä." Episkopaalinen uutispalvelu, Kesäkuu 25. Käytössä
https://www.episcopalnewsservice.org/2021/06/25/presiding-bishop-announces-new-churchwide-racial-truth-and-reconciliation-effort-during-first-day-of-executive-council/

Millard, Egan. 2020. "Kun konfederaatiosymbolit laskevat Virginiassa, Richmondin kirkko poistaa omansa, mutta säilyttää BLM-grafitit." Episkopaalinen uutispalvelu, Heinäkuu 9. Käytössä https://www.episcopalnewsservice.org/2020/07/09/as-confederate-symbols-come-down-in-virginia-a-richmond-church-is-removing-its-own-and-leaving-black-lives-matter-graffiti/ on 10 toukokuu 2022.

Moscufo, Michela. 2022. ”Kirkoilla oli aktiivinen rooli orjuudessa ja erottelussa. Jotkut haluavat hyvittää." NBC News, 3. huhtikuuta. Pääsy osoitteesta https://www.nbcnews.com/news/nbcblk/churches-played-active-role-slavery-segregation-want-make-amends-rcna21291?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=8092da544f-EMAIL_CAMPAIGN_2022_04_04_01_47&utm_medium=email&utm_term=0_3e953b9b70-8092da544f-399904145 on 10 toukokuu 2022.

Noe-Payne, Mallory. 2015. "Richmondin St. Paul's Episcopal Church pyrkii tulemaan "sovituksen katedraaliksi". Radio IQ, Marraskuu 24. Käytössä
https://www.wvtf.org/news/2015-11-24/richmonds-st-pauls-episcopal-church-seeks-to-become-thedral-of-reconciliation on 10 toukokuu 2022.

Paulsen, David. 2021. "Värin edustajat järjestäytyvät muutokseen Episkopaalisessa kirkossa, yhteiskunnassa yleiskonventin edellä." Uusi piispallinen palvelu, Syyskuu 24. Käytössä https://www.episcopalnewsservice.org/2021/09/24/deputies-of-color-organize-for-change-in-episcopal-church-society-ahead-of-general-convention/ on 10 toukokuu 2022.

Pyhän Paavalin episkopaalinen kirkko. 2022. "Henkilökuntamme ja johtajuutemme." Pääsy osoitteesta https://www.stpaulsrva.org/staffandleadership on 10 toukokuu 2022.

Pyhän Paavalin episkopaalinen kirkko. nd "Historia ja sovintoaloite". Pääsy osoitteesta https://www.stpaulsrva.org/HRI on 27 lokakuu 2021.

Pyhän Paavalin episkopaalinen kirkko. ja "Lisää historiaa". Pääsy osoitteesta https://www.stpaulsrva.org/alittlemorehistory on 10 May 2022.

Pyhän Paavalin episkopaalinen kirkko. ja "Missiomme ja visiomme". Pääsy osoitteesta https://www.stpaulsrva.org/ourmissionandvision on 10 toukokuu 2022.

Stewart, Caleb. 2020. “Va. lainsäätäjät hyväksyvät lait Lee-Jacksonin päivän lopettamiseksi ja vaalipäivästä vapaapäivän tekemiseksi." Associated Press, Helmikuu 6. Käytössä https://www.nbc12.com/2020/02/07/va-lawmakers-pass-bills-end-lee-jackson-day-make-election-day-holiday/ on 10 toukokuu 2022.

Tukeva, Harry. 2021. "Uskonto sisällissodassa: eteläinen näkökulma." Pääsy osoitteesta
http://nationalhumanitiescenter.org/tserve/nineteen/nkeyinfo/cwsouth.htm on 18 November 2021.

Virginian humanististen tieteiden säätiö. 2017. "Meneisyyden käsitteleminen teologisesta / uskoon perustuvasta käytännöstä." Webinaari, 13. joulukuuta. Pääsy osoitteesta https://zehr-institute.org/webinars/dealing-with-the-past-from-a-theological-faith-based-practice/ on 16 toukokuu 2022.

Wamsley, Laurel. 2020. "Richmond, Va., pormestari määrää konfederaation patsaiden hätäpoiston." NPR, 1. heinäkuuta. Pääsy osoitteesta https://www.npr.org/sections/live-updates-protests-for-racial-justice/2020/07/01/886204604/richmond-va-mayor-orders-emergency-removal-of-confederate-statues on 10 May 2022.

Weinstein, Dina. 2022. "Muutosten laskeminen." Richmond-lehti, 7. helmikuuta. Pääsy osoitteesta https://richmondmagazine.com/news/features/counting-change/ on 10 toukokuu 2022.

Williams, Michael. 2018. "Richmondin kirkko tutkii rodun roolia sen historiassa." Richmond Timesin lähetys, Maaliskuu 9. Käytössä https://www.pressreader.com/usa/richmond-times-dispatch/20180309/281921658559136 on 1 November 2021

Wilson, Charles. 2009. Verikastettu: Kadonneen asian uskonto, 1865-1920. Ateena: University of Georgia Press.

Julkaisupäivämäärä:
19 toukokuuta 2022

 

Jaa: