Manon Hedenborg Valkoinen

Ordo Templi Orientis

ORDO TEMPLI ORIENTIS AIKAJALA

1855 (28. kesäkuuta): Theodor Reuss syntyi.

1875 (12. lokakuuta): Aleister Crowley syntyi Leamington Spassa, Warwickshiressä, Isossa-Britanniassa.

1901–1902: Reuss sai peruskirjat useiden korkean asteen vapaamuurarien riittien toteuttamiseen Saksassa.

1902: Reuss alkoi julkaista aikakauslehteä Oriflamme.

1904 (8.–10. huhtikuuta): Crowley vastaanotti Lain kirja Kairossa, Egyptissä.

1906 (22. tammikuuta): "Ancient Order of Oriental Templars" varhaisimman perustamispäivämäärä, joka tuotettiin todennäköisesti lähempänä vuotta 1912.

1910: Reuss myönsi Aleister Crowleylle "muinaisen ja primitiivisen riitin" peruskirjan.

1912 (21. huhtikuuta): Reuss myönsi Crowleylle Ordo Templi Orientisin (OTO) peruskirjan ja nimitti hänet Britannian ja Irlannin kansalliseksi kenraaliksi. Reuss myös nimesi Crowleyn "pääedustajaksi" Amerikkaan noin tähän aikaan.

1912 (1. kesäkuuta): Lontooseen perustettiin OTO:n brittiläinen haara, "Mysteria Mystica Maxima" tai M\M\M\.

1912 (syyskuu): Reuss ilmoitti OTO:n olemassaolosta ja tehtävästä sekä Crowleyn asemasta Jubilee-numerossa Oriflamme. Crowley ilmoitti samanaikaisesti "Order of Oriental Templars" -järjestöstä ja sen brittiläisestä haaratoimistosta M\M\M\ aikakauslehtensä syyskuun numerossa. Päiväntasaus.

1913: Crowley kirjoitti "Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ", gnostilaisen katolisen messun OTO:n "keskeisenä seremoniana".

1913: Ensimmäinen OTO:n paikallinen majatalo perustettiin Lontooseen.

1913 (20. joulukuuta): Crowley antoi James Thomas Windramille OTO-peruskirjan Etelä-Afrikalle, mikä johti kahden loosin muodostumiseen.

1913–1914 (n.): Crowley tarkisti OTO:n vihkimisriittejä VI°:een asti.

1914: Crowley julkaisi manifestin OTO:n brittiläiselle haaralle "Manifesto M\M\M\".

1915 (1. tammikuuta): Crowley antoi Charles Stansfeld Jonesille peruskirjan, jossa hänet nimitettiin OTO:n edustajaksi Vancouveriin.

1915 (15. marraskuuta): JT Windram antoi Australian OTO-peruskirjan Frank Bennettille.

1917 (22. tammikuuta): Reuss ilmoitti "Anational Grandlodgesta" OTO:n uudeksi päämajaksi utopistisessa Monte Veritàn kunnassa Asconassa, Sveitsissä.

1917 (15.–25. elokuuta): Reuss piti OTO:n "kansallisen kongressin" Monte Veritàssa.

1918: Reuss julkaisi Crowleyn gnostilaisen messun saksaksi Ecclesia Gnostica Catholican (EGC) suojeluksessa.

1918 (maaliskuu): Ensimmäinen englanninkielinen gnostilaisen messun julkaisu Kansainvälinen.

1919 (21. maaliskuuta):  Päiväntasaus III (1) julkaistiin. Tämä numero käsitti OTO:n organisaatioon ja tehtävään liittyviä asiakirjoja.

1921 (heinäkuu): Reuss antoi monikansallisen peruskirjan Pohjois-Amerikan OTO:lle CS Jonesille ja Saksan kansallisen peruskirjan Heinrich Tränkerille.

1921 (3. syyskuuta): Reuss antoi OTO-peruskirjan Carl William Hansenille, alias Ben Kadoshille, Tanskan puolesta.

1923 (28. lokakuuta): Theodor Reuss kuoli.

1924 (joulukuu): Crowley hyväksyi virallisesti OTO:n ritarikunnan (OHO) ulkopäällikön viran Jonesin ja Tränkerin tuella.

1925 (elokuu): Suurmestarien konferenssi pidettiin Weidassa, Saksassa.

1935: Wilfred Talbot Smith perusti Jane Wolfen kanssa yhteistyössä OTO:n Agape Lodgen Etelä-Kaliforniaan.

1940 (8. huhtikuuta): Crowley nimitti Karl J. Germerin suureksi rahastonhoitajaksi.

1941: Germer muutti Yhdysvaltoihin

1941 (18. heinäkuuta): Crowley nimesi Germerin seuraavaksi OHO:ksi.

1941: Grady Louis McMurtry vihittiin OTO:n Agape Lodgeen.

1946 (22. maaliskuuta): Crowley valtuutti McMurtryn ottamaan OTO:n hallintaansa Kaliforniassa hätätapauksessa.

1947 (1. joulukuuta): Aleister Crowley kuoli Hastingsissa, East Sussexissa. Germer seurasi häntä OHO:na.

1948: Agape Lodge suljettiin.

1962 (25. lokakuuta): Karl Germer kuoli West Pointissa, Kaliforniassa.

1968–1969: Saatuaan tietää Germerin kuolemasta McMurtry toimi Crowleyn aiemman valtuutuksen mukaisesti ja muutti perustamaan OTO:n Kaliforniaan vanhan Agape Lodgen jäsenten avulla.

1977 (12. lokakuuta): McMurtry vuokrasi Thelema Lodgen Berkeleyssä, Kaliforniassa, uudelleen perustetun OTO:n Grand Lodgeksi.

1979 (20. maaliskuuta): OTO perustettiin uskonnolliseksi voittoa tavoittelemattomaksi organisaatioksi Kalifornian osavaltion lakien mukaisesti.

1985 (12. heinäkuuta): Yhdysvaltain Pohjois-Kalifornian käräjäoikeus julisti McMurtry's OTO:n Crowley-Germer -järjestön lailliseksi perilliseksi, jolla on yksinoikeudella lailliset oikeudet Crowleyn kirjalliseen perintöön sekä OTO:n nimeen ja lameniin.

1985 (12. heinäkuuta): Grady McMurtry kuoli.

1985 (21. syyskuuta): OTO:n IX° jäsenet valitsivat William Breezen, alias Hymenaeus Beta, toimivaksi OHO:ksi.

1996: OTO:n kansainvälinen pääkonttori perustettiin, ja sen alaisena toimi Yhdysvaltain Grand Lodge (USGL).

2005: Yhdistyneen kuningaskunnan Grand Lodge (UKGL) perustettiin.

2006: Australia Grand Lodge perustettiin.

2014: Italiaan ja Kroatiaan perustettiin Grand Lodges.

2014 (10. lokakuuta): Viisi kansallista suurmestarit äänestivät Breezen valinnasta de jure OHO:ksi.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Ordo Templi Orientis (OTO) tai Oriental Templars -järjestö on aloittava maaginen järjestö, joka syntyi 1851-luvun alun Keski-Euroopan epäsäännöllisistä ja korkea-asteisista vapaamuurarien verkostoista. Carl Kellner (1905–1912), varakas itävaltalainen paperikemisti ja vapaamuurari, joka on kiinnostunut joogasta ja okkultismista, on perinteisesti tunnustettu OTO:n "hengelliseksi isäksi" (geistige Vater) ja ensimmäiseksi "ulkopääksi" (Reuss 15:1855). . [Kuva oikealla] Tilaus näyttää kuitenkin syntyneen saksalaisen sosialistin ja laulajan Theodor Reussin (1923–1875) ja brittiläisen okkultistin, runoilijan ja vuorikiipeilijän Aleister Crowleyn (1947–XNUMX) yhteistyöstä, jälkimmäisen ollessa nykyisen ritarikunnan rakenteen ja opetusten pääarkkitehti.

Theodor Reuss syntyi vuonna 1855 englantilaiselle äidille ja saksalaiselle isälle. Toimittuaan toimittajana 1880-luvulla Reuss liittyi vuonna 1885 sosialistiseen League, yksi Englannissa nousevista varhaisista sosialistisista liikkeistä. Hänet karkotettiin seuraavana vuonna, koska häntä syytettiin toimimisesta Preussin poliisin vakoojana (niukoista todisteista huolimatta) (Howe ja Möller 1978). 1890-luvulla Reuss liikkui useissa esoteerisissa ja vapaamuurariryhmissä. [Kuva oikealla] Tässä Reuss tapasi Carl Kellnerin, jonka Reuss myöhemmin väitti halunneen luoda "Academia Masonican", joka yhdistäisi kaikki vapaamuurarien tutkinnot ja järjestelmät (Reuss 1912:15). Vuoden 1900 tienoilla Reuss sai oikeudet perustaa useita korkea-asteen vapaamuurarien riittejä Saksaan Gérard Encaussen (alias Papus, 1865–1916), Martinistin ritarikunnan perustajan kautta; William Wynn Westcott (1848–1925), vapaamuurari ja Golden Dawnin hermeettisen ritarikunnan perustaja; ja vapaamuurari John Yarker (1833–1913). Vuonna 1902 Reuss alkoi julkaista aikakauslehteä Oriflamme ideoidensa välineenä (Höwe ja Möller 1978; Kaczynski 2012).

Myös aikansa uusgnostiseen liikkeeseen sotkeutunut Reuss osallistui Papuksen järjestämään spiritualistiseen vapaamuurarien konferenssiin Pariisissa vuonna 1908. Siellä Reuss on saatettu vihkiä Jean Bricaud'n (1881–1934) l'Église Catholique Gnostiquen (myöhemmin l) piispaksi. 'Église Gnostique Universelle). Bricaud (entinen Jules Doinelin (1842–1902) gnostilaisen kirkon piispa) oli eronnut vuonna 1907 perustaakseen oman kirkkonsa Papus ja Louis-Sophrone Fugaironin (s. 1846) tukemana. Reuss perusti myöhemmin kirkon saksalaisen haaratoimiston nimeltä Die Gnostische Katolische Kirche (GKK) (Toth 2005).

Vuonna 1910 Reuss myönsi Aleister Crowleylle peruskirjan Yarker's Antient and Primitive Rite (Reuss 1906 [1910]; Crowley 1989:628–629). Syntynyt vuonna 1875 vanhemmille, jotka olivat Plymouth Brothrenin jäseniä, dispensationalisti Kristillinen lahko, Crowley ei ollut aloittelija esoteerisessa toiminnassa. Vuonna 1898 hän liittyi Lontoon Golden Dawnin hermeettiseen ritarikuntaan ja nousi nopeasti arvosanojen läpi. Hänen osallistumisensa ritarikuntaan päättyi vuonna 1900. Vuonna 1904 häämatkalla ensimmäisen vaimonsa Rosen (os Kelly, 1874–1932) [Kuva oikealla] Crowleyn luona vieraili Aiwass-niminen järjetön entiteetti, jota Crowley piti sanansaattajana. Horuksen jumalasta. Kolmen päivän aikana Aiwass saneli tekstin Crowleylle: Lain kirja, myöhemmin tekninen otsikko Liber AL vel Legis (Crowley 2004). Vaikka Crowley suhtautui alun perin skeptisesti kirjan sanomaan, hän lopulta hyväksyi asemansa uuden uskonnon profeettana: Thelema (kreikaksi "tahto"), josta Lain kirja tuli keskeinen pyhä teksti. Vuonna 1907 Crowley ja hänen entinen Kultaisen aamunkoittoon mentori George Cecil Jones (1873–1960) perustivat Hopeatähden ritarikunnan eli A\A\, joka perustui Kultaisen Aamunkoiton tutkintojen rakenteeseen ja rituaalisiin maagisiin käytäntöihin yhdistettynä Crowleyn joogatekniikoihin. oli oppinut matkustamaan Aasiassa (Crowley 1994). Crowley tutki myös "Theleman pyhiä kirjoja" osana A\A\ opetussuunnitelmaa (Crowley 1909). Kuten Reuss, Crowley oli aikakauslehtien kustantaja, joka julkaisi Päiväntasaus A\A\:n ajoneuvona vuodesta 1909.

Vuonna 1912 Crowley ja Reuss kohtasivat jälleen polut. Crowley väittää, että Reuss etsi hänet Lontoon kodissaan ja syytti Crowleya Reussin Ordo Templi Orientiksen "korkeimman salaisuuden" levittämisestä, joka liittyy ritarikunnan IX°:een. Tämän seurauksena Reuss totesi, että Crowley on saatava tilaukseen ja vannoi seremoniallisesti vaitiolovelvollisuuden. Crowley väitti vastanneensa, että hän tietämättä käskyn salaisuudesta saattoi tuskin olla syyllinen sen paljastamiseen, mihin Reuss vastasi osoittamalla katkelman Crowleyn kirjasta. Valheiden kirja (julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1912, katso Crowley 1980). Crowley kuvailee, kuinka oivallus valkeni hänelle. Huhtikuun 21. päivänä Reuss myönsi Crowleylle IX°:n ja nimitti hänet OTO:n kansalliseksi suurmestariksi Isossa-Britanniassa ja Irlannissa (Crowley 1989:709–10). [Kuva oikealla] Reuss nimitti myös Crowleyn OTO:n edustajan Yhdysvaltoihin. Jotkin Crowleyn selonteosta kyseenalaistavat todisteiden puuttuminen OTO:n olemassaolosta jäsenjärjestönä ennen vuotta 1912. Vaikka ritarikunnan ensimmäinen perustuslaki on päivätty 22. tammikuuta 1906, asiakirja on todennäköisesti tuotettu lähempänä vuotta 1912, joten se on On perusteltua olettaa, että OTO toimivana organisaationa syntyi Reussin ja Crowleyn yhteistyöstä ja pääosin vuodesta 1912 lähtien (vrt. Howe ja Möller 1978).

OTO:n brittiläinen sivuliike, "Mysteria Mystica Maxima" tai M\M\M\, perustettiin Lontooseen 1. kesäkuuta 1912 (Reuss 1912:14). Syyskuussa 1912 Reuss julkaisi "juhlavuoden painoksen". Oriflamme, julisti OTO ja paljastaa veljeskunnan ylimmän salaisuuden luonteen: seksuaalisen magian, jonka väitetään olevan kaikkien hermeettisten ja vapaamuurarien järjestelmien avaimet (Reuss 1912:21). Samanaikaisesti Crowleyn syyskuun 1912 numero Päiväntasaus ilmoitti "Order of Oriental Templars" ja sen brittiläinen haara, M\M\M\. Vaikka on epäselvää, oliko Reuss vihkinyt Crowleyn oman gnostilaisen katolisen kirkkonsa piispaksi, Crowleyn ilmoituksessa OTO:sta mainittiin myös "gnostinen katolinen kirkko" järjestyksen henkisenä edeltäjänä (Crowley 1912).

Virallisesta julkaisustaan ​​lähtien OTO hyväksyi miehiä ja naisia ​​tasavertaisin ehdoin. Vaikka veljeskunnalla oli tämä yhteistä useiden muiden nykyaikaisten okkulttisten yhteiskuntien kanssa, mukaan lukien Golden Dawn ja Theosophical Society, naisten vihkimispolitiikka erotti OTO:n sen vapaamuurarien juurista. Päätös päästää naisia ​​voi todennäköisesti liittyä ritarikunnan seksitaikaan opetuksia. Alusta alkaen useilla naisilla oli johtokunnan johtotehtävissä, mukaan lukien Crowleyn ensimmäinen pääsihteeri Vittoria Cremers ja seuraavat sihteerit Leila Waddell (1880–1932) ja Leah Hirsig (1883–1975) (vrt. Hedenborg White 2021b). [Kuva oikealla]

OTO:hon liittymisen jälkeen Crowley jatkoi järjestyksen muokkaamista. Tyytymätön Reussin vihkimisrituaaleihin Crowley Reussin tuella tarkisti vihkimyksiä VI°:een asti. Moskovassa vuonna 1913 Crowley kirjoitti myös uusgnostisen, eukaristisen rituaalin veljeskuntaa varten: "Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ" tai gnostilaisen katolisen messun, jonka Crowley aikoi välittää OTO:n keskeinen, seksimaaginen salaisuus (Crowley 1989:714; Crowley 2007:247; 70:20–1913). Latinistettu nimi Ecclesia Gnostica Catholica ei ollut aiemmin ollut yleisessä käytössä, vaikka Crowleyn tämän terminologian omaksuminen yhdistää rituaalin selvästi Reussin uusgnostisiin etuihin. Rituaali keskittyy maskuliinisten ja feminiinisten periaatteiden kunnioittamiseen ja niiden eroottiseen yhdistämiseen (katso lisätietoja kohdasta Rituaalit/käytännöt). Tilaus laajeni myös maantieteellisesti tähän aikaan. 1877. joulukuuta 1939 Crowley antoi opiskelijalleen James Thomas Windramille (15–1915) Etelä-Afrikan peruskirjan, joka johti kahden loosin muodostumiseen. 1868. marraskuuta 1930 Windram puolestaan ​​myönsi Australian peruskirjan Frank Bennettille (1915–XNUMX) (Windram XNUMX).

Vaikka Crowley oli useaan otteeseen käyttänyt seksuaalisia tekoja saavuttaakseen hengellisiä tarkoituksia (katso esim. Hedenborg White 2020:54; 76 n89), hänen yhteistyönsä Reussin kanssa merkitsi alkua systemaattisemmalle sitoutumiselle seksuaalisen magian kanssa; seksuaalisten toimien tai energian käyttö tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Vuodesta 1914 lähtien Crowley tutki seksuaalista taikuutta lukuisten sekä mies- että naiskumppanien kanssa ja kirjasi kokeet päiväkirjaansa (esim. Crowley 1983; Crowley 1996). Hän kirjoitti myös OTO:n korkeampien tutkintojen opetusasiakirjoja (esim. Crowley 1914a; 1914b). Lyhyesti sanottuna Crowleyn tekniikka koostui keskittymisestä haluttuun lopputulokseen sekä seksuaalisen energian nostamisesta ja keskittämisestä, mikä huipentui orgasmin kohdalla sopivan mielikuvan "lataukseen". Tuloksena saadut sukuelinten nesteet kulutettiin myöhemmin tai joissakin tapauksissa niitä käytettiin materiaalisen talismanin voitelemiseen. Seksuaalinen magia yhdistettiin alun perin OTO:n VIII°:een ja IX°:een, jotka liittyivät vastaavasti autoeroottisiin harjoituksiin ja heteroseksuaaliseen kanssakäymiseen. Suoritettuaan sarjan invokaatioita rakastajansa ja opetuslapsensa Victor B. Neuburgin (1883–1940) kanssa Pariisissa vuonna 1914, Crowley lisäsi XI°:n. Tämän tutkinnon katsotaan yleensä liittyvän anaaliseksiin, jota Crowley harjoitti sekä mies- että naispuolisten kumppaneiden kanssa (Crowley 1983: esim. 53–64; Crowley 1998:343–409; vrt. Bogdan 2006:218). Vuonna 1915 Crowley esitteli virallisesti Theleman lainkäyttövaltaan kuuluville OTO:n sivuliikkeille (vrt. Bogdan 2021:34).

Ensimmäisen maailmansodan aikana Crowley asettui Yhdysvaltoihin, kun taas Reuss muutti Sveitsiin. Tammikuussa 1917 Reuss ilmoitti perustavansa OTO:n päämajan kansallisen suurmajan muodossa progressiiviseen, utopistiseen Monte Veritàn kuntaan lähellä Asconaa, Sveitsiä (Howe & Möller 1978; Green 1987). Saman vuoden elokuussa Reuss isännöi "OTO:n kansainvälistä kongressia", jossa esiteltiin Crowleyn gnostilaisen messun erityislukeminen (Reuss 1917; Adderley 1997:245). Reuss teki myös käännöksen Lain kirja saksaksi (Reuss nd [1917]) ja julkaisi vuonna 1918 muokatun saksankielisen käännöksen gnostisesta messusta OTO:n alaisuudessa (Reuss 1997:226–38; vrt. Hedenborg White, tulossa). Gnostilaisen messun hyväksyminen keskeiseksi rituaaliksi loi Ecclesia Gnostica Catholican (EGC) theleemiseksi organisaatioksi ja merkitsi katkosta aiemmista gnostilaisen herätyksen muodoista.

Vuonna 1918 julkaistiin ensimmäinen englanninkielinen gnostilainen messu Kansainvälinen (Crowley 1918). Näihin aikoihin Crowley teki jälleen suuren tarkistuksen OTO-aloitusrituaaleihin 0°–III°:n osalta erottaakseen järjestyksen entisestään sen vapaamuurarien alkuperästä (Starr 2003:20–24; 98–100). Kevätpäiväntasaus (21. maaliskuuta 1919) Crowley jatkoi aikakauslehtensä julkaisemista Päiväntasaus viiden vuoden hiljaisuuden jälkeen. Tämä oli osa suurempaa julkaisuhanketta, joka toteutettiin Detroitissa toimivan vapaamuurarin Albert W. Ryersonin (1872–1931) ja hänen rakastajatar Bertha Brucen (s. 1888/1889) tuella, josta tuli myös Crowleyn rakastaja. Yleisesti kutsuttu "siniseksi" Päiväntasaus kannen värin vuoksi, Päiväntasaus III (1) edustaa vertailukohtaa OTO:n historiassa (vrt. Kaczynski 2019:1–16). Se sisältää useita keskeisiä asiakirjoja, jotka kertovat yksityiskohtaisesti OTO:n organisaatiosta ja tehtävästä, mukaan lukien Crowleyn tarkistettu manifesti järjestykseen ja hyvin vähän muokattu versio gnostisesta messusta, josta on sittemmin tullut kanoninen (Crowley 1919).

Crowley palasi Eurooppaan joulukuussa 1919. Kesään 1921 mennessä hänen suhteensa Reussiin oli kiristynyt. Vaikka Crowley myöhemmin väittikin, että Reuss luopui tehtävästään tähän aikaan, kun hän pyysi Crowleya ottamaan ritarikunnan ulkopäällikön (OHO) virkaan, tämän väitteen osoittamiseksi ei ole säilynyt asiakirjoja (lainattu Starr 2003: 110-13, 363). Reuss kuoli vuonna 1923, jolloin seuraajakysymys jäi vastaamatta. Vuonna 1924 Crowley hyväksyi virallisesti OHO:n viran kahden jäljellä olevan kansallisen suurmestarin tuella: Charles Stansfeld Jonesin (1886–1950), jolla oli monikansallinen peruskirja Pohjois-Amerikasta, ja Heinrich Tränker (1880–1956), joka hänellä oli Saksan kansallinen peruskirja. Näyttää siltä, ​​että kaikki kolme eivät tuolloin tienneet, että Reuss oli vuonna 1921 antanut Tanskan kansallisen peruskirjan Carl William Hansenille (alias Ben Kadosh, 1872–1936) (Reuss 1921). Hansenin seuraaja Grundal Sjallung (1875–1976) otti Crowleyyn yhteyttä vuonna 1938 uskoen, että OTO oli lakannut toimimasta kansainvälisesti.

Läheisen seuraajapiirin avulla Crowley pyrki puolustamaan auktoriteettiaan okkulttisten johtajien konferenssissa, jonka Tränker isännöi kotonaan Weidassa, Saksassa kesällä 1925. Osallistujilla oli ristiriitaisia ​​tunteita Crowleya kohtaan. Kun Tränkerin sihteeri ja kustantaja Karl J. Germer (1885–1962) oli Crowleyn puolella, konferenssi aiheutti hajoamisen Crowleyn ja Tränkerin välillä (Lechler 2013; Kaczynski 2010:418–23; katso lisätietoja kohdasta Issues/Challenges).

Samaan aikaan totalitarismin ilmeisen nousun kanssa Euroopassa, Crowley päätti keskittyä OTO:n perustamiseen Yhdysvaltoihin Wilfred Talbot Smith (1885–1957), joka oli aiemmin toiminut OTO:n jäsenenä Vancouverissa, Kanadassa, ja Jane Wolfe (1875–1958). ), [Kuva oikealla] Crowleyn pitkäaikainen ystävä ja opiskelija, joka oli asunut hänen luonaan Euroopassa, perusti OTO:n Agape Lodgen Los Angelesiin, Kaliforniaan, vuonna 1935. Kärsittyään hautauksen natsien keskitysleirillä, Germer muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1941. 18. heinäkuuta Crowley ilmoitti Germerin OTO:n seuraava OHO (Crowley 1941). Samana vuonna insinööriopiskelija Grady Louis McMurtry (1918–1985) [Kuva oikealla] vihittiin Agape Lodgeen. McMurtry oli viettänyt aikaa Crowleyn kanssa Englannissa toisen maailmansodan aikana ollessaan siellä sotilaana. Vuonna 1942 Agape Lodge muutti Pasadenaan uuden looshimestarinsa, lentopolttoaineinsinöörin John "Jack" Whiteside Parsonsin (1914–1952) käskystä. Keväällä 1946 Crowley valtuutti McMurtryn (maagisella nimellä Hymenaeus Alpha) ottamaan OTO:n hallintaansa Kaliforniassa hätätilanteessa (Crowley 1946). Toisen maailmansodan loppuun mennessä Agape Lodge oli ainoa aktiivinen OTO-elin maailmassa (Starr 2003: passim).

Aleister Crowley kuoli Hastingsissa 1. joulukuuta 1947. Agape Lodge hajosi seuraavana vuonna. Vaikka OTO:n jäsentoiminta väheni myöhemmin Pohjois-Amerikassa useiden vuosien ajan, Germer valvoi joidenkin Crowleyn kirjoitusten julkaisemista ja teki yhteistyötä Crowleyn ystävän Gerald Yorken (1901–1983) kanssa säilyttääkseen Crowleyn ja hänen seuraajiensa kirjeitä ja asiakirjoja (Germer 2016; Kaczynski 2010: 553–54).

Karl Germer kuoli West Pointissa Kaliforniassa 25. lokakuuta 1962. Hänen kuolemansa jälkeen useat henkilöt vaativat seuraajaa, mukaan lukien brittiläinen okkultisti Kenneth Grant (1924–2011), Crowleyn oppilas, joka oli ollut viimeksi mainitun oppilas. sihteeri myöhään elämässään; Herman Metzger (1919–1990), joka johti ritarikunnan Sveitsin haaraa; ja brasilialainen thelemiitti Marcelo Ramos Motta (1931–1987). Vahvin vaatimus seuraajasta ja ainoa, joka on laillisesti tunnustettu, oli Grady McMurtry. Saatuaan tietää Germerin kuolemasta vuonna 1968 McMurtry toimi Crowleyn aiempien valtuuksiensa mukaisesti (esim. Crowley 1946) ja siirtyi perustamaan järjestyksen entisten Agape Lodgen jäsenten Phyllis Secklerin (1917–2004) ja Helen Parsons Smithin (1910–2003) avulla. ). Vuonna 1977 McMurtry vuokrasi Thelema Lodgen Berkeleyssä, Kaliforniassa, uudelleen perustetun OTO:n Grand Lodgeksi. 20. maaliskuuta 1979 OTO perustettiin uskonnolliseksi voittoa tavoittelemattomaksi järjestöksi Kalifornian lain mukaisesti. 12. heinäkuuta 1985 Yhdysvaltain Pohjois-Kalifornian piirituomioistuin päätti McMurtry's OTO:n hyväksi ja vahvisti sen Crowleyn organisaation seuraajaksi ja myönsi sille yksinomaiset tekijänoikeudet Crowleyn teoksiin. McMurtry kuoli päivänä, jona tuomioistuimen päätös julkistettiin (Wasserman 2012).

Koska McMurtry ei nimennyt seuraajaa, seuraavan OHO:n valinta delegoitiin ritarikunnan jäljellä oleville IX° jäsenille. 21. syyskuuta 1985 William Breeze (s. 1955) valittiin toimivaksi OHO:ksi nimellä Hymenaeus Beta. OTO on kasvanut huomattavasti Breezen johdolla: vuonna 1996 perustettiin OTO:n kansainvälinen päämaja, jossa Yhdysvaltain Grand Lodge (USGL) oli alisteinen elin, ja lisää suurloosteja on sittemmin perustettu Isoon-Britanniaan (2005), Australiaan ( 2006), Kroatia (2014) ja Italia (2014). 10. lokakuuta 2014 ritarikunnan viisi kansallista suurmestaria valitsivat Breezen yksimielisesti de jure OHO:ksi.

OPPEJA / uskomukset

Keskustelu OTO:n opetuksista edellyttää rajan tekemistä ritarikunnan ensimmäisten olemassaolovuosien ja sen kehityksen välillä Crowleyn kasvavan taloudenhoitovuoden aikana ja sen jälkeen. Kuten todettiin, Reuss julisti ritarikunnan alkuperäiseksi agendaksi vapaamuurarien ja hermeettisten järjestelmien liiton avaimen, seksuaalisen magian kautta. Vaikka Reussin seksuaalista magiaa koskevien opetusten tarkka luonne ennen hänen yhteistyötään Crowleyn kanssa on epäselvä, aikaisempi stipendiaatti on tunnistanut kolme erillistä inspiraation lähdettä. Ensinnäkin Luxorin hermeettinen veljeskunta, jonka Käytännöt sisälsivät lääkärin, abolitionistien ja spiritualistisen median Paschal Beverly Randolphin (1825–1875) seksimaagiset opetukset (Deveney 1997). [Kuva oikealla] Randolphin ideat ovat saattaneet saavuttaa Reussin epäsuorasti Carl Kellnerin ja Hermetic Brotherhood of Lightin kautta, jonka kanssa Reuss väitti Kellnerin olleen yhteydessä (Reuss 1912:15; Godwin et al. 1995). Toinen Reussin inspiraation lähde oli 1751- ja 1824-luvun fallismi tai fallismi, jota propagoivat Richard Payne Knight (1746–1794), Sir William Jones (1817–1890) ja Hargrave Jennings (XNUMX–XNUMX), joiden teos Reuss osittain plagioitu kirjassa Lingam-Yoni (Reuss 1906; vrt. Kaczynski 2012: 246–8). Fallismin ydinkäsitys oli, että ihmiskunnan alkuperäinen uskonto koostui molempien sukupuolten uusiutuvien elinten palvonnasta. Reuss visioi OTO:n välineenä palautetulle falloskultille (vrt. Bogdan 2006; 2021:33–36). Kolmas vaikutuslähde Reussiin oli belgialainen vapaamuurari ja spiritualisti Georges Le Clément de Saint-Marcq (1865–1956) ja hänen ajatuksensa spermatofagiasta (siemennesteen kulutuksesta) todellisena ehtoollisena, joka perustettiin viimeisen ehtoollisen aikana (Pasi 2008; Reuss 1993). :56–57).

OTO rakentui perusteellisesti uudelleen, kun Crowley esitteli ja painotti yhä enemmän Thelemaa ja sen periaatteita sen pyhässä ydintekstissä esitetyllä tavalla. Lain kirja. Sen keskeinen periaate "tee mitä tahdot, tulee koko laiksi" esikuva Francois Rabelais'n teoksessa. Gargantua ja Pantagruel (1532), jossa on "Abbaye du Thélème". Sen sijaan, että Crowley olisi kehottanut toimimaan jokaisen impulsiivisen halun mukaan, hän tulkitsi "tee mitä tahdot" tarkoittavan jokaisen henkilön velvollisuutta löytää ja toteuttaa "todellinen tahtonsa", jonka hän uskoi olevan jokaisen yksilöllisen elämän ainutlaatuinen tarkoitus. esim. Crowley 1974:129–30). Crowley tulkitsi siihen liittyvän maksiimin: "Rakkaus on laki, rakkaus tahdon alaisena" (ennakolta Pyhän Augustinuksen sana: "Rakasta ja tee mitä tahdot") Crowley tulkitsi tarkoittavan, että todellisen tahdon luonne on rakkaus, ja että jokainen tahallinen teko on liitto (eli rakkaus) luomisen kanssa (esim. Crowley 1974:163–64; Crowley 2007b). Crowley piti magiaa (tai "Magikia", kuten hän mieluummin kirjoitti sen) avaimena oman tahdon löytämiseen ja hiomiseen ja määritteli sen "tieteenä ja taiteena saada aikaan muutos tahdon mukaisesti" (Crowley 1994:128). . Vuosina 1907–1911 Crowley tuotti useita muita inspiroituja kirjoituksia, jotka yhdessä Lain kirja käsittävät Theleman pyhät kirjat, Thelemic-tekstien kaanonin (Crowley 1988; 1998).

Crowley harkitsi vastaanottoa Lain kirja uuden aikakauden alkamisen merkiksi, jonka hän nimitti Horuksen aeoniksi. Aionien käsityksessään (noin 2,000 2012 vuoden ajanjaksoa, jotka korreloivat ihmiskunnan hengellisen kehityksen eri vaiheiden kanssa) Crowley sai inspiraationsa sekä kasvatuksestaan ​​Plymouthin veljeksissä ja sen dispensationalistisista opetuksista että frazerilaisista uskonnollisen evoluutioteorioista (Bogdan 2021; 16:20–1936). Ensimmäinen ikäkausi, jonka Crowley mainitsee nimellä, on Isisin aikakausi, jonka hän yhdistää matriarkaaliseen esihistoriaan ja luonnonmaailmaa edustavan suuren jumalattaren kunnioitukseen. Crowleyn mukaan Isiksen syrjäytti Osiriksen Aeon, jolle oli ominaista patriarkaalinen monoteismi, hengen korottaminen aineen yläpuolelle ja "kuolevan Jumalan" erilaisten ruumiillistusten, kuten Kristuksen, Dionysoksen tai Orfeuksen, palvonta. Horuksen, Isisin ja Osirisin jumalallisen jälkeläisen, hallitukselle olisi ominaista individualismi, vanhojen illuusioiden murtuminen sekä aineen ja hengen liitto (Crowley 1974; Crowley 137:271f; XNUMXff).

Eroottinen kuva on keskeistä Thelemic ontologiassa, joka on käsitteellinen dialektiikka jumalatar Nuitin, joka nähdään yötaivaalla ja edustaa rajatonta tilaa ja potentiaalia, ja hänen puolisonsa Haditin, jokaisen yksilön äärettömän tiivistyneen elämänvoiman, välillä. Heidän hurmioituneensa liittonsa synnyttää Ra-Hoor-Khuitin (Jumalan Horuksen muoto), [Kuva oikealla], joka liittyy aurinkoon ja uuden aeonin vapauttaviin energioihin (Crowley 1974; 2004, passim). Tämä kolmikko heijastuu Lain kirja, jonka kolme lukua liittyvät Nuit, Hadit ja Ra-Hoor-Khuit vastaavasti. Thelemic-panteoniin kuuluu myös jumalatar Babalon ja hänen puolisonsa Chaos. Perustuen Babylonin raamatullisen huoran (Ilm. 17) suotuisaan uudelleentulkintaan Crowley identifioi Babalonin taianomaiseen kaavaan avoimuutta tai vastaanottavaisuutta kaikkia luomisen puolia kohtaan ja vapautuneen (ja erityisesti naisellisen) seksuaalisuuden pyhyyteen (Hedenborg White). 2020, passim). Tätä Thelemic-panteonia juhlitaan Crowleyn gnostisessa messussa (Crowley 2007).

RITUAALIT / TOIMINTA

OTO tarjoaa sarjan lavastettuja vihkimisrituaaleja, joiden kautta vihitty saatetaan vähitellen tietoiseksi esoteerisista salaisuuksista. Kuten yllä todettiin, varhaisille OTO-aloiteille ominaisia ​​vapaamuurarien elementtejä lievennettiin vähitellen Crowleyn vaikutuksen alaisena. Seksuaalista taikuutta opetetaan ritarikunnan korkeammalla tasolla. Nykyinen OTO:n aloitusrakenne (organisoituna M\M\M\:een (katso alla)) käsittää kolmetoista numeroitua astetta O°:sta XII°:een ja kahdeksan väliastetta. Tutkinnot on järjestetty kolmeen "luokkaan" tai "triadiin": Maan mies, Rakastaja ja Erakko. Maan ihmisen asteet korreloivat chakrajärjestelmän kanssa ja edustavat dramatisoitua sielun etenemistä inkarnaation kautta: hedelmöitys, syntymä, elämä, kuolema ja sen jälkeen (katso Crowley 1982:122–24: Crowley 1990:193). 0° (Minerval) tutkinto vastaa "kunniavieraan" statusta, kun taas ensimmäinen tutkinto (I°) antaa täysjäsenyyden. Kaksi tutkintoa on ensisijaisesti hallinnollisia: X° merkitsee kansallista suurmestaria ja XII° on yksinomaan OHO:n hallussa.

Initiaatioiden lisäksi suurempien OTO:n paikallisten elinten odotetaan järjestävän säännöllisiä gnostilaisen katolisen messun juhlia, jota pidetään "[OTO:n] julkisen ja yksityisen juhlan keskeisenä seremoniana" (Crowley 1989:714). Gnostilainen messu suoritetaan Ecclesia Gnostica Catholican (EGC) suojeluksessa ja on usein avoin yleisölle, ja sillä on tärkeä tehtävä Theleman esittelyssä uusille etsijöille sekä henkisen kokemuksen ja mahdollisuuden seurustelemiseen. Vaikka Crowley väitti kirjoittaneensa gnostilaisen messun Pyhän Vasilin katedraalin liturgian innoittamana, hänen eukaristinen rituaalinsa on rakenteellisesti enemmän kuin roomalaiskatolisen kirkon tridentiinimessu. Suorat rinnastukset sisältävät uskontunnustuksen lausumisen; tunnustus henkisistä edeltäjistä; Kokoelmien lausuminen; siunaus kuolleille; sekä viinin ja leivän eukaristian (niin sanotut valokakut) levittäminen. Gnostilaisessa messussa juhlitaan theleemistä maailmankuvaa ja jumalallista panteonia. Gnostisen messun suorittavat pappi ja pappitar, joiden apuna on diakoni ja kaksi apuvirkailijaa, jotka tunnetaan "lapsina". Pappi ja pappitar kutsuvat yhdessä maskuliinista ja feminiinistä jumalallisuutta ja valmistelevat eukaristiaa toteuttamalla "mystisen avioliiton", symbolisen seksuaalisen liiton, jossa papin lansetti lasketaan viinillä täytetyksi kupiksi (Crowley 2007:247–70).

Gnostilaisen messun esitysten lisäksi nykyaikainen EGC jakaa maallikoiden jäseniä kasteen ja konfirmoinnin kautta ja suorittaa häitä, viimeisiä rituaaleja ja pappisvihyksiä. Monet suuret OTO-elimet tarjoavat yhteisiä kokoontumisia, opintoryhmiä, työpajoja ja kursseja Thelemasta rituaalitoimintojen lisäksi. On tavallista, että paikalliset elimet juhlivat päivänseisauksia, päiväntasauksia ja joitakin tai kaikkia "Thelemic Holidays" -päiviä, jotka merkitsevät tärkeitä päivämääriä Aleister Crowleyn elämässä. Tällaiset tapahtumat ovat usein avoimia ei-vihityille, ja tämä yhdistettynä siihen tosiasiaan, että monet suuremmat OTO-elimet ylläpitävät pysyviä temppelitiloja, antaa organisaatiolle enemmän julkista läsnäoloa kuin monet muut aloitteentekijät.

Laajamittainen tutkimus OTO:n jäsenten yksittäisistä esoteerisista käytännöistä puuttuu. Alustavia johtopäätöksiä voidaan kuitenkin tehdä kirjoittajan havaintojen perusteella. Vaikka se ei ole muodollinen vaatimus, monet (elleivät useimmat) OTO:n jäsenet harjoittavat jonkinlaista henkilökohtaista taikuutta. Vaikka A\A\ eroaa muodollisesti OTO:sta, kaksoiskuuluvuus on ollut suhteellisen yleistä Crowleyn elämästä lähtien ja on sitä edelleenkin. Jopa OTO:n jäsenistä, jotka eivät ole sidoksissa A\A\:aan, monet ottavat A\A\-järjestelmän elementtejä henkilökohtaiseen käytäntöön. Tähän sisältyy, mutta ei rajoittuen, maagisen päiväkirjan pitäminen (käytäntö, jonka Crowley opetti opetuslapsilleen); päivittäiset tervehdykset auringolle Crowleyn "Liber Resh vel Helios" (Crowley 1994:645) mukaisesti; säännölliset rituaalit maagisen hygienian palvelemiseksi, kuten "Pentagrammin pienempi rituaali" tai Crowleyn "Star Ruby" -rituaali (Crowley 1980:60); sekä jooga- ja meditaatiokäytännöt. Vaikka seksuaalinen taika on perinteisesti liitetty OTO:n korkeampiin asteisiin, eklektiset ja yksilölliset seksimaigiset käytännöt näyttävät olevan suhteellisen yleisiä rivijäsenten keskuudessa (vrt. Hedenborg White 2020:196, passim).

Organisaatio / JOHTAJUUS

OTO on maailman väkirikkain Thelemic-järjestö, jossa on noin 4,000 2022 jäsentä. Tammikuussa 150 se on järjestetty viidellä mantereella yli 1 maassa ja yli 2 paikallista toimielintä ympäri maailmaa. Ritarikunnan kansainvälistä päämajaa (IHQ) hallinnoi korkein neuvosto, joka koostuu kolmesta ritarikunnan kansainvälisestä pääupseerista. Nämä ovat: (3) Ritarikunnan ulkopäällikkö, joka tunnetaan myös nimellä Frater (tai Soror) Superior tai Caput Ordinis, (2020) pääsihteeri eli Cancellarius ja (198) rahastonhoitaja tai kvestori. IHQ johtaa kansallisia suurloosteja Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Kroatiassa ja Italiassa. Näistä suurin ja aktiivisin on United States Grand Lodge (USGL), joka käsittää noin kolmanneksen maailmanlaajuisista jäsenistä. Kansallisia suurloosteja johtaa kansallinen suurmestarin kenraali, jolla on Rex Summus Sanctissimuksen tai Korkeimman ja Pyhimmän Kuninkaan arvosana (X°). Maat, joissa ei ole kansallista suurloosia, voivat toimia kansallisina osastoina Frater Superior's Representativen (FSR) valvonnassa. Man of Earth -tasolla paikalliset elimet (joita on organisoitu leireinä, keitaina ja looseina ja jotka on erotettu niiden odotetaan tarjoavan aloitteiden ja toimintojen mukaan) toimivat joko kansallisen suurloosin lainkäyttövallan alaisina tai suoraan IHQ:n alaisina. Muita organisaatiomuotoja ovat niin kutsutut Rose Croixin osastot, jotka muodostavat Lover Grade -jäsenet, ja killat, jotka keskittyvät tietyn ammatin, ammatin tai tieteen edistämiseen. OTO:n jäsenyydestä tai johtajuudesta sukupuolen mukaan ei ole virallisia tilastoja, vaikka havainnot viittaavat lievään miesenemmistöön riveissä (Hedenborg White XNUMX:XNUMX).

OTO sisältää kaksi osariittiä: Mysteria Mystica Maxima (M\M\M\) ja Ecclesia Gnostica Catholica (EGC). Alun perin Crowleyn OTO:n brittiläistä haaraa osoittava M\M\M\ johtaa nykyään OTO-aloitteita maailmanlaajuisesti. Vaikka EGC syntyi itsenäisenä organisaationa (ja toimi autonomisena uskonnollisena voittoa tavoittelemattomana järjestönä vuosina 1979–1985), EGC on nykyään integroitu OTO:hon kirkollisena haaransa. EGC:n patriarkan (tai matriarkan) virkaa hoitaa OHO, ja kirkon ensisijaisuuteen kuuluvat ritarikunnan kansalliset suurmestarit. EGC sisältää myös piispan, pappeuden (papit ja papittaret) ja diakonian. Vaikka kaste ja konfirmointi EGC:ssä eivät vaadi OTO-jäsenyyttä, diakonaattiin vihkiminen, pappeus ja piispakunta edellyttävät erityisiä OTO-tutkintoja.

SEIKAT / haasteet

Jatko- ja johtajuuskysymys on tuonut toistuvia haasteita läpi OTO:n historian. Kuten edellä todettiin, Reussin kuolemaa seurasi erimielisyydet OHO:n viran laillisesta seuraajasta. Asiaa käsiteltiin suurmestareiden konferenssissa, okkultististen johtajien kokouksessa, jota isännöi Heinrich Tränker kotonaan Weidassa, Saksassa, 1925. Kokouksessa oli myös läsnä Crowleyn pitkäaikainen opetuslapsi Martha Küntzel (1857–1941) ja hänen rakastaja, Otto Gebhardi; Tränkerin sihteeri ja kustantaja Karl Germer; Tränkerin vaimo Helene: Tränkerin Pansofisen liikkeen jäsenet, Albin Grau (myös Crowleyn A\A\ jäsen) ja Eugen Grosche (1888–1964); Henri Birven (1883–1969); ja taiteilija Oskar Hopfer sekä Crowley ja hänen opetuslapsensa Leah Hirsig, Norman Mudd (1889–1934) ja Dorothy Olsen (s. 1892). Konferenssi tuskin oli yksiselitteinen menestys kenellekään osallistujalle. Kun Küntzel ja Germer tukivat Crowleya, Tränker, Grau, Birven ja Grosche suostuivat pitämään pansofisen liikkeen riippumattomana Crowleyn johdosta. Myöhemmin Tränker tuli hylkäämään Crowleyn (esim. Lechler 2013), samoin kuin Mudd ja Hirsig (vrt. Hedenborg White 2021b). Tuoden yhteen useita entisiä pansofisteja, Grosche perusti Fraternitas Saturnin, joka piti Crowleya profeettana, mutta säilytti itsenäisyytensä järjestyksenä.

Kuten edellä todettiin, perintökysymys nousi uudelleen esille Karl Germerin kuoleman jälkeen vuonna 1962. McMurtryn vaatimuksen OTO:n johtoon riitautti Hermann Metzger, sveitsiläisen ritarikunnan johtaja, joka jäljitti sukujuurensa Reussiin ja joka esitti säännöllisesti Crowleyn gnostisen messun ( Giudice 2015). Germerin kuoleman jälkeen Metzgerin ryhmän jäsenet äänestivät valitakseen hänet OHO:ksi (Weddingen 1963). Koska OTO:n perustuslain mukainen auktoriteetti puuttui, Sveitsin ulkopuoliset jäsenet eivät hyväksyneet näiden vaalien tuloksia. Vaihtoehtoisen väitteen OTO:n johtoon esitti Kenneth Grant, joka oli työskennellyt Crowleyn sihteerinä viimeksi mainitun myöhään. Vuonna 1948, Crowleyn kuoleman jälkeen, Grant hyväksyttiin OTO:n IX°:n aloittajaksi, ja myöhemmin hän sai Germeriltä luvan käyttää OTO-elintä Lontoossa. Vuonna 1955 Grant julkaisi manifestin, jossa hän ilmoitti perustavansa "New Isis Lodgen" OTO:n elimeksi (Grant 1955). Manifestissa esitettiin, että maa oli "transplutonisen" Isis-nimisen planeetan vaikutuksen alaisena ja että New Isis Lodgen tehtävänä oli kanavoida sen vaikutus. Germer vastusti Grantin ideoita ja erotti tämän OTO:sta. Grant kuitenkin jatkoi New Isis Lodgen toimintaa vuoteen 1962 saakka. 1960-luvun lopulta lähtien Grant väitti olevansa "Typhonian" OTO:n johtaja (viittaen ajatukseen Typhonian perinteestä, jota Grant kehitti yhdeksässä "Typhonian Trilogiassa" julkaistu 1972–2002). Vuonna 2011 tämän organisaation nimi muutettiin Typhonian Orderiksi (Bogdan 2015).

Merkittävimmän haasteen McMurtryn johtajuudelle toi brasilialainen thelemiitti Marcelo Ramos Motta (1931–1987), Germerin entinen A\A-opiskelija, joka oli julkaissut uusia painoksia Crowleyn teoksista usein omin kommenteineen. Saatuaan tietää, että Crowley oli testamentannut tekijänoikeutensa OTO:lle, Motta palkkasi opiskelijansa James Wassermanin (1948–2020), joka oli silloin Samuel Weiser -kirjakaupan työntekijä New Yorkissa, auttamaan häntä oikeuksien turvaamisessa. Wasserman kuitenkin lopulta tuki McMurtryn väitettä. Sitä seurannut vihamielisyys sai Motta vuonna 1981 haastamaan Weiserin oikeuteen tekijänoikeusloukkauksesta ja asetti oman Ordo Templi Orientis -seuransa Crowley-Germer OTO:n jatkoksi. Kuten edellä mainittiin, Yhdysvaltain Pohjois-Kalifornian käräjäoikeus päätti lopulta McMurtryn OTO:n hyväksi. Nykyään nämä ongelmat ovat suurelta osin ratkaistu, ja vain vähän kiistaa on jäljellä siitä, että uskonnollinen voittoa tavoittelematon Ordo Templi Orientis Inc. on Crowley-Germer -järjestön oikeudellinen seuraaja (Wasserman 2012).

Crowleyn ideoiden vastaanottoon ovat vaikuttaneet suuremmat yhteiskunnalliset muutokset, mukaan lukien feminismi ja LGBTQ-oikeuksien puolustaminen. Thelemic-miljöö (mukaan lukien OTO sekä muut pienemmät Thelemic-järjestöt, verkostot ja yksinharjoittajat) on ainakin 1990-luvulta lähtien nähnyt lisääntyvää julkaisua ja aloitteita (mukaan lukien konferenssit, podcastit, uutiskirjeet ja sosiaalisen median kampanjat), joiden tarkoituksena on korostaa naisten ääniä ja kokemuksia. Thelemic Women's Conference -konferenssien järjestäminen (vuosina 2006, 2008 ja 2016) voidaan mainita tärkeänä mittapuuna. Yhdysvalloissa monet suuret OTO-elimet pitävät säännöllisesti kokouksia ritarikunnan naisjäsenille. EGC:n yhdysvaltalainen haara, joka on suurin ja organisoitunein, osoittaa olevansa tietoinen sukupuoli-identiteetistä käytävistä keskusteluista, ja on kehittänyt EGC:n politiikan ottaakseen transpapit ja papittaret huomioon gnostisessa messussa sekä ei-binääri- ja/tai genderqueer-tunnisteet. EGC:n papisto (vrt. Hedenborg White 2021a:189–90).

KUVAT

Kuva 1: Carle Kellner.
Kuva 2: Theodor Reuss.
Kuva 3: Crowleyn perhe.
Kuva 4: Aleister Crowley hahmona Baphomet X°.
Kuva 5: Leah Hirsig.
Kuva #6: Jane Wolfe.
Kuva 7: Grady Louis McMurtry.
Kuva 8: Paschal Beverly Randolph.
Kuva 9: ​​Ankh-af-na-Khonsun stele.

REFERENSSIT

Adderley, J. 1997. "Programme du Congrès Cooperatif Anational de la Confrèrie des Illumines Hermétiques à Monte Verità sur Ascona du 15 - 25 Août 1917." P. 245 tuumaa Der Grosse Theodor-Reuss-lukija, toimittanut Peter R. König. München: Arbeitsgemeinschaft für Religions- und Weltanschauungsfragen.

Bogdan, Henrik. 2021. "Deus Est Homo: Jumalan käsite suuren pedon maagisissa kirjoituksissa 666 (Aleister Crowley)." Oinas: Lehti länsimaisten esoterismin tutkimista varten 21: 13-42.

Bogdan, Henrik. 2015. "Kenneth Grant ja Typhonian Tradition." Pp. 323-30 tuumaa Okkulttinen maailma, toimittanut Christopher Partridge. New York: Routledge.

Bogdan, Henrik. 2012. "Envisioning the Birth of a Eon: Dispensationalism and Millenarianism in the Thelemic Tradition." Pp. 89-106 tuumaa Aleister Crowley ja länsimainen esoterismi, toimittaneet Henrik Bogdan ja Martin P. Starr. New York: Oxford University Press.

Bogdan, Henrik. 2006. "Länsisen yhteiskunnan moraalin haastaminen: Ritualisoidun seksin käyttö nykyajan okkultismissa." Granaattiomena 8: 211-46.

Crowley, Aleister. 2007a. "De Lege Libellum". Teoksessa Aleister Crowley, Pp. 40-42 tuumaa Sininen päiväntasaus: The Equinox Voi. III nro I. San Francisco: Red Wheel/Weiser.

Crowley, Aleister. 2007b. “Liber XV: Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ.” Pp. 247–70 Aleister Crowleyssa, Sininen päiväntasaus: The Equinox Voi. III nro I,. San Francisco: Red Wheel/Weiser.

Crowley, Aleister. 2004. Lain kirja: Liber Al vel Legis: Faksimile käsikirjoituksesta, sellaisena kuin Aleister ja Rose Edith Crowley vastaanottivat 8., 9., 10. huhtikuuta 1904. Ev Centennial Edition. York Beach, ME: Red Wheel/Weiser, 2004.

Crowley, Aleister. 1998. "Pariisin työskentely". Pp. 343–409 tuumaa Visio ja ääni kommenteilla ja muilla papereilla, toimittanut Hymenaeus Beta. York Beach, minä: Samuel Weiser.

Crowley, Aleister. 1998. Visio ja ääni kommenteilla ja muilla papereilla, toimittanut Hymenaeus Beta. York Beach, minä: Samuel Weiser.

Crowley, Aleister. 1996. Aleister Crowleyn maagiset päiväkirjat: Tunisia 1923. Toimittanut Stephen Skinner. York Beach, ME: S. Weiser.

Crowley, Aleister. 1994. Taika: Liber ABA, toimittanut Hymenaeus Beta. York Beach, ME: S. Weiser.

Crowley, Aleister. 1990. "Maan mies ja hinduchakrat." Julkaisussa Aleister Crowley et ai., The Equinox Voi. III nro 10, toimittanut Hymenaeus Beta. York Beach, ME: Samuel Weiser.

Crowley, Aleister, 1989. Aleister Crowleyn tunnustukset: Autohagiografia. Lontoo: Arkana.

Crowley, Aleister. 1983. The Magical Record of the Beast, 666: Aleister Crowleyn päiväkirjat, 1914–1920. Toimittaja John Symonds ja Kenneth Grant. Lontoo: Duckworth.

Crowley, Aleister. 1982. Taikuutta ilman kyyneleitä. Toimittanut Israel Regardie. Phoenix, AZ: Falcon Press.

Crowley, Aleister. 1980. Valheiden kirja: jota kutsutaan myös valheellisesti murroiksi. York Beach, ME: S. Weiser.

Crowley, Aleister. 1946 (22. maaliskuuta). Kirje Grady Louis McMurtrylle. OTO-arkistot.

Crowley, Aleister. 1941. Karl Germerin nimitys OHO:ksi. OTO-arkistot.

Crowley, Aleister. 1936. Jumalien päiväntasaus. Lontoo: OTO.

Crowley, Aleister. 1919. Päiväntasaus, osa III, nro 1. Detroit, MI: Universal Publishing Company.

Crowley, Aleister. 1918. ”Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ”. Kansainvälinen 12: 70-74.

Crowley, Aleister. 1914a. “AGAPE vel Liber C vel AZOTH. Sal Philosophorum, Sangraalin paljastuksen kirja, jossa puhutaan adeptien sapatin viinistä." OS26, Gerald J. Yorke Collection, Warburg Institute, Lontoo.

Crowley, Aleister. 1914b. "Liber CDXIV: De Arte Magica". Gerald J. Yorke Collection NS3, Warburg Institute.

Crowley, Aleister. 1914c. Manifesti M\M\M\ Annettu pääsihteerin L. Bathurstin määräyksellä. Lontoo: yksityisesti painettu.

Crowley, Aleister. 1912. "Itämaisten temppelien veljeskunta: Mysteria Mystica Maxima." Päiväntasaus I:vii–xv.

Crowley, Aleister. 1909. QELHMA [Thelema]. Kolme osaa. Lontoo: yksityisesti painettu.

Crowley, Aleister ja David Curwen. 2010. Veli Curwen, veli Crowley: Kirjeenvaihto, toimittanut Henrik Bogdan. York Beach, ME: Teitan Press.

Deveney, John Patrick. 1996. Paschal Beverly Randolph: XNUMX-luvun musta amerikkalainen spiritisti, ruusuristiläinen ja seksitaikuri. Albany, NY: SUNY Press.

Germer, Karl. 2016. Karl Germer: Valitut kirjeet 1928–1962. Toimittaja David Shoemaker, Andrew Ferrell ja Stefan Voss. Theleman kansainvälinen korkeakoulu.

Giudice, Christian. 2015. "Ordo Templi Orientis." Pp. 277-282 tuumaa Okkulttinen maailma, toimittanut Christopher Partridge. New York: Routledge.

Godwin, Joscelyn, Christian Chanel ja John Patrick Deveney, toim. 1995. Luxorin hermeettinen veljeskunta: käytännön okkultismin järjestyksen alku- ja historialliset asiakirjat. York Beach, minä: S. Weiser.

Vihreä, Martin. 1987. Totuuden vuori. Vastakulttuuri alkaa: Ascona 1900–1920. Hannover, NH: University Press of New England.

Hedenborg White, Manon. Tulossa. Mysteeri käännetty: Perinteen välittäminen Theodor Reussin saksankielisessä gnostilaisen messun käännöksessä. Oriflamme.

Hedenborg White, Manon. 2021a. "Kaksoistyö ja sukupuoliongelmat? Performatiivisuus ja naisellisuus esoteerismin tutkimuksen kattilassa. Pp. 182-200 tuumaa Uusia lähestymistapoja esoteriikan tutkimukseen, toimittaneet Egil Asprem ja Julian Strube. Leiden: Brill.

Hedenborg White, Manon. 2021b. "Proksimaalinen auktoriteetti: Leah Hirsigin muuttuva rooli Aleister Crowleyn Thelemassa, 1919–1930." Oinas: Lehti länsimaisten esoterismin tutkimista varten 21: 69-93.

Hedenborg White, Manon. 2020. Kaunopuheinen veri: jumalatar Babalon ja feminiinismien rakentaminen länsimaisessa esoteerismissa. New York: Oxford University Press.

Hedenborg White, Manon. 2013. "Hänelle siivekäs salainen liekki, hänelle kumartuva tähtivalo: Sukupuolen sosiaalinen rakentaminen nykyajan Ordo Templi Orientisissa". Granaattiomena: International Journal of Pagan Studies 15: 102-21.

Howe, Ellic ja Helmut Möller. 1978. "Theodor Reuss: Epäsäännöllinen vapaamuurarius Saksassa, 1900-23", Ars Quatuor Coronatorum 91: 28-46.

Jennings, Hargrave. 1899. Phallismi: Kuvaus Lingam-Yonin palvonnasta eri puolilla maailmaa ja eri aikoina, kuvauksena muinaisista ja nykyaikaisista risteistä, erityisesti Crux Ansatasta (tai käsitellystä rististä) ja muista symboleista, jotka liittyvät maailman mysteereihin Seksin palvonta. Lontoo: yksityisesti painettu.

Kacynski, Richard. 2019 Paniikki Detroitissa: Taikuri ja moottorikaupunki. USA: Richard Kaczynski.

Kaczynski, Richard. 2012 Unohdetut temppelit: Ordo Templi Orientiksen lukemattomat alkuperät. NP: Richard Kaczynski.

Kaczynski, Richard. 2010 Perdurabo: Aleister Crowleyn elämä. Toinen painos. Berkeley, CA: North Atlantic Books.

Lechler, Volker. 2013. Heinrich Tränker myös Theosoph, Rosenkreuzer und Pansoph. Bausteine ​​zum okkulten Logenwesen. Stuttgart: Selbstverlag Volker Lechler.

Pasi, Marco. 2011. "Spermatofagian ritari: Georges Le Clément de Saint-Marcqin mysteerien tunkeutuminen." Pp. 369-400 tuumaa Piilotettu yhdyntä: Eros ja seksuaalisuus länsimaisen esoteriikan historiassa, toimittaneet Jeffrey Kripal ja Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Pasi, Marco. 2005. "Ordo Templi Orientis." Pp. 898–906 tuumaa Gnosis- ja länsimaisten esoterismien sanakirja muokannut Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Reuss, Theodor. 1997. "Ecclesiae Gnosticae Catholicae Canon Missae. Die Gnostische Messe. Aus dem Original-Text des Baphomet übertragen in die deutsche Sprache von Merlin Peregrinus. Pp. 226–38 Theodor Reussissa, Der Grosse Theodor-Reuss-lukija, toimittanut Peter R. König. München: Arbeitsgemeinschaft für Religions- und Weltanschauungsfragen.

Reuss, Theodor. 1993. "Parsival und das Enthüllte Grals-Geheimnis." Pp. 56-76 tuumaa The kleine Theodor-Reuss-Reader, toimittanut Peter R. König. München: Arbeitsgemeinschaft für Religions- und Weltanschauungsfragen, 1993.  

Reuss, Theodor. 1921 (3. syyskuuta). Charter Carl William Hansenille OTO:lle Tanskassa. OTO-arkistot.

Reuss, Theodor. nd [1917]. Kirje Aleister Crowleylle. OTO-arkistot.

Reuss, Theodor. 1917 [22. tammikuuta]. "Ordo Templi Orientis: Valon hermeettinen veljeskunta. Anational Grandlodge & Mystic Temple: "Veritá Mistica" tai Ascona Manifesto, OTO-arkisto.

Reuss, Theodor, toim. 1912. INRI/Jubilaeums-Ausgabe der Oriflamme. Berliini; Lontoo: yksityisesti painettu.

Reuss, Theodor. 1906 [1910]. Peruskirja Aleister Crowleylle antiintista ja primitiivisestä riitistä. OTO-arkistot.

Reuss, Theodor [Pendragon]. 1906. Lingam-Yoni. Berliini: Verlag Willson.

Starr, Martin P. 2003. Tuntematon Jumala: WT Smith ja thelemiitit. Bolingbrook, IL: Teitan Press.

Toth, Ladislaus. 2005. "Gnostinen kirkko". Pp. 400-403 tuumaa Gnosis- ja länsimaisten esoterismien sanakirja muokannut Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Wasserman, James. 2012 Tulen keskellä: Muistelma okkultismista 1966–1989. Lake Worth, FL: Ibis Press.

Weddingen, Dorothea. 1963 [25. toukokuuta]. "Valtatodistus." OTO-arkistot.

Windram, James Thomas. 1915 (15. marraskuuta). Peruskirja Frank Bennettille OTO:lle Australiassa. OTO-arkistot.

Julkaisupäivämäärä:
10 huhtikuu 2022

 

 

 

Jaa: